pincészet

„Nem savakat és tanninokat, mi történeteket palackozunk” – Luka Enikő „nemborásszal” beszélgettünk
Luka Enikő zavarbaejtően közvetlen jelenség. Boraiban egy egészen személyes, saját világ elevenedik meg, egy borász, anya, sőt a település életéről mesélnek a palackok. A Fertő-tó táji pincészet köré az évek során kiépült egy...
„Igazi mély levegőt itthon tudok venni” – Nagyinterjú Sauska Krisztiánnal
Közös nevező rovatunk a nagyformátumú üzletemberrel, több világszínvonalú magyar pincészet és a kiváló villányi étterem, a Sauska 48 tulajdonosával, Sauska Krisztiánnal folytatódik. The post „Igazi mély levegőt itthon tudok venni”...
Kortárs festmények az új Soltész borokon
Az egri Ostoros Családi Pincészet Soltész borcsaládja három prémium vörösborral lepi meg ősszel a borkedvelőket. A palackok nemcsak a tartalmuk miatt izgalmasak, a címkékre a Munkácsy-díjas, elismert képzőművész, Bukta Imre egy-egy alkotása...
Rekordnevezés a város borára
Rekordszámú vörös- és fehérbort, valamint pezsgőt neveztek az idei Debrecen város bora versenyre – jelezte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere csütörtökön, a város idei borait bemutató sajtótájékoztatón. Papp László (Fidesz-KDNP)...
M.E. P. – Főzésre kész! (portrégyűjtemény séfekről, séfeknek)
Az Unilever Food Solutions a társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként könyvsorozatot indított útjára. Április 18-án jelent meg először a mostantól rendszeres időközönként összeállított séfportré kötet, ...
A Carassia pezsgők világhódító útja
A buborékok születése A CARASSIA éppúgy több szállal kötődik a Pannonhalmi Főapátsághoz, mint a pezsgőkultúra a bencés szerzetességhez. Sokan kétségbe vonják ugyan, hogy a hautvillier-i bencés apátság szerzetese, Dom Pérignon...
Minőségi magyar borok az ALDI polcain
2018 tavaszától megújuló borbeszerzési stratégia jellemzi a vállalatot, amelynek fókuszában egyrészt a legismertebb és a vásárlók által legkeresettebb magyar borászatok termékei állnak. Az ALDI polcain egyre több az exkluzív, neves...
Így fogyaszd a fröccsöt idén nyáron!
Egyik kedvenc hungarikumunk, a fröccs bátran fogyasztható frissítőként, étkezések kísérőjeként vagy akár esti beszélgetések mellé. A Bognár Pincészet összegyűjtött 5, friss gyümölcsökkel, szörpökkel és fűszernövényekkel ízesített...
Jazz, bor, buli, Balaton
Fotó: Soós Bertalan   Pár nap és indul a 7. Paloznaki Jazzpiknik! Augusztus 2-3-4.   Jamie Cullum / SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler / Electro Deluxe / Kraak & Smaak Live Band / Geszti+Jazz+Az+Lányok   Csütörtökön ...
Borkikötő március 15-én!
A mi poharunkban már tavaszi szelek fújnak és tizenhét, főként balatoni borászatot terelnek a Borkikötőbe, egészen pontosan a balatonfüredi Nem Kacsa étterembe, ahol  március 15-én kedvenc borászataink adnak egymásnak randevút ......
Borkikötő március 15-én!
A mi poharunkban már tavaszi szelek fújnak és tizenhét, főként balatoni borászatot terelnek a Borkikötőbe, egészen pontosan a balatonfüredi Nem Kacsa étterembe, ahol  március 15-én kedvenc borászataink adnak egymásnak randevút ......
Családi csokigyár
  Nemrégiben látogatást tettem a Demeter Chocolat kiskunlacházi üzemében, ahol a kiváló termékek mellett megismerkedtem a nem kevésbé kedves és barátságos Demeter családdal is. A találkozásból egy interjú is született ...
Mitiszol? - természetes italok fesztiválja
Az autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica 7. alkalommal rendezi meg nagyszabású, mégis emberi léptékű kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba.Idén...
FELVIDÉKI BORÁSZOK A PESTI VIGADÓBAN – 2017. május 19.
FELVIDÉKI BORÁSZOK – a Pesti Vigadóban, hazai vendégborászokkal. Az idei tavasz egyik legizgalmasabb és legérdekesebb boros eseménye lesz 2017. május 19-én, pénteken, a Pesti Vigadóban. A határon túli magyar borászokat bemutató ......
BalatonBor évjárat-premier Michelin csillagos falatkákkal és Budapest branddel
Belekóstolhattunk a Balaton régiós borbrandjének új évjáratába, Michelin csillagos falatkákkal és különleges zenei premierrel!   A 2016-os BalatonBorok budapesti bemutatója a borokon és az ilyenkor szokásos kóstoltatáson jóval ......
