Recept

Cukkinifasírt zabpehellyel, vöröshagymával és chilivel
A cukkinifasírt a cukkininek az a formája, amit mindenki szeret, vagy szeretni fog. Az alaprecept egyszerű, de bármikor tovább lehet gondolni. Elkényeztet minket a kertünk. Zsenge a cukkini, a hagyma pedig ropogós, ízletes. Egyik délután váratlan...
Szendvics helyett spenótos-fokhagymás-fetás quiche
Hallottál már az új-zélandi spenótról (a Tetragonia tetragoniodes-ről)? Ez a quiche abból készült, de elkészíthető bébispenótból is. Évelő bébispenótként került a kertünkbe, de ez teljes félreértés. A “legenda” úgy szól...
Mángoldos quiche hagymával és gouda sajttal
A quiche az egyik kedvenc “sósságom”. Egyszerű, gyors és nagyon finom! A kertünk pedig ontja a töltelékhez a finomabbnál finomabb hozzávalókat. Tavasszal vetettem fehér és piros mángoldot, a férjem pedig megcsinálta a magaságyások...
Tejfölös-kapros tökfőzelék cukkiniből sült kolbásszal
A cukkini-szezon elején megint fel kellett hívnom az anyukámat, és megint meg kellett kérdeznem a tökfőzelék receptjét. Most viszont felírom, mert ez a tökéletes tökfőzelék receptje, amit gyerekkorom óta imádok.  Gyerekkoromban mindig...
Vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal
A padlizsánkrémet szinte minden ízesítésben szeretem. Idén nyáron a legújabb kedvencem a vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal. Hozzávalók: 2 nagy padlizsán 5 dkg vaj (vaj, nem margarin!) 1 fokhagyma só frissen őrölt fekete...
Arrabiata szószban sült feta ropogós kenyérhez
Végtelenül egyszerű nyári étel, amely melegen és hidegen is zseniális, és csak 6 hozzávalóból készül. Hozzávalók: 200 g feta sajt 3 nagyobb paradicsom 4 gerezd fokhagyma nagy csipet chili pehely nagy csipet só 2 teáskanál olíva olaj...
A fagylaltozás élménye - egy délután a Fény utcai Augusztnál
A Fény utcai Auguszt Cukrászda 2020-as fagylaltkínálatának „különlegessége”, hogy minőségében soha nem változik, és az alap kínálat is állandó. „Titkuk" nem a bizarr fagylaltkreációkban, hanem a klasszikusok tökéletes elkészítésében...
Őrült jó nyári alma-zeller saláta: pikáns és csípős
Az alma és a szárzeller mindig nyerő párosítás, most újhagyma, ribizli, josta, korianderzöld és chili hatványozta az ízorgiát.  Már nagyon vártam az évnek ezt az időszakát, amikor a kert ontja magából a finomabbnál finomabb alapanyagokat....
A Nespresso bemutatja a „Reviving Origins” programot, mellyel újraélesztették a kávétermelést Uganda, Zimbabwe és Kolumbia veszélyeztetett régióiban
A Nespresso immár Magyarországon is bemutatja a Reviving Origins programját és három kávéját. A Reviving Origins egy egyedi program, amelynek célja a kávétermesztés újjáélesztése olyan veszélyeztetett vidékeken, ahol a kávétermelés...
Nem tudjuk elképzelni kávé nélkül az életet, pedig húsz éven belül luxuscikké válhat
A magyar kávéfogyasztók kétharmada biztosan kétségbe esne, ha a jövőben megszűnne a kávétermelés – derült ki a Nespresso friss, reprezentatív kutatásából. Pedig hosszú távon az éghajlatváltozás és a fenntartható gazdálkodás...
Újra hódít a Sunday Brunch a Sofitelben
Június első hétvégéjén újra indult a nagy hagyományokkal rendelkező Sunday Brunch a Sofitel Budapest éttermében, mely a vasárnapi családi ebédek örömteli hagyományát szeretné visszacsempészni a 21. századi COVID19 utáni életbe....
