Média RSS

Lemaradtak a vállalkozások
Lemaradtak a vállalkozások
Egyre inkább a saját időbeosztásuk szerint, az általuk preferált csatornákon szeretnének vásárolni a fogyasztók, ez pedig egyre kevesebb időt hagy a márkáknak arra, hogy kapcsolatba lépjenek velük, befolyásolják döntéseiket. Az Oracle legújabb tanulmánya szerint az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió számos vállalkozása egyelőre lemaradt ebben a folyamatban.  
ma, 15:31
Mmonline.hu
Pályázatot hirdet a Telekom
A Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub idén már a hatodik alkalommal hirdeti meg sajtódíj-pályázatát, amelynek keretében azokat az újságírókat, szerkesztőket, bloggereket, vloggereket díjazza, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak akár személyes sorsfordító történetek, akár a Föld egészét érintő témák feldolgozásával. Pályázni három kategóriában lehet, a díjazás kategóriánként nettó 300 ezer forint.  
ma, 15:03
Mmonline.hu
Erre készül a filmcsatorna
Az amerikai vígjátékról ki más juthatna eszünkbe, mint Ben Stiller, ha pedig romantikát és akciót szeretnénk vegyíteni, akkor Tom Cruise az egyik örök befutó. A két New Yorkból származó színész szereplésével a kasszasiker szinte mindig garantált. Május 23-án Ben Stillerrel nevethetjük végig az estét, egy hétre rá pedig Tom Cruise csavarja el a hölgyek fejét egy autóversenyző szerepében.  
ma, 14:38
Mmonline.hu
hirdetés
Különleges sört dobnak piacra
Felsőerjesztésű Ale sörrel szélesíti szortimentjét a Heinekenhez tartozó Soproni márka. A Soproni Óvatos Duhaj IPA márciustól kerül az üzletek polcaira és egyes vendéglátó egységekbe.  
ma, 14:16
Mmonline.hu
Több mint 40 milliárd béremelésre
A kormány idén 40,46 milliárd forintot biztosít az állami tulajdonú cégeknek a bérek emelésére, és rendelkezett arról is, hogy a következő években további jelentős forrást kapjanak bérfejlesztésre ezek a vállalatok. A kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.  
ma, 13:51
Mmonline.hu
Eljárás indult a Booking.com ellen
Eljárás indult a Booking.com ellen
Versenyfelügyeleti eljárását indított 2017. március 7-én a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Booking.com Hungary Kft. és a Booking.com International B.V. ellen. Ezzel egyidejűleg kizárólag a magyar cégnél előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatot is tartott a hivatal.  
ma, 13:26
Mmonline.hu
Így változhat az üzemanyagok ára
Beépíti a jövedéki adó változásait az üzemanyagárakba a Mol Nyrt., aminek eredményeként várhatóan csökkennek majd az üzemanyagárak.  
ma, 13:01
Mmonline.hu
Tovább nőtt a Rádió 1 hallgatottsága
A hallgatók száma a legutóbbi mérések alapján napi 919 ezerre emelkedett.
ma, 12:26
Mediainfo.hu
Sikerrel mutatkoztak be a magyar fejlesztések
Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett a Liget Budapest Projekt az "ingatlanszakmai Oscaron" Cannes-ban.
ma, 11:58
Mediainfo.hu
Mobiltrendek a BrandManiában
Mobiltrendek a BrandManiában
Barcelonában járt a BrandMania stábja, a világ legnagyobb mobilipari rendezvényén nem csak a mobilpiac legújabb trendjeit derítették fel, de meghatározó iparági vezetők segítségével egy kicsit a jövőbe is bepillantottak. Csúcsmobilok mellett 5G, az autóipari digitális fejlesztései és Telekom-vezér interjú is várja a nézőket a BrandMania legújabb adásában.  
ma, 11:34
Mmonline.hu
hirdetés
Újabb márkák bojkottálják a YouTube-ot
Újabb márkák bojkottálják a YouTube-ot
Tovább dagad a szélsőséges, gyűlöletkeltő tartalmú YouTube videók mellett megjelent reklámok miatti botrány, ezúttal a Johnson&Johnson (J&J) jelentette be, hogy globálisan felfüggeszti a YouTube hirdetéseit. Tegnap a Verizon és az AT&T is csatlakozott a bojkottot választó cégekhez. A Google illetékesei változtatásokat ígérnek a hasonló helyzetet elkerülése érdekében.  
