Recept

Illatos, ízes medvehagyma-krémleves: krumplival még tartalmasabb
Itt a tavasz, ideje, hogy selymes, ízletes krémlevest főzz a friss, illatos medvehagymából!
Kiadós lagzis krumpli a nagyi konyhájából: egyszerű, pénztárcabarát finomság
A laktató, magyaros krumplit köretként is lehet kínálni, de önmagában is megállja a helyét.
Napokig puha marad ez a szaftos, citromos sütemény: csak keverni kell
A kedvenc kávézónkban szerettünk bele ebbe a pihe-puha, illatos citromos süteménybe, szerencsére nem volt nehéz itthon rekonstruálni.
Currys pácban pirult, omlós csirkeszárnyak: kevés munkával készül az ízletes hús
A tepsiben pirult csirkeszárny a hétköznapok megmentője, a húst már előző este össze lehet készíteni, másnap pedig csak a sütőbe kell tolni.
Az első kenyérpirítókkal kész tortúra lehetett a reggeli készítése — mégis ellenállhatatlanok
Kézenfekvő konyhai eszközünk, de vajon hogy néztek ki a kenyérpirító ősei? Utazzunk vissza az időben, egészen a '20-as évekig, amikor a korabeli készülékek egyszerre csak az egyik oldalt pirongatták aranybarnára. The post Az első kenyérpirítókkal...
A Tenkes Csárda mágnes Baranyában – és a Maricáról is fogunk még hallani
Baranyából mindenkinek vannak emlékei. Egy villányi túra, harkányi fürdőzés, siklósi várlátogatás a legelső reflexiók, a régió azonban nem mutatja meg arcát a csárdakultúra nélkül. Igen: csárda és kultúra. Élő, mindannyiunk...
Sima vagy légkeveréses sütő? Melyik ételt milyen fokozaton érdemes sütni?
Amikor nem emelkedik fel a piskóta vagy száraz lesz a sütemény, sokszor nem a recept a hibás, hanem a sütő, nem mindegy, hogy hagyományos vagy légkeveréses fokozatra állítod.
Krémes borsós, répás rizottó, ahogy az olaszok készítik
A változatosan elkészíthető, mindenféle földi jóval gazdagított rizottó nem száraz, nem ragad le, és nem ázik szét.
Fűszeres kuszkuszsaláta zöldségekkel – Egészséges, laktató főétel is lehet
A színes zöldségek nemcsak vidámmá, hanem nagyon egészségessé is teszik a kuszkuszsalátát.
Pikáns csirkeszárnyak baconben sütve: így még szaftosabb lesz
Mint a legtöbb húsfélének, a csirkeszárnynak is jót tesz, ha baconbe csavarva sütöd meg.
Puha muffin vaníliapudinggal töltve – A tésztája is kétféle ízben készül
A muffin a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető süteménye, az alábbi recept viszont picit különlegesebb.
Mennyei saksuka, avagy fűszeres, paradicsomos mártásban buggyantott tojás
A legcsodálatosabb meleg reggeli, amit ebédre és vacsorára is, akármikor, gondolkodás nélkül vállalok.
Sárközi Ákos kollektív nyomásról, húsvéti összefogásról és a teraszok nyitásáról
Sorozatunk következő részében Sárközi Ákos most sem panaszáradatot zúdított ránk, inkább sajátos védekezési mechanizmusáról mesél. Tudja, hogy kesergéssel nem old meg semmit, ahogy hisz a közösség energiáiban is. Szeretné, ha húsvétkor...
Tudod, mennyi folyadékot kell innod naponta? A súlyodtól, az évszaktól és a munkádtól is függ
Bár azt szokták javasolni, hogy legalább napi 2 liter folyadékot igyon az ember, az elegendő mennyiség egyénenként változik.
Így készül a marokkói kenyérke, a harcha: búzadarából áll a tésztája
Ha édes feltéttel kínálod, desszert, ha sóssal, tökéletes kenyérhelyettesítő lehet a harcha.