Villámgyors csokis epertorta (és elmondom a vaníliás változatot is)
Idén egy hajszálnyival jobban szeretem a vaníliás epertortát, mint a csokisat, de életem pasijai (mind a három) a csokis változatot tartja finomabbnak. A két recept tulajdonképpen ugyanaz. Gyerekkoromban anyukám sütött hasonló, gyors tortákat....
A nyári villámsaláta - Tökéletes választás főzésmentes napokra
Tartalmas saláta, remek választás olyan napokra, amikor nincs kedvünk a tűzhely előtt állni és főzőcskézni.
Roppanós pudingos, cseresznyés táskák: leveles tésztából szempillantás alatt elkészül
Ha van otthon egy csomag leveles tészta, pofonegyszerűen fantasztikus sütit varázsolhatsz belőle. Ezúttal vaníliás puding és cseresznye kerül bele.
20 perces puha csirkemell mandulával - Krémes szószban puhul a hús
Tényleg nem szándékosan, de ismét egy kínai receptet írok, egész egyszerűen azért, mert pont tökéletes ízvilágú.
Isteni epres, rebarbarás süti egyszerű kevert tésztából: a vajtól lesz igazán finom
Az epres, rebarbarás sütit villámgyorsan összeállítod, és a méricskélés is egyszerű. A fontosabb hozzávalókból ugyanannyi szükséges.
Majonézes szószban sült krumpli – Egészen krémesre sül tőle
Akkor szeretem a krumplit, ha egészen krémesre, ízesre sül és lehetőleg nincs túl sok munka vele.
Tafelspitzet, sztrapacskát, cseh sört immár helyben is kérhetünk
Míg Horvátországba továbbra is nehézkesebb az utazás, teljességében feloldották tegnap az osztrák, szlovák és cseh határokat. Most minden ország a belföldi turizmusra koncentrál, de már lehet gondolkodni a szomszédban élő és dolgozó...
A házi, zamatos levendulaszörp sokszor kipróbált receptje: igazán különleges ital
Az üde, frissítő levendulaszörp jól behűtve a nyár kedvenc itala lehet.
Habkönnyű, magas tajvani piskóta: belül szinte krémes a tojáshabtól
A tajvani piskóta tipikusan azok közé a sütemények közé tartozik, amelyeket melegen a legjobb elfogyasztani.
Olívás, fokhagymás csirkecomb fóliában sütve: leomlik a hús a csontról, annyira puha
A combok a fóliában fantasztikusan puhára párolódnak, és az ízek jól összeérnek a batyuban.
Tejszínes szószban sült csirkecomb és póréhagyma – A páctól omlós és nagyon finom lesz a hús
Az egyszerű fogásban az enyhén lisztes bundában pirult combokat tepsibe tesszük, majd tejszínnel nyakon öntve sütjük vajpuhára.
Ami a „séfnek egy nap”, a borásznak egy év – Gervai Jánossal, a Stand sommelier-jével beszélgettünk
Gervai János interjúnk készültekor kéthektáros saját területén nap mint nap maga művelte a szőlőjét. Amikor teljes gőzzel működik a Stand Étterem, nem tud így együtt lélegezni etyeki birtokával, ahonnan Budajenőre, egy egykori sváb...
Sütőben sült avokádó tükörtojással a közepén – Tízperces vacsora
Avokádórajongóknak kötelező kipróbálni ezt a villámgyors, egészséges és egyben könnyed vacsorát.
Így készül az igazi csevap Szerbiában: a kevés bárányhústól lesz tökéletes
A grillezett, fűszeres kolbászka, a csevap otthon is könnyen elkészíthető, jó kiadós és ízletes. Mindenki odalesz érte, aki megkóstolja.
Gyors, elronthatatlan tonhalas tésztasaláta: könnyű, mégis laktató fogás
A tésztasaláta az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, a konyhában rutintalanoknak is menni fog.
Paprikás, sajtos fasírt egyben sütve: villámgyors ebéd egyszerűen
Nem lesz unalmas a fasírt, ha egyben sütöd, paprikával és sajttal gazdagítod. Ez a változat hidegen-melegen is kiváló.