farsangi fánk

Itt a Mardi Gras! 9 fogás húshagyó keddre egyenesen New Orleansból
A dzsessz bölcsőjének tartott amerikai nagyváros konyhája afrikai, francia, olasz, spanyol, német, karibi, indián és portugál hatásokat tükröz. A farsangi szezon végén, évente megrendezett Mardi Gras karnevál elképzelhetetlen francia...
Túró és csöröge: az 5 legjobb farsangi fánk élesztő nélkül
A farsangi időszak elengedhetetlen kelléke, megkerülhetetlen süteménye a fánk, amelyet mindenki szeret enni, csak az elkészítése okoz sokaknak problémát. A fánk – alapjáraton – élesztős tészta, amely a háziasszonyok egy részét sajnos...
Farsangi fánk egyszerűen
50 dkg liszt 3 dkg élesztő 4 db tojássárgája 10 dkg margarin 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor kb. 3 dl tej 1 ek rum 1/2 citrom reszelt héja ...
Diétás farsangi fánk
A farsangi szezonban sem kell lemondanod a hagyományos finomságokról, bőven elég, ha tudatosan megválasztod az alapanyagokat. Mi megtaláltuk az egyik legfinomabb és legegészségesebb fánk receptjét, amit lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatsz...
Lekvárral töltött bécsi fánk: íme, a recept
És eljött a farsangi fánk ideje is. Idén kísérletezzünk bátran: a hagyományos farsangi fánk mellett más országok különlegességeit is kipróbálhatjuk. Itt van rögtön a bécsi fánk. ...
Farsangi fánk
50 dkg liszt 3 ek porcukor 5 dkg vaj 1 db tojás 3 db tojássárgája 1 csipet só 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 1 db citrom reszelt héja 1 ek rum 1 csomag vaníliás cukor 1 l olaj ...
A klasszikus szalagos farsangi fánk receptje - Bevált praktikák a tészta készítéséhez
Nem múlhat el a farsangi időszak fánksütés nélkül.
Almás farsangi fánk
50 dkg finomliszt 5 dkg porcukor 6 db tojássárgája 10 dkg vaj olvasztva 3 dkg élesztő 3 dl tej 1 csipet só 1 evőkanál rum 2 db alma 1/2 db citrom leve 5 dkg baracklekvár 3 dkg dió durvára vágva 1 csipet őrölt fahéj A sütéshez: étolaj A...
Ha nincs időd szalagosat sütni: 10 isteni fánk recept a sütőporostól a csörögéig!
A farsangi szezon főszereplője egyértelműen a fánk: lehet bármilyen, a lényeg, hogy tetemes mennyiségű baracklekvárral, vagy valamilyen krémmel jól megpakolható, vagy abba beletunkolható legyen! Most összegyűjtöttünk 10 kipróbált receptet...
Farsangi fánk olaj nélkül- fruktózzal
Ez a farsangi finomság egy kissé könnyített verziója. Fruktóz kerül bele, ami lassabb felszívódású szénhidrát, így cukorbeteg is fogyaszthatják (mértékkel).
Kelttésztás, sütőporos, csöröge - variációk farsangi fánkra
A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, így nekik jó hír, hogy jóféle fánkot nem csak élesztős tésztából lehet...
Farsangi fánk, amit lisztérzékenyek is ehetnek
Hamisítatlan, eredeti, és mindamellett nagyon finom. Lisztérzékenyeknek is ajánljuk!
Így lesz tökéletes a farsangi fánk - 5 tipp sütéshez és tálaláshoz
A nagyböjt előtti farsangi időszak kötelező eleme a fánk, aminek fontos jellemzője az úgynevezett szalag, azaz, hogy a középbarnára pirult sütemény oldalán, körben egy világosabb csík húzódik. A városi legendával ellentétben nem...
Farsangi ételek egészségesebben
A hagyományos farsangi ételek vidékenként eltértek ugyan, de szinte mindenhol szerepel a disznóhús, a tepertő, kolbász, disznótoros, káposzta, kocsonya, pogácsa, farsangi fánk, rétes, hájas tészta. Nézzük, hogy készítsünk - e sorvezető...
