Szombat esti láz

Szombat esti láz

Hírek, események, cikkek, képek, szereplők az RTL2 népszerű műsoráról, a Szombat esti lázról. Nézd meg a táncosokat és híres partnereiket!

Újabb gyermekáldás elé néz az RTL Klub műsorvezetője  - Képeken a heti sztárhírek
Újabb gyermekáldás elé néz az RTL Klub műsorvezetője - Képeken a heti sztárhírek
Nézd meg képekben, mi történt a héten a hazai sztárvilágban!
tegnap, 05:50
Femina.hu
Az RTL Klub képernyőjén rendel Dr. Tóth
Az RTL Klub képernyőjén rendel Dr. Tóth
Ősztől új formátummal jelentkezik az RTL Klub. A Dr. Tóth, a The Doctor Oz Show magyar változata hétköznaponként várja majd a nézőket a képernyő elé, egészségügyi témában, a legszélesebb spektrumon igyekszik majd eligazítást nyújtani.
szombat, 09:05
Noinetcafe.hu
 Már tavaly feljelentették az RTL-t a kormányból a tulajdonosainál
Már tavaly feljelentették az RTL-t a kormányból a tulajdonosainál
Már tavaly felnyomták kormányzati körökből az RTL-t a tévétársaság tulajdonosainál. A kormány 2012 óta figyelte a tévé híradóit, mert úgy látta, „elfogult”, „ellenséges” vele szemben az adó. Az RTL Klub a kritikák nyomán tavaly átvilágította a hírműsorait, és arra jutott, hogy a Fidesz és a kabinet elvárásainak képtelenség megfelelni. Megnéztük, mi volt RTL és a kormány közti nyílt háború előzménye.
péntek, 17:15
Hvg.hu
hirdetés
Valójában ekkor kezdődött a háború a kormány és az RTL Klub között
Már tavaly „feljelentették” kormányzati körökből az RTL-t a tévétársaság tulajdonosainál.
péntek, 17:05
Hetivalasz.hu
Szeptembertől elrajtol az X-Faktor
Szeptembertől elrajtol az X-Faktor
Rögtön az első őszi hétvégén, szeptember 6-án indul az új évad az RTL Klub tehetségkutatójában.
péntek, 16:35
Hir24.hu
Kormány kontra RTL
Már tavaly felnyomták kormányzati körökből az RTL-t a tévétársaság tulajdonosainál. A kormány 2012 óta figyelte a tévé híradóit, mert úgy látta, „elfogult”, „ellenséges” vele szemben az adó. Az RTL Klub a kritikák nyomán tavaly átvilágította a hírműsorait, és arra jutott, hogy a Fidesz és a kabinet elvárásainak képtelenség megfelelni.
péntek, 15:10
168ora.hu
Micsoda meglepetés! Egy műsorban szerepel a TV2 és az RTL Klub sztárja  - A részletek
Micsoda meglepetés! Egy műsorban szerepel a TV2 és az RTL Klub sztárja - A részletek
Keresztes Ildikó és Tóth Vera a Sztárban sztár új évadában.
péntek, 14:05
Femina.hu
Elő a bukszákkal, fizetni kell
Nem érinti cégét a reklámadó, hisz az csak büntetősarc, amellyel a kormány az RTL Klubot akarja ráncba szedni - ha így vélekedik, jobb, ha újra átgondolja a helyzetét. A jogszabály ma lépett életbe és a jövő héten már utalni is kell a NAV-nak. Még annak is, aki sok névkártyát nyomtat.
péntek, 12:25
Stop.hu
Újabb RTL-eseket igazolt a TV2
Újabb RTL-eseket igazolt a TV2
Összeállt a Sztárban sztár második szériájának mezőnye! Keresztes Ildikó és Vastag Tamás is szerepel a TV2 műsorában.
péntek, 12:10
Hir24.hu
hirdetés
Újabb RTL-es nagyágyúkat igazolt a TV2
Keresztes Ildikó és Vastag Tamás is szerepel majd a TV2 Sztárban sztár című műsorában.
péntek, 10:52
Kiskegyed.hu
Hazahoztak egy Bridgestone-dolgozót az ebola sújtotta Libériából
A tatabányai Bridgestone hazahozatta az ebolajárvány által sújtott Libériában dolgozó magyar munkatársát - tudta meg az RTL Klub Híradója.
péntek, 10:30
Kemma.hu
Az adótitok
Ha az RTL napi híradójának adását szemléljük, állandó illusztrációs anyagainak egyike Rogán Antal vagyonnyilatkozata.
péntek, 06:23
Nepszava.hu
Mától kell fizetni a reklámadót
A remélt 8 milliárd forint felét, 4,5 milliárdot az RTL Klubnak kell állnia.
péntek, 05:06
Nepszava.hu
Megszólalt a bősárkányi légpisztolyos lövöldöző
Megkereste az RTL Híradót az a férfi, aki légpisztollyal lövöldözött kedd éjjel a Győrhöz közeli Bősárkányban, barátnője szülei házánál. Azt mondta: azért ment oda, hogy elvigye onnan az alig egyhetes kisfia babakelengyéjét, amit ő maga vett neki. Állította, hogy a pisztolyban nem volt benne a tár, a szülők viszont ennek az ellenkezőjét mondták.
csütörtök, 23:20
Hvg.hu
Orvosi rendelő az RTL-en
Orvosi rendelő az RTL-en
Az RTL Klub képernyőjén rendel ezentúl Dr. Tóth.
csütörtök, 13:26
Mmonline.hu
Pénteken valósággá válik a reklámadó
Pénteken valósággá válik a reklámadó
Augusztus 15-től életbe lép a médiavállalkozásokat sújtó reklámadó, amely teher legfőbb viselője a hazai RTL lesz, és augusztus 20-ig be kell fizetni.
csütörtök, 11:05
Fn24.hu
A kőszegi natúrpark programjai (2014. augusztus 15-20.)
Augusztus 15.  péntek - Rőtfalva - Zarándoklat További információ: Római Katolikus Plébánia (94/563-397) Augusztus 16.  szombat  - Az új kenyér ünnepe - Lukácsháza Helyszín: Hegypince – Kemencés pincék További információ: Lukácsházi Borbarát Hölgyek, Kámán Diana (30/48-66-338) Augusztus 16.  szombat Kultúrház átadó - Cák További információ: Paukovics Józsefné (30/543-2633) Augusztus 16. szombat, Kelet varásza Nyugaton - orientális hastáncfesztivál Helyszín: Jurisics vár, Kőszeg 10.00-17.00 családi kísérő programok 19.00 Orientális tánc gála Augusztus 16.  szombat Együtt 1 úton - Mária út zarándoklat További információ: Mária Út Közhasznú Egyesület (info@mariaut.hu) Augusztus 16.  szombat Több nyomon a városban - Mesélő házak Kőszegen, épületek és történetek A sétát vezeti Bakos György. Találkozó: 10.00, Tourifnrom Kőszeg (Fő tér 2.) További információ: 94/563-120, ine@t-online.hu Augusztus 16-17., 20.  szombat-vasárnap, szerda Tealevelek, szirupok és gyógybor, kóstolási lehetőséggel – Bemutató a Virágudvarban Helyszín: Kőszeg, Táblaház u. 11. Nyitva: 10-12.00 és 14-17.00 Információ: Bakos György (30/469-8007) Augusztus 17.  vasárnap Csepregi Bucsu - kirakodó vásár és Malomkerti Vígság Helyszín:Boldogasszony Kápolna, Szent Miklós Templom További információ: www.csepreg.hu Augusztus 19. kedd, Történelmi jelmezes Tűzoltó utcabál Helyszín: Fő tér, 20.00 Augusztus 20. szerda 13:00-15:00 nyitva tart a KORONAŐRZŐ BUNKER (Kőszeg, Kálvária utca - Kálvária I. stáció előtt) A koronaőrző bunker augusztus 16-án technikai okok miatt zárva tart! A koronaőrző hely látogatásáért fizetendő díj: Felnőtt: 300 Ft/fő Gyermek (14 éves korig) és nyugdíjas (65 év felett): 150 Ft/fő Felnőtt csoportos kedvezmény 15 fő felett:200 Ft/fő Gyermek és nyugdíjas csoportos kedvezmény 15 fő felett: 100 Ft/fő Az IGEN Natúrpark Turista kártyával rendelkezők korosztályuknak megfelelő csoportos kedvezményt kapnak! A megszokott szombati nyitva tartástól eltérő időpontban csak előzetes bejelentés/egyeztetés alapján látogatható az emlékhely (min. 2 munkanap) Augusztus 20. szerda, Államalapító Szent István király ünnepe Helyszín: Jurisics tér, 17.00 Ünnepi szentmise majd ünnepi koncert, 18.00 Jézus Szíve plébániatemplomSelect ratingGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Értékeljen!ProgramajánlóKőszegÍrottkő NatúrparkMozaikÉn is itt akarom látni a programom!
csütörtök, 08:35
Alon.hu
Véget ért a Gyulai Várszínház idei évada
Véget ért a Gyulai Várszínház idei évada
A magas művészeti színvonal megőrzését nevezte az 51. évad egyik legfontosabb erényének a Gyulai Várszínház mögött álló, művészeti szakemberek, művészek és a fenntartók képviselői alkotta Művészeti Tanácsadó Testület - közölte az MTI-vel a grémium keddi ülése után Gedeon József, a teátrum igazgatója. A direktor, aki egyben a Szabadtéri Színházak Országos Szövetségének az elnöke, elmondta: a Gyulai Várszínház az 51. évadát rendezte meg az idén június 27. és augusztus 9. között, és ennek keretében a jubileumi X. Shakespeare Fesztivált július 3. és 13. között. Az évadban 60 programot szerveztek, ebből 17 ingyenes, 43 fizetős program volt. Ebben az évben is - a magyar művészek mellett - a világ számos kiváló művésze lépett fel Gyulán. Tizenkét országból érkezett - mások mellett Angliából, Németországból, Franciaországból, Olaszországból és az Egyesült Államokból - a több mint 600 profi fellépő és 1000 amatőr előadó.Három új bemutatót, négy fesztivált tartottak, a prózai színház mellett volt klasszikus, reneszánsz, kortárs, könnyű- és világzene, kortárs tánc, musical, néptánc, film, bábszínház, felolvasószínház, kiállítás, konferencia, gasztronómia - sorolta az összművészeti programsort az igazgató. Szerinte kiemelt sikert aratott a Szentivánéji álom című vígjáték bemutatója a várszínpadon, a nemzetközi hírű, fiatal grúz alkotó, David Doiashvili rendezésében. Ez a produkció a budapesti Nemzeti Színházzal közösen jött létre. Látható volt továbbá Szerb Antal regényének, az Utas és holdvilágnak színpadi adaptációja, a Forte Társulat előadása Ágota Kristóf A nagy füzet című regényéből, ugyancsak ők adták elő Arany klasszikusát, a Toldit is. A Beregszászi Színház egy történelmi "tragigroteszket" hozott el a fesztiválra, Zelei Miklós Zoltán újratemetve című darabját, Vidnyánszky Attila rendezésében. A Várszínház látogatottsága az idén 27.500 fő volt, ebből 10 ezer fizető néző, a többiek ingyenes programokon vettek részt - tette hozzá az igazgató.Forrás: MTI
csütörtök, 07:00
Szinhaz.hu
Kik azok a "fizikaisok"? - Interjú Kiss Anikóval
Kik azok a "fizikaisok"? - Interjú Kiss Anikóval
„Az akadályok néha lehetőségekké válnak” - mondja Kiss Anikó, az első színházrendező - fizikai színházi koreográfus szak idén végzett hallgatója. Sorozatunk, amelyben az osztály tagjait mutatjuk be, folytatódik. Honnan származol, és mivel foglalkoztál az SZFE előtt?A vajdasági Magyarkanizsán születtem. Szabadkára jártam gimnáziumba, egyetemre pedig Újvidékre. A gimnázium után nem igazán tudtam eldönteni, hogy mit tanuljak. Gyorsan beiratkoztam az Újvidéki Egyetem Jogi Karára, amelyet végül abszolvensként hagytam ott. Az egyetem alatt szinte minden szabadidőmet a néptáncra fordítottam, elvégeztem egy néptánc-pedagógusképzést, és tanítással is foglalkoztam. Habár nem éreztem igazai szakmai elhivatottságot a jogtudományok iránt, mégis sokszor hasznát vettem az egyetemen szerzett tudásnak - például pályázatírás és szerződéskötések alkalmával, illetve ott tanultam meg szerbül, ami szintén jól jön, amikor otthon, Szerbiában dolgozom.Hogyan kerültél kapcsolatba a tánccal?Teljesen véletlenül. Altalános iskolás koromban Tóth Ági néni indította el Kanizsán a tánctanítást még ’96-ban. Mikor találkoztunk, akkor fogalmam sem volt, hogy mi ez, csak lenyűgözött a tanárnő személyisége, és gondoltam, hogy én is jól fogom magam érezni, ha azt csinálom, amit ő. Mint másokat a sport, úgy engem a tánc nevelt rá sok mindenre – például a fegyelemre és a csapatmunkára. A jogi képzésem vége felé kezdett el komolyabban érdekelni a kortárs tánc és a mozgásszínház. Ehhez hozzátartozik, hogy Nagy József táncos, koreográfus előadásait láthattam a magyarkanizsai Nagy József Regionális Kreatív Műhelyben, illetve a karzatról beleshettem a próbafolyamatokba is. Rám nagyon hatott a mozgásszínház, a prózai viszont kevésbé. Később értettem meg, hogy Nagy József előadásaiban a képi gondolkodás fogott meg, ami enged asszociálni, és nem köt hozzá egy konkrét történethez. Aztán workshopokra jártam, és szerettem volna rendszeresen tanulni kortárstáncokat, de arra otthon nem volt lehetőség. Szerbiában csak most kezdődik egyáltalán a tánctanítás a felsőoktatásban – egy magánegyetem indít BA-szintű képzést Belgrádban. Az egyik workshopon beszélgettem Margarétával (Táborosi Margaréta, végzett fizikai színházi rendező-koreográfus - a szerk.), aki mesélt arról, hogy indul ez a szak a Budapesten. Én azért jelentkeztem, hogy táguljon a látóköröm, és tanuljak.Hogy emlékszel a felvételire?Jöttem és megpróbáltam, nem számítottam semmire, éppen ezért az elején volt bennem egy kis lazaság, ami a harmadrostára teljesen eltűnt, hiszen nőtt a tét. Az elején nem tudtam, hogy ez ennyire vérre megy, és hogy rengetegen próbálnak bejutni az SZFE-re. Örültem, amikor felvettek, és csak később tudatosult bennem, hogy hol vagyok és mik a lehetőségeim.Milyennek látod Budapestet?Amikor a második egyetem elkezdése mellett döntöttem, tudtam, hogy nagyon szerényen kell majd élnem, és kollégiumban kell laknom. Nem volt éppen könnyű, mert huszonhárom évesen, egy befejezetlen egyetem után legszívesebben egyedül gondolkodtam volna egy szobában. Már az elejétől kezdve rettenetesen zavart, hogy a Blahán lakom, és mindenki tud rólam mindent a kollégiumban. Nem ismertem még annyira a várost, hogy tudjam, hova kell mennem kikapcsolódni, meg igyekeztem a tempót is tartani. Ezért az első három év most úgy tűnik, mintha csak egyetlen nagyon hosszú nap lett volna. Pestet pedig emiatt nem nagyon szerettem: túlságosan szorítottak a feltételek. Aztán elmentem Erasmus ösztöndíjjal külföldre, s amikor visszajöttem, kiköltöztem az egyetemi kollégiumból, át Óbudára. Ezzel természetesen nem oldottam meg minden problémát, de így legalább egy órányi távolságra laktam, és különvált az életem az iskolától. Azóta megszeterettem Budapestet, felfedeztem azokat a helyeket, ahol jól érzem magam.Ha most találkoznál az öt évvel ezelőtti önmagaddal, akkor mit mondanál neki?Az első három évben sok energiám ráment arra, hogy nem találtam a helyemet. Az otthoni szálak egyre lazultak, Budapesten pedig még nem sikerült megvetnem a lábamat. Erre a problémára egészen váratlanul hozott megoldást az az esemény, hogy elmentem Németországba. Sikerült kívülről látnom a helyzetemet, és rájöttem, hogy tulajdonképpen már mindegy, hol vagyok, milyen országban, milyen környezetben, saját magammal kell rendben lennem ahhoz, hogy működni tudjak. Így utólag ez olyan egyszerűnek tűnik, de nekem nem volt az, és ha találkoznék akkori önmagammal, akkor megnyugtatnám, hogy van remény, és lesz ez jobb is!A másik dolog, hogy szerintem itt kétféle diák van: az egyik, aki azt érzi, hogy pont jókor és pont jó helyen van; és a másik, akinek az egyetem elengedhetelenül szükséges, hogy végigjárja az útját, de nem biztos, hogy épp ez alatt az öt év alatt sikerül kibontakoznia – én inkább az utóbbiak közé sorolom magam. De ezek az akadályok néha lehetőséggé válnak. Adtak szabad teret a hozzád hasonló, „bizonytalanabbaknak” is a kibontakozásra?Aki úgy gondolta, hogy az iskolai követelményeken túlmenően szeretne dolgozni, természetesen megtehette - kísérletezhetett, vagy pedig módszeresen, a saját kialakult stílusában dolgozhatott.Milyen kurzus, projekt volt számodra meghatározó?Ilyen például Widder Kristóf Ifjúliszt című koreográfiája, amely eredetileg Horkay Barnabás szólója volt. Jelenleg négyen játszunk benne az osztályból, és idén a Spoleto Festival Del Due Mondi diákszekciójának különdíjasa lett az előadás. Másodévben Janisch Attila óráján kockáról-kockára elemeztük Hitchcock Pszichó c. filmjét. Janisch kurzusa után valahogy másképp kezdtem gondolkodni a filmekről. Rájöttem, hogy a képekben való fogalmazás nagyon fontos számomra. Szintén nagyon meghatárózó élmény volt, amikor az Erasmus ösztöndíj alatt Yumiko Yoshiokával (butoh-táncos, koreográfus - a szerk.) dolgozhattam. A butoh (japán kortárstánc - a szerk.) groteszk világa sokak számára túlzás, nehezen befogadható, nekem éppen ez a szélsőségesség tetszett meg benne. Tavaly kapcsolatba kerültem a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal, Táborosi Margaréta rendezésében Az ember komédiája c. előadásban játszom. Tulajdonképpen ez volt az első igazi, egyetemen kívüli munkám.Melyik filmes alkotó inspirál?David Lynch és Andrej Tarkovszkij filmjeit nagyon szeretem, az utóbbi időben pedig Rainer Werner Fassbinder filmjeivel foglalakoztam, az ő munkásságából írtam a szakdolgozatomat. Azt vizsgáltam, hogy a korai éveiben szerzett színházi tapasztalatok és eszközök hogyan jelennek meg később a filmjeiben, illetve hogy a különböző műfajok alkalmazása hogyan vezette Fassbindert saját stílusjegyének kikalakulásához. A mi szakunk is ilyesmiről szól: különböző műfajok találkozásáról.A Zárlat c. előadásban, Táborosi Margaréta etűdjében – amit ketten táncoltatok – határozottan tematizálódott a kétlakiság, és egyfajta idegenségérzet. Erről mesélnél valamit?Terék Anna Duna utca c. kötetéből válogatott verseket dolgoztuk fel. Egyébként Anna is Pesten járt egyetemre. Anna szerint akkor lehet egy problémát művészi módon megfogalmazni, ha már teljes mértékben feldolgoztad, és kívülről tudsz rálátni. Amikor a Külföld c. versét megírta, ő már ott tartott ebben a témában. Azóta Margarétával mi is eljutottunk ehhez a felismeréshez, de még szükséges volt lezárásképpen elővenni, nem beszélve arról, hogy az idegenségérzet és az elvágyódás egyre általánosabb jelenség, és nem csak ránk, kétlakiakra vonatkozik. Egyébként a névjegyfilmemben, másodévben szintén a Külföld c. versből idéztem. Valamikor mindkettőnknek, illetve mindhármunknak fontos volt ez a téma.U.sz.: Színház.hu Videó: Vadócz Péter
csütörtök, 05:00
Szinhaz.hu
Itt a nyár kedvenc családi fesztiválja! - kezdődik a 28. Mesterségek Ünnepe
Kézművesség, zene, tánc – minden, ami hagyomány! Hosszú évek óta ez a szlogenje a nyár kedvenc családi fesztiváljának, amelyet immár 28. alkalommal rendez meg a Népművészeti Egyesületek Szövetsége a Budai Vár területén. A Mesterségek Ünnepe idén 5 napra nyitja ki kapuit, csalogatva mindazokat a felnőtteket és gyermekeket, akik örömmel csodálkoznak rá a népművészet csodáira.
