tartármártás
Manócska
Hozzávalók: 25 dkg (GM köret)tészta (paleoban: paleo tészta) 1 tk só 1 pár virsli 1 fej vöröshagyma 4 paradicsom 4 csemege uborka 4 alma metélőhagyma zöldpaprika Tartármártás: 3 tojássárgája 5 ek (tökmag)olaj 1 ek mustár 1 kk só 1...
Sült karfiol
Sült karfiol Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol só víz liszt A sütéshez: olaj A tálaláshoz: tartármártás vagy majonéz petrezselyem Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen Adagok: 2 főre Gluténmentes:...
Klasszikus hidegtál
Franciasaláta:
3 darab sárgarépa
3 darab fehérrépa
20 dkg zöldborsó
2 darab krumpli
2 darab alma
3 darab kisebb savanyú uborka
Tartármártás:
3 darab tojás
2,5 dl étolaj
csipet só
1 evőkanál mustár
fehér bors
citromlé
1 dl tejföl
mustár
cukor
só
bors
citromlé
Kaszinótojás:
8...
Fokhagymás tofupástétom
200 g füstölt tofu
150 g tejszínes sajt
1 natúr joghurt
120 g tartármártás
6 nagy gerezd fokhagyma
kenyérszeletek
Recept: Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával
Hozzávalók:
A rozmaringos újburgonyához:
1 kg újburgonya
5 dkg vaj
4-5 ág friss rozmaring
só
bors ízlés szerint
A salátához:
2 db érett avokádó
1 csokor friss sárgarépa (5 karcsú szál)
1 db nagyobbacska kígyóuborka
1 nagy...
Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával
Hozzávalók:
A rozmaringos újburgonyához:
1 kg újburgonya
5 dkg vaj
4-5 ág friss rozmaring
só
bors ízlés szerint
A salátához:
2 db érett avokádó
1 csokor friss sárgarépa (5 karcsú szál)
1 ...
Recept: Orosz hússaláta IV.
Hozzávalók:
30 dkg sült hús (pl. sült kacsamell)
2-3 krumpli (nagyobb)
1-2 db alma
3-4 db csemege uborka
1/2 citrom leve
tartármártás (ízlés szerint)
1 evőkanál petrezselyemzöld
2-3 db főtt tojás
Tartármártás recept
Az egyik kedvenc mártás receptem, ha étteremben valamilyen sült krumplis menüt rendelünk, akkor midig kérünk hozzá. Az egész család imádja. ...
Recept: Sós kenyértorta
Hozzávalók:
1 kg-os kenyér szeletelve
30 dkg sonka
30 dkg téliszalámi
30 dkg edami sajt vékony lapokra szelve
50 dkg vajkrém (ízesített vagy natúr - ízlés szerint)
3 főtt tojás
1 dl tartármártás
10 dkg vaj
2-3 db paradicsom
uborka
lilahagyma
koktélparadicsom
Sós kenyértorta
Hozzávalók:
1 kg-os kenyér szeletelve
30 dkg sonka
30 dkg téliszalámi
30 dkg edami sajt vékony lapokra szelve
50 dkg vajkrém (ízesített vagy natúr - ízlés szerint)
3 főtt tojás
1 dl tartármártás
10 ...
Sajttű
Hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg trappista sajt
10 dkg gépsonka
4 kifli
2 tojás
só
5 dkg liszt
A sütéshez:
étolaj
Köret:
tartármártás
Spenótos palacsinta sült hallal
Hozzávalók:
Palacsintatésztához:
0,5 kg liszt
2 tojás
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
3 dl tej
annyi víz, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk
3 evőkanál nyers parajpüré
Töltelék: ...
Recept: Spenótos palacsinta sült hallal
Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
3 dl tej
annyi víz, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk
3 evőkanál nyers parajpüré
A töltelékhez:
bármilyen halfilé
liszt
pirospaprika
50...
Recept: Egyszerű rakott csirkemell
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
só
bors
25 dkg szeletelt bacon
liszt
3 tojás
20 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg reszelt füstölt sajt
1 piros színű paprika
1 zöld színű paprika
2 dl tejföl
A burgonyasalátához:
burgonya
lilahagyma
tartármártás
Bundás halfilé
Hozzávalók:
2 szelet szálkamentes halfilé
1 citrom
2 tojás
2 evőkanál tej
5 dkg kukorica-, rizs- vagy búzaliszt
őrölt gyömbér
fehér bors
só
Köret:
párolt rizs
petrezselymes ...
Recept: Aszpikos sonkatekercs
Hozzávalók: 40 dkg franciasaláta 8 vékony szelet gépsonka 2 dl tartármártás 5 dkg tehéntúró tejföl torma 2 db húsleveskocka fél citrom leve 2 púpozott evőkanál zselatinpor 1 kávéskanál porcukor csipetnyi só A díszítéshez: 2 db...
Recept: Majonézes töltike
Hozzávalók: 35 dkg hideg sertéssült 3 főtt tojás 3 ecetes uborka majonéz 4 nagy savanyú káposzta levél tartármártás
Recept: Húsvéti húskenyér
Hozzávalók: 25 dkg főtt sonka 4 főtt tojás 4 közepes ecetes uborka 1 kisebb piros kaliforniai paprika 3 dl tartármártás 2,5 dl víz 2,5 dkg zselatin 1 leveskocka
Recept: Tartármártás
Hozzávalók: 3 dl majonéz 1 evőkanál mustár fél citrom leve 1 evőkanál porcukor 1 mokkáskanl fehérbors 1 mokkáskanál só 0,5 dl tejszín 0,5 dl száraz fehérbor