Recept

Így lesz könnyű és rugalmas a kelt tészta - Nem érdemes spórolni az időn
Nagyanyáink még kézzel dagasztották kedvenc kelt tésztás süteményeinket, ma már sokkal könnyebb dolgunk van, egy jó dagasztógép elvégzi helyettünk a munka nehezét, ám még így is megeshet, hogy nem lesz jó a tésztánk.
Könnyed túrós, narancsos pite: omlós tésztával, lágy krémmel
A vajas tésztából készülő, túrókrémes pite tetejére ezúttal kétféle narancs is kerül, a végeredmény pedig fenomenális.
Gyors, sütés nélküli, fehér csokoládés trüffelgolyó: a citromtól különleges
Egyedül az a része hosszadalmas, amíg várni kell a csokoládéra, hogy megkössön, de tényleges munka alig van vele.
Almás, diós kevert süti: 10 perc munka, a többit a sütő végzi
Egy igazi házias, nagyiféle süti, amit elrontani képtelenség, puha, az íze pedig csodás.
Forró, fűszeres vajrum: Harry Potter vajsörének méltó versenytársa akadt
Készíthetünk nagyobb adag fűszeres vajat is, hűtőben hetekig eláll, bármikor elővehetjük és felönthetjük forró italnak.
Almával, hagymával sült, pácolt sertésszelet: tepsiben jó szaftosra sül
A fűszeres sertésszelet sokkal ízletesebb lesz, ha zöldséggel, gyümölccsel együtt sütöd, és borral locsolgatod.
Ropogós, illatos focaccia fokhagymával sütve – Néha az egyszerű ételek a legjobbak
Az olasz konyha népszerű lapos kenyerét sokféleképpen el lehet készíteni. Sütés előtt érdemes a tetejét zöldfűszerekkel megpakolni, de más módszerrel is különlegessé tehetjük a tésztát, akár a legegyszerűbb alapanyaggal, ami...
Mi az az író? Sok recepthez kell és házilag is előállítható
Imádom a főzős műsorokat, a gyengéim az amerikai konyha titkait feltáró adások, melyekben gyakran elhangzik a bűvös író, amit főleg sütemények készítésénél használnak.
Így süssünk tökéletes kekszeket – Mutatjuk a biztos módszert
Tegye fel a kezét, aki még sosem rontotta el a világ egyik legegyszerűbb süteményét, a kekszet.
Magas, lágy mákpite: gyümölcsökkel még finomabb
A házias mákpite előnye, hogy nem kell külön tésztát és tölteléket készíteni, csak kavard össze a hozzávalókat.
Legényfogó rántottának is hívják: tartalmas egyserpenyős, akár ebédre is
A jó öreg krumplis rántottát szerintem sokan ismerik, apróra kockázott burgonya és hagyma sül a serpenyőben, esetleg kolbász vagy szalonna, majd felvert tojás. A nagymamám agglegény rántottaként emlegette, majd a spanyol krumplis omlett...
Pihe-puha banánfánk kelesztés nélkül: ezt nem lehet elrontani
A farsangi szezonban próbálj ki többféle fánkot is! A banánossal nagy sikerre számíthatsz, ez ráadásul sokkal egyszerűbb, gyorsabb, és sütőporral készül.
Mostantól csak így csináljuk a rizst, mert sokkal finomabb lesz
Mi történik, ha nem a megszokott módon, a tűzhelyen, hanem a sütőben, lassan készítjük el a rizst?
Szaftos, egyben sült szűzpecsenye baconbe csavarva: szétomlik a hús a szádban
Nem kell, hogy az ínyenc főétel feltétlenül macerás legyen! A baconben sült szűzpecsenye nagyon egyszerű, és gyorsan meg is sül.
Itt a 6 kedvenc kajánk vega húsból
Muszaka, lasagne és svéd húsgolyók a házban.
Zöldséges golyók házilag - Jobb, mint az Ikeában
Éppen olyan, mint a húsgolyó, csak nincs benne hús - de mi kerül bele, mi tartja össze és mitől lesz nagyon finom?
Sűrű, tárkonyos pulykaraguleves sok zöldséggel, cipóban tálalva
A cipóban tálalt pulykaraguleves olyan laktató, hogy főételként is kínálhatod.
Így készül a legjobb kocsonya - Nosztalgia és bőrfiatalító kollagén egyetlen tálban
Van, aki a zsírra, a cupákra megy, más éppen ellenkezőleg, a színhúst és a zselés levest szereti - ez a recept nekik szól.
Női tulajdonostól, keveset futott – ezek a magyarok kedvenc importautói
Állandósulni látszik a behozott autók életkora: a tavaly az országba érkezett járművek átlagosan 11 évesek.
Csillagvesztés: hozzányúlt a Michelin a Paul Bocuse-birodalomhoz
Kevesebb vendéget és heti két nap szünetet tanácsolt a Michelin-kalauz a L'Auberge du Pont de Collonges étteremnek az olasz Riporter Gourmet szerint tavaly, egy évvel a csillagfosztás előtt. The post Csillagvesztés: hozzányúlt a Michelin...