szerda, 21:49
Kiskegyed.hu
Exkluzív premierek az RTL kábelcsatornáin
Exkluzív premierek az RTL kábelcsatornáin
Az RTL kábelcsatornái az elmúlt hónapokban sem kapcsoltak takarék üzemmódba. Országos televíziós premierekkel és tematikus napokkal várják a nézőket a nyár hátralevő részében is.
szerda, 14:05
Noinetcafe.hu
Így néz ki Madonna lánya bikiniben
Témák: sztárokbulvárMiközben Madonna Dél-Franciaországban piheni ki az elmúlt év fáradalmait, lánya a cannes-i strandon a hasonló életkorúak társaságában tölti az időt. A középiskolát éppen befejező, 17 éves Lourdes Leon láthatón nemcsak a tengert, hanem a fiúk közelségét is élvezi. Sajtóértesülések szerint a lány ősszel kezdi a michigani egyetem zene, tánc és színház szakát, ugyanazt, ahol édesanyja is tanult a hetvenes években, mielőtt New Yorkba ment. Az 56 éves Madonna és családja két hetet tölt a francia riviérán.Select ratingGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Értékeljen!
szerda, 13:19
Alon.hu
Mindenkit ízekre szed a Konyhafőnök zsűrije
Az RTL Klubon ősszel indul útjára az ország nagy főzőshow-ja, a Konyhafőnök, melynek zsűrije nem ismer kegyelmet. Vajda Pierre, Fördős Zé és Bernáth József ugyanis ízekre szedi nemcsak az eléjük kerülő fogásokat, de a tízmilliós nyereményért küzdő hobbiszakácsokat is. Hamarosan az RTL Klubon láthatják a nézők a Konyhafőnök című műsort, melyben hobbiszakácsok mutathatják meg, mire képesek. [...]
szerda, 09:39
Bellacafe.hu
Szultánia Kávéház a Savaria Történelmi Karneválon - Cafe Frei karneváli program (2014. augusztus 22-24.)
SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL  SZULTÁNIA KÁVÉHÁZ (CAFE FREI, Uránia udvar)   2014. augusztus 22-től 24ig   A Mira Orient Art orientális társulat idén a SZULTÁNIA KÁVÉHÁZBA (CAFE FREI, Uránia udvar) invitálja a MESÉS KELET rajongóit. A Savaria Történelmi Karnevál három napja alatt- meghívott előadóvendégeink társaságában - folyamatosan, változatos programokkal várjuk az érdeklődőket!  PROGRAMJAINK INGYENESEN LÁTOGATHATÓAK !   A Savaria Karnevál ideje alatt adományaikkal, a „Kézfogás a gyermekekért” szociális egyesület közreműködésével támogathatják a:   Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézményt,  az Ikervári Gyermekotthont és a Gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézményt   Mindhárom intézmény különböző korú gyermekekkel foglalkozik, 3-18 éves korig. Célunk, hogy adományaikból intézményenként egy-egy tartalmas, egész napos kirándulást tudjunk a gyermekeknek szervezni. Pártfogoltjainkat támogathatja pénzadományokkal, illetve szolgáltatásaink igénybevételével, hiszen ezek bevételét is a gyermekintézmények támogatására fordítjuk.   Kérjük, tegye ezt Ön is!   Ahol találkozhatnak velünk: SZULTÁNIA KÁVÉHÁZ (CAFE FREI, Uránia udvar)  Szolgáltatásaink, programjaink:   Háremrablás: A LÉGIÓSOK a HÁREM megtámadását tervezik? A jövendölés szerint LÉGIÓSOK támadnak a HÁREMRE a gazdag zsákmány és egy-két gyönyörű hastáncos rabszolganő reményében. A SAVARIA LEGIO császári adót hajt be, amelyet a „Kézfogás a gyermekekért” szociális egyesületnek adományoz!   Felolvasó színház:   Hol volt, hol nem volt...mi lett volna, ha...  Az ezeregyéjszaka meséi néven ismert meseciklus létezése óta foglalkoztatja a különböző művészeti ágak alkotóinak fantáziáját. Augusztus 23-én este a WSSz színészei a Mira Orient Art táncosaival karöltve fognak kísérletet tenni arra, hogy a felolvasó színházat orientális táncbetétekkel fűszerezve  létrehozzanak egy elsősorban felnőtteknek szóló produkciót. Alkotói névsor: Khaled-Abdo Szaida Bangó Mária Mira Szabó Tibor és még sokan mások…..   Háremfotózás:  A rendezvény ideje alatt HÁREMHÖLGYEK, JÓSNŐK és Dzsinnek társaságában készíttethetnek magukról fotókat látogatóink, természetesen HASTÁNCOS ÉS TÖRÖK RUHÁZATBAN! A fotókat a LuxFotó munkatársai, önkénteseink és a Kézfogás a gyermekekért Szociális Egyesületet tagjai készítik!   Jósda: Jósnőnk tarot kártyából, varázs-jósgömbből, tenyérből mondják meg, mit tartogatnak Önnek a csillagok!   Arcfestés, csillámfestés és hennafestés: A gyermekek és vállalkozó kedvű felnőttek arcának és testének díszítése a VARÁZSLATOS KELET hangulatát idéző motívumokkal.   Keleti táncház: Barangolás a Kelet csodás hangjainak és táncainak világában, a Mira Orient Art táncoktatóinak kalauzolásával.   Révülés: Időutazás kultúrákon át dobszó és tánc kíséretével. A Bangó Mária Mira és Szabó Zsolt múltidéző műsora.   Programjaink: Augusztus 22. péntek   - Háremfotózás 10-12 óráig, 14-18 óráig - Jósda 9-12 óráig és 14-18 óráig - Arcfestés, csillámfestés, hennafestés 9-12 óráig, 14-20 óráig - Mira Orient Art hastáncbemutató 13:00 és 16:30 órakor - Keleti táncház 17:00 órakor - Török kávézói táncok 20 órától  Augusztus 23. szombat   - Háremfotózás 10-12 óráig, 14-18 óráig - Jósda 9-12 óráig és 14-18 óráig - Arcfestés, csillámfestés, hennafestés 9-12 óráig, 14-20 óráig - Mira Orient Art hastáncbemutató 11:00, 13:00, 16:00 és 22:15 órakor - Savaria Legio - Háremrablás 16:00 órakor - Táncház 18:00 órakor - Török kávézói táncok 20 órától - Hol volt, hol nem volt...mi lett volna, ha... – felolvasó színházi előadás 21:00 - Révülés – időutazás kultúrákon át 22:00  Augusztus 24. vasárnap   - Háremfotózás 10-12 óráig, 14-18 óráig - Jósda 9-12 óráig és 14-18 óráig - Arcfestés, csillámfestés, hennafestés 9-12 óráig, 14-20 óráig - Mira Orient Art hastáncbemutató 11:00, 13:00, 15:00 órakor - Savaria Legio – Háremrablás 11:00 órakor - Táncház 13:30-kor - Török kávézói táncok 20 órától   Rossz idő esetén programjaink a kávéház belső színpadán lesznek láthatóak.1 Átlag: 1 (1 szavazat)ProgramajánlóSavaria KarneválMozaikÉn is itt akarom látni a programom!
szerda, 08:40
Alon.hu
Újabb sztárpár született az RTL Klubnál - Már posztolták is az első közös fotót
Újabb sztárpár született az RTL Klubnál - Már posztolták is az első közös fotót
Összejött Péterffy Lili és Ya Ou Feng, a ByTheWay énekese.
szerda, 06:05
Femina.hu
Nagy pocakkal fesztiválozott Sebestyén Balázs felesége
Budapest — Újra kisbabát várnak Sebestyén Balázsék (37)! Az RTL Klub és a Morning Show műsorvezetőjének felesége hétfő este már nagy pocakkal jelent meg a Sziget Fesztiválon, ruhája pedig egyáltalán nem titkolta, hogy szíve alatt egy magzat növekszik.
szerda, 04:19
Blikk.hu
Orbán tanácsadóját vette célba az RTL
Orbán tanácsadóját vette célba az RTL
Azt nem tudták meg, hogy miből él Habony Árpád, de a kereskedelmi csatorna híradója megszerezte a hivatalos lakcímét.
kedd, 21:15
Hir24.hu
Megint előkapta az RTL Klub Habony Árpádot
Senki sem tudja, miből él Orbán Viktor tanácsadója, Habony Árpád, az RTL Híradó viszont kiderítette a hivatalos lakcímét. Az Aranykéz utcában, egy olyan lapkiadó tulajdonában lévő lakásba van bejelentve, amely 2006 óta csaknem 400 millió forintnyi megrendelést kapott az ötödik kerületi önkormányzattól – hangzott el a kedd esti hírműsorban. Megkérdezték az ügyben a kiadó ügyvezetőjét, de ő nem árulta el, miért van az Aranykéz utcai lakásba bejelentve Habony Árpád.
kedd, 20:10
Hvg.hu
Emlékszel még? Az RTL Klub műsorvezetője egy férfimagazin címlapján pózolt 10 éve
Emlékszel még? Az RTL Klub műsorvezetője egy férfimagazin címlapján pózolt 10 éve
Pintér Adrienn, vagyis Ada posztolta régi címlapjait.
kedd, 19:35
Femina.hu
Esti fürdés Marsi módra
Siófok — Palik László (52) nélkül, minden bizonnyal édesanyja társaságában vitte fürdőzni gyerekeit Marsi Anikó (39), az RTL Klub egykori műsorvezetője.
kedd, 18:31
Blikk.hu
Szívtiprókkal erősít az RTL Klub - fotók
Szívtiprókkal erősít az RTL Klub - fotók
Új tehetségkutató műsorral jelentkezik hamarosan az RTL Klub - nem, nem a 2014-es X-Faktorra gondolunk.
kedd, 18:00
Nlcafe.hu
Szívtiprókkal erősít az RTL Klub - fotók
Szívtiprókkal erősít az RTL Klub - fotók
Új tehetségkutató műsorral jelentkezik hamarosan az RTL Klub - nem, nem a 2014-es X-Faktorra gondolunk.
kedd, 18:00
Nlcafe.hu
Premierek az RTL kábelcsatornáin
Az RTL kábelcsatornái országos televíziós premierekkel és tematikus napokkal várják a nézőket a nyár hátralevő részében is. Megmutatjuk, milyen sorozatpremierek és akciófilmek várhatóak a következő hetek kínálatában.
kedd, 15:07
Mmonline.hu
Sebestyén Balázs újra apa lesz!
Sebestyén Balázs újra apa lesz!
Az RTL Klub és a Class FM sztárjának második gyermeke jövő januárban jön majd a világra.
kedd, 13:51
Delmagyar.hu
Már a törököket is beveti az RTL
A 32. héten több mért listán az ötödik helyig nem lehet mást látni, mint RTL Klubos műsort. Berényiék mellett a Szulejmán is megszorongatta a TV2-őt.
kedd, 13:09
Mediainfo.hu
Beperli az államot az RTL
Beperli az államot az RTL
A kormánykritikus kereskedelmi csatorna határidőre befizeti a reklámadó első részletét, de már fogalmazza a bírósági beadványt – értesült a Népszabadság.
kedd, 13:00
Hir24.hu
AZ RTL Klub fizet - és perel
Ez a kereskedelmi televízió lesz a legnagyobb befizető.
kedd, 12:19
Nepszava.hu
 Az RTL bepereli az államot
Az RTL bepereli az államot
Augusztus 20-ig a csatorna megfizeti a rá kiszabott reklámadót, de közben perre készül. Eközben a kormány árgus szemmel figyeli a Híradót: azt is vizsgálják, mennyire hat negatívan Orbán megítélésére az új, kormánykritikus hangnem.
kedd, 11:55
Hvg.hu
Fizet és perel az RTL
Fizet és perel az RTL
Az RTL Klub határidőre, augusztus 20-ig befizeti a reklámadó első részletét, de a cég luxemburgi központjában már folyamatban vannak az előkészületek arra, hogy jogi lépéseket indítsanak hazai és nemzetközi bírósági fórumokon a különadó miatt.
kedd, 11:31
168ora.hu
Beperli az RTL-csoport a magyar államot
Határidőre befizeti a reklámadót, de beperli a magyar államot az RTL-csoport – derül ki a keddi Népszabadságból
kedd, 10:14
Gondola.hu
Az RTL befizeti a reklámadót, de beperli a kormányt
Az RTL befizeti a reklámadót, de beperli a kormányt
Az RTL Klub határidőre, augusztus 20-ig befizeti a reklámadó első részletét, de a cég luxemburgi központjában már folyamatban vannak az előkészületek arra, hogy jogi lépéseket indítsanak hazai és nemzetközi bírósági fórumokon a különadó miatt.
kedd, 09:35
Nol.hu
A magyar médiaszabadság utolsó bástyája
A Handelsblatt című német üzleti lap hétfői számában az RTL Group helyzetéről közölt elemzést, amelyben kitért a magyarországi reklámadóra
kedd, 09:18
Gondola.hu
28. Mesterségek Ünnepe a Budai Várban
Kézművesség, zene, tánc – minden, ami hagyomány! Hosszú évek óta ez a szlogenje a nyár kedvenc családi fesztiváljának, amelyet immár 28. alkalommal rendez meg a Népművészeti Egyesületek Szövetsége a Budai Vár területén. A Mesterségek Ünnepe idén 5 napra nyitja ki kapuit, csalogatva mindazokat a felnőtteket és gyermekeket, akik örömmel csodálkoznak rá a népművészet csodáira. Augusztus [...]
kedd, 08:51
Bellacafe.hu
Megfizeti a reklámadót az RTL
Nem tárgyal a kormánnyal és nem változtat a Híradón, Luxemburgban pedig perre készülnek.
kedd, 08:51
Divany.hu
A magyar médiaszabadság utolsó bástyája
A Handelsblatt című német üzleti lap hétfői számában az RTL Group helyzetéről közölt elemzést, amelyben kitért a magyarországi reklámadóra.
kedd, 08:42
Stop.hu
Beperli az RTL-csoport a magyar államot
Határidőre befizeti a reklámadót, de beperli a magyar államot az RTL-csoport – derül ki a keddi Népszabadságból. A lap információi szerint hazai és nemzetközi fórumokon is megtámadja a csatorna a reklámadót. [...] Bővebben!
kedd, 08:33
Mandiner.hu
RTL, UPC: Magyar adózók vagyunk
A Luxemburgban bejegyzett RTL, valamint a UPC is várhatóan több milliárd forinttal gazdagítja majd a magyar államot.
kedd, 05:22
Nepszava.hu
Kivágta a füttyszót Orbán beszéde alól a kormány
Kivágta a füttyszót Orbán beszéde alól a kormány
Az RTL Klub hétfő esti híradójában arról számolt be, hogy a kormány Youtube-csatornáján alig hallatszik, hogy kifütyüli a közönség a miniszterelnököt.
08.11. 23:30
Hir24.hu
RTL: feltételesen volt szabadlábon a combinós gyilkos
Június 3-án szabadult feltételesen a pálhalmai börtönből az a férfi, aki egy Combino villamos alá rúgott egy idős nőt augusztus elsején Budapesten. Testi sértés és más bűncselekmények miatt ült korábban, egy év két hónapra ítélték, de jó magaviselete miatt hamarabb kiengedték – tudta meg az RTL Híradó.
08.11. 22:25
Hvg.hu
Nem hagyta magát a Pécs Holdingtól kiebrudalt villanyszerelő cég
Zárt közbeszerzésen döntöttek 150 millió forintos villanyszerelési munkákról a pécsi vagyonkezelő cégnél. Korábbi alvállalkozójuk azonban feljelentést tett, mert nem hívták meg a pályázatra, pedig a szerinte élő szerződése van a vagyonkezelővel. Az ügyben a rendőrség is nyomoz – hangzott el hétfő este az RTL Híradóban.
08.11. 22:25
Hvg.hu
 Orbánt nem is fütyülték ki annyira a kormányzati YouTube-csatornán
Orbánt nem is fütyülték ki annyira a kormányzati YouTube-csatornán
A Kormány.hu hivatalos csatornáján közzétett Fradi-stadionavatós videón levágták az Orbán beszéde előtti kínos részt, és a füttykoncert is sokkal halkabban szól, mint a többi tudósításban - vette észre az RTL Klub.
08.11. 22:25
Hvg.hu
Mennybe megy az RTL
Mennybe megy az RTL
Németországból nézve már a magyar médiaszabadság utolsó bástyája a kereskedelmi csatorna. A Handelsblatt üzleti napilap megint a reklámadóval foglalkozott.
08.11. 20:00
Hir24.hu
Külföldi sajtó - Handelsblatt a reklámadóról, a Hospodárské Noviny a tusnádfürdői beszédről
A Handelsblatt című német üzleti lap hétfői számában az RTL Group (RTL csoport) helyzetéről közölt elemzést, amelyben kitért a magyarországi reklámadóra.
08.11. 19:00
Profitline.hu
 Hőst csinál az RTL Klubból a Handelsblatt
Hőst csinál az RTL Klubból a Handelsblatt
A magyar médiaszabadság utolsó bástyájaként emlegeti a német lap az RTL Klubot. A Handelsblatt szerint az RTL anyavállalata "a Deutsche Telekommal ellentétben nem adja fel az Orbán Viktor vezette jobboldali populista kormánnyal folytatott küzdelmet a médiaszabadságért".
