túlsúly

Cikkek, receptek, információk, mintaétrendek gyűjteménye a túlsúly megszüntetéséhez.

Vigyázz a túlsúllyal! Az elhízás rákot is okozhat!
Vigyázz a túlsúllyal! Az elhízás rákot is okozhat!
A tíz leggyakoribb rosszindulatú daganatféleség kockázatát növeli a túlsúly és az elhízás. A szakemberek számítása szerint a túlsúly és az elhízás évente 12 ezer friss rákos megbetegedés kialakulásához járulhat hozzá.
tegnap, 11:00
Eletforma.hu
10 gyakori rák, amit a túlsúly okoz
Egy friss kutatás szerint a túlsúlyos, elhízott embereknél nagyobb a kockázata a tíz leggyakoribb ráknak. ...
hétfő, 12:00
Hazipatika.com
A nagyobb testtömegindex növelheti a daganatkockázatot
A tíz leggyakoribb rosszindulatú daganatféleség kockázatát növeli a túlsúly és az elhízás - vélik az eddigi legátfogóbb követéses...
hétfő, 08:59
Egeszsegkalauz.hu
hirdetés
Tízféle rosszindulatú daganat kockázatát növeli a túlsúly
"Amennyiben a testsúlynövekedés jelenlegi trendje folytatódik, lényegesen nagyobb számú rákos megbetegedésre is számíthatunk."
szombat, 12:35
Ma.hu
Tízféle rosszindulatú daganatféleség kockázatát növeli a túlsúly és az elhízás
A tíz leggyakoribb rosszindulatú daganatféleség kockázatát növeli a túlsúly és az elhízás - vélik az eddigi legátfogóbb követéses vizsgálat alapján brit kutatók, akik eredményeiket a The Lancet orvostudományi folyóirat legújabb számában tették közzé.
péntek, 22:42
Informed.hu
A <strong>túlsúly</strong> és az elhízás több daganatféle kockázatát növeli
A túlsúly és az elhízás több daganatféle kockázatát növeli
A szakemberek számítása szerint a túlsúly és az elhízás évente 12 ezer friss rákos megbetegedés kialakulásához járulhat hozzá.
péntek, 22:37
Delmagyar.hu
Kimutatták: rákot okozhat az elhízás, a túlsúly
Világszerte növekszik a túlsúlyos és elhízott emberek száma.
péntek, 15:12
Nepszava.hu
Évente 12 ezer friss rákos megbetegedés
A szakemberek számítása szerint a túlsúly és az elhízás évente 12 ezer friss rákos megbetegedés kialakulásához járulhat hozzá. Amennyiben folytatódik a rohamos súlygyarapodás trendje, ez további 3700 daganatos betegség kialakulásához vezet majd évente.
péntek, 15:06
Ma.hu
A hízással nemcsak a test, a kockázat is nő
A vizsgált 22 daganatféleség közül 17-ben mutattak ki összefüggést a kór és túlsúly között. Íme a lista.
péntek, 15:03
Weborvos.hu
A leggyakoribb daganatfélesé- gek kialakulását kockáztatjuk a túlsúllyal és az elhízással
A leggyakoribb daganatfélesé- gek kialakulását kockáztatjuk a túlsúllyal és az elhízással
A tíz leggyakoribb rosszindulatú daganatféleség kockázatát növeli a túlsúly és az elhízás – vélik az eddigi legátfogóbb követéses vizsgálat alapján brit kutatók, akik eredményeiket a The Lancet orvostudományi folyóirat legújabb számában tették közzé.
péntek, 15:02
Mon.hu
hirdetés
Öt évvel korábban érnek a mai gyerek, mint száz évvel ezelőtt
A mai gyerekek öt évvel hamarabb érik el a pubertáskort, mint száz évvel ezelőtt. A változás hátterében pedig a túlsúly áll, amely megváltoztatja a fiatalok hormonháztartását.
08.09. 15:08
Marmalade.hu
A túlsúly elszáll, akár egy motor - Polyák Lilla és az egészséges életmód
Sosem gondolta volna, hogy motorra pattan majd és az országutakat rója, vagy alig várja a foci vb legújabb meccseit. Polyák Lilla férjével és fiával egy teljesen új életet kezdtek el élni, ami mindhármuknak jót tett, testileg-lelkileg egyaránt. Egészséges életmód, sport és egy kis kikapcsolódás. Ennél nagyobb egyensúly nem is kell.
08.07. 17:24
Vjm.hu
Hány órát alszol naponta? Ekkora az esélyed az elhízásra
Hány órát alszol naponta? Ekkora az esélyed az elhízásra
Mennyit kell aludnod azért, hogy ne kelljen túlzottan tartanod a túlsúly kialakulásától?
07.22. 06:35
Femina.hu
Ekkora túlsúly már az életébe kerülhet
A dohányzásnál is jobban megrövidíti az élettartamot a súlyos elhízás – állapították meg az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet (NCI) munkatársai, akik a világ legnagyobb tanulmányát készítették el a mértéktelen elhízás és a halálozás összefüggéséről.
07.10. 14:01
Mno.hu
Már négy ruhaméretet fogyott Barbara!
Másfél éve még 110 kg-ot nyomott. 75 cm magasságához képest is nagy volt ez a túlsúly. A ruháit, mivel nem fért bele, odaadta édesanyjának. A chili kapszulának hála, lassanként visszakérheti azokat.
07.04. 08:02
Kiskegyed.hu
Így szaladtak fel rám a kilók
Így szaladtak fel rám a kilók
Bloggerünk történetét olvashatjátok, amelyben elárulja, hogyan szaladtak fel rá a kilók, és mit tervez a túlsúly ellen.
07.03. 12:47
Nlcafe.hu
Hogyan táplálkozzon mozgásszervi panaszok esetén?
Sokan nem tudják, hogy a gerinc épségének megőrzése, erősítése érdekében - a rendszeres és minőségi mozgás beiktatása mellett - az egészséges táplálkozás is sokat segíthet. A krónikus fájdalom mögött sok esetben akár az elhízás, a túlsúly is állhat, melynek következtében a hát és a gerinc túlzott terhelése következik be, így a gerincoszlopra nehezedő teher súlyosbítja a panaszt.
07.01. 12:05
Webbeteg.hu
Betegség- és túlsúly ellen, a jó közérzetért - 9 igazság a D-vitaminról!
Ugye csodás lenne, ha egy vitamintól erősebb csontjaink lennének, megvédene a diabétesz, a szklerózis multiplex, a depresszió, a rák, a szívbetegség ellen, sőt még fogyni is lehetne tőle? Kutatók szerint a D-vitaminban reménykedhetünk.
06.18. 14:00
Napidoktor.hu
Jön a zsíroskenyér diéta!
Állítólag a tudomány tévedett és némi túlsúly egészséges. Jáksó László persze egyetért ezzel.
06.13. 06:00
Storyonline.hu
A kis fokú <strong>túlsúly</strong> is veszélyes lehet!
A kis fokú túlsúly is veszélyes lehet!
Nem szükséges a nagyfokú elhízás ahhoz, hogy fokozódjon az idő előtti halálozás kockázata – olvasható a New England Journal of Medicine csütörtöki számában.
06.09. 22:00
Kertvarazsmagazin.hu
A mellrák kialakulásának oka lehet a <strong>túlsúly</strong>!
A mellrák kialakulásának oka lehet a túlsúly!
Egy új spanyol tanulmány szerint a túlsúlyos nők esetében nagyobb valószínűséggel alakul ki mellrák fiatal korban.
06.08. 20:00
Noinetcafe.hu
A <strong>túlsúly</strong> a mellrák kockázatát is növeli!
A túlsúly a mellrák kockázatát is növeli!
A túlsúly számos betegség kockázatát növeli, többek közt a mellrákét is. Mivel ma Magyarországon évente 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni.
06.06. 09:00
Eletforma.hu
A kálcium is hatásos a <strong>túlsúly</strong> ellen!
A kálcium is hatásos a túlsúly ellen!
Ötven év felett talán segíthet a testsúly – problémák leküzdésében a kalcium. A seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ munkatársai éveken keresztül vizsgálták a bevitt ásványi anyag hatását.
06.04. 20:00
Kertvarazsmagazin.hu
A mellrák kockázata csökkenthető
A túlsúly számos betegség kockázatát növeli, így többek között a mellrákét is.
06.04. 10:59
Weborvos.hu
Csökkentse a mellrák kockázatát!
A túlsúly számos betegség kockázatát növeli, többek közt a mellrákét is. Ma Magyarországon évente 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód tehát kiemelt fontosságú.
06.04. 10:43
Ma.hu
A mellrák kockázata csökkenthető!
A túlsúly számos betegség kockázatát növeli, többek közt a mellrákét is. Mivel ma Magyarországon évente 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód jelentőségét hangsúlyozta dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szülész-nőgyógyásza.
06.04. 05:30
Csaladinet.hu
Mit takar a testtömeg index pontosan?
Mit takar a testtömeg index pontosan?
  A magyarok java része sosem hallotta a testtömeg-index kifejezést. Ez önmagában nem lenne olyan nagy probléma, de az már igen, hogy a túlsúly jellemző ránk, és sok betegség rizikófaktora.
05.28. 19:00
Kertvarazsmagazin.hu
Így függ össze a válság és a túlsúly
A gazdasági válság és az elhízottak arányának növekedése a fejlettebb országokban összefüggést mutat – állapította meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) új jelentése.
05.28. 10:08
Mno.hu
Mi károsabb a dohányzásnál?
Az elhízás jóval több súlyos egészségügyi kockázattal jár, mint dohányzás, ezért a nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetek azért küzdenek, hogy a magas kalóriatartalmú ételeken is illusztráció emlékeztessen a túlsúly veszélyeire.
05.27. 09:00
Vital.hu
Gyere, táncolj még – tánclépések és kilók (videóval)
Egy kövér csaj táncol (A Fat Girl Dancing) – ez a címe azoknak a videóknak, melyeket Whitney Thore tölt fel az internetre, és valami olyasmi a célja velük, hogy megmutassa: jelentős túlsúllyal is szép az élet, akár a tánc sem tabu. A jelentős túlsúly ezúttal nem túlzás, hiszen a rádiós műsorok producereként dolgozó 29 éves […] A Gyere, táncolj még – tánclépések és kilók (videóval) bejegyzés először a NőBlog.hu jelent meg.
05.23. 04:00
NoBlog.hu
Gerincbántalmak és a tudatos táplálkozás - Ezeket edd az egészségedért
Gerincbántalmak és a tudatos táplálkozás - Ezeket edd az egészségedért
A különböző hátfájdalmakat még egy jó csontkovács illetve masszőr is csak időlegesen tudja meggyógyítani, a kezelést vagy kezeléssorozatot követően azonban mindenképpen életmódváltásra lesz szükség. Sokan nem tudják, hogy a gerinc épségének megőrzése, erősítése érdekében - a rendszeres és minőségi mozgás beiktatása mellett - az egészséges táplálkozás is sokat segíthet. A krónikus fájdalom mögött sok esetben akár az elhízás, a túlsúly is állhat, melynek következtében a hát és a gerinc túlzott terhelése következik be, így a gerincoszlopra nehezedő teher súlyosbítja a panaszt. Szakemberrel megkonzultált, étrendbeli változtatással és kellő, de nem túlzásba vitt testmozgással mindez(ek) megelőzhető(k), illetve mérsékelhető(k) a gyakori hát- és/ vagy derékfájásos tünet(ek). Benke Rita természetgyógyásszal és életmódszakértővel összegyűjtöttünk 8+1 hasznos tanácsot az olvasó számára, melyek következetes betartásával sokat tehetünk hátunk védelmében, gerincünk épségének megőrzésében, illetve a már kialakult panaszok enyhítésében.
05.22. 09:39
Femcafe.hu
South Beach diéta - Semmi sem tilos, mégis tökéletesre fogyhatsz
South Beach diéta - Semmi sem tilos, mégis tökéletesre fogyhatsz
A South Beach diéta egy amerikai szívspecialista, Arthur Agastson nevéhez fűződik, akinek elege lett abból, hogy pácienseinek a túlsúly miatt egyre komolyabb és komolyabb egészségügyi panaszokkal kellett szembenéznie. Mivel az egyébként is szívbeteg embereknél a mozgás nehézkes, kitalált egy diétát, amelyben semmi sem tilos, mégis eltünteti a plusz kilókat.
2014.05.17. 15:30
Bien.hu
South Beach diéta - Semmi sem tilos, mégis tökéletesre fogyhatsz
South Beach diéta - Semmi sem tilos, mégis tökéletesre fogyhatsz
A South Beach diéta egy amerikai szívspecialista, Arthur Agastson nevéhez fűződik, akinek elege lett abból, hogy pácienseinek a túlsúly miatt egyre komolyabb és komolyabb egészségügyi panaszokkal kellett szembenéznie. Mivel az egyébként is szívbeteg embereknél a mozgás nehézkes, kitalált egy diétát, amelyben semmi sem tilos, mégis eltűnteti a plusz kilókat.
2014.05.17. 10:40
Bien.hu
Szakítsa meg a betegségek ördögi körét!
Sokszor egészen kismértékű túlsúly is járhat anyagcsere változással.
2014.05.16. 08:34
Weborvos.hu
Felkészülés a bikini szezonra
Felkészülés a bikini szezonra
Tudta-e...? …, hogy a nem megfelelő táplálkozás, a túlsúly és az inaktivitás növeli a magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, stroke, cukorbetegség és különböző rákfajták kialakulásának esélyét?
2014.05.10. 20:00
Noinetcafe.hu
2014-07
Mindennapi Pszichológia Hírlevél Küldje tovább ismerőseinek! Feliratkozás Hírlevelünkre itt. Szeretettel üdvözöljük, kedves Olvasónk! Hírlevelünk kéthetenként jelentkezik új hírekkel, érdekességekkel, aktualitásokkal.Korábbi Hírleveleinket regisztrált olvasóink megtekinthetik Archívumunkban. Lapunkat egész évre, visszamenőleg is megrendelheti itt!Már bankkártyával is fizethet! Hírlevelünk végén további információkat olvashatnak a Mindennapi Pszichológia megrendelésével kapcsolatban.  ÁPRILIS–MÁJUSI SZÁMUNK TARTALMÁBÓL:Rejtett kapcsolati szerződéseink Martos Tamás – Sallay Viola Rejtett szerződéseink az emberi faj történetében gyökereznek. Az újszülöttek néhány nagyon általános „szerződésmintával” jönnek a világra, melyeket aztán a konkrét kapcsolati tapasztalatok töltenek meg részletekkel. Olyan, mintha egy egyszerű alapszerződést mutatna fel: „Ha már ezt a nagy utat megtettem, arra számítok, hogy továbbra is törődésben, gyengédségben lesz részem, táplálni és védeni fognak. Cserébe cuki vagyok, szemkontaktust keresek, és hasonlítok rátok.” Ha pedig a szülők vagy gondozók nem teljesítik ennek a szerződésnek megfelelően a kötelezettségeiket, akkor a csecsemő azonnal jelzi, hogy szerződésszegést észlel, és követeli jogos jussát: legörbül a szája, sír, nyűgös – azaz ő sem teljesíti a szerződés rá eső részét. Mindaddig ezt próbálja tenni, amíg valamilyen gondoskodást nem kap. A csecsemő kezdettől fogva a mosolyával és a sírásával tárgyal: megpróbálja a fejlődése szempontjából leginkább előnyös feltételekkel kitölteni a szerződését… A rejtett szerződések középpontjában mindig alapvető pszichológiai szükségletek, igények, vágyak állnak – ilyen például a biztonságérzet, az összetartozás és törődés vágya, a változatosság és kihívások megtapasztalásának szükséglete, vagy a kompetencia és hatékonyság átélésének igénye. Ugyanakkor nem felejthetjük ki az elismerés és önértékelés mélyen bennünk gyökerező vágyát sem – mi az, ami jár nekem, mit fogok átélni, ha teljesül a számításom? Sok beszédnek miért nem sok az alja? Hargitai Rita A történetek – más szóval narratíva – átszövik mindennapi életünk eseményeit. A „Képzeld, mi történt…” kezdetű mondatok behálózzák a másokkal folytatott társas interakciót: a család apraja és nagyja történeteket szeretne mesélni a vacsoraasztalnál a nap eseményeiről, baráti társaságban sztorizunk legutóbbi kalandjainkról, kedves emlékeinkről, életünk sorsfordító eseményeiről. A másokkal kapcsolatban megélt mindennapi bosszúságokat vagy súlyosabb konfliktusokat ugyancsak történetek formájában osztjuk meg ismerőseinkkel. Mi több, a történetek a csoportok életében is fontos funkciót töltenek be: a közös élmények történetként való megfogalmazása illetve átadása a csoporthoz való tartozás biztosítéka. Gyakran azonban nem csupán a történet kimondott, konkrét tartalma hordoz jelentést számunkra, hanem az adott személyre jellemző történetszövési mód, illetve az egyedi élmény által előhívott sajátos elbeszélői forma rejt fontos információt. Ha például felidézzük kedvenc mesénket vagy filmünket, abban különböző szereplők meghatározott ok-okozati kapcsolatban álló cselekvéseket hajtanak végre adott helyszínen egy bizonyos időintervallumban. S van még egy kitüntetett jellemzője a történetnek, az, hogy kinek a nézőpontjából látjuk az eseményeket: a főhőséből, az áldozatéból, egy mellékszereplőéből, esetleg az elbeszélőéből. A szereplők és funkciók, az ok-okozati kapcsolatok, a térbeli elrendezés, az időkezelés, a nézőpont olyan kitüntetett jellemzői az elbeszélésnek, amelyek a kimondott szavakon túl rejtett pszichológiai információt hordoznak… KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!A készlet erejéig még megrendelhetők a Mindennapi Pszichológia 2010., 2011. és 2012. évi  teljes évfolyamait tartalmazó kötetek!Utánvétellel  egy kötetet 3 490 Ft + postaköltségért,két kötetet 6 300 Ft + postaköltségért,három kötet pedig 8 800 Ft + postaköltségértküldünk ki, RENDELJE MEG MOST!Hírek, érdekességek Gyengíti a gyerekek immunrendszerét A családon belül tapasztalható feszültség befolyásolhatja a gyerekek immunrendszerének működését – állítják svéd szakértők a Journal of Immunology című szakfolyóiratban megjelent tanulmányukban. » tovább Kutya-kötődés Osztrák kutatók szerint a gazdik és kedvenceik közti kapcsolat leginkább a kisgyerekek és szüleik közti mély érzelmi kötődéshez hasonlítható. » tovább A matematika szépsége A matematika szépségét tisztelő embereknél ugyanaz az agyi régió lép működésbe egy esztétikus képlet láttán, mint amit a műkedvelőknél egy zenedarab vagy műalkotás aktivál – derül ki a Frontiers in Human Neuroscience című szakfolyóiratban megjelent szakcikkben ismertetett kutatásból. » tovább A jövőben intelligens avatárok vigyázhatnak az idősekre Az intelligens avatár érzékeli, ha a megfigyelt személynek fájdalmai vannak, és értesíteni tudja a mentőket. A találmánynak köszönhetően az idős emberek hosszabb ideig maradhatnak önállók a saját otthonukban. » tovább Nem kell soványnak lenni – elég, ha fittek vagyunk Az USA-hoz hasonlóan ma már egyre több a súlyproblémával küzdők száma Európában is. Angliában például ma már a felnőttek közel 70 százaléka túlsúlyos, ezért a kövérség kérdése egyre fontosabbá válik. Egy nemrégiben kiadott könyv azonban meglepő módon azt állítja, hogy valójában nem a túlsúly a fő probléma, a legtöbb kárt pedig pont a fogyókúrák okozzák. » tovább Programajánló „9 hónap a világ megmentéséért” Időpont: 2014.05.15-17. Helyszín: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Aula Határtalan Pszichológia - Az MPT XXIII. Országos Tudományos Nagygyűlése Időpont: 2014.05.15-17. Helyszín: Marosvásárhely Idén Marosvásárhelyen rendezi nagygyűlését a Magyar Pszichológiai Társaság. XXV. Magyar Hipnózis Találkozó Időpont: 2014.05.30-06.01.Helyszín: Walden Hotel, Dobogókő A részletes programok, illetve további események weboldalunkon olvashatók: http://mipszi.hu/programajanloOlvasson blogokat! Célozz meg tanulni! – Tanoda blogjaSínapló. Stava-Tesero. 2014. – bendeguza blogjaAz érzelmek habanerája – Herceg Attila blogjaKÖVESSE A MINDENNAPI PSZICHOLÓGIA MAGAZINTA FACEBOOK-ON! Csatlakozzon hozzánk, keresse fel oldalunkat,ahol friss híreket, cikkeket, információkat, videókat talál! A Mindennapi Pszichológia magazin a Facebook-on Tanácstalan? Problémái vannak?Tegye fel kérdéseitA PSZICHOLÓGUS VÁLASZOL rovatunkbanSZAKEMBERT KERES? SEGÍTÜNK! Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy megújult weboldalunkon pszichológuskeresőt indítottunk – az adatbázisban szereplő szakemberek segíthetnek Önöknek problémáik megoldásában. Az érdeklődő szakemberek jelentkezését a pszichologuskereso@mipszi.hu címre, illetve weboldalunkon várjuk – a további részletekről tájékoztatást küldünk.  Kedves Előfizetőnk! Weboldalunk online megrendelés menüpontján figyelemmel kísérheti megrendelése „sorsát”: láthatja, mikor postáztuk a lapot, de akár azt is megnézheti, mikor jár le előfizetése.Felhívjuk kedves Megrendelőink figyelmét, hogy a weboldalunkon történő online megrendelés szükséges, de nem elégséges feltétele annak, hogy lapunkat postára adjuk. Kérjük, hogy az Önök által választott módon (átutalás vagy csekk) szíveskedjenek az előfizetési díjat címünkre eljuttatni, hogy mielőbb postázhassuk a Mindennapi Pszichológiát. A folyamatot jelentősen gyorsítja, ha az átutalást választják! Tájékoztatjuk kedves Megrendelőinket, hogy a laprendelések átfutási ideje optimális esetben 2 hét. Amennyiben ez idő alatt nem kapták meg lapunkat, kérjük, jelezzék e-mailben: mipszi.szerk@gmail.com. Az Önök megrendelése fontos számunkra, s ha a postáért nem is tudunk felelősséget vállalni, megteszünk minden tőlünk telhetőt – vagyis kérésre elküldjük újból a lapot. Impresszum, kapcsolat Főszerkesztő: dr. Pápay Herbert Zsuzsa Kiadja a Média Connection Kft. 1137 Budapest, Katona J. u. 28.Telefon: (+36-30) 538-3706 - Fax: (+36-1) 349-3014E-mail: mipszi.szerk@gmail.com Médiaajánlat, hirdetésfelvétel: ajánlatunkat kérje közvetlenül munkatársunktól!hirdetes@mipszi.hu, +36-1-349-30-14A szerkesztő, Simon P. Györgyi a mipszi.szerk@gmail.com címen várja a megjelentetni kívánt híreiket, a rendezvényeikről szóló információkat.
2014.05.07. 12:01
Mipszi.hu
Soha többé nem kell aggódnia a reptéri túlsúly miatt
Egy francia ipari dizájner megoldást találta arra a problémára, hogy ne a repülőtéren derüljön az ki, túlsúlyos a csomagunk. Mindehhez pedig nincs szükségünk a fürdőszobai mérlegre.
2014.05.05. 22:30
Hvg.hu
A 6 legsokkolóbb sztárfogyás
A 6 legsokkolóbb sztárfogyás
A celebek élete nem könnyű: állandó reflektorfénybe vannak, így az egész világnak azonnal feltűnik, ha magukra szednek pár kilót. Nézzük meg azokat a sztárokat, akiknek sikerült kiszakadniuk a túlsúly bővületéből.
2014.05.01. 21:39
Femcafe.hu
Így állítsuk össze a helyes étrendünket!
Így állítsuk össze a helyes étrendünket!
Mind a túlsúly, mind a kórós soványság néhány kivételtől eltekintve a mi felelősségünk és hibánk is egyben. Rá lehet fogni az elhízást a génekre, vagy a túl rossz élelmiszerekre, ám mi magunk is felelősek vagyunk testünkért!
2014.04.29. 13:40
Noinetcafe.hu
Herpesz, alvászavar és <strong>túlsúly</strong> ellen: hogyan fogyaszd a citromfüvet?
Herpesz, alvászavar és túlsúly ellen: hogyan fogyaszd a citromfüvet?
A citromfű nemcsak kellemes aromájú gyógynövény, de számos egészségügyi panaszon segít.
2014.04.28. 13:05
Femina.hu
Túlsúly: így kerülhető el kamaszkorban
Nem tiltással, hanem példamutatással és különösen az édesített üdítők mellőzésével előzhető meg a kiskamaszkori elhízás. A testsúly növekedése ekkor elengedhetetlen a pubertás megindulásához, tehát részben természetes folyamatról van szó. ...
2014.04.23. 09:00
Hazipatika.com
 Melyik gyümölcs segít megelőzni a rákot?
Melyik gyümölcs segít megelőzni a rákot?
Összegyűjtöttük, milyen pozitív hatásai vannak az egyes gyümölcsfajtáknak. "Gyümölcsöt enni maga az egészség." "Napi egy alma az orvost távol tartja." Ehhez hasonló bölcsességekkel nap mint nap találkozhatunk. Mi rejlik az több évtizedes, esetleg évszázados megállapítások mögött? Utánajártunk, hogy mennyi jó lakozik az egyes gyümölcsökben. Fotó: Photl.com Sárgabarack: Javítja a látást, jó hatással van a szív- és érrendszerre. Vérképző, magnéziumban, vitaminokban gazdag. Eper: Antibakteriális hatású, hasznos a rák megelőzésében, magas C-vitamin tartalmú és folsav és vastartalma segíti a sejtek megújulását. Készíts házi gyümölcsturmixot! Segítünk! Ribizli: Magas C-vitamin tartalmú, vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentő, rákmegelőző. Áfonya: gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, kiváló gyomor- és bélproblémákra, vérfrissítő. Mogyoró: csökkenti a koleszterinszintet, sok telítetlen zsírsavat és fehérjét tartalmaz. Málna: Gyulladáscsökkentő, erősíti a hajat és a körmöket, magnéziumban, káliumban, kalciumban gazdag. Fotó: Photl.com Grapefruit: Vízhajtó, méregtelenítő, C- és A-vitaminban gazdag. Mandula: magas fehérjetartalmú, javítja a vérkeringést és az agyi funkciókat. Aszalt szilva: Sok folyadékkal kiváló hashajtó, lassítja az öregedést. Dió: Magas az omega-3 zsírsav tartalma, B-vitaminja pedig segít az agy karban tartásában. Ananász: Zsírégető, magas kálium, foszfor és magnézium, C- és E-vitamin tartalmú. Füge: Gyomorsav-semlegesítő, helyre billenti a sav-bázis egyensúlyt. Papaya: Túlsúly, magas vérnyomás, érszűkület, túl savasodás, allergia, székrekedés, rossz bélflóra, herpesz, szívproblémák, depresszió ellen fogyasztják. Ti is mindennap fogyasztotok zöldséget, gyümölcsöt? Melyik a kedvenc?Adalékanyagok a banánban? Kattints!
2014.04.15. 18:14
Evamagazin.hu
Hizlal a munkád?
Hizlal a munkád?
A legtöbben azt gondolnák, hogy a hízás, mint foglalkozási ártalom leginkább a szakácsokat fenyegeti, pedig a legújabb kutatási eredmények szerint a tanárok és a mérnökök vannak a legnagyobb veszélyben túlsúly szempontjából.
2014.04.15. 08:00
Noinetcafe.hu
Elhízás ellen: ez a természetes fehérjeforrás segít! - Hazai szakértők szerint
Elhízás ellen: ez a természetes fehérjeforrás segít! - Hazai szakértők szerint
A halfogyasztás hatékony fegyver lehet a túlsúly elleni harcban.
2014.04.12. 06:35
Femina.hu
Spanyolok Európa ellen
Spanyol túlsúly van az európai kupasorozatok elődöntőiben.
2014.04.12. 05:57
Nepszava.hu
Csokoládé a karcsúságért
A csokoládéra egészen mostanáig nem tekintettünk úgy, mint egy egészséges, fogyórás termékre. Pedig egy új kutatás azza érvel, hogy a csokoládé nem csak segít megelőzni a túlsúly és a kettes típusú cukorbetegség kialakulását, de a szívünkre is jó hatással van.
2014.04.09. 11:23
Marmalade.hu
Magas vérnyomás: só helyett zöldfűszerek
A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen elkerülhető. Ráadásul sokszor nem is az ételek mennyiségével van a baj – ahogyan arra dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magas vérnyomás specialistája rámutat -, hanem a bevitt só mennyiségével, vagy az azonnali eredmények hajszolásával.
2014.04.07. 18:37
Webbeteg.hu
Nem kell vékonynak lenni az egészséghez
Egy nemrégiben kiadott könyv meglepő módon azt állítja, hogy valójában nem a túlsúly a fő probléma, a legtöbb kárt pedig pont a fogyókúrák okozzák. ...
2014.04.06. 07:00
Hazipatika.com
Elsöprő Fidesz-túlsúly a választási kampányban
Le Monde: "A magyar közszolgálati tévécsatornák híradói a karikatúra határát súrolják."
2014.04.04. 11:57
Nepszava.hu
Húsz év alatt megduplázódott a túlsúlyosak száma
Megduplázódott az elhízottak száma Magyarországon 1990 és 2010 között. Ennek legfőbb oka a mozgáshiányos életmód - véli a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság elnöke. Bedros J. Róbert a gyerekkorban kialakuló túlsúly megelőzésére hívta fel a figyelmet.
2014.03.23. 15:04
Inforadio.hu
A porckopás oka lehet a <strong>túlsúly</strong> is!
A porckopás oka lehet a túlsúly is!
Előfordul, hogy valakinek 20 évesen is gondot jelent egy lépcső megmászása. Ennek oka a porckopás. Ez általában nem a fiatalokra jellemző.
2014.03.16. 16:00
Kertvarazsmagazin.hu
Influenza, köhögés és <strong>túlsúly</strong> ellen: hogyan fogyaszd a pomelót?
Influenza, köhögés és túlsúly ellen: hogyan fogyaszd a pomelót?
Magas C-vitamin-tartalmából adódóan a pomelo megérdemli, hogy jobban megismerkedj vele.
2014.03.15. 15:50
Femina.hu
<strong>Túlsúly</strong>, lassú emésztés és mérgek ellen: tudod, hogy fogyaszd az útifűmaghéjat?
Túlsúly, lassú emésztés és mérgek ellen: tudod, hogy fogyaszd az útifűmaghéjat?
A bolhafűmag héja hatékony emésztésserkentő.
2014.03.11. 06:35
Femina.hu
Mik a túlsúly egészségügyi következményei?
Mivel lehet pontosan számolni hosszú távon, ha felesleges kilókkal élünk éveken, évtizedeken át? ...
2014.03.10. 15:00
Hazipatika.com
Pattanások, túlsúly, kósza szőrszálak - nőknél nagy bajt is jelezhetnek!
Zavaró, fájó pattanásokkal, testsúlyproblémákkal és kósza szőrszálakkal számtalan nő küzd élete során, melyet különböző kezelésekkel karban lehet tartani. Bár legtöbbször ártalmatlan okok húzódnak a hátterében, azonban előfordulhat, hogy súlyos betegségre, a PCOS-re hívják fel a figyelmet. A problémáról dr. Koppány Viktória endokrinológus beszélt.
2014.03.10. 09:05
Patikamagazin.hu
Mit jelent a testtömeg index?
Mit jelent a testtömeg index?
A magyarok java része sosem hallotta a testtömeg-index kifejezést. Ez önmagában nem lenne olyan nagy probléma, de az már igen, hogy a túlsúly jellemző ránk, és sok betegség rizikófaktora.
2014.03.10. 08:00
Noinetcafe.hu
Kólával a túlsúly ellen - nem vicc, itt a program
Lakossági állapotfelmérésből, egy éves oktató szakaszból és a kezdeti mérésben résztvevők kontrollvizsgálatából álló E-Harmónia életmódprogram indul a Dél-Dunántúlon. A túlsúlyra és elhízásra fókuszáló program koordinációját a PTE Egészségtudományi Kara látja el, a programot dietetikus és gyógytornász szakemberek valósítják meg, a pénz a Coca-Cola Alapítványtól jön.
2014.03.05. 17:35
Stop.hu
Egyre súlyosabb kérdés a <strong>túlsúly</strong>
Egyre súlyosabb kérdés a túlsúly
Elhízottnak lenni ma már sokkal inkább megszokott, mint szokatlan. Nem szabad hagynunk, hogy egy másik nemzedék úgy nőjön fel, hogy az elhízottságot tekintse normának.
2014.03.02. 10:36
168ora.hu
A porckopás oka lehet a <strong>túlsúly</strong> is!
A porckopás oka lehet a túlsúly is!
Előfordul, hogy valakinek 20 évesen is gondot jelent egy lépcső megmászása. Ennek oka a porckopás. Ez általában nem a fiatalokra jellemző.
2014.03.01. 16:00
Kertvarazsmagazin.hu
Harc az elhízás ellen - van remény!
Az óvodásoknál már jelentős eredményeket értek el a túlsúly visszaszorítása érdekében.
2014.02.27. 17:25
Ma.hu
Riasztó adatok! A gyerekek harmada túlsúlyos
A WHO Európai Regionális Irodájának újabb jelentése szerint, annyira gyakori kockázattá vált a túlsúly, hogy szinte "új normává" vált. Az európai gyermekek körében a 11 évesek között 27, a 13 évesek között mintegy 33% a túlsúlyos.
2014.02.27. 14:10
Egeszsegtukor.hu
WHO: riasztó módon emelkedik a túlsúlyos gyermekek száma
A WHO Európai Regionális Irodájának újabb jelentése szerint, annyira gyakori kockázattá vált a túlsúly, hogy szinte "új normává" vált.
2014.02.26. 10:38
Gondola.hu
WHO-hír: riasztó módon emelkedik a túlsúlyos gyermekek száma
WHO Európai Regionális Irodájának újabb jelentése szerint, annyira gyakori kockázattá vált a a túlsúly, hogy szinte "új...
2014.02.25. 09:00
Egeszsegkalauz.hu
Egészséges az időnkénti koplalás?
Egészséges az időnkénti koplalás?
Tudósok nemrégiben arra a felfedezésre jutottak, hogy a rövid ideig tartó koplalásnak megfelelő ellenőrzés mellett számos egészségügyi előnye lehet, amellett, hogy a túlsúly ellen is megoldást nyújt.
2014.02.22. 15:30
Kertvarazsmagazin.hu
A magány olyan rosszat tesz, mint a kövérség
Brit és amerikai kutatók arról, miért rövidíti meg az életünket a társtalanság 14%-kal, ugyanannyival, mint a túlsúly.
2014.02.20. 15:44
Velvet.hu
A túlsúly lelki háttere
Testünk jelzései mindig üzenetet hordoznak számunkra. Nem kivétel ez alól a túlsúly és az étvágyunk sem. A legtöbb diéta és fogyókúra ott hibázik, hogy ezt nem veszi figyelembe. Elsősorban nem az étvágyunk legyőzésére és elnyomására, hanem gyógyítására és megértésére volna szükség. Az étvágycsökkentő pirulák és csodaporok, a kívülről bekapkodható instant megoldások helyett inkább bent kellene megkeresni a probléma gyökerét.
2014.02.18. 14:00
Stylemagazin.hu
Az elsőszülött gyerekeknél magas a túlsúly kockázata
Az elsőszülött gyerekek nagyobb valószínűséggel válnak túlsúlyos felnőttekké, mint fiatalabb testvéreik - derült ki egy hétfőn közzé tett új-zélandi tanulmányból.
2014.02.18. 08:00
Napidoktor.hu
A metabolikus szindróma és jellemzői
A metabolikus szindróma nem egyetlen betegség. A fogalom gyakran több kóros állapot együttes fennállását, egy tünetegyüttest takar: szív- és érrendszeri betegségek, diabétesz vagy inzulinrezisztencia, túlsúly, magas vérnyomás magas vérzsír- és vércukorszinttel.
2014.02.18. 02:51
Webbeteg.hu
Korai túlsúly - tinédzser elhízás
Sokan próbáljuk magyarázni gyermekünk elhízásának okát genetikai hajlammal, s csak mentegetőzünk, hogy erről bizony mi nem tehetünk!
2014.02.12. 11:41
Csaladinet.hu
Az elsőszülött gyerekeknél magasabb a túlsúly kockázata
Az elsőszülött gyerekek nagyobb valószínűséggel válnak túlsúlyos felnőttekké, mint fiatalabb testvéreik - derült ki egy hétfőn közzé tett új-zélandi tanulmányból.
2014.02.10. 22:40
Informed.hu
Az elsőszülött gyerekeknél magasabb a túlsúly kockázata
Nagyobb valószínűséggel válnak túlsúlyos felnőttekké, mint fiatalabb testvéreik.
2014.02.10. 13:29
Nlcafe.hu
Elsőszülötteknél magasabb a túlsúly kockázata
Az Aucklandi Egyetem kutatói ötven túlsúlyos, de minden más szempontból egészséges 35 és 55 éves kor közötti férfit vontak be a vizsgálatukba.
2014.02.10. 13:26
Ma.hu
Az elsőszülött gyerekeknél magasabb a túlsúly kockázata
Az elsőszülött gyerekek nagyobb valószínűséggel válnak túlsúlyos felnőttekké, mint fiatalabb testvéreik - derült ki egy hétfőn közzé tett új-zélandi tanulmányból.
2014.02.10. 13:25
Delmagyar.hu
A kis fokú túlsúly is veszélyes lehet!
Nem szükséges a nagyfokú elhízás ahhoz, hogy fokozódjon az idő előtti halálozás kockázata – olvasható a New England Journal of Medicine csütörtöki számában.
2014.02.08. 15:00
Kertvarazsmagazin.hu
A kálcium is hatásos a túlsúly ellen!
Ötven év felett talán segíthet a testsúly – problémák leküzdésében a kalcium. A seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ munkatársai éveken keresztül vizsgálták a bevitt ásványi anyag hatását.
2014.02.07. 20:00
Kertvarazsmagazin.hu
Károsabb a májra, mint az alkohol, és a magyarok kétharmadát érinti - Kitalálod, mi az?
A túlsúly a májzsugorral is összefüggésbe áll.
2014.02.07. 07:35
Femina.hu
A túl sok cukor fogyasztása növeli a szívroham kockázatát
A cukor hízást okozhat, a túlsúly pedig a növeli a szívbetegségek esélyét, és ezzel a kockázattal az embereknek tisztában kell lenniük.
2014.02.04. 21:20
Ma.hu
Mit takar a testtömeg index pontosan?
  A magyarok java része sosem hallotta a testtömeg-index kifejezést. Ez önmagában nem lenne olyan nagy probléma, de az már igen, hogy a túlsúly jellemző ránk, és sok betegség rizikófaktora.
2014.02.04. 06:30
Kertvarazsmagazin.hu
Egyre csak hízik a magyar
A túlsúly problémája egyre drasztikusabban érinti a tizenéves korosztályt, és a 40 év felettiek a leginkább elhízottak.
2014.01.28. 13:36
Nlcafe.hu
Hormonzavar, meddőség, túlsúly?
Hormonhatározó néven nyitott online adatbázist a HáziPatika.com. ...
2014.01.22. 15:00
Hazipatika.com
Hiába a mozgás, ha egészségtelenül étkezünk
Azoknak a tizenéveseknek a legkerekebb a pocakja, akik a legtöbb zsírt viszik be a szervezetükbe, függetlenül attól, hogy mennyit edzenek – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a táplálékból bevitt zsírmennyiség csökkentése az elhízás visszaszorításának egyetlen módja. A túlzott zsírfogyasztás ugyanis még akkor is növeli a túlsúly kockázatát, ha nem társul magas kalóriabevitellel.
2014.01.20. 12:00
Egeszsegtukor.hu
Így add le a plusz kilókat nyárig!
Csökkenő túlsúly, jobb anyagcsere, tisztább bőr, csillogó szemek... És még hosszasan sorolhatnánk a léböjtkúra pozitív...
2014.01.20. 10:00
Elixironline.hu
Készüljünk a léböjtre!
Csökkenő túlsúly, jobb anyagcsere, tisztább bőr, csillogó szemek… és még hosszasan sorolhatnánk a léböjtkúra pozitív hatásait a szervezetre. Hamarosan itt a tavasz, ezért ideje készülni: hozzuk ki a legtöbbet minden gyümölcsből és zöldségből a Philips Avance Collection gyümölcscentrifugáival, melyek akár 10%-kal több gyümölcslevet* készítenek. Akár az otthonunknak, úgy a szervezetünknek is szüksége van bizonyos időnként [...]
