tartármártás

Így lesz tökéletes a tartármártás: az sem mindegy, milyen hőmérsékletűek az alapanyagok
Rántott húsok és zöldségek mellé kötelező a tartármártás, igazi retró kedvenc, amit kisvendéglőkben, na meg otthon is szeretnek cukorral megbolondítani.
A klasszikus franciasaláta receptje: sültek mellé, hidegtálra
Vendégváró franciasalátát készíteni házilag nem nagy kihívás. Ezekkel az arányokkal a tartármártás is jól fog sikerülni.
A hagyományos tartármartás receptje: házi majonézből még finomabb
A hagyományos házi majonéz elkészítése odafigyelést igényel, ám a befektetett munka megtérül: isteni alapja a tartármártásnak.
A tökéletes tartármártás receptje – Sült és köret mellé a legjobb választás
A tartármártás egy olyan alaprecept, amelyre minden konyhában szükség van. Rizs vagy krumpli, rántott sajt vagy hús mellé ez a lehető legjobb kísérő.  A tartármártás esetében is igaz a mondás: ahány ház, annyi szokás. Ennek ......
A tökéletes tartármártás receptje: mindig ezekkel az arányokkal készítjük
A halakat és a sülteket mindig feldobja a jól elkészített tartármártás. Ráadásul percek alatt összedobod.
Manócska
Hozzávalók: 25 dkg (GM köret)tészta (paleoban: paleo tészta) 1 tk só 1 pár virsli 1 fej vöröshagyma 4 paradicsom 4 csemege uborka 4 alma metélőhagyma zöldpaprika Tartármártás: 3 tojássárgája 5 ek (tökmag)olaj 1 ek mustár 1 kk só 1...
Sült karfiol
Sült karfiol Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol só víz liszt A sütéshez: olaj A tálaláshoz: tartármártás vagy majonéz petrezselyem Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen Adagok: 2 főre Gluténmentes:...
Klasszikus hidegtál
Franciasaláta: 3 darab sárgarépa 3 darab fehérrépa 20 dkg zöldborsó 2 darab krumpli 2 darab alma 3 darab kisebb savanyú uborka Tartármártás: 3 darab tojás 2,5 dl étolaj csipet só 1 evőkanál mustár fehér bors citromlé 1 dl tejföl mustár cukor só bors citromlé Kaszinótojás: 8...
Fokhagymás tofupástétom
200 g füstölt tofu 150 g tejszínes sajt 1 natúr joghurt 120 g tartármártás 6 nagy gerezd fokhagyma kenyérszeletek
Recept: Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával
Hozzávalók: A rozmaringos újburgonyához: 1 kg újburgonya 5 dkg vaj 4-5 ág friss rozmaring só bors ízlés szerint A salátához: 2 db érett avokádó 1 csokor friss sárgarépa (5 karcsú szál) 1 db nagyobbacska kígyóuborka 1 nagy...
Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával
Hozzávalók: A rozmaringos újburgonyához: 1 kg újburgonya 5 dkg vaj 4-5 ág friss rozmaring só bors ízlés szerint A salátához: 2 db érett avokádó 1 csokor friss sárgarépa (5 karcsú szál) 1 ...
Recept: Orosz hússaláta IV.
Hozzávalók: 30 dkg sült hús (pl. sült kacsamell) 2-3 krumpli (nagyobb) 1-2 db alma 3-4 db csemege uborka 1/2 citrom leve tartármártás (ízlés szerint) 1 evőkanál petrezselyemzöld 2-3 db főtt tojás
Tartármártás recept
Az egyik kedvenc mártás receptem, ha étteremben valamilyen sült krumplis menüt rendelünk, akkor midig kérünk hozzá. Az egész család imádja. ...
Recept: Sós kenyértorta
Hozzávalók: 1 kg-os kenyér szeletelve 30 dkg sonka 30 dkg téliszalámi 30 dkg edami sajt vékony lapokra szelve 50 dkg vajkrém (ízesített vagy natúr - ízlés szerint) 3 főtt tojás 1 dl tartármártás 10 dkg vaj 2-3 db paradicsom uborka lilahagyma koktélparadicsom
Sós kenyértorta
Hozzávalók: 1 kg-os kenyér szeletelve 30 dkg sonka 30 dkg téliszalámi 30 dkg edami sajt vékony lapokra szelve 50 dkg vajkrém (ízesített vagy natúr - ízlés szerint) 3 főtt tojás 1 dl tartármártás 10 ...