Puha répatortatekercs mascarponés krémmel: dióval, fahéjjal a legfinomabb
Ha a puha, krémes répatortát minden formában szereted, próbáld ki tekercselve is!
Isteni palacsintatészta laktózmentesen: senki sem veszi észre a különbséget
Alternatív hozzávalókból ma már bármilyen édesség készülhet, a kedvelt palacsinta is kínálható laktózmentesen.
Sajtos-kolbászos sertésszelet a sütőből: az egyik legfinomabb rakottas
A sütőben sült sajtos-kolbászos sertésszelet olyan, mint egy különösen kiadós rakott krumpli, amit a húsimádók rögtön megszeretnek.
Szaftos csirkepaprikás a nagyi receptes füzetéből: sok tejföllel meglocsolva az igazi
Ahány ház, annyi szokás, ki így, ki úgy készíti a jó öreg csirkepaprikást, amely nokedlivel kínálva a legfinomabb.
Békebeli, foszlós házi kifli: bevált családi recept szerint
Ne félj a kelt tésztától: otthon is készíthetsz isteni foszlós kiflit! Szezámmaggal a tetején még finomabb.
Töltve, rántva, a gomba nagyon sokoldalúan felhasználható: 10 kedvenc receptünket mutatjuk
A gomba nagyon változatosan felhasználható alapanyag, tartalmas és ízletes ételek készíthetőek belőle, legyen az köret, leves vagy tésztaétel, őrölve fűszerként is funkcionál.
Kávés-diós szelet
 Kávés-diós szelet Hozzávalók: A tésztához: 5 db tojás 5 ek. kristálycukor 3 ek. finomliszt 1 ek. kakaó 1 ek. darált dió 1 tk. sütőpor késhegynyi szódabikarbóna A krémhez: 6 dl tej 40 g vaníliás pudingpor 5 ek. gríz (búzadara) 8...
Piskótás flódni
 Piskótás flódni Hozzávalók: A tészta: 4x 3 db tojás 9 dkg kristálycukor 9 dkg rétesliszt 1 tk. sütőpor késhegynyi szódabikarbóna 1 ek. rum A mákos töltelékhez: 20 dkg darált mák 1 ek. tejföl 6 ek. dinnyelekvár A diós töltelékhez:...
Garum, a Római Birodalom rothadt, umamis aduásza, ami visszatért a köztudatba
A Római Birodalomban megőrültek érte, rengeteg fajtáját ismerték és szerették, a legegyszerűbbtől egészen a luxus garumokig. Az uralkodók literszámra fogyasztották, sőt, akadt aki parfümként is használta a jellegzetes szagú fermentált...
Kókusztejes mungóbab curry garam masalával
A kókusztejes mungóbab curry nagyon ízletes. Igen jól áll neki a garam masala fűszerkeverék és az apróra vágott koriander- és petrezselyemzöld.   Kókusztejes mungóbab curry recept   Hozzávalók: 500 g (száraz) mungóbab 1 nagy fej vöröshagyma...
Erre a 4 fűszernövényre van szükség a konyhában: így gondozd őket, hogy ne száradjanak el
Ahogy tavasszal ébred a természet, vele együtt kezdődik a kertészkedés szezonja is, de nem csak a kertben lehet friss fűszernövényeket nevelgetni.
Fehér csokis kókuszos süti: az alapja pillekönnyű piskóta
Ez a süti nagyon hasonlít a kókuszkockára, csak fehér csokiba kell mártogatni. Az alapja pedig könnyű, olajos tészta.
Nagyon puha, vaníliás-kakaós sütemény: egyszerűen készül a mutatós finomság
A szép sütemény hihetetlenül egyszerűen készül, csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, a többit pedig a sütő intézi.
Házi spenótos-sajtos nokedli: biztosan nem lesz kemény a tészta
A sajtos-spenótos nokedli annak is ízleni fog, akinek ezek a vitamindús zöld levelek amúgy nem tartoznak a kedvencei közé.
Selymes karalábéleves zsenge zöldségből – Húsgombóccal lesz az igazi
Igazi frissítő fogás a karalábéleves, amely becsempészi a tavaszt a konyhába.