2014.01.20. 09:15
Bellacafe.hu
Az egészséges túlsúly csupán mítosz! A plusz kilók veszélye a kutatók szerint
A 25-30 fölötti BMI-értékek egészségügyi kockázattal járnak.
2014.01.08. 09:15
Femina.hu
Fogamzásgátló tabletta és vérnyomás
A magas vérnyomás az egyik leggyakrabban előforduló szív- és érrendszeri rizikótényező, sajnos előfordulása nő, sőt egyre fiatalabb korban kell vele számolni. Ennek egyik oka civilizációs problémákra vezethető vissza, úgymint helytelen táplálkozás, életmód, mozgásszegény életvitel, túlsúly.
2014.01.03. 21:11
Webbeteg.hu
A testmozgás kevésbé ismert pozitív hatásai
Túlsúly, szív- és érrendszeri betegségek, legyengült immunrendszer... A mozgáshiány életmód ezen negatív következményeit csaknem mindenki ismeri. Most összegyűjtöttük a rendszeres sportolás kevésbé ismert hasznait is.
2014.01.02. 15:11
Webbeteg.hu
Schobert Norbi: a bennem élő kövér embert utálom
A magyar fitneszkirály nem először kelt ki a túlsúly ellen. Most pontokba szedte, valójában mire is gondol.
2013.12.30. 15:45
Borsonline.hu
A porckopás oka lehet a túlsúly is!
Előfordul, hogy valakinek 20 évesen is gondot jelent egy lépcső megmászása. Ennek oka a porckopás. Ez általában nem a fiatalokra jellemző.
2013.12.30. 09:15
Kertvarazsmagazin.hu
A túlsúly és a depresszió összekapcsolódik!
Valóban mosolygósabbak a kövér emberek? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sőt a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a jelenségek közt.
2013.12.29. 10:10
Noinetcafe.hu
Mi okozhat terméketlenséget? - Videó
A stressz és a túlsúly terméketlenséget okozhat. Hogyan és milyen módon tudjuk befolyásolni szervezetünket, ha már kialakult a betegség? Vámos Erika állandó hatóanyag-kutatónkat kérdezte a Több mint TestŐrben.
2013.12.29. 09:45
Stop.hu
Mit jelent a testtömeg index?
A magyarok java része sosem hallotta a testtömeg-index kifejezést. Ez önmagában nem lenne olyan nagy probléma, de az már igen, hogy a túlsúly jellemző ránk, és sok betegség rizikófaktora.
2013.12.27. 23:00
Noinetcafe.hu
Túlsúly és cukorbetegség ellen! - Pofonegyszerű módszert javasolnak a szakértők
Az egészségesen működő anyagcseréhez fontos a reggeli.
2013.12.27. 19:35
Femina.hu
A bejglitől a cukorbeteg lábszárfekélyig
Az év végi ünnepek velejárója a gazdagon terített asztal és a sok-sok finomság. Ilyenkor hajlamosak vagyunk sokkal többet, és sokkal kevésbé egészségtudatosan enni, mint egyébként. Ez azonban – a túlsúly mellett – egyéb problémákat is okozhat. Természetesen nem katasztrófa, ha a karácsonyi ebédek alkalmával kicsit több kalóriát viszünk be, és nem megyünk az ünnepek minden napján sportolni, de ne feledjük el, hogy az életvitelszerű egészségtelen életmód rengeteg betegséghez, köztük például diabéteszhez vezethet.
2013.12.25. 18:33
Patikamagazin.hu
A bejglitől a lábszárfekélyig
Az év végi ünnepek velejárója a gazdagon terített asztal és a sok-sok finomság. Ilyenkor hajlamosak vagyunk sokkal többet, és sokkal kevésbé egészségtudatosan enni, mint egyébként. Ez azonban – a túlsúly mellett – egyéb problémákat is okozhat.
2013.12.25. 09:00
Eletforma.hu
Mit is jelent az elhízás?
Itt az ideje tudatosítani, hogy a túlsúly és az elhízás nem pusztán rontja az életminőséget, hanem konkrétan halálos lehet.
2013.12.22. 11:09
Hajraegeszseg.hu
Milyen betegségben szenvednek a magyar nyugdíjasok?
A magyar nyugdíjas korú nők 95 százaléka küzd valamilyen betegséggel, több mint fele pedig halmozottan szenved ezektől. Leggyakoribb problémájuk a magas vérnyomás és koleszterinszint, a reumatológiai megbetegedések, a szív- és érrendszeri, valamint a túlsúly okozta problémák.
2013.12.19. 08:00
Otvenentul.hu
A bejglitől a cukorbeteg lábszárfekélyig
Az év végi ünnepek velejárója a gazdagon terített asztal és a sok-sok finomság. Ilyenkor hajlamosak vagyunk sokkal többet, és sokkal kevésbé egészségtudatosan enni, mint egyébként. Ez azonban – a túlsúly mellett – egyéb problémákat is okozhat.
2013.12.18. 17:12
Webbeteg.hu
Egy természetes anyag megszünteti az ízületi fájdalmakat!
A tartós túlterhelés, a nehéz és egyoldalú munka, az ízület előzetes sérülése, túlzott igénybevétele, de még inkább a túlsúly és az elhízás a porcszövet leépüléséhez vezet. Az életkor előrehaladtával ennek a folyamatnak a kockázata növekszik. A glukozamin fontos vegyület a porckopás okozta ízületi bántalmak elkerüléséhez.
2013.12.17. 12:19
Vital.hu
Csak minden huszadik nyugdíjas egészséges
A magyar nyugdíjas korú nők 95%-a küzd valamilyen betegséggel, több mint fele pedig halmozottan szenved ezektől. Leggyakoribb problémájuk a magas vérnyomás és koleszterinszint, a reumatológiai megbetegedések, a szív- és érrendszeri, valamint a túlsúly okozta problémák. Orvoshoz közel háromnegyedük fordul tüneteivel; ennél is többen tartanak a felírt gyógyszerek mellékhatásaitól. Keleti orvoslást folytató szakemberhez negyedük fordul, körükben magas a gyógyhatású készítményeket, étrend-kiegészítőket, teakeverékeket, vitaminokat fogyasztók aránya – többek között ezekre az eredményekre világított rá a Dr. Chen Patika Nyugdíjas Expón folytatott kutatása.
2013.12.16. 13:00
Eletforma.hu
Fogyaszt a séta és a bicikli!
Egy új tanulmány bebizonyítja, ami eddig is köztudott volt: azoknál az embereknél, akik olyan környezetben élnek, ahol a gyaloglás és a biciklizés elterjedt, kisebb a túlsúly vagy elhízás esélye, mint azoknál, akik inkább autóval közlekednek.
2013.12.16. 11:00
Noinetcafe.hu
A gyermekkori túlsúly kockázatai
A gyermekkorban jelentkező és 6-7 éves kor után is tartósan fennálló túlsúly nagymértékben növeli a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
2013.12.15. 12:58
Webbeteg.hu
Egészséges az időnkénti koplalás?
Tudósok nemrégiben arra a felfedezésre jutottak, hogy a rövid ideig tartó koplalásnak megfelelő ellenőrzés mellett számos egészségügyi előnye lehet, amellett, hogy a túlsúly ellen is megoldást nyújt.
2013.12.14. 22:00
Kertvarazsmagazin.hu
A nyugdíjas nők negyede keleti orvoslást folytató szakemberhez fordul betegség esetén
A magyar nyugdíjas korú nők 95%-a küzd valamilyen betegséggel, több mint fele pedig halmozottan szenved ezektől. Leggyakoribb problémájuk a magas vérnyomás és koleszterinszint, a reumatológiai megbetegedések, a szív- és érrendszeri, valamint a túlsúly okozta problémák. Orvoshoz közel háromnegyedük fordul tüneteivel; ennél is többen tartanak a felírt gyógyszerek mellékhatásaitól.
2013.12.13. 13:46
Hajraegeszseg.hu
Visszérműtét után sem kell felhagynia az edzéssel
Sokan küzdenek visszerekkel, melynek egyik fő oka a túlsúly és a mozgáshiány. Ennek ellenére több aktívan sportoló embernél is megjelenhetnek a kitüremkedő, kacskaringós erek, melyek eleinte bár nem okoznak panaszt, később azonban fájdalmassá válhatnak. Sokan mégse vállalkoznak műtétre, mivel félnek attól, hogy utána már fognak tudni úgy edzeni, mint régen. Dr. Sepa György, érsebész-főorvostól megtudhatja, vajon kell-e ettől tartani.
2013.12.12. 09:59
Harmonet.hu
Visszérműtét? Nem akadály, ezután is sportolhat!
A visszerek kialakulásának egyik fő oka a túlsúly és a mozgáshiány, de ez nem jelenti azt, hogy aktívan sportoló embereknél ne alakulna ki a baj. De vajon mozoghatnak-e a műtét után is?
2013.12.12. 09:29
Ma.hu
A nyugdíjas nők többsége beteg
A magyar nyugdíjas korú nők 95%-a küzd valamilyen betegséggel, több mint fele pedig halmozottan szenved ezektől. Leggyakoribb problémájuk a magas vérnyomás és koleszterinszint, a reumatológiai megbetegedések, a szív- és érrendszeri, valamint a túlsúly okozta problémák - derül ki egy friss kutatásból.
2013.12.10. 14:55
Stop.hu
Nőhiány Ázsiában, túlsúly Európában: hová vezethet?
Kevés a férfi! Kevés a nő! – Mindkét mondat igaz lehet, attól függ, Európában vagy Ázsiában vagyunk-e. Mindenesetre az egészséges arány felborulása sok mindent megváltoztathat.
2013.12.09. 08:42
Nlcafe.hu
Súlyos probléma: Az elhízás már a kutyáknál is népbetegség
A túlsúly a kutyák körében is népbetegség Magyarországon, főleg az..
2013.12.04. 07:00
Videokedvenc.hu
Súlyos probléma: Az elhízás már a kutyáknál is népbetegség
A túlsúly a kutyák körében is népbetegség Magyarországon, főleg az..
2013.12.04. 07:00
Videokedvenc.hu
C-vitamin-bomba mérgek és túlsúly ellen - Kividiéta mintaétrenddel
A savanykás ízű kivi erősíti az immunrendszert, és segít megszabadulni pár kilótól.
2013.12.03. 06:35
Femina.hu
Súlygyarapodás kamaszkor előtt
Egy új vizsgálat kimutatta, hogy az Egyesült Államokban a 9 és 12 éves kor közötti lányok egyre nagyobb gyakorisággal túlsúlyosak. Sajnos a túlsúly egészségügyi következményei már 9 éves lányoknál is egyértelműek, amely felveti korai megelőzés igényét.
2013.11.26. 18:00
Egeszsegtukor.hu
Tilos a fogyókúra!
Tilos a fogyókúra, ha kisgyermekekről van szó. Bár a túlsúly és az elhízás egyre nagyobb méreteket ölt, nemcsak hazánkban, de szerte a világon is.
2013.11.26. 18:00
Egeszsegtukor.hu
A kis fokú túlsúly is veszélyes lehet!
Nem szükséges a nagyfokú elhízás ahhoz, hogy fokozódjon az idő előtti halálozás kockázata – olvasható a New England Journal of Medicine csütörtöki számában.
2013.11.26. 07:00
Kertvarazsmagazin.hu
A mérleg nyelve a veszélyes zónában?
A túlsúly és az elhízás a világ számos országában, így nálunk is egyre égetőbb egészségügyi, társadalmi és gazdasági problémát jelent. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az elhízást betegséggé nyilvánította. Vajon Önt is érinti ez a probléma? Cikkünk segítségével utánaszámolhat, érdemes-e komolyabban odafigyelnie a testsúlyára, illetve ha életmódváltásra szánja el magát, hogyan kezdjen bele önkínzás nélkül.    
2013.11.25. 21:50
Egeszsegtukor.hu
A kálcium is hatásos a túlsúly ellen!
Ötven év felett talán segíthet a testsúly – problémák leküzdésében a kalcium. A seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ munkatársai éveken keresztül vizsgálták a bevitt ásványi anyag hatását.
2013.11.24. 23:00
Kertvarazsmagazin.hu
3 ok a túlsúly hátterében, amire nem biztos, hogy gondolsz
Olyan mindennaposak, hogy fel sem tűnnek. Nagyon sok családban jelen vannak.
2013.11.23. 13:15
Femina.hu
Mit takar a testtömeg index pontosan?
  A magyarok java része sosem hallotta a testtömeg-index kifejezést. Ez önmagában nem lenne olyan nagy probléma, de az már igen, hogy a túlsúly jellemző ránk, és sok betegség rizikófaktora.
2013.11.22. 15:00
Kertvarazsmagazin.hu
A BMI és a várható élettartam ellentmondása
Annak ellenére, hogy az elhízás terjedése egyre nagyobb egészségügyi kiadásokat vonz maga után, a legújabb kutatás szerint nem sok negatív összefüggés mutatható ki a túlsúly és a várható élettartam között.
2013.11.21. 20:45
Noinetcafe.hu
Ezért ne aludj túl sokat
A kevés alvástól kimerülsz, a túl sok beteggé tesz... Miért ne aludj túl sokat? Egyáltalán, mennyi a túl sok? És mennyi az ideális? Utánajártunk... Élete bizonyos szakaszában – betegségei, életmódja vagy a több műszakos munkavégzés okán – szinte minden ember találkozik az alvászavarral. Ha valaki folyamatosan fáradtnak, ingerlékenynek érzi magát, netán a hálótársa figyelmezteti a hangos, fuldokló horkolásra, feltétlenül forduljon szakorvoshoz, hogy a gyógyító terápiával elkerülhesse a súlyos következményeket és a jó alvás újra az egészségét szolgálja. Az álmatlanság témakörét szakértő segítségével alaposan körbejárjuk a decemberi Évában (amely már kapható az újságárusoknál), most azonban a másik végletre, a túlalvás veszélyeire is szeretnénk felhívni a figyelmet. A tapasztalatok szerint főleg azokat érinti a probléma, akik depresszióban szenvednek, vagy igényüknél jóval alacsonyabb társadalmi elismerésben részesülnek. Íme néhány nyomós érv, miért ártalmas, ha túl sokat alszol. 1. Növeli a szívbetegségek kockázatát Egy több tízezer nőn végzett vizsgálat kimutatta, hogy a 9-11 órát alvóknál harmadával magasabb a koszorúér-betegség kockázata, mint a 8 órát alvóknál. 2. Növeli a cukorbetegség kockázatát Azok, akik mindig 9 óránál többet alszanak, kétszer nagyobb eséllyel számíthatnak a cukorbetegség kialakulására. Fontos hozzátenni, hogy a cukorbetegség valószínűleg nem a sok alvás következménye, hanem az azzal összefüggésben álló, a háttérben meghúzódó betegségeké. 3. Súlyproblémákat okozhat A napi 9-10 órát alvók hat év alatt 21 százalékkal nagyobb valószínűséggel híznak el, mint 7-8 órát alvó társaik, az ennél kevesebbet alvókat viszont szintén a túlsúly veszélye fenyegeti. 4. Gyakoribb a fejfájás Az alvás és a fejfájás szorosan összefügg egymással. A fejed akkor is fájhat, ha keveset, de akkor is, ha túl sokat alszol. Ennek oka, hogy alvás közben a neurotranszmitterek és a szerotonin szintje változik az agyban. Ha nem az ideális óraszámot töltöd alvással, a szint gyakran nem áll vissza a normális kerékvágásba. (Adatok forrása: Informed)Fotó: Photl.comAmikor a túlalvás betegség: a hiperszomniaSokan egész nap súlyos álmosságban szenvednek, amin nem segít, ha elbóbiskolnak. Éjjel szokatlanul sokat alszanak, nappal mégis fáradtak, memóriazavaraik vannak és folyamatosan aludni szeretnének. Ugyanakkor nem tekinthető kórosnak a több napos alváshiány vagy nagy fizikai megterhelés után jelentkező hosszabb időtartamú alvás, hiszen ilyenkor ez teljesen normális reakció. A kóros aluszékonyság súlyos betegségek egyik figyelmeztető jele lehet, például idegrendszeri kórképek (mint pl. agyvelőgyulladás, agyhártyagyulladás vagy agytumor), szív- és tüdőbetegségek, májelégtelenség, alvási apnoe vagy pszichológiai betegségek (pl. súlyos szorongás vagy depresszió). Természetesen altatók túlzott használata is megnövelheti az alvásigényt. Ha hiperszomniára gyanakszunk, haladéktalanul keressünk fel egy szakembert, aki elvégzi a szükséges vizsgálatokat vagy szükség esetén továbbirányít minket. Az alvászavarokról részletes cikket találsz a decemberi Évában - beszerezted már? Mennyi alvás ideális? Joggal merül fel ezek után, hogy ha a kevés alvás és a túlalvás is káros, akkor vajon mennyi az annyi? Erre nehéz általános választ adni, hiszen az alvásigény alapvetően egyén- és életvitelfüggő, a korról nem is beszélve. Ezeket a tényezőket figyelembe véve a szakemberek 6–9 órát ajánlanak, ami az életkorral csökkenhet. Az alvás az egyik legjobb dolog, ami a bőrünkkel, az egészségünkkel és a közérzetünkkel történhet. Hogy miért? Kattints ide és eláruljuk.
2013.11.18. 17:51
Evamagazin.hu
Túlsúly és lassú anyagcsere ellen! Képeken 12 béltisztító étel
A zöldségek és gyümölcsök a lerakódott mérgektől is megszabadítanak.
2013.11.16. 14:35
Femina.hu
A pikkelysömör és a túlsúly kapcsolata
Egy nemrégiben megjelent tanulmányban a pikkelysömör és a metabolikus szindróma elemeinek összefüggéseit vizsgálták. Az elhízás, a magas vérnyomás, a koleszterinszint, és a cukorbetegség szempontjából elemezték a betegek állapotát, és érdekes eredmények születtek.
2013.11.09. 21:40
Egeszsegtukor.hu
A soványság okai - Az alacsony testsúly káros és kóros is lehet
Sok szó esik arról, hogy egyre több gyerekre, felnőttre jellemző a túlsúly, ami komoly, vissza nem fordítható egészségkárosodást okoz, akár már igen fiatal korban. Legalább ugyanekkora problémát okoz a másik véglet is, az, amikor egy ember sovány. Ennek több oka lehet.
2013.10.31. 13:25
Bien.hu
Egyre fiatalabbakat sújt szélütés az egész világon
Bár a szélütés kockázata az életkorral drámaian emelkedik, a fiatalabbaknál tapasztalt aggasztó kockázati tényezők - a túlsúly, a cukorbetegség és a magas vérnyomás - arra utalnak, ők is egyre érzékenyebbek a betegségre.
2013.10.27. 12:00
Napidoktor.hu
Gének - lassú anyagcsere - túlsúly?
Kutatók szerint nem mindig puszta kifogás, amikor túlsúlyos emberek lassú anyagcseréjükkel magyarázzák hízásukat. A Cambridge-i Egyetem...
2013.10.26. 10:07
Egeszsegkalauz.hu
Túlsúly - Nem mindig kifogás a magyarázat
Sokan lassú anyagcseréjükkel magyarázzák hízásukat, tudósok most bizonyítékot találtak erre.
2013.10.25. 13:53
Delmagyar.hu
Egyre fiatalabbakat sújt a szélütés
Bár a szélütés kockázata az életkorral drámaian emelkedik, a fiatalabbaknál tapasztalt aggasztó kockázati tényezők - a túlsúly, a cukorbetegség és a magas vérnyomás - arra utalnak, ők is egyre érzékenyebbek a betegségre.
2013.10.24. 22:00
Hvg.hu
A rákos megbetegedések kétharmada megelőzhető lenne
Túlsúly, elhízás esetén tíz kiló fogyás 11%-kal csökkenti a rák kialakulását – hívja fel a figyelmet dr. Győrffy Balázs, az MTA és a Semmelweis Egyetem kutatója.
2013.10.23. 12:00
Patikamagazin.hu
Ezek vezethetnek szívproblémákhoz
Köztudott, hogy a dohányzás, a kevés mozgás és a túlsúly szívproblémákhoz vezethetnek, vannak azonban ezeknél meglepőbb okai is a betegségnek.
2013.10.20. 20:00
Noinetcafe.hu
Lúgosítsunk természetesen!
A jó közérzet, az egészség biztosítása érdekében, a túlsúly elkerülése végett alapvető követelmény, hogy az elfogyasztott ételféleségek illeszkedjenek az emésztőrendszer vegyi folyamataihoz. Ezt segíti elő az ételek megfelelő társítása. A különböző ételfajták lebontásához különféle emésztőnedvekre van szükség. Ami az egyik ételféleség emésztéséhez alkalmas, az nem feltétlenül jó a másikhoz is. Ilyen például a mindenki által ismert fehérje.
2013.10.20. 17:00
Egeszsegtukor.hu
A tudatos fogyás aktív programja
Kényelmes életvitel, egyre kevesebb mozgás, szénhidrátokban, zsírokban gazdag ételek. Mindezek egyenes következménye a túlsúly, az elhízás, esztétikai, majd egészségügyi problémák. A megoldás: fogyókúra. Viszonylag egyszerű képletnek tűnhet, ám az érintettek számára közel sem az, annak ellenére, hogy lépten-nyomon "csodaszereket" ajánlanak számukra. Ezek, valamint a különféle ismert és divatos módszerek gyakran csak rövid távú sikert eredményeznek, nem pedig tartós súlycsökkenést.
2013.10.20. 12:25
Egeszsegtukor.hu
Érbetegségek - növekvő súly, növekvő gondok
A túlsúly egyrészt esztétikai problémát jelent viselőjének, gátlásossághoz vezethet, ezen kívül súlyos egészségi problémákat is okozhatnak. Elhízott állapotban több tényező együttes hatása súlyos érbetegségekhez vezethet.
2013.10.19. 23:11
Webbeteg.hu
Óvatosan a diétával!
Igaz, hogy a túlsúly sok tekintetben káros az egészségre, de a fogyókúrának is megvannak a maga veszélyei.
2013.10.17. 07:21
Informed.hu
Nem számít a súly, ha jó az anyagcsere?
A túlsúly nem okoz szív- és érrendszeri kockázatot a nőknél, amennyiben az anyagcsere-folyamatok egészségesek – derül ki egy friss európai kutatásból, amelyet több mint 260 000 fő bevonásával készítettek.
2013.10.17. 07:00
Noinetcafe.hu
Nem indul be a fogyás? 7 ingyenes mobilalkalmazás, amit tölts le a telefonodra!
Akár a túlsúly elleni harcban is segíthet az okostelefonod.
2013.10.15. 18:35
Femina.hu
A porckopás oka lehet a túlsúly is!
Előfordul, hogy valakinek 20 évesen is gondot jelent egy lépcső megmászása. Ennek oka a porckopás. Ez általában nem a fiatalokra jellemző.
2013.10.14. 11:00
Kertvarazsmagazin.hu
A túlsúlyosak se féljenek mozogni!
Bár mostanában széles körben elterjedt a nézet, mely szerint a rendszeres testmozgás az egyik legkevésbé hatékony eszköz a túlsúly elleni harcban, a Medical Journal of Australia folyóiratban megjelent cikk szerint az elhízott pácienseket egyáltalán nem szabadna lebeszélni az edzésekről.
2013.10.08. 11:30
Noinetcafe.hu
Elhízáshoz vezethet a kései ebéd
Nem csupán az számít, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy mikor – derül ki egy nemrégiben napvilágot látott felmérésből, amely egyértelműen kimondja: a délután három óra utánra időzített ebéd túlsúly felhalmozódását eredményezheti, ráadásul a kései evők nagy része a reggeli kihagyásával is ártott az anyagcseréjének.
2013.10.03. 21:05
Kertvarazsmagazin.hu
Terhesség alatt szabad diétázni?
Amikor nem kívánt plusz kilókkal szembesülünk a mérlegen állva, gyakran kezdünk neki diétázni, fogyókúrázni. De mi a helyzet, ha ez a túlsúly áldott állapot idején jelentkezik? Ami mindkét esetben megállja a helyét, hogy felelőtlen módon nem szabad diétázni!
2013.10.02. 14:55
Egeszsegtukor.hu
Dióval a túlsúly veszélyei ellen
A connecticuti Yale-Griffin Prevenciós Kutatóközpont munkatársai kimutatták, hogy a dió hozzáadása az étrendhez magas kockázatú emberek esetében védelmet nyújthat a diabétesz és a szívbetegség ellen.
2013.10.02. 12:35
Otvenentul.hu
Zöldfűszerekkel a magas vérnyomás ellen
A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen elkerülhető. Ráadásul sokszor nem is az ételek mennyiségével van a baj, hanem a bevitt sóval. ...
2013.10.02. 09:00
Hazipatika.com
Nem a testsúly számít, hanem az anyagcsere
A túlsúly nem okoz szív- és érrendszeri kockázatot a nőknél, amennyiben az anyagcsere-folyamatok egészségesek - derül ki egy friss európai kutatásból, amelyet több mint 260 ezer fő bevonásával készítettek. ...
2013.09.29. 08:00
Hazipatika.com
Az anyatej mérsékli a gyermekkori elhízás kockázatát
Az anyatej mérsékli a gyermekkori túlsúly és az elhízás kockázatát - derült ki egy átfogó, mintegy 30 ezer résztvevő adatait elemző japán kutatásból.
2013.09.26. 21:11
Informed.hu
Túlsúly és depresszió
Valóban mosolygósabbak a kövér emberek? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sőt, a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a jelenségek közt. A londoni és az Adeleide-i egyetemeken is folyó kutatások szerint nagyon fontos lenne az elhízás és a gyakori mentális problémák közti kétirányú összefüggések és kockázatok ismerete, ez ugyanis kulcsot jelenthet a hatékony kezeléshez és a prevencióhoz. Bár ez a terület még meglehetősen ismeretlen, a kutatásoknak ki kell terjedniük az életmódbeli, a pszichológiai és a szociológiai tényezőkre is, hogy feltárhassák ezt az összetett kapcsolatot.  
2013.09.26. 19:30
Egeszsegtukor.hu
Megóvhat elhízástól az anyatej
Az anyatej mérsékli a gyermekkori túlsúly és az elhízás kockázatát – derült ki egy japán kutatás adataiból. A szakemberek körülbelül 30 ezer résztvevő adatait elemezték.
2013.09.26. 15:25
Hvg.hu
Az anyatej mérsékli a gyermekkori elhízás kockázatát
Az anyatej mérsékli a gyermekkori túlsúly és az elhízás kockázatát - derült ki egy átfogó, mintegy 30 ezer résztvevő adatait elemző japán kutatásból.
2013.09.26. 14:01
Delmagyar.hu
Terhesség alatt szabad diétázni?
Amikor nem kívánt plusz kilókkal szembesülünk a mérlegen állva, gyakran kezdünk neki diétázni, fogyókúrázni. De mi a helyzet, ha ez a túlsúly áldott állapot idején jelentkezik? Ami mindkét esetben megállja a helyét, hogy felelőtlen módon nem szabad diétázni!
2013.09.25. 15:30
Napidoktor.hu
Összefüggésben van a barna zsír és a túlsúly
Az ember és más melegvérű élőlények szervezetében megtalálható a speciális működésű barna zsírszövet, mely magában hordozza az étrend és a súlyproblémák titkát.
2013.09.23. 10:00
Kertvarazsmagazin.hu
Zöldfűszerekkel a magyas vérnyomás ellen
A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen elkerülhető lenne. Ráadásul sokszor nem is az ételek mennyiségével van a baj – ahogyan arra dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magas vérnyomás specialistája rámutat -, hanem a bevitt só mennyiségével, vagy az azonnali eredmények hajszolásával.
2013.09.22. 11:35
Patikamagazin.hu
Többet számít a só, mint az étel mennyisége
A túlsúly és a só nem használnak a vérnyomásnak, de zöldfűszerekkel eredményesek lehetünk!
2013.09.22. 08:56
Weborvos.hu
Derékfájdalmakat okozhat a túlsúly és a testmagasság
Egy 800 000 fiatal felnőtt részvételével készült kutatásból nemrég kiderült, hogy az elhízás és a testmagasság növelhetik a derékfájás kialakulásának esélyeit.
2013.09.21. 11:30
Noinetcafe.hu
Inkább fûszer, mint a só!
A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen elkerülhetõ. Ráadásul sokszor nem is az ételek mennyiségével van a baj – ahogyan arra dr. Kapocsi Judit tanárnõ, a Trombózisközpont magas vérnyomás specialistája rámutat -, hanem a bevitt só mennyiségével, vagy az azonnali eredmények hajszolásával.
2013.09.20. 09:00
Napiaszonline.hu
A visszér megelőzése: ételekkel és sporttal elkerülhetjük
Bár a visszér kialakulásában az öröklött hajlam is szerepet játszik, az ülőmunka és a túlsúly mind kockázati tényezők. Helyes táplálkozással és párperces gyakorlatokkal azonban könnyen csökkenthető a kockázat. ...
2013.09.18. 08:00
Hazipatika.com
Magas vérnyomás: só helyett zöldfűszerek
A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen elkerülhető. Ráadásul sokszor nem is az ételek mennyiségével van a baj – ahogyan arra dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magas vérnyomás specialistája rámutat -, hanem a bevitt só mennyiségével, vagy az azonnali eredmények hajszolásával.
2013.09.17. 20:11
Webbeteg.hu
A vérnyomás ádáz ellenségei
A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly, méghozzá nem is kis mértékben. Ez azért szomorú, mert viszonylag könnyen...
2013.09.17. 18:00
Elixironline.hu
Zöldfűszerrel csökkentsd magas vérnyomásod!
A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen elkerülhető. Ráadásul sokszor nem is az ételek mennyiségével van a baj - ahogyan arra dr. Kapocsi Judit vérnyomás specialista rámutat -, hanem a bevitt só mennyiségével, vagy az azonnali eredmények hajszolásával.
2013.09.17. 07:33
Harmonet.hu
Magas vérnyomás ellen: túlsúly és só nélkül, zöld fűszerrel
A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen...
2013.09.16. 13:25
Egeszsegkalauz.hu
Harcolj étellel a koleszterin ellen - Így lesz hatékony
A magas koleszterinszint hátterében nagyon gyakran a túlsúly áll, éppen..
2013.09.14. 06:50
Videoklinika.hu
Gyakran fáj a fejed? Talán a túlsúly az oka!
Amerikai kutatók szerint minél kövérebb valaki, annál gyakrabban fog fájni a feje, nem is beszélve a migrénről.
2013.09.13. 09:00
Neon.hu
Kezdődik az idei receptverseny!
Fogyni tanulhatsz, és megismerkedhetsz a túlsúly következményeivel!
2013.09.13. 08:48
Weborvos.hu
Egészséges az időnkénti koplalás?
Tudósok nemrégiben arra a felfedezésre jutottak, hogy a rövid ideig tartó koplalásnak megfelelő ellenőrzés mellett számos egészségügyi előnye lehet, amellett, hogy a túlsúly ellen is megoldást nyújt.
2013.09.11. 13:00
Kertvarazsmagazin.hu
Időskorban is túlsúly nélkül
A kor előrehaladtával a kilók elleni küzdelem szélmalomharcnak tűnhet. A huszonévesen még látványos eredményeket hozó diéta az évek múlásával hatását veszti, úgy érezzük a plusz kilóktól már csak a koplalás menthet meg. Hogyan lehetünk karcsúak, fittek a sokadik X után is? Az idő múlásával az alapanyagcsere, az alapvető életfunkciók: szívműködés, légzés, idegi működés biztosításához szükséges energiamennyiség- folyamatosan csökken. A belsőnkben zajló folyamat nyomai külsőnkön is megjelennek.
2013.09.09. 22:40
Egeszsegtukor.hu
A savasodás veszélyei
Sokan nem tudják, hogy a savasító ételekkel mennyit árthatnak az egészségnek és mennyire kedveznek a túlsúly kialakulásának.
2013.09.09. 19:20
Stylemagazin.hu
A mellrák kialakulásának oka lehet a túlsúly!
Egy új spanyol tanulmány szerint a túlsúlyos nők esetében nagyobb valószínűséggel alakul ki mellrák fiatal korban.
2013.09.08. 18:00
Noinetcafe.hu
Nem számít a súly, ha jó az anyagcsere?
A túlsúly nem okoz szív- és érrendszeri kockázatot a nőknél, amennyiben az anyagcsere-folyamatok egészségesek – derül ki egy friss európai kutatásból, amelyet több mint 260 000 fő bevonásával készítettek.
2013.09.07. 09:30
Vital.hu
Meghökkentő fegyver a túlsúly ellen: a bélbaktérium
A bélrendszerben élő baktériumok nemcsak az immunrendszer egészségéért, de úgy tűnik, hogy a testsúlyért is felelősek – derült ki egy amerikai kutatásból.
2013.09.07. 00:40
Hir24.hu
Meghökkentő fegyver a túlsúly ellen: a bélbaktérium
A bélrendszerben élő baktériumok nemcsak az immunrendszer egészségéért, de úgy tűnik, hogy a testsúlyért is felelősek – derült ki egy amerikai kutatásból.
2013.09.06. 18:05
Hir24.hu
Túlsúly gyermekkorban
A túlsúly nemcsak felnőttkorban jelent veszélyt, hanem már gyerekkorban is. Azoknál a túlsúlyos gyerekeknél, akik az évek múlásával nem fogynak le normál testsúlyra, 20-30 éves korukra szívelégtelenség, cukorbetegség alakulhat ki, 40 éves korukra pedig sokuknak számolniuk kell az elhízás egyéb súlyos következményeivel.
2013.09.06. 16:35
Stylemagazin.hu
Túlsúly: lelki védelem vagy családi örökség?
Egyre jobban növekszik a túlsúlyos emberek száma. Napi szinten találkozok fogyókúrázó, súlyukat csökkenteni mégsem tudó hölgyekkel. Ők azok, akiket jobban foglalkoztat ez a téma, míg a férfiak nem veszik annyira a szívükre, ha egy kis sörhasat növesztenek. Az elhízás azonban azon túl, hogy betegségek előidézője lehet, súlyos lelki problémákat takarhat.
2013.09.06. 07:44
Harmonet.hu
Elhízás: új eljárások jelentik a megoldást?
Az emésztőrendszeri baktériumok összetétele hatással van a túlsúly és az elhízás kialakulására - derül ki egy friss tanulmányból, amely szerint a rostban gazdag zsírszegény étrend képes jó irányban befolyásolni a folyamatokat. ...
2013.09.03. 08:30
Hazipatika.com
Edzéssel a merevedési zavar ellen
Jót tehet az edzés azoknak a férfiaknak, akik táplálkozási hibák, túlsúly okozta merevedési zavarban szenvednek.
2013.08.30. 08:30
Vital.hu
Ál-választás a Takarékbanknál
A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. viharos körülmények között előkészített, ma megtartott közgyűlésén a bank igazgatóságában és felügyelőbizottságában is állami túlsúly keletkezett.
2013.08.28. 19:15
Nepszava.hu
Növekvő súly, növekvő gondok
Az elhízás népbetegség, mely folyamatosan terjed az egyre fiatalabb korosztály tagjai között is. A túlsúly egyrészt esztétikai problémát jelent viselőjének, mely különösen gyermek- és serdülőkorban komoly önértékelési zavarokhoz, gátlásossághoz vezethet. A plusz kilók ezen kívül súlyos egészségi problémákat is okozhatnak.
2013.08.26. 13:35
Egeszsegtukor.hu
A kis fokú túlsúly is veszélyes lehet!
Nem szükséges a nagyfokú elhízás ahhoz, hogy fokozódjon az idő előtti halálozás kockázata – olvasható a New England Journal of Medicine csütörtöki számában.
2013.08.25. 22:00
Kertvarazsmagazin.hu
A kálcium is hatásos a túlsúly ellen!
Ötven év felett talán segíthet a testsúly – problémák leküzdésében a kalcium. A seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ munkatársai éveken keresztül vizsgálták a bevitt ásványi anyag hatását.
2013.08.24. 20:00
Kertvarazsmagazin.hu
Mit takar a testtömeg index pontosan?
  A magyarok java része sosem hallotta a testtömeg-index kifejezést. Ez önmagában nem lenne olyan nagy probléma, de az már igen, hogy a túlsúly jellemző ránk, és sok betegség rizikófaktora.
2013.08.22. 08:20
Kertvarazsmagazin.hu
A rákos megbetegedések kétharmada megelőzhető lenne
Rövid bevezető: Túlsúly, elhízás esetén tíz kiló fogyás 11 százalékkal csökkenti a rák kialakulását – hívja fel a figyelmet dr. Győrffy Balázs, az MTA és a Semmelweis Egyetem kutatója. Az egészségtelen életmód (döntően a dohányzás és az elhízás) a daganatos megbetegedések kétharmadáért felelős, pedig ezek megelőzhetőek lennének. A dohányzás a rákok harmadát okozza, de a mozgásszegény életmód ugyanekkora arányt képvisel.
2013.08.19. 19:40
Mipszi.hu
Összefüggést találtak a túlsúly és a migrén között
Az elhízás növelheti a migrén kockázatát - jelentették be amerikai kutatók. 20 és 55 év közötti emberek adatait elemezve megállapították, hogy akár a hastáji zsír mérése, akár a magasság és testsúly arányából számított testtömegindex szerint összehasonlítva, a nagy túlsúllyal élőknél nagyobb eséllyel jelentkezett migrén vagy súlyos fejfájás.
2013.08.17. 20:00
Egeszsegtukor.hu
Terhességben a 2-es típusú cukorbetegség és a túlsúly egy ijesztő együttes!
Terhességben a 2-es típusú cukorbetegség és a túlsúly egy ijesztő együttes, állítja a The Journal of Maternal- Fetal and Neonatal Medicine című szaklap.
2013.08.17. 16:00
Noinetcafe.hu
Hizlal a munkád?
A legtöbben azt gondolnák, hogy a hízás, mint foglalkozási ártalom leginkább a szakácsokat fenyegeti, pedig a legújabb kutatási eredmények szerint a tanárok és a mérnökök vannak a legnagyobb veszélyben túlsúly szempontjából.
2013.08.16. 11:00
Noinetcafe.hu
A jó házasság titka a túlsúly?
A tartósabb házasság titka: a hízás. A túlsúlyos párok közül jóval kevesebb adja válásra a fejét, mint a normális testtömegűek mezőnyéből, az utóbbiak több mint háromszor nagyobb eséllyel vetnek véget házasságuknak.
2013.08.16. 10:34
Stop.hu
Így állítsuk össze a helyes étrendünket!
Mind a túlsúly, mind a kórós soványság néhány kivételtől eltekintve a mi felelősségünk és hibánk is egyben. Rá lehet fogni az elhízást a génekre, vagy a túl rossz élelmiszerekre, ám mi magunk is felelősek vagyunk testünkért!
2013.08.14. 13:40
Noinetcafe.hu
Súlyos premier a LifeNetwork-on
A túlsúly nem csupán esztétikai gondot jelent. Az elhízás korunk egyik legveszélyesebb népbetegsége. A felesleges kilók ízületi problémákhoz, magas vérnyomáshoz, epekőhöz és a cukorbetegség kialakulásához vezethetnek. Augusztusban új epizódokkal jelentkezik a LifeNetwork tévén a Súlyos meló című sorozat, ahol szakértők próbálják meg „könnyebbé” tenni az elhízott emberek életét.  
2013.08.12. 17:01
Mmonline.hu
Öcsiből Pancho, avagy Madrid bevétele
A valaha volt legfelelőtlenebb játékosvásárlásnak tűnt. Puskás Ferenc akkor már csaknem két éve nem rúgott labdába – legalábbis hivatalosan nem -, 18 kiló túlsúly rakódott rá az eltiltás hónapjai alatt, Santiago Bernabéut, a Real Madrid elnökét minden beosztottja próbálta lebeszélni az ügyletről, kivéve egyvalakit: Östreicher Emilt. A Presidente kereken ötvenöt éve, 1958. augusztus 11-én végre beadta a derekát. Nem bánta meg: Pancho minden idők legjobb igazolásának bizonyult.
2013.08.12. 04:05
Mno.hu
Testmozgás a vízben
Évek óta nagy népszerűségnek örvend a vízi gimnasztika. A népszerűség és a siker oka, hogy ízületi problémák, visszeresség és túlsúly esetén is biztonsággal végezhető.