08.11. 18:55
Hvg.hu
Mindenkit ízekre szed a Konyhafőnök zsűrije
Mindenkit ízekre szed a Konyhafőnök zsűrije
Az RTL Klubon ősszel indul útjára az ország nagy főzőshow-ja, a Konyhafőnök, melynek zsűrije nem ismer kegyelmet.
08.11. 16:25
Noinetcafe.hu
A magyar médiaszabadság utolsó bástyája az RTL
A Handelsblatt a reklámadóról, a Hospodárské Noviny a tusnádfürdői beszédről ír.
08.11. 14:22
Nepszava.hu
Handelsblatt: a magyar médiaszabadság utolsó bástyája az RTL
A Handelsblatt a reklámadóról, a Hospodárské Noviny a tusnádfürdői beszédről ír.
08.11. 14:22
Nepszava.hu
Újabb adóteher szakad az RTL nyakába
Újabb adóteher szakad az RTL nyakába
Januártól azokban az országokban kell befizetni a hírszolgáltatás és a távközlés áfáját, ahol azt végzik, így a luxemburgi 15 százalék helyett a hazai 27 százalékot kell majd fizetnie a hazai tévécsatornának – írja a Magyar Nemzet.
08.11. 13:25
Fn24.hu
Újabb pofon az RTL-nek a stadionavató után
Az RTL Klub a szombati és a vasárnapi Híradójában is áldozott két percet arra, hogy elmondja, nem jutott be az új Fradi Stadion avatójára, pedig pénteken jelentkeztek. A pénteki akkreditációs kérés még állandóan késésben lévő újságírós szemmel sem késő, de mára kiderült, nem ez lesz a csatorna legnagyobb baja a közeljövőben.
08.11. 11:17
Hetivalasz.hu
A legjobb fesztivál a környéken – ilyen volt a picture on 2014 (képsorozattal)
Két nap meg egy nulladik, több ezer ember, világsztár fellépők, a legkülönfélébb zenei stílusok. A bildeini picture on fesztiválon jártunk. A pinkarocker a homo sapiens különleges alfaja. Ismertetőjegye, hogy bármilyen stílusú zenére képes órákig ugrálni, lelki életében cseppnyi gondot sem okoz, hogy skáról váltson heavy metalra, majd a Zahoracka Bandával énekeljen dél-burgenlandi nótákat, miközben a trombitás hanyatt dobja magát egy asztalon, úgy nyomja. A pinkarockert a vihar sem zavarja, már csak azért sem, mert az infostandnál cuki piros esőköpenyeket osztogatnak a szervezők.  A pinkarocker művelt lény, ezért szombat délben bizony a Pinka-parton kialakított homokos plázson is tiszteletét teszi az Anschiffen című, teljesen őrült felolvasáson.   Három napig ment a pörgés, zúzás, dübörgés, tánc és buli az idei picture on fesztiválon. A Pornóapáti és Szentpéterfa közötti kis osztrák faluban (370-en lakják mindössze) több ezer ember gyűlt össze. A nyitóbulit a kempingben tartották csütörtökön, a Bedroom Chocolates, a magyar Soulwave és a The Overalls koncertjeivel.  Magyar fellépőkből a két "hivatalos" fesztiválnapon sem volt hiány: a sort az Ivan & The Parazol nyitotta, itt volt a Ladánybene 27 (facebook oldalukra ki is posztolták a fotót, amit az "államhatár" táblánál készítettek: LB european tour... :-)), illetve szombaton az Anima Sound System. Prieger Fanni ez alkalommal, tekintettel a nemzetközi közönségre, főleg angolul énekelt.  És persze a nemzetközi sztárok: a Skid Row és a Nazareth pénteken, valamint a Triggerfinger (az eredetinél sokkal jobb I Follow You feldolgozással lettek ismert a belga csapat), és a Life of Agony, a mikrofon mögött Mina Caputóval, aki korábban Keith Caputo volt. Tavaly változtatott nemet.   A pinkarockba ez is bőven belefér, a katolikus templom tőszomszédságában felállított nagyszínpadon!  Az almáskertben a nyugisabb, lazulós koncertek mentek főleg, és itt lehetett pihenni is kicsit, az almafák árnyékában a nyugágyakon. Ami a kulináris élvezeteket illeti, a helyi vendéglős, Bekim Loshi és csapata pinkaburgere jó eséllyel verhetetetlen a környéken. Pláne most, hogy     A pinkarocker néha banánnak, néha Pókembernek öltözik, néha 150 kilós férfiember létére haját Julia Timosenko stílusában hordja. A pinkarocker néha Olaszországból is eljön ide, néha meg szentpéterfai, és azt vallja, csak a Gemüsekäselangoschért jár a picture onra évek óta. A pinkarocker barátságos, toleráns és minden közép-európai nyelven beszél egyszerre, pinkawossát fogyaszt és mosolyog egész nap. És minden évben már a nyitópartin eldönti: jövőre is itt lesz! BildeinPicture Onfesztivál
08.11. 10:37
Alon.hu
Csak azért is tudósított az RTL a Fradi-stadionról (videó)
Helyhiányra hivatkozva nem engedték be a Fradi-stadion megnyitójára az RTL Klub stábját, de a stadion elől azért bejelentkeztek. [...] Bővebben!
08.11. 10:25
Mandiner.hu
Akadályozták az RTL Klubot
Akadályozták az RTL Klubot
A kereskedelmi televízió munkatársait nem engedték be az amúgy ingyen jegyek segítségével is népszerűsített új, 15 milliárd forint közpénz felhasználásával felhúzott, 22 500 férőhelyes Fradi stadionba. Az indoklás szerint azért, mert már nem jutott nekik férőhely.
08.11. 10:22
Mmonline.hu
Hamarosan indul az RTL új műsora
Hamarosan indul az RTL új műsora
Az RTL Klubon ősszel indul útjára az ország nagy főzőshow-ja, a Konyhafőnök, melynek zsűrije állítólag nem ismer kegyelmet. Vajda Pierre, Fördős Zé és Bernáth József ugyanis ízekre szedi nemcsak az eléjük kerülő fogásokat, de a tízmilliós nyereményért küzdő hobbiszakácsokat is.
08.11. 10:04
Mmonline.hu
Többet fizethet az RTL és a UPC
Többet fizethet az RTL és a UPC
Az áfaszabályok változása miatt az RTL-nek és a UPC-nek is a magyar államkasszába kell majd befizetnie az általános forgalmi adót, ami így az eddigi 15-ről 27 százalékra ugrik.
08.11. 10:01
Mmonline.hu
Újabb pofont kaphat az RTL, még több adót fizethet itthon
Jelentős pluszbevételekre számíthat többek között az RTL-től és a UPC-től a magyar költségvetés a luxemburgi, illetve az uniós szintű áfaszabályok megváltozása miatt – közölte a Magyar Nemzet.
08.11. 09:35
Hvg.hu
Többet fizethet az RTL és a UPC is
A táv- és hírközlési szolgáltatásokra vonatkozó áfaszabályok uniós szintű változása miatt jövőre sokat veszít vonzerejéből Luxemburg, miközben jelentős pluszbevétellel számolhatnak a közösség országai, így hazánk is. Az RTL-nek és a UPC-nek is a magyar államkasszába kell befizetnie a forgalmi adót. A tagállamok már csak a társasági adó terén versenyeznek.
08.11. 04:43
Mno.hu
Vége a találgatásoknak! Szakított egymással az RTL Klub két műsorvezetője
Vége a találgatásoknak! Szakított egymással az RTL Klub két műsorvezetője
Istenes Bence kimondta, hogy szakítottak Csobot Adéllal.
08.11. 04:20
Femina.hu
Az RTL-t kizárták
Az RTL-t kizárták
„Közpénzből épült, nem tudjuk megmutatni„ – ezzel a címmel adott hírt az RTL Klub esti hírműsora a Fradi-stadion avatóünnepségről. A csatorna már pénteken bejelentkezett a Ferencváros sajtóosztályán, de arra hivatkozva, hogy „nincs elég hely”, elutasították a stáb akkreditációs kérelmét.
08.10. 21:03
168ora.hu
Bemutatkozik az RTL Klub három új képernyőse
Az RTL Klubon ősszel indul útjára az ország nagy főzőshowja, a Konyhafőnök, melynek zsűrije nem ismer kegyelmet. Vajda Pierre, Fördős Zé ésThe post Bemutatkozik az RTL Klub három új képernyőse appeared first on Doily.hu.
08.10. 19:07
Doily.hu
Kakukktojás a sasfészekben?
A Fradi zöld madara - ami mellesleg nem zöld, viszont rozsdamentes - már felavatott állapotában kapkodott az RTL-es legyek után.
08.10. 16:05
Nepszava.hu
Az RTL nem "fér be" - máris elszámoltatnák Orbánékat a Fradi-stadionnal
Orbán állítólag életében másodszor teszi be a lábát Fradi-meccsre. Először akkor - 2006-ban -, amikor NB II-es lett a csapat, és pár nap múlva a "kemény mag" részvételével megindult a tévészékház ostroma...
08.10. 12:39
Ma.hu
Kétszer ment hozzá kedveséhez Pataki Zita
Kétszer ment hozzá kedveséhez Pataki Zita
Két éve ismeri párját, és már két közös esküvőn is túl vannak. Pataki Zita 39 évesen mondta ki a boldogító igent először, aztán még egyszer újra. A férje mellett eltöltött idő pedig igazolta, érdemes volt türelmesnek lennie. Az RTL gyönyörű időjósa és párja készülő új otthonába babaszobát is tervezett.
08.10. 12:00
Borsonline.hu
Vízi mentőkkel töltötte a napját az RTL Klub két egykori sztárja
Vízi mentőkkel töltötte a napját az RTL Klub két egykori sztárja
Egy napra vízi mentőnek állt Marenec Fruzsi és Molnár Andi! A két csinos műsorvezető a nagy melegben ellátogatott egy strandra, ahol Klausmann Viktor vezette be őket a felelősségteljes munka titkaiba, és mesélt a legkeményebb kihívásokról. Az izgalmas kaland után a lányok könnyű ebéddel, ízletes pisztrángfogással lepték meg a vízi mentőket. És persze magukat is.
08.10. 09:09
Femcafe.hu
Az FTC is beszáll az RTL Klub rugdosásába
Az RTL nem mehet a Fradi stadionavatójára, mert pont nekik nem jutott hely.
08.10. 01:15
Hvg.hu
Bemutatkozik az RTL Klub három új képernyőse
Bemutatkozik az RTL Klub három új képernyőse
Az RTL Klubon ősszel indul útjára az ország nagy főzőshowja, a Konyhafőnök, melynek zsűrije nem ismer kegyelmet. Bemutatkozik Vajda Pierre, Fördős Zé és Bernáth József.
08.09. 23:25
Hir24.hu
"Nem fér be" az RTL az FTC-stadion avatójára
Helyhiányra hivatkozva nem engedik be az RTL forgatócsoportját a Ferencváros stadionavató ünnepségére - közölte a csatorna Híradója.
08.09. 21:57
Nol.hu
Az FTC is hadat üzent az RTL-nek
Az FTC is hadat üzent az RTL-nek
A kereskedelmi csatorna stábjának már nem jutott hely az új stadionban.
08.09. 20:10
Hir24.hu
Újra itt a Mesterségek Ünnepe!
Kézművesség, zene, tánc – minden, ami hagyomány! A nyár kedvenc családi fesztiválját immár 28. alkalommal rendezik meg a Budai Vár területén.
08.09. 19:15
Kulturpart.hu
Barabás Éva: a mosoly a legjobb smink
Barabás Éva: a mosoly a legjobb smink
Viselhet bármilyen ruhát, frizurát vagy sminket, az első, ami állandóan feltűnik az RTL Klub műsorvezetőjén az őszinte mosolya. Népszerűsége ellenére is közvetlen, barátságos, és azt is elárulja, makulátlan külsejéről mindennap egy profi csapat gondoskodik.
08.09. 18:30
Borsonline.hu
Csobot Adél nemet mondott az RTL Klub felkérésére
Nem lesz részese az RTL Klub következő nagyszabású vállalozásának az X-Faktorban feltűnt Csobot Adél.
08.09. 15:58
Kiskegyed.hu
Nem kért az RTL Klub ajánlatából Csobot Adél
Nem kért az RTL Klub ajánlatából Csobot Adél
Állítólag az elfoglaltságai miatt nem fogadta el a felkérést.
08.09. 14:00
Nlcafe.hu
Nem kért az RTL Klub ajánlatából Csobot Adél
Nem kért az RTL Klub ajánlatából Csobot Adél
Állítólag az elfoglaltságai miatt nem fogadta el a felkérést.
08.09. 14:00
Nlcafe.hu
Rómeó és Júlia az Iseumban: Változatok a szerelemre (képsorozattal)
Silló Sándor kardot rántott a hagyományos színház ellen. És milyen jól tette. Czika László fotóival. Az Iseumi Szabadtéri Játékok az egyik legnagyobb kulturális presztízsesemény a városban. Menő dolog lett Isis szentélyébe járni operát vagy musicalt hallgatni, korosztálytól vagy anyagi helyzettől függetlenül. A Traviata után péntek este Shakespeare klasszikusa, a Rómeó és Júlia debütált. A premier előtti fél órában mindenki a kapunyitásra várt: többen tescós nagyszatyorban hozták magukkal a takarójukat, nyári kabátjukat. Itt jutott eszembe először, lehet, hogy tizenegy óra felé már nem lesz elég a blézer. Aztán arrébb városi vezetők és más közszereplők indultak a hosszan kígyózó sor felé az Iseummal szemközti étterem teraszáról. Mindenki csinos és elegáns volt: a nők magassarkúban és koktélruhában feszítettek párjuk mellett.Beljebb, a szürkeszékes lelátón nagy a zsúfoltság volt. Míg az egy héttel ezelőtti Traviata csak egy szűkebb réteget vonzott, a mostani Rómeó és Júlia több kultúra kedvelőt megmozgatott. A tavalyi Jézus Krisztus Szupersztár rendezője, Silló Sándor idén is lírai hevülettel, teátrális fantáziával vértezte fel a darabot. Ez egy mai történet, vérbő 21. századi sztori, bátor vállalkozás. Itt majdnem három órában, két felvonásban tényleg színház volt az egész világ.Több olyan mű is készült Shakespeare előtt és után, amiknek hasonlóan a tragikus szerelem az alapja. A West Side Story egy Rómeó és Júlia adaptáció, így ebből több részlet is felcsendült. Tulajdonképpen egy többkomponensű romantikus show bomlott ki a nagy kortárs kuszaságból: rappelő pappal, balettel, komolyzenével, rockkal és erős gesztikulációval. A halhatatlan szerelmi mítosz olyan finoman kúszott a bőr alá, hogy észre sem lehetett venni. Az első felvonás impozáns jelenetei még ezen a kicsi színpadon is elementáris erővel hatottak. Esztétikailag akár a Juhász Katalin féle jelmezeteket, akár a Krámer György koreográfiát néztem, egytől egyig minőségileg és pontosan illeszkedtek a darabhoz. Mégis volt, hogy nem a színpadot, hanem csak Szabó Mónika karmestert figyeltem, jobbra, lent a sarokban. Szinte táncolt, énekelt és vezényelt egyszerre. Vagány és briliáns jelenség, aki kellett ahhoz, hogy Prokofjev Rómeó és Júlia részletére odavarázsolt báli jelenet valósággal letaglózzon.Három Júlia három Rómeóval esett szerelembe péntek este. Kulcsár Viktória és Kocsis Dénes főszereplése mellett Kriszta Kinga és Rab Gyula opera-szereplése bizonyított hangban. De még hogy! Nálam inkább az utóbbi duó kapott csillagot. A harmadik páros a tánc oldaláról közelítette meg a témát: lassan és elegánsan a közönség nagy örömére. Nem volt maximálisan kiemelkedő előadás, de olyan volt, amit szívesen megnézték még néhányszor. A második felvonás monotonitása és néhol ötlettelensége kicsit agyonütötte az első varázsát. Nálam a sokszor hamis hangok sem fértek bele az elfogadható kategóriába, Schrott Pétertől vagy Kocsis Dénestől meg különösen nem. Kellett a csúcshoz közben Borbás Gabi vagy Miller Zoltán, akik magasan a vállukon cipelték a darabot. Ugyanúgy jó volt látni a Weöres Sándor Színház társulatának több tagját is, különösen Szabó Tibort Napóleon vagy Don Corleone jelmezben.Fél tizenkettő felé a közönség vastapssal díjazta a színész-táncosokat, utána pedig a Hírességek sétányán csillagot kapott Kulcsár Viktória és Kocsis Dénes. Értékelés: 8,5/ 10 Az Alon.hu fotói a pénteki premier előtt, Czika László fotói a csütörtök esti főpróbán készültek. Iseumi Szabadtéri JátékokszínházkritikaSavaria Szimfonikus Zenekar
08.09. 10:34
Alon.hu
2 év után a szakítás mellett döntött az RTL Klub sztárja - Ezzel indokolta
2 év után a szakítás mellett döntött az RTL Klub sztárja - Ezzel indokolta
Patocska Olivér két év után kiszáll a ByTheWay együttesből.
08.09. 07:35
Femina.hu
Arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt műtötték meg Alain Delont
Nem hátfájás, hanem arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt esett át műtéten Alain Delon egy párizsi kórházban - értesült a Le Point című francia hetilap és az RTL rádió.
08.08. 23:23
Webbeteg.hu
 Bárdos András előkerült és beszólt az RTL Klubnak
Bárdos András előkerült és beszólt az RTL Klubnak
Valóban Amerikában van, de nem vándorolt ki a Story4 híradósa, szeptemberre családjával együtt hazatér. Ugyanakkor megérti, hogy valaki külföldön keresi a boldogulást, mivel idehaza szerinte lesújtóak az állapotok. Az RTL is csak "celofánembereket" futtat – mondta.
08.08. 20:45
Hvg.hu
Komoly problémákkal küzd Alain Delon
Nem hátfájás, hanem arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt esett át műtéten a francia színész egy párizsi kórházban – értesült a Le Point című francia hetilap és az RTL rádió.
08.08. 20:30
Kulturpart.hu
 A rezsicsökkentés miatt törhetett ki a Fidesz–RTL Klub-háború
A rezsicsökkentés miatt törhetett ki a Fidesz–RTL Klub-háború
Közel egy éven keresztül figyeltette, vizsgálta a kormány az RTL hírműsorait, majd megállapította, hogy a tévé elfogult a kabinettel szemben, túl sok „negatív” hírt közöl, pedig a TV2 kiegyensúlyozottabb. A hvg.hu birtokába került vizsgálat információink szerint szerepet játszott abban, hogy a kormánypárt viszonya megromlott az tévétársasággal, mely végül a reklámadó fő célpontja lett. Az elemzés szerint az RTL még szegény gyerekeket is bevetett, hogy rossz színben tüntesse fel a rezsicsökkentést.