ma, 11:18
Mmonline.hu
Feldarabolnák a Mol részvényeit
A Mol Nyrt. igazgatósága a részvények 1:8 arányú felaprózását javasolja megszavazni a társaság április 13-án tartandó éves közgyűlésén – derül ki a Budapest Értéktőzsde (BÉT) honlapján megjelent közgyűlési dokumentumokból. A jelenlegi 1000 forint névértékű "A" sorozatú törzsrészvényeket 125 forint névértékű részvényekre váltják át. A társaság 102 milliárd forintot meghaladó alaptőkéje így 102 428 103 darab helyett 819 424 824 darab részvény testesíti majd meg.  
ma, 10:56
Mmonline.hu
Meglepő adat a kiskereskedelemről
Az előzetes adatnál is nagyobb mértékben, 4,8 százalékkal nőtt januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint, míg a naptárhatástól megtisztítva 3,8 százalékos volt a bővülés az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentéséből.  
ma, 10:32
Mmonline.hu
Mága Zoltán indított jótékonyági akcióját
Ezer településen harmincezer ember melegedhetett a Mága Zoltán tűzifa akciója segítségével.
ma, 10:24
Mediainfo.hu
Okos osztályteremmel segített a Samsung
A miskolci Családok Átmeneti Otthonában új okos osztálytermet adott át a Samsung Electronics Magyarország és az Ökumenikus Segélyszervezet. A tabletekkel és elektronikus táblával felszerelt termet az otthon közösségi terében alakították ki, ahol fejlesztő programokban vehetnek majd részt a lakók, illetve az avasi általános iskolák tanárai, diákjai kapnak lehetőséget a digitális oktatással való ismerkedésre.  
ma, 10:08
Mmonline.hu
Új kerettanterv készült az informatika oktatására
Új, a digitális kompetenciák fejlesztését támogató informatikai kerettantervet készített az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), amelyet hamarosan eljuttat az illetékes hatóságoknak. Amennyiben a köznevelési kerekasztal úgy dönt, hogy 2019-ben a Nemzeti alaptanterv (Nat) keretében bevezeti a kerettantervet, akkor 2030-ban végezhet az első olyan évfolyam, amely rendelkezik a jövőbeli munkaerőpiacra lépéshez szükséges összes digitális kompetenciával.  
ma, 09:45
Mmonline.hu
Átadták a Pulitzer-díjakat
Pulitzer-emlékdíjat kapott az életmű kategóriában Horvát János, az írott sajtó kategóriában pedig Brückner Gergely - tudatta a Joseph Pulitzer-emlékdíj Alapítvány.
ma, 09:38
Mediainfo.hu
Átalakítják a strandminősítést
Átalakítják a strandminősítést
Finomítják a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő rendszert, ezentúl a szolgáltatások színvonalát a korábbi három helyett ötfokozatú skálán értékelik. További változás, hogy az idén nem minősítik külön kategóriában a szabad-, illetve a fizetős strandokat, mivel sok szabadstrand szolgáltatásai felveszik a versenyt a fizetősekkel.  
ma, 09:21
Mmonline.hu
Rengeteg OTP-részvénytől vált meg egy befektető
A francia Groupama-csoport szerdán bejelentette, hogy a tulajdonában lévő OTP-részvények közül 8 millió 260 ezer darabot ad el intézményi befektetőknek.  
ma, 08:44
Mmonline.hu
Formabontó túlélő-show a Discovery-től
A Kerék című műsorban hat játékos próbál megküzdeni a természeti erőkkel Dél-Amerikában, különböző terepeken és nem tudhatják, hogy mikor jön el éppen a váltás ideje, amikor hirtelen teljesen új környezetbe kerülnek
tegnap, 18:30
Mediainfo.hu
Akció a hajléktalanok figyelmen kívül hagyjásáról
Folkoperan egy operaház Stockholmban, amely jelenleg látja vendégül a tavaszi show-t.
tegnap, 17:52
Mediainfo.hu
Peller Anna és Lukács Miki lesz a Reggeli egyik műsorvezető párosa
Az RTL Klub Reggeli című műsora vadonatúj műsorvezetőkkel, stúdióval és interaktív erőteljes közösségi blokkokkal érkezik áprilisban a piacvezető kereskedelmi csatornára.
tegnap, 16:28
Mediainfo.hu
CeBIT-en a Toyota
A Toyota, az Aisin Seiki és a DENSO a Toyota csoport tagjaiként első ízben vesznek részt a CeBIT 2017 nemzetközi digitális technológiai szakkiállításon, amelyet a Deutsche Messe AG szervez a németroszági Hannoverben 2017. március 20-24. között.  