2013.08.11. 18:05
Egeszsegtukor.hu
Cukorbetegség: a soványakat is érintheti
A Flinders Egyetem kutatói szerint félrevezető az a feltételezés, hogy a túlsúly és a zsír a fő és az egyedüli oka a 2-es típusú diabétesz kialakulásának, és azt a tévhitet táplálja, hogy a betegség kifejlődése teljesen az egyénen múlik. ...
2013.08.10. 11:00
Hazipatika.com
A soványak is lehetnek cukorbetegek
A Flinders Egyetem kutatói szerint félrevezető az a feltételezés, hogy a túlsúly a fő és az egyedüli oka a 2-es típusú diabétesz kialakulásának, és azt a tévhitet táplálja, hogy a betegség kifejlődése teljesen az egyénen múlik.
2013.08.10. 08:00
Vital.hu
A túlsúly kulcsát csak az étrendben kell keresni?
A mozgásszegény életmódot és magas kalóriaértékű étrendet okolják leginkább a szakértők a járványszerűen terjedő elhízásért, egy nemzetközi kutatás viszont azt bizonyította be, hogy a kevés mozgás nem sok szerepet játszik, mivel a vadászó-gyűjtögető népesség és a nyugati lakosság energiafelhasználása nem különbözik egymástól.
2013.08.09. 15:05
Egeszsegtukor.hu
A McDonald’s szerint nem egészségtelenek ételeik
A McDonald's igazgatójának elege van abból, hogy a gyorséttermeket hibáztatják a túlsúly elterjedéséért.
2013.08.08. 22:56
Diagnozis.hu
Pikkelysömör és túlsúly
Egy nemrégiben megjelent tanulmányban a pikkelysömör és a metabolikus szindróma elemeinek összefüggéseit vizsgálták.
2013.08.07. 16:00
Napidoktor.hu
Ismerd meg a Pirosban a Nőkért mozgalmat!
Ismerd meg a Pirosban a Nőkért mozgalmat!
Tudtad, hogy keringési betegségben háromszor annyi nő hal meg évente, mint például rákban? Ennek ellenére sokan nem tudják, hogy a nők körében a szív- és érrendszeri problémák számítanak az elsődleges haláloknak, sőt több nő hal meg infarktusban vagy agyvérzésben, mint férfi.Idén nyáron Oroszlán Szonja színésznő és két neves énekesnő, Wolf Kati és Radics Gigi közösen felvett egy dalt, a Szív dalát. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a nőket veszélyeztető keringési betegségekre a Pirosban a Nőkért Mozgalom jegyében. Mindhárman közvetetten érintettek, hiszen ma Magyarországon nincs olyan család, aki ne gyászolna egy édesanyát, testvért vagy nagymamát szív- és érrendszeri betegség miatt. Pirosban a Nőkért mozgalom a világban Magyarországon több nőt öl meg a szív-és érrendszeri betegség - a hölgyek 55 %-át -, mint férfit, akiknek 45 %-a hal meg koszorúér-betegségben. Évente mintegy 36 ezer nő hal meg keringési betegségben, holott ezek 80%-a megelőzhető lenne. A Szív Világszövetség célja, hogy ráirányítsa a fenti tényekre a figyelmet, ezért indította útjára a Go Red for Women mozgalmat, amelyet Magyarországon a Magyar Nemzeti Szívalapítvány indított el Pirosban a Nőkért (PaN) néven. Világszerte rengeteg figyelemfelkeltő akció, rendezvény és számos ismert ember támogatta és támogatja a mozgalmat. Többek között Catherine Zeta-Jones vagy a híres énekesnő, Colbie Caillat, akik mindketten piros ruhában hívták fel a figyelmet az ügy fontosságára. PaN mozgalom Magyarországon A Pirosban a Nőkért mozgalom keretén belül idén nyáron egy nagyszabású jótékonysági kampány indul, amellyel ismételten szeretnék felhívni arra a figyelmet, hogy a szív- és érrendszeri betegségek nemcsak a férfiakat, de a nőket is érintik. Rakonczai Viktor zenei producer, Szabó Zé zeneszerző és Szente Vajk dalszövegíró közösen elkészítette a Szív dalát, melyet Oroszlán Szonja színésznő és két neves énekesnő, Wolf Kati és Radics Gigi együtt énekel el. A dal a szívről szól, nekünk mindannyiunknak, de különösen a nőknek. A dalhoz forgatott videoklipben természetesen mindhárom énekesnő piros ruhában jelenik meg: piros ruha ugyanis az a momentum, amely itthon és világszerte összeköti a PaN mozgalom tagjait. A produkció kapcsán széleskörű adománygyűjtés is indult, amelynek bevételét a hazai mozgalom céljaira használja majd fel a Magyar Nemzeti Szívalapítvány. A három elismert művésznő szívesen csatlakozott támogatóként a mozgalomhoz, hiszen mindhárman érintettek. Wolf Kati úgy véli, Magyarországon nincs olyan család, ahol ne lenne legalább egy szívbeteg ember, ami a testmozgással ésegészséges életmóddal jórészt visszaszorítható lenne. Sajnos az ő rokonságában sem ismeretlenek a szív-és érrendszeri megbetegedések, sőt kifejezetten a női családtagokat érintve. „Valószínűleg rám is ez a betegség vár, ha nem teszek meg mindent a megelőzés érdekében. Igyekszem egészségesen táplálkozni és rendszeresen mozgok. Ma már nagyon sok szó esik a különböző betegségek megelőzési lehetőségeiről, de a nők szíve ilyen módon még nem került előtérbe. Ezért is örülök, hogy a Pirosban a Nőkért mozgalom épp ezt a nagy és fontos ügyet igyekszik felkarolni, és annak is, hogy személyesen részt vállalhatok a kampányban.” Sajnos nem csupán hírből ismeri a keringési betegségeket Oroszlán Szonja sem, hiszen az ő családjában is megküzdöttek és ma is küzdenek ma is szívbetegséggel. „Nagyon fontosnak tartom azt, hogy az emberek tudják, hogy itthon vezető halálozási okként tartják számon a szív-és érrendszeri megbetegedéseket. Ez egy létező probléma, nem szabad homokba dugni a fejünket, tehát igenis legyen téma a szívbetegség. El kell érni, hogy beszéljenek róla, mert csak így lehet a megelőzésre összpontosítani. Ezért is örülök annak, hogy részese lehetek a Pirosban a Nőkért mozgalomnak és személyesen hívhatom fel a figyelmet a prevenció fontosságára.” Radics Gigi elmondása szerint 7 évesen közel 70 kg volt. A túlsúly magas vérnyomást eredményezett, ami igen gyakran orrvérzéssel és szédüléssel párosult. Ezért egy nagyon komoly és lehetőleg elég gyors életmódváltásra volt szükség, amit meg is lépett. Gigi orvosi segítséggel, étrendváltással és mozgással teljesen átrendezte mindennapjait. "Egyáltalán nem éheztem! Napközben bármit ehettem, a kedvenc ételeimet is, vacsorára pedig a szénhidrát-dús ételeken kívül szintén jöhetett bármi. Bár nem is a diéta volt a legnehezebb, hanem a rendszeres és nagyon kemény edzések. Eleinte nagyon fárasztó volt, mára azonban már hozzászoktam, sőt élvezem is!” Gigi nagyon szeretett volna lefogyni, és visszakapni egészségét. Erősen küzdött és küzd a mai napig, de hamar megszerette ezt az életmódot és most sokkal több energiája van, mint korábban. Saját példáján keresztül szeretne rámutatni arra, hogy a keringési betegségek megelőzhetők, de vissza is fordíthatók, ha kellő akaraterővel rendelkezünk.
2013.08.07. 13:30
Hotdog.hu
Ismerd meg a Pirosban a Nőkért mozgalmat!
Tudtad, hogy keringési betegségben háromszor annyi nő hal meg évente, mint például rákban? Ennek ellenére sokan nem tudják, hogy a nők körében a szív- és érrendszeri problémák számítanak az elsődleges haláloknak, sőt több nő hal meg infarktusban vagy agyvérzésben, mint férfi.Idén nyáron Oroszlán Szonja színésznő és két neves énekesnő, Wolf Kati és Radics Gigi közösen felvett egy dalt, a Szív dalát. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a nőket veszélyeztető keringési betegségekre a Pirosban a Nőkért Mozgalom jegyében. Mindhárman közvetetten érintettek, hiszen ma Magyarországon nincs olyan család, aki ne gyászolna egy édesanyát, testvért vagy nagymamát szív- és érrendszeri betegség miatt. Pirosban a Nőkért mozgalom a világban Magyarországon több nőt öl meg a szív-és érrendszeri betegség - a hölgyek 55 %-át -, mint férfit, akiknek 45 %-a hal meg koszorúér-betegségben. Évente mintegy 36 ezer nő hal meg keringési betegségben, holott ezek 80%-a megelőzhető lenne. A Szív Világszövetség célja, hogy ráirányítsa a fenti tényekre a figyelmet, ezért indította útjára a Go Red for Women mozgalmat, amelyet Magyarországon a Magyar Nemzeti Szívalapítvány indított el Pirosban a Nőkért (PaN) néven. Világszerte rengeteg figyelemfelkeltő akció, rendezvény és számos ismert ember támogatta és támogatja a mozgalmat. Többek között Catherine Zeta-Jones vagy a híres énekesnő, Colbie Caillat, akik mindketten piros ruhában hívták fel a figyelmet az ügy fontosságára. PaN mozgalom Magyarországon A Pirosban a Nőkért mozgalom keretén belül idén nyáron egy nagyszabású jótékonysági kampány indul, amellyel ismételten szeretnék felhívni arra a figyelmet, hogy a szív- és érrendszeri betegségek nemcsak a férfiakat, de a nőket is érintik. Rakonczai Viktor zenei producer, Szabó Zé zeneszerző és Szente Vajk dalszövegíró közösen elkészítette a Szív dalát, melyet Oroszlán Szonja színésznő és két neves énekesnő, Wolf Kati és Radics Gigi együtt énekel el. A dal a szívről szól, nekünk mindannyiunknak, de különösen a nőknek. A dalhoz forgatott videoklipben természetesen mindhárom énekesnő piros ruhában jelenik meg: piros ruha ugyanis az a momentum, amely itthon és világszerte összeköti a PaN mozgalom tagjait. A produkció kapcsán széleskörű adománygyűjtés is indult, amelynek bevételét a hazai mozgalom céljaira használja majd fel a Magyar Nemzeti Szívalapítvány. A három elismert művésznő szívesen csatlakozott támogatóként a mozgalomhoz, hiszen mindhárman érintettek. Wolf Kati úgy véli, Magyarországon nincs olyan család, ahol ne lenne legalább egy szívbeteg ember, ami a testmozgással ésegészséges életmóddal jórészt visszaszorítható lenne. Sajnos az ő rokonságában sem ismeretlenek a szív-és érrendszeri megbetegedések, sőt kifejezetten a női családtagokat érintve. „Valószínűleg rám is ez a betegség vár, ha nem teszek meg mindent a megelőzés érdekében. Igyekszem egészségesen táplálkozni és rendszeresen mozgok. Ma már nagyon sok szó esik a különböző betegségek megelőzési lehetőségeiről, de a nők szíve ilyen módon még nem került előtérbe. Ezért is örülök, hogy a Pirosban a Nőkért mozgalom épp ezt a nagy és fontos ügyet igyekszik felkarolni, és annak is, hogy személyesen részt vállalhatok a kampányban.” Sajnos nem csupán hírből ismeri a keringési betegségeket Oroszlán Szonja sem, hiszen az ő családjában is megküzdöttek és ma is küzdenek ma is szívbetegséggel. „Nagyon fontosnak tartom azt, hogy az emberek tudják, hogy itthon vezető halálozási okként tartják számon a szív-és érrendszeri megbetegedéseket. Ez egy létező probléma, nem szabad homokba dugni a fejünket, tehát igenis legyen téma a szívbetegség. El kell érni, hogy beszéljenek róla, mert csak így lehet a megelőzésre összpontosítani. Ezért is örülök annak, hogy részese lehetek a Pirosban a Nőkért mozgalomnak és személyesen hívhatom fel a figyelmet a prevenció fontosságára.” Radics Gigi elmondása szerint 7 évesen közel 70 kg volt. A túlsúly magas vérnyomást eredményezett, ami igen gyakran orrvérzéssel és szédüléssel párosult. Ezért egy nagyon komoly és lehetőleg elég gyors életmódváltásra volt szükség, amit meg is lépett. Gigi orvosi segítséggel, étrendváltással és mozgással teljesen átrendezte mindennapjait. "Egyáltalán nem éheztem! Napközben bármit ehettem, a kedvenc ételeimet is, vacsorára pedig a szénhidrát-dús ételeken kívül szintén jöhetett bármi. Bár nem is a diéta volt a legnehezebb, hanem a rendszeres és nagyon kemény edzések. Eleinte nagyon fárasztó volt, mára azonban már hozzászoktam, sőt élvezem is!” Gigi nagyon szeretett volna lefogyni, és visszakapni egészségét. Erősen küzdött és küzd a mai napig, de hamar megszerette ezt az életmódot és most sokkal több energiája van, mint korábban. Saját példáján keresztül szeretne rámutatni arra, hogy a keringési betegségek megelőzhetők, de vissza is fordíthatók, ha kellő akaraterővel rendelkezünk.
2013.08.07. 13:30
Hotdog.hu
Elhízott ebek: A túlsúly rendkívül veszélyes a kutyáknál!
Egy elhízott kutyának számtalan egészségügyi problémával kell..
2013.08.07. 08:00
Videokedvenc.hu
Elhízott ebek: A túlsúly rendkívül veszélyes a kutyáknál!
Egy elhízott kutyának számtalan egészségügyi problémával kell..
2013.08.07. 08:00
Videokedvenc.hu
Biztonságban a zsírpárnák alatt - A túlsúly, mint védelmező páncél
A túlsúly a lakosság nagy részének problémát okoz. A probléma hátterére számtalan magyarázat létezik, kezdve az elégtelen mozgástól, a helytelen táplálkozáson át az öröklött hajlamig. Ezeken túl azonban van mindennek lelki háttere is, amit érdemes átgondolnia minden érintettnek.
2013.08.05. 16:35
Bien.hu
A terhesség növeli a mélyvénás trombózis kockázatát
A 35 év feletti életkor, a túlsúly és a császármetszés szintén kockázat.
2013.08.01. 11:27
Weborvos.hu
Szabadítsuk meg gyermekeinket a túlsúlytól!
A gyermekkorban jelentkező és 6-7 éves kor után is tartósan fennálló túlsúly nagymértékben növeli a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
2013.07.31. 11:50
Egeszsegtukor.hu
A rákos megbetegedések kétharmada megelőzhető lenne
Túlsúly, elhízás esetén tíz kiló fogyás 11%-al csökkenti a rák kialakulását - hívja fel a figyelmet dr. Győrffy Balázs, az MTA és a Semmelweis Egyetem kutatója. Az egészségtelen életmód (döntően a dohányzás és az elhízás) a daganatos megbetegedések kétharmadáért felelős, pedig ezek megelőzhetőek lennének.
2013.07.30. 11:21
Nepszava.hu
Egészséges testtömeg felett minden plusz kiló egy százalékkal növeli a rák kockázatát - életmód és rák
Az egészségtelen életmód (döntõen a dohányzás és az elhízás) a daganatos megbetegedések kétharmadáért felelõs, pedig ezek megelõzhetõek lennének. Túlsúly, elhízás esetén tíz kiló fogyás 11%-al csökkenti a rák kialakulását
2013.07.30. 00:00
Fitway.hu
Mi mennyivel növeli a rák kockázatát?
Túlsúly, elhízás esetén tíz kiló fogyás 11%-kal csökkenti a rák kialakulását - hívja fel a figyelmet dr. Győrffy Balázs, az MTA és a Semmelweis Egyetem kutatója. Az egészségtelen életmód - döntően a dohányzás és az elhízás - a daganatos megbetegedések kétharmadáért felelős, pedig ezek megelőzhetőek lennének.
2013.07.29. 12:26
Origo.hu
A rákos megbetegedések kétharmada megelőzhető lenne
Túlsúly, elhízás esetén tíz kiló fogyás 11%-al csökkenti a rák kialakulását – hívja fel a figyelmet dr. Győrffy Balázs, az MTA és a Semmelweis Egyetem kutatója.
2013.07.29. 11:37
Informed.hu
Megelőzhető lenne a rákbetegségek kétharmada
Túlsúly, elhízás esetén tíz kiló fogyás 11 százalékkal csökkenti a rák kialakulását.
2013.07.29. 10:43
Weborvos.hu
A rákos megbetegedések kétharmada megelőzhető lenne
Túlsúly, elhízás esetén tíz kiló fogyás 11%-al csökkenti a rák kialakulását - hívja fel a figyelmet dr. Győrffy Balázs, az MTA és a Semmelweis Egyetem kutatója. Az egészségtelen életmód (döntően a dohányzás és az elhízás) a daganatos megbetegedések kétharmadáért felelős, pedig ezek megelőzhetőek lennének.
2013.07.29. 10:32
Stop.hu
A vékony nőknek is lehet narancsbőre?
A válasz igen. A narancsbőr nem egyértelműen a túlsúly függvénye, annál sokkal összetettebb probléma. Sajnos, ha már kialakult, nehéz megszabadulni tőle, de kellő odafigyeléssel és életmódváltással enyhíthetjük ezt az esztétikai problémát. Szakértőnk dr. Révész Klaudia bőrgyógyász.
2013.07.26. 13:30
Egeszsegtukor.hu
A túlsúlyosoknak többet fáj a feje
A túlsúly fejfájás kockázatát fokozó hatása főként fiatalabb, európai származású hölgyeknél érvényesül - hangzott el a bostoni Nemzetközi Fejfájás Kongresszuson. ...
2013.07.13. 10:00
Hazipatika.com
Hőségriadó vagy az elmúlt 200 év leghidegebb nyara?
Hőségriadó vagy az elmúlt 200 év leghidegebb nyara?
Aigner Szilárd nem ért egyet a hőségriadóval, dr. Bors Katalin pedig többek közt ebben látja az okát a hazánkat népbetegségként sújtó D-vitamin-hiánynak. foto: James Cage„Nemrégiben felröppent a hír, hogy az elmúlt 200 év leghidegebb nyara vár ránk. Nagy bizonyossággal azonban körülbelül csak tíz napra jelezhető előre az időjárás. Mégis átlagosan, ahogy egyre távolabbi napokat néz az ember, egyre nagyobb a bizonytalanság ­– hazánkban elsősorban a zivatarok okozta hatások tekintetében. Szerintem átlagos nyár várható, amelyet nem az elmúlt néhány évre, hanem az elmúlt 30 évre vetítve értünk. Az új keletű hőség- és mindenféle egyéb riadókkal nem értek egyet, mert megriasztanak minket. Ráadásul a nemzetközi UV-skálánál indokolatlanul szigorúbb a hazai gyakorlat. Gyakran „extrém” sugárzásról számolnak be, akárcsak Dél-Spanyolországban vagy Észak-Afrikában. Ez komoly népgazdasági kárt is jelenthet, hiszen ha például egy érzékeny bőrű svéd turista ez alapján dönti el, hogy Athénben vagy Siófokon töltse a szabadságát, egyértelműen Görögországba utazik” – mondta Aigner Szilárd meteorológus. forrás: Aigner Szilárd - eumet.huMindez hozzájárulhat a lakosság mintegy háromnegyedét érintő és számos súlyos betegséghez vezető D-vitamin-hiányhoz. „Ma már egyértelmű, hogy a D-vitamin valójában egy hormon, amely természetes úton a napfényből kerül a szervezetbe. Az, hogy nem olyan mennyiségben, mint ahogy az szükséges, többek közt annak köszönhető, hogy nem merünk a napra menni és 50-es faktorú naptejeket kenünk magunkra. Ennek következtében egyszerűen nem tudja elérni a szervezetünket a D-vitamin. A magyar vegyes táplálkozás mellett pedig már kutatások is kimutatták, hogy mindössze körülbelül 5%-át visszük be a kívánt mennyiségnek. Ezért a tévhit ellenére D-vitamin-pótlásra nyáron is mindenkinek szüksége van, ennek mennyisége hiányállapotban felnőtteknél napi 2000 Nemzetközi Egység (jelentős túlsúly esetén akár 4000 Nemzetközi Egység) D-vitamin lehet. Ahhoz, hogy a csontozatunkat és az izmainkat is karbantartsuk, még napi fél óra tornára és fél óra sétára lenne szükségünk. A betegeimnek azt szoktam javasolni, hogy szűrt napfényes időben menjenek a levegőre és akkor ne kenjék „összevissza” magukat! Emellett könnyű táplálkozást ajánlok; sok salátát, zöldséget, gyümölcsöt, fehér húsokat és halat, valamint összességében legalább napi 2 liter minél természetesebb folyadékot. Erre különösen az idős betegeknél fontos odafigyelni, akiknél csökken a szomjúságérzet” – tette hozzá dr. Bors Katalin, reumatológus, rehabilitátor.
2013.07.13. 08:30
Hotdog.hu
Hőségriadó vagy az elmúlt 200 év leghidegebb nyara?
Aigner Szilárd nem ért egyet a hőségriadóval, dr. Bors Katalin pedig többek közt ebben látja az okát a hazánkat népbetegségként sújtó D-vitamin-hiánynak. foto: James Cage„Nemrégiben felröppent a hír, hogy az elmúlt 200 év leghidegebb nyara vár ránk. Nagy bizonyossággal azonban körülbelül csak tíz napra jelezhető előre az időjárás. Mégis átlagosan, ahogy egyre távolabbi napokat néz az ember, egyre nagyobb a bizonytalanság ­– hazánkban elsősorban a zivatarok okozta hatások tekintetében. Szerintem átlagos nyár várható, amelyet nem az elmúlt néhány évre, hanem az elmúlt 30 évre vetítve értünk. Az új keletű hőség- és mindenféle egyéb riadókkal nem értek egyet, mert megriasztanak minket. Ráadásul a nemzetközi UV-skálánál indokolatlanul szigorúbb a hazai gyakorlat. Gyakran „extrém” sugárzásról számolnak be, akárcsak Dél-Spanyolországban vagy Észak-Afrikában. Ez komoly népgazdasági kárt is jelenthet, hiszen ha például egy érzékeny bőrű svéd turista ez alapján dönti el, hogy Athénben vagy Siófokon töltse a szabadságát, egyértelműen Görögországba utazik” – mondta Aigner Szilárd meteorológus. forrás: Aigner Szilárd - eumet.huMindez hozzájárulhat a lakosság mintegy háromnegyedét érintő és számos súlyos betegséghez vezető D-vitamin-hiányhoz. „Ma már egyértelmű, hogy a D-vitamin valójában egy hormon, amely természetes úton a napfényből kerül a szervezetbe. Az, hogy nem olyan mennyiségben, mint ahogy az szükséges, többek közt annak köszönhető, hogy nem merünk a napra menni és 50-es faktorú naptejeket kenünk magunkra. Ennek következtében egyszerűen nem tudja elérni a szervezetünket a D-vitamin. A magyar vegyes táplálkozás mellett pedig már kutatások is kimutatták, hogy mindössze körülbelül 5%-át visszük be a kívánt mennyiségnek. Ezért a tévhit ellenére D-vitamin-pótlásra nyáron is mindenkinek szüksége van, ennek mennyisége hiányállapotban felnőtteknél napi 2000 Nemzetközi Egység (jelentős túlsúly esetén akár 4000 Nemzetközi Egység) D-vitamin lehet. Ahhoz, hogy a csontozatunkat és az izmainkat is karbantartsuk, még napi fél óra tornára és fél óra sétára lenne szükségünk. A betegeimnek azt szoktam javasolni, hogy szűrt napfényes időben menjenek a levegőre és akkor ne kenjék „összevissza” magukat! Emellett könnyű táplálkozást ajánlok; sok salátát, zöldséget, gyümölcsöt, fehér húsokat és halat, valamint összességében legalább napi 2 liter minél természetesebb folyadékot. Erre különösen az idős betegeknél fontos odafigyelni, akiknél csökken a szomjúságérzet” – tette hozzá dr. Bors Katalin, reumatológus, rehabilitátor.
2013.07.13. 08:30
Hotdog.hu
A porckopás oka lehet a túlsúly is!
Előfordul, hogy valakinek 20 évesen is gondot jelent egy lépcső megmászása. Ennek oka a porckopás. Ez általában nem a fiatalokra jellemző.
2013.07.12. 07:30
Kertvarazsmagazin.hu
Fájdalmas örökség, ördögi kör: Így pusztítja az egészséges sejteket a láb-kór
Mozgáshiány, túlsúly: ez csak két oka a vénás lábszárfekélynek...
2013.07.08. 11:25
Videoklinika.hu
Fájdalmas örökség, ördögi kör: Így pusztítja az egészséges sejteket a láb-kór
Mozgáshiány, túlsúly: ez csak két oka a vénás lábszárfekélynek...
2013.07.08. 11:25
Videoklinika.hu
Ez a női nemi hormon állhat a túlsúly mögött - A szakértő szerint
Előfordulhat, hogy az ösztrogéndominancia felel a túlsúlyodért. Ismerd fel a jeleket!
2013.07.07. 19:35
Femina.hu
Kérdések és válaszok a gyümölcsfogyasztásról
Kérdések és válaszok a gyümölcsfogyasztásról
Egészségesek, frissek, ebben a szezonban könnyen beszerezhetőek és a nyári hőségben akár önálló étkezésként is szívesen választjuk a gyümölcsöket. Szakértő segítségével járjuk körbe a fogyasztásukkal kapcsolatban felmerülő gyakori kérdéseket.Naponta mennyi gyümölcs fogyasztása javasolt? A legtöbb friss, hazai idénygyümölcs vitamin tartalma magas. Ezekből érdemes naponta több alkalommal is fogyasztani. A piros színű gyümölcsökben olyan antioxidánsok is vannak, amik különösen előnyösek a szervezet számára – magyarázza dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa. A sárga-narancssárga gyümölcsök-zöldségek nagyobb mennyiségű A-vitamint tartalmaznak. Legkönnyebben emészthető gyümölcseink az eper - de fogyasztása az arra érzékenyeknél allergiát okozhat -, a cseresznye - mellékhatásként puffadás jelentkezhet – a meggy, a narancs, a citrom - savanyú, ezért refluxos betegeknek nem javasolt – a sárgabarack és szilva. Az alma és a körte főzve jobban emészthető. A kiegyensúlyozott táplálkozás elvét követve érdemes „színesen”, azaz minden fajtából fogyasztanunk, szezonnak megfelelően. Fontos, hogy a gyümölcsöket mindig két étkezés között, vagy étkezés előtt fogyasszuk, ellenkező esetben a gyümölcsök nem hasznosulnak kellőképpen a szervezetben és kellemetlen erjedéses folyamatokat indíthatnak el.Gyomorégést okozhatnak? Az égető, maró, kellemetlen érzést a gyomorból a nyelőcsőbe visszajutó gyomorsav okozza. Gyakran a túl gyorsan, vagy az egyszerre elfogyasztott túl nagy mennyiségű étel a gond, de a mozgáshiány, vagy a túlsúly is fokozhatja a tünetek erősségét, gyakoriságát. A reflux-betegek számára különös odafigyelést igényel a helyes táplálkozási szokások betartása. Gyakran, de keveset kell ennie, mert a túlterhelt gyomorból nagyobb a valószínűsége a visszacsorgás létrejöttének. Várandósság idején is gyakori a reflux tünetek megjelenése. A terhesség elején ez hormonális hatásokra, később, a magzat fejlődésével pedig a hasban növekvő nyomás a gyomrot is nyomja, sokszor felfelé. Szülés után a panaszok rendszerint elmúlnak, így kezelésükre csak a várandósság időszaka alatt kell külön figyelmet fordítanunk. Gyomorégést a túl zsíros, fűszeres ételek fogyasztása mellett valóban gyakran okoznak gyümölcsök is, különösen a savas kategóriába tartozókat érdemes kerülni: a meggy, a narancs, a savanyúbb almafajták. Amennyiben nem szeretne lemondani az említett gyümölcsök fogyasztásáról, patikában vásárolható olyan, várandósok által is biztonsággal használható zselésedő anyag, mely étkezés után bevéve a reflux tüneteinek fellépését megakadályozza.Érdemes gyümölcsnapot tartani? A bizonyos időközönként – havi 1-2 alkalommal - beiktatott gyümölcsnapok segíthetnek a gyomor-és bélrendszer tehermentesítésében, a méregtelenítésben. A rostdús gyümölcsök tehát jótékony hatással vannak a szervezetre, a gyümölcsnapok azonban fogyókúraként, huzamosabb időn át nem alkalmazhatók. Gyümölcsnapot tartani gyermekeknél egyáltalán nem javasolt, bizonyos betegségek, tartós gyógyszerszedés esetén pedig csak orvosi javallatra végezzük. Ügyeljünk rá, hogy gyümölcsöket ne csak egy-egy kiemelt nap alkalmával, inkább rendszeresen fogyasszunk!Kellemetlen mellékhatás: fruktóz felszívódási zavar A gyümölcsök édes ízét a gyümölcscukor, más néven fruktóz adja. Egy fruktóz egy glukóz molekulával együtt a szacharóz nevű kettős cukrot alkotja, melynek lebontását a szervezetben a szacharáz nevű enzim végzi. Vannak, akiknél ez az enzim hiányzik, így náluk a szacharóz fruktózra és glukózra való lebontása nem mehet végbe. Emiatt fruktóz tartalmú ételek fogyasztását követően hasfájás, haspuffadás és hasmenés jelentkezhet. A fruktózfelszívódási zavar általános tünete lehet még az étkezések utáni korai teltségérzés, fokozott bélmozgás, ehhez társuló hangjelenségek, bélgázosság, fáradtság, fejfájás, feszültség, frontérzékenység, a koncentrálási képesség csökkenése és izomgörcsök is. Magas fruktóztartalmú ételek: alma, birsalma, körte, füge, szőlő, kristálycukor, méz.www.allergiakozpont.hu
2013.07.01. 09:00
Hotdog.hu
Kérdések és válaszok a gyümölcsfogyasztásról
Egészségesek, frissek, ebben a szezonban könnyen beszerezhetőek és a nyári hőségben akár önálló étkezésként is szívesen választjuk a gyümölcsöket. Szakértő segítségével járjuk körbe a fogyasztásukkal kapcsolatban felmerülő gyakori kérdéseket.Naponta mennyi gyümölcs fogyasztása javasolt? A legtöbb friss, hazai idénygyümölcs vitamin tartalma magas. Ezekből érdemes naponta több alkalommal is fogyasztani. A piros színű gyümölcsökben olyan antioxidánsok is vannak, amik különösen előnyösek a szervezet számára – magyarázza dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa. A sárga-narancssárga gyümölcsök-zöldségek nagyobb mennyiségű A-vitamint tartalmaznak. Legkönnyebben emészthető gyümölcseink az eper - de fogyasztása az arra érzékenyeknél allergiát okozhat -, a cseresznye - mellékhatásként puffadás jelentkezhet – a meggy, a narancs, a citrom - savanyú, ezért refluxos betegeknek nem javasolt – a sárgabarack és szilva. Az alma és a körte főzve jobban emészthető. A kiegyensúlyozott táplálkozás elvét követve érdemes „színesen”, azaz minden fajtából fogyasztanunk, szezonnak megfelelően. Fontos, hogy a gyümölcsöket mindig két étkezés között, vagy étkezés előtt fogyasszuk, ellenkező esetben a gyümölcsök nem hasznosulnak kellőképpen a szervezetben és kellemetlen erjedéses folyamatokat indíthatnak el.Gyomorégést okozhatnak? Az égető, maró, kellemetlen érzést a gyomorból a nyelőcsőbe visszajutó gyomorsav okozza. Gyakran a túl gyorsan, vagy az egyszerre elfogyasztott túl nagy mennyiségű étel a gond, de a mozgáshiány, vagy a túlsúly is fokozhatja a tünetek erősségét, gyakoriságát. A reflux-betegek számára különös odafigyelést igényel a helyes táplálkozási szokások betartása. Gyakran, de keveset kell ennie, mert a túlterhelt gyomorból nagyobb a valószínűsége a visszacsorgás létrejöttének. Várandósság idején is gyakori a reflux tünetek megjelenése. A terhesség elején ez hormonális hatásokra, később, a magzat fejlődésével pedig a hasban növekvő nyomás a gyomrot is nyomja, sokszor felfelé. Szülés után a panaszok rendszerint elmúlnak, így kezelésükre csak a várandósság időszaka alatt kell külön figyelmet fordítanunk. Gyomorégést a túl zsíros, fűszeres ételek fogyasztása mellett valóban gyakran okoznak gyümölcsök is, különösen a savas kategóriába tartozókat érdemes kerülni: a meggy, a narancs, a savanyúbb almafajták. Amennyiben nem szeretne lemondani az említett gyümölcsök fogyasztásáról, patikában vásárolható olyan, várandósok által is biztonsággal használható zselésedő anyag, mely étkezés után bevéve a reflux tüneteinek fellépését megakadályozza.Érdemes gyümölcsnapot tartani? A bizonyos időközönként – havi 1-2 alkalommal - beiktatott gyümölcsnapok segíthetnek a gyomor-és bélrendszer tehermentesítésében, a méregtelenítésben. A rostdús gyümölcsök tehát jótékony hatással vannak a szervezetre, a gyümölcsnapok azonban fogyókúraként, huzamosabb időn át nem alkalmazhatók. Gyümölcsnapot tartani gyermekeknél egyáltalán nem javasolt, bizonyos betegségek, tartós gyógyszerszedés esetén pedig csak orvosi javallatra végezzük. Ügyeljünk rá, hogy gyümölcsöket ne csak egy-egy kiemelt nap alkalmával, inkább rendszeresen fogyasszunk!Kellemetlen mellékhatás: fruktóz felszívódási zavar A gyümölcsök édes ízét a gyümölcscukor, más néven fruktóz adja. Egy fruktóz egy glukóz molekulával együtt a szacharóz nevű kettős cukrot alkotja, melynek lebontását a szervezetben a szacharáz nevű enzim végzi. Vannak, akiknél ez az enzim hiányzik, így náluk a szacharóz fruktózra és glukózra való lebontása nem mehet végbe. Emiatt fruktóz tartalmú ételek fogyasztását követően hasfájás, haspuffadás és hasmenés jelentkezhet. A fruktózfelszívódási zavar általános tünete lehet még az étkezések utáni korai teltségérzés, fokozott bélmozgás, ehhez társuló hangjelenségek, bélgázosság, fáradtság, fejfájás, feszültség, frontérzékenység, a koncentrálási képesség csökkenése és izomgörcsök is. Magas fruktóztartalmú ételek: alma, birsalma, körte, füge, szőlő, kristálycukor, méz.www.allergiakozpont.hu
2013.07.01. 09:00
Hotdog.hu
Így lehet tenni az iskolások elhízása ellen
Egy friss kutatás kimutatta, hogy a szegény környékeken élő gyermekek a túlsúly és az elhízás nagyobb kockázatának vannak kitéve, mint gazdagabb környékeken élő társaik. ...
2013.06.29. 10:00
Hazipatika.com
Kóros úszógumi: igen, van ilyen
A túlsúly erőteljesen növeli a daganatos betegségek kockázatát. Részlet..
2013.06.29. 05:25
Videoklinika.hu
Kóros úszógumi: igen, van ilyen
A túlsúly erőteljesen növeli a daganatos betegségek kockázatát. Részlet..
2013.06.29. 05:25
Videoklinika.hu
Elhízáshoz vezethet a kései ebéd
Nem csupán az számít, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy mikor – derül ki egy nemrégiben napvilágot látott felmérésből, amely egyértelműen kimondja: a délután három óra utánra időzített ebéd túlsúly felhalmozódását eredményezheti, ráadásul a kései evők nagy része a reggeli kihagyásával is ártott az anyagcseréjének.
2013.06.28. 15:46
Kertvarazsmagazin.hu
Száz kilót fogyott a 40 éves édesanya
Sue Thompson nem volt büszke arra, hogy rengeteg túlsúly van rajta. Nem is ment a családjával nyaralni soha, aztán hirtelen elege lett ebből.
2013.06.25. 18:11
Kiskegyed.hu
Biztos módszerek a túlsúly ellen
Az eredményes fogyás legtöbb esetben nem csodaszer vagy fantasztikus módszer eredménye, hanem sok apró szabály betartásának áldásos következménye.
2013.06.25. 11:45
Otvenentul.hu
Hogyan csökkenthető a gyerekkori elhízás?
Egy friss kutatás kimutatta, hogy a szegény környékeken élő gyermekek a túlsúly és az elhízás nagyobb kockázatának vannak kitéve, mint gazdagabb környékeken élő társaik. Az Egyesült Államokban már a szegény gyermekek egyharmada megy túlsúlyosan vagy elhízottan az óvodába.
2013.06.25. 09:53
Vital.hu
Allergénmentes otthon a Samsung vízszűrős porszívójával
A a Brit Allergia Alapítvány (BAF – British Allergy Foundation) „Allergia & Asztma biztos” bizonyítvánnyal díjazta a készüléket . Prof. dr. Nékám Kristóf szerint a belső terek hatékony tisztításával és a természetes gyógymódok bevetésével érdemes küzdeni az allergia ellenSzemviszketés, orrcsavarás, tüsszögés – az allergiaszezon jól ismert jelei. Ezek a tünetek – bár szerencsére csak ritkán veszélyeztetik közvetlenül az életet – kifejezetten zavarók, életminőség rontók, teljesítmény csökkentők lehetnek, akár éveken keresztül is. Több szervünkön, (például a légutakon, bőrön, emésztőrendszeren) egyidőben jelentkezve zavarják a munkát, pihenést, sportot, családi és társadalmi kapcsolattartást. Könnyen érthető, hogy az érintettek szabadulni szeretnének az allergia tüneteitől. Erre kínál megoldást a Samsung vízszűrős porszívója, amely a víz erejével hatékonyan távolítja el a lakásban található port, polleneket, szennyeződéseket. Prof. dr. Nékám Kristóf, az allergológia és immunológia területének hazai szaktekintélye az allergia elleni küzdelem témájában elmondta: „Világszerte rohamléptekkel szaporodik az allergiások száma: rövidesen a harmadik legnagyobb betegcsoportot képezik a krónikus nem-fertőző betegségek között. Kellemetlen tüneteinek csökkentésére igen sok lehetőség van – súlyosabb esetben kétségtelenül a gyógyszereké a vezető szerep. Az allergiák okai között jól ismertek az örökletes tényezők, azonban semlegesítésükre jelenleg nincsenek megfelelő eszközeink. Egyre többet hallani a környezet szennyező anyagok negatív hatásairól is, különösen légúti allergiákban – ám egyéni akciók ezeket aligha mérsékelik; a közös, határokon, kontinenseken átnyúló akarat pedig csak formálódóban van. Azt is bevallhatjuk, hogy az ismert allergia elősegítő életmód tényezők (dohányzás, mozgásszegénység, túlsúly, kalóriadús táplálkozás, stressz és mások) megváltoztatására sokszor gyengék vagyunk.” A professzor szerint a környezetünkben lévő allergiakiváltók, az allergének fajtáinak és koncentrációjának csökkentésében az alapos tisztítás és alternatív gyógyítási filozófiaként a régen bevált természetes gyógymódok, így a növényi összetevőket tartalmazó gyógyhatású termékek, fitoterapeutikumok újra felfedezése lehet a megoldás. „Mivel életünk több mint 80 százalékát belső terekben töltjük, fontos ezek allergén tartalmának csökkentése. A rendszeres takarítás például nem csak pormentesítést jelent, hanem a beszálló pollenek, állatszőrök, tollak, a baktériumok, penészgombák, ételmaradékok – megannyi allergén – eltávolítását is” – mondta prof. dr. Nékám Kristóf. Az allergiával szemben folytatott küzdelmet eredményesen segíti a Samsung vízszűrős porszívó használata az otthonunkban, hiszen többkamrás vízszűrős rendszere kiváló hatékonysággal távolítja a lakásban található port, polleneket, szennyeződéseket. A világ első többkamrás vízszűrős rendszere (Multi Aqua Chamber) tökéletes védelmet nyújt a por és az allergének ellen. Ez a rendszer először a beszívott levegőt egy ciklon generátorba vezeti, amely a centrifuga hatására összegyűjti a port, piszkot, allergéneket és egyéb szennyező anyagokat. Ezután a levegőt a szélkerék által létrehozott nyomás a vízbe nyomja és a víz természetes szűrőtulajdonságát kihasználva a porkamrában létrehozott vízörvény kiszűri a port. Mivel a víz elnyeli a porkamra tartalmát, hatékonyabban kihasználható a porkamra térfogata és a szívóerő így tartósan erős marad. A Samsung vízszűrős porszívója nem csak a poratkákat, az állati szarusejtmaradványokat és a házikedvencek szőrét távolítja el a padlóról és a bútorokról, hanem a polleneket és a penészgombákat is. Allergének elleni rendkívüli hatékonyágát nemzetközi tanúsítványokkal is elismerik: A Brit Allergia Alapítvány (BAF – British Allergy Foundation) „Allergia & Asztma biztos” bizonyítvánnyal díjazta a készüléket a porszívó a németországi Saxon Laboratory Group „Tökéletes pormegkötő” bizonyítványában is részesült. Ráadásul, a vízszűrős porszívő 12-es HEPA szűrővel rendelkezik, amelyen minden maradék por- vagy piszokszemcse fennakad, így a porszívóból tiszta és higiénikus levegő áramlik ki, és nem csak az otthoni környezet lesz tisztább, hanem a belélegzett levegő is. „A környezetszennyező anyagok, a háztartásban is használt vegyszerek egy része bizonyítottan károsítja az immunrendszer harmonikus működését. Ennek kivédésére sokféle növényi gyógyterméket ajánlanak: például az eukaliptusz olajat az allergiákban is előforduló hurutos tünetek enyhítésére, a lenmag olajat, a borsmentát orrdugulás oldására vagy arcüreg gyulladás tüneteinek enyhítésére, vagy a csalánlevél főzetet az immunrendszer hatékony működésének támogatására. Egy friss vizsgálat a lapulevél kivonatot mutatta a gyógyszerekével egyenlő hatásúnak allergiás náthában” – tette hozzá a témához prof. dr. Nékám Kristóf. A világ első többkamrás vízszűrős rendszerű Samsung porszívó nem csak hasznos az allergia elleni küzdelemben, de kompakt mérete és könnyű kezelhetősége is hozzájárul népszerűségéhez. Már itthon is kapható, ajánlott bruttó 41 990 Ft fogyasztói áron. A Samsung Electronics A Samsung Electronics világelső a technológia terén: a televíziók, okostelefonok, személyi számítógépek, nyomtatók, fényképezőgépek, háztartási eszközök, LTE rendszerek, orvosi eszközök, félvezetők és LED megoldások folyamatos megújítója. A vállalat a világ 79 országában 236 000 embert foglalkoztat, éves forgalma meghaladja a 187,8 milliárd USD-t. További információ: www.samsung.com; www.samsungpartner.hu.