08.08. 20:20
Hvg.hu
Kasuba L. Szilárd belevágott a vidéki életbe
Kasuba L. Szilárdra (39) a tévénézők énekesként, valamint a TV2 műsorvezetőjeként és az RTL Klub képernyőseként is emlékezhetnek.
08.08. 19:48
Blikk.hu
Rózsa György a Barátok köztben
Rózsa György a Barátok köztben
Ma este tűnik fel először az RTL napi sorozatában az ikonikus műsorvezető.
08.08. 18:10
Hir24.hu
Vadon Jani meghekkelte a TV2 műsorát
Vadon Jani meghekkelte a TV2 műsorát
Az RTL Klub és a Morning show műsorvezetője poénból ugrott a Mokka kamerája elé, és az önéletrajzában is feltüntetné az esetet. Videó.
08.08. 18:10
Hir24.hu
Ezért törhetett ki a Fidesz-RTL háború
Már a választások előtt sem volt elég lojális a tévécsatorna a kormánypárthoz - a HVG szerint a rezsicsökkentés tálalásáért állhattak bosszút a reklámadóval.
08.08. 16:37
Nol.hu
Újabb két RTL Klubos sztár csatlakozik a TV2-höz
Egy hónapja derült ki, hogy Ördög Nóra 13 év után otthagyja az RTL Klubot és a TV2-höz csatlakozik, most viszont újabb két sztár csatlakozik a csatornához, akik a Sztárban Sztár című műsorban lesznek láthatóak.
08.08. 15:35
Starity.hu
Más miatt műtötték meg Alain Delont
Nem hátfájás, hanem arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt esett át műtéten Alain Delon egy párizsi kórházban – értesült a Le Point című francia hetilap és az RTL rádió.
08.08. 15:18
Mno.hu
A kormány hiányolta a lelkesedést az RTL-ből
A kormány hiányolta a lelkesedést az RTL-ből
Közel egy éven keresztül figyeltette a kormány az RTL hírműsorait, majd arra jutott, hogy túl sok „negatív" hírt közöltek, és a rezsicsökkentéskor sem idéztek kormányvéleményt – derült ki a hvg.hu birtokába került vizsgálatból, amely magyarázatot adhat a csatorna és a kormány háborújára.
08.08. 15:15
Hir24.hu
Keleti Andrea bevált szépségpraktikái
Keleti Andrea bevált szépségpraktikái
A gyönyörű táncosnő, Keleti Andrea többször is megcsillogtathatta tánctudását a Szombat Esti Láz című műsorban. Férjével tánciskolát vezet, két gyermeket nevel, és folyamatosan mozgásban van, miközben harmóniában él önmagával. Andreát arról kérdeztük, honnan van ennyi energiája, és elárulta azt is, mivel tartja magát topformában! Véget ért a Szombat Esti Láz ötödik évada is. Zsűriként volt jobb végigcsinálni a versenyt, vagy tánctanárként, mint a szériák elején? Amikor elkezdtem a versenyt, 8 évvel fiatalabb voltam. Már akkor sem számítottam tininek, de hatalmas lelkesedés volt bennem a műsor irányában, hiszen eleve újnak számított az egész. Zsűritagnak lenni más, így nem voltam benne annyira az események sűrűjében, más oldalról szemlélhettem a folyamatokat. Úgy gondolom azonban, hogy mindennek megvan a maga helye és ideje, így nem tudnám eldönteni, melyik feladat állt közelebb a szívemhez. Vannak jól bevált szépségtippjeid, esetlen olyan „szépségrituálék”, amik nem maradhatnak ki egyetlen napodból sem? Legtöbbször nagyon sok a teendőm, amiken igyekszem végigszaladni, és a fennmaradó időt a gyerekekre fordítom. Minden nap csinálunk valamit közösen, miközben próbálok a munka és a család mellett teljesen kiegyensúlyozott maradni. Jól érzem magam a bőrömben, de 45 évesen már megengedhetem magamnak, hogy lazítsak, ezért járok a Royal Clinics orvos-esztétikai központba szépülni! Melyek azok a sminkszereid, [...]
08.08. 14:37
Lifemagazin.hu
 Mészáros Lőrinc cégének építkezésén halt meg egy férfi a télen
Mészáros Lőrinc cégének építkezésén halt meg egy férfi a télen
A felcsúti polgármester cégének vállalkozásán halt meg tavaly egy munkás, mert ráömlött a munkagödör egy csatornázáskor - tudta meg az RTL Klub.
08.08. 14:15
Hvg.hu
Alain Delon kórházban van, komoly műtéten esett át
Nem hátfájás, hanem arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt esett át műtéten Alain Delon egy párizsi kórházban - értesült a Le Point című francia hetilap és az RTL rádió.
08.08. 14:00
Egeszsegtukor.hu
Rózsa György a Barátok közt új szereplője
Ma este tűnik fel először az RTL napi sorozatában Rózsa György.
08.08. 12:26
Kiskegyed.hu
Bárdos András keményen beszólt az RTL Klubnak
A Blikk az Egyesült Államokban érte el az állítólag eltűnt Bárdos Andrást, aki kritizálta az RTL Klubot.
08.08. 11:15
Kiskegyed.hu
Alain Delon nem tud beszélni
Nem hátfájás, hanem arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt esett át műtéten Alain Delon egy párizsi kórházban - értesült a Le Point című francia hetilap és az RTL rádió.
08.08. 10:44
Nol.hu
Arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt műtötték Alain Delont
Arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt műtötték Alain Delont
Nem hátfájás, hanem arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt esett át műtéten Alain Delon egy párizsi kórházban - értesült a Le Point című francia hetilap és az RTL rádió.
08.08. 10:39
Drinfo.hu
Alain Delont megműtötték
Nem hátfájás, hanem arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt esett át műtéten Alain Delon egy párizsi kórházban - értesült a Le Point című francia hetilap és az RTL rádió.
08.08. 10:19
Blikk.hu
Alain Delont arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt műtötték meg
Alain Delont arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt műtötték meg
Nem hátfájás, hanem arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt esett át műtéten Alain Delon egy párizsi kórházban - értesült a Le Point című francia hetilap és az RTL rádió.
08.08. 10:14
Delmagyar.hu
Kórházba került Alain Delon
Kórházba került Alain Delon
Nem hátfájás, hanem arcidegproblémák és visszatérő fejfájás miatt esett át műtéten Alain Delon egy párizsi kórházban – értesült a Le Point című francia hetilap és az RTL rádió.
08.08. 10:00
Mon.hu
Éles kritikát fogalmazott meg Bárdos András
Éles kritikát fogalmazott meg Bárdos András
Bárdos András úgy véli, hogy az RTL Klub celofánembereket szerepeltet – írja a Blikk.
08.08. 06:00
Nlcafe.hu
Bárdos András: Celofánembereket szerepeltet az RTL Klub
Budapest — Tőle szokatlanul élesen kritizálta az RTL Klubot Bárdos András (50). A népszerű híradóst, akiről a Blikk megírta, hogy családjával elhagyta az országot, Amerikában értük el.
08.08. 04:16
Blikk.hu
A felcsúti polgármesterre is rászállt az RTL Klub
A felcsúti polgármester cégének vállalkozásán halt meg tavaly egy munkás, mert ráomlott a munkagödör egy csatornázáskor - tudta meg az RTL Klub.
08.07. 22:49
Nol.hu
Meztelen férfi őrjöngött a fővárosban
Meztelenül őrjöngött egy férfi a nyílt utcán Budapest VIII. kerületében ma háromnegyed tizenkettő körül. A férfi drog hatása alatt állt, négy rendőr tudta csak megfékezni – derült ki az RTL Klub esti híradójából.
08.07. 20:42
Nol.hu
Megint meztelenül őrjöngött egy drogos Budapesten
A VIII. kerületben őrjöngött, az RTL épp ott volt, és felvételt készített arról, ahogy lefogják.
08.07. 18:33
Index.hu
Tánc az esőben: a legjobb, eső ihlette dalok
Tánc az esőben: a legjobb, eső ihlette dalok
Szeretem az esőt, ha az lágy, meleg, és nem hivalkodóan durva. A nyári záporokat is szeretem, mert tudom, hogy ahogy jönnek, úgy távoznak. Íme, a legtutibb számok, amelyeket az eső ihletett!
08.07. 18:16
Nlcafe.hu
Csonka András: "Bajor Imrétől van mit megőriznünk"
Csonka András: "Bajor Imrétől van mit megőriznünk"
A színész szerint Bajor Imre pótolhatatlan, humorát és tehetségét közönsége örökké szívében hordozza. [Dátum: 2014.08.07. 17:46]
08.07. 17:46
Zene.hu
Bajor Imrére emlékezünk
Bajor Imrére emlékezünk
Az RTL Klub Reggeli műsorában a kiválóságra emlékeztek. [Dátum: 2014.08.07. 17:27]
08.07. 17:27
Zene.hu
Egymásba gabalyodott Tóth Gabi és Istenes Bence
Egymásba gabalyodott Tóth Gabi és Istenes Bence
Úgy tűnik új RTL Klubos sztárpár születik. A fiatalok az X-Faktor forgatásán melegedtek össze, de már látták őket csókolózni is.
08.07. 17:25
Hir24.hu
Bajor Imre emlékére
Bajor Imre emlékére
Augusztus 7-én, azaz ma este Bajor Imre emlékére a Meseautó című filmet sugározza az RTL Klub. A Heti Hetes humoristája, a rádiókabarék résztvevője, a színész, szerdán hunyt el.
08.07. 12:17
Kisalfold.hu
Bajor Imre emlékére
Bajor Imre emlékére
Augusztus 7-én, azaz ma este Bajor Imre emlékére a Meseautó című filmet sugározza az RTL Klub. A Heti Hetes humoristája, a rádiókabarék résztvevője, a színész, szerdán hunyt el.
08.07. 12:17
Delmagyar.hu
6 év után ismét terhes! Az RTL Klub egykori híradósa már a 4. hónapban van
6 év után ismét terhes! Az RTL Klub egykori híradósa már a 4. hónapban van
Kumin Viktória műsorvezető második gyermekével várandós.
08.07. 04:20
Femina.hu
Putyin kicsinálja az ellenzéki médiát
Putyin kicsinálja az ellenzéki médiát
Még az RTL Klub sem jár ilyen rosszul – Oroszországban nem adóztatják, hanem egyszerűen betiltják a tévéreklámot.
08.07. 00:55
Hir24.hu
 Mikrofongate: az RTL bemutatta Balog ominózus mozdulatát - videó
Mikrofongate: az RTL bemutatta Balog ominózus mozdulatát - videó
Közzétette az RTL Klub azt a felvételt, amelyen Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter éppen leteszi a földre a csatorna mikrofonját a szegedi beszéde előtt. A tudósításban egyébként Balog roma deportálásokról szóló kijelentésével foglalkoztak - ez utóbbiról Karsai László történész a tévének azt mondta, "lehetne holokauszt-tagadás".
08.06. 21:55
Hvg.hu
 Augusztusban tényleg átadhatják a BuBi-t
Augusztusban tényleg átadhatják a BuBi-t
Ha minden jól megy, augusztusban átadják a BuBi közösségi bringarendszert, addig viszont van még tennivaló - hangzott el az RTL Klub Híradójában szerda este.
08.06. 21:55
Hvg.hu
Ilyet még az RTL se kap a nyakába
Az orosz reklámtörvény jóval hatékonyabban regulázza meg a sajtót, mint a magyar. Tovább szűkül a Kremlt és Putyint kritizáló sajtó mozgástere, rövid időn belül 150 adó szűnhet meg.
08.06. 20:09
Index.hu
Csúnyán csőbe húzta Balog Zoltánt az RTL Klub
A tegnapi olvasat után itt egy másik, amely legalább ugyanakkora ökörség. De tanulságos.
08.06. 18:21
Hetivalasz.hu
„Orbán térdre akarja kényszeríteni az RTL-t”
„Orbán térdre akarja kényszeríteni az RTL-t”
A Handelsblatt című német üzleti lap az online kiadásában az RTL Group (RTL csoport) helyzetéről közölt elemzést, amelyben kitért a magyarországi reklámadóra.
08.06. 15:35
Hir24.hu
Balog Zoltán és a RTL-mikrofon
Rossz helyen volt, ezért az RTL Klub mikrofonját Balog Zoltán miniszter egy sajtótájékoztatón. Az EMMI közleménye szerint alaptalanok azok a feltételezések, miszerint Balog ezzel akarta büntetni a csatornát.
08.06. 15:18
168ora.hu
Balog és a padló viszonya
Földre rakta az RTL-klub mikrofonját Balog Zoltán, a humanizmus gigaminisztere a szegedi Magyar Bibliatörténeti Kiállítás megnyitóján.
08.06. 14:09
Nepszava.hu
Balog hanyag eleganciával intézte el az RTL mikrofonját
Nem sokat teketóriázott Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, amikor a kezébe akadt az RTL Klub mikrofonja.
08.06. 14:05
Hvg.hu
L. Simon nem tartja valószínűnek, hogy padlót fog az RTL
L. Simon nem tartja valószínűnek, hogy padlót fog az RTL
Továbbra is gondolkodnak az internetes szolgáltatások megadóztatásán, de a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nem árulja el, kinek az ötlete volt a reklámadó – derül ki abból az interjúból, amit L. Simon László a Napi Gazdaságnak adott.
08.06. 14:05
Hir24.hu
Mi baja Balognak az RTL mikrofonjával?
Mi baja Balognak az RTL mikrofonjával?
Hihetetlen képsorozat jelent meg a delmagyar.hu oldalon a miniszterről és a kereskedelmi tévé jelével ellátott mikrofonról
08.06. 14:05
Hir24.hu
Az EMMI szerint az RTL rossz helyre tette a mikrofonját
Az EMMI szerint az RTL rossz helyre tette a mikrofonját
Nem fért el tőle a pulpituson Balog Zoltán leírt beszéde, ezért száműzte azt a padlóra a miniszter – derül ki a tárca sértődött hangú közleményéből.
08.06. 14:05
Hir24.hu
Elhunyt Bajor Imre
Elhunyt Bajor Imre
Életének 58. évében elhunyt Bajor Imre színművész. Bajor Imrét szerdán 9 óra 45 perckor kórházban érte a halál, temetéséről később intézkednek.Bajor Imre 1957. március 9-én született Budapesten, több tévésorozatban és filmben játszott, gyakori szereplője volt humoros televíziós műsoroknak és a Rádiókabaréban is rendszeresen hallható volt. Színi pályáját 1976-ban az Állami Déryné Színháznál kezdte gyakorlószínészként. 1984-től kisebb szerepeket játszott a színházban, innen 1989-ben szerződött a Játékszínhez, 1999 óta szabadúszó. Főbb színpadi szerepei: Beck (Zsolt: Erzsébetváros), Bill (Maugham: Örökké téged), dr. Spórum (Molnár: A jó tündér), Miska, a lovászfiú (Szirmai: Mágnás Miska).1990-ig már több mint egy tucat tévé- és mozifilmben szerepelt, az országos ismertséget a Szomszédok című tévésorozat hozta meg számára, ahol 77 részen át alakította Olit, a meleg fodrászt. Ez volt az első alkalom, hogy egy meleg karakter népszerű lett Magyarországon, Oli ugyanis a közönség egyik legnagyobb kedvencévé vált a szereplők közül.A művész 1999-től rendszeres vendége volt az RTL Klub Heti Hetes című műsorának. Az ezredfordulóra az ország egyik legnépszerűbb komikusa lett. Ő játszotta a főszerepet a harmincas évek két nagy sikerű filmvígjátékának új változatában, a Meseautóban (2000) és az Egy szoknya, egy nadrágban (2005). Tímár Péter 2004-es Le a fejjel! című produkciójában Hernádi Judit és Gálvölgyi János partnereként komédiázott.Művészetét díjakkal is elismerték: 1997-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét vehette át, 1999-ben Karinthy-gyűrűt kapott, 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.Forrás: MTI, index.hu
08.06. 13:32
Szinhaz.hu
 Emmi: Ezért tüntette el Balog az RTL mikrofonját
Emmi: Ezért tüntette el Balog az RTL mikrofonját
A mikrofontól nem fértek el a pulpituson a miniszter jegyzetei. A kiállításmegnyitó után a miniszter és a riporter kölcsönösen elnézést kértek egymástól.
08.06. 12:40
Hvg.hu
Balog Zoltán újabb bicskanyitogató tette
Balog Zoltán újabb bicskanyitogató tette
Az emberminisztérium feje megsértődött, és nem nem nyitja szóra száját az RTL Klub mikrofonja közelében. Balog Zoltán letette a földre a csatorna mikrofonját egy sajtótájékoztatón.
08.06. 10:02
168ora.hu
Miért is tüntette el Balog Zoltán az RTL mikrofonját?
A kiállításmegnyitó után a miniszter és a riporter kölcsönösen elnézést kértek egymástól.
08.06. 09:57
Nepszava.hu
Visszatér az RTL-hez Győzike?
A TV2-től való távozása után máshol folytatja a romashow-t a Gáspár család.
08.06. 09:08
Storyonline.hu
A strandon kapták le! Így lubickol ikreivel az RTL Klub műsorvezetője
A strandon kapták le! Így lubickol ikreivel az RTL Klub műsorvezetője
Pintér Adrienn nemcsak irigylésre méltó alakját mutatta meg a strandon, de ikerfiait is.
08.06. 06:05
Femina.hu
Elhagyta az országot Bárdos András és Máté Kriszta
Elhagyta az országot Bárdos András és Máté Kriszta
A Blikk úgy tudja, hogy a Szombat Esti Láz – A nagy félrelépés című műsorban szereplő sztárpár máshol keresi a boldogulást.
08.06. 05:30
Nlcafe.hu
Orbán térdre kényszerítené az RTL-t, az RTL meg Orbánt
Meglepő módon a németek szerint a reklámadó az RTL Klub elleni támadás. De hogy áll az ellenzékivé lett bulvárhíradó?
08.05. 20:17
Hetivalasz.hu
Ez biztosan a legviccesebb tánc, amit valaha láttál!
Nem tudjuk eldönteni, hogy komolyan gondolta-e az úriember ezt a táncot, de az biztos, hogy mosolyt csal mindenki arcára. Szegény nő már az elején elveszti a ritmust, úgymond bábként használja a partnere. Nektek hogy tetszett?
08.05. 19:40
Stop.hu
Orbán térdre kényszerítené a független médiát
Az RTL Csoport versenytársa, a ProSiebenSat1 csoport "már régen elhagyta Magyarországot".
08.05. 14:21
Nepszava.hu
Gyönyörű ez a kislány! Kunovics Katinka megmutatta kisgyermekét
A Romantic egykori énekesnője az RTL Klubon mutatta meg kislányát, aki mindenki csodálatát elnyerte.
08.05. 14:11
Kiskegyed.hu
Háború: Úgy tűnik, nem menekül az RTL
Nem Barcza György készítette az interjút. És nem is G. Fodor Gábor.