tegnap, 15:52
Mmonline.hu
Tények az e-sportról
Hétköznap átlagosan három, hétvégén pedig öt órát töltenek az e-sport játékokat játszó magyar fiatalok e-sporttal, 44% játszik vagy tervez versenyszerűen játszani, a legnépszerűbb játék pedig a Counter-Strike: Global Offensive – derült ki az eNET Internetkutató, az Esportmilla - Egymillióan a Magyar Esportért, és az Esport1 közös kutatásából, amely a hazai e-sportolói szokásokat vizsgálta.  
tegnap, 15:29
Mmonline.hu
A Warner Bros a Mátrix újabb folytatását tervezi
Visszatérhet a filmvászonra a Mátrix című nagysikerű sci-fi, a Hollywood Repoerter értesülése szerint a Warner Bros stúdió azt tervezi, a Wachowski-testvérek legendás filmjét újra életre kelti.
tegnap, 15:21
Mediainfo.hu
Új csúcsmobil a Vodafone-nál
Szerdától előrendelhető a Vodafone-nál az új Huawei P10 okostelefon, a barcelonai mobil világkiállítás egyik nagy sztárja. Az előrendelési időszakban a telefonhoz egy különleges tartozékcsomag is jár.  
tegnap, 15:01
Mmonline.hu
Hosszú Katinka a 17. FINA Vizes Világbajnokság arca
Hosszú Katinka olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar úszónő a FINA reklámfilmekben szereplésre szerződött.
tegnap, 14:49
Mediainfo.hu
Új filmes szolgáltatás a Telekomnál
Az SPI International / SPI FILMBOX, vezető nemzetközi mozifilm és televíziós műsor szolgáltató, „FilmBox OnDemand” szolgáltatása 2017-től bekerült Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatójának a Magyar Telekomnak a tartalomkínálatába.  
tegnap, 14:38
Mmonline.hu
Erre számíthatnak az európai szállodák
Bevételnövekedést ér el az európai nagyvárosok többsége 2017-ben, és 2018-ban is további növekedésre számíthatnak – derül ki a PwC előrejelzéséből.  
tegnap, 14:16
Mmonline.hu
Premier a Da Vinci Learningen
Vasárnap izgalmas dokumentumfilm premierrel jelentkezik a Da Vinci Learning ismeretterjesztő csatorna. A BBC filmje először látható Magyarországon, s a hormonok világába enged betekintést. A műsort a csatorna felnőtt nézőknek ajánlja.  
tegnap, 13:54
Mmonline.hu
Rivális vállalkozások állhatnak a DDoS támadások mögött
A DDoS támadáson átesett vállalkozások 43%-a feltételezi azt, hogy valójában rivális cégek állhatnak a támadások mögött.
tegnap, 13:46
Mediainfo.hu
Felhőben gyengék a hazai vállalatok
Felhőben gyengék a hazai vállalatok
Tovább nőtt tavaly a felhő ismertsége a magyarországi nagyvállalatok vezetőinek körében, ám még nagyon nagy az olló a valódi használat, és az ismertség között – derül ki a Microsoft Magyarország és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közös kutatásából. A vállalatvezetők kétharmada valós erőfeszítéseket tett az elmúlt egy évben a digitális transzformáció érdekében.  
tegnap, 13:30
Mmonline.hu
Tovább lehet nevezni a TSMA-ra
Tovább lehet nevezni a TSMA-ra
Az eredetihez képest egy héttel meghosszabbították a nevezési határidőt a Tourism Social Media Awards-ra (TSMA), így március 31-ig lehet jelentkezni a legjobb turisztikai közösségi médiamegoldásokkal a megmérettetésre. A TSMA versenyre beérkező pályázatokat turisztikai és kommunikációs szakemberekből álló zsűri bírálja el, idén a nevezés ingyenes.  
tegnap, 12:58
Mmonline.hu
Tíz kategóriában adták át idén a VinCE Awards-díjakat
Tíz kategóriában ismerték el a magyarországi borvilág kimagasló teljesítményeit a VinCE magazin által két éve alapított VinCE Awards-díjjal, amelyet adtak át a 8. VinCE Budapest Wine Show szakmai nyitónapján.
tegnap, 12:23
Mediainfo.hu
A Safer Internet Program 2016-os évi eredménye
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője összesítette a 2016-os oktatási tevékenységét.
tegnap, 11:59
Mediainfo.hu
Változás a Mindshare-nél
Változás a Mindshare-nél
Lunczner Ádámot nevezték ki a főként médiatervezéssel és -vásárlással foglalkozó Mindshare chief media director-ának. Az ügynökség az online és offline területek szorosabb összedolgozásával minden eddiginél integráltabb stratégiák és kampányok életre hívását tűzte ki célul.  