2013.06.24. 17:11
Evamagazin.hu
Az elhízás miatt mozgunk kevesebbet?
Évtizedek óta vizsgálatok tárgyát képezi a fizikai aktivitás hatása az elhízásra. Ennek ellenkezőjét, tehát a jelentős túlsúly következményeit a mozgékonyságra nézve azonban eddig szinte még senki sem kutatta.
2013.06.20. 21:00
Kertvarazsmagazin.hu
Kezelhető a térdfájdalom
A középkorúak több mint felének - közülük is főként a hölgyeknek - szembe kell néznie a térdfájdalommal. Egy brit kutatás szerint az ötven év feletti nők hatvanhárom százaléka megtapasztalja a térdfájdalmat. A problémának vannak rizikófaktorai, többek közt a túlsúly, a korábbi térdsérülés, illetve az osteoarthritis, vagyis a degeneratív ízületi gyulladás.
2013.06.15. 17:58
Stop.hu
Anyai túlsúly és koraszülési kockázat
A túlsúlyos vagy elhízott várandós nők gyakrabban adnak életet koraszülött babának - derült ki egy nagyszabású svéd kutatásból.
2013.06.14. 12:30
Egeszsegkalauz.hu
Foglalkozási ártalom a túlsúly?
Azt tudja, vajon az ön munkája mennyire hizlaló?
2013.06.10. 21:40
Hir24.hu
Foglalkozási ártalom a túlsúly?
A legtöbben azt gondolnák, hogy a hízás, mint foglalkozási ártalom leginkább a szakácsokat fenyegeti, pedig a legújabb kutatási eredmények szerint a tanárok és a mérnökök vannak a legnagyobb veszélyben túlsúly szempontjából.
2013.06.10. 15:39
Napiaszonline.hu
Foglalkozási ártalom a túlsúly?
A legtöbben azt gondolnák, hogy a hízás, mint foglalkozási ártalom leginkább a szakácsokat fenyegeti, pedig a legújabb kutatási eredmények szerint a tanárok és a mérnökök vannak a legnagyobb veszélyben túlsúly szempontjából. ...
2013.06.09. 13:00
Hazipatika.com
Nemcsak esztétikai probléma az elhízás
A túlsúly és a kövérség nem egyszerűen esztétikai gond, hanem számos egészségügyi probléma forrása - hangzott el a Kor Kontroll...
2013.06.09. 09:26
Egeszsegkalauz.hu
Egészséges az időnkénti koplalás?
Tudósok nemrégiben arra a felfedezésre jutottak, hogy a rövid ideig tartó koplalásnak megfelelő ellenőrzés mellett számos egészségügyi előnye lehet, amellett, hogy a túlsúly ellen is megoldást nyújt.
2013.06.03. 23:00
Kertvarazsmagazin.hu
A meddőség okai között szerepel a túlsúly is!
Két, nemrégiben közzétett tanulmány szerint a nők súlya befolyásolja termékenységüket is. Az első felmérésben a kutatók a Society for Assisted Reproductive Technology (SART) adatait elemezték, ennek során összesen 158385 menstruációs ciklus adatait vetették össze a nők testsúlyával és magasságával.
2013.05.28. 15:00
Noinetcafe.hu
Kis lépésekkel a túlsúly ellen
“Mozogj többet, egyél okosabban! Kis változtatásokkal lehet leghatékonyabban felvenni a harcot az elhízással szemben” - mondta Prof. James O. Hill, obezitológus.
2013.05.23. 14:50
Patikamagazin.hu
A túlsúly titka a génekben van
A nők súlygyarapodásához köthető gént találtak holland kutatók.
2013.05.18. 08:00
Otvenentul.hu
Mit mutat a BRCA érték?
Az elmúlt napok kétség kívül legfelkavaróbb híre Angelina Jolie műtétéhez kapcsolódik. A színésznő kettős melleltávolításon esett át, hogy így próbálja megelőzni a rákot. Az emlődaganat magas rizikójára orvosai az elvégzett genetikai vizsgálat alapján következtettek, de mit is jelent a BRCA valójában?Életkor és környezet Az emlőrák a leggyakoribb daganatos elváltozás nők körében, Magyarországon évente 7500 új megbetegedés történik. A betegség kockázata az életkor előrehaladtával emelkedik, leggyakrabban 50 éves életkor felett jelentkezik – mutat rá a betegség egyik rizikófaktorára dr. Babai László, a Speed Medical orvosa. Az emlőrák előfordulása a társadalom fejlettségével is összefüggést mutat, a fejlettebb társadalmakban gyakoribb - még az Európai Unión belül is – Belgiumban közel kétszer magasabb, mint hazánkban.Genetikai kockázat Az emlőrákok 5-10%-ában tartják döntő tényezőnek a fokozott genetikai kockázatot. A BRCA1 és BRCA2 gének mutáns (kóros) formája esetén a betegség kialakulási gyakoriság 5x magasabb, mint egészséges génnél. A normális gén egy olyan fehérje termelődéséért felelős, mely gátolja a sejtek korlátlan szaporodását. BRCA1, BRCA2 mutáció esetében az emlőrák jellemzően fiatalabb korban alakul ki, gyakran mindkét oldali emlőben. A BRCA1, BRCA2 mutáció az emlőrák mellett más daganatok, így pl. a petefészekrák kialakulásának kockázatát is növeli. A BRCA1 gén mutáció előfordulása 1:500 - 1:800 közé tehető. A BRCA2 gén mutáció előfordulása ennél ritkább. A mutáció előfordulása etnikai különbségeket is mutat: legmagasabb az askenázi zsidók körében, de magas a norvég, holland és izlandi populációban is. A BRCA1 és a BRCA2 gének mellett, bár kisebb mértékben, más gének – a teljesség igénye nélkül, például az ATM, TP53, vagy CHEK2 - mutációi is növelik az emlőrák kialakulásának kockázatát.Csak a hajlam öröklődik Az emlőrák kialakulása családi halmozódást mutat. Egy vérszerinti rokonban kialakult emlőrák kétszeres, két vérszerinti rokonban kialakult háromszoros növekedést jelent az emlőrák kockázatában. Fontos azonban megjegyezni, hogy az esetek mindössze 15%-ában mutatható ki emlőrák vérszerinti rokonokban, tehát a daganatos estek 85%-ban a család más tagja nem érintett a betegségben. Az öröklött hajlam tehát nem jár feltétlenül a betegség megjelenésével. Az emlőrák kialakulásában a genetikai tényezők mellett kiemelt helyet foglal el az életmód is. Mint a bevezetőben említettük, az emlőrák előfordulási gyakorisága szoros korrelációt mutat az adott társadalom, ország fejlettségével, civilizációs fokával. A civilizált társadalmakban a gyakoriság többszöröse a kevésbé civilizáltakénál. Az életmódbeli tényezők közt fontos megemlíteni, hogy a fokozott alkoholfogyasztás (napi 4-5 pohár bor) 50%-kal növeli az emlőrák kialakulási veszélyt. A túlsúly, az elhízás is jelentős rizikót jelent.Megelőzhető? A vérből elvégzett BRCA1 és BRCA2 vizsgálat fontos információt adhat arról, hogy esetünkben mennyire magas a betegség kialakulásának kockázata, ezután pedig tudatosan törekedhetünk annak megelőzésére. A rendszeres önvizsgálat mellett a helyes életmód az, ami ebben segítségünkre lehet. A rendszeres fizikai aktivitás kimutatott védő hatással bír az emlőrák kialakulása ellen. Heti 150 perc közepes intenzitású kardio mozgás 18%-kal csökkenti a kockázatot. A fogamzásgátló tabletták szedése azonban potenciális veszélyforrás lehet: a hormonális készítményt szedő hölgyek körében magasabb az emlőrák kockázata. A fokozott rizikó a tabletta elhagyását követő 10 éven belül eltűnik. Napjainkban jellemző a gyermekvállalás időpontjának kitolódása. Sajnos ez sem kedvez a betegség kialakulásának szempontjából: azon hölgyek, akik 30 éves koruk előtt szültek, védettebbek az emlőrákkal szemben.
2013.05.17. 09:50
Hotdog.hu
A kis fokú túlsúly is veszélyes lehet!
Nem szükséges a nagyfokú elhízás ahhoz, hogy fokozódjon az idő előtti halálozás kockázata – olvasható a New England Journal of Medicine csütörtöki számában.
2013.05.16. 14:00
Kertvarazsmagazin.hu
A kálcium is hatásos a túlsúly ellen!
Ötven év felett talán segíthet a testsúly – problémák leküzdésében a kalcium. A seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ munkatársai éveken keresztül vizsgálták a bevitt ásványi anyag hatását.
2013.05.15. 20:00
Kertvarazsmagazin.hu
Adj esélyt magadnak a változásra!
Mindenki várja a csodamódszert, amitől egy csettintésre eltűnik a túlsúly. Sajnos nincs ilyen módszer, a felesleg sem egyik napról a másikra került oda, akkor miért várjuk, hogy úgy megy le?
2013.05.14. 10:11
Hajraegeszseg.hu
Mit takar a testtömeg index pontosan?
  A magyarok java része sosem hallotta a testtömeg-index kifejezést. Ez önmagában nem lenne olyan nagy probléma, de az már igen, hogy a túlsúly jellemző ránk, és sok betegség rizikófaktora.
2013.05.13. 14:30
Kertvarazsmagazin.hu
Nem akarok több visszérműtétet, inkább lefogyok!
Tíz évig voltam duci kislány – 8-18 éves koromig. 18 éves koromtól elhízott voltam, majd 23 éves koromtól még két éven át nagyon elhízott. Hogy milyen károkat okozott a túlsúly, elképzelni sem tudom, de van egy kialakult betegségem, ami ennek tudható be. Kórosan kitágultak a visszereim. Kialakulhat genetikai okok miatt, álló munkavégzés következtében, lehet az időskorra fogni, de okozhatja bizonyos típusú és mérvű elhízás. Az én esetemben anyai ágról lehet öröklött a hajlam, bár Édesanyám visszerei 40 évnyi állómunka után sem igényelnek orvosi beavatkozást. Az első terhességem alatt vettem észre a jobb térdhajlatban az ér kidudorodását, angiológiai vizsgálat után kompressziós harisnya viselését javasolták. Kaptam egy félszáras harisnyanadrágot, melyet a terhesség 8. hónapjáig tudtam viselni, utána már egyszerűen nem ért körbe. Szülés után nem foglalkoztam a lábammal, nem fájt, csak a duzzanat volt látható. A második terhességnél ismét elmentem vizsgálatra, ahol szintén csak a harisnya viselését javasolták. Nem emlékszem pontosan, de a fogyókúrám ideje alatt kezdett el fájni, feszülni. Ekkor már a bokámtól a combomig látható volt az ér kidudorodása. Tavaly augusztusban szántam el magamat és jelentkeztem a háziorvosnál, aki első ránézésre érsebészeti vizsgálatot javasolt.
2013.05.13. 13:00
Bezzeganya.postr.hu
Hasznos tanácsok a túlsúly elleni küzdelemhez
A túlsúllyal küzdők száma folyamatosan növekszik, pedig könnyen kontrollálni lehet a problémát. Testsúlygyarapodás ugyanis akkor következik be, ha az energiabevitel nagyobb a szervezet által felhasznált energiánál. ...
2013.05.11. 12:00
Hazipatika.com
Itt a bizonyíték: Csak az érdekes, ha kritizálni lehet Orbánt
Erős túlsúly a kritikai oldalon.
2013.05.10. 08:16
Hetivalasz.hu
Túlsúly és prosztatarák
A Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention című lapban hamarosan megjelenő tanulmányban arról számolnak be a Kolumbia Egyetem Mailman Közegészségügyi Iskolájának szakemberei, hogy a túlsúlyos férfiaknál nagyobb valószínűséggel találtak rákosodásra való hajlamot a prosztatabiopszia során, mint azoknál, akik normál súlyúak voltak.
2013.05.06. 15:05
Otvenentul.hu
Alkohol és túlsúly: halálos kombináció
A 2013-as Nemzetközi Májkongresszuson elhangzó előadás felfedte, hogy az alkohol és a magas testtömeg együttese hatványozott kockázatot jelent a májbetegségek szempontjából. ...
2013.05.06. 07:00
Hazipatika.com
Fatorexia - kiveri a szemünk a túlsúly, mégsem látjuk!
Hallott már arról, hogy az anorexiának ellentéte is létezik, ez pedig a fatorexia? Aki ebben a betegségben szenved, százkilósan sem érzi kövérnek magát?
2013.04.23. 10:00
Napidoktor.hu
Felkészülés a bikini szezonra
Tudta-e...? …, hogy a nem megfelelő táplálkozás, a túlsúly és az inaktivitás növeli a magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, stroke, cukorbetegség és különböző rákfajták kialakulásának esélyét?
2013.04.19. 14:00
Noinetcafe.hu
Durván diszkriminálják a kövéreket: szabályt hoztak ellenük
Sokakat háborított fel egy légitársaság új ötlete, miszerint a túlsúly miatt többet kell fizetni.
2013.04.17. 12:15
Femina.hu
Visszérgyulladás és mélyvénás trombózis
A visszérbetegség pontos oka nem ismert, de tény, hogy az esetek többségében a genetikai hajlam jelentős szerepet játszik kialakulásában. A betegség kockázatát növelheti a túlsúly, az álló munka, és a terhesség is.
2013.04.12. 22:40
Egeszsegtukor.hu
Ezek a hormonális problémák állhatnak a túlsúly mögött - A szakértő szerint
Dr. Csiszár Miklós elmondja, mely hormonzavarok okoznak túlsúlyt.
2013.04.11. 06:35
Femina.hu
Évente több mint 32 ezer magyar hal meg rákban - menjen szűrővizsgálatra!
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint évente Magyarországon több mint 32 ezer ember hal meg rosszindulatú daganatos betegség következtében, a tüdőrák okozta elhalálozásban Magyarország világviszonylatban elsőnek számít. A daganatos betegségek fő okozói a dohányzás, a túlsúly, az alkoholfogyasztás, a túlzott napozás és szoláriumozás. A daganatos betegségek korai felismerésének eszköze a rendszeres szűrővizsgálat, ami a veszélyeztetett életkorban lévők esetében akkor is fontos, ha magukat egészségesnek, panasz- és tünetmentesnek érzik.
2013.04.10. 21:20
Hvg.hu
Túlsúly és lassú anyagcsere ellen: még mire használd a borsmentateát?
Fogyassz naponta többször borsmentát a karcsúságért!
2013.04.10. 07:35
Femina.hu
Így kezelhető a gerincferdülés
A túlsúly és a mozgásszegény életmód már gyermekkorban is növeli a szív-érrendszeri és az anyagcsere betegségek kockázatát, és veszélyes a gerincferdülés kialakulása szempontjából is. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa szerint az eredményes kezeléshez szükséges a mielőbbi felismerés, ezért szülőként fontos, hogy a megelőzés lehetőségei mellett a tünetekkel is tisztában legyünk.
2013.04.07. 19:45
Inforadio.hu
Lelassulnak a kövérek
Évtizedek óta vizsgálatok tárgyát képezi a fizikai aktivitás hatása az elhízásra. Ennek ellenkezőjét, tehát a jelentős túlsúly következményeit a mozgékonyságra nézve azonban eddig szinte még senki sem kutatta. ...
2013.04.06. 18:30
Hazipatika.com
Leszokás a cigiről: ennyit hízhatsz az első 6 hónapban - Így kerüld el!
A leszokást követően lassul az anyagcsere, de elkerülheted a túlsúly kialakulását.
2013.04.03. 19:35
Femina.hu
A testmozgás hiánya akár dominóeffektushoz is vezethet a depresszió és a munkahelyi kiégés révén
A túlsúly veszélyes kockázati faktor a fizikális egészségre nézve, de a Tel Avivi Egyetem (angol rövidítése: TAU) kutatói szerint a testmozgás hiánya pedig a mentális egészség vonatkozásában káros, ugyanis depresszióhoz és a munkahelyi kiégéshez („burnout” szindróma) vezethet.
2013.04.03. 16:23
Diagnozis.hu
Túlsúlyos problémák: Csak a szike segít?
A legnagyobb túlsúly sem jelenthet problémát?
2013.03.30. 05:25
Videoklinika.hu
Túlsúlyos problémák: Csak a szike segít?
A legnagyobb túlsúly sem jelenthet problémát?
2013.03.30. 05:25
Videoklinika.hu
Hogyan ismerhetjük fel a gerincferdülést?
A túlsúly és a mozgásszegény életmód már gyermekkorban is növeli a szív-érrendszeri és az anyagcsere betegségek kockázatát, és veszélyes a gerincferdülés kialakulása szempontjából is.
2013.03.28. 11:23
Gondola.hu
Először a helyes testtartást tanuld meg!
Sajnos, már fiatalon is okozhat a túlsúly és a hanyag testtartás porckorong elváltozást - egyáltalán nem mindegy, milyen a tartásunk!
2013.03.28. 10:40
Napidoktor.hu
Hogyan ismerhetjük fel a gerincferdülést?
A túlsúly és a mozgásszegény életmód már gyermekkorban is növeli a szív-érrendszeri és az anyagcsere betegségek kockázatát, és veszélyes a gerincferdülés kialakulása szempontjából is.
2013.03.27. 13:45
Napidoktor.hu
Mit jelent a testtömeg index?
A magyarok java része sosem hallotta a testtömeg-index kifejezést. Ez önmagában nem lenne olyan nagy probléma, de az már igen, hogy a túlsúly jellemző ránk, és sok betegség rizikófaktora.
2013.03.24. 20:00
Noinetcafe.hu
Gyógyító ételek receptversenye
A MOMOT X. jubileumi Kongresszusán átadták az „Egészségünkre” receptverseny nyerteseinek díját. Az elmúlt 5 esztendőben nem fogyott, hanem sajnos tovább hízott a magyar lakosság. Annyira, hogy a hazai lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott: tízből hat ember esetében foglalkozni kell az elhízás következményeivel. Szomorú tény, hogy a túlsúly – elhízás a hazai felnőtt lakosság 60%-át érinti, még szomorúbb, hogy az Egészségügyi Világszervezet szerint a hozzá csatlakozó rizikófaktorok miatt is a 10 legsúlyosabb betegség közé tartozik. Hogy az elhízás mennyi bajt okozhat, azt már lassan minden kisiskolás tudja. Számos betegség forrása lehet, ilyen a cukorbaj, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, de az ízületi bántalmak is közéjük tartoznak.
2013.03.24. 15:40
Drinfo.hu
Gyanús zsibbadás: Mit jelezhet a lábtáji fájdalom?
Nem segít a lábakon a túlsúly...
2013.03.24. 08:15
Videoklinika.hu
Gyanús zsibbadás: Mit jelezhet a lábtáji fájdalom?
Nem segít a lábakon a túlsúly...
2013.03.24. 08:15
Videoklinika.hu
Nemcsak esztétikai kérdés a többletsúly
Az elhízás és a túlsúly nemcsak esztétikai, hanem komoly egészségügyi probléma is.
2013.03.23. 15:19
Weborvos.hu
Túlsúly hatásai a férfi szervezetre
A tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon, többek között felelős a hangmélység változásáért, a testizmok tömegének növekedéséért, a csontok erősségéért, amelyek a férfi nemet jellemzik, továbbá a férfiak reprodukciós szerveinek fejlődéséért, a spermium termelődésért és a libidóért (szexuális vágy), valamint a tipikusan férfias arcszőrzet növekedéséért.
2013.03.22. 12:23
Diagnozis.hu
Ínygyulladás és elhízás: egyi súlyosbítja a másikat
A fogkefén látható vérnyom ínybetegség figyelmeztető jele lehet. Túlsúly esetén pedig olyan súlyos egészségügyi problémákról is árulkodhat, mint a diabétesz, a szívbetegség vagy a magas vérnyomás. Nem szabad várni, minél hamarabb orvoshoz kell fordul ...
2013.03.21. 17:56
50plusz.hu
Lábon hordott problémák: Őket veszélyezteti leginkább a visszér!
Túlsúly, sportmentes élet, genetikus örökségek: így eszi be magát..
2013.03.21. 11:25
Videoklinika.hu
Lábon hordott problémák: Őket veszélyezteti leginkább a visszér!
Túlsúly, sportmentes élet, genetikus örökségek: így eszi be magát..
2013.03.21. 11:25
Videoklinika.hu
Megdöbbentő, mire találhatsz fogmosás közben
A fogkefén látható vérnyom ínybetegség figyelmeztető jele lehet. Túlsúly esetén pedig olyan súlyos egészségügyi problémákról is árulkodhat, mint a diabétesz, a szívbetegség vagy a magas vérnyomás.
2013.03.21. 07:30
Otvenentul.hu
Ínygyulladás és elhízás: egyi súlyosbítja a másikat
A fogkefén látható vérnyom ínybetegség figyelmeztető jele lehet. Túlsúly esetén pedig olyan súlyos egészségügyi problémákról is árulkodhat, mint a diabétesz, a szívbetegség vagy a magas vérnyomás. Nem szabad várni, minél hamarabb orvoshoz kell fordul ...
2013.03.20. 01:50
50plusz.hu
Cukorbetegséget jelezhet a fogkefe
A fogkefén látható vérnyom ínybetegség figyelmeztető jele lehet. Túlsúly esetén pedig olyan súlyos egészségügyi problémákról is árulkodhat, mint a diabétesz, a szívbetegség vagy a magas vérnyomás. ...
2013.03.18. 17:00
Hazipatika.com
Kövér leszel-e, kicsi babám? Gyere, számoljuk ki!
A világ országaiban folyó gazdasági növekedés és a velejáró életmódváltozás az ott élők derékvonalán is megmutatkozik. Az túlsúly és elhízás sajnos nemcsak a külsőt érinti, bizonyos betegségek és az abból következő halálozások száma is nagyobb valószínűséggel érintik a túlsúllyal rendelkezőket. Ide tartozik a kettes típusú cukorbetegség, szív és keringési problémák, vagy különböző rákos megbetegedések is. A probléma nemcsak a gazdaságilag fejlett országokat érinti, mostanra a közepesen fejlett és fejlődő országok is kezdenek felzárkózni. A WHO adatai szerint a világ népességének 65 százaléka él olyan országban, ahol az elhízás sokkal nagyobb valószínűséggel vezet halálhoz, mint az alultápláltság. (Ez utóbbi gyakorlatilag csak Közép-Afrika egyes térségeire jellemző. ) Magyarország természetesen követi a fenti trendet, itt a felnőtt lakosság 53.2 százaléka számít túlsúlyosnak.
2013.03.18. 11:00
Bezzeganya.postr.hu
Összefügg az elhízással az ínybetegség
A fogkefén látható vérnyom ínybetegség figyelmeztető jele lehet. Túlsúly esetén pedig olyan súlyos egészségügyi problémákról is árulkodhat, mint a diabétesz, a szívbetegség vagy a magas vérnyomás.
2013.03.18. 10:22
Vital.hu
Tippek és trükkök - Így mérsékeld könnyedén a cukorfogyasztást
Egyes betegségeket kísérő diéta, az egészségesebb élet utáni vágy vagy némi túlsúly hatására sokan szeretnék mérsékelni túlzott cukorfogyasztásukat. Mivel ennek a tervnek a megvalósítása néha nehezebben megy, mint gondolnánk, így nem árt, ha néhány ötlettel felvértezve vetjük bele magunkat az édességet csak mértékkel tartalmazó új életünkbe.
2013.03.11. 22:55
Femcafe.hu
Stressz a munkahelyen
A nagy munkahelyi feszültség nők esetén mintegy 40 százalékkal növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Az Amerikai Szívtársaság 2011-es tudományos ülésén elhangzottak szerint a létbizonytalanság érzése - tehát a munkahely elvesztésétől való félelem - olyan állapotokkal hozható összefüggésbe, mint a megnövekedett vérnyomás, koleszterinszint, és a túlsúly.
2013.02.22. 17:40
Egeszsegtukor.hu
Túlsúly, evészavarok, divatdiéták az egyetemisták között is
Három hazai egyetemen indul el márciustól a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének térítésmentes, szakmai programja, amely az energia-egyensúlyon alapuló, egészséges táplálkozást és életmódot hivatott népszerűsíteni a hallgatók között.
2013.02.22. 11:07
Vital.hu
Hány órakor ebédelsz? Ekkora esélyed van az elhízásra
A túl kései ebéd ronthatja a diétád sikerét, illetve túlsúly kialakulásához vezethet.
2013.02.07. 06:35
Femina.hu
Étellel a koleszterin ellen - Így védekezz hatékonyan
A magas koleszterinszint hátterében nagyon gyakran a túlsúly áll, éppen..
2013.02.06. 04:30
Videoklinika.hu
Gyomorgyűrű és gyomorballon - Megoldás a túlsúly ellen
Akik komoly túlsúllyal küzdenek, minden diétás módszert kipróbálnak annak érdekében, hogy megszabaduljanak a felesleges kilóktól. Sokan évek óta próbálkoznak, de nem tapasztalnak változást, és megjelennek az egészségügyi problémák is. Ám a remény hal meg utoljára. Vannak ugyanis módszerek, melyek drasztikusabbak, de hatékony, és viszonylag gyors megoldást nyújtanak erre a manapság sokakat érintő, olykor rendkívül komoly problémára. Ilyen a gyomorgyűrű, vagy a gyomorballon is, melyek reménysugarak lehetnek azoknak, akik már feladták a küzdelmet.
2013.02.05. 19:06
Femcafe.hu
Elhízáshoz vezethet a kései ebéd
Nem csupán az számít, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy mikor – derül ki egy nemrégiben napvilágot látott felmérésből, amely egyértelműen kimondja: a délután három óra utánra időzített ebéd túlsúly felhalmozódását eredményezheti, ráadásul a kései evők nagy része a reggeli kihagyásával is ártott az anyagcseréjének.
2013.02.04. 10:05
Vital.hu
Alvás közben az egész szervezet regenerálódik
Számos tanulmány kimutatta, hogy a túlsúly és az ezzel összefüggő betegségek idő előtti öregedést jelentenek. A "fiatalság-diéta" képlete a következő: zsírszegény táplálkozás, sok friss gyümölcs és zöldség, növényi olajok és heti egy-két alkalommal hal fogyasztása. Az állati zsírokat lehetőleg kerüljük, azonban naponta fogyasszunk sovány tejtermékeket.
2013.01.30. 23:45
Stop.hu
Jót tesz az enyhe túlsúly?
Felmentést kínál az állandó fogyókúrák alól a némi súlytöbblettel élőknek a JAMA (Journal of the American Medical Association) című szakmai folyóiratban nemrég ismertetett tanulmány, a dolgozat ugyanis azt állítja: az enyhén túlsúlyos emberek esetében hat százalékkal kisebb a korai halálozás kockázata, mint a normál testtömegűeknél.Related StoriesIlyen egyenruha nincs, és most mégis vanTünet - Ezer ok, egy kimenetA rendszerhibában bíznakA jobboldalon keres szövetségeseket az LMP'Az MSZP-nek fogalmi sincs a nemzetpolitikáról'
2013.01.21. 10:05
Nol.hu
A rendszerhibában bíznak
Az MSZOSZ és az Autonómok is ringbe szállnak az unió 1,6 milliárdjáért, bár a Liga és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége tűnik biztos befutónak.Related StoriesIlyen egyenruha nincs, és most mégis vanJót tesz az enyhe túlsúly?Tünet - Ezer ok, egy kimenetA jobboldalon keres szövetségeseket az LMP'Az MSZP-nek fogalmi sincs a nemzetpolitikáról'
2013.01.21. 10:05
Nol.hu
Ilyen egyenruha nincs, és most mégis van
A szándék jó, a megvalósítás dilettáns – így jellemzi az Országgyűlési Őrség egyenruháját Tóth László szakértő, akinek, mint mondja, nehezen sikerült feldolgoznia a látottakat. Ungváry Krisztián történész szerint a lényeget tekintve keveset változtattak az 1945 előtti öltözéken, amit mégis, az „retrográd és ordenáré”.Related StoriesJót tesz az enyhe túlsúly?Tünet - Ezer ok, egy kimenetA rendszerhibában bíznakA jobboldalon keres szövetségeseket az LMP'Az MSZP-nek fogalmi sincs a nemzetpolitikáról'
2013.01.21. 10:05
Nol.hu
A jobboldalon keres szövetségeseket az LMP
A cél továbbra is az alkotmányosság helyreállítása, de a döntés megütközést keltett a párt egyes tagjaiban.Related StoriesIlyen egyenruha nincs, és most mégis vanJót tesz az enyhe túlsúly?Tünet - Ezer ok, egy kimenetA rendszerhibában bíznak'Az MSZP-nek fogalmi sincs a nemzetpolitikáról'
2013.01.21. 10:05
Nol.hu
'Az MSZP-nek fogalmi sincs a nemzetpolitikáról'
Ismét megbántotta az MSZP a határon túli magyarokat, akiktől elnézést akart kérni – véli a fideszes Kósa Lajos. Állítja: ami a szocialisták szerint rossz kérdés - vagyis ki lehet magyar állampolgár -, egy chilei, egy jeruzsálemi, egy clevelandi vagy egy sepsiszentgyörgyi magyar számára fontos dolog.Related StoriesIlyen egyenruha nincs, és most mégis vanJót tesz az enyhe túlsúly?Tünet - Ezer ok, egy kimenetA rendszerhibában bíznakA jobboldalon keres szövetségeseket az LMP
2013.01.21. 10:05
Nol.hu
Jót tesz az enyhe túlsúly?
Felmentést kínál az állandó fogyókúrák alól a némi súlytöbblettel élőknek a JAMA (Journal of the American Medical Association) című szakmai folyóiratban nemrég ismertetett tanulmány, a dolgozat ugyanis azt állítja: az enyhén túlsúlyos emberek esetében hat százalékkal kisebb a korai halálozás kockázata, mint a normál testtömegűeknél.
2013.01.21. 08:05
Nol.hu
Jót tesz az enyhe túlsúly?
Felmentést kínál az állandó fogyókúrák alól a némi súlytöbblettel élőknek a JAMA (Journal of the American Medical Association) című szakmai folyóiratban nemrég ismertetett tanulmány, a dolgozat ugyanis azt állítja: az enyhén túlsúlyos emberek esetében hat százalékkal kisebb a korai halálozás kockázata, mint a normál testtömegűeknél.
2013.01.20. 23:40
Nol.hu
Jót tesz az enyhe túlsúly?
Felmentést kínál az állandó fogyókúrák alól a némi súlytöbblettel élőknek a JAMA (Journal of the American Medical Association) című szakmai folyóiratban nemrég ismertetett tanulmány, a dolgozat ugyanis azt állítja: az enyhén túlsúlyos emberek esetében hat százalékkal kisebb a korai halálozás kockázata, mint a normál testtömegűeknél.
2013.01.20. 18:35
Nol.hu
Jót tesz az enyhe túlsúly?
Felmentést kínál az állandó fogyókúrák alól a némi súlytöbblettel élőknek a JAMA (Journal of the American Medical Association) című szakmai folyóiratban nemrég ismertetett tanulmány, a dolgozat ugyanis azt állítja: az enyhén túlsúlyos emberek esetében hat százalékkal kisebb a korai halálozás kockázata, mint a normál testtömegűeknél.
2013.01.20. 17:30
Nol.hu
A túlsúly veszélyeire figyelmeztet kampányában a Coca-Cola
A világ legnagyobb üdítőital-gyártója új kampányával reagál azokra a vádakra, hogy kövérséget okozó cukor tartalmú termékei lerövidítik az emberek életét.
2013.01.17. 06:58
Delmagyar.hu
A leghatékonyabb diéták 15 kiló plusz felett - Óriás képgaléria!
Nagyobb túlsúly leadása komolyabb módszereket igényel. Íme, néhány kiváló étrend!
2013.01.14. 20:35
Femina.hu
Ilyen is van! A túlsúly mentette meg az asszony életét!
A harminckét éves Ulanda Williams bezuhant egy pincébe, egy soványabb ember nem élte volna túl a zuhanást!
2013.01.14. 15:00
Neon.hu
A túlsúly lelki okai - A nassolás pszichológiája
Ha te is súlyfelesleggel küzdesz, pedig nem is folytatsz egészségtelen, rohanó életmódot, odafigyelsz az ételek minőségére és mennyiségére, akkor érdemes mélyebbre ásnod.
2013.01.08. 20:06
Femcafe.hu
Tények és tévhitek a fogyókúráról
Megelőzni a túlsúly kialakulását, illetve a már meglévő súlyfeleslegtől megszabadulni nem ugyanaz. Az előbbi helyes szemléletmódot és időben megvalósított életmódváltást, míg utóbbi célzottabban összeállított programot jelent. ...
2013.01.08. 12:05
Hazipatika.com
Egy kis súlyfelesleg meghosszabbíthatja életét
Ugyan a súlyos elhízás nem tesz jót szervezetünknek, ha valakin van egy kis felesleg, az még jól is jöhet. Az enyhe túlsúly ugyanis csökkenti a korai elhalálozás esélyét.
2013.01.08. 00:05
Nol.hu
Súlygyarapodás kamaszkor előtt
Egy új vizsgálat kimutatta, hogy az Egyesült Államokban a 9 és 12 éves kor közötti lányok egyre nagyobb gyakorisággal túlsúlyosak. Sajnos a túlsúly egészségügyi következményei már 9 éves lányoknál is egyértelműek, amely felveti korai megelőzés igényét.
2013.01.07. 22:00
Egeszsegtukor.hu
Tilos a fogyókúra!
Tilos a fogyókúra, ha kisgyermekekről van szó. Bár a túlsúly és az elhízás egyre nagyobb méreteket ölt, nemcsak hazánkban, de szerte a világon is.
2013.01.07. 22:00
Egeszsegtukor.hu
Túlsúly - Több károsodást okoz, mint gondolná
Az elhízás az összes ízületre káros hatással van.
2013.01.03. 13:55
Videoklinika.hu
Túlsúly - Több károsodást okoz, mint gondolná
Az elhízás az összes ízületre káros hatással van.
2013.01.03. 13:55
Videoklinika.hu
Jönnek a kóklerek?
Kikerült az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő, ezen a szinten megszerezhető szakmák közül a grafológia. E tudományág művelői szerint ez azt jelentheti, hogy innentől kedve akár néhány hetes gyorstalpalókon végzett írás- és személyiségelemzők jelenhetnek meg a „piacon”, és dönthetnek fontos munkaügyi, biztonságtechnikai, alkalmassági, életvezetési, mentális, kriminológiai vagy éppen a személyiség fejlődését érintő ügyekben.Related StoriesMSZP: rettegnek az egészségügyi dolgozókMajd félmillió honosítási eljárás indult'A süllyedés éve'Fidesz-túlsúly a médiábanCÖF: 'El a kezekkel az alaptörvénytől!'
2013.01.03. 13:20
Nol.hu
Helikoptereket venne a honvédség
Idén döntés születhet katonai helikopterek beszerzéséről. A honvédség olyan gépeket szeretne, amikkel katasztrófahelyzetekben, például az árvízi védekezésben vagy tűzeseteknél is segíthetnek.Related StoriesJönnek a kóklerek?Majd félmillió honosítási eljárás indult'A süllyedés éve'Fidesz-túlsúly a médiábanCÖF: 'El a kezekkel az alaptörvénytől!'
2013.01.03. 13:20
Nol.hu
MSZP: rettegnek az egészségügyi dolgozók
Mi kell még a Fidesznek, hogy észrevegye: ez így nem mehet tovább?Related StoriesJönnek a kóklerek?Majd félmillió honosítási eljárás indult'A süllyedés éve'Fidesz-túlsúly a médiábanCÖF: 'El a kezekkel az alaptörvénytől!'
2013.01.03. 13:20
Nol.hu
Majd félmillió honosítási eljárás indult
Az elmúlt két évben Csíkszeredán, Kolozsváron és Szabadkán adták be a legtöbb honosítási kérelmet, ezek száma az idei év végére elérheti a félmilliót - közölte a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön. Az elmúlt két évben több mint 363 ezer kérelem érkezett be Budapestre, további néhány ezer pedig még úton van, így 370 ezer igénylővel lehet kalkulálni.Related StoriesMSZP: rettegnek az egészségügyi dolgozókJönnek a kóklerek?'A süllyedés éve'Fidesz-túlsúly a médiábanCÖF: 'El a kezekkel az alaptörvénytől!'
2013.01.03. 13:20
Nol.hu
Fidesz-túlsúly a médiában
A kormány gazdaságpolitikai intézkedéseivel, bűncselekményekkel, valamint közlekedési balesetekkel foglalkozott a legtöbbet a média novemberben – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyorsjelentéséből. Az M1 esti Híradójában a kormány több mint 5 százalékos szereplési lehetőséghez jutott a politikai hírek között a vizsgált hónapban, míg a Fidesz további 48,5 százalékos szereplési arányt ért el.Related StoriesMSZP: rettegnek az egészségügyi dolgozókJönnek a kóklerek?Majd félmillió honosítási eljárás indult'A süllyedés éve'CÖF: 'El a kezekkel az alaptörvénytől!'
2013.01.03. 13:20
Nol.hu
'A süllyedés éve'
Az MSZP szerint nem az emelkedés, hanem a süllyedés éve lesz 2013, az emberek, főleg a kis és a közepes keresetűek több adót fognak fizetni, mint a 2010-es kormányváltáskor.Related StoriesMSZP: rettegnek az egészségügyi dolgozókJönnek a kóklerek?Majd félmillió honosítási eljárás indultFidesz-túlsúly a médiábanCÖF: 'El a kezekkel az alaptörvénytől!'
2013.01.03. 13:20
Nol.hu
CÖF: 'El a kezekkel az alaptörvénytől!'
Az alaptörvény jogi, politikai és társadalmi értelemben is legitim, ezért "el a kezekkel az alkotmánytól - alaptörvénytől" - közölte a Civil Összefogás Fórum (CÖF). A szervezetnél úgí vélik: "A Parlament előtti tüntetés fenyegetésére csak úgy tudunk reagálni, hogy jelezzük, ha a Békemenet elmegy a Parlament elé, az 'új alkotmányozók' oda már nem fognak beférni."Related StoriesMSZP: rettegnek az egészségügyi dolgozókJönnek a kóklerek?Majd félmillió honosítási eljárás indult'A süllyedés éve'Fidesz-túlsúly a médiában
2013.01.03. 13:20
Nol.hu
A túlsúly a hosszú élet titka?