08.05. 11:35
Hetivalasz.hu
L. Simon: Kizárt, hogy ennyitől padlót fogjon az RTL Klub
Az államtitkár szerint a csatorna jelentős nyereségre tesz szert, ezért a reklámadó sem „árthat” neki.
08.05. 07:26
Hetivalasz.hu
"Az ember kreativitása végtelen" - Villáminterjú Hód Adriennel
"Az ember kreativitása végtelen" - Villáminterjú Hód Adriennel
A Hodworks Basse Danse című táncelőadása augusztus 7-én látható a Zsámbéki Színházi Bázison.- Ritkán láthatunk Zsámbékon "tisztán" táncdarabot. Szerinted miért fontos a színház mellett kortárs táncot látnia a közönségnek? - Lényegében ugyanazokkal az eszközökkel dolgozik mind a kettő. Sokféle irányzat van táncban és színházban is. Szerintem nem érdemes ezen gondolkodni, hogy hol a határ, mert az ember kreativitása végtelen. Új formák keletkeznek, ez a kortárs művészet. A jó "esemény" hatással van. Mindegy, hogy milyen eszközökkel éri azt el. Miközben nézzük, odavonz. Figyelnünk kell. Nem tudjuk elengedni, érdekel minket, hogy mi ez, mi történik. Kérdések merülnek fel bennünk és zavarban vagyunk a válaszokat illetően. Fizikálisan nagyon érzünk valamit, átlényegülünk, magunkban vagyunk, tisztán, intenzíven érzékelünk. A jó tánc is ilyen.- Hogyan találtatok rá a Zsámbéki Bázisra, és miért pont a Basse danse című darabot mutatjátok be? - Régóta járok ki minden évben a Bázisra és volt már itt régebben is előadásunk. Fontosnak tartom, hogy vidéken van egy ilyen tér, ami támogatja és segíti új munkák létrejöttét, előadásokat és performance-akciókat fogad be. Segíti a termékenységet. Nem pusztít, hanem ad. Fontos, hogy fennmaradjon és fejlődjön.- A darab egy trilógia részének tekinthető. Mondhatjuk-e azt, hogy a Hodworks életében ez egy új korszak? - 2010-ben holtpontra érkeztem. Nem éreztem jól magam, dühös voltam. Keveselltem, ahova jutottam alkotóként és egzisztenciálisan is. Nem tudtam tovább ebben maradni. Elengedtem a kialakult rendszerhez való kötődésemet, nem pályáztam, és ezzel elengedtem a produkciós kényszert és a hivatalos munkakörömet. A feszítő rendszer tempóját kizárva dolgoztam és ebből lett a Mindennapi rutin, ami egy éven keresztül ment. Ennek az anyagából épült fel a Basse danse 2011-ben.Hodworks: Basse danse (fotó: Kővágó Nagy Imre)- Mik a terveid az új évadban? - Szeptember elején új bemutatónk lesz a a MU Színházban. Majd rögvest 3 hétre Philadelphiába megyek a DACE/ UP és a Műhely Alapítvány szervezésében. Workshopot tartok, ismerkedem a helyi táncirányultságokkal, iskolákkal és szervezőkkel. Még ősszel szeretném befejezni a Budapest Kortárstánc Főiskolára szánt szakdolgozatomat, amely saját tanítási módszerem összefoglalása. Ősztől szinte folyamatosan játszunk a Hodworks-szel. Többek között Franciaországban, Szöulban, Albániában, a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón, Jászberényben és a Trafóban. Sok energia és munka megy arra, hogy működni tudjunk, én is aktívan részt veszek ezekben a munkálatokban Eredics Lilla mellet. Tanítani fogok a Budapest Táncművészeti Főiskolán, ami egy folyamatos jelenlét. Fontosnak tartom a hazai táncoktatást. Többet szeretném magam alkalmazott koreográfusi helyzetekbe helyezni. Idén Nemes Jeles Lászlóval forgattunk egy filmet, ahol "hulla rendező" voltam. Még jobban kedvet kaptam a filmes és a színházi munkákhoz. Vágyam - de még ismeretlenek a paraméterek - egy opera vagy színházi előadás, ahol a mozgás nagyon fontos kiemelt, megtervezett része az előadásnak. Nagyon szívesen dolgoznék együtt ezen egy jó rendezővel. Ehhez helyzetbe kell kerülni. Ennek a helyzetbe kerülésnek a létrejöttét tervezem.Az interjút készítette: Artner Szilvia Forrás: Zsámbéki Színházi Bázis
08.05. 05:00
Szinhaz.hu
A politikával szív, minden mással nyer az RTL Klub
A fiatalok a TV2-n csak a Tényeket nézik, viszont főműsoridőben az RTL Klub fölénye nyomasztó.
08.04. 18:19
Index.hu
Megmutatta új párját az RTL Klub sztárja! Már a kamerák előtt sem titkolják szerelmüket
Megmutatta új párját az RTL Klub sztárja! Már a kamerák előtt sem titkolják szerelmüket
Muri Enikő először mutatta meg új párját a kamerák előtt.
08.03. 08:35
Femina.hu
 RTL: Frissen szabadult a pszichiátriáról az idős nőt villamos alá rúgó férfi
RTL: Frissen szabadult a pszichiátriáról az idős nőt villamos alá rúgó férfi
Egy nappal a gyilkosság előtt engedték ki a pszichiátriáról azt a férfit, aki pénteken a villamos alá lökött egy nőt a Margit híd budai hídfőjénél, aki életét vesztette. A hajléktalan férfiről filmet is készített korábban három szociológus hallgató - hangzott el az RTL Klub Híradójában.
08.02. 18:30
Hvg.hu
 Bors: Nem lesz per, Ördög Nóra fizetett
Bors: Nem lesz per, Ördög Nóra fizetett
A Bors szerint Ördög Nóra kifizette az RTL Klubnak a szerződésszegésért kirótt büntetést.
08.02. 14:30
Hvg.hu
Nem perlik be Ördög Nórát, milliókat fizetett az RTL Klubnak
Saját zsebből fizette ki a műsorvezető azt a büntetést, melyet szerződésszegése miatt követelt rajta az RTL Klub.
08.02. 12:47
Kiskegyed.hu
Ördög Nóra kipengette a bánatpénzt az RTL-nek
A TV2-hez igazoló sztár saját zsebből fizetett, nem lesz ötvenmilliós per ellene.
08.02. 10:14
Divany.hu
Ördög Nóra rendezte a büntetését az RTL Klubbal
A Bors szerint így megúszhatja a pereskedést a csatornával a hirtelen TV2-höz igazolása miatt.
08.02. 09:27
Velvet.hu
Mégsem pereli az RTL Ördög Nórát
Mégsem pereli az RTL Ördög Nórát
A legújabb információk szerint a pereskedést megelőzve a műsorvezető kifizette a csatornának a szerződésszegésért járó összeget.
08.02. 08:55
Hir24.hu
Kovács Márton: " Számomra az alkalmazkodás nem gát, hanem inspiráció"
Kovács Márton: " Számomra az alkalmazkodás nem gát, hanem inspiráció"
Kovács Mártonnal, Mohácsi János előadásainak állandó zeneszerzőjével, a Szakértők színházi zenekar vezetőjével készített interjút a 168 óra. Lapszemle. A 168 óra cikkéből:Kovács Márton elmesélte: eredetileg a néptánc érdekelte, csak később fordult a zene felé. "Kilencévesen kezdtem hegedülni, de amikor érettségi után jelentkeztem a pécsi főiskola ének-népművelés szakára, még a tánc volt az első, koreográfus akartam lenni. A kaposvári Zengő együtteshez is táncosként kerültem. A tánc mellett kezdtem népzenét játszani, így idővel muzsikusként is egyre több feladatot kaptam. Színházi zenészként a pécsi Bóbita Bábszínházban játszottam először, a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz pedig Bezerédi Zoltán hívta a Zengő együttest, amikor a Sárga csikót rendezte" - emlékezett Kovács Márton.Itt, a Csiky Gergely Színházban kezdődött a munkakapcsolata Mohácsi Jánossal is. "János akkoriban készült a Megbombáztuk Kaposvárt című előadására, ahhoz kért fel zeneszerzőnek. Kérdeztem, milyen muzsikára gondol, mire azt mondta: »Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére.« Ebből mindjárt sok mindent megértettem. Azóta is nagyon természetesen működünk együtt" - mondta a zeneszerző.Az interjúban azt is megkérdezték Kovács Mártontól, hogy nem szegte-e a kedvét az, hogy megélte a kaposvári színház "nagy korszakának" végét és az Alföldi-féle Nemzeti széthullását is. "Amikor nemrég lementem egy kaposvári bemutatóra, és azt láttam, hogy percekkel az előadás előtt is üres a színészbüfé, összeszorult a szívem. Anno a közös gondolkodás színtere volt. A Nemzeti második otthonom lett, ám az ottani záróestre már túl voltam a gyászmunkán: A velencei kalmár és az Egyszer élünk... utolsó előadásán. Ráadásul azon az estén olyan szakmai találkozásokban volt részem, amelyek újabb lehetőségeket sejtettek" - fogalmazott Kovács Márton.Az interjúban szóba került, hogy Kovács Márton az idei POSzT-on ismét elnyerte a legjobb színpadi zenéért járó díjat az Örkény Színház Képzelt beteg-előadásának zenéjéért. "Autodidaktaként lettem színházi zeneszerző, ami azzal is járt, hogy igyekeztem alaposan megismerni a színház egészét (...) A színház akkor működik jól, ha alkalmazkodunk egymáshoz, no meg tanulunk is egymástól. Persze az is fontos, hogy olyan rendezőkkel dolgozhatok, akik szeretik a zenét és céljuk is van vele. Kritikai attitűd jellemzi őket, kérdéseket tesznek föl, ami lényeges eleme a józan színházi produkcióknak, engem is folyamatos gondolkodásra késztetnek, amiért végtelenül hálás vagyok. Talán érződik a zenésztársaimmal létrehozott munkákon: számomra az alkalmazkodás nem gát, hanem inspiráció" - mondta a zeneszerző.A teljes interjú itt olvasható.
08.02. 07:04
Szinhaz.hu
 Jót simicskázott az RTL péntek este
Jót simicskázott az RTL péntek este
Az RTL Klub Híradója pénteken egy internetes kommentből származó információt ütköztetett Simicska Lajossal, valamint Kurucz Éva kormányszóvivőből próbálta kiszedni, kire gondolt, amikor azt mondta, hogy üzleti körök nyomást akarnak gyakorolni a kormányra. Emellett foglalkozott a hírműsor a Szeszták Miklós nevéhez köthető cégekkel, Orbán Viktor hivatalának elköltözésével és a nyilvánosságra hozott trafikpályázatokkal is.
08.01. 23:45
Hvg.hu
Neelie Kroes bosszújáról van szó
Gulyás Gergely szerint nem a kormány állt bosszút az RTL Klubon, mint ahogyan azt Neelie Kroes állítja.
08.01. 22:44
Gondola.hu
Simicskázott az RTL Klub (videó)
A néhány hete kormánykritikussá vált RTL Klub Simicska Lajosról faggatta volna a kormányszóvivőt. [...] Bővebben!
08.01. 20:09
Mandiner.hu
Egy komment alapján simicskázott és mészároslőrincezett az Rtl Klub
Az RTL Klub talált egy hírmorzsát, amelyben több száz milliós kölcsönről írtak. Rákérdeztek.
08.01. 19:15
Index.hu
Kisbabát vár az RTL Klub híradósa!
Januárban érkezik Kumin Viktória második csemetéje, hat éves kislánya már nagyon várja a kistestvért.
08.01. 13:48
Kiskegyed.hu
Bevásárol az RTL
Online videóban nyomul a tévéóriás, a neten is monetizálná tartalmát.
08.01. 10:40
Mediainfo.hu
Teljesülhet az álma az RTL sztárjának
Sosem volt nádszálvékony Pataki Zita, a kilókkal folytatott küzdelmének eredményét pedig naponta látni lehet az RTL Klub képernyőjén. Most azonban már szinte karnyújtásnyira van tőle a vágyott testsúly.
08.01. 10:15
Mmonline.hu
Januárban kistestvért kap Kumin Viktória kislánya
Budapest — Hat évvel kislánya születése után ismét babát vár Kumin Viktória (38). A műsorvezető, akit a legtöbben az RTL Klub Híradójából ismernek, év elejére várja második gyermekét, aki hatalmas boldogságot jelent a családnak. A negyedik hónapban lévő műsorvezető ismerősei szerint nagyon boldog, hiszen mindig is vágyott egy újabb gyerekre.
08.01. 04:20
Blikk.hu
Az RTL-nél fotózták Győzikét. Visszatér?
Érdekes fotó került fel a Facebookra. Ezen az látható, ahogy a TV2-től kirúgott Gáspár Győző (Győzike) az RTL Klub folyosóján pózol.
07.31. 15:58
Kiskegyed.hu
Simicska újra támad
Nem csitul a belharc a Fideszben - Simicska Lajos médiabirodalmának zászlóshajója, a Magyar Nemzet ezen a héten az RTL Klub babérjaira tör: nyíltan bírálta Orbán Viktor személyi sajtósát, Havasi Bertalant, ma pedig a fejlesztési miniszter, Seszták Miklós távozását követeli.
07.31. 12:51
Stop.hu
Csipkés fehérneműben állt a kamera elé a volt Barátok köztös - fotók
Csipkés fehérneműben állt a kamera elé a volt Barátok köztös - fotók
Egyre bevállalósabb Munkácsy Kata, mióta kilépett az RTL Klub napi sorozatából.
07.31. 12:37
Delmagyar.hu
Szerencsére már jól van Dévényi Tibor
A lemezlovas kórházba került a nagy fesztiválszezon idején. Szerencsére már jól van és az RTL Klub reggeli műsorának vendége volt.
07.31. 11:20
Stop.hu
Lejtőn az RTL és a TV2, átpártoltak a közmédiához
Lejtőn az RTL és a TV2, átpártoltak a közmédiához
Jelentősen csökkent a kereskedelmi tévék nézettsége, miközben a közmédiáé nőtt - írja a Figyelő.
07.31. 11:10
Hir24.hu
 Ez fáj az RTL-nek: több százezer nézőt vesztett a Barátok közt
Ez fáj az RTL-nek: több százezer nézőt vesztett a Barátok közt
Az RTL Klub és a TV2 közönségaránya négy százalékponttal esett 2014 első hat hónapjában, így a két nagy műsorait átlagosan már csak a tévézők 27 százaléka nézte. A Barátok közt például több százezer nézőt veszített az elmúlt egy évben. Ezzel szemben a közmédia sok éve nem látott csúcsra növelte részesedését a Figyelő szerint.
07.31. 09:55
Hvg.hu
Visszamenne az RTL-hez Gáspár Győző?
Visszamenne az RTL-hez Gáspár Győző?
Az RTL Klub folyosóján pózolva fotózták a TV2-től kirúgott showmant.
07.31. 09:30
Hir24.hu
Dojcsák Dalma (A TASZ jelenti): Veszélyes csókok
Az RTL Klub úgy vetített egy epizódot egy délutáni sorozatból, hogy abból előzetesen kivágtak egy csókot. Az amerikai sorozatban a csók két férfi között csattant el, ám ezt a magyar nézők már nem láthatták. [...] Bővebben!
07.31. 09:11
Mandiner.hu
Így pózol Gáspár Győző az RTL folyosóján - fotó
Így pózol Gáspár Győző az RTL folyosóján - fotó
Gáspár Győző minden erejével bizonygatja: talpra állt a TV2-tôl való menesztése után. A rapper már­is az RTL Klub felé „kacsingat”, pózol a folyosókon, a csatorna pedig nem cáfol.
07.31. 07:45
Borsonline.hu
Gáspár Győző most az RTL-hez menne vissza
A férfi arra utalgatott, hogy visszamenne anyacsatornájához a TV2-s kitértő után.
07.31. 07:23
Velvet.hu
Ismét az RTL Klubnál kopogtat Győzike
Ismét az RTL Klubnál kopogtat Győzike
Gáspár Győző bizonygatja, hogy van élet a TV2 után is. A showman ismét az RTL Klub felé kacsingat - írja a Bors.
07.31. 04:43
Nlcafe.hu
Elkaszálta a reklámadó a Big Brother 3-at
Elkaszálta a reklámadó a Big Brother 3-at
Az első véráldozatot nem a kormánnyal harcoló RTL-nek kellett meghozni, hanem a Fideszhez húzó TV2-nek. Többi saját gyártású műsorukat nem érinti a megszorítás – értesült az Index.
07.30. 20:45
Hir24.hu
Havasi most az RTL-re támadt
Havasi most az RTL-re támadt
A kormányfő sajtófőnöke szerint az RTL Klub csúsztatott keddi híradójában.
07.30. 17:55
Hir24.hu
 Orbán sajtósa elmondta, mi nem tetszett neki az RTL Híradóban
Orbán sajtósa elmondta, mi nem tetszett neki az RTL Híradóban
Közleményben reklamált szerdán a Miniszterelnök sajtófőnöke a keddi RTL Híradó róla szóló beszámolója miatt. Havasi Bertalan úgy látja, hogy a hírműsorban csúsztattak vele kapcsolatban a tusnádfürdői fotósvita ügyében. Szerinte a sajtó munkatársainak is „be kellene tartaniuk az alapvető társadalmi normákat”.
07.30. 16:40
Hvg.hu
Médiaháború: kioktatta az EU-biztost a Fidesz
Gulyás Gergely a kétharmad nevében úgy bepöccent Neelie Kroes-re, hogy az RTL-en csattant.
07.30. 16:22
Nol.hu
Ez volt a mai RTL Híradó legerősebb anyaga
Ez volt a mai RTL Híradó legerősebb anyaga
A kereskedelmi tévé műsorának szerdai adásában arra világított rá, hogy a civil világ nem(csak) fizetett politikai aktivistákból áll, ahogyan azt Orbán Viktor mondta.
07.29. 22:55
Hir24.hu
 RTL Híradó: Havasi megtartja magának a „pöcsözős” videót
RTL Híradó: Havasi megtartja magának a „pöcsözős” videót
Orbán Viktor sajtófőnöke nem hozza nyilvánosságra azt a videót, amellyel állítólag tisztázná magát a hétvégi, tusnádfürdői lökdösődéssel kapcsolatban – hangzott el az RTL Híradóban. Havasi Bertalan azt mondta, hogy megtartja magának a felvételt, ha esetleg jogi eljárás indulna az ügyben.
07.29. 21:40
Hvg.hu
Orbán kedvencei a világ szégyenei és még focizni se tudnak
Orbán kedvencei a világ szégyenei és még focizni se tudnak
Az Amnesty International szerint a kormányfő a világ szégyenfoltjait állította az ország elé példaként – emlékeztetett az RTL Klub. A Kitekintő szerint még futballban is jobbak a liberális demokráciák, mint az orbáni példaországok.
