iskolakezdés

Egy füzettel három évig? – Iskolakezdés gimnáziumban, egyetemen
Dóri elmondja, mi a különbség becsengetés és becsengetés között.
Öt dolog, amivel mindenki találkozik az iskolakezdés közeledtével
Nem csak az idei tankönyvek, a vadiúj füzetek és tollak kerülnek elő ilyenkor, hanem az elfeledett vagy eltitkolt dolgok is. Ezekbe a dolgokba legalább egy tanévkezdés előtt már minden diák belefutott egyszer.
Hét tipikus vásárló, akikekkel ti is találkozhattok az iskolakezdés előtt
Hamarosan itt az újabb tanév, a legtöbb család pedig már el is kezdte a bevásárlást és a készülődést. Összeszedtünk hét tipikus vásárlót, akikkel szeptember előtt ti is találkozhattok az üzletekben.
Nagy anyagi megpróbáltatás előtt állnak a családok
A karácsony után a július és szeptember közötti időszak a második legnagyobb vásárlási szezon, az iskolakezdés miatt ilyenkor mélyen zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek - derül ki a Deloitte nemzetközi tanácsadó cég felméréséből....
Milliós hitelt vesznek fel a családok iskolakezdésre
Átlagosan egymillió forint fölötti személyi hitelt vesznek fel a családok az iskolakezdés idején. Sokba kerülnek a bútorok, a számítógépek, de az albérletek kauciójára is kell a pénz. Milliós nagyságrendben ... ...
Ez a második legnagyobb vásárlási szezon, rengeteg tanszert szereznek be a szülők
A karácsony után a július és szeptember közötti időszak a második legnagyobb vásárlási szezon, az iskolakezdés miatt ilyenkor mélyen zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek - derül ki a Deloitte nemzetközi tanácsadó cég "Deloitte back-to-school...
Több tízezer forintot elköltenek a magyar családok az iskolakezdésre
A beszerzendő eszközök negyedét a családok interneten vásárolják meg. ...
Ennyibe kerül az iskolakezdés: ki mennyit költ tanszerekre?
15-25 ezer forint közötti összeg – a Vatera saját felhasználói körében végzett felmérése alapján a családok harmada körülbelül ennyit költ gyerekenként az iskolakezdésre.
Így is segíthettek a rászoruló diákoknak
Iskolakezdés együtt! címmel nyolcadszor hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyerek beiskolázásának támogatására.
Nehezebb az iskolakezdés azoknak a gyerekeknek, akik a nyár utolsó heteit is az óvodában töltik
Az iskolakezdés előtt álló gyereknek szükségük van átmeneti időszakra, ezért egyáltalán nem tesz jót, ha a nyár utolsó heteit még az óvodában töltik.
Iskolakezdés hatévesen: ősszel készül el a fontos részleteket tartalmazó rendelet
2020 januárjától változnak az iskolakezdés szabályai – a szülők minden év január 15-ig nyújthatnak be kérelmet, ha a gyermekük augusztus 31-ig betölti hatodik életévét, de még nem küldenék iskolába.
Bakancslista augusztus végére: ezeket érdemes még csinálni az iskolakezdés előtt
Augusztusban a legtöbb diák észbe kap, és igyekszik minél több programot beiktatni a nyár hátralevő részébe - ehhez teszünk hozzá nektek néhány szuper tippet.
Több magyar egyetem került fel a világrangsorra, tarolnak a magyar diákok: a hét hírei
Több érmet szereztek magyar diákok a nemzetközi diákolimpiákon, a világ legjobb egyetemvárosai közé választották Budapestet, több egyházi és civil szervezet indított jótékonysági akciót az iskolakezdés előtt. A hét hírei.
Ilyen támogatásokat igényelhettek az iskolakezdés előtt
Milyen támogatásokat kaphatnak az iskolakezdés előtt a szülők? A munkáltatók egy része továbbra is ad iskolakezdési támogatást, de az önkormányzatoknál is érdemes érdeklődni arról, kapnak-e valamilyen juttatást a helyi iskolások.
Családi pótlék - Változik a családtámogatások kifizetésének időpontja
Az iskolakezdés miatt változik a kifizetés. ...