Az enyhén túlsúlyos embereknél kisebb a korai halálozás kockázata, mint az optimális testtömegűek esetében - ezt mutatja egy olyan nemzetközi vizsgálat, amely csaknem 3 millió felnőttre terjedt ki szerte a világban.
2013.01.02. 21:40
Life-style.hu
Van, amikor előny a túlsúly!
Tüdőgyulladással kórházban kezelt páciensek bevonásával készült tanulmányukban kanadai kutatók úgy találták, hogy az elhízottak nagyobb valószínűséggel élték túl a betegséget, mint a normál testsúlyú emberek. ...
2012.12.19. 08:30
Hazipatika.com
Ezért nem fogysz egy dekát sem! 7 veszélyes anyagcsere-lassító étel
A rántott sajt vagy a túlzott sófogyasztás rövid időn belül túlsúly kialakulásához vezethet.
2012.12.15. 06:35
Femina.hu
A kövérek tényleg boldogabbak? Íme, a kutatók válasza
A túlsúly kialakulásáért felelős FTO gén egyik változata pozitív hatással lehet a kedélyállapotra is.
2012.12.09. 15:35
Femina.hu
Így készítsd a lúgosító teát túlsúly és mérgek ellen - Otthoni recept
Készíts emésztést segítő, lúgosító hatású teakeveréket, ha szeretnéd fokozni a fogyókúra sikerét.
2012.12.07. 06:35
Femina.hu
Az elhízás csökkentheti ízérzékelésünket
Az elhízás számos betegség kiváltója. A túlsúly nemcsak cukorbetegséget eredményezhet, de nagy a kockázata a magas vérnyomás, gerincproblémák, érelmeszesedés és számos daganatos megbetegedés kialakulásának is. ...
2012.12.02. 17:00
Hazipatika.com
Sérv és túlsúly - Ezért nem jó párosítás
A sérv mindig probléma, de nagy súlyfelesleggel együtt még nehezebb az..
2012.11.25. 12:25
Videoklinika.hu
Sérv és túlsúly - Ezért nem jó párosítás
A sérv mindig probléma, de nagy súlyfelesleggel együtt még nehezebb az..
2012.11.25. 12:25
Videoklinika.hu
Nemzeti Színház: jobboldali túlsúly a bíráló bizottságban
Jobboldali túlsúly alakult ki a Nemzeti Színház igazgatói pályázatát elbíráló kilenctagú bizottságban, mely arra enged következtetni, hogy Vidnyánszky Attila fogja váltani Alföldi Róbertet a poszton, ha politikai döntés születik. A bizottságban több pécsi, vagy innen indult tag is helyet foglal.
2012.11.23. 12:51
Stop.hu
Túlsúly van, depresszió nincs
Lehet valami igazság abban a sztereotípiában, amely a boldog kövérekről szól, kanadai kutatók ugyanis friss tanulmányukban megállapították, hogy a kövérséggel kapcsolatba hozott egyik génváltozatot hordozó emberek körében némiképp ritkábban fordul elő a depresszió.
2012.11.22. 14:30
Napidoktor.hu
A legjobb diéta, amivel látványos és tartós eredményt érhetsz el
A túlsúly leadása különösen tinédzserkorban nehéz, mert nem mindegy, milyen diétát választasz.
2012.11.18. 10:15
Femina.hu
Visszafordíthatatlan túlsúly: ez az oka a sikertelen diétáknak - A szakértők szerint
Malcolm Low szerint az elhízás egy idő után állandósulhat.
2012.11.16. 18:15
Femina.hu
Fogyókúra helyett gyorsítsuk fel anyagcserénket!
A túlsúly napjaink egyik legnagyobb egészségügyi problémája. Globális szinten rendkívül nehéz felvenni a harcot ellene, de mi emberek, sokat tehetünk kezelésében, megelőzésében. A rostban gazdag, alacsony kalóriájú alapanyagok segítségünkre lehetnek. ...
2012.11.13. 12:00
Hazipatika.com
Életmódváltással a túlsúly ellen
Az egészséges testtömeg eléréséhez általában változtatni kell a táplálkozáson, fokozni kell a mozgást és gyakran életvezetési változtatásra is szükség van.
2012.11.08. 19:00
Napidoktor.hu
Folyékony zsírégető! Így fogyaszd a rooibos teát mérgek és túlsúly ellen
A vöröses színű rooibos tea nemcsak finom, de a fogyókúrában is segítségedre lesz.
2012.11.07. 06:35
Femina.hu
Túlsúly is állhat az érszûkület hátterében?
Bár számos tényezõ elõsegítheti az érszûkület kialakulását, az elhízás az egyik olyan faktor, amelyet jó eséllyel befolyásolhatunk. Prof. dr. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási szakértõje, belgyógyász, klinikai farmakológus az összefüggésekre és a szûrések fontosságára hívta fel a figyelmet.
2012.11.05. 15:06
Napiaszonline.hu
Túlsúly is állhat az érszűkület hátterében
Már kismértékű súlytöbblet is a szív és érrendszer károsodásához vezethet.
2012.11.05. 09:16
Weborvos.hu
Már 3 éves korban is lehet küzdeni a túlsúly ellen
A testsúlycsökkentő programok már egészen fiatal, akár 3-5 éves korban is alkalmazhatók az elhízott gyerekeknél, ráadásul a korai beavatkozás jelentősen növeli a normál testsúly elérésének és megtartásának esélyét - állapították meg két tanulmányban holland, illetve svéd kutatók.
2012.10.30. 15:20
Life-style.hu
Stressz és a szív- és érrendszeri betegségek
A dohányzás, a magas koleszterinszint, a túlsúly és a mozgásszegény életmód a leggyakrabban kihangsúlyozott tényezők, ha a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának okait elemzik. A rizikófaktorok között azonban ma már a stressznek is jelentős szerepe van abban, hogy ezeket a betegségeket világszerte a halálokok listájának élén tüntetik fel.
2012.10.30. 07:14
Kamaszpanasz.hu
Kozsoék nagyon várják a babát
Az Ámokfutók énekese képtelen visszavenni a maga diktálta tempóból, pedig szervezete egyre sűrűbben jelez: térdsérülés, túlsúly, agyvérzés. Kozso megrémült a jelektől, érzi, hogy baj, lehet, ha nem változtat sürgősen az életén. És persze gyereket is csak így remélhet.
2012.10.29. 11:30
Storyonline.hu
Hiába a fogyózás, egy idő után állandósulhat a túlsúly
Állandósulhat a régóta elhízott emberek kövérsége a diéta és a mozgás ellenére, mert szervezetük átprogramozza magát "túlsúlyos" üzemmódba - vélik állatkísérletek alapján amerikai kutatók.
2012.10.27. 13:40
Hvg.hu
Meglepő tünet! Ínhüvelygyulladás a lábszáron - ez lehet az oka
A túlsúly egyik velejárója lehet a lúdtalp kialakulása, amely további..
2012.10.27. 10:10
Videoklinika.hu
Meglepő tünet! Ínhüvelygyulladás a lábszáron - ez lehet az oka
A túlsúly egyik velejárója lehet a lúdtalp kialakulása, amely további..
2012.10.27. 10:10
Videoklinika.hu
Túlsúly: Nem csak a BMI számít
Túlsúly, kóros soványság, normál testsúly, elhízás. A testtömeg-index alapján határozható meg, hogy ki melyik csoportba tartozik. A testtömeg-index (BMI) a testsúly és a magasság ismeretében kiszámolható.
2012.10.25. 07:38
Webbeteg.hu
A hízás is „a fejben dől el”
Állandóan azt halljuk, hogy a túlsúly a túlzásba vitt evés és a mozgáshiány következménye. Pedig a kutatók most azt állítják, hogy agyunk is felelős lehet a hízásért.
2012.10.20. 09:45
Vital.hu
Ez a túlsúly leggyakoribb lelki oka - A pszichológust kérdeztük
Bokor Judit pszichológus elárulja, milyen pszichés probléma állhat a túlsúly hátterében.
2012.10.20. 08:50
Femina.hu
Lúgosítsunk természetesen!
A jó közérzet, az egészség biztosítása érdekében, a túlsúly elkerülése végett alapvető követelmény, hogy az elfogyasztott ételféleségek illeszkedjenek az emésztőrendszer vegyi folyamataihoz. Ezt segíti elő az ételek megfelelő társítása. A különböző ételfajták lebontásához különféle emésztőnedvekre van szükség. Ami az egyik ételféleség emésztéséhez alkalmas, az nem feltétlenül jó a másikhoz is. Ilyen például a mindenki által ismert fehérje.
2012.10.19. 09:00
Egeszsegtukor.hu
Hogyan hat a túlsúly az agyra?
A hízás nemcsak a hasadat alakítja át, de megváltoztatja az agyadat is, ezt sok tanulmány állítja. Ezek az agyi elváltozások vezetnek a túlzott evéskényszerhez, miközben egy olyan ördögi körbe kerülsz, amiben hiába fogynál, nem tudsz ellenállni az étel kísértésének. Íme, 5 mód, ahogyan az elhízás megváltoztatja az agyat.
2012.10.18. 14:15
Kamaszpanasz.hu
„Egy Világ, Egy Otthon, Egy Szív”
A Bayer Hungaria is részt vett a városligeti Szívünk Napján. (X) „Egészséges felnőtt – egészséges gyermek” volt a mottója az immár 12. alkalommal megrendezett Szívünk Napja eseménynek a Városligetben, ahol a Bayer Hungária Kft. is jelen volt változatos programjaival. 2000 óta minden év szeptember utolsó vasárnapján a szívünkre és az egészséges életmód fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a Szív Világszövetség. A Szív Napja mára a legnagyobb olyan programmá vált, amely a szív- és érrendszeri betegségek fontosságát hangsúlyozza. Világszerte 100 országban rendezik meg ezen a napon. A Bayer gyógyszergyár, amely meghatározó szerepet játszik a szívbetegségek gyógyszeres kezelésében, immár nyolcadik éve támogatja a nemzetközi kezdeményezést. Az idei kampányban a Világszövetség az édesanyákra összpontosít, hiszen ők a család „karmesterei„, vigyázniuk kell a saját maguk, gyermekeik és egész családjuk egészségére. A kampány fő üzenete, az „Egy Világ, Egy Otthon, Egy Szív” is jól jelképezi a célt. Ha odafigyelünk az egész család szívének egészségére, azzal a jövő generációját is megvédjük. Hiszen ha a szülők az egészséges étkezésre szavaznak, többet mozognak, nemet mondanak a dohányzásra, azzal csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Így példát mutatnak gyermekeiknek, emellett pedig egészségüket is óvják. A Bayer a Szív Világszövetséggel együttműködve azon dolgozik, hogy felhívja az édesanyák és gyermekeik, illetve a társadalom figyelmét a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőire, valamint támogassa a szívbarát életmód elterjesztését. A Bayer ennek megfelelően idén is színes programokkal várta az érdeklődőket a Városligetben. A vérnyomás, vércukor, koleszterin és pitvarfibrilláció- szűrés mellett népszerű volt a diétás tanácsadás, ahol az érdeklődők tippeket kaptak szívüknek megfelelő, mégis változatos étrend kialakítására. A Bayer sátor előtt a nordic walking iránt érdeklődők nem csak kipróbálhatták ezt a különleges mozgásformát, mely egyesíti a gyaloglás vagy futás és a sífutás előnyeit, hanem el is sajátíthatták az alapvető szabályokat. Egy lengyel felmérés igazolta, hogy a nordic walking biztonságos és előnyös edzésforma a szívelégtelenségben szenvedőknek, különösen a 65 feletti korosztály számára. Létfontosságú, hogy a nők megismerjék személyes kockázati tényezőiket a szív- és érrendszeri betegségekkel kapcsolatban és változtassanak saját és családjuk életmódján, hiszen ezek a megbetegedések vezető haláloknak számítanak világszerte. 2008-ban 17.3 millió ember halálát okozták, mely az összhalálozás 30 százaléka, 2030-ra pedig ez a szám elérheti a 23.6 milliót. A szívbetegség – a közhiedelemmel ellentétben – nem csak az idős korosztályt érinti. Egy friss kutatás szerint már az elhízott gyermekeknél is megtalálhatók a szívbetegség első jelei, mint például a magas vérnyomás. Sőt, az Egyesült Államokban a nők esetében a szív- és érrendszeri betegségek számítanak vezető haláloknak. A szívbetegségek kockázati tényezőinek többsége, mint például a magasvérnyomás, a magas koleszterinszint, a túlsúly, a cukorbetegség megelőzhetőek lennének egészséges életmóddal. Ezek a betegségek kontrollálhatók, kezelhetők és enyhíthetők a mindennapi életmódban történt apró változtatásokkal, mint az egészséges diéta, a rendszeres testmozgás és a dohányzás kerülése. Korábbi kutatások bizonyították, hogy a testsúly-, vérnyomás- és koleszterinszint csökkenés, a dohányzásról való lemondás és alacsony dózisú acetilszalicilsav terápia 36 százalékkal csökkentheti a szívinfarktusok számát a következő három évtizedben. Az aszpirin (acetilszalicilsav) az egyik leggyakrabban alkalmazott készítmény világszerte, számos kutatás és klinikai tapasztalat bizonyította hatékonyságát. Történelme az ókorig nyúlik vissza, az ókori Egyiptomban a fűzfa kérgét vagy ennek leveleit használták fájdalomcsillapításra. Az aszpirint mint gyógyszert 113 éve 1899-ben jegyezték be, 1989 óta pedig a szív- és érrendszeri betegségek kezelésének alapvető eleme, hiszen rendszeres szedésével megelőzhető a szívinfarktus és a stroke. Az alacsony dózisú aszpirin terápia bizonyítottan 30%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját és 25%-kal a stroke kockázatát. Az alacsony dózisú aszpirin alkalmazását a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében számos nemzetközi egészségügyi szervezet támogatja és ajánlja, mind az elsődleges, mind másodlagos megelőzés esetében. Az Európai Kardiológusok Társasága (European Society of Cardiology – ESC) másodlagos prevenció céljából élethosszig tartó aszpirin terápiát javasol már kialakult szív- és érrendszeri betegségek esetén. Az Egyesült Államok Prevenciós Szolgálati Munkacsoport (US Preventive Services Task Force - USPSTF) 2009. évi ajánlása szerint férfiak esetében 45 és 79, míg nők esetében 55 és 79 éves kor között javasolt megelőzés céljából az alacsony dózisú aszpirin terápia alkalmazása, mint elsődleges prevenciós eljárás, természetesen a haszon/kockázati arány figyelembe vételével. Hogy mely esetben szükséges az alacsony dózisú aszpirin alkalmazása, arról minden esetben orvosi vizsgálat és konzultáció szükséges, a terápia alatt szintén folyamatos orvosi kontroll javasolt. A Bayer HealthCare-ről A Bayer Group nemzetközi vállalat az egészségügy, a mezőgazdaság és a csúcstechnológiai anyagok területén tevékenykedik. A németországi Leverkusen központú Bayer HealthCare, a Bayer AG részlege, 2011-es 17.2 milliárd eurós árbevételével az egészségügyi és orvosi iparág egyik vezető vállalata. Egyesíti az állategészségügyi, a lakossági és orvosi ellátási, valamint a gyógyszerészeti divíziók tevékenységét világszerte. A Bayer HealthCare célja olyan termékek kutatása, fejlesztése, gyártása és forgalmazása, melyek az emberek és állatok egészségét szolgálják szerte a világon. A Bayer HealthCare 100 országban van jelen, világszerte 55 700 munkavállalót foglalkoztat (2011. december 31-i adat). További információ a www.healthcare.bayer.com oldalon olvasható. Ez a cikk promóció. Jövőre vonatkozó állítások Ez a sajtóközlemény a jövőre vonatkozó olyan állításokat tartalmaz, amelyek a Bayer Csoport vagy az alcsoportok vezetőségének jelenlegi feltételezésein és előrejelzésein alapulnak. Számos ismert vagy előre nem látható kockázat, bizonytalanság vagy egyéb tényező jelentős eltéréseket okozhat az itt közölt tervadatok és a ténylegesen elért eredmények, pénzügyi teljesítmény, növekedés stb. között. Ezek közé a tényezők közé tartoznak a Bayer által közétett jelentésekben ismertetett körülmények, amelyek az alábbi weboldalon tekinthetők meg: www.bayer.com. A vállalat nem vállal felelősséget az itt közölt előrejelzések és jövőre vonatkozó állítások frissítéséért vagy a jövőbeli események vagy változások alapján történő kiigazításáért.
2012.10.16. 14:09
Evamagazin.hu
Nem élnek kevesebbet az elhízottak?
Annak ellenére, hogy az elhízás terjedése egyre nagyobb egészségügyi kiadásokat vonz maga után, a legújabb kutatás szerint nem sok negatív összefüggés mutatható ki a túlsúly és a várható élettartam között. ...
2012.10.16. 09:00
Hazipatika.com
Ortorexia &amp;#8211; a túlzott egészség
Az egészséges élet egyik legfőbb alappillére a táplálkozás. De mi van akkor, ha a rendszeres és egészséges táplálkozás mániává válik?Manapság sokan küszködnek táplálkozási zavarokkal: anorexia, bulimia, túlsúly. A modern diéták, fogyókúrák, a folytonos megfelelési vágy és kényszer, valamint az egyre jobban elterjedő, lassan divattá váló egészséges életmód okozza a következő táplálkozási zavar, az ortorexia megjelenését. A cikk olvasása
2012.10.14. 13:08
Hoxa.hu
Együnk úgy, hogy a testünk se éhezzen
Testünk nemcsak külső, sokkal inkább belső gondoskodást igényel. Nem véletlen, hogy a rossz táplálkozás szinte azonnal látható rajtunk. A töredező körmök, a hajhullás, kiütések, pattanások, kitüremkedő zsírpárnák, vagy a fáradtság, ingerlékenység mind-mind azt jelzik: mostohán bánunk szervezetünkkel. A több tízkilós túlsúly mellett sem ritka, hogy sejtjeink éheznek.
2012.10.07. 14:10
Nlcafe.hu
A szépség és a vitalitás legjobb szere: Szőlő
Már a bibliai idők óta nagy becsben áll a szőlő. Az első szőlőskertet Noé gondozta &#8211; így áll Mózes első könyvében. A modern tudományos módszerek csak most kezdik felfedezni, milyen értékes a szőlő, sőt még az apró szőlőmagból préselt olaj és a szőlőlevél is, a szépség és a vitalitás szempontjából. A szőlő valójában kis energiabomba. Fontos vitaminokat tartalmaz (A, B1, B2, B6, E és C), valamint értékes ásványi anyagokat (nátrium, kálium, kalcium, fluor, foszfor, vas és magnézium). Ezek segítenek az idegek, az agy, a fogak és a csontok erősítésében, a vér felfrissítésében. Ezen kívül 10 dkg szőlőben 0,3 g zsír, 0,7 g fehérje, 1,6 g ballasztanyag, 16,9 g szénhidrát (szőlőcukor formájában) van, melyet a szervezet közvetlenül energiává alakít át; és nem tartalmaz koleszterint. És mindez csak 73 kalória! A szépítő szőlő A gyakori szőlőfogyasztás élénkíti a bél- és veseműködést, hatásos húgysavlerakódás, köszvény, érelmeszesedés és túlsúly ellen; segít emésztési probléma esetén, mivel vírusellenes hatóanyagú csersavat tartalmaz, amit az emésztőrendszer közvetlenül használ fel; csökkenti a fogkőképződést, mivel a szőlő elpusztítja a baktériumokat. Kezelje bőrét szőlővel! Hűt, tonizál, csillapít, hidratál és minden bőrtípusra jó. A szőlő természetes hidratálómaszk &#8211; hagyja az arcon hatni 15 percig. A kisebb bőrproblémákat az arcon nyomkodja végig félbevágott szőlőszemmel. Ha [...]
2012.10.04. 13:04
Lifemagazin.hu
Miért fontos az elhízást kezelni?
A túlsúly bizonyítottan a jelen és a jövő egyik legjelentősebb egészségügyi problémája. A WHO adatai szerint a túlsúly és az elhízás a második legfontosabb, de megelőzhető kockázati tényező a dohányzás után. ...
2012.09.29. 12:30
Hazipatika.com
A túlsúly lelki okai: ezért hízol napról napra - A pszichológus válaszol
A stressz az egyik legnagyobb ellenségünk. Ahhoz, hogy a hízást megállítsd, tisztában kell lenned azzal, nálad mi okozza a tünetet.
2012.09.28. 21:15
Femina.hu
A tudatos fogyás aktív programja
Kényelmes életvitel, egyre kevesebb mozgás, szénhidrátokban, zsírokban gazdag ételek. Mindezek egyenes következménye a túlsúly, az elhízás, esztétikai, majd egészségügyi problémák. A megoldás: fogyókúra. Viszonylag egyszerű képletnek tűnhet, ám az érintettek számára közel sem az, annak ellenére, hogy lépten-nyomon "csodaszereket" ajánlanak számukra. Ezek, valamint a különféle ismert és divatos módszerek gyakran csak rövid távú sikert eredményeznek, nem pedig tartós súlycsökkenést.
2012.09.27. 11:30
Egeszsegtukor.hu
Reflux és elhízás
Az utóbbi évtizedekben nőtt a gastrooesophagealis reflux (GERD) tüneteinek és különböző komplikációinak a gyakorisága. Ezzel szinte párhuzamosan emelkedik az elhízott emberek aránya a populációban elsősorban az Egyesült Államokban, de Európa és Ázsia egyes régióiban is. Nagy kérdés, hogy a kettő pusztán párhuzamosan emelkedik, vagy az túlsúly felelős a refluxbetegség és szövődményeinek kialakulásáért.
2012.09.27. 05:21
Webbeteg.hu
A fittebb diákok jobban teljesítenek
A testmozgás nem csak a túlsúly ellen ajánlott, de egyes kutatások szerint az állóképességi felmérésen jobban teljesítő diákok tanulmányi eredménye is jobb.
2012.09.23. 19:11
Kamaszpanasz.hu
Túlsúly és depresszió
Valóban mosolygósabbak a kövér emberek? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sőt, a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a jelenségek közt. A londoni és az Adeleide-i egyetemeken is folyó kutatások szerint nagyon fontos lenne az elhízás és a gyakori mentális problémák közti kétirányú összefüggések és kockázatok ismerete, ez ugyanis kulcsot jelenthet a hatékony kezeléshez és a prevencióhoz. Bár ez a terület még meglehetősen ismeretlen, a kutatásoknak ki kell terjedniük az életmódbeli, a pszichológiai és a szociológiai tényezőkre is, hogy feltárhassák ezt az összetett kapcsolatot.  
2012.09.23. 12:36
Egeszsegtukor.hu
Mellrák kiújulására provokál a túlsúly
Elhízás sőt már túlsúly esetén jelentősen emelkedik a mellrák kiújulásának kockázata.
2012.09.23. 12:16
Weborvos.hu
Ettől hízott 14 kilót Lady Gaga
Lady Gaga sokat hízott és látványosan. Most elmondta, hogy minek köszönhető a sok kiló, és azt is, hogy különösebben nem érdekli a túlsúly
2012.09.22. 12:09
Nlcafe.hu
Túlsúlyos kismamákat karcsúsítanak
Sportoló, illetve eleve túlsúllyal induló kismamáknak állított össze TRX-hevederes feladatsort Driszku István. A gyakorlatok azoknak a terhes nőknek is segítséget nyújtanak, akik addig nem mozogtak, sőt orvosuk a túlsúly miatt diétát javasolt.
2012.09.20. 22:24
Borsonline.hu
Súlygyarapodás kamaszkor előtt
Egy új vizsgálat kimutatta, hogy az Egyesült Államokban a 9 és 12 éves kor közötti lányok egyre nagyobb gyakorisággal túlsúlyosak. Sajnos a túlsúly egészségügyi következményei már 9 éves lányoknál is egyértelműek, amely felveti korai megelőzés igényét.
2012.09.20. 14:33
Egeszsegtukor.hu
Tiniknél is szívproblémát okoz a túlsúly
Régebben még csak "amerikai betegségnek" tekintették a túlsúlyt, ám manapság sajnos egyre ijesztőbb számban mind több fiatal felnőtt, illetve kamasz válik előbb elhízottá, majd túlsúlyossá hazánkban is. Az egészségtelen életmód, a helytelen táplálkozás és a rendszeres testmozgás hiánya okolható leginkább a jelenségért.
2012.09.19. 14:12
Kamaszpanasz.hu
Az egykék gyakrabban híznak
Drámaian nő az elhízott gyerekek száma. Egy friss kutatás szerint ráadásul az egykék különösen veszélyben vannak, nekik másfélszer akkora a túlsúly kialakulásának az esélye, mint azoknak, akiknek testvérük van.
2012.09.19. 11:18
Delmagyar.hu
Baltás-gate: az átadási kérelmek felét visszadobja a kormány
Related StoriesBrutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyikMSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?Csak bolond és hazardőr vásárol VizoviczkitőlGyöngyöspata: az egyetlen vádlottGyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
2012.09.19. 05:18
Nol.hu
Baltás-gate: az átadási kérelmek felét visszadobja a kormány
Related StoriesBrutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyikMSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?Csak bolond és hazardőr vásárol VizoviczkitőlGyöngyöspata: az egyetlen vádlottGyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
2012.09.19. 04:03
Nol.hu
Baltás-gate: az átadási kérelmek felét visszadobja a kormány
Related StoriesBrutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyikMSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?Csak bolond és hazardőr vásárol VizoviczkitőlGyöngyöspata: az egyetlen vádlottGyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
2012.09.19. 02:54
Nol.hu
Baltás-gate: az átadási kérelmek felét visszadobja a kormány
Related StoriesBrutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyikMSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?Csak bolond és hazardőr vásárol VizoviczkitőlGyöngyöspata: az egyetlen vádlottGyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
2012.09.19. 01:42
Nol.hu
Csak bolond és hazardőr vásárol Vizoviczkitől
Az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség észlelt ugyan „vagyonkimentésre irányuló próbálkozásokat”, ügyvédje ellenben határozottan állítja: a június eleje óta korrupciós vádakkal előzetesben lévő Vizoviczki László egyetlen érdekeltségén sem adott túl.Related StoriesZalaegerszeg: újabb bírót helyeztek vissza tisztségébeBrutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyikMSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?Gyöngyöspata: az egyetlen vádlottGyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
2012.09.19. 01:42
Nol.hu
MSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?
Az MSZP arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy ha valóban megjelent egy jelentés a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) belső ellenőrzéséről, hozza nyilvánosságra.Related StoriesZalaegerszeg: újabb bírót helyeztek vissza tisztségébeBrutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyikCsak bolond és hazardőr vásárol VizoviczkitőlGyöngyöspata: az egyetlen vádlottGyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
2012.09.19. 01:42
Nol.hu
Brutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyik
A londoni olimpiával, erőszakos bűncselekményekkel, valamint az augusztus 20-ai ünnepségekkel foglalkozott a legtöbbet a média augusztusban - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentéséből.Related StoriesZalaegerszeg: újabb bírót helyeztek vissza tisztségébeMSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?Csak bolond és hazardőr vásárol VizoviczkitőlGyöngyöspata: az egyetlen vádlottGyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
2012.09.19. 01:42
Nol.hu
Zalaegerszeg: újabb bírót helyeztek vissza tisztségébe
Az augusztus végi két hasonló döntés után újabb kaposvári bírót helyezett vissza tanácsvezetői tisztségébe kedden a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság.Related StoriesBrutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyikMSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?Csak bolond és hazardőr vásárol VizoviczkitőlGyöngyöspata: az egyetlen vádlottGyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
2012.09.19. 01:42
Nol.hu
Október 23: a Szolidaritás az Operánál tüntetne
A Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) közös demonstrációra hívja a "demokratikus ellenzéket" és a civil szervezeteket október 23-ra – jelentette be Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke kedden Budapesten.Related StoriesBrutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyikMSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?Csak bolond és hazardőr vásárol VizoviczkitőlGyöngyöspata: az egyetlen vádlottGyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
2012.09.19. 01:42
Nol.hu
Együttműködési megállapodást írt alá a Liga az IPOSZ-szal
Együttműködési megállapodást írt alá a LIGA Szakszervezetek az Ipartestületek Országos Szövetségével (IPOSZ) és a Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetségével kedden Budapesten.Related StoriesBrutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyikMSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?Csak bolond és hazardőr vásárol VizoviczkitőlGyöngyöspata: az egyetlen vádlottGyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
2012.09.19. 01:42
Nol.hu
Gyöngyöspata: az egyetlen vádlott
Felfegyverkezve, csoportosan, a köznyugalmat súlyosan sértő módon elkövetett garázdaság miatt állt bíróság elé kedden Gyöngyösön egy gyöngyöspatai roma férfi, akit azzal vádol az ügyészség, hogy az elmúlt év áprilisában megrugdosott egy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel szimpatizáló fiatalembert.Related StoriesZalaegerszeg: újabb bírót helyeztek vissza tisztségébeBrutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyikMSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?Csak bolond és hazardőr vásárol VizoviczkitőlGyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
2012.09.19. 01:42
Nol.hu
Gyurcsány kezd lemondani az ellenzéki együttműködésről
Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szerint nagyobb az esélye annak, hogy nem lesz átfogó ellenzéki együttműködés 2014-ben.Related StoriesZalaegerszeg: újabb bírót helyeztek vissza tisztségébeBrutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyikMSZP: Súlyos hiányosságok a BKK-nál?Csak bolond és hazardőr vásárol VizoviczkitőlGyöngyöspata: az egyetlen vádlott
2012.09.19. 01:42
Nol.hu
Brutális Fidesz-túlsúly a médiában: a csapból is Orbán folyik
A londoni olimpiával, erőszakos bűncselekményekkel, valamint az augusztus 20-ai ünnepségekkel foglalkozott a legtöbbet a média augusztusban - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentéséből.
2012.09.18. 16:29
Nol.hu
A kövérek szíve is megmenekülhet
Egy friss tanulmány szerint akadnak olyan elhízott emberek, akiknél semmilyen mértékben sem nő meg a szív- és érrendszeri megbetegedések esélye. Ráadásul egyes szívbetegek esetében a túlsúly még csökkentheti is az elhalálozás esélyét. ...
2012.09.14. 08:00
Hazipatika.com
Teherbe eshetsz tabletta mellett is? - Így befolyásolja a túlsúly a fogamzásgátlót
A jelentős súlytöbblet rosszul hat a fogamzásgátló hatékonyságára.
2012.09.13. 13:15
Femina.hu
A túlsúly és az egészség kapcsolata
Lehetséges, hogy valaki túlsúlyos, de emellett egészséges?
2012.09.11. 16:05
Diagnozis.hu
A túlevés 3 megdöbbentő hatása
A túlevés legnyilvánvalóbb hatásai a túlsúly és a romló egészség. A legtöbb ember joggal fél ezektől a negatív hatásoktól, de a túlevés az élet számtalan más területét is befolyásolja
2012.09.11. 11:00
Napidoktor.hu
Súly és szív
A túlsúly és az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi következményei is lehetnek, hiszen növeli a cukorbetegség, valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
2012.09.10. 20:00
Napidoktor.hu
Magas vérnyomás: Mit ehet, és mit kerüljön el?
A túlsúly leadása mellett a megfelelő, egészséges étrend betartása hozzájárulhat a magas vérnyomás kordában tartásához.
2012.09.09. 11:11
Webbeteg.hu
Az elhízás növeli a demencia kockázatát
Kutatók már rég feltételezték, hogy az elhízás negatív hatással van az agyra. Eddig azonban csak az bizonyosodott be, hogy a nagymértékű túlsúly növeli az olyan betegségek kockázatát, mint pl. a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás. a legújabb kutatás azonban fényt derített arra, hogy az egyébként egészséges túlsúlyosak is ki vannak téve a demencia veszélyének.
2012.09.07. 13:11
Webbeteg.hu
Időskorban is túlsúly nélkül
A kor előrehaladtával a kilók elleni küzdelem szélmalomharcnak tűnhet. A huszonévesen még látványos eredményeket hozó diéta az évek múlásával hatását veszti, úgy érezzük a plusz kilóktól már csak a koplalás menthet meg. Hogyan lehetünk karcsúak, fittek a sokadik X után is? Az idő múlásával az alapanyagcsere, az alapvető életfunkciók: szívműködés, légzés, idegi működés biztosításához szükséges energiamennyiség- folyamatosan csökken. A belsőnkben zajló folyamat nyomai külsőnkön is megjelennek.
2012.09.06. 17:51
Egeszsegtukor.hu
Hízékonyabbak az egykék
Drámaian nő az elhízott gyerekek száma. Egy friss kutatás szerint ráadásul az egykék különösen veszélyben vannak, nekik másfélszer akkora a túlsúly kialakulásának az esélye, mint azoknak, akiknek testvérük van.
2012.09.05. 14:09
Nlcafe.hu
Miért kell kezelni az elhízást? A túlsúly következményei
Minél inkább megnő az ember testtömege, annál több - sok esetben igen súlyos következménnyel járó - betegséggel találhatja magát szemben. Szövődmények.
2012.09.04. 20:11
Webbeteg.hu
Aki kövér, az butább az átlagnál? Így hat az intelligenciára a túlsúly
Egy külföldi kutatás tanúsága szerint a pluszkilók negatívan befolyásolhatják az agyi funkciókat.
2012.09.03. 17:35
Femina.hu
A kamaszkori túlsúly a fiúknak rosszabb
Egy ausztráliai vizsgálat tanúsága szerint az elhízás tizenéves korban kritikus jelentőségű a magas vérnyomás betegség kifejlődése szempontjából. A vérnyomás a későbbi években kiváltképpen akkor emelkedik, ha a fiuk súlytöbbletük mellett alkoholt is isznak, a lányok pedig fogamzásgátlók szednek.
2012.09.01. 12:09
Ma.hu
Egykeség - és a túlsúly veszélye
Nagyobb eséllyel túlsúlyosak az egykék! A testvér nélkül felnövő gyerekek több mint 50 százalékos eséllyel lesznek túlsúlyosak vagy...
2012.08.29. 16:00
Egeszsegkalauz.hu
Önbizalmat romboló túlsúly
Az egyéni elvárásoknak megfelelően alakítható, illetve fenntartható alakunk olyan formában, amellyel elégedettek vagyunk.
2012.08.24. 14:00
Napidoktor.hu
Szűrőprogram-eredmények: sok a magas vércukor, a túlsúly
Tízből négy ember vércukra magas, minden második túlsúlyos! Ezzel az eredménnyel zárult az az országos szűrőprogram-sorozat, amelynek...
2012.08.24. 09:19
Egeszsegkalauz.hu
Újabb érv a túlsúly ellen
Az elhízás és egyes anyagcsere-rendellenességek gyorsíthatják a szellemi leépülést - állítják francia és brit kutatók a Neurology című szakfolyóirat legfrissebb számában közzétett tanulmányukban.
2012.08.21. 09:32
Stop.hu
A túlsúly védelmező páncélja
A túlsúly a lakosság nagy részének problémát okoz. A probléma hátterére számtalan magyarázat létezik, kezdve az elégtelen mozgástól, a helytelen táplálkozáson át az öröklött hajlamig. Ezeken túl azonban van mindennek lelki háttere is, amit érdemes átgondolnia minden érintettnek.
2012.08.19. 19:42
Bien.hu
3 ok a gyerekkorodból, ami miatt túlsúlyod van: ezért nem tudsz lefogyni
Szülői minta vagy tinédzserkori testképzavar egyaránt állhat a felnőttkori túlsúly mögött.
2012.08.17. 16:15
Femina.hu
Ha para van, a pasik rögtön telt nőkre izgulnak
Egy ideje már tudjuk, hogy vannak, akik a csontosabb, míg mások a teltebb nőkre buknak. De hogy a stressz túlsúly-imádathoz vezet...?! Pedig igen.
2012.08.09. 17:30
Neon.hu
A császármetszés kockázatai: új kutatási eredmények!
Minden tízedik császármetszésnél fordul elő fertőzés - mutatta ki egy brit tanulmány. Az Egyesült Királyság egészségvédelmi szervezete, a Health Protection Agency (HPA) legutóbbi tanulmányában négyezer olyan kismamát vizsgált, akik császármetszéssel hozták világra gyermeküket. A kutatásban résztvevők közül 397 anya esetében diagnosztizáltak kisebb-nagyobb mértékű fertőzést a műtét után - ez nagyjából tíz százalékot jelent, ami elég ijesztő adat. Az esetek 80%-ánál csupán kisebb fertőzések léptek fel, ám ezek is jelentősen legyengítették az anyákat, megnyújtották a korházban töltendő kényszerpihenő idejét, hosszas otthoni lábadozásra ítélték őket, így emiatt a kismamák eleinte nem tudták megfelelően ellátni a csecsemőjüket. "Mivel Nagy-Britanniában ma már minden negyedik nő császármetszéssel ad életet gyermekének, a fertőzések igen súlyos problémákat okoznak" – mondta Dr. Elizabeth Sheridan a HPA fertőzéseket vizsgáló osztályának munkatársa. "Reméljük, kutatási eredményeink elgondolkodtatják majd azokat a nőket, akik nem egészségügyi okokból választják a császárt." A tanulmány a túlsúly és a fertőzés közötti összefüggésre is rávilágított: az enyhén túlsúlyos kismamák esetében 1,6 %-al, míg a határozottan kövér nőknél 3,7 %-al nőtt a műtét utáni fertőzés kockázata. Érdekességképpen a kutatás azt a nemvárt kapcsolatot is kimutatta, miszerint a 20 év alatti anyáknál majdnem kétszer akkora az elfertőződés veszélye, mint a 25 és 30 év közötti társaiknál. Erre a jelenségre az orvosok még nem találtak magyarázatot. Szöveg: Ribánszky Ágota, fotó: Éva magazin A császármetszésről további hasznos és érdekes információkat olvashattok az ÉVA augusztusi számában.
2012.08.08. 10:54
Evamagazin.hu
Előzd meg az ízületi kopást!
Az ízületi kopás az egyik leggyakoribb mozgásszervi betegség, amellyel csaknem egymillió magyar küzd. A megbetegedés nem csak az idősebbeket érinti, hiszen már fiatalabb korban is létrejöhet. Ezt nagy eséllyel befolyásolhatja az öröklött hajlam, a korábbi ízületi sérülések és az egyoldalú terhelés is, de a túlsúly is tovább ronthat a helyzeten. Szakértőnk, dr. Kóczán István elárulja, mit érdemes tudnunk a betegségről.
2012.08.07. 15:15
Blikk.hu
Súlyfelesleg: Így nehezítheti meg a szexuális életet
A túlsúly és a magas vérnyomás hátrányos hatással lehet a merevedésre..
2012.07.31. 18:32
Videoklinika.hu
Súlyfelesleg: Így nehezítheti meg a szexuális életet
A túlsúly és a magas vérnyomás hátrányos hatással lehet a merevedésre..
2012.07.31. 18:32
Videoklinika.hu
A túlsúly kulcsát csak az étrendben kell keresni?
A mozgásszegény életmódot és magas kalóriaértékű étrendet okolják leginkább a szakértők a járványszerűen terjedő elhízásért, egy nemzetközi kutatás viszont azt bizonyította be, hogy a kevés mozgás nem sok szerepet játszik, mivel a vadászó-gyűjtögető népesség és a nyugati lakosság energiafelhasználása nem különbözik egymástól.
2012.07.29. 09:27
Egeszsegtukor.hu
A túlsúly kulcsát csak az étrendben kell keresni?
A mozgásszegény életmódot és magas kalóriaértékű étrendet okolják leginkább a szakértők a járványszerűen terjedő elhízásért, egy nemzetközi kutatás viszont azt bizonyította be, hogy a kevés mozgás nem sok szerepet játszik, mivel a vadászó-gyűjtögető népesség és a nyugati lakosság energiafelhasználása nem különbözik egymástól.
2012.07.27. 19:17
168ora.hu
Túlsúly - Mozgáshiány vagy étrendhiba?
A mozgásszegény életmódot és a magas kalóriaértékű étrendet okolják leginkább a szakértők a járványszerűen terjedő elhízásért, egy nemzetközi kutatás viszont azt bizonyította be, hogy a kevés mozgás nem sok szerepet játszik, mivel a vadászó-gyűjtögető népesség és a nyugati lakosság energiafelhasználása nem különbözik egymástól.