07.29. 13:30
Hir24.hu
Cenzúrázta a melegcsókot az RTL
A csatornát a Nem szentírás egyik jelenete miatt más megbüntette a médiahatóság.
07.29. 13:05
Nepszava.hu
Lidl-RTL kooperáció az energiaital-piacon
A népszerű német énekes, Heino nevével kerül limitált számú energiaital a diszkontlánc polcaira.
07.29. 12:22
Mediainfo.hu
 Az RTL csodafegyvere ma a sajtószabadságért aggódó Neelie Kroes volt
Az RTL csodafegyvere ma a sajtószabadságért aggódó Neelie Kroes volt
Az Európai Bizottság alelnöke ma blogján a magyar sajtószabadságért aggódott, csaknem két hónappal a reklámadó bevezetése után - adta hírül a hétfő esti RTL Híradó. Ezen kívül szó volt Seszták Miklós gyanús aláírásairól, a felcsúti stadionról és egy egyeztetés nélkül engedélyezett koridegen turisztikai központról is.
07.28. 21:20
Hvg.hu
Veszélyben a magyar média szabadsága?
Blogjában aggódik az RTL sorsáért az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnöke.
07.28. 18:50
Mno.hu
Kroes: Veszélyben a magyar sajtószabadság
A reklámadót kifogásolta az EU-biztos. Szerinte azért sújtja az RTL-t, mert nem Fidesz-párti.
07.28. 17:40
Divany.hu
Az RTL Klub cenzúrázta két fiú csókját a Glee-ben
Az RTL Klub cenzúrázta két fiú csókját a Glee-ben
Míg korábban a lányok közötti intim jelenetet bemutatta az RTL a délutáni idősávban a két fiúé már úgy látszik túl sok volt a csatornának, amellyel alaposan megcsonkolták a népszerű sorozatot – írja a Media-addict.hu.
07.28. 17:10
Hir24.hu
Ördög Nórát eltávolították az RTL Klubból
Ördög Nórát eltávolították az RTL Klubból
Néhány nappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy Ördög Nóra – a történtek ellenére – még mindig szerepel az RTL Klub sajtóklubján. Mostanra azonban fordult a kocka.
07.28. 14:30
Nlcafe.hu
Veri a Tények az RTL Híradóját
Hetek óta tart az RTL Klub híradós küzdelme a reklámadó ellen.
07.28. 09:25
Gondola.hu
Életérzés
Voltál már úgy, hogy szerelmes lettél egy Életérzésbe? Én a táncba lettem szerelmes pár évvel ezelőtt …A latin táncok világába, a Kubai Salsába és az Argentin Tangóba. Amikor az első lépéseket láttam, és magam is megtettem, belebizseregtem! Amikor a táncpartnerem bele nézett a szemembe, és azt mondta: - Itt most én vagyok a Főnök! Én a Férfi, Te a Nő, és neked egyetlen dolgod van, bízd rám magad és élvezd a tánc örömét!Éreztem az energia áramlását kettőnk között, azt,hogy mágnesként vonzotta a tekintete az enyémet. Akkor értettem meg, hogy többről van szó, mint egy sima táncról, ezek a táncok a női energiába való beavatást szolgálják! Megbízol a partneredben, rábízod magad a férfira, aki a karjaiban tart. Ahogy a táncban történik, ugyan így kéne az életbe is működnie a kapcsolatoknak egy férfi és egy nő között. Persze, ha mindenki tudja a feladatát, és vállalja a szerepét... A táncban benne van a bizalom, a szenvedély, a tűz, az érzékiség, minden, ami egy kapcsolatot is megtart és felemel,de ehhez két ember kell!A következő írás idézet a Tangókönyvből : „Az első lépés a férfié: a tisztelet. Sosem lehet enélkül átölelni és táncolni vele. A nő részéről a válasz a bizalom, ami nélkül a nő nem tudja követni a férfit. Bízni valakiben nem könnyű feladat, de egy nőnek mindig így kell döntenie. A férfi második lépése a felelősség. Minden pillanat a férfi felelőssége, mindenről ő dönt, így hibát is csak ő követhet el. Az a szerepe, hogy a partnere gondtalan és boldog legyen. A nő válasza erre az odaadás. Hagyja, hogy a partnere vigyázzon rá.” Kinek támadt kedve táncolni? Feng shui tanácsadás, lakberendezés,harmonizálás, színtanácsadás, tértisztítás,Bach-virágterápiaInformáció: faczanyi@gmail.com, időpont egyeztetés: +36/30-8232-440
07.28. 08:48
Faczanyifengshui.com
Valami nem stimmel: így áll most az RTL Klub híradója
Megérkeztek az első számok, amelyek már a nézettséget torzító fociláz utáni állapotokat mutatják. A helyzet változatlan, sőt.
07.28. 08:17
Hetivalasz.hu
Hernádi Judit elárulta, miért hagyta ott az RTL Klubot
1999-es indulása óta állandó szereplője volt a műsornak.
07.28. 07:35
Hetivalasz.hu
3:1 a szerelem javára - Zenés vígjátékot mutatnak be Gyulán
3:1 a szerelem javára - Zenés vígjátékot mutatnak be Gyulán
Július 31-én mutatja be a Gyulai Várszínház a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal koprodukcióban készült 3:1 a szerelem javára című zenés vígjátékot, Bagó Bertalan rendezésében. Ajánló az előadás elé:Az 1936-ban született mű szerzőit feltehetően a berlini olimpián sikeresen szereplő magyar sportolók, köztük az olimpiai aranyérmet nyert pólósok ihlették meg a zenés vígjáték megírására.Egy londoni szállodában a magyar csapat az angolok felett aratott 3:1-es győzelme és nem kevés whisky elfogyasztásának hatása alatt készülődik Budapestre. Ugyanakkor a szálloda báltermében esküvőre készülődő skót család várja a menyasszony angol vőlegényét. A várakozást elunó menyasszony megszökik kényszerházassága elől, és - mit tesz isten - az indulásra készülődő vízilabda-válogatott lakosztályában keres menedéket. A lovagias magyar pólósok védelmükbe veszik az egyébként észvesztően csinos hölgyet, és a csapatkapitány tiltakozása ellenére magukkal viszik Badacsonyba, ahol a visszavágóra kell(ene) készülniük. Az edzőtábor nyugalmát azonban nemcsak a szöktetett menyasszony, hanem egy leány-iskola és a Londonból érkező skót apuka is megzavarja.Forrpontig hevült érzelmek, számtalan poén és vidámság közepette a végeredmény nem lehet kétséges: ének, tánc, humor, szerelem, és sok-sok félreértés két félidőben!Ábrahám Pál - Harmath Imre - Szilágyi László - Kellér Dezső:3:1 a szerelem javáraSzereplők: Gingi - Földes EszterMelinda - Váradi Eszter SáraMira - Varga GabriellaBertuska - Radnay CsillaCheswick - Kricsár KamillBáró Szirmay - Sághy TamásBlazsek II. - Makranczi ZalánKárolyi Gyurka - Kádas JózsefBraun - Lábodi ÁdámPufi - Krisztik CsabaCsöpi - Andrássy MátéLali - Rovó TamásSzáraz - Gál GergelySári - Szirmai IrénLonci, Mr. Titkárnő - Vida EmőkeAbigél - Kertész JúliaZsuzsa - Horváth BernadettSzobalány, Borcsa, Stancingerné - Ostorházi BernadettBence, Bob, Pedellus - Juhász IllésDíszlettervező: Sánta BorcsaJelmeztervező: Sánta BorcsaKoreográfus: Blaskó BorbálaKoreográfus-asszisztens: Szirmai IrénZenei vezető: Dobri DánielDramaturg: Tucsni AndrásKorrepetitor: Réti AnikóSúgó: Szarvas ÉvaÜgyelő: Horváth IzaRendezőasszisztens: Haszmann KataRendező: Bagó BertalanBemutató: 2014. július 31., 20:30 Tószínpad, GyulaTovábbi előadások: augusztus 1., 20:30 augusztus 2., 20:30
07.28. 07:00
Szinhaz.hu
Az itt és most szakralitása - Interjú Gera Zoltánnal, a Nemzet Színészével
Az itt és most szakralitása - Interjú Gera Zoltánnal, a Nemzet Színészével
Az érdekelte mindig Gera Zoltánt, ami eleven, ami élni akar, ami teljes, aminek minden részlete egymáshoz illik. Úgy tartja most is, hogy a színpadon nem csak a szájnak, a megírt szövegnek, hanem az egész testnek beszélnie kell. A kilencvenedik évében járó Gera Zoltán lett az új Nemzet Színésze.„Kismester. A mester a nyomatékos itt. Irodalmi párhuzammal szólva: novellista, de a Maupassant, az Antosa Csehov, a Nagy Lajos bordájából. Minden szí­nrelépése igazolja Sztanyiszlavszkij egykoron agyonidézett, mára elfeledett aranymondását, miszerint: nincs kis szerep, csak kis szí­nész... Hányatott szí­nészsors... nyugtalanul szí­nházról szí­n-házra vándorol. Látszólag nem leli helyét, de csak a szí­npadon kí­vül. Amint szí­nre lép: elhelyezkedik idegen jellembőrökben. Nagy emberi tudással életet teremt maga körül. Zokszó nélkül szolgálja hivatását. Titokzatos prófétája a magyar szí­nészetnek. Titkok tudója. Emberi talányok szí­nes szí­npadra fogalmazója." (Molnár Gál Péter Gera Zoltánról)– Régebbi cikkeket olvasva meglepődtem azon, hogy mennyire foglalkoztatják a „szellemi” dolgok. Kik voltak önre nagy hatással? – Hamvas Bélát akkor fedeztem fel, amikor már csak szamizdatban lehetett olvasni. Gyógyital, szellemi újjászületés volt számomra a látásmódja. Az ő gondolkodói attitűdje, egységre törekvése miatt nem lehetett egyházi szempontból elkötelezett, de engem mégis elsősorban az istenhitemben segített. Már nem látok jól, nem nagyon tudok olvasni, a feleségemet szoktam megkérni, hogy olvasson fel nekem. Márait, Balogh Béla könyveit, Dallos Szilviának a filmes szakmáról szóló A forgatások mosolya című könyvét olvasta fel nekem mostanában.– Mit jelentett, hogy a buddhizmus, a zenbuddhizmus vagy éppen Hamvas szemszögéből tudott rátekinteni az életre és a magyar valóságra? – Sokat segített abban, hogy elviseljem a megpróbáltatásokat, például a börtönt, és abban is, hogy önismeretre tegyek szert, ami a színészi munkához elengedhetetlen.– A háború után a British Council könyvtárába járt, és ez lett az oka annak, hogy angol kémkedés gyanújába került, és így a Magyar Néphadsereg Színházában, a későbbi Vígszínházban hosszú ideig csak jelentéktelen szerepeket kapott, ha kapott. Ezért megpályázott – már a hatvanas évek közepén – egy angliai Shakespeare-kurzust, amit természetesen itthon elutasítottak. Megírta Londonba, hogy miért, és emiatt tíz hónapot börtönben töltött. – Más dolgok is bajjal jártak azokban az időkben! Már színművészeti főiskolásként pantomimmal kezdtem foglalkozni, mert tudtam, hogy a mesterség, a színpadi tudás szerves része az, hogy a testünkkel bánni, beszélni tudunk. Az akkori igazgatónő eltiltott ettől! Azt mondta, hogy a pantomim elvonja a színész figyelmét, energiáját a természetes beszédtől. Miközben a koncentrált színpadi mozgásnak sok évezredes múltja van. Ma is nagyon fontos, különösen a klasszikus darabok esetében.Mi ennek az oka? – Az, hogy a klasszikusok nyelve régies, és önmagában a mai néző számára nem feltétlenül érthető, de a test sokat tud „mondani”, és a kifejezésmódja közvetlen, mindenki számára érthető.British Council könyvtárába gondolom azért járt, mert ön is, mint ifjúsága idején a magyar értelmiség jelentős hányada, anglomán volt. – Szerintem ez egy egészséges, szeretetteljes viszony volt Európához és az európai kultúrához, amelynek mi is részesei vagyunk.Gera Zoltánt emlékezetes színházi és filmes epizódszerepek megformálójaként tartják számon – akire oda kell figyelni, akit mindig megjegyzünk magunknak, és aki nagyon hiányozna az egészből. – Nagyon szeretem a képeket, és nagyon fontos volt számomra, hogy a színpadon vagy filmben létrejövő produkciót kívülről is lássam. Ha úgy véltem, hogy tetszeni fog az összkép, akkor vállaltam a kisebb szerepet is.Hosszú pályafutásából melyik színpadi munkáját emelné ki? – A Radnóti Színházban játszottuk A hetvenkedő katonát Gáspár Sándorral, Eperjes Károllyal, Egri Katival. Az előadást Taub János rendezte, és négy évig ment telt házzal. De ezért meg kellett küzdenünk. Az egyik kolléga meg is jegyezte, hogy ha a rendező ennyire hajt minket, és ennyi munkát követel, akkor hol marad a játék öröme. Erre Taub azt mondta, hogy a játék az a néző öröme kell, hogy legyen, és nekünk ezért kell megdolgoznunk. Emlékezetes gondolat, idézték is később sokszor és sokan. Az előadást meghívták a Kairói Nemzetközi Színház Fesztiválra, ahol első díjat kapott. Az utolsó előadáson Szamóca, vagyis Eperjes Károly elcsúszott a színpadon, véletlenül belerúgott egy szekrénybe, én pedig utána ugyanott hatalmasat estem. A színfalak mögött hamarjában bekötötték a kificamodott vállamat. Amikor visszamentem a színpadra, feldördült a taps, amiben benne volt az, hogy megszerettek minket, és nagyra értékelték, hogy folytattam az előadást.Egy színésznek „hivatalból” is beszélnie kell a hazaszeretetről. Önnek személyesen mit jelent ez? – Amikor kisgyerek voltam, az iskolában olyanokat írtak ki a faliújságra, hogy: „Nem! Nem! Soha!” Meg hogy: „Csonka Magyarország nem ország”. Én ezeket nem értettem. És az olyan történelmet, ami csupa évszám meg csata, nem tudtam megszeretni, nem érdekelt. Mindig a jelen érdekelt. A feladat. Elcsodálkozom azon most is, hogy amikor bekapcsolom a rádiót vagy a tévét, mindenhol a múlttal foglalkoznak, és nem a jelennel, és nem azzal, ami élni akar. Pedig a jelennek, az „itt és most”-nak van szakralitása. Látja, most is, hogy a Nemzet Színésze lettem, folyton a múltról beszélek, arra gondolok, arról kérdeznek.De az, hogy a kollégái egyhangúlag a Nemzet Színészének választották, mégis a jelenhez tartozik. Igen, ezzel a díjjal most átölel a hazám, a nemzetem. Ez nagy boldogság.Szerző: Varga KláraAz interjú a Nemzeti Magazin nyári számában jelent meg. Bánsági Ildikó, Helmut Stürmer, Osztovits Ágnes Lévai Balázs, Mészáros Ági, Vidnyánszky Attila, Cserna-Szabó András – többek között ők Nemzeti Magazin nyári számának főszereplői. A lapból megtudhatják, mit játszik a Nemzeti a 2014/2015-ös évadban, és arról is olvashatnak, hogy mely ma is népszerű ételt nevezték el Sekszpír Jóskáról. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte a Libri könyvhálózat üzleteiben is.
07.28. 05:00
Szinhaz.hu
Vége a nagy szerelemnek! Friss szakításáról mesélt az RTL Klub sztárja
Vége a nagy szerelemnek! Friss szakításáról mesélt az RTL Klub sztárja
A ByTheWay énekese szakított barátnőjével.
07.28. 04:20
Femina.hu
Az RTL Klub sztárjának mindkét álma valóra vált
A Budapesti Operettszínház ifjú csillaga, Gömöri András Máté epizódszereplőként nemrég csatlakozott a Barátok közt csapatához a szívtipró Benji szerepében. Két nagy álma volt, mindkettő valóra vált.
07.27. 19:00
Stop.hu
ÉNB Regina: csupa kedves megjegyzést kapok
Regina azt hitte, az RTL Klub Csillag Születik című műsora hozza majd meg számára az igazi ismertséget, ám várnia kellett néhány évet arra, hogy a tévénézők kedvencévé váljon.
07.27. 18:10
Stop.hu
Kikocsikázott és bemutatkozott Sulák Martina, az Anna-bál szépe
Témák: Anna-bálBalatonfüredBalatonnőkAhogy arról mi is beszámoltunk, egy helyi 18 éves lány lett a szombaton rendezett 189. balatonfüredi Anna-bál szépe. Sulák Martina két udvarhölgyével vasárnap délelőtt mutatkozott be a Kisfaludy színpadon, majd sétakocsikázáson vett részt a városban.    Balatonfüredi lakosként fantasztikus élménnyel gazdagodtam - mondta az MTI-nek az elsőbálozó királynő. A 18 éves Sulák Martina gyermekkori álma valósult meg azzal, hogy részt vehetett az Anna-bálon.    A 189. Anna-bál királynője jelenleg a Pápai Református Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanulója színpadi tánc tagozaton. Az iskolát jövőre fejezi be, tanulmányait a Budapesti Táncművészeti Főiskolán folytatná, mert - mint mondta -, életében fontos szerepet tölt be a tánc.    A bál első udvarhölgye, Lukács Réka Nyíregyházáról érkezett. A 21 éves hölgy nyolcéves koráig Balatonfüreden élt, így második otthonaként tekint a Balaton-parti városra. Balatonfüreddel Nyíregyházára költözésük után sem szakadt meg kapcsolata, hiszen nagyszülei itt élnek, és ő is gyakran látogat a Balaton-partjára. Lukács Réka a Budapesti Gazdasági Főiskolán nemzetközi gazdálkodást tanul angol nyelven, és az álma, hogy egyszer műsorvezetőként dolgozzon vagy egy multinacionális cégnél lenne reklámmenedzser.    A második udvarhölgy, Szóráth Sarah másodjára vett részt az Anna-bálon, tavaly is harmadik helyezettként végzett. A 19 éves lány annyira nem számított az ismételt sikerre, hogy számát a csuklóján viselte az est folyamán. Szóráth Sarah a Budapesti Corvinus Egyetemen kommunikáció szakon tanul, érdeklődik a média világa iránt. Emellett igazolt játékosként kosárlabdázik az MTK Budapest csapatában. Fotó: Mátyus Tamás (MTI)Select ratingGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Értékeljen bátran!
07.27. 13:49
Alon.hu
 Magyar sikert így még nem söpörtek a szőnyeg alá
Magyar sikert így még nem söpörtek a szőnyeg alá
Egyre jelentősebb nemzetközi eredmények, fellépések és díjak ellenére a kortárs tánc még mindig fekete lyuk a magyar kultúrában, az érdektelenség pedig egy titokban virágzó művészeti ágat temethet maga alá. Az európai fesztiválokat letaroló Nyúzzatok meg! két alkotójával, Vadas Zsófia Tamarával és Molnár Csabával beszélgettünk filléres sznobizmusról, balett-terrorról és állami művészgerillákról.
