múzeum

Huszár Klára 100 - megemlékezés
A PIM – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet tisztelettel meghívja Önt, családját és barátaitHuszár Klára rendező, zenei szakíró, műfordító születésének 100. évfordulóján rendezett...
Múzeumok Majálisa a hétvégén, a jelszó: 1989
Megújult a Múzeumkert! A 24. Múzeumok Majálisán több mint száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a kertet és a múzeum klasszicista épületét, míg a Nemzeti Múzeum belső tereit...
Renoir-festménnyel gazdagodott a Szépművészeti Múzeum
A Fekvő női akt című festményt a magyar állam vásárolta meg az intézménynek. A művet Orbán Viktor leplezte le.
Asztali beszélgetések… – Pilinszky János üzenetei
Asztali beszélgetések… – Pilinszky János üzeneteiVendég: Jelenits István piarista szerzetesPetőfi Irodalmi Múzeum /Budapest, V. Károlyi u. 16/ + élő internetes közvetítés2019. május 30...
Terence Hill-múzeum nyílik Németországban
Természetesen Bud Spencerre is gondoltak az alapítók.
Újra láthatók a cambridge-i tudománytörténeti múzeum kincsei
Tízhónapos felújítás után újra látható a cambridge-i tudománytörténeti múzeum több mint 10 ezer kincse, köztük asztronómiai, navigációs és matematikai ritkaságok.
Öleltél már múzeumot? Itt az ideje!
Kultúra- és történelemrajongók figyelmébe! A Magyar Nemzeti Múzeum megújult parkja, a Múzeumkert ad otthont...
Demeter Szilárd: Nem hiszek a független, objektív újságírás mítoszában
Nem szeretném, ha a magyar kultúrát halott fehér emberek termésének nyilvánítaná valamelyik futóbolond. Interjú a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójáról arról, hogyan fog politizálni az "új irodalmi erőközpont".
Először állítják ki az M6-os építése során előkerült 7000 éves leleteket
Először állítják ki az M6-os autópálya építése során előkerült 7000 éves leleteket a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) Csontváry Múzeumában május 9-től.
Német precizitás? Ilyen is csak Magyarországon van? Na persze!
Az eredeti tervekhez képest hat évet csúszhat a berlini Pergamon Múzeum felújítása. Úgy volt, hogy idén kéne készen lennie.
Kiállítással ünnepli megalakulásának századik évfordulóját a Hopp Ferenc Múzeum
A tárlat több mint ötszáz műtárgyat vonultat fel.
Bodolay Géza az OSZMI élén
A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) által meghirdetett pályázaton három jelentkező közül Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója Bodolay Géza Jászai Mari-díjas színházi rendezőt, egyetemi oktatót, színházigazgatót, érdemes művészt kérte...
Ismét megnyílt a Tienanmen téri eseményeknek emléket állító múzeum Hongkongban
Az intézményt egy hongkongi non-profit szervezet hozta létre azzal a céllal, hogy megőrizze a 30 évvel ezelőtti demokráciapárti diáktüntetések és a mozgalom elfojtását célzó véres katonai akció emlékét, amelyek Kína többi részében...
Segített a romániai forradalom idején? Jelentkezzen!
A szentesi Koszta József Múzeum kiállítást rendez a forradalom 30. évfordulójára. Keresik azokat, akik bármilyen módon segítettek '89 telén.
A Várkert Bazárba költöznek az Iparművészeti Múzeum kiállításai
A felújítás alatt álló múzeum három évig rendez majd kiállításokat a Testőrpalotában.
Megrongálták a Tienanmen téri vérengzés emlékét őrző múzeumot
Az ügyben nyomozást indítottak, a múzeum április 26-án nyit újra.
Visszakerül alkotójához a Ludwig Múzeum titkos Orbán-portréja
A művészt hétfőn berendelte a múzeum egy szerződéskiegészítés miatt, és kijelentették, nem viheti el az installációt, amíg azt nem írta alá.
Titokban került egy hatalmas Orbán-portré a Ludwig Múzeumba
Ez is el fog múlni egyszer, üzeni a műalkotás. Brückner János installációja a látogatók segítségével készült, de a múzeum nem tudta előre, mi lesz a végeredmény.
Leváltották a Budapesti Történeti Múzeum igazgatóját
A főváros valamiért nagyon nem szerette volna, hogy az előző igazgató maradjon a posztján.
Hamisítási botrányokról ismert múzeum kölcsönözte Budapestre az inka aranyakat
Egy 2002-es perui vizsgálat a múzeum aranytárgyainak legalább 98 százalékát (!) hamisítványnak találta.
Van egy múzeum, ahol a borzalmas festményeket is megbecsülik
Egy kicsi bostoni galéria már negyed évszázada gyűjti nagy szakértelemmel a legrosszabbul sikerült kortárs műveket. A léc annyira mélyen van, hogy csak kevesen képesek átbújni alatta.
A Ludwig Múzeum kiállítása nyerte el a Global Fine Art Awards egyik közönségdíját
A budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Permanens forradalom. Kortárs ukrán művészet című, 2018-as tárlata nyerte el a Global Fine Art Awards You-2 elnevezésű közönségdíját.
Fél Budapestet lezárják a március 15-i ünnepségek miatt
Főként a budai Vár, az I. és V. kerületi rakpartok, az Andrássy út, a Kossuth tér, a Múzeum körút és a Bajcsy-Zsilinszky út környékén lesznek útlezárások.
Magyar "aranyásók" Kaliforniában - Kiállítás a Nemzeti Múzeumban
Az 1849-es magyar emigránsok kaliforniai aranylázban játszott szerepét vizsgálja a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Kalifornia aranya - Magyar "aranyásók" a Vadnyugaton címmel pénteken nyílt kamara-kiállítása.
Digitális kiállítással ünnepli alapításának évfordulóját a Néprajzi Múzeum
Egykori állandó tárlatát felidéző, virtuális kiállítással ünnepli alapításának 175. évfordulóját kedden a költözése miatt jelenleg zárva tartó Néprajzi Múzeum.
Március 15-i program a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumban
családi program10.00 - 17.00KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS TÖRTÉNELMI HÁTTÉRMAGYARÁZATTALhuszárcsákó, 48-as honvédzászló, gyöngyös párta készítéseHelyszín: Barokk Csarnok (Fsz.)tárlatvezetések11.30 - 12....
Interaktív Móricz-kiállítás nyílt Leányfalun
A tárlathoz a ma is Leányfalun élő Móricz-leszármazottak, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) is kölcsönözött relikviákat.
Kettős jubileumnak dedikálja Weininger Andor-tárlatát a pécsi Janus Pannonius Múzeum
Weininger Andor (1899-1986) festő, grafikus, építész és formatervező születésének 120. évfordulója és a weimari Bauhaus megalapításának centenáriuma alkalmából nyílik a magyar képzőművész valamennyi alkotói korszakát bemutató...
Van Dyck-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye
Az intézmény utóbbi száz évének legnagyobb, 2,1 milliárd forint értékű műtárgybeszerzése a magyar kormány támogatásával valósult meg.
PIM-főigazgató: Lehet politizálni is, de aki politizál, az politikai választ kap
Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum új vezetője beszélt arról, hogyan kell érteni az ujjak ütögetését, és mit mondott Szakács Árpádnak.