2012.07.27. 14:37
Webbeteg.hu
Életünk első kilenc hónapja örökké meghatározó marad
Mi tesz minket azzá, akik vagyunk? Miért alakul ki egyes embereknél könnyebben a szorongás, a túlsúly vagy az asztma? Miért hajlamosak egyesek a szívműködési rendellenességekre, magas vérnyomásra, cukorbetegségre?
2012.07.27. 10:30
Csaladinet.hu
A túlsúly kulcsát csak az étrendben kell keresni?
A mozgásszegény életmódot és magas kalóriaértékű étrendet okolják leginkább a szakértők a járványszerűen terjedő elhízásért, egy nemzetközi kutatás viszont azt bizonyította be, hogy a kevés mozgás nem sok szerepet játszik, mivel a vadászó-gyűjtögető népesség és a n...
2012.07.27. 01:19
Informed.hu
A túlsúly kulcsát csak az étrendben kell keresni?
A mozgásszegény életmódot és magas kalóriaértékű étrendet okolják leginkább a szakértők a járványszerűen terjedő elhízásért, egy nemzetközi kutatás viszont azt bizonyította be, hogy a kevés mozgás nem sok szerepet játszik, mivel a vadászó-gyűjtögető népesség és a nyugati lakosság energiafelhasználása nem különbözik egymástól.
2012.07.26. 19:54
Ingatlanmenedzser.hu
Dialízisnél előny lehet a túlsúly
Obezitás-paradoxon: Meglepő összefüggésre bukkant egy kutatócsoport a dializáltaknál.
2012.07.25. 15:39
Weborvos.hu
Inkább szoptatnék tornázás helyett
A terhesség alatti és utáni túlsúly nagyon közkedvelt téma mostanában. Tőlem is sokat kérdezték már a terhesség alatt is, hogy hogyan és mikor kezdem el ledolgozni a felesleget. Aztán szülés után 5-6 hónappal jöttek a poénos utalások meg a bezzeganyák emlegetése, akik főleg a celebek köréből kerültek ki. Amikor elmondtam, hogy én még nem szeretnék tornászni, láttam, hogy nem értik, miért.
2012.07.25. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Betett a túlsúly Király Linda karrierjének
Meghízott az énekesnő, még Schobert Norbi sem tudta lefogyasztani. A pluszkilói miatt ráadásul ugrott egy nemzetközi sztárszerződés - írja a Blikk.
2012.07.25. 04:32
Nlcafe.hu
Gombás fertőzés és pikkelysömör: ez is okozhatja - A szakértő véleménye
A túlsúly és az elhízás akár bőrproblémákat is okozhat.
2012.07.16. 15:35
Femina.hu
Vigyázz a májadra!
A mértéktelen alkoholfogyasztással nemcsak az agysejtjeinket romboljuk, hanem a májunkat is súlyosan károsítjuk. De nem csak ez, a nehéz, zsíros ételek, a mozgáshiány és a túlsúly is ártalmas.
2012.07.15. 15:14
Kamaszpanasz.hu
A túlsúly növeli a vastagbélpolipok kockázatát
Nagyobb valószínűséggel alakulnak ki vastagbélpolipok a túlsúlyos és elhízott embereknél - állapította meg egy nagyszabású nemzetközi...
2012.07.15. 10:56
Egeszsegkalauz.hu
A túlsúly növeli a vastagbélpolipok kockázatát
Nagyobb valószínűséggel alakulnak ki vastagbélpolipok a túlsúlyos és elhízott embereknél - állapította meg egy nagyszabású nemzetközi tanulmány.
2012.07.14. 21:02
Inforadio.hu
A túlsúly káros: Eddig nem is tudtuk, hogy mennyire - új kutatás
Nem ritka a betegség a halálozási okok között.
2012.07.14. 15:21
Hetivalasz.hu
Gyűrűt a gyomornak!
A gyomorgyűrű behelyezése, gyakran emlegetett műtéti eljárás a túlsúly kezelésében. Pofonegyszerű megoldásnak tűnik a módszer, de valójában a beteg részéről ez is nagy akaraterőt igényel
2012.07.13. 08:16
Napidoktor.hu
A túlsúly nehezíti a teherbeesést
Ajánlatos diétázni annak, aki súlyfelesleggel küzd, ám gyereket szeretne. A plusz kilók ugyanis nehezítik a megfoganást, amennyiben pedig sikerül a nőnek így is teherbe esni, számos kockázatnak teszi ki magát és magzatát is. Ilyenkor esetekben gyakoribb a koraszülés, vagy a császármetszés és az anyuka nagyobb eséllyel lesz cukorbeteg is. További részletek dr. Csermely Gyula, szülész-nőgyógyásztól.
2012.07.06. 13:36
Vigyázat! Nemcsak az elhízás, hanem a soványság is megrövidítheti az életünket..
Amerikai kutatók 19 tanulmányának összesítése alapján kimutatták, hogy nem csak a túlsúly, de a túlzott soványság is rosszat tesz egészségünknek, sőt életkorunkra is kihatással van.
2012.07.03. 11:21
Femcafe.hu
"A hízástól lett mellrákom..."
Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy a túlsúly az egyik komolya rizikófaktora a mellráknak (is). Mivel ma Magyarországon évente 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt a témáról.
2012.06.30. 11:54
A túlsúly növeli a mellrák kockázatát
Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy a túlsúly az egyik komolya rizikófaktora a mellráknak (is). Mivel ma Magyarországon évente 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt a témáról.
2012.06.29. 08:00
Csaladinet.hu
Életünk első 9 hónapja örökre meghatározó marad - Tippek kismamáknak
Mi tesz minket azzá, akik vagyunk? Miért alakul ki egyes embereknél könnyebben a szorongás, a túlsúly vagy az asztma? Miért hajlamosak egyesek a szívműködési rendellenességekre, magas vérnyomásra, cukorbetegségre? Számos jól ismert válasz létezik ezekre a kérdésekre: az egyik a génjeinket teszi felelőssé az ügyben, a másik a gyermekkori tapasztalatokat tartja meghatározónak, más vélemények szerint felnőttkori életmódunk a döntő. Kutatók most más irányból közelítették meg a problémát: a méhen belüli fejlődést vették górcső alá…
2012.06.28. 13:30
Femcafe.hu
A túlsúly növeli a mellrák kockázatát
Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy a túlsúly az egyik komoly rizikófaktora a mellráknak (is).
2012.06.28. 10:41
Webbeteg.hu
A túlsúly növeli a mellrák kockázatát
Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy a túlsúly az egyik komolya rizikófaktora a mellráknak (is).
2012.06.27. 17:30
Napidoktor.hu
A túlsúly növeli a mellrák kockázatát
Mára egyértelmûen bebizonyosodott, hogy a túlsúly az egyik komolya rizikófaktora a mellráknak (is). Mivel ma Magyarországon évente 7500 nõ szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód jelentõségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nõgyógyásza beszélt a témáról.
2012.06.27. 12:34
Napiaszonline.hu
A túlsúly növeli a mellrák kockázatát
Fontos az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód a megelőzésben.
2012.06.27. 12:15
Weborvos.hu
Mi a diéta szerepe a meddőség kezelésében?
A nőgyógyászati rendellenességek kizárása után, vagy a vizsgálatokkal egy időben gyakran felmerül, hogy a meddőség hátterében hormonális probléma áll. A hormonrendszer eltéréseit pedig gyakran a helytelen táplálkozás, vagy a túlsúly okozza.
2012.06.25. 05:50
Inforadio.hu
A túlsúly oka: genetika vagy táplálkozás? A szakértők elárulják
Amerikai kutatók véleménye szerint a genetikai hajlam nem sorsszerűen jelent elhízást.
2012.06.22. 18:50
Femina.hu
Életünk első kilenc hónapja örökre meghatározó marad
Mi tesz minket azzá, akik vagyunk? Miért alakul ki egyes embereknél könnyebben a szorongás, a túlsúly vagy az asztma? Miért hajlamosak egyesek a szívműködési rendellenességekre, magas vérnyomásra, cukorbetegségre? Számos jól ismert válasz létezik ezekre a kérdésekre: az egyik a génjeinket teszi felelőssé az ügyben, a másik a gyermekkori tapasztalatokat tartja meghatározónak, más vélemények szerint felnőttkori életmódunk a döntő. Kutatók most más irányból közelítették meg a problémát: a méhen belüli fejlődést vették górcső alá… Vizsgálták a magzat által felvett tápanyagokat, a környezeti hatásokat, a felszívódott kemikáliákat – beleértve a gyógyszereket is – az anyai fertőzéseket. Mindezek a faktorok befolyásolják a magzati fejlődést, és így azt is, milyen egészségnek örvendünk majd felnőttként. A kutatás azt kívánta bebizonyítani, hogy életünk első 9 hónapja sokkal meghatározóbb későbbi egészségügyi paramétereink szempontjából, mint bármilyen más hatás, amely ezután érhet bennünket. Ennek oka az, hogy szerveink az anyaméhben töltött hetek során fejlődnek ki, s ezt a fejlődést a terhesség során fellépő hatások nagyban befolyásolják. Az elmúlt 10 év célirányos vizsgálatai robbanásszerűen fejlesztették ismereteinket a magzati korban keletkező hatások és a rák, keringési problémák, allergia, asztma, magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás és mentális problémák közötti összefüggésekkel kapcsolatosan. Mindezeken túl a kutatók arra utaló tényeket is feltártak, hogy a méhen [...]
2012.06.22. 10:17
Lifemagazin.hu
Rég várt egyensúly? - A POSZT-on járt az Index-videó
Harapható szakmai feszültségek vagy összpolitikai megbékélés? Vidéki túlsúly vagy rég várt egyensúly? - a POSZT-ról kérdezett a POSZT-on az Index. Az Index videójából: Szabó Győző színész: Féllábbal nyaralás, féllábbal fesztivál, féllábbal verseny, este meg elmegyünk…. italozni. Mohácsi János rendező: Én nagyon hiú vagyok, úgyhogy nagyon szeretem, ha meghívják az előadásomat. Komoly elismerésnek tartom még ebben a vérzivataros meghívási rendszerben is. Kicsit úgy éreztem, hogy egyéb szempontok is vannak, mint a minőség, és végül ez beigazolódótt. Például szempont volt, hogy érkezzenek vidékről is jó előadások. Én vidéken rendezek a legtöbbet, de azt, hogy beválogassanak úgy szeretem elérni, hogy jó előadásokat csinálok, nem pedig úgy, hogy a művészetpolitika dönt rólam. Fekete Péter a Jókai Színház igazgatója: Te vagy a harmadik újságíró, aki leül velem beszélgetni és a kérdései jelentős része arra irányul, hogy én megosztottságról, gondról, feszültségről beszéljek, de eszem ágában nincsen erről beszélni. Munkáról, eredményekről, csillogó szemekről és a kollégáim izzadságcseppjeiről tudok beszélni. Csáki Judit kritikus: Eddig az volt a törekvés, hogy egy-egy évad legjobb előadásai gyűljenek itt össze. A „legjobb” persze annyiban szubjektív, hogy akik válogatták, azok szerint a legjobb. Idén nem az volt a szempont, hogy a legjobb előadások legyenek itt. Gáspár Sándor színész: Egy ideig egy ember válogatta a programot, most négyen, jövőre pedig ketten. Mindig is vita volt és lesz a versenyprogramról. Mácsai Pál az Örkény Színház igazgatója: Semmiféle vitának nincs helye a versenyprogramnál. Pont. Most négyen válogatták. Én akkor sem szoktam felszólalni ez ügyben, ha bekerülünk, és akkor sem, ha kimaradunk. Ez a válogatás természete. Csáki Judit kritikus: Mácsai Pál egy színház igazgatója, amely színház támogatása nagyban függ attól, hogy milyen kapcsolatot ápol a különböző politikai testületekkel, önkormányzattal, állammal. Tehát ha továbbra is színházat akar csinálni, akkor igen bizony, néhány dologban –ő úgy gondolja- be kell fognia a száját. Koltai Tamás kritikus: Most valahogy mesterséges békéltető hangulat van kialakulóban, amit felülről próbálnak irányítani. További vélemények a videóban. A Színház.hu-nak Márta István válaszolt: Milyen változásoknak lehetünk tanúi az idei POSZT-onn? Márta István: Új helyszíneket nyitottunk: a Zsolnay Kulturális Negyedet és a Teátrumi Társaság sátrát. Emellett rengeteg Off-program volt. Újdonságnak számított az is, hogy a két szakmai társaság összefogott: a Teátrumi Társaság és a Színház Társaság idén már egyenlő tulajdoni jogokat szereztek a POSZT működtetésében, de természetesen a többségi tulajdonos Pécs városa maradt. Örülök annak, hogy oldódni látszanak a szakma széttagoltsága miatt keletkezett feszültségek és hogy az emberek közeledni próbálnak egymáshoz. Ebben a folyamatban fontos szerepet játszottak az ún. "Gödör Programok" amelyet a Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság közösen szervezett. Én, mint idealista ember reménykedem abban, hogy a szakma talán tényleg meg tudja egymást szólítani. Az első lépéseket mindkét oldalról megtették a tulajdonosi struktúra megváltoztatása során, ezt mutatja, hogy konszenzus született abban, hogy kik válogassanak jövőre, és hogy kik legyenek idén a zsűritagok. Ez véleményem szerint óriási előrelépés. A folytatást itt láthatják és olvashatják.
2012.06.18. 06:08
Szinhaz.hu
Fehér fűz – az éhségnél is nagyobb úr
Válság ide vagy oda, a nyugati társadalmakban folyamatosan növekvő probléma a túlsúly. Egyre több ember egyre több felesleges zsírt cipel magán, ami nem csupán számos betegség rizikófaktorát növeli, de a helyes önértékelést, az egészséges énképet is rombolhatja. Az ilyen esetekben szükséges életmódbeli változtatások mellett érdemes ebben az esetben is a természet bölcsességéhez is nyúlni – a gyógynövényekhez.
2012.06.16. 15:27
Blikk.hu
A diéta szerepe a meddőség kezelésében
A nőgyógyászati rendellenességek kizárása után, vagy a vizsgálatokkal egy időben gyakran felmerül, hogy a meddőség hátterében hormonális probléma áll. A hormonrendszer eltéréseit pedig gyakran a helytelen táplálkozás, vagy a túlsúly okozza.
2012.06.14. 09:00
Csaladinet.hu
Miért nem esek teherbe?
A nőgyógyászati rendellenességek kizárása után, vagy a vizsgálatokkal egy időben gyakran felmerül, hogy a meddőség hátterében hormonális probléma áll. A hormonrendszer eltéréseit pedig gyakran a helytelen táplálkozás, vagy a túlsúly okozza.
2012.06.12. 09:18
A diéta szerepe a meddőség kezelésében
A nőgyógyászati rendellenességek kizárása után, vagy a vizsgálatokkal egy időben gyakran felmerül, hogy a meddőség hátterében hormonális probléma áll. A hormonrendszer eltéréseit pedig gyakran a helytelen táplálkozás, vagy a túlsúly okozza.
2012.06.11. 18:37
Webbeteg.hu
A diéta szerepe a meddőség kezelésében
A nőgyógyászati rendellenességek kizárása után, vagy a vizsgálatokkal egy időben gyakran felmerül, hogy a meddőség hátterében hormonális probléma áll. A hormonrendszer eltéréseit pedig gyakran a helytelen táplálkozás, vagy a túlsúly okozza.
2012.06.11. 11:27
Patikamagazin.hu
Ha nem jön a baba: diétázzunk?
A nőgyógyászati rendellenességek kizárása után, illetve a vizsgálatokkal egy időben gyakran felmerül, hogy a meddőség hátterében hormonális probléma áll. A hormonrendszer eltéréseit pedig gyakran a helytelen táplálkozás vagy a túlsúly okozza. ...
2012.06.11. 10:00
Hazipatika.com
A diéta szerepe a meddőség kezelésében
A hormonrendszer eltéréseit gyakran a helytelen táplálkozás, a túlsúly okozza.
2012.06.11. 07:00
Weborvos.hu
Hova lett a nőiességem?
Mi a megoldás, ha a túlsúly miatt megy tönkre a nemi élet? Olvasónk levelére Mester Dóra válaszol.
2012.06.10. 13:06
Nlcafe.hu
Hova lett a nőiességem?
Mi a megoldás, ha a túlsúly miatt megy tönkre a nemi élet? Olvasónk levelére Mester Dóra válaszol.
2012.06.10. 13:06
Nlcafe.hu
Hova lett a nőiességem?
Mi a megoldás, ha a túlsúly miatt megy tönkre a nemi élet? Olvasónk levelére Mester Dóra válaszol.
2012.06.09. 13:06
Nlcafe.hu
A diéta szerepe a meddõség kezelésében!
A nõgyógyászati rendellenességek kizárása után, vagy a vizsgálatokkal egy idõben gyakran felmerül, hogy a meddõség hátterében hormonális probléma áll. A hormonrendszer eltéréseit pedig gyakran a helytelen táplálkozás, vagy a túlsúly okozza.
2012.06.08. 10:31
Napiaszonline.hu
Meghökkentő: fehér lányokra hat a mozgás, a feketékre nem?
A testmozgás sokkal hatékonyabb a fehérbőrű lányoknál a túlsúly megelőzésében, mint a feketéknél - derült ki egy tanulmányból.
2012.06.08. 08:20
Ma.hu
Helytelenül táplálkozunk!
Köztudott tény, hogy Magyarországon - a többi fejlett országgal egyetemben - a túlsúly és az elhízás aránya egyre növekvő tendenciát mutat.
2012.06.05. 16:00
Napidoktor.hu
A tartós fogyás titka
A testsúlyproblémákkal foglalkozó orvosok és dietetikusok nem is szívesen használják a túlsúly leadását szolgáló módszerek esetében a fogyókúra kifejezést. A szakemberek szerint évek óta tartó helytelen életvitelünket és rossz szokásainkat nem kúraszerűen, hanem véglegesen kell megváltoztatnunk. (x)
2012.06.04. 10:41
Webbeteg.hu
Gyomorgyűrű - a határ, amin túl már csak ez segít fogyni
A 30-35 kilónál nagyobb túlsúly esetén a gyomorballon már nem jó..
2012.06.02. 06:50
Videoklinika.hu
Gyomorgyűrű - a határ, amin túl már csak ez segít fogyni
A 30-35 kilónál nagyobb túlsúly esetén a gyomorballon már nem jó..
2012.06.02. 06:50
Videoklinika.hu
Mitől függ, hogy ki hova hízik?
Nem mindegy, hogy a hason lévő túlsúly a has üregben, vagy a bőr alatt..
2012.06.02. 06:25
Videoklinika.hu
Mitől függ, hogy ki hova hízik?
Nem mindegy, hogy a hason lévő túlsúly a has üregben, vagy a bőr alatt..
2012.06.02. 06:25
Videoklinika.hu
Vesekövet okoz az elhízás, a cukorbetegség és a köszvény!
A szinte járványszerű elhízás az egészségügy egyik legnagyobb kihívása, és gyakorlatilag az utolsó órákban járunk, amíg tehetünk valamit a jelenség ellen. A mozgásszegény ülő életmód és az ezzel összefüggésben megjelenő túlsúly számos betegség forrásának vagy rizikófaktorának bizonyult. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa ezekről, valamint a legújabb kutatásokról beszélt.
2012.06.01. 09:09
Az elhízás még vesekövet is okoz?
A szinte járványszerű elhízás az egészségügy egyik legnagyobb kihívása, és gyakorlatilag az utolsó órákban járunk, amíg tehetünk valamit a jelenség ellen. A mozgásszegény ülő életmód és az ezzel összefüggésben megjelenő túlsúly számos betegség forrásának vagy rizikófaktorának bizonyult. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa ezekről, valamint a legújabb kutatásokról beszélt.
2012.06.01. 08:00
Csaladinet.hu
A gének nem felelősek az öregedő arcért
Ne a géneket okoljuk az arc öregedéséért. Egy új tanulmány bebizonyította, hogy a csúnya, öreges arcbőrért a sok napozás, a dohányzás és a túlsúly a felelős.
2012.05.31. 16:18
Diagnozis.hu
Vesekövet is okoz az elhízás?
A szinte járványszerű elhízás az egészségügy egyik legnagyobb kihívása, és gyakorlatilag az utolsó órákban járunk, amíg tehetünk valamit a jelenség ellen. A mozgásszegény, ülő életmód és az ezzel összefüggésben megjelenő túlsúly számos betegség forrásának vagy rizikófaktorának bizonyult.
2012.05.30. 21:39
Inforadio.hu
Ha leadod a súlyfelesleged, a bőröd is megszépül
A túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is jelentős hatással van. Az elhízással összefüggésben több bőrbetegség is megjelenhet.
2012.05.30. 15:46
Kiskegyed.hu
Ha leadod a súlyfelesleged, a bőröd is megszépül
A túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is jelentős hatással van. Az elhízással összefüggésben több bőrbetegség is megjelenhet.
2012.05.30. 15:46
Kiskegyed.hu
Az elhízás még vesekövet is okoz?
A szinte járványszerű elhízás az egészségügy egyik legnagyobb kihívása, és gyakorlatilag az utolsó órákban járunk, amíg tehetünk valamit a jelenség ellen. A mozgásszegény ülő életmód és az ezzel összefüggésben megjelenő túlsúly számos betegség forrásának vagy rizikófaktorának bizonyult. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa ezekről, valamint a legújabb kutatásokról beszélt.
2012.05.30. 07:10
Harmonet.hu
A vesekő kialakulása az elhízással is összefügg
A szinte járványszerű elhízás az egészségügy egyik legnagyobb kihívása, és gyakorlatilag az utolsó órákban járunk, amíg tehetünk valamit a jelenség ellen. A mozgásszegény ülő életmód és az ezzel összefüggésben megjelenő túlsúly számos betegség forrásának vagy rizikófaktorának bizonyult. Dr. Babai László, az életmód orvosa ezekről, valamint a legújabb kutatásokról beszélt.
2012.05.29. 14:16
168ora.hu
Öt betegség, amely mozgással kezelhető
A szinte járványszerű elhízás az egészségügy egyik legnagyobb kihívása. A mozgásszegény ülő életmód és az ezzel összefüggésben megjelenő túlsúly számos betegség forrásának vagy rizikófaktorának bizonyult. Újabban a vesekővel is összefüggésbe hozzák. De nem csak ezt védhetjük ki mozgással.
2012.05.29. 12:42
Ingatlanmenedzser.hu
Az elhízás még vesekövet is okoz?
A szinte járványszerû elhízás az egészségügy egyik legnagyobb kihívása, és gyakorlatilag az utolsó órákban járunk, amíg tehetünk valamit a jelenség ellen. A mozgásszegény ülõ életmód és az ezzel összefüggésben megjelenõ túlsúly számos betegség forrásának vagy rizikófaktorának bizonyult. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa ezekrõl, valamint a legújabb kutatásokról beszélt.
2012.05.29. 11:27
Napiaszonline.hu
Hízással gyarapodnak a vesekövek
A mozgásszegény ülő életmód és az ezzel összefüggésben megjelenő túlsúly számos betegség forrásának vagy rizikófaktorának bizonyult.
2012.05.29. 10:48
Napidoktor.hu
Plusz érv: az elhízás még vesekövet is okoz
A túlsúly számos betegség forrásának vagy rizikófaktorának bizonyult.
2012.05.29. 09:45
Weborvos.hu
Túlsúlyunk a bőrünket is rossz irányba húzza!
Nagy előnnyel jár a fogyás: a túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is rossz hatással van.
2012.05.28. 11:55
Ma.hu
Három bőrpanasz a túlsúly miatt
A túlsúly a szív- és érrendszer, a mozgásszervek és az anyagcsere mellett a bőrünkre is hatással van.
2012.05.27. 16:32
Weborvos.hu
3 bőrprobléma a túlsúly miatt
A túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is jelentős hatással van. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza az elhízással összefüggésben megjelenő bőrbetegségekről beszélt.
2012.05.25. 07:05
Harmonet.hu
3 bőrprobléma a túlsúly miatt
A túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is jelentős hatással van. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza az elhízással összefüggésben megjelenő bőrbetegségekről beszélt.
2012.05.24. 09:30
Csaladinet.hu
3 bőrprobléma a túlsúly miatt
A túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is jelentős hatással van. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza az elhízással összefüggésben megjelenő bőrbetegségekről beszélt.
2012.05.23. 16:02
Webbeteg.hu
Pikkelysömör, gomba és pattanások a túlsúlytól!
A túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is jelentős hatással van. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza az elhízással összefüggésben megjelenő bőrbetegségekről beszélt.
2012.05.23. 08:42
A túlsúly kiül a bőrödre!
A túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is jelentős hatással van
2012.05.23. 08:00
Napidoktor.hu
Három bőrprobléma, amely a plusz kilók miatt alakul ki
A túlsúly nemcsak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bőr állapotára is hatással van. Íme három betegség, amely az elhízással függhet össze.
2012.05.22. 13:18
Hvg.hu
3 bõrprobléma a túlsúly miatt
A túlsúly nem csak a szív- és érrendszert, a mozgásszerveket és az anyagcserét terheli, de a bõr állapotára is jelentõs hatással van. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bõrgyógyásza az elhízással összefüggésben megjelenõ bõrbetegségekrõl beszélt.
2012.05.22. 10:21
Napiaszonline.hu
Kis segítség fogyókúra előtt és közben!
A helytelen étkezés elsődleges oka az életmódban keresendő, de lelki okai is vannak. Mégis, miért hízunk? Hogyan fejezik ki a túlsúly mértékét? Miért fontos a testöszetétel vizsgálat? Cikkünkben minden kérdésre megtalálod a választ.
2012.05.21. 09:28
Life.hu
Panaszkodik a párja? Pedig ő is horkol
A nők és férfiak többsége egyaránt horkol. Mindkét nem képviselőire igaz: az éjszakai hangzavart a túlsúly okozza, illetve az, hogy az izmok vesztenek a rugalmasságukból, mivel a garat szövetei és izmai ellazulnak, összeszűkül a levegő útja.
2012.05.14. 13:59
Stop.hu
Aggódhatnak egészségükért a sokat ingázók
A munkahelyükre nagyobb távolságról autózóknál gyakoribb a túlsúly és kevésbé fittek, mint azok, akik közelebb laknak - állítják amerikai kutatók kedden közzétett tanulmányukban. Az elemzéshez 4300 ember adatait használták fel, akiknek munkahelye a texasi Dallas-Fort Worth környékén van, amely az Egyesült Államok öt legzsúfoltabb területének egyike.
2012.05.12. 19:31
Inforadio.hu
Te fogod fizetni a túlsúlyosak egészségügyi ellátását is? - Megdöbbentő adatok!
Egy amerikai kutatás szerint a túlsúly nem csak az egyénre mér terheket.
2012.05.10. 14:35
Femina.hu
Már a túlsúly miatt is diszkriminálnak a munkahelyen?
Egy amerikai tanulmány szerint az Egyesült Államokban majdnem ugyanannyiszor ér hátrányos megkülönböztetés egy munkavállalót a túlsúlya miatt, mint a származásáért.
2012.05.10. 12:51
Ingatlanmenedzser.hu
A gyomorgyűrű műtét
A gyomorgyűrű behelyezése, gyakran emlegetett műtéti eljárás a túlsúly kezelésében. Pofonegyszerű megoldásnak tűnik a módszer, de valójában a beteg részéről ez is nagy akaraterőt igényel.
2012.05.10. 07:38
Webbeteg.hu
Könnyebben elhízhat, ha messziről autózik a munkahelyére
A munkahelyükre nagyobb távolságról autózóknál gyakoribb a túlsúly és kevésbé fittek, mint azok, akik közelebb laknak - állítják amerikai kutatók kedden közzétett tanulmányukban.
2012.05.08. 14:03
Hvg.hu
300 kiló túlsúly: sírva mesél életéről a világ legkövérebb embere
A 370 kilós, 42 éves brit férfi, Keith Martin a világ legkövérebb embere. Ha súlyáról beszél, sírni kezd.
2012.05.08. 09:00
Neon.hu
Mennyit kell fogyni, hogy csökkenjena rák kockázata?
A túlsúly és az elhízás más betegségek közt a rák kockázatát is növeli, ugyanakkor a mértékletes fogyás egy új tanulmány szerint csökkenti az egyes daganattípusokkal összefüggésben álló gyulladás szintjét.
2012.05.07. 11:12
Vital.hu
Nyerj MangoAcai kapszulát!
Indíts összehangolt támadást a kilóid ellen! - A MangoAcai kapszula hármas fegyver a túlsúly elleni harcban
2012.05.07. 09:30
Napidoktor.hu
A lúgosítás alapjai
Gyomorbántalmak, narancsbőr, túlsúly, problémás bőr – ezek a problémák mind szervezeted túlsavasodását jelezhetik. Eláruljuk, hogyan tehetsz ellene.
2012.04.29. 20:12
Femcafe.hu
Bebizonyították! Egy ital, ami megakadályozhatja a túlsúly kialakulását
A vörösbor nemcsak hatékony antioxidáns ital, de a fogyókúrádat is támogathatod vele.
2012.04.27. 10:15
Femina.hu
Az almaecet gondoskodik róla
Közismert, hogy az almaecet az ételeknek különleges aromát kölcsönöz. Kitűnő például salátaöntetekbe. De ki feltételezné a szerény almaecetről a magas koleszterinszint, a túlsúly, a fénytelen haj vagy az emésztési zavarok ellenszerét? Ezekre a panaszokra ugyanis - és még számtalan további problémára - az almából készült savanyú nedű enyhülést hozhat.
2012.04.25. 19:01
Stop.hu
A rákellenes táplálkozás alapszabályai
Kevés só, alkohol és cukor, annál több zöldség és gyümölcs. A gyors étkezdéket pedig felejtsük el! Maradjon annyira vékony, amennyire lehet, de ne vigye túlzásba: a testtömegindex 21 és 23 között ideális. A túlsúly, "előszobája" lehet bizonyos daganatos betegségeknek.
2012.04.25. 02:51
Webbeteg.hu
Túlsúly, hajhullás, rák: erre jó a D-vitamin!
Végre egyre többet süt a nap! Ez nap csak a kedvednek tesz jót, hanem D-vitaminból is feltöltekezhetsz, amely számos betegség megelőzésében segítségedre van.
2012.04.24. 11:00
Sikertörténet: Katinka megjárta a túlsúly és a túlzott soványság poklait is
Katinka kislány korától szeretet nagyokat enni, így nem is csoda, hogy vékonynak sosem volt mondható. A19 évesen -  már nyolcvan kilósan -  észbe kapó lány ma már csak 55 kilogramm, de ehhez megjárta a túlsúly és a túlzott soványság poklait is.
2012.04.19. 20:54
Life.hu
Ciki az oviban a túlsúly!
Egy nemrég végzett kanadai felmérés szerint már az óvodában elkezdődik a túlsúlyos gyerekek negatív megkülönböztetése.
2012.04.19. 12:00
Napidoktor.hu
Kelemen Anna nem akar fogyni
Kapócs Zsóka léböjt kúrával, Kelemen Anna gépi méregtelenítéssel tisztítja meg szervezetét. Terecskei Rita pedig áram segítségével próbál megszabadulni a plusz kilóktól a nyár közeledtével. Anna elárulta, az utóbbi két évben teljes életmódváltáson ment át: napi ötször edz, és egészségesen táplálkozik. Fogyni viszont nem szeretne, szerinte ugyanis nincs rajta túlsúly.
2012.04.19. 09:42
A túlsúly és az egészség
Lehetséges, hogy valaki túlsúlyos, de emellett egészséges?
2012.04.18. 14:25
Diagnozis.hu
Kis túlsúly is veszélyes lehet a terhesség alatt
Az enyhén túlsúlyos és kissé magasabb vércukorszinttel élő terhes nők esetében sokkal gyakrabban fordulnak elő komplikációk, mint azt a szakértők korábban gondolták.
2012.04.18. 12:23
Vital.hu
Már az oviban is ciki a túlsúly
Egy nemrég végzett kanadai felmérés szerint már az óvodában elkezdődik a túlsúlyos gyerekek negatív megkülönböztetése.
2012.04.18. 09:44
Egeszsegkalauz.hu
Paleo diéta
Manapság nem csak a közétkeztetés mondható kriminálisnak, hanem étkezési szokásaink is, melynek következménye, hogy eszméletlen mértéket ölt az ételallergia és a civilizációs betegségek megjelenése. Gyakorlatilag műanyagon élünk! A készételek kavalkádjában már a csúcsot jelenti a gyorséttermek kínálata. Nem érünk rá főzőcskézni, készételekkel próbáljuk megoldani a mindennapi étkezésünket, de hová vezet ez az út? Elhízás, túlsúly, emésztési problémák… A cikk olvasása
2012.04.18. 09:08
Hoxa.hu
Mint egy töltött galamb: Christina Aguilera szó szerint belepasszírozta magát a dresszébe
Christina Aguilera pár hónap alatt jónéhány kilót felszedett, de a túlsúly sem gátolja meg az énekesnőt abban, hogy falatnyi dresszben lépjen színpadra.
2012.04.17. 21:42
Life.hu
Tilos a fogyókúra!
Tilos a fogyókúra, ha kisgyermekekről van szó. Bár a túlsúly és az elhízás egyre nagyobb méreteket ölt, nemcsak hazánkban, de szerte a világon is.
2012.04.17. 18:21
Egeszsegtukor.hu
Visszérgyulladás és mélyvénás trombózis
A visszérbetegség pontos oka nem ismert, de tény, hogy az esetek többségében a genetikai hajlam jelentős szerepet játszik kialakulásában. A betegség kockázatát növelheti a túlsúly, az álló munka, és a terhesség is.
2012.04.17. 17:49
Egeszsegtukor.hu
A házi kedvencektől sokat tanulnak a gyerekek
Több amerikai egyetem vizsgálni kezdte, hogy a háziállatok milyen pozitív érzelmi-pszichológiai hatást gyakorolnak a normális gyermekkori fejlődésre, illetve a gyermekkori túlsúly, traumák és autizmus kezelésére. A teljeskörűség érdekében a kutatás érinti az allergiával és fertőzésekkel kapcsolatos aggályokat is. Az egyik kutató szerint az az általános meggyőződés él az emberek fejében, hogy a háziállattal felnövő gyerekek fejlettebb interakciós készségekkel rendelkeznek, és jobban tudják fogni a nemverbális jelzéseket. Ezen alapulva a remények szerint a házi kedvencek segíthetnek az autista gyerekek esetében is az empátiás és kommunikációs készségek fejlesztésében. Egy másik szakember azonban ellentétes irányból közelíti meg a kérdést: szerinte egy gyerek akkor tud mély kötődést kialakítani egy háziállattal, ha fejlett empátiás képességgel rendelkezik.
2012.04.17. 17:00
Bezzeganya.postr.hu
Tóth Vera feladta
Tóth Vera éveken át harcolt a túlsúly ellen, de most végre abbahagyta. Tudomásul vette, hogy sosem lesz belőle negyvenkilós szupermodell, ezért inkább a ráncai ellen küzd.
2012.04.16. 16:10
168ora.hu
Tóth Vera feladta a fogyókúrát
Tóth Vera éveken át harcolt a túlsúly ellen, de most végre abbahagyta. Tudomásul vette, hogy sosem lesz belőle negyvenkilós szupermodell, ezért inkább a ráncai ellen küzd.
2012.04.16. 06:54
Borsonline.hu
3 bevált fogyókúra 10 kiló túlsúly felett - Ha nem akarsz sokat áldozni rá
Az almaecetkúra és krumplidiéta cseppet sem terhelik meg a pénztárcádat.
2012.04.15. 15:50
Femina.hu
A menstruáció késésének lehetséges okai
A menstruáció késésének számos oka lehet,  azonban aktív nemi élet mellett elsősorban a terhesség lehetőségét kell figyelembe venni. A menstruációs ciklus zavarának hátterében emellett más testi és lelki okok is állhatnak, mint például a kóros soványság, túlsúly vagy a stressz, de kisebb-nagyobb hormonzavar és bizonyos gyógyszerek szedése miatt késhet, vagy akár ki is kimaradhat a havi vérzés.
2012.04.13. 10:20
Csaladivilag.hu
Csökkenő zsír, maradó izomtömeg - fogyjon okosan
A túlsúly leadásának és az ideális testsúly megtartásának elsődleges célja a zsírfelesleg csökkentése és az izomtömeg megőrzése kell legyen. Ehhez a zsírokat energiává kell alakítani, amiben fontos szerepe van az L-Karnitinnek.
2012.04.12. 10:12
Vital.hu
Fogyjon okosan!
A túlsúly leadásának és az ideális testsúly megtartásának elsődleges célja a zsírfelesleg csökkentése és az izomtömeg megőrzése kell legyen. Ehhez a zsírokat energiává kell alakítani, amiben fontos szerepe van az L-Karnitinnek.
2012.04.10. 06:21
Vital.hu
Ezeket edd, ha magas a koleszterined
A magas koleszterinszint hátterében nagyon gyakran a túlsúly áll, éppen..
2012.04.08. 08:15
Videoklinika.hu
Ezeket edd, ha magas a koleszterined
A magas koleszterinszint hátterében nagyon gyakran a túlsúly áll, éppen..
2012.04.08. 06:51
Videoklinika.hu
Életmódunkban rejlik a tartós fogyás titka
Néhány éve készítettek egy felmérést NagyBritanniában, amelyből kiderült, hogy a felnőttek harmada folyamatosan fogyókúrázik. A túlsúly ma már hazánkban is szinte általános jelenség, és sajnos Magyarországon is egyre többen tartoznak azok közé, akik folyamatos küzdelmet folytatnak a kilókkal. De mi ennek az oka?
2012.04.07. 14:42
Blikk.hu
Életmódváltással a túlsúly ellen
Az egészséges testtömeg eléréséhez általában változtatni kell a táplálkozáson, fokozni kell a mozgást és gyakran életvezetési változtatásra is szükség van.
2012.04.05. 15:45
Webbeteg.hu
Elnőiesedett férfiak - A túlsúly nemcsak az egészségnek árt
A túl sok zsír, amit a túlsúlyosok magukon cipelnek, nemcsak esztétikai gondokkal jár: a kövér férfiak könnyen elnőiesedhetnek. A túlsúly és a vele járó magas vérnyomás eleve rontja a férfiak önképét és szexuális teljesítményüket is, de még a termékenységet is csökkenti, sőt, a hormonáis változások miatt akár impotenciát is okozhat.
2012.04.04. 20:33
Life.hu
A gyerekkori túlsúly 4 súlyos következménye - Boldogtalan lesz a csemete
A kisebb korban kialakuló túlsúly nemcsak beteggé, hanem boldogtalanná is teheti a gyereket.
2012.04.04. 10:05
Femina.hu
Műhiba a magyar híresség műtétjénél? Durva hírek!
Ötven kilótól akar megszabadulni az ismert pornófilm producer-rendező, Kovács István. Kovit nem csak az ösztönzi, hogy karcsú lehessen, hanem egészségének megőrzése is. Térde már alig bírja a hatalmas túlsúly cipelését.
2012.04.04. 06:45
Hir24.hu
130 kiló - ilyen, amikor a beteg nem fér be a CT-be
Kevés túlsúlyos ember gondol arra, hogy a testalkatuk akár a betegségek eredményes kezelésében is akadályt jelenthet. Pedig a dolog úgy áll, hogy a magasság és a testsúly összefüggései például egyes gyógyszerek kiválasztását és adagolását is befolyásolhatják, és a diagnosztika terén is komoly akadályt jelenthet az elhízás a megfelelő vizsgálatok végrehajtását tekintve. A Videoklinika.hu adásában Dr. Szántó István onkológus beszélt a túlsúly sokak által nem ismert következményéről.
2012.03.31. 11:53
Life.hu
Nehezére esik a mozgás?
A túlsúly kárvallottjai az ízületek, főként a test alsó részén. A csípő, a térd és a bokák folyamatosan szenvednek a fölös kilók által rájuk rótt terhek alatt. Jobb későn elkezdeni a mozgást, mint soha. Némi sajgás nem ok a leállásra... ...
2012.03.31. 09:30
Hazipatika.com
Állandóan éhes vagy? Ezt kell tenned evés helyett!
Ülőmunka és jó étvágy, a túlsúly kialakulásának tuti receptje - és ezen túlmenően az ízületi panaszok megjelenésének kapuja is. Mit tehetünk akkor, ha az éhségérzetünk szinte csillapíthatatlan, de tudjuk, hogy a folyamatos evéssel csak rontunk a helyzetünkön? Dr. Héczey András háziorvos a Videoklinika.hu adásában osztotta meg a titkot, mi a legbiztosabb módszer ilyen esetekre.