07.27. 00:10
Hvg.hu
Ügyvédnek készül Zuschlag János
Budapest - Nem tud elszakadni a bűnözőktől Zuschlag János (37), a volt szocialista politikus ugyanis most ügyvédnek készül. Zuschlag az RTL Klub szombat esti Híradójában elmondta: újrakezdi a jogi egyetemet, melyet félbe kellett hagynia, hiszen 6 évet ült börtönben csalás és más bűncselekmények miatt.
07.26. 19:35
Blikk.hu
˝Édesapám a példaképem. ˝ - Interjú Túri Lajos Péterrel
˝Édesapám a példaképem. ˝ - Interjú Túri Lajos Péterrel
A kortárs tánc egyik kiemelkedő hazai alakja, Túri Lajos Péter számos musical, tévés produkció és show-műsor koreográfusa. Az Orfeum, a pesti mulató két, futó sikerrevüjének társalkotója a művészi szabadság és önkifejezés különböző megnyilvánulásait választva, fiatal kora ellenére, széles repertoárt és gazdag szakmai múltat tudhat magáénak. Társa, Szabó Anikó színházi előadások, könnyűzenei videoklipek, divatshow-k és tévéműsorok sokat foglalkoztatott táncos-koreográfusa. Együtt erőteljes duót képeznek. [Dátum: 2014.07.26. 08:46]
07.26. 08:46
Zene.hu
Nyugdíj: mínusz ponttal büntetnék a gyermekteleneket
Pluszpontokat kaphatna nyugdíjszámításkor, aki kettőnél több gyereket vállal, és mínusz pontokat, aki ennél kevesebbet vagy egyáltalán nem vállal – az RTL Híradó szerint lényegében ezt tartalmazza a Népesedési Kerekasztal javaslata, amelyet a nyugdíjrendszer átalakításához dolgoztak ki. Botos Katalin, a kerekasztal szakértője szerint aki nem vállal gyereket, az a gyerekre szánt pénzt tegye félre a nyugdíjas éveire. A kormánynak ősszel kell döntenie a változtatásokról. A kerekasztal másik szakértője, Gál Róbert Iván múlt héten még egy olyan javaslatról beszélt a hvg.hu-nak, amelyben nem mínusz pontokról volt szó a gyermektelenek esetében, hanem magasabb járulékról vagy többletmunkáról.
07.25. 19:30
Hvg.hu
Mádai Vivien felkészült a szülésre
Budapest — Mádai Vivien (25) aktív kismama. A korábban az RTL Klub képernyőjén, most az M1-en látható műsorvezető még a szülés előtti utolsó időszakban is aktív. Hatalmas pocakkal is lelkesen kiveszi a részét a lakásfelújításból.
07.25. 18:38
Blikk.hu
Elhagyta az országot Csonka András
Elhagyta az országot Csonka András
A magyar hírességek többsége már június elején, közepén túl volt a vakáción, nem úgy Csonka András, akinek – a színházi elfoglaltságai miatt – csak július tizenötödikén kezdődött el a nyári szünet.
07.25. 15:30
Nlcafe.hu
Kulcsár Edina: "Úristen a táncot ne felejtsem el"
Kulcsár Edina: "Úristen a táncot ne felejtsem el"
Kulcsár Edina a Magyarország Szépe választás győztese elsősorban a tánc miatt izgult a vasárnapi fináléban. A részletekről a Divatikon.hu-nak nyilatkozott a szépség. [Dátum: 2014.07.25. 09:16]
07.25. 09:16
Zene.hu
Reklámadó: egy hónap sem maradt
Az adóval leginkább sújtott RTL Klubnak csaknem 5 milliárdot kell befizetnie.
07.25. 05:07
Nepszava.hu
 Fidel Castro unokahúga is odaveszett a mali légi tragédiában?
Fidel Castro unokahúga is odaveszett a mali légi tragédiában?
Állítólag Mariela Castro, Fidel Castro egykori kubai vezető unokahúga is rajta volt az Air Algerie Maliban lezuhant utasszállító gépén – közölték a nagyobb hírügynökségek magyar idő szerint csütörtök délután. Hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg hírt. Az orosz Russia Today oldalán később már azt írták, hogy Mariela Castro életjelet adott magáról, miután elterjedt a halálhíre. Ugyanezt jelentette a holland RTL Nieuws is.
07.24. 20:40
Hvg.hu
Visszavette az uralmat az RTL
A kereskedelmi csatorna örökzöld teleregénye vette vissza a vezetést a 29. héten, mindhárom mért listán.
07.24. 14:53
Mediainfo.hu
Barokk Esküvő Győrben (2014. augusztus 8-10.)
Az országban egyedülálló látványosságot kínál a Barokk Varázsa rendezvénysorozat, ahol a történelmi Belváros épületei valóságos díszletet nyújtanak a jelmezesek színes kavalkádjának.   Az esti programok mellett napközben koncertek, vásári komédiák, előadások kínálnak jó szórakozást minden érdeklődőnek, melyek a Barokk Esküvő színpompás ceremóniájában csúcsosodnak ki.  Esküvői lázban ég a város, az ifjú pár és a násznép barokk ruhákban ünnepelnek és hagyományos barokk esküvői lakodalmat ülnek.  A „násznép” szórakoztatásáról sem feledkeznek meg, a hagyományoknak megfelelően jelmezes felvonulás, koncertek, kézműves vásár, vidám gyermekprogramok teszik 2014-ben is emlékezetessé a Barokk Esküvőt.  Programok: Augusztus 8. péntek  17.00  Börtöntúra a „Lőcsei fehérasszony” nyomában - ingyenes idegenvezetés  indulás a Látogatóközpont bejáratától (Baross út)  18.00  Barokk kirakatverseny eredményhirdetése  Belvárosi Utcák Alapítvány  Helyszín: Széchenyi tér  18.30  Barokk jelmezes felvonulás- zenészek, táncosok, zászlóforgatók, vidám kisasszonyok és urak sétája a Baross úton  20.00  Szerenád a menyasszonynak – a vőlegény ajándéka szíve választottjának  Keretjáték: a vőlegény vörös rózsát nyújt át a menyasszonynak, majd együtt hallgatják végig a koncertet  Parlami d’Amore avagy „ beszélj nekem a szerelemről”  Domenico Menini és a Straviarte Phora Quartett előadása  A mediterrán hangulatú koncerten a barokk zene találkozik a standard jazz-el, az autentikus nápolyi dal összefonódik a filmzenével, a bel canto slágerek komikus jelenetek formájában elevenednek meg, és legendás olasz örökzöldek idézik az „olasz „ életérzést.  Közreműködnek:  Domenico Menini ének  M’Denis Biancucci zongoraművész, művészeti vezető  Daniele Vianello nagybőgő, basszusgitár  Luca Bortolozzi ütőhangszerek  Helyszín: Széchenyi tér  Esőhelyszín: Esterházy-palota, Király utca  21.30  BAROKK DISCO  Dj Bootsie  Helyszín: Széchenyi tér  Augusztus 9. szombat  10.00-20.00 között  Kézművesek vására, táncosok, zenészek produkciói a Belváros utcáin  10.00-13.00 és 16.00-20.00 óráig  Gyermekprogramok  Barokk játszótér, körhinta, kézműves foglalkozások, játékos ezüstpénz gyűjtés és beváltás a gyerekek piacterén  10.00  A barokk építészet jegyei – ingyenes idegenvezetés  Indulás a Látogatóközpont bejáratától ( Baross út)  10.00  Toronyzene  Közreműködik a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Trombita Tanszaka  Vezető: Horváth László tanár  Helyszín: Esterházy-palota erkélye, Király utca  10.10  Csizmás kandúr – a molnárlegény története  Pegazus Színház bábelőadása  Helyszín: Apátúrház udvara  Széchenyi tér 5.  A belépés ingyenes  11.00, 12.00 és 17.00-21.00 óráig óránként  Rémségek pincéje  Helyszín: a régi börtön, az egykori Városháza (ma Városi Levéltár) pincéje, ahol a „Lőcsei fehérasszony” raboskodott a XVIII. században  Széchenyi tér  Belépődíj: 300.-Ft/ fő (csak 10 éves kor felett ajánlott)  16.00  Toronyzene  Közreműködik a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Trombita Tanszaka  Vezető: Horváth László tanár  Helyszín: Esterházy-palota erkélye, Király utca  16.10  Négy próba gyerekeknek  Helyszín: Széchenyi tér  16.10  Csalfa kor   Barangolás a barokk szerelem világában - 4 rövid történet  A füge - avagy az elcserélt varázsszerek komédiája  Egy kedélyes vacsora - avagy nagyot fordulhat a világ egy tál gombás vadkan körül  A jóslat - avagy jósoltass csak, de vigyázz, ha valóra válik!  A csalfa asszony, a két szerető és a férj - avagy aki sokat markol, keveset fog  Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány  Az Idők Tengere, azaz Mare Temporis nevet választottak az alapítók, mert ez tükrözi legjobban tevékenységüket. Előadásaikban a IX.-XIX. század történelmi hagyományait, hétköznapjait elevenítik fel szórakoztató jelleggel. Legyen az kultúra vagy tudomány, színház vagy tánc, vívás, íjászat, kézművesség, mindig jelen van a vidámság, a humor, amely élvezetessé teszi a produkciójukat  Helyszín: Apátúrház udvar  Széchenyi tér  17.00  Akkor és most… avagy kicsit másképp? - táncbemutató  Előadja: Long-Soldier Dance Theatre  Koreográfus: Katona Imre  17.00  Barokk performance  Művészeti vezető: Németh Auróra Hajnal  Helyszín: Baross út  18.30  Bolond Esküvő – a Barokk esküvő ceremóniájának paródiája  Ceremóniamester: Zugmann Zoltán  Forgatókönyv: Keglovich Ferencné  Helyszín: Széchenyi tér  19.00  Örömzene a XVIII. századból  Közreműködik:  Raab Kamarazenekar Barokk Együttese  Palestrina Kórus, Győri Pedagógus Énekkar  Karnagy: Katona Tibor  Helyszín: Széchenyi tér  19.00  Barokk felvonulás  Útvonal: Zichy-palota - Teleki utca - Árpád út - Baross út - Kazinczy utca - Széchenyi tér  Barokk pompa és barokk túlzások, gyönyörű és meghökkentő jelmezesek látványa varázsolja el a nézőket, igazi élményt nyújtva számukra.  20.00  Barokk Esküvő – ceremónia    A forgatókönyv a XVII. századi magyar főúri esküvők korabeli leírása alapján készült.  Menyasszony: Varga Eszter  Vőlegény: Varga Róbert   Városi elöljáró (anyakönyvvezető): dr. Csörgits Lajos  Narrátor: Rupnik Károly  Menyasszony násznagya: Máté Richárd  Menyasszony vőfélye: Katona Imre  Vőlegény násznagya: Nagy Balázs  Zene: Palestrina kórus   Raab Kamarazenekar   Barokk Együttese   Virágdekoráció: Erdei Gábor mester virágkötő  Horváth József iparművész  Jelmez: Gombár Judit jelmeztervező  Imrik Zsuzsanna iparművész  Forgatókönyv, rendezés: Keglovich Ferencné  A násznagyok kézfogását követően a fiatalok térden állva, kézcsókkal köszönik meg szüleiknek a felnevelésüket, az igen kimondása után a nyoszolyólányok a menyasszony fejére helyezik az asszonyság jelképét jelentő fejdíszt, vidám táncosok lepik el a színpadot, s végül SWAROVSKI kristályok hullanak az ifjú pár fejére, gazdagságot, szerencsét jelentve számukra.   Helyszín: Széchenyi tér    21.00  Barokk Táncház  Vezeti: Kovács Gábor Phd  Közreműködik: Camerata Sunynoma Együttes  Helyszín: Széchenyi tér    22.30  A tűz ölelése – tüzes hastánc show  Lélegzetelállító mutatvány csábító táncosokkal arab-spanyol ritmusokra  Előadja: Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány  Helyszín: Széchenyi tér  Augusztus 10. vasárnap  10.00-20.00 között  Kézművesek vására, táncosok, zenészek produkciói a Belváros utcáin  10.00-13.00 és 16.00-20.00 óráig  Gyermekprogramok  Barokk játszótér, körhinta, kézműves foglalkozások, játékos ezüstpénz gyűjtés és beváltás a gyerekek piacterén  10.00  A barokk építészet jegyei – ingyenes idegenvezetés  indulás a Látogatóközpont bejáratától (Baross út)  10.00  Toronyzene  Közreműködik a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Trombita Tanszaka  Vezető: Horváth László tanár  Helyszín: Esterházy-palota erkélye, Király utca  10.10  Állatmesék és más történetek – pantomimes műsor Lully zenéjére, La Fontaine után, a francia népi barokk stílust idézve  Előadja a Garabonciás Alapítvány gyermekcsoportja  Művészeti vezető: Aranyos Ágota  Helyszín: Apátúrház udvara  Széchenyi tér 5.  Belépés ingyenes  11.00, 12.00 és 17.00-21.00 óráig óránként  Rémségek pincéje  Helyszín: a régi börtön, az egykori Városháza (ma Városi Levéltár) pincéje, ahol a „Lőcsei fehérasszony” raboskodott a XVIII. században  Széchenyi tér  Belépődíj: 300.-Ft/ fő (csak 10 éves kor felett ajánlott)  11.00  Barokk táncok  Kisalföld Táncegyüttes  Helyszín: Széchenyi tér  16.00  Toronyzene  Közreműködik a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Trombita Tanszaka  Vezető: Horváth László tanár  Helyszín: Esterházy-palota erkélye, Király utca  16.10  Vitéz Palkó és Tündér Ilona- bábos, muzsikás magyar népmese  Magyar Népmese Színház előadása  Helyszín: Apátúrház udvara  Széchenyi tér 5.  17.00  Simplicissimus Kamaraegyüttes koncertje  Vezető: Németh Zsombor  A korabeli hangszereken játszó Antré-díjas együttes a jelen és múlt, különböző zenei korszakok és stílusrétegek - műzene, szórakoztató zene, népzene között kalandozik, erre utal a neve is.  Simplicissimus főhőse a H.J. Ch.von Grimmelshausen által írt pikareszk regénynek, valamint ez volt az álneve a 17. sz. magyar zenei életéről tudósító Daniel Speernek is.  Helyszín: Széchenyi tér  18.00  Tartuffe – Moliere vígjátéka  A budapesti Térszínház előadása  A legismertebb francia színdarabíró 1664-ben írta a vígjátékot. Előadása után XIV. Lajos az udvaroncai hatására betiltatta. A címet adó név azóta is szimbólumává vált a jámborságot megjátszó ember karakterének  A Térszínház modern környezetbe helyezte az előadást, mert ma is aktuális a mű mondanivalója.  Szereplők:  Rendőrhadnagy - Balogh László  Pernelle asszony, Orgon anyja -Vajkó Anisia  Orgon, Elmira férje - Kovács J. István  Elmira, Orgon felesége - Szamosvári Gyöngyvér  Damis, Orgon fia - Csuka János  Mariane, Orgon lánya - Papp Annamária  Valér, Mariane kedvese - Csiba Gergely  Cléante, Orgon sógora – Kassai Kaszás Imre  Tartuffe, álszent - Téglás Márton  Dorine, Mariane komornája - Bódi Beáta  Rendező: Bucz Hunor  Helyszín: Apátúrház udvar  Széchenyi tér 5.  18 .00  Magyar Reneszánsz Együttes régi zene koncertje  Az együttes akár egy magyar ”régizenei supergroup” is lehetne, mert tagjai külön-külön mind igen népszerű együttesek vezetői, irányítói évtizedek óta. A világ legnagyobb régi zene fesztiválján, a Stockholm Early Music Festival-on mutatkoztak be óriási sikerrel.  Művészeti vezető: Mandel Róbert – reneszánsz tekerőlantok  Kállay Gábor – ének, blocklflöte, rebec  Szabó Zsolt – viola da gamba, ütőhangszerek  Győri István – lant, theorbo, vihuela da mano  Helyszín: Esterházy-palota, Király utca  20.00  Passione Barocca - izzó szenvedély a tánc nyelvén - válogatás a legsikeresebb előadásokból  Az EXPERI DANCE Production táncosai bemutatják Román Sándor koreográfiáját  A 2000-ben alakult együttest a hagyományok tisztelete mellett a tradicionális formáktól való bátor eltérés, a megújulásra törekvés, az újdonság ízvilága jellemzi.  A magyar tánckultúra utazó nagyköveteként tartják számon határon innen és túl.  Helyszín: Széchenyi tér  21.00  Fun-tasia Baroque/ Barokk Fun-tazia  Barokk intimitás  PR Evolution Dance Company együttes előadása  Helyszín: Apátúrház udvar- Széchenyi tér 5.  Forrás: Győri Művészeti és Fesztiválközpont honlapja  Select ratingGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Értékeljen bátran!ProgramajánlóGyőrMozaikÉn is itt akarom látni a programom!
07.24. 08:33
Alon.hu
Barátai féltik Ördög Nórát és babáját a stressztől
Már nemcsak volt RTL-es, de leendő TV2-s kollégái között is akadnak, akik támadják Ördög Nórát. Előbbiek szerint áruló, utóbbiak viszont kimagasló jövedelme miatt mentek neki. Érthető, ha Nórit mindez nagyon megviseli.
07.24. 07:15
Kiskegyed.hu
 "Választás alatt több volt a közmunkás" – újra támad az RTL Klub
"Választás alatt több volt a közmunkás" – újra támad az RTL Klub
Újra nekiment a kormánynak az RTL Klub a szerda esti Híradóban. Most a Policy Agenda elemző cégre hivatkozva azt közölték, a választásra kellenek csak a kabinetnek a közmunkások, ezt bizonyíthatja, hogy az áprilisi voks után a felére csökkent a számuk.
07.23. 20:15
Hvg.hu
 Elindultak Hollandiába a halottakal teli repülők – fotó
Elindultak Hollandiába a halottakal teli repülők – fotó
A tervek szerint délután 4 óra körül landolnak az eindhoveni reptéren azok a repülők, amelyekkel hazaviszik az ukrán légi katasztrófa holland áldozatainak holttestét. A Hercules gép és az ausztrál légierő Boeing C-17-esének fedélzetén az utolsó hírek szerint összesen 38 tetem van. A lezuhant maláj gépen 193 holland utazott. Az ukrajnai Harkovban szerda délelőtt búcsúztatták az áldozatokat egy rövid ceremónián, amelyen Vladimir Grojsman ukrán miniszterelnök-helyettes is ott volt – számolt be az RTL Nieuws.
07.23. 15:30
Hvg.hu
Nem kell a mankó!
Nem kell a mankó!
Ha az embert magával ragadja a tánc heve, nincs szüksége segédeszközökre.
07.23. 05:21
Mon.hu
Napi négy és fél óra az életünkből
Bár egyre kevesebben választják a két nagy kereskedelmi tévét, kár volna temetni őket – az RTL inkább nyert, a TV2 többet vesztett.