Recept: Sajtos-sonkás nyársak bundában
Hozzávalók: 40 dkg trappista sajt 10 dkg gépsonka 4 kifli 2 tojás só 5 dkg liszt A sütéshez: étolaj Valamint: tartármártás
Sajttű
Hozzávalók: 4 személyre: 40 dkg trappista sajt 10 dkg gépsonka 4 kifli 2 tojás só 5 dkg liszt A sütéshez: étolaj Köret: tartármártás
Spenótos palacsinta sült hallal
Hozzávalók: Palacsintatésztához: 0,5 kg liszt 2 tojás 1 kávéskanál só 1 kávéskanál cukor 3 dl tej annyi víz, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk 3 evőkanál nyers parajpüré Töltelék: ...
Recept: Spenótos palacsinta sült hallal
Hozzávalók: A palacsintatésztához: 50 dkg liszt 2 tojás 1 kávéskanál só 1 kávéskanál cukor 3 dl tej annyi víz, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk 3 evőkanál nyers parajpüré A töltelékhez: bármilyen halfilé liszt pirospaprika 50...
Recept: Egyszerű rakott csirkemell
Hozzávalók: 1 kg csirkemell só bors 25 dkg szeletelt bacon liszt 3 tojás 20 dkg reszelt trappista sajt 20 dkg reszelt füstölt sajt 1 piros színű paprika 1 zöld színű paprika 2 dl tejföl A burgonyasalátához: burgonya lilahagyma tartármártás
Recept: Sajtos rántott karfiol
Hozzávalók: 60 dkg karfiol só 3 tojás 20 dkg reszelt sajt liszt olaj zsemlemorzsa tartármártás
Recept: Sajtos rántott karfiol
Hozzávalók: 60 dkg karfiol só 3 tojás 20 dkg reszelt sajt liszt olaj zsemlemorzsa tartármártás
Bundás halfilé
Hozzávalók: 2 szelet szálkamentes halfilé 1 citrom 2 tojás 2 evőkanál tej 5 dkg kukorica-, rizs- vagy búzaliszt őrölt gyömbér fehér bors só Köret: párolt rizs petrezselymes ...
Recept: Aszpikos sonkatekercs
Hozzávalók: 40 dkg franciasaláta 8 vékony szelet gépsonka 2 dl tartármártás 5 dkg tehéntúró tejföl torma 2 db húsleveskocka fél citrom leve 2 púpozott evőkanál zselatinpor 1 kávéskanál porcukor csipetnyi só A díszítéshez: 2 db...
Recept: Majonézes töltike
Hozzávalók: 35 dkg hideg sertéssült 3 főtt tojás 3 ecetes uborka majonéz 4 nagy savanyú káposzta levél tartármártás
Recept: Húsvéti húskenyér
Hozzávalók: 25 dkg főtt sonka 4 főtt tojás 4 közepes ecetes uborka 1 kisebb piros kaliforniai paprika 3 dl tartármártás 2,5 dl víz 2,5 dkg zselatin 1 leveskocka
Recept: Tortilla csípős rántott csirke csíkokkal és zöldsalátákkal
Hozzávalók: 8 kész tortilla lap 2 db csirkemell A páchoz: 1 dl tejszín 1 dl olaj darált chili só curry csípős fűszerkeverék 3 gerezd fokhagyma A bundához: zsemlemorzsa szezámmag A salátához: 1 fej jégsaláta 1 db kígyóuborka 1 fej lilahagyma...
Tortilla csípős rántott csirke csíkokkal és zöldsalátákkal
Hozzávalók: 8 kész tortilla lap 2 db csirkemell A páchoz: 1 dl tejszín 1 dl olaj darált chili só curry csípős fűszerkeverék 3 gerezd fokhagyma A bundához: zsemlemorzsa szezámmag ...
Recept: Tartármártás
Hozzávalók: 3 dl majonéz 1 evőkanál mustár fél citrom leve 1 evőkanál porcukor 1 mokkáskanl fehérbors 1 mokkáskanál só 0,5 dl tejszín 0,5 dl száraz fehérbor