2012.03.28. 09:57
Life.hu
Túlsúly, fogyás, sikerdiéták és műtéti megoldás: magyar orvosok vélemény, tanácsai
Az elhízott ember szenved attól, ha eszik, és attól is, ha nem eszik. Ördögi kör. tovább
2012.03.24. 10:40
Alon.hu
Túlsúly? Éhezés? - helytelen táplálkozás a világban
Sokszínű a rossz táplálkozás! Három milliárdan vagy túl keveset, vagy túl egészségtelenül, vagy túl sokat esznek... Rengeteg a...
2012.03.23. 09:52
Egeszsegkalauz.hu
Megterhelő elhízás - egyenes út a vizelettartási panaszokhoz
Az elhízással nem csak esztétikai problémák járnak. Az ember nem csupán azzal szembesül, hogy kevesebb energiája van, hamarabb elfárad és nem jönnek rá a kedvenc ruhái. Ezeknél sokkal komolyabb panaszok is jelentkeznek előbb-utóbb, ha nem küzdünk a túlsúly ellen és nem kezdünk bele egy kitartó fogyókúrába. Dr. Pytel Ákos urológus a Videoklinika.hu adásában beszélt arról, hogyan okoz a túlsúly pl. vizelettartási panaszokat is, amelyek megoldására sajnos már a fogyókúra sem mindig elég.
2012.03.22. 22:30
Life.hu
Elhízás és magas vérnyomás - Mennyivel növeli 10 kiló túlsúly a betegségek kockázatát?
Az elhízás korunk járványszerűen terjedő betegsége, mely az egész világon rohamosan terjed mind a felnőtt, mind a gyermek korosztályban. Az elhízás nemcsak esztétikailag nem kívánatos jelenség, hanem számos betegség előidézője is, mint például a magas vérnyomásé.
2012.03.21. 05:21
Webbeteg.hu
Nehezen jön össze a baba? A túlsúly is okozhatja!
A nők súlyának több köze van a teherbe eséshez, mint gondolnánk. A túlzott soványság éppoly gátja lehet a fogantatásnak, mint a jelentős túlsúly, ráadásul ha sikerül is teherbe esni, a szövődmények és a nehéz szülés is gyakoribbak az elhízottak körében.
2012.03.15. 20:27
Life.hu
3 tipikus ok a túlsúly hátterében - Nem a sulibüfé miatt hízik a gyerek
A szokásoknak és a szülői mintának nagyobb hatalma van, mint hinnéd.
2012.03.13. 10:05
Femina.hu
A stressz és az ehhez kapcsolódó betegségek
A pszichoszomatikával kapcsolatban az egyik kulcsszó a stressz.Dr. Selye János a stressz fogalmát így határozta meg: „A test nem specifikus válasza a testet ért igénybevételekre."A stresszt általános adaptációs szindrómának is nevezik. Lényegében információ túltengésről van szó, amitől az ember túlzottan aktivált állapotba kerül.Az információ feldolgozási kapacitás szerepet játszik abban, hogy ki hogyan dolgozza fel a stresszt, és mennyire képes megküzdeni vele. A krónikus stresszhatás minden betegség kialakulási valószínűségét megnöveli, de hogy pontosan mi alakul ki belőle, az a személyiség és a szervezet egyéni adottságainak a függvénye.Azokat a körülményeket, amelyek a stresszt kiváltják, stresszoroknak nevezzük. Bármely szituáció, bármilyen változás, illetve az ezekhez való alkalmazkodás stresszt válthat ki az emberből.Az alkalmazkodáson keresztül megérthetjük a stressz lényegét.Mivel minden egyes változás, minden egyes helyzet egyfajta alkalmazkodást igényel az embertől, tulajdonképpen stresszmentes emberről ebben az értelemben nem lehet beszélni.Léteznek fizikai stresszorok (pl. hőség, szennyezett levegő, zaj, kávé, alkohol, allergének) és léteznek lelki-mentális stresszorok (pl. anyagi gondok, határidők, túlterheltség, konfliktusok).Erős stresszornak tekinthető közeli családtag halála, válás, börtönbüntetés, baleset vagy betegség.A stressznek két fő típusát lehet megkülönböztetni: az eustresszt és a distresszt. Az eustresszt pozitív stresszként lehetne meghatározni, a distressz pedig a negatív stressz.(Például sokkal jobb helyre költözni stresszt okoz az embernek, de ez inkább eustresszként, pozitív stresszként fogható fel.)Az eustressz javíthatja felfogóképességünket, serkenti figyelmünket, és jobb teljesítményre sarkall (pl. sport). Ha valakinek nincs jelen az életében pozitív stressz, az ugyanolyan rossz, mintha túl sok rossz stressz éri.Mindannyian egy bizonyos stressz szinten hozzuk ki magunkból a legtöbbet! A túl kevés vagy a túl sok stressz egyaránt káros lehet.A folyamatosan fennálló, tartós stressznek fizikai és mentális következményei is vannak.Orvosi megfigyelések szerint a következő betegségek összefüggésben állnak a tartós stresszel:mellkasi szorító fájdalom (angina),asztma,szív- és érrendszeri betegségek,magas vérnyomás,megfázás,cukorbetegség (felnőttkori, II. típusú),fejfájás,menstruációs panaszok,ízületi gyulladás,vastagbélgyulladás,gyomor- és nyombélfekély,gyakori megfázás,fertőző betegségek,krónikus fáradékonyság,rákbetegség,hajhullás,herpesz,bőrviszketés.Az egyesült államokbeli Nemzeti Mentálhigiénés Intézet (National Institute for Mental Health) felmérései szerint a betegek körülbelül 70%-a a stresszel kapcsolatos, vagy stressz által kiváltott betegség miatt fordul orvoshoz.A STRESSZ HÁROM FÁZISADr. Selye János, aki először foglalkozott behatóan a stressz különböző típusainak vizsgálatával, a stressz három fő fázisát határozta meg: 1. A vészjelzés vagy riadó („alarm reakció"), amikor a vészhelyzetre reagál a szervezet, és egyfajta készenléti állapot jön létre. Az agyalapi mirigy hormonjának hatására a mellékvese adrenalint és egyéb stresszhormonokat kezd el termelni. A stressz hatására jelentkező jellegzetes élettani változások a következeik:a szív összehúzódási ereje és frekvenciája nő;a vér kiáramlik a belső szervekből (a szív és a tüdő kivételével) az agyba és az izmokba;a légzési ritmus felgyorsul, hogy több oxigén kerüljön az agyba, a szívbe és az izmokba;az anyagcsere felgyorsul;a pupilla kitágul;fokozódik az izzadás;az emésztőnedvek termelése erőteljesen csökken;növekszik a vércukorszint és a vérnyomás. 2. Az ellenállási szakasz, amikor a test az ellenálló képességét a normális fölé emeli, és leküzdi a veszélyt, vagy próbál valahogy alkalmazkodni hozzá. 3. A kimerültség fázisa, tartós stressz esetén jön létre, amikor az ellenállási szakaszba „belefárad" a szervezet. Ilyenkor jönnek létre a pszichoszomatikus betegségek. Az elhúzódó stressz sok szervrendszerre óriási terhet ró, különösen a szívre, a vérerekre, a mellékvesékre és az immunrendszerre!Dr. Selye a stressz, fenti három fázisát összekötötte a három életfázissal.A gyermekkornak leginkább a stressz első stádiuma felel meg, hiszen egy gyermek minden külső ingerre nagyon érzékenyen reagál, legyen az fény- vagy hang inger.A második a felnőttkorhoz tartozik, ahol az ellenállóképesség már valamivel erősebb.Az időskor megfeleltethető a kimerültség fázisának, amikorra az ellenállóképesség már csökken, és különböző betegségek jöhetnek létre, mivel a szervezet már nem képes alkalmazkodni az őt ért stresszhezés változásokhoz.STRESSZ TÍPUSOK A stresszt megközelíthetjük olyan szempontból is, hogy mi váltja ki azt. Többféle felosztás létezik, én most egy ötös csoportosítást fogok elmondani.Nagyon fontos, hogy az ember azonosítsa, hogy az a pszichoszomatikus tünet, amely nála fellépett, milyen stressztípusra vezethető vissza. Ha ez megtörténik, az. már megmutatja a kezelés útját is.1. Pszichikai stresszÁltalában hosszantartó figyelem, vizsgák, frusztráció válthatja ki, vagy olyan jellegű változások, mint a munkahely elveszítése vagy egy közeli hozzátartozó halála.A kórkép, ami ilyenkor fellép: aggódás, feszültség, álmatlanság, ingerlékenység, figyelemzavar és különböző pszichoszomatikus betegségek.Ilyen esetben gyakran legyengül a szervezet, különböző bakteriális vagy vírusos betegségek, illetve táplálkozási zavarok jöhetnek létre.2. Fizikai stresszA fizikai stressz mindig valamilyen testi megterhelésre vezethető vissza. Például a túlzásba vitt munka vagy sport okozhat ilyen jellegű stresszt, de a különböző éghajlati változások, vagy időeltolódás is kiválthatja.A kórkép a következő: fáradékonyság, vérnyomásproblémák, álmatlanság, szédülés, gyengeség és olyan ismeretlen eredetéi testi fájdalmak, amelyek hátterében látszólag semmilyen komolyabb elváltozás nem áll.3. Fertőzéses stresszEredőként valamilyen mikrobáról, bacilusról vagy vírusról kell beszélnünk. Fz a fajta stressz, megjelenhet akut, heveny vagy krónikus formában is.Ide tartozik a fertőzés utáni állapot is, amikor a legyengülés miatt gyakran további betegségek alakulnak ki. Kórképe: fáradékonyság, gyengeség, egyes szerveknél különböző működési zavarok. Nagyon jellemzőka gyulladásos tünetek, főleg a nyirokmirigyeknél.4. Metabolikus (anyagcsere-eredetű) stresszA hátterében lehet túlzott vagy hiányos táplálékbevitel, illetve különféle anyagcsere-működési zavarok. Kórképe: elhízás vagy túlzott soványság, a vér bizonyos paramétereinek megemelkedése (magas vérzsír- vagy vérkoleszterinszint) és az ebből következő betegségek (például köszvény vagy infarktus, illetve egyéb olyan problémák, amelyek ezekkel a megemelkedett értékekkel állnak összefüggésben).5. Neuro-endokrin stresszAz eredete mindig valamelyik belső elválasztású mirigy zavara. Előfordulhat például terhesség alatt, amely során megváltoznak a hormonális viszonyok, vagy a terhesség után, amikor szintén megváltozott hormonális viszonyokkal kell számolni (ide tartoznak például a terhesség utáni depressziós problémák), de a klimax is ide sorolható. Hormontartalmú gyógyszer szedése is kiválthat neuro-endokrin stresszt.Kórképként létrejöhet hiperaktivitás; túlzott mozgékonyság; felfokozott, korai öregedés (például korai klimax); túl korán megjelenő menstruáció); növekedési zavarok; különböző szexuális zavarok és elhízás.Dr. Selye szerint a stressz harmadik szakaszába, a kimerültség fázisába úgy jut el a szervezet, hogy elfogynak a stresszhormonok.Az újabb kutatások szerint nem az a gond, hogy elfogynak ezek a hormonok, hanem hogy folyamatosan magas arányban vannak jelen a szervezetben. (Például magas a szervezet adrenalin- és noradrenalin-szintje.)Stressz esetén nő a kortizol-szint is, ennek hatására emelkedik a vér koleszterinszintje, amely betegségekhez, vezethet.Növekszik a vér lipid-, vagyis zsírszintje is, ezáltal érelmeszesedést okozó folyamatok indulhatnak be.Dr. Róbert Eliot szívspecialista, aki ugyanakkor pszicho-neuro-immunologiával is foglalkozott, arra jött rá, hogy a kortizon károsítja a szív izomzatát, és ennek révén különféle betegségeket tud létrehozni.A stressz tehát mindenképpen megbetegítő hatással van a szervezetre.Dr. Ader mutatta ki az 1970-es években, hogy a pszichés folyamatok az idegrendszer közvetítésével befolyásolják az immunrendszer állapotát: „Az eredmények alapján kézenfekvő, hogy a központi idegrendszer és az immunológiai folyamatok között szoros kapcsolat van."Természetesen a stressz nemcsak a testi állapotra hat ki, hanem bizonyos elmebeli állapotokat is befolyásol. Stressz esetén a hippocampus is blokkolódik. (A hippocampus henger alakú, görbült test az agyvelő oldalsó kamrájában.)Ez azért probléma, mert a hippocampus többek között a rövid távú memória központja. Stressz esetén a hippocampus aktivitása csökken, így romlik a rövidtávú memória, az ember például nem emlékszik, hogy előző nap mit csinált.A stressz az agy azon területeit is ingerli, amelyek összefüggésben állnak a depresszióval. Folyamatosan fennálló stressz esetén, ha eljut az ember a kimerültség állapotáig, akkor létrejöhet a depresszió is. Dr. Selye azért kiemelte, hogy a folyamatos, alacsony szintű stressz akár egészséges is lehet, tehát a teljes stresszmentesség sem optimális. Gyermekkorban sem kell például a gyermeket minden stresszhatástól megvédeni, mert nem árt, ha javul a stresszel szembeni immunitása.Van egy másik folyamat, amit érdemes végiggondolni: bebizonyosodott, hogy a stressz mindenképpen befolyásolja a hipotalamusz működését.A hipotalamusz aktivizálja a mellékvesét, amely adrenalint és noradrenalint ürít a vérbe.A másik út, amit követhet a szervezet, hogy a hipotalamusz a hipofízisen keresztül aktivizálja a mellékvesekérget.A mellékvesekéreg különböző kortikoszteroidokat választ ki. (A legismertebb kortikoszteroid maga a kortizon.)Tehát ha az embert hosszantartó stressz éri, elsősorban korrikoszteroidok, adrenalin és noradrenalin kerülnek a vérbe.Ezeket összefoglaló néven srressz-hormonoknak hívják.A stresszhormonokkal az a gond, hogy blokkolják az immunrendszert.Az adrenalin például csökkenti a limfociták számát, a noradrenalin pedig a falósejtekkel teszi ugyanezt.A kortikoszteroidok tulajdonképpen az egész immunrendszert blokkolják, tehát sokkal könnyebben megbetegszik az ember. Nagyon sok betegség úgy jön létre, hogy az ember folyamatosan stressznek van kitéve, és a szervezetében folyamatosan stresszhormonok termelődnek. Az immunrendszer így állandóan legyengült állapotban van, és az ember sokkal könnyebben megbetegszik.Dr. Selye háromféle tünetcsoportot különböztetett meg, amely a stresszre vezethető vissza. A stressz minden esetben okoz testi panaszokat, valamilyen érzelmi-viselkedésbeli zavart és elmebeli problémát. Az ő felosztásának létrejötte óta többféle felosztás született, de én most a klasszikus Selye-félét ismertetném:1. Testi tünetek - álmatlanság, bőrkiütés, emésztési zavarok, gyomorfájás, étvágytalanság, evéskényszer, hányinger, hányás, hideg kéz és láb, tenyérizzadás, kóros soványság vagy túlsúly, izommerevség, szájszárazság, szapora légzés, a szexuális élet zavarai, fej- és hátfájás, gyakori vizelési inger, hasmenés vagy székrekedés, kéz- vagy lábgörcs (főleg este), mozgászavarok, krónikus fáradékonyság, különböző remegések, tremor, légzési problémák, légzészavarok, erős szívdobogás, szívritmuszavar, izzadékonyság és hiperaktivitás.2. Érzelmi-viselkedésbeli tünetek - aggodalom, bizalmatlanság, csökkent kezdeményezőképesség, döntésképtelenség, düh, ellenségesség, kisebbrendűségi érzés, pánikbetegség, esti fogcsikorgatás, szenvedélybetegségek, depresszió, hangulatváltozások, körömrágás, nyugtalanság, ok nélküli sírás.3. Szellemi-mentális tünetek -fantáziaszegénység, memóriazavarok, feledékenység, külső ingerekkel és a dolgok részleteivel szembeni figyelmetlenség, dekoncentráció.Minden ember öntudatlanul kialakít magának egy stresszkezelő (stresszlevezető) stratégiát. Sajnos a legtöbb ember olyan módszert talál, amely nem szolgálja az egészségét.Egy kísérletsorozatban megvizsgáltak ezerkétszáz olyan embert, akik nagyon jól tűrik a stresszt. Gyakran komoly stressz éri őket, mégsem mutatnak sem testi, sem pszichés, sem elmebeli tüneteket.Négy olyan alapvető tulajdonságot figyeltek meg ezeknél az embereknél, amely majdnem mindegyikükben megtalálható volt:1. Ha kihívással találkoznak, pozitívan közelítik meg a problémát.2. Jól meghatározott céljaik vannak, tudják, mikor mit szeretnének csinálni. Ahogy a közmondás tartja: „céltalan hajósnak nem kedvez a szél", tehát nem árt, ha tudja az ember, merrefelé szeretne menni.3. Rendezett életmódot folytatnak, rendben van a táplálkozásuk, rendszeresen sportolnak, mozognak.4. Többségük társasági ember, tehát rendszeresen érintkezik másokkal.még több cikk a stresszről
2012.03.12. 05:40
Egeszsegmegorzes.hu
A túlsúly oka: nassolás vagy a genetika? - Online szavazásunk eredménye
A legtöbb embernek megvan a magyarázata a fölös kilók szaporodására.
2012.03.11. 12:35
Femina.hu
Veszélyes kilók - túlsúly pszichés okokból
Meg kell tudni élni a nemi szerepeket a hétköznapokban is.
2012.03.11. 06:50
Videoklinika.hu
Veszélyes kilók - túlsúly pszichés okokból
Meg kell tudni élni a nemi szerepeket a hétköznapokban is.
2012.03.11. 06:50
Videoklinika.hu
Túlsúly fenyegeti az Apple-t: megint jöhet a fogyókúra?
A nagy technológiai cégek, különösen az Apple szárnyalásának köszönhetően hamarosan elérkezhet az idő, hogy a Nasdaq 100 index mozgásáért közel 50%-ban öt papír lesz felelős. Annak ellenére, hogy egy...
2012.03.10. 08:23
Portfolio.hu
Túlsúly: egyenes út az asztmához?
A legújabb felmérések szerint a túlsúlyos és kórosan elhízott gyerekek nagyobb eséllyel lesznek asztmások, mint átlagos súlyú társaik. ...
2012.03.09. 11:00
Hazipatika.com
Asztma és túlsúly - lehet kapcsolat?
Asztmához vezethet a túlsúly? A legújabb felmérések szerint a túlsúlyos és kórosan elhízott gyerekek nagyobb eséllyel lesznek asztmások,...
2012.03.08. 15:00
Egeszsegkalauz.hu
Egy lehetséges ok a túlsúly hátterében - A depresszió
Valóban mosolygósabbak a kövér emberek? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sőt a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a jelenségek közt.
2012.03.08. 13:06
Femcafe.hu
A tökéletesen egészséges elhízottak
Manapság senki sem állíthatja, hogy nincs tisztában az elhízás veszélyeivel, hiszen a médiában szinte naponta hallani a túlsúly kockázatairól. ...
2012.03.07. 08:30
Hazipatika.com
Dilemmáink egyike: túlsúly és mozgás
A túlsúlyosak se féljenek mozogni! Bár mostanában széles körben elterjedt a nézet, mely szerint a rendszeres testmozgás az egyik legkevésbé...
2012.02.27. 17:00
Egeszsegkalauz.hu
Inkontinencia és túlsúly
Az inkontinencia kialakulásban szerepe van a túlsúlynak és a kettes típusú cukorbetegségnek. Az inkontinencia magasabb arányban fordul elő kettes típusú diabéteszben és túlsúlyban szenvedő nők esetében, és egy tanulmány szerint a diabétesz egyéb szövődményeihez képest a gyakorisága nagyobb.
2012.02.26. 02:46
Webbeteg.hu
Nagy zabálás - genetikailag alkalmatlanok vagyunk feldolgozni a túl sok ételt
A kóros mértékű gyermekkori túlsúly lehet ugyan civilizációs betegség,..
2012.02.23. 10:10
Videoklinika.hu
Nagy zabálás - genetikailag alkalmatlanok vagyunk feldolgozni a túl sok ételt
A kóros mértékű gyermekkori túlsúly lehet ugyan civilizációs betegség,..
2012.02.23. 10:10
Videoklinika.hu
Már a harmincasoknak is kophat
Ha erős fájdalmat érez kerékpározás vagy kocogás közben a csípő tájékán, a térdben vagy a combban, akkor alighanem elkezdtek kopni az ízületei. A kopás és meszesedés civilizációs betegségnek tekinthető, mivel előfordulásának gyakorisága szoros összefüggést mutat a társadalom öregedésével, a túlsúly és a mozgásszegény életmód terjedésével. A kórkép már a harmincadik életévtől előfordulhat.
2012.02.20. 21:11
Stop.hu
Túl sok rajtad a fölösleges zsír? Ezért leszel beteg
Az elhízás számos betegség táptalaja, mindenki számára közismert, hogy a cukorbetegség kialakulásához milyen nagymértékben hozzájárul a túlsúly. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy ennek mi az élettani oka. Dr. Héczey András háziorvos a Videoklinika.hu adásában ismertette, miért lesz előbb-utóbb jó eséllyel cukorbeteg az, aki elhízott.
2012.02.16. 23:15
Life.hu
Nehézség az ágyban: Így lesz a súlyfelesleg a szexuális élet gátja
A túlsúly nem feltétlenül kell nehézséget jelentsen a szexuális életben, legalábbis egy darabig biztosan nem. Ugyanakkor a kövér testalkat enyhébb vérnyomás rendellenességekkel kiegészülve olyan mértékben igénybeveszi az érrendszert, hogy ennek folyományaként a szexuális nehézségek is előbb-utóbb felbukkannak miatta.
2012.02.14. 11:48
Life.hu
Kapcsolatot találtak a túlsúly és a bőrproblémák között
Serdülőknél és fiatal felnőtteknél gyakori probléma a pattanásos bőr, amelynek kialakulásában a legújabb kutatások szerint komoly szerepet játszik a túlsúly és a nem megfelelő étrend.
2012.02.01. 11:12
Origo.hu
Az elhízás lelki veszélyei
A túlsúly nemcsak a testre, de a lélekre is negatívan hat. Az önbizalom csökkenése csak a kezdet, és ennél súlyosabb lelki problémák is felléphetnek, mint a depresszió vagy a befelé fordulás. Ismerd meg milyen lelki veszélyei vannak az elhízásnak!
2012.01.31. 19:27
Bien.hu
3 feldolgozatlan lelki probléma a túlsúly mögött - Ezért nem fogysz
A fölös kilók hátterében sokszor valamilyen érzelmi űr húzódik meg. Fejtsd meg a túlsúly okát!
2012.01.28. 14:50
Femina.hu
Maradj karcsú és kerüld el a mellrákot!
A túlsúly, különösen az extrém mértékű elhízás növeli a mellrák korai megjelenésének kockázatát – derül ki egy friss kutatásból.
2012.01.26. 07:15
Kiskegyed.hu
Az elhízás szerepe a rák kialakulásában
Brit kutatók keresték a túlsúly és a leggyakoribb rákos megbetegedések közötti statisztikailag is kimutatható kapcsolatot. Az eredmények egyértelműen kimutatták, hogy a túlsúly megléte jelentősen növelheti a férfiak és nők daganatos megbetegedéseinek kockázatát.
2012.01.25. 17:12
Webbeteg.hu
Éhség - alváshiány - túlsúly
A svéd Uppsala Egyetem tudósainak vizsgálatai szerint az éhségérzet kialakulásáért felelős agyi régió érzékenyebben reagál az...
2012.01.22. 17:00
Egeszsegkalauz.hu
A nem fertőző világjárványokról
A dohányzás, az egészségtelen táplálkozás és túlsúly, a testmozgás csökkenése, sok só fogyasztása a világ eddig szegény országaiban is támad. Dr. Apor Péter sportorvos, az Oxygen Medical szakértője a meredeken növekvő következményes kardiovaszkuláris és metabolikus megbetegedésekről, a legnagyobb veszélyekről és a megelőzés lehetőségeiről beszélt.
2012.01.13. 09:08
Csaladinet.hu
Fogyinapló: Bűnre csábított a tejfölös pörkölt
Súly: 93,3 kgEdzések száma: 4 (egyik nap esett, másik nap a férjem este 11-ig dolgozott) 2008 Nem hiszek a közismert diétákban (90 napos és társai). Se kedvem, se időm, se pénzem magamnak külön vásárolni és főzni, hogy az előírt étrendet egyem, és semmi kedvem a kalóriákat számolgatni. Amióta látható a súlyvesztésem, sok ismerősöm kérdezi, hogy milyen diétával fogytam le és megdöbbenve veszik tudomásul, hogy nem követek semmiféle étrendet. És sokan lelkesen ajánlgatják azt a fajtát, amit már ők is próbáltak (de akkor miért van még rajtuk mindig túlsúly?). Miért kellene változtatnom, ha nekem ez vált be?
2012.01.09. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
3 komoly betegség, ami a túlsúly mögött állhat: amikor nem te tehetsz róla
A lisztérzékenység és a bélgomba is felelhet a túlsúlyért.
2012.01.08. 19:35
Femina.hu
Szinte kizárt, hogy az EP megbüntesse Magyarországot
Hiába akarja három EP-s frakció megnyirbálni Magyarország uniós jogait, a néppárti túlsúly miatt erre alig van esély.
2012.01.06. 12:17
Velvet.hu
Ha több mint 10 kiló van rajtad: kiegyensúlyozott fogyás, laktató étrend a vércukordiétával
A nagymértékű túlsúly mögött általában anyagcseregondok állnak.
2012.01.04. 09:50
Femina.hu
Megváltoztatja az agyat a túlsúly
Lefogyni is nehéz, ám még nehezebb lehet megtartani az elért testsúlyt és megakadályozni, hogy a
2012.01.02. 12:44
Hazipatika.com
Majdnem belehalt a fogyókúrázásba: 120 kilóról 44-re fogyott Alice
Alice Vinall 120 kilóról fogyott le mindössze 44 kilóra, miután az orvosok figyelmeztették a túlsúly egészségügyi kockázataival kapcsolatban. A rehabilitációs kezelés után Alice újra elérte a normális súlyát, jelenleg 70 kiló.
2011.12.12. 23:10
Life.hu
Az elhízás nem csak esztétikai probléma
A túlsúly és a kövérség nem egyszerűen esztétikai gond, hanem számos egészségügyi probléma forrása - hangzott el a Kor Kontroll Társaság, valamint a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság nyílt napján hétfőn Budapesten.
2011.12.07. 06:55
Harmonet.hu
Túlsúly és visszér amikor a fogyás elengedhetetlen
A visszérbetegség kialakulásáért csak részben tehetők felelőssé gének. Az évek alatt felhalmozódott súlyfelesleg nemcsak a szívet, de az ereket is megterheli.
2011.11.28. 00:11
Nlcafe.hu
Derékfájdalmakat okozhat a túlsúly és a testmagasság
Egy 800 000 fiatal felnőtt részvételével készült kutatásból nemrég kiderült, hogy az elhízás és a
2011.11.20. 09:55
Hazipatika.com
A mozgás jótékony hatása
A mozgás jótékony élettani hatása mindenki számára ismert. A fizikai aktivitás fokozása a túlsúly leadásában is nélkülözhetetlen és nagy segítséget nyújt.
2011.11.19. 07:00
A túlsúly növeli a mellrák kockázatát
A túlsúly, különösen az extrém mértékű elhízás növeli a mellrák korai megjelenésének kockázatát - derül ki egy friss kutatásból. Az összefüggésekről dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyász szakorvosa beszélt.
2011.11.05. 07:50
Harmonet.hu
A túlsúly növeli a mellrák kockázatát
Az összefüggésekrõl dr. Demjén László, nõgyógyász szakorvos beszélt.
2011.11.04. 10:08
Napiaszonline.hu
A stressz növeli az érelmeszesedés kockázatát
Közismert, hogy a dohányzás, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a cukorbetegség mind növelik az érelmeszesedés, ezáltal a szívinfarktus és agyi infarktus rizikóját, de mára az is bizonyított tény, hogy a stressz is kockázatnövelő faktor. Az összefüggésekről dr. Kósa Éva, az Oxygen Medical angiológusa beszélt.
2011.11.03. 08:30
Harmonet.hu
Férfiak is bevállalják a beöntést
Túlsúly és bélgomba: két férfi, két különböző probléma, a megoldás azonban egy és ugyanaz, a beöntés.
2011.10.24. 14:10
Nlcafe.hu
Eljegyezte barátnőjét az X-faktor versenyzője!
Az X-Faktor szégyellős, nagy mackója, Tarány Tamás egyáltalán nem bánja a csipkelődő megjegyzéseket, amelyekkel külseje miatt gyakran illetik: megszokta már. Sajnos egy gyerekkori betegség következménye a csaknem hatvankilós túlsúly.
2011.10.15. 13:00
A dagi gyerek szomorúbb
Azt eddig is tudtuk, hogy a túlsúly sok felnőttnek komoly gondot okoz. Kiderült, hogy a kövérségtől a gyerekek is rosszul érzik magukat a bőrükben
2011.10.04. 18:10
Nlcafe.hu
Csipkés harisnyával a visszerek ellen
A túlsúly leadásával, rendszeres, de nem megerőltető sétával és a kellemetlen panaszokat enyhítő krémekkel sokat tehetünk a fájó és zavaró visszerek kezeléséért. Van azonban még egy lehetőség: a kompressziós harisnyák viselése. Szerencsére már csinos változatok is léteznek!
2011.09.23. 09:09
Nlcafe.hu
Vizeletcsepegés ellen fogyókúra
Világszerte a túlsúly az egyik leggyakoribb kísérője az inkontinenciának. A nőknek egy okkal több, hogy csinosak legyenek, csinosak maradjanak! A férfiaknak, hogy vonzó maradjon testük!
2011.09.22. 09:05
Hazipatika.com
Nehezére esik a mozgás?
A túlsúly kárvallottjai az ízületek, főként a test alsó részén. A csípő, a térd és a bokák folyamatosan szenvednek a fölös kilók által rájuk rótt terhek alatt. Jobb későn elkezdeni a mozgást, mint soha. Némi sajgás nem ok a leállásra...
2011.09.16. 17:05
Hazipatika.com
Elégedett magával Reni
A Megasztár dundi énekesnője már a múlté. Legalábbis a túlsúly biztosan az, Tolvai Reni pedig gyönyörűbb, mint valaha.
2011.07.28. 11:00
Storyonline.hu
Túlsúlyosan is vállalhatok gyermeket?
Bár a szépségideálok korról-korra változnak, azt azonban ma már tudjuk, hogy az elhízás számos betegség, sőt akár a terméketlenség hátterében is állhat. Az utóbbi évtizedekben aggasztó mértékben növekedett a túlsúly és az elhízás előfordulása mind a jóléti társadalmakban, mind a Közel-Keleten, Indiában, Kínában és Afrika egyes területein is. Világszerte több mint 1 milliárd ember túlsúlyos, míg 300 millióan elhízottnak tekinthetőek. Ez az arány olyan magas, hogy az elhízottak aránya az Európai Unióban a férfiak körében 29%, míg a nőknél 38 %. Ezek a riasztó adatok is azt igazolják, hogy az elhízással mint problémával igenis foglalkozni kell, különösen egy olyan társadalomban, ahol a népesség folyamatosan csökken.
2011.07.20. 07:50
Harmonet.hu
A magzatra is veszélyes lehet a túlsúly
Itt egy újabb motiváció a fogyáshoz: a túlsúlyos nők számára a terhesség nehezebb, kockázatosabb lehet, mint a normál testalkatú hölgyeknek.
2011.07.13. 10:07
Nlcafe.hu
Túlsúly: miért nem tudok lefogyni?
Hazánkban egyre több a túlsúlyos ember. Mi lehet ennek az oka? Ha visszatekintünk sok évtizeddel előbbre, láthatjuk, hogy a földeket művelő parasztbácsi szalonnát falatozott ebédidőben, sokszor vacsorára is, mégsem volt túlsúlyos. Manapság sokan alig vesznek magukhoz ételt a nap folyamán, és mégis egyre gyarapszik kilóik száma. Amikor ugyanis az éhezés kiváltotta idegességtől eszünk, máris ott vagyunk, ahonnét elindultunk. Ördögi kör... vagy mégsem? Mi lehet a megoldás?
2011.07.06. 06:45
Harmonet.hu
350 millió cukorbeteg van
Számuk harminc év alatt megduplázódott a növekvő élettartam és a túlsúly miatt.
2011.06.27. 12:57
Velvet.hu
A terhesség ritka, de életveszélyes szövődménye: a HELLP-szindróma
A terhesség kapcsán viszonylag kevés szó esik olyan különleges betegségekben szenvedő, vagy speciális kezelést igénylő páciensekről, akiknek már a teherbe esése is sokkal nehezebb az átlagosnál. Ilyen problémák lehetnek többek között a cukorbetegség, a túlsúly, a magas vérnyomás, vagy akár a rendkívül súlyos HELLP-szindróma.
2011.06.20. 09:10
Harmonet.hu
Az anyai túlsúly növeli a gyerek halálozási kockázatát
A terhesség korai időszakában túlsúlyos édesanyák gyermekei sokkal nagyobb eséllyel halnak meg egy éves születésnapjukig, amihez az anyai magas vérnyomás és a cukorbetegség is hozzájárulhat.
2011.04.11. 12:04
Nlcafe.hu
Ne legyen a gyereke gerincferdüléses! Íme a megelőző módszerek
A mozgásszegény életmód már gyermekkorban érezteti hatását. A túlsúly és a testmozgás hiánya nem csak a szív-és érrendszeri és anyagcsere betegségek kockázatát növeli, de nagy veszélyt jelent a csontrendszert érintő rendellenességek, a gerincferdülés kialakulása szempontjából is. Ahhoz, hogy az elváltozásokat eredményesen kezelhessük, szükséges a mielőbbi felismerés, ezért szülőként fontos, hogy a megelőzés lehetőségei mellett a tünetekkel is tisztában legyünk.
2011.03.08. 17:52
Stop.hu
A legjobb, ha nem hízik el
Sok előnye mellett komoly hátrányokkal is jár a civilizációs életforma. Leszoktat a rendszeres mozgásról, és lehetővé teszi a mértéktelen étkezést és ezek következményeit, a túlsúlyt, illetve az elhízást. Ezek közül a túlsúly az enyhébb az elhízás súlyosabb, de mindkettőnek van veszélye.
2011.03.08. 15:22
Stop.hu
A lakás hőmérsékletével is összefügg a túlsúly
A hűvösebb lakás és a jobb éjszakai alvás segíthet a testsúly megtartásában.
2011.02.27. 14:02
Nlcafe.hu
Van-e kapcsolat a pikkelysömör és a túlsúly között?
Egy nemrégiben megjelent tanulmányban a pikkelysömör és a metabolikus szindróma elemeinek összefüggéseit vizsgálták. Az elhízás, a magas vérnyomás, a koleszterinszint, és a cukorbetegség szempontjából elemezték a betegek állapotát, és érdekes eredmények születtek. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa a betegség egyéb jellemzőiről is beszélt.
2011.02.03. 08:10
Harmonet.hu
A pikkelysömör és a túlsúly kapcsolata
Egy nemrégiben megjelent tanulmányban a pikkelysömör és a metabolikus szindróma elemeinek összefüggéseit vizsgálták. Az elhízás, a magas vérnyomás, a koleszterinszint, és a cukorbetegség szempontjából elemezték a betegek állapotát, és érdekes eredmények születtek. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa a betegség egyéb jellemzőiről is beszélt.
2011.02.02. 10:38
Csaladinet.hu
A 7 legjobb méregtelenítő étel
Az ünnepi lakomák alkalmával fogyasztott nehéz, kalóriadús ételek és a szilveszteri kiadósabb alkoholfogyasztás nyomát (túlsúly, fáradtság, kedvetlenség, alacsony energiaszint, petyhüdt, mitesszeres bőr, cellulitisz) sokan viselik még januárban is. Sajnos a télen felszedett kilók - a lelassult anyagcsere és a kevesebb mozgás miatt - nem mennek le maguktól, viszont ilyenkor is rendelkezésünkre áll néhány olyan ételcsoport, amelyek hatékony segítséget nyújtanak a fogyókúrában és a méregtelenítésben.
2011.01.05. 12:30
Harmonet.hu
A túlsúly nem csak az egészségre káros
Egy kutatás kimutatta: a túlsúlyos emberek az autóban is nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint a normál testalkatúak.
2011.01.05. 08:01
Nlcafe.hu
A kalciumbevitel is segít alakunk megőrzésében
Közeleg a karácsony, amikor a családdal eltöltött ünnepi napok alatt alattomosan kúsznak fel ránk a pluszkilók. A túlsúly leküzdésére számos praktika létezik: sokan nem is gondolnánk, hogy többek közt a megfelelő kalciumbevitelnek is szerepe lehet alakunk megőrzésében.
2010.12.18. 13:12
Nlcafe.hu
A túlsúly jobban öl, mint a soványság
Hatvanévesek körében a súlyos kövérség két és félszer nagyobb esélyt jelent a halálra.
2010.12.06. 11:30
Velvet.hu
A túlsúly és a túlzott soványság is megrövidti az életet
Másfél millió ember adatai alapján elmondható, hogy mind a túlsúly, mind a túlzott soványság rosszat tesz az egészségnek és megrövidíti az életkilátásokat. Amerikai kutatók 19 nagy tanulmány eredményeinek összesítése alapján számolták ki, hogyan hathat a testsúly a várható élettartamra.
2010.12.06. 09:10
Stop.hu
Sovány baba, dundi baba
Vajon mikor kezdődik a felnőttkori túlsúly karrierje? A génjeinkben hordozzuk? Már a csecsemőket is fogyókúráztatni kellene? Vagy erőnek erejével hizlalni, ha soványka? Lássuk, mit tud ma a tudomány a gyerekek testsúlyának alakulásáról, mi a normális, hol kezdődik a kóros?
2010.11.27. 12:11
Nlcafe.hu
Mi a tartós fogyás titka?
Nincsen olyan csodaszer, amely végleg megoldja a túlsúly problémát. Életmódváltozás nélkül csak feleslegesen terheljük a szervezetünket a ciklikus fogyás-hízás jojóval
2010.11.22. 15:53
Előzd meg a trombózist!
Ha hajlamos vagy a trombózisra, légy óvatos a fogamzásgátló tablettákkal, de veszélyfaktor a tartós fekvés, a túlsúly és a nagyfokú visszeresség is...
2010.09.24. 10:00
Nlcafe.hu
Új tények az alvás és a túlsúly kapcsolatáról
Azok a tinik, akik kevesebb mint 8 órát alszanak éjszaka, nagyobb eséllyel fogyasztanak magas zsírtartalmú ételeket. Nő az elhízás és az ezzel együtt járó egészségügyi problémák veszélye, mutatja egy kutatás.
2010.09.21. 12:00
Hazipatika.com
Csak a fogyókúra mentheti meg a Pa-Dö-Dö énekesét
Túlsúly, magas vérnyomás, rendszertelen táplálkozás
2010.09.18. 13:00
Falusi Mariann elszánt: bye-bye 40 kiló!
Az egész ország aggódott Falusi Mariannért az elmúlt napokban, hiszen az egyik vidéki koncertjéről mentővel kellett kórházba szállítani. Túlsúly, magas vérnyomás, rendszertelen táplálkozás - egyenes út a végzet felé!
2010.09.17. 04:03
Stop.hu
Gyenge a keringésed? Légy óvatos a fogamzásgátlókkal!
A gyenge vénás keringés és a visszerességre való hajlam veszélyes lehet, főleg, ha az alábbi tényezők valamelyike is társul hozzá: dohányzás, hormonális fogamzásgátló használata, túlsúly. A lanyha vénás keringés nemcsak vérrögképződéssel járhat, életveszélyes tüdőembóliát is okozhat!
2010.09.15. 06:30
Harmonet.hu
Túlsúly: mikor érjük el a kritikus pontot?
Induljunk ki abból, hogy az egyén valamikor a harmincas évei elején kerül a túlsúlyos kategóriába, legyen mondjuk ez plusz tizenöt kiló. Mire ugyanez a személy az ötvenes évei elején jár, már 25-30 kilóval nehezebb az ideális testsúlyánál.
2010.09.08. 12:46
Velvet.hu
Az elhízott férfiaknál alacsonyabb a spermaszám
Egy új tanulmány alapján könnyen lehet, hogy fiatal férfiaknál a túlsúly alacsonyabb spermaszámot eredményez.