Kikapcsolódnátok az iskolakezdés előtt? Ezekért a filmekért érdemes a héten moziba menni
Egyetemi ügyintézés, beiratkozás, gólyatábor vagy albérletkeresés után pihennétek egy kicsit? Nézzük, milyen filmeket néznek a legtöbben az amerikai mozikban.
Újabb ingyenes nyelvi app a nyárra: így akár offline is tanulhattok
Németül tanultok és úgy érzitek, jó lenne egy kis gyakorlás az iskolakezdés előtt? Külföldre utaztok, ahol jól jönne a némettudás? Ezzel az appal ingyenesen tanulhattok, ismételhettek és gyakorolhattok.
Jó veled az iskolakezdés
Adományozó kampányt indít a Bonami és az Egyszülős Központ A Bonami home & living webáruház augusztus 1-jével egy hónapig tartó adományozó kampányt indít közös együttműködésben a budapesti Egyszülős Központtal. A befolyó összeggel...
Komoly gondokat jelenthet a köznevelési törvény módosítása az óvodákban
Múlt héten szavazta meg az Országgyűlés a köznevelési törvény módosítását, ami több ponton is érinti az óvodások, óvodapedagógusok és a szülők helyzetét is. Az óvodába járási kötelezettség alóli felmentés korhatára ötről...
Nehezített magántanulói státusz, 6 éves iskolakezdés, bajba jutó alternatív intézmények: ...
Az intézményvezetőket, a magántanulói jogviszonyt, az óvodába járást, az alternatív kerettanterveket és a tankönyvellátás szabályozását érinti a közneveléssel összefüggő egyes törvények módosítása, amelyet másfél hetes halasztás...
Azonnal elkezdik a veszélyes azbeszt elszállítását a Svábhegyről
Sietnek, hogy még az iskolakezdés előtt megtörténjen.
5+1 hasznos tipp az iskolakezdésre: így spórolhattok több ezer forintot is
Az iskolakezdés minden család számára hatalmas kiadásokkal jár, ezért már a nyáron érdemes elkezdeni a készülődést a következő tanévre. Most összegyűjtöttünk nektek néhány ötletet, amivel akár több ezer forintot spórolhattok...
140 ezres cipőben, hajhosszabbítással vitte suliba lányát Kardashian!
Véget ért a tavaszi szünet, erős lett az iskolakezdés. A fél világ Kardashian miatt háborog.
Mostanában dől el a magyar óvodások sorsa
A szülők az óvodapedagógusok szakvéleménye alapján döntenek, hogy szeptembertől iskolába küldjék-e gyermeküket. Érdemes jól meggondolni, a korai iskolakezdés hosszú távú, komoly problémákat okozhat.
Honnan lehet tudni, hogy iskolaérett-e egy gyerek?
Nem minden hatéves elég érett az általános iskolához, a túl korai iskolakezdés sorozatos kudarcokat eredményezhet.
Több mint 250 millióan látták ezt a videót: iskolakezdés másképp
Hírességé vált az egyik észak-kínai általános iskola igazgatója, aki minden nap együtt táncol a diákjaival.
A késői iskolakezdés elhallgatott következményei
Beszéljünk erről is, amikor a "maradjon még egy évet oviban, hadd legyen még gyerek!" - elhangzik. Mert nagyon komoly problémákkal szembesülnek utólag az iskolát későn kezdő gyerkőcök!
Megint bebizonyították, hogy később kéne kezdődnie az iskolának
Egy új kísérletben azt vizsgálták, hogy milyen hatással van a diákokra a kései iskolakezdés.
Figyelmeztetnek a kutatók: bajt okoz a nyolc órai iskolakezdés, változtatni kellene
Egy amerikai kutatás szerint mintegy fél órával többet alszanak a középiskolás diákok hétköznap, ha egy órával később kezdődik a tanítás. Kutatók arra figyelmeztetnek: a kamaszok biológiai órájához kellene formálni az iskolakezdést.
Így döntik el, iskolaérett-e egy hatéves gyerek
Debrecenben a hatodik életévüket betöltött gyerekek harmada tölt egy extra évet az óvodában iskolakezdés előtt.