Farsangi fánk - Mindmegette villlámverseny
50 dkg finomliszt 3 dkg élesztő 5 dkg olvasztott vaj (vagy margarin) 5 dkg cukor kb. 3-4 dl tej 3 tojássárgája 3 cl rum 1 citrom reszelt héja olaj vagy zsír a sütéshez (lehet vegyesen is) vaníliás porcukor, a szóráshoz barackelvár, csokipuding...
Farsangi fánk baracklekvárral
Hozzávalók: 5 dkg élesztő 1 kg liszt 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál kristálycukor 1 db tojás 5 dl tej olaj a sütéshez baracklekvár
Bécsi farsangi fánk
Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 egész tojás 3 tojás sárgája 8 dkg kristálycukor 4 dkg friss élesztő csipet só 1 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 8 dkg vaj 2,5 dl langyos tej 1 ...
Recept: Bécsi farsangi fánk
Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 egész tojás 3 tojás sárgája 8 dkg kristálycukor 4 dkg friss élesztő csipet só 1 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 8 dkg vaj 2,5 dl langyos tej 1 evőkanál rum vagy 1 mokkáskanál rumaroma A...
A klasszikus farsangi szalagos fánk receptje - Így lesz tökéletes
Ha farsang, akkor szalagos fánk! A hagyományos édesség frissen a legjobb, házi lekvárral kenve.
Recept: Farsangi szalagos fánk II.
Hozzávalók: A tésztához: 70 dkg finomliszt 1 kávéskanál só 5 evőkanál porcukor 1 db tojás 3 db tojássárgája 5 cl rum 3 dl tej 3,5 dkg friss élesztő 1 narancsreszelt héja 1 csomag vaníliás cukor 7 dkg olvasztott vaj A...
Így készül a bögrés fánk - Porcukorba forgatva az igazi
A farsangi szezon közeledtével jegyezd meg ezt az egyszerű fánkreceptet!
Recept: Farsangi fánk lekvárral
Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 4 tojássárgája 10 dkg margarin 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor kb. 3 dl tej fél citrom reszelt héja olaj a sütéshez lekvár a tálaláshoz
Farsangi fánk lekvárral
Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 4 tojássárgája 10 dkg margarin 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor kb. 3 dl tej fél citrom reszelt héja olaj a sütéshez lekvár a tálaláshoz
Gyors túrófánkrecept - Akár hétköznapra is
A farsangi szezon abszolút sztárja a fánk, ha unod a hagyományos szalagos változatot, vagy hamar el akarsz készülni, készítsd ezt!
Farsangi fánk: így lesz tökéletes
A farsangi időszakban két fix pont van: a beöltözős mulatságok és a frissen sült fánk, lehetőleg sok-sok lekvárral és porcukorral a tetején.
Édes Pozsonyi út
        A Pozsonyi út és környéke az utóbbi időben a költözködés, könyvírás és a sok tennivaló miatt kiesett a látóteremből. Az elmúlt hetekben többször akadt dolgom a környéken ...
Farsangi fánk rumos eper dzsemmel
Bár még messze a farsang, egy finom fánkot most is elmajszolgathatunk. ...
Recept: Farsangi fánk rumos eperdzsemmel
Hozzávalók: 30 dkg liszt 3 tojássárgája 5 dkg vaj 1,5 dkg élesztő 1,5 dl tej 5 dkg vaníliás cukor 1/2 citrom só 5 dl olaj rumos eperdzsem
Farsangi fánk rumos eperdzsemmel
Hozzávalók: 30 dkg liszt 3 tojássárgája 5 dkg vaj 1,5 dkg élesztő 1,5 dl tej 5 dkg vaníliás cukor 1/2 citrom só 5 dl olaj rumos eperdzsem
Recept: Farsangi finomságok (fonott és sodort fánk)
Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 csomag gyors élesztő 5 dkg cukor rum só 2 dl langyos tej 2 darab tojássárgája 5 dkg olvasztott margarin Valamint: olaj (a sütéshez) porcukor (a szóráshoz) baracklekvár (ízlés szerint)