2010.09.06. 12:40
Hazipatika.com
Újjászületett Komár László - se alkohol, se túlsúly
Hatalmas változáson ment keresztül Komár László az elmúlt néhány hónap alatt. Közel 15 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg, ami annak is köszönhető, hogy immáron messziről elkerüli az alkoholt.
2010.09.01. 13:51
Stop.hu
Döbbenet! Húsz kilós a kisbaba
Mindössze tíz hónapos, de máris húsz kilogrammot nyom egy baba Kínában - a túlsúly oka még az orvosoknak is fejtörést okoz.
2010.08.24. 15:46
4 forradalmi zsírégető módszer, ha már semmi nem segít
Jelentős túlsúly és sikertelen diéták esetén sincs okod az elkeseredésre. Új esélyt kaphatsz a leghatékonyabb eljárásokkal!
2010.07.30. 18:15
Femina.hu
Hatástalanítja a fogamzásgátlót a túlsúly
A fogamzásgátló tabletta a túlsúlyos tartományba tartozó BMI-vel rendelkező hölgyek között nagyobb teherbeesési arányt mutat, mint normál BMI esetén. Fogamzásgátló tapasz esetén a nagyobb testsúly és nem a nagyobb BMI jelentette ugyanezt.
2010.07.27. 12:30
Hazipatika.com
Mitől hízik el a gyerek?
Sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki túlsúly, cukorbetegség és szívbetegség azoknál a gyermekeknél, akik olyan családban nőnek fel, amely nem tartja fontosnak a rendszeresen ismétlődő és meghitt együttléteket - derül ki egy német tanulmányból.
2010.07.03. 20:41
Stop.hu
Férfiak, figyelem: a sörhas butít!
A legújabb kutatások szerint azon egyénekben, akiknél a túlsúly a has középső részén helyezkedik el, megnő a demencia kialakulásának esélye.
2010.06.21. 12:35
Hazipatika.com
Túlsúly, fáradtság, látásromlás - A mikrotápanyag-hiány tünetei
Vedd észre a súlyos hiánybetegségek jeleit, és cselekedj, mielőtt komoly problémád alakulna ki!
2010.06.10. 17:06
Femina.hu
Két életbe vágó ok, hogy miért ne hízzunk el
A túlsúly nemcsak elrontja az alakunkat és lomhává teszi a mozgásunkat, hanem komolyan veszélyezteti az egészségünket is.
2010.06.09. 08:36
Stop.hu
Stressz vagy túlsúly? A növényevés rendbe rak!
A növényalapú étrend segít elkerülni a stresszt és megelőzi a betegségek kialakulását. Elmondjuk, hogyan végezd! 
2010.06.08. 11:27
Így adj le 6 kilót! - Emésztésserkentő kanadai diéta
A túlsúly gyakori oka a lassú emésztés. A sikeres táplálkozáskutató étrendjével most újra lendületbe hozhatod.
2010.06.06. 14:16
Femina.hu
Többlet, túlsúly, elhízás
Mi a túlsúlyosság, mi az elhízás? A túlsúlyosság és az elhízás az az állapot, amely során felesleges zsír halmozódott fel a testben. Ez az állapot kockázatot jelent számos testi- és lelki betegséget és működési zavart illetően.
2010.05.28. 14:10
Harmonet.hu
Hasnyálmirigy-gyulladás kutyáknál
A kutyák esetében kialakuló hasnyálmirigy-gyulladás gyakran a túlsúly, a túletetés következménye. Ha a kutya valamilyen krónikus betegségben szenved, fokozottan elővigyázatosnak kell lenni.
2010.05.26. 16:10
Haziallat.hu
Túlsúly, rák és vashiány ellen - Így fogyaszd a vörösbort!
Számos egészségügyi problémát megelőzhetsz, ha odafigyelsz a táplálkozásra. Néhányat pedig azzal kerülhetsz el, ha szereted a vörösbort.
2010.05.24. 11:17
Femina.hu
Túlsúly, fáradtság, elsavasodás ellen - Filléres zsírégető, salaktalanító szerek
Fogyni és méregteleníteni szeretnél, de nem bízol a mesterséges készítményekben?
2010.05.04. 07:05
Femina.hu
Nem akar fogyni Cseke Katinka
A FEM3 Boszorkánykonyhájának vendégeként Cseke Katinka sajátos vallomást tett. A színésznő úgy döntött, nem kínlódik tovább a fogyókúrával, hiszen sem a magánéletében, sem a munkájában nem okoz számára gondokat a túlsúly.
2010.04.30. 15:30
Storyonline.hu
Megrémülünk a kövérség látványától?
Túlsúlyos idegenek képeit látva a nők agyában olyan terület aktiválódik, amely az identitásért és önreflexióért felelős - idézte amerikai kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap, felvetve annak lehetőségét, hogy a női agy a folyamatos kondicionálás hatására félelemmel reagál a túlsúly látványára.
2010.04.22. 18:55
Nlcafe.hu
Túlsúly és depresszió - az ördögi kör
Valóban mosolygósabbak a kövér emberek? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sőt a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a jelenségek közt.
2010.04.08. 09:30
Harmonet.hu
Túlsúly és depresszió - az ördögi kör
Valóban mosolygósabbak a kövér emberek? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sőt a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a jelenségek közt.
2010.04.07. 07:38
Csaladinet.hu
Speciális zsírégető, lúgosító diéta - Mínusz 5 kiló, könnyedén
A túlsúly hátterében szervezeted elsavasodása is állhat. Hozd helyre a sav-bázis egyensúlyt, és beindul a fogyás!
2010.04.04. 15:07
Femina.hu
A túlsúly néha előnyös is lehet?!
Az elhízásról régóta úgy tartják, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázati faktora, azonban egy új, a Rochesteri Egyetem Orvosi Karán végzett tanulmány szerint a soványság nem jelent előnyt a hirtelen szívhalál kockázatának szempontjából.
2010.03.31. 12:00
Hazipatika.com
A túlsúly idősebb korban sem törvényszerű
A kor előrehaladtával a kilók elleni küzdelem szélmalomharcnak tűnhet. A huszonévesen még látványos eredményeket hozó diéta az évek múlásával hatását veszti, úgy érezzük a plusz kilóktól már csak a koplalás menthet meg. Hogyan lehetünk karcsúak, fittek a sokadik X után is?
2010.03.30. 08:24
Csaladinet.hu
Elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség - Te is "alma" vagy?
A túlsúly mint probléma ritkán jár egyedül. Aki nassol, és nem mozog, nagy valószínűséggel társbetegségeket is beenged az életébe. Ha pedig ez a körhinta beindul, meglehetősen nehéz kiszállni belőle. A metabolikus szindrómáról és a kilépés lehetőségeiről dr. Marton Anna belgyógyász-kardiológus-diabetológus beszél.
2010.03.20. 12:03
Nlcafe.hu
Állítsuk meg a metabolikus-szindrómát!
A túlsúly, mint probléma, ritkán jár egyedül. Aki nassol, és nem mozog, nagy valószínűséggel társbetegségeket is beenged az életébe. Ha pedig ez a körhinta beindul, meglehetősen nehéz kiszállni.
2010.03.19. 08:05
Csaladinet.hu
A túlsúly 3 rejtett lelki oka - Ha nem tudod, miért hízol
Ha diétáid sorra kudarcba fulladnak, könnyen lehet, hogy lelki gondok állnak a háttérben. Szüntesd meg a valódi problémát, és búcsút mondhatsz a kilóknak.
2010.03.17. 18:45
Femina.hu
A túlsúly mentette meg az életem!
Egy floridai nő saját bevallása szerint a deréktáji zsírpárnáinak köszönheti, hogy még él: a máskor utált
2010.02.25. 07:49
Nlcafe.hu
Angliában iszonyú gond lesz a túlsúly!
Tíz férfiból nyolcnak, ugyanennyi nőből hétnek lesz súlyfeleslege 2020-ra Angliában egy szerdán közzétett jelentés szerint.
2010.02.17. 23:16
Stop.hu
Ami a gyereknek is kín: a gerincferdülés
A mozgásszegény életmód már gyermekkorban érezteti hatását. A túlsúly és a testmozgás hiánya nem csak a szív- és érrendszeri és anyagcsere betegségek kockázatát növeli, de nagy veszélyt jelent a csontrendszert érintő rendellenességek, a gerincferdülés kialakulása szempontjából is.
2010.02.04. 06:40
Harmonet.hu
Szabó Győző iszonyatosan szenvedett
Azt mondják, hogy a túlsúly és az elhízás sokszor lelki okokra vezethető vissza, később pedig komoly önértékelési problémát okoz. Szabó Győzőnek szerencsére nincsenek lelki problémái, egyszerűen csak szereti a hasát. Több mint száz kilót nyomott, amikor rádöbbent: drasztikus fogyókúrára van szüksége, mivel az egészsége forog kockán.
2010.02.03. 12:13
Stop.hu
Amit szülőként tehetünk a gerincferdülés ellen
A mozgásszegény életmód már gyermekkorban érezteti hatását. A túlsúly és a testmozgás hiánya nem csak a szív-és érrendszeri és anyagcsere betegségek kockázatát növeli, de nagy veszélyt jelent a csontrendszert érintő rendellenességek, a gerincferdülés kialakulása szempontjából is.
2010.02.03. 11:15
Csaladinet.hu
Nem zavarja a cseheket a túlsúly
Egy nemzetközi kutatás eredményei szerint kevéssé foglalkoztatja a cseheket a testsúlyuk, így nem különösebben zavarja őket az sem, ha itt-ott egy kis plusz van rajtuk. Annak ellenére vélekednek így, hogy szakértői becslések szerint a helyiek ötöde elhízott, több mint fele pedig túlsúlyos.
2010.01.20. 17:05
Nlcafe.hu
Fogyás, mozgás 50 felett is!
A vízi gimnasztika évek óta töretlen népszerűségnek örvend a mozogni vágyók körében. Sikeréhez nagymértékben hozzájárult az is, hogy a vízi torna olyan panaszok esetén is biztonsággal végezhető, mint ízületi elváltozások, túlsúly, vagy visszeresség.
2010.01.14. 11:00
Harmonet.hu
Mozgás korhatár nélkül: a vízi gimnasztika
A vízi gimnasztika évek óta töretlen népszerűségnek örvend a mozogni vágyók körében. Sikeréhez nagy mértékben hozzájárult az is, hogy a vízi torna olyan panaszok esetén is biztonsággal végezhető, mint ízületi elváltozások, túlsúly, vagy visszeresség.
2010.01.13. 11:04
Csaladinet.hu
A magyarokat bántja a legkevésbé a párjuk túlsúlya?
Finnországban törekszenek a leginkább az emberek a fogyásra, Franciaországban vádolják a leghevesebben az amerikai stílusú gyorsétkeztetést a fölös kilókért, és Magyarországon vélik a legkevesebben úgy, hogy a túlsúly miatt honfitársaik rossz szemmel néznek rájuk - többek között ez tűnik ki a Reader's Digest közvélemény-kutatásából, amely a lap legfrissebb, februári keltezésű számában jelenik meg.
2010.01.12. 14:52
Stop.hu
A túlsúly veszélyessége egyenlő a dohányzáséval
Ugyanannyi egészséges életévet veszítenek túlsúly miatt az amerikaiak, mint dohányzással.
2010.01.06. 10:49
Stop.hu
Ugyanolyan káros az egészségre a túlsúly, mint a dohányzás
Évente 10-10 millió életet követel mindkettő csak Amerikában.
2010.01.06. 09:13
Velvet.hu
Európai túlsúly van az őssejtkutatásban
Az ázsiaiak és az afrikaiak később élvezhetik az őssejtkutatások eredményét, mert kevesen kutatják a sejtvonalaikat.
2009.12.17. 14:30
Velvet.hu
Elhízás fenyegeti az afrikai szegényeket
Ma már a túlsúly világszerte több halált okoz, mint az alultápláltság. Az zsírban és cukorban gazdag olcsó ételek már Afrikában is gondot okoznak.
2009.12.15. 11:20
Velvet.hu
Tóth Vera pasira vadászik!
Az aranytorú énekesnő egy jótékonysági rendezvényen vallott az internetes sztártévé riporterének arról, hogy sajnos még mindig nem találta meg szíve választottját, de mégsem csügged. Vera elárulta, hogy az életében jelenleg vadászati időszak van, mellette pedig még mindig kitartóan fogyókúrázik, és már tizenöt kilót le is adott. Egyébként a fogyás nem csak a pasik, hanem az egészsége miatt is nagyon fontos, hiszen a családtagjai nagy része érbetegségekben szenved, aminek a túlsúly egyáltalán nem tesz jót.
2009.12.10. 10:22
Harmonet.hu
Galambos Lajos: "Lajcsi vagyok, élni akarok!"
Galambos Lajcsi másfél évvel ezelőtt járt Havas Henriknél, azóta eltűnt a rá annyira jellemző nagy pocak, arca már nem olyan kerekded, a hang azonban ugyanaz, és a trombitája sem szól másképp, mint akkor. Összesen ötvenegy kilót dobott le magáról a mulatóskirály. Galambos Lajcsi akkor ijedt meg, amikor orvosa elmondta, hány évvel rövidíti meg az életét a tetemes túlsúly. Havas Henriket elsősorban az érdekelte, hogy milyen ponton fordul egy kövér ember orvoshoz.
2009.11.14. 09:00
Storyonline.hu
Túlsúlyos kisiskolásból szívbeteg felnőtt - hogyan neveljünk egészséges gyermeket?
A gyermekkorban jelentkező és 6-7 éves kor után is tartósan fennálló túlsúly nagymértékben növeli a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
2009.10.16. 08:50
Csaladinet.hu
Mitől lesz szívbeteg a gyereked?
A gyermekkorban jelentkező és 6-7 éves kor után is tartósan fennálló túlsúly nagymértékben növeli a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Az egészséges életmódra nevelés terén az igazi megmérettetés az iskoláskor kezdetén jön el. Az iskolapadba kerülő gyermek aktív mozgással töltött ideje rendszerint csökken és ezzel együtt legtöbbször az iskolai büfék kínálata sem segíti az egészséges étkezésre irányuló törekvéseket. Mit tehet a szülő?
2009.10.15. 13:10
Harmonet.hu
A cipekedés kora lejárt: utazz üres bőrönddel!
Nehéz kofferek? Hatalmas bőröndök? Túlsúly a repülőn? Ellopott holmik? Mindennek vége! Egy remek ötlet, ami hatalmas üzlet is egyben, de a végén a turista az, aki legjobban jár. Nincs több cipekedés, és annyi ruhát hordasz az utazás alatt, amennyit csak akarsz!
2009.10.09. 12:30
Harmonet.hu
Nagyon vigyázz a súlyodra: rákhoz vezethet az elhízás!
Százhuszonnégyezernél is több európainál fejlődött ki rák a túlsúly miatt tavaly, és az elhízás további tízezreket veszélyeztethet a jövőben - közölték brit kutatók a Berlinben zajló európai rákkongresszuson.
2009.09.27. 10:09
Nlcafe.hu
Újabb kutatások bizonyítják: A jógázás fogyaszt!
Azt hitted, hogy csak az aerobic vagy a futás hasznos, ha fogyni akarsz? Dehogy! Egy kutatás épp mostanában igazolta, hogy a jóga hívei között kevés a kövér ember, túlsúly esetén pedig a jógázás a fogyást is elősegíti.
2009.09.16. 06:09
Nlcafe.hu
7 nap, 4 kiló - Egyszerű salaktalanító diéta
A túlsúly mellett a fáradékonyságot, a puffadást és a narancsbőrt is szeretnéd elfelejteni? Bízd magad hatékony rizs-krumpli diétánkra!
2009.09.06. 15:48
Femina.hu
Túlsúly, libidócsökkenés, alvászavar? - Így állítsd helyre a hormonháztartásod!
Fogalmad sincs, miért érzed magad rosszul a bőrödben? Talán hormonális ok állhat a háttérben.
2009.08.28. 11:48
Femina.hu
4 súlyos betegség, amit az elhízás okoz - A terméketlenségtől a rákig
A túlsúly nem csupán esztétikai szempontból jelenthet problémát: akár végzetes betegségek kialakulását is okozhatja.
2009.08.26. 07:34
Femina.hu
Amit a refluxról tudni érdemes
A szűk ruha, a túlsúly és a kiadós étkezés is okozhatja a betegséget.
2009.08.17. 17:35
Súlyos gondok - orvosi szemmel (2.)
Sorozatunkban, amelynek bevezető cikkében az elhízás okairól, fajtáiról és kockázatairól olvashattak, Dr. Pados Gyula, a Szent Imre Kórház főorvosa legfontosabb megállapításait foglaltuk össze, "Túlsúly és elhízás" című könyve alapján.
2009.08.11. 18:45
Hazipatika.com
A cukorbetegek ne közlekedjenek mezítláb!
Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a leggyakoribb, 2. típusú diabétesz, társbetegségeivel együtt - amelyek a magas vérnyomás, az emelkedett vérzsír szint, a túlsúly, és a szív- és érrendszeri betegségek - a megfelelő ellátással megelőzhető vagy idejében felismerve jól gyógyítható. Szakorvosi segítséggel a diabétesz összes típusának szövődményei részben megelőzhetőek, részben pedig feltartóztatható a már kialakult szövődmények progressziója.
2009.07.21. 10:24
Stop.hu
Három generáció harca a túlsúly ellen
Három sztárunk - Tóth Vera, Cseke Katinka, Falusi Mariann - különböző életszakaszban jutott el addig, hogy megküzdjenek a kilókkal, és más-más módszerrel fogynak.
2009.07.17. 07:25
Storyonline.hu
Olvasnivaló: Túlsúly: az alábecsült tömeggyilkos
Közhelynek számít a túlsúly egészségkárosító hatásait felsorolni, ám ennek ellenére a túlsúly egészségromboló hatásának mértéke meghaladhatja legmerészebb elképzeléseinket is. Egy magyar tanulmány sorozatgyilkosnak nevezte az un. komplex anyagcserezavar szindrómát, amely lényeges eleme a túlsúly.
2009.07.15. 12:35
Mindmegette.hu
Így adj le 4 kilót! - Egyszerű zsírégető zöldségkúra
A nyári hőségben nehezebben bírod a túlsúly okozta kellemetlenségeket? Ha szeretnél újra karcsú, fitt és fiatalos lenni, vágj bele diétánkba!
2009.07.03. 07:32
Femina.hu
Testsúly és termékenység
A terhesség idejére az optimális testsúly elérése kritikus fontosságú. Talán furcsán hangzik, de igaz; a túlsúly, a kóros soványság, az örökmozgó és a mozgásszegény életmód egyaránt negatívan befolyásolja a kívánt terhesség sikerét.
2009.07.03. 07:00
Astronet.hu
Reforméletmód - ősember módra
Egyes táplálkozástudósok arra az eredményre jutottak, hogy a túlsúly oka nem az ételek túlzott mértékű fogyasztásában, hanem a szénhidrátokra, különösen a finomított cukorra és a keményítőben gazdag élelmiszerekre való érzékenységben keresendő.
2009.07.01. 07:58
Astronet.hu
Együnk színeset!
Testünkben megszámlálhatatlan kémiai folyamat zajlik. Amit érzékelünk, annak egyike az éhség jelzése, amely születésünktől fogva működik. Sajnos életünk során a helytelen táplálkozási szokásaink mégis megzavarják. Ennek ismert következményei a túlsúly, gyomorbántalmak, enerváltság és gyakorlatilag minden pusztító vagy épp csak zavaró betegség. Igaz a mondás: 'az vagy, amit megeszel'.
2009.06.27. 15:59
Stop.hu
Kell egy kis túlsúly a hosszú élethez!
A legfrissebb kutatási eredmények szerint a pici túlsúllyal rendelkezők legalább olyan sokáig vagy valamivel tovább élnek, mint a teljesen normális testsúlyúak.
2009.06.27. 08:19
Stop.hu
Durva! A magyar óvodások közel fele túlsúlyos!
Magyarországon az óvodások 42 százaléka túlsúlyos vagy kövér, derül ki az Országos Élelmiszer-biztonsági és Táplálkozástudományi Intézet felméréséből. Ez az arány azért is ijesztő, mivel főként a gyerekkori túlsúly tehető felelőssé a felnőttkorban kialakuló betegségekért. Szakemberek szerint az első ötven hónap határozza meg a gyerekek későbbi életmódját, egészségét.
2009.06.24. 12:01
Harmonet.hu
Soványság vagy betegség? - Hízókúrák is léteznek
Egy olyan társadalomban, ahol a túlsúly népbetegség, nem véletlen, hogy a soványakat gyanakvással vegyes rejtett irigységgel méregetjük. Mások, az alkatilag soványak viszont lapunktól is hízókúrák közlését kérik, segítséget a gyarapodáshoz.
2009.06.11. 09:24
Nlcafe.hu
Cozmát beszavazták az év csapatába
Veszprémi túlsúly a csapatban, Mocsai Lajos a legjobb edző.
2009.05.28. 11:05
Velvet.hu
A tuti étvágycsökkentő: olcsó és nincs mellékhatása
Egy cég előállt a túlsúly elleni küzdelem legújabb eszközével, a diéta és a fogyás szolgálatában - ez pedig a kéklencsés szemüveg. A magyarázat szerint így a szemüveg viselője kevesebbet fog enni, mivel nem látja olyan vonzónak az ételt.
2009.05.27. 06:14
Stop.hu
Hozd a formád! Az elhízás megelőzése már gyermekkortól
A túlsúly és az elhízás világszerte a 21. század egyik legnagyobb népegészségügyi kihívásaként jelenik meg. A túlsúlyosak és elhízottak száma az elmúlt harminc évben drasztikusan emelkedett az Európai Unióban, különösen a gyermekek körében. Becslések szerint az Európai Unióban az iskolás korú gyermekek 25-28%-a elhízott.
2009.05.18. 08:30
Harmonet.hu
Túlsúly: évtizedes vita zárult le!
Lezárult egy évtizedes vita: korunk elhízásjárványának fő okozója nem a kevés fizikai munka és a mozgáshiány, sokkal inkább a túlzott kalóriabevitel. A kérdést számos oldaláról az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy az Egyesült Államokban a lakosság súlynövekedésért szinte teljes mértékben a többletkalória okolható. A vizsgálat eredményeit Amszterdamban az elhízásról szóló 17. európai kongresszuson ismertették.
2009.05.13. 20:03
Stop.hu
Folyás, viszketés, túlsúly ellen - Fogyj és gyógyulj Candida-diétával!
Bármivel próbálkozol is, nem tudsz megszabadulni súlytöbbletedtől és a visszatérő hüvelygombától? Vágj bele diétánkba!
2009.05.04. 08:17
Femina.hu
3 jel, hogy komoly veszélyben az egészséged - Túlsúly, állandó fáradtság, hajhullás
Egészségi állapotod romlásának számtalan tünete lehet, melyre érdemes odafigyelned, hogy elkerüld a nagyobb bajt.
2009.05.04. 07:32
Femina.hu
A cigit elhagyják, de a többletkilók maradnak
Hajlandók a dohányzást abbahagyni az idős amerikaiak, ha kiderül, hogy szívbetegek vagy cukorbajuk van, de a fogyókúrázás azonban nem megy. A túlsúly csökkentésének sovány eredményeit az Archives of Internal Medicine közölte.
2009.02.16. 09:55
Hvg.hu
A betegek leteszik a cigarettát, de nem hajlandók lefogyni
Hajlandók a dohányzást abbahagyni az idős amerikaiak, ha kiderül, hogy szívbetegek vagy cukorbajuk van, de a fogyókúrázás azonban nem megy. A túlsúly csökkentésének sovány eredményeit az Archives of Internal Medicine közölte.
2009.02.16. 07:01
Stop.hu
Szabaduljunk meg a hercig zsírpárnácskáktól
Túlsúlyban a rák rizikója. Akár szójáték is lehetne, de szó szerint veendő: a túlsúly valóban a daganatos megbetegedések egyik lehetséges és létező rizikófaktora. Ezt hangoztatja dr. Pados Gyula címzetes egyetemi tanár, a Fővárosi Szent Imre kórház IV. Belgyógyászata lipidológiai részlegének vezető főorvosa.
2009.02.14. 08:39
Stop.hu
Növekvő súly, növekvő gondok - Az elhízás és az érbetegségek
Az elhízás népbetegség, mely folyamatosan terjed az egyre fiatalabb korosztály tagjai között is. A túlsúly egyrészt esztétikai problémát jelent viselőjének, mely különösen gyermek- és serdülőkorban komoly önértékelési zavarokhoz, gátlásossághoz vezethet. A plusz kilók ezen kívül súlyos egészségi problémákat is okozhatnak.
2009.02.09. 09:50
Csaladinet.hu
Így dobj le 20 kilót! - Hatékony edzésterv duciknak
20 kiló túlsúly nemcsak esztétikailag előnytelen, de az egészségedet is veszélyezteti. Edzéstervünkkel azonban megszabadulhatsz tőle!
2009.02.08. 13:17
Femina.hu
Fogyókúrás a gyümölcs?
A túlsúly és az elhízás korunk népbetegsége, a fogyókúra pedig világszerte össznépi tevékenységgé vált. Napjainkban fogyókúrás diéták és tanácsok tömkelegével találják szemben magukat a fogyni vágyók. Sokan a kalóriák számolgatásával szeretnék a kívánt karcsúságot elérni. De vajon a számolgatásnál mennyit nyomnak latba a gyümölcsök?
2009.02.02. 21:31
Dobj le 20 kilót! - A 3 leghatékonyabb mozgásforma
A nagyobb túlsúly lefaragása sem lehet akadály, ha igazán hatékony, mégis kímélő mozgásformát választasz. A következőket bátran kipróbálhatod!
2009.01.13. 16:48
Femina.hu
Növekvő súly, növekvő gondok - Az elhízás és az érbetegségek
Az elhízás népbetegség, mely folyamatosan terjed az egyre fiatalabb korosztály tagjai között is. A túlsúly egyrészt esztétikai problémát jelent viselőjének, mely különösen gyermek- és serdülőkorban komoly önértékelési zavarokhoz, gátlásossághoz vezethet. A plusz kilók ezen kívül súlyos egészségi problémákat is okozhatnak.
2008.12.17. 22:15
Csaladinet.hu
Tisztább kép: Étvágy és elhízás - mi a kapcsolat?
A genetikai adottságaink nem csak testi jellemzőinket, pl. szemünk, vagy hajunk színét határozzák meg, hanem hatással vannak a túlsúly kialakulására, sőt a fizikai aktivitáshoz történő hozzáállásunkat, szokásainkat is befolyásolhatják. Hogyan kapcsolódnak össze ezek a jellemzők, étvágyunk és alkatunk? Tisztább képet az elhízásról.
2008.12.17. 06:30
Harmonet.hu
A túlsúly 5 lelki oka - Nem te vagy a hibás!
A túlsúly hátterében olykor komolyabb problémák állnak, mint az egészségtelen táplálkozás. Ha fogyni akarsz, fontos, hogy felismerd őket!
2008.12.04. 08:18
Femina.hu
Győziék 77 kilót fogytak!
A Gáspár család elszántan küzd a túlsúly ellen. A család feje elhatározta, hogy ők négyen szuperegészséges életet fognak élni.
2008.11.25. 13:11
Nlcafe.hu
Tartsa edzésben a szívét!
Szervezetünk motorja, szívünk is egy izom. Ahhoz, hogy fitten tartsuk, edzenünk kell! Ha szeretné megőrizni egészségét és fiatalságát, legfontosabb feladata a rendszeres mozgás. Aki nem mozog eleget, annak a szíve hamarabb öregszik, a kialakuló túlsúly pedig cukorbetegséghez, magas vérnyomáshoz vezethet, ami szintén veszélyezteti szívünket.
2008.11.24. 13:16
Stop.hu
Túlsúly, kimerültség, székrekedés - A pajzsmirigyproblémák tünetei és kezelése
Előzd meg a komolyabb betegségeket természetes módszerekkel!
2008.11.18. 10:18
Femina.hu
Velünk híznak kedvenceink
Az állatorvosok szerint a túlsúly és a cukorbetegség nem csak az emberek problémája, sok gazda ugyanis nem tud ellenállni kedvencének, és folyamatosan finomságokkal tömi, ami miatt az állat szintén túlsúlyos és cukorbeteg lehet.
2008.11.16. 20:56
Stop.hu
5 nap, 3 kiló - Fogyj az ősi módszerrel!
Nem véletlen, hogy a keleti kultúrákban jóval ritkább a túlsúly és az elhízás kialakulása. Ha szeretnéd tudni, miért, próbáld ki a jóga-diétát!
2008.11.13. 15:18
Femina.hu
No elhízás - no mellrák
Az elhízás számos szempontból káros az egészségre. A nők esetében további veszélyt jelent, hogy kutatások szerint a túlsúly hajlamosít az emlőrák kialakulására. Jó hír azonban, hogy napi 30-60 perc testmozgással kivédhető a kockázat.
2008.11.06. 20:36
Stop.hu
A túlsúly lelki okai - A leginkább hizlaló problémák
Sokszor nem a mozgásszegény életmódra vezethető vissza a súlyprobléma. A háttérben szeretetlenség, magány és szexuális gond is állhat.
2008.11.02. 14:48
Femina.hu
Túlsúly okozza az ízületi kopásokat
Rá kell jönni, mi váltja ki a mozgásszervi bajokat
2008.10.10. 14:44
Puffadás, túlsúly, emésztési zavarok - A bélgombás betegségek tünetei
Emésztési zavarokkal, állandó éhségérzettel, vércukorszint-ingadozással küzdesz? Mindez a bélgomba tünete lehet.
2008.09.30. 12:18
Femina.hu
Minimum 20 kiló felesleged van? - 3 biztos fogyókúrás módszer
A kóros túlsúly elleni harcban nem biztos, hogy segít a szigorú diéta. Ha eddig hiába próbálkoztál, akkor is van még remény!
2008.09.29. 06:18
Femina.hu
Mikor lesz infarktusa? A mérleg megmondja!
Minél több túlsúly van valakin, annál valószínűbb, hogy korábban kap szívinfarktust - áll egy új tanulmányban. A kutatók szerint akkor nőtt meg a korai életkorban bekövetkező szívinfarktus aránya, amikor az emberek átlagban kövérebbek lettek.
2008.09.15. 18:10
Hazipatika.com
Mikor lesz infraktusa? A mérleg megmondja!
Minél több túlsúly van valakin, annál valószínűbb, hogy korábban kap szívinfarktust - áll egy új tanulmányban. A kutatók szerint akkor nőtt meg a korai életkorban bekövetkező szívinfarktus aránya, amikor az emberek átlagban kövérebbek lettek.
2008.09.15. 11:45
Hazipatika.com
Mozgassuk át vénáinkat!
A láb vénás keringését rontja a folyamatos ülő- vagy állómunka, a túlsúly vagy akár a fogamzásgátló tabletták szedése, de megterhelő lehet a magas sarkú cipő viselése is. A pangó vénás vér azért veszélyes, mert vérrög alakulhat ki, ami az alsó végtagban trombózist okozhat. A mozgás megkönnyíti az erek munkáját, hiszen amikor az izmok összehúzódnak, pumpaszerűen fokozzák a vér áramlását a szív irányába.
2008.09.07. 15:09
Stop.hu
Út a karcsúsághoz - árnyékunkon keresztül
A túlsúly valójában tünet, amelyben az képeződik le, amit tudatosan nem akarunk megélni. Ha átmenetileg meg is szüntetjük - például egy drasztikus fogyókúrával -, az ok, azaz a tünetet kiváltó árnyék előbb-utóbb újra hírt ad magáról.
2008.08.29. 12:08
Nlcafe.hu
Út a karcsúsághoz - árnyékunkon keresztül
A túlsúly valójában tünet, amelyben az képeződik le, amit tudatosan nem akarunk megélni. Ha átmenetileg meg is szüntetjük - például egy drasztikus fogyókúrával -, az ok, azaz a tünetet kiváltó árnyék előbb-utóbb újra hírt ad magáról.
2008.08.29. 10:08
Nlcafe.hu
Cukorbetegség, túlsúly, hajhullás ellen - A legolcsóbb megoldás: csalán
Nagyanyáink nyomán tanulj meg gyógynövényekkel gyógyítani. Az erdő, mező virágai olcsó és hatásos segítséget nyújtanak.
2008.08.18. 08:48
Femina.hu
Speciális testsúlycsökkentő, rákmegelőző diéta - Heti 1,5 kiló mínusz
A túlsúly nemcsak a rákos megbetegedések kialakulását, de a daganatos sejtek növekedését és terjedését is elősegíti.
2008.08.04. 06:48
Femina.hu
Fogyókúra almaecettel
Az almaecet fogyókúrás csodaszernek számít. Ha azonban nem szüntetjük meg a túlsúly valódi okát, ha továbbra is többet eszünk a kelleténél és keveset mozgunk, akkor az almaecet sem segíthet a fölösleges kilók eltüntetésében.
2008.07.28. 06:00
Astronet.hu
Ne akarjunk egyszerre sok kilótól megszabadulni
A túlsúly és elhízás terápiás gyakorlata számos esetben főként az életmód nagy mértékű, intenzív módosítását, ezáltal pedig látványos tömegcsökkentést jelenti. Azonban a terápiás kudarc, vagyis a nehezen leadott kilók visszatérése, túlontúl gyakori jelenség. Ezzel szemben a kevésbé lendületes, apró lépésekben megvalósított karcsúsodás hosszabb távon is könnyen eredményes lehet.
2008.07.21. 07:51
Stop.hu
Kövér baba, kövér kamasz! Kognitív készségét tekintve: Kicsit butácska?
Túlsúly és kognitív (észlelési) funkciók kapcsolata általános iskolások és kamaszok körében. Ha valaki túlsúlyos, nem lepődünk meg, ha az kihat általános kondíciójára, fizikai állapotára. De mi a helyzet a szellemi képességekkel? Erre kerestek választ amerikai kutatók.
2008.07.17. 20:43
Harmonet.hu
Túlsúly, fejfájás, szívbetegség, hátfájás - Edzéstervek betegségek szerint
Fáj a hátad, gyakran a fejed is, és néha nyomást érzel a mellkasod tájékán? Van egy egyszerű megoldás!
2008.04.28. 10:48
Femina.hu
Miért nem tudunk kikerülni az evés bűvköréből?
Kényelmes életvitel, egyre kevesebb mozgás, szénhidrátokban, zsírokban gazdag ételek. Mindezek egyenes következménye a túlsúly, az elhízás, esztétikai, majd egészségügyi problémák. A megoldás: fogyókúra.
2008.04.11. 07:02
Stop.hu
A túlsúly jót tesz a fogaknak?
Az általános felfogás ellenére a túlsúlyos gyerekeknek egészségesebbek a fogaik, mint normál testsúlyú társaiknak, jelent meg a Community Dentistry&Oral Epidemiology ehavi számában.
2008.04.08. 05:59
Stop.hu
8 fantasztikus gyógynövény nőknek - Vízhajtó, emésztésserkentő
Tipikus női probléma a puffadás, a túlsúly és a menstruációs fájdalom. A gyógynövények segítenek.
2008.03.30. 19:18
Femina.hu
A túlsúly szellemi megközelítése - 1. rész
Lelki sérelmeid kövezik ki szellemi fejlődésed útját! Ez a fogyókúra spirituális útja. De vajon hogy tudhatod meg, mit tükröz vissza a világ magadról, magadnak?
2008.03.18. 05:00
Astronet.hu
Ausztráliába ment ’A stáb’
Zimány Linda, Mark, Tóth Gabi és Anti Fitness Tomi 30 órás repülőútra indultak. Gabi életében először ült utasszállító repülőre, Lindának és a többieknek poggyász túlsúly problémáik voltak... Ausztráliai kalandjukat május 12-től ’A stáb’ második szériájában láthatjátok a VIVA-n!
2008.03.13. 06:07
Harmonet.hu
Tóth Gabi most ült fel először, a többiek a túlsúllyal küszködtek
Zimány Linda, Mark, Tóth Gabi és Anti Fitness Tomi 30 órás repülőútra indultak. Gabi életében először ült utasszállító repülőre, Lindának és a többieknek poggyász túlsúly problémáik voltak... Ausztráliai kalandjuk május 12-től "A stáb" második szériájában látható a VIVA-n!
2008.03.12. 18:04
Stop.hu
A túlsúly lelki oldala - 2. rész
Minden fizikai folyamatnak, változásnak van lelki oka is. Tudod-e, melyik az a legegyszerűbb kérdés, amellyel ezt az okot kiderítheted?
2008.02.27. 06:00
Astronet.hu
A túlsúly lelki oldala - 1. rész
Szeretnéd megérteni, hogy a felettes éned milyen úton akar kivezetni a "siralom völgyéből? Ez a cikksorozat segít a fogyókúra lelki kulcsának a megfejtésében.
2008.02.25. 08:02
Astronet.hu
Kiböjtölt egészség
A böjt - szemben a fogyókúrával - nem a túlsúly leadására szolgáló, csökkentett energiatartalmú étrendet jelent, de nem is a teljes koplalást, ahogy azt sokan hiszik. Aki következetesen és fegyelmezetten végigcsinál egy néhány napos böjtöt, az méregteleníti a szervezetét, erősíti az immunrendszerét, és csak utolsósorban veszít a súlyából.
2008.02.17. 13:03
Origo.hu
Alváshiány vagy túlsúly miatt feledékenyek a kismamák
Bizonyára sokan tapasztalták, hogy terhesség alatt a memóriájuk nem működik úgy, mint azelőtt: a várandós kismama képes elfelejteni, mit is akart vásárolni a boltban vagy simán ott hagyja a kávéját a konyhában, amelyre órákkal később talál rá jéghidegen.
2008.02.11. 12:55
Velvet.hu
4 ok, amiért a túlsúly előnyös - Légy duci és elégedett!
A kóros elhízással szemben egy kis túlsúly még nem a világ vége, sőt számos előnye is lehet. Ismerd meg, miért hasznos néhány pluszkiló!
2008.01.23. 10:48
Femina.hu
Három kiló túlsúly az ünnepek átlaga
Átlagosan három kiló túlsúllyal zárták az olaszok az év végi ünnepeket, most a zöldségkúrának jött el az ideje - figyelmeztetett az olasz mezőgazdasági termelők szövetsége.
2008.01.06. 17:46
Stop.hu
Vigyázz a májadra, mert ma még pótolhatatlan!
A túlzott alkoholfogyasztáson kívül a zsíros ételek, a túlsúly és a mozgáshiány jelent komoly veszélyforrást a máj egészsége szempontjából. Sokan sajnos csak akkor kapnak észbe, amikor már túl késő.
2007.12.29. 04:01
Stop.hu
Szexpozíciók - A kalóriák és az alakformálás tükrében
A túlsúly nemcsak egészségi állapotodra, de a szexuális életedre is rányomja bélyegét. Szeretkezz és fogyj!
2007.12.26. 19:43
Femina.hu
Fellélegezhetnek a ducik: nem a súly a lényeg
A kövérség helyett leginkább az edzettség befolyásolja a várható élettartamot - állapították meg amerikai kutatók, akik szerint eltúlozzák a túlsúly egészségi kockázatait.
2007.12.06. 07:41
Stop.hu
Alattomos vérnyomásemelők
A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly, méghozzá nem is kis mértékben. Ez azért szomorú, mert viszonylag könnyen...
1999.11.30. 00:00
Elixironline.hu
Az elhízott gyerekből szívbeteg felnőtt lesz?
A gyermekkorban jelentkező és 6-7 éves kor után is tartósan fennálló túlsúly nagymértékben növeli a szív-és...
1999.11.30. 00:00
Elixironline.hu
Gyakrabban hízik el, aki hosszasan autózik munkahelyére
A munkahelyükre nagyobb távolságról autózóknál gyakoribb a túlsúly és kevésbé fittek, mint azok, akik közelebb laknak - állítják amerikai kutatók kedden közzétett tanulmányukban.
1999.11.30. 00:00
Informed.hu
Gyakrabban hízik el, aki hosszasan autózik munkahelyére
A munkahelyükre nagyobb távolságról autózóknál gyakoribb a túlsúly és kevésbé fittek, mint azok, akik közelebb laknak - állítják amerikai kutatók kedden közzétett tanulmányukban.
1999.11.30. 00:00
Informed.hu
Mikor lesz infarktusa? A mérleg megmondja!
Minél több túlsúly van valakin, annál valószínűbb, hogy korábban kap szívinfarktust - áll egy új tanulmányban. A kutatók szerint akkor nőtt meg a korai életkorban bekövetkező szívinfarktus aránya, amikor az emberek átlagban...
1999.11.30. 00:00
Hazipatika.com