Top 3 pincészet Tokajtól Kalocsáig a minőségi borok és a természet szerelmeseinek
Itt vannak a legjobb hazai pincék! Tarts velünk az Év Pincészetébe, és mutatunk történelmi pincesort, sőt egész pincefalut is.
Magyar borok határtalanul
A magyar borvidékeknek és a magyar borszeretetnek nem szakad vége az országhatárnál: első alkalommal találkozhatunk határon túli magyar borászokkal Budapesten. HATÁRON TÚLI MAGYAR BORÁSZOK - A PESTI VIGADÓBAN 2016 – Az idei ...
Mintegy harminc pincészet és ötven program a Villányi Vörösborfesztiválon
A pincészetek teljes portfóliójukkal várják a látogatókat.
Már augusztus 18-án szüretelhetnek Bujdosóék
A Bujdosó Pincészet a napokban végezte el az Irsai Olivér próbaszüretét, hogy meghatározhassa a szüret időpontját. A próbaszüret során – amelyet augusztus elejétől minden héten elvégeznek – a szőlő több szempontból analizálható...
Enélkül ne menjen a Balatonhoz!
A dél-balatoni régió legfontosabb gasztroszereplői, köztük több mint negyven pincészet, borászat és vendéglátóhely fogott össze, hogy önerőből elkészítsék a térség legszínvonalasabb helyeit feltüntető kiadványát, a Dél-Balatoni...
Prémium borkülönlegesség a Pócz Pincészet kínálatában
A dél-balatoni Pócz Pincészet borásza Budapestre jött, hogy bemutassa borait és pincészetét a médiának. A borbemutatóra a főváros szívében, a népszerű Kadarka Borbárban került sor, ahol Pócz József, a pincészet vezető borásza mesélt...
Bemutatkoztak a nyár sláger-borai
A Bujdosó Pincészet Budapesten mutatta be a médiának új borait. A borbemutatónak ezúttal a Veritas borkereskedés Dohány utcai üzlete adott otthont, ahol Bujdosó Ferenc, a pincészet vezető borásza beszélt a média képviselőinek a borászat...
Boros akcióban az Auchan
Másodszorra rendezik meg az Auchan Nemzetközi Borszalont, melynek idén Magyarország a házigazdája. A rendezvény célja az Auchan országok borkereskedelmének fellendítése, illetve állandó borválasztékuk bővítése, így a borászatoknak...
UtóhúSVÉT Palkonyán
A Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éve az ünnepet követő hétvégén (április 2-3). Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként ...
Újabb boros projekt a Live PR-nél
Tovább bővült a Live PR borágazatból érkező ügyfeleinek köre, ezúttal a balatonlellei Pócz Pincészet adott megbízást a cégnek február 15-től. Az ügynökség az elmúlt három év alatt már több mint féltucat Balatonnal kapcsolatos...
Bormámor Budapesten
A borszakértőknek már csütörtökön szakmai nappal indul, pénteken és szombaton pedig a borkedvelőket is számos újdonsággal várja a 7. évébe lépő VinCE Budapest Wine Show. A régió legnagyobb boreseményén március 3. és 5. között...
Magyarország legszebb szőlőbirtoka
2015-ben a Béres Szőlőbirtok és Pincészet lett Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka. A Bor és Piac által meghirdetett pályázaton a rangos elismerést több mint 100 résztvevő közül nyerte el az erdőbényei borászat.
A Bujdosó Pincészetnél már javában zajlik a szüret
Az ősz beköszöntével a Bujdosó család is elkezdte a szüreti munkálatokat. A pincészet filozófiája, hogy kiváló szőlőt termeljen, minimális beavatkozással jó ivású borokat készítsen. A termést illetően a tavalyi év nem volt könnyű...
Megtaláltuk az ország legjobb rántott húsát!
Aki még nem evett igazán jó rántott húst, mindenképpen siessen Bázakerettyére - aki pedig úgy gondolja, hogy evett már, még inkább, mert rá fog jönni, hogy mindennél van jobb. Lehet, hogy nem leszek népszerű ezzel a felvezetéssel:...
Pazar ebéd, a legszebb balatoni panorámával
Márga Bisztró, Csopak A BALATON EGYIK LEGSZEBB (HA NEM A LEGSZEBB) TERASZA, NAPSÜTÉS, NYUGALOM, CSOPAKI OLASZRIZLING ÉS HELYI ALAPANYAGOKRA ÉPÍTKEZŐ, SZERETHETŐ, „BAKONYI” KONYHA. A  Balaton északi partja az elmúlt években sok fejlődést...