tegnap, 11:42
Mmonline.hu
Új fegyver az álhírek ellen
Új fegyver az álhírek ellen
A múlt héten vizsgázott a Facebook álhírekre figyelmeztető új szolgáltatása, az ír rabszolgákról és rabszolgakereskedelemről szóló beszámolót megosztani akarókat figyelmeztette a cég arra, hogy vitatott hitelességű tartalomról van szó. A kamuhírek elleni fellépés fontossága az amerikai elnökválasztás után került a figyelem középpontjába.  
tegnap, 11:17
Mmonline.hu
Védtelenek az energetikai nagyvállalatok
Az energetikai nagyvállalatok nyílt ellenőrzési rendszerének 90 százaléka teljesen védtelen a kibertámadásokkal szemben: egy leállás gazdasági katasztrófákhoz vezethet.  
tegnap, 10:54
Mmonline.hu
Április elején indul a komolyzenei tehetségkutató
Április 7-én indul újra a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna csatornán - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-t.
tegnap, 10:37
Mediainfo.hu
Ismét versenghetnek a startupok
Egészségügyi újításokkal foglalkozó start-upok, kis- és középvállalkozások számára írt ki versenyt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health.  
tegnap, 10:32
Mmonline.hu
Kapcsol a Samsung
A Samsung Electronics Digital City (Suwon, Korea) és világszerte 51 Samsung-leányvállalat kapcsolja le a világítást egy órára és inspirálja környezetét is ugyanerre, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás hatásaira és a nem egyenlő áramellátásra. A kampánnyal a Samsung a World Wildlife Fund (WWF), a Föld Órája kezdeményezését előzi meg, hogy az így munkanapra tolódó esemény csökkentse az irodák szén-dioxid-kibocsátását is.  
tegnap, 10:09
Mmonline.hu
Izraelből segíti a Google egy magyar startup termékfejlesztését
Izraeli termékfejlesztési programon vett részt a Google LaunchPad accelerátor programjának első magyar résztvevője, a Miutcánk.hu nevű startup vállalkozás.
tegnap, 09:49
Mediainfo.hu
Támogatásra pályázhatnak az art mozik
Pályázatot hirdet 38 millió forint keretösszeggel az art mozik szakmai tevékenységének támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága.  
tegnap, 09:47
Mmonline.hu
Ez várható a Titanic Filmfesztiválon
Huszonhét ország 34 filmjét vetítik a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon, amelynek egyik sztárvendége, Tony Palmer Leonard Cohenről szóló dokumentumfilmjét kíséri el Budapestre.  
tegnap, 09:21
Mmonline.hu
Örülhetnek a dízelesek
Ma a dízeles autóval rendelkezőket fogadta kellemes meglepetés a töltőállomásokon, a Mol Nyrt. bruttó két forinttal csökkentette a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. A 95-ös benzin ára nem változott.  
tegnap, 08:37
Mmonline.hu
E-tanoda program a Telenortól
Önkéntes alapon segítik online korrepetálással és személyre szabott digitális tananyagokkal hátrányos helyzetű kortársaikat 12-18 éves diákok a most induló E-tanoda projektben.
kedd, 17:36
Mediainfo.hu
Hiánypótló tankönyv PR-eseknek
Hiánypótló tankönyv PR-eseknek
Az Akadémiai Kiadó gondozásában a közelmúltban jelent meg a Marketing sorozat legújabb tagjaként a PR esetek haladóktól című kötet, amely igazi újdonság a felsőoktatásban. A több mint harminc esetet bemutató könyv az elmúlt 2 évtized kiemelkedő kommunikációs megoldásaiból mutat be nagyszerű programokat, amelyek mindegyikéhez stratégiai szemléletet segítő feladatokat és a gyakorlati életet bemutató interjúkat is kínál. A kötetet Horváth Magyary Nóra szerkesztette.  
kedd, 16:56
Mmonline.hu
Újabb digitalizációs robbanás fenyeget
Rohamosan nő az onlinetérben eltöltött idő és az onlinevásárlás is.
kedd, 16:48
Mediainfo.hu
Új eszköz PR-eseknek
Újabb fejlesztést jelentett be a Whitereport és az Ipsos, elindítják a Goldfish Light-ot. A szolgáltatás nem más, mint az eddig mért 800 hiperlokális médium közül a top150 elérési adatainak beemelése és kereshetővé tétele a Whitereport mediabrowser egyszerűen kezelhető online platformján.  
kedd, 15:36
Mmonline.hu
Bírság a Rádió Rock-nak
A fővárosi Rádió Rock közösségi rádió üzemeltetőjét tízezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Médiatanács.
kedd, 15:14
Mediainfo.hu