Recept

Mázas mézes házi puszedli: sokáig eláll, így előre is elkészítheted
A házi mézes puszedli az egyik legfinomabb karácsonyváró sütemény, és sokáig eláll.
Könnyed, kefires minipalacsinta – Gyors és egészséges reggeli
Az a jó a minipalacsintában, hogy minden darabra másfajta lekvárt vagy krémet tehetsz, így sokkal változatosabb lesz a reggelid.
Tepsiben sült, fokhagymás, zöldséges csirkecomb: egyszerűen fenséges
Csak rakd a csirkecombokat és a zöldségeket a tepsibe, a többit pedig bízd a sütőre!
Almás fehérrépa-krémleves: selymes tejszín lágyítja az ízeket
Igazi téli, melengető krémleves, az alma a sós ételekhez is legalább olyan jól passzol, mint az édesekhez.
Isteni, házi mákos nudli receptje: a tésztát már a dédi is így készítette
A házi mákos nudli íze össze sem hasonlítható a bolti fagyasztottal, ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád.
Nagyon vajas diós keksz: rengeteg csokoládé gazdagítja
A rengeteg vajtól omlós, a diótól ropogós, az olvadt csokitól krémes, isteni finom ez a keksz.
A sütőben sült édeskrumpli is lehet ropogós – Egy hozzávaló a titka
A kívül ropogós, belül puhára sült édeskrumpli tökéletes alternatíva a hagyományos helyett, ha rád jön a nassolhatnék.
Nem mindegy, hogyan használod a mélyhűtőd - Helyet is spórolsz és semmi sem romlik meg
A mélyhűtő az egyik leghasznosabb háztartási gép a konyhában, elképzelhetetlen nélküle az élet. Fontos, hogy a fagyasztóban is ugyanolyan rendnek kell lennie, mint a lakás többi részében.
Illatos, tejszínes gesztenyekrémleves: almával és fahéjjal dúsítva készül
A krémes levesben izgalmas fűszerek és ízek kapnak helyet: rum, gyömbér, fahéj, alma, cukor és fehér bors is van benne.
Házi remegős, falusi kocsonya: sok füstölt hússal az igazi
A téli hónapok nagy kedvence a kocsonya. Most már bátran elkészítheted, elég hideg van hozzá.
Így lesz tökéletesen omlós a linzertészta - 6 tippet mutatunk
Rengetegféle sütemény készülhet linzertésztából, lekvárral megtöltve, de magában is isteni finom az omlós, édes tészta.
Brokkolis, sajtos tésztasaláta: gyorsan elkészül, és nagyon finom
Ha nincs sok időd, de valamilyen finom, meleg vacsorára vágysz, a brokkolis, sajtos tészta jó ötlet!
Így készül az olaszok kedvenc desszertje, a cannoli: a rudakat előző nap is kisütheted
A híres desszert roppant egyszerűen készül; szülőföldjén, Olaszországban készen is beszerezhető a ropogós tésztaroló, amit ricottás krémmel szokás megtölteni.
Ropogós bundában sült krumplilabdák: a krokett belseje nyúlós sajtot rejt
A lágy, pépesre tört burgonyából remek dolgok készülhetnek, nincs is szükség sok hozzávalóra, csak egy nagy adag fantáziára.
Pici, de tele van vassal: 7 érv, amiért érdemes mazsolát fogyasztani
Az édes aszalt finomság régóta ismert csemege, amit az ókori görögök és rómaiak is előszeretettel fogyasztottak.
Házi gnocchi kolbásszal és kaliforniai paprikával – Biztosan nem maradsz utána éhes
Gyors, egyszerű, mégis laktató ebéd, ami sok kolbásszal és fehérborral lesz az igazi.
Ellenállhatatlan, csokis banánkenyér: napokig puha, szaftos marad
A banán csodát tesz a csokis tésztával, hisz pillekönnyűvé varázsolja, és sokáig nem szárad ki.
Pirított tofu karamellizált zöldségekkel: húsmentesen is laktató fogás
Nem csak a vegetáriánusok fogják szeretni ezt a receptet, a zöldségek és a tofu tökéletes harmóniát alkotnak együtt.
Baconbe tekert chilis csirkeszárnyak: egyszerre ropogós, omlós és szaftos
Az egyszerű csirkeszárny pikánsan, baconbe tekerve olyan fenséges, hogy bármikor és bármilyen alkalomra kínálhatod.
Ropogós zabszelet édesen fanyar citromkrémmel töltve – Kellemes íze a nyarat hozza vissza
A citromos sütikről valahogy inkább a nyár jut az emberek eszébe, pedig más évszakban is jólesik ez a frissítő íz.
Érdemes vízszűrő kancsóra költeni? Ezektől az anyagoktól tisztítja meg a vizet
A környezettudatosság jegyében évről évre egyre kevesebben választják a palackozott vizet és térnek át a csapvízre. Utóbbiban azonban előfordulhatnak szennyeződések, ki lehet ezeket szűrni valahogy?
Megunhatatlan kedvenc: a 10 legfinomabb muffinreceptünket mutatjuk
A muffin az egyik legegyszerűbb édes vagy sós tésztájú finomság, amit kezdő sütigyártók is bátran elkészíthetnek.
Klasszikus, nagyiféle aranygaluska vaníliasodóval – Így készítve lesz a legfinomabb a diós tészta
A kelt tésztából készült diós sütemény akkor lesz igazán finom, ha tálalásnál vaníliasodóval öntöd nyakon.
Az örök és megunhatatlan kókuszkocka: glutén-, tej- és cukormentes változatban is mennyei
A kókuszkockának ünnepeken is ott a helye az asztalon! Most már mentes változatban is elkészítheted.
Aranybarnára sült, gombával töltött csirkecombok: a töltelékből fasírt is készülhet
A sült csirkecomb mindig mennyei, bármilyen fűszerezéssel is készüljön, a legfinomabb azonban akkor lesz, ha a bőre alá töltelék is kerül.
Kolbásszal töltött, egészben sült sertéskaraj: sok hagymával sütve még ízletesebb
A hentes szívesen megtölti neked helyben a karajt a kolbásszal, a te dolgod már csak a fűszerezés és a sütés lesz.
A legpuhább házi perec receptje - Tökmaggal vagy sajttal szórva is isteni
Az egyik legjobb dolog, ami a kelt tésztával történhet, hogy perec lesz belőle.
Almás, fahéjas kelt palacsinta régi családi recept szerint: egyáltalán nem bonyolult
Ha szereted a pihe-puha kelt tésztát és a palacsintát is, akkor ezt az almás édességet feltétlenül meg kell kóstolnod.
Így készül a tökéletes égetett tészta – Lépésről lépésre mutatjuk
Nem könnyű égetett tésztát készíteni, még a legnagyobb rutinnal rendelkező is félve vállalkozik a feladatra.
Sor állt a nyitónapon: a Déryné adventi hangulatot hozott a Bartók Béla útra
Déryné + Kőfagyi? = Zsebi. Pop-up bolttal jelentkezett be a Déryné Újbudán. The post Sor állt a nyitónapon: a Déryné adventi hangulatot hozott a Bartók Béla útra appeared first on Dining Guide. ...