07.23. 05:10
Nepszava.hu
Ezrek állnak ki az RTL túléléséért
Ezrek állnak ki az RTL túléléséért
Már közel 15 ezer ember csatlakozott ahhoz a Facebook-oldalhoz, mely kiáll az RTL Klubért.
07.22. 14:00
Mmonline.hu
Ördög Nóra még mindig az RTL Klub műsorvezetője?
Ördög Nóra még mindig az RTL Klub műsorvezetője?
Ördög Nóra neve a mai napig fent van a csatorna sajtóklubjának oldalán.
07.22. 13:15
Nlcafe.hu
Facebook-elemzés az Édes életről és az Éjjel-nappal Budapestről
Az Édes életet jobban szerette a Facebook közönsége, ám az Éjjel-nappal Budapestről több pozitív poszt szólt – derül ki a Médianéző elemzéséből, amely a tv2-n és az RTL Klubon futó sorozatokról kialakított véleményt vizsgálta a Facebookon.
07.22. 12:55
Socialtimes.hu
Lázár János: Nem hetyegéssel töltöttem az időt
Lázár János: Nem hetyegéssel töltöttem az időt
A Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón beszélt sokat vitatott utazásairól, és beszólt az RTL Klubnak is.
07.21. 18:20
Hir24.hu
A reklámadó gyengíti a sajtószabadságot
A reklámadó gyengíti a sajtószabadságot
A reklámadó vitathatatlanul gyengíti a sajtószabadságot, ám amikor az RTL Klub a reklámadót szabályozó törvény megváltoztatása érdekében hadat üzent a kormánynak, akkor valójában nem a sajtószabadságért indított harcot, hanem a profitja érdekében. Ezt a következtetést vonta le az RTL és a kormány viaskodásából Polyák Gábor jogász, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) docense, a Mérték Médiaelemző Műhely Kft. szakmai vezetője.
07.21. 17:45
Nol.hu
Lázár: Nem hetyegéssel töltöttem az időt
Máig titkolt utazásairól faggatta volna a Szabadság téri emlékműről sajtótájékoztatót tartó Lázár Jánost az RTL Klub. A miniszter a reklámadóval vágott vissza.
07.21. 16:57
Nol.hu
Lázár beszólt az RTL Klub riporterének egy sajtótájékoztatón
A reklámadóval vágott vissza Lázár János egy hétfői sajtótájékoztatón az RTL Klub riporterének, aki külföldi utazásairól kérdezte.
07.21. 16:55
Hvg.hu
Nem lesz avatóünnepsége a német megszállási emlékműnek
Nem lesz avatóünnepsége a német megszállás áldozatai emlékművének - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.     A miniszter kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: helyes döntés, hogy a kormány nem ünnepel, hanem tiszteletben tartja az elmúlt néhány hét társadalmi vitáit, megszólalásait, az emlékművet sérelmezők fájdalmát, "félreértéseit", és így nem lesz avatóünnepsége a budapesti Szabadság téri emlékműnek. Az alkotás elemeit vasárnap reggelre emelték be a helyükre, emiatt civilek és ellenzéki politikusok azóta is tiltakoznak.    Lázár János az újságírókkal azt is közölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök - várhatóan még hétfőn - nyilatkozatot ad közre, amelyben ismerteti álláspontját az ügyben.    A miniszter képzőművészeti "ízléskérdésben" egyébként nem kívánt állást foglalni, szerinte "az ügy nem a tetszik vagy nem tetszik kérdése". Az emlékmű nem valakik ellen szól, hanem "valamire emlékeztet mindannyiunkat", a kormány pedig senkinek sem szeretné sérteni a személyes érzékenységét - mondta.    "Mi megpróbáltunk korrektül, tisztességesen és lelkiismeretesen eljárni. Lehet, hogy voltak hibák, egyeztetési hibák adott esetben, amelyek beárnyékolhatták a döntések meghozatalát" - jegyezte meg.    Hangsúlyozta azonban: világosan kőbe akarták vésni, egyértelművé tenni a jelen- és az utókornak, hogy "a magyarországi zsidóság deportálása, a magyar holokauszt a német megszállás nélkül nem következett volna be". "Úgy tartom tisztességesnek, hogy ha a holokausztról, az abban viselt magyar felelősségről és a magyar holokauszt előidézésében viselt német felelősségről egyszerre tudunk beszélni normálisan" - mondta Lázár János, aki sajnálja, hogy "a normális párbeszéd elmaradt".    Azt is kiemelte ugyanakkor: annak hangsúlyozása, hogy német megszállás nélkül nincs deportálás, nem azt jelenti, hogy az akkori magyar kormányzatok vagy állami hivatalnokok személyes, illetve közösségi felelősségét elvitatnák. "A Magyarország ellen Németország által elkövetett bűn nem mentesíti Magyarországot, nem mentesít bennünket az általunk elkövetett bűnök felelősséget alól" - jelentette ki a tárcavezető.    Azzal kapcsolatban, hogy az emlékművön nyelvi hiba lehet, azt mondta: megvizsgáltatja az ügyet, és ha valóban hibát követtek el, azért bocsánatot fognak kérni, és intézkedni fog a javításról.    Lázár Jánost más témákban is faggatták a tájékoztatón. Szabó Hedvig nemzetbiztonsági szakszolgálati főigazgatói kinevezéséről, illetve arról, hogy az új főigazgatót előzetesen nem hallgatta meg a nemzetbiztonsági bizottság, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta: érdeklődéssel követi a kinevezés ügyét, könnyen lehet, hogy ebben hibázott a kormány, amit meg fognak vizsgálni. Ha ezért a Miniszterelnökségé a felelősség, azt viseli - közölte.    A sajtóban az elmúlt időben többször is előkerült korábbi észak-olaszországi, zürichi és londoni utazásával kapcsolatban Lázár János azt mondta: az államnak fontosabb érdeke fűződik ahhoz, hogy az utak tartalmi kérdései ne kerüljenek nyilvánosságra. Ezek hivatalos utak voltak, "nem kellemes időtöltés volt, nem hetyegéssel töltöttem az időt, hanem munkával" - közölte, hozzátéve, hogy a látogatások részben az Információs Hivatallal kapcsolatos tevékenységét fedték le, részben pedig a kormánytól kapott feladatait végezte el.    A vele tartó két munkatársa, Perényi Zsigmond és Sonkodi Balázs alapvetően tolmácsolási segítséget nyújtottak - ismételte meg korábbi nyilatkozatát.    Az utazásokkal kapcsolatos kérdést feltevő RTL Klubos riporterhez szólva - a csatorna reklámadó-fizetési kötelezettségére utalva - Lázár János hozzátette: "nem tudok abban segíteni, hogy ne kelljen adót fizetniük".
07.21. 14:35
Alon.hu
Facebook: így teljesítenek a népszerű tv-sorozatok
Facebook: így teljesítenek a népszerű tv-sorozatok
Az Édes életről többet posztolt a Facebook közönsége, ám az Éjjel-nappal Budapestről több pozitív poszt szólt – derül ki a Médianéző elemzéséből, amely a TV2-n és az RTL Klubon futó sorozatokról kialakított véleményt vizsgálta a Facebookon.
07.21. 14:00
Mmonline.hu
Kolosi Péter: Nem pacsizunk
Kolosi Péter: Nem pacsizunk
Íme a varázsmondat: Búgyet vojná, búgyet plan. Van háború? Ki az ellenség? Simicska demilitarizálva? Meddig tart a tulajdonosi türelem? Megéri tökösnek lenni? Interjú az RTL Klub programigazgatójával.
07.21. 13:15
Hir24.hu
Az RTL új fegyvere az Orbán-kormány ellen
Az RTL új fegyvere az Orbán-kormány ellen
A csatorna honlapját megnyitva kezdődik a látogatók „toborzása”.
07.21. 13:15
Hir24.hu
Hétfőtől indulnak a táncestek a Karmelita Udvarban
Hétfőtől indulnak a táncestek a Karmelita Udvarban
Koncert, tangóshow, indiai tánc, flamenco-est, showtánc, magyar néptánc és kortárstánc-produkció is szerepel a Nemzeti Táncszínház szabadtéri rendezvénysorozatában, amely hétfőn kezdődik Táncestek a Karmelita Udvarban címmel. A Nemzeti Táncszínház 2003 óta minden nyáron megszervezi táncestjeit a Budai Várnegyedben, a Karmelita Udvarban. Az idei programsorozat a Berkshire Ifjúsági Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik, amelyre a belépés díjtalan.A nyáresti programsorozat keretében fellép a Momentango Tango Company az Oblivion című estjével, a Sivasakti Kalánanda Táncszínház a TálaMantra - indiai táncképek, a Honvéd Táncszínház a Csárdás! - A Kelet Tangója és a Kalotaszeg című produkcióval.A közönség láthatja a FlamenCorazonArte Flamenco Évszakok, valamint a Budapest Táncszínház Mur mur de la Mediterranée/Bolero című estjét, továbbá Feledi János koreográfus-rendező Prozódia című bemutatóját. A Fitos Dezső Társulat A Magyar Falu, a Botafogó Táncegyüttes pedig a Rouge című produkcióval lép fel. Az előadássorozat célja, hogy a Nemzeti Táncszínház a kőszínházi "holtszezon" idején is professzionális táncművészeti programokat mutasson be törzsközönségének, valamint a nyári szezonban Budapestre látogató turistáknak.Forrás: MTI, Nemzeti Táncszínház
07.21. 09:00
Szinhaz.hu
Önök kérték: Ada legyen Ördög Nóra utóda!
Önök kérték: Ada legyen Ördög Nóra utóda!
Nagy fejtörést okozhat az RTL Klubnak, hogy kivel pótolja első számú műsorvezetőjét, Ördög Nórát. A csatorna egyelőre nem kíván nyilvánosan foglalkozni a témával, ám a Bors számba vette a lehetőségeket.
07.21. 06:25
Borsonline.hu
Ő lesz Ördög Nóra utódja?
Ő lesz Ördög Nóra utódja?
Még kérdéses ki veszi át az RTL Klubnál Ördög Nóra helyét.
07.21. 04:13
Nlcafe.hu
Ő lesz Ördög Nóra utódja?
Ő lesz Ördög Nóra utódja?
Még kérdéses ki veszi át az RTL Klubnál Ördög Nóra helyét.
07.21. 04:13
Nlcafe.hu
A legszebb és legenergikusabb tánc, amit az utóbbi időben láttam – VIDEÓ
A legjobb Lindy Hop táncosok a világon erőteljes mozgásokkal és lendületes energiával táncolnak Jonathan Stout és a Campus Five formáció élő zenéjéreThe post A legszebb és legenergikusabb tánc, amit az utóbbi időben láttam – VIDEÓ appeared first on Doily.hu.
07.20. 16:00
Doily.hu
Táncestek a Karmelita Udvarban
Koncert, tangóshow, indiai tánc, flamenco-est, showtánc, magyar néptánc és kortárstánc-produkció is szerepel a Nemzeti Táncszínház hétfőn kezdődő szabadtéri rendezvénysorozatában
07.20. 14:21
Gondola.hu
Táncestek a Karmelita Udvarban
Koncert, tangóshow, indiai tánc, flamenco-est, showtánc, magyar néptánc és kortárstánc-produkció is szerepel a Nemzeti Táncszínház szabadtéri rendezvénysorozatában, amely hétfőn kezdődik Táncestek a Karmelita Udvarban címmel.
07.20. 03:30
Ma.hu
Liptai Claudia állítja: nincs pasim!
Liptai Claudia állítja: nincs pasim!
Egy ismert menedzser Liptai Claudia új szerelme, legalábbis erről pletykál a város. És arról, hogy a férfi főként az RTL sztárjainak útját egyengeti, vagyis a szerelmesek konkurens csatornáknál tevékenykednek.
07.19. 06:25
Borsonline.hu
"A kínon lehet nevetni" - Hegyi Barbara a Happy Endingről
"A kínon lehet nevetni" - Hegyi Barbara a Happy Endingről
Nem csak kibeszélik, hanem dalra is fakadnak nők a rákbetegségükről Anat Gov Happy Ending című darabjában, melyet július 25-én, Szentendrén mutat be az Orlai Produkció. A darab egyik főszerepét játszó Hegyi Barbara mesélt szerepéről és a darabról. Röviden a darabról:Az Orlai Produkció július 25-én mutatja be a Szentendrei Teátrum színpadán Anat Gov zenés darabját, a Happy Endinget Hernádi Judit, Margitai Ági, Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter és Fekete Ernő főszereplésével. A prózai revüt Gergye Krisztián rendezi.A Happy Ending komoly témával foglalkozik, amely egy súlyos betegség árnyékában élők összeszokásáról, a betegség leküzdésének megoldásairól és az ezekhez kapcsolódó vállalásokról szól. Gergye Krisztián rendező célja a hitet és a bizakodást erősíteni a szereplőkön keresztül a nézőkben. A rendező él az ének és a tánc adta lehetőségekkel, amelyek köztudomásúlag is segítik a gyógyulást, és közben fanyar humorral világít rá a betegséghez kapcsolódó legnagyobb létkérdésekre.Nagy Dániel Viktor és Hegyi Barbara. Próbafotó: Takács AttilaVilláminterjú Hegyi Barbarával:A darab négy hölgykaraktere közül a tied igencsak formabontó mind a gyereknevelésben, mind a betegsége kezelésében. Mennyire érzed magadhoz közel a figurát?Miki nem volt különösebben jó anya, a saját önzése határozta meg az életét. A rockbandákat kísérő lányok közé tartozott, mondjuk úgy, a fiúk örömére volt ott. Utaztak és szívtak, nem foglalkozott azzal, hogy gyereke van. A betegsége miatt találtak újra egymásra a lányával. Furcsán hangzik, de bizonyos értelemben áldás ez neki, mert magához tért és rendeződött a viszonya a gyermekével.Akkorát fordul, hogy a zűrös élete után most mindenféle természetközeli gyógymódokkal kerül kapcsolatba, ezekben keresi a gyógyulást: búzafűlevet iszik, kipróbálja a tőgykenőcsöt.Ismerjük a lemondó és a mindent kipróbáló beteget is. Az utóbbiban akkora a gyógyulási, a túlélési vágy, hogy minden lehetőséget megragad, ami segíthet. Ki tudja, melyik vezet eredményre? A gyógymasszőr, a reflexzóna, az Avemar vagy a kurkuma? A küzdő beteg, ha elveszítené a hitét, azzal feladná a küzdelmet, az életét is. Hernádi Judit, a színésznő karaktere ez a típus a darabban, ő azt mondja, addig szeretne jól élni, ameddig lehet, ami méltatlan, az már nem kell neki.Pont ez a legérdekesebb a darabban. Négy nő különböző hozzáállását ismerünk meg a súlyos betegséggel kapcsolatban.Minden szereplő mentalitása más - mi, alkotók egyiket sem minősítjük. De végső soron ugyanaz a lényege mindegyiknek: nagy bajban vannak, és nem tudják, mi vár rájuk. A különbség abban van köztük, hogy milyen gondolatai és fizikai pallókat építenek a túléléshez.Miért jó szerinted, hogy egy rákbetegséggel foglalkozó darab színre kerül?A rák átszövi az életünket, mindenfelől érkeznek a hírek, hogy ki lett beteg. Meghatározza a hétköznapjainkat. Azt hiszem, beszélni róla, látni, hogy másnak is van ilyen problémája, megkönnyebbülés. A néző a saját életéből, környezetéből ismerős témáról láthat előadást. Nehéz téma persze, megütközést kelthet, ugyanakkor sok színdarab és film szól a rákról, és milliók halnak meg benne. Ha nem beszélünk róla, nem így történik?Fotó: Takács AttilaVan még egy plusz csavar: a Happy Ending zenés előadás lesz, dalokkal, szürreális képekkel. Ez talán a legnagyobb merészség.Ettől lesz igazán különleges a produkciónk. Lesz egy kórusos dalunk például a kemoterápia mellékhatásairól: a haj hullásáról, a hasmenésről. Én előadok majd egy szerelmi duettet a rákkal, ami egy jó pasi formájában jelenik majd meg, a daganataim pedig a legkülönbözőbb helyekről kerülnek elő. Teljesen abszurd ábrázolása ez a témának. Egy rákról szóló darabról az embernek talán nem jutna eszébe, hogy szórakoztató, viszont ha a helyzetek rémességét kicsit kifordítjuk, nagyon is tud az lenni. A kínon lehet nevetni. Az ember előbb-utóbb elkezd nevetni, amikor nem tud szabadon mozogni az infúziójától. Kíváncsi vagyok, hogyan fogadják majd a nézők ezt a teljesen egyedi hangvételt.Szerinted tudtok bármiben segíteni?Ha beszélünk róla, azzal már oldjuk a feszültséget. Rengeteg pozitív példát is látunk magunk körül: ki is lehet jönni a betegségből. A darab elmegy egészen az önrendelkezés jogáig: kérünk-e kemoterápiát vagy sem. A kérdés az: kinek az életét éljük? A szerző amellett érvel, hogy a döntés legyen a sajátunk.Személy szerint te egyetértesz ezzel?Messzemenőkig. A választás legyen az enyém. Az én testemmel, az én életemmel hadd rendelkezzek saját magam. Nagyon nehéz és félelmetes lehet az az élethelyzet, amikor végleges döntést kell hoznia egy beteg embernek. Bámulom azokat, akik a nem folytatás mellett döntenek. Ha én kerülnék ilyen helyzetbe, jobban félnék. Elfogadnék minden segítséget, szeretnék meggyógyulni, talán akkor is, ha legbelül tudnám, nincs esélyem. Nem tudnám harc nélkül elengedni az életemet.A négy nő talán jobban segít, bátorítja egymást, mint az orvosok. Kicsit ridegnek, személytelennek ábrázolja a darab az egészségügyet, az orvosokat.A szereplők empatikusak egymással. Ez az egy csónakban evezés effektusa. Sorsközösségbe kerülnek egymással azáltal, hogy ugyanazzal a problémával találják magukat szembe. Hol megfogják egymás kezét, hol elengedik. Meg kell érteniük a színésznő választását is, próbálják megóvni, aztán elfogadni a döntését. A nők egymás között talán kicsit jobban meg is értik egymást. A darab kissé általánosan mutatja meg, hogyan tárgyiasítják az orvosok a betegeket, ám közben meg kell értenünk az egészségügyben dolgozók szemszögét is.Naponta tizenhat emberrel nem lehet empatikusnak lenni?Nem, mert következő nap nem tudnának gyógyítani. Van néhány orvos rokonom, azt mondják, ha minden beteggel együtt éreznének, akik a kezeik között halnak meg, másnap nem tudnának munkába állni. Muszáj némi távolságot tartaniuk. A „jaj, maga szegény” hozzáállás nem fér bele a praxisukba, ezért inkább nem embereket, hanem problémákat látnak.Haj nélkül, kopaszon léptek fel az előadásban. Bátorság vagy segítség ez a színésznőknek?Bonyolult lesz a dolog. Eltüntetjük a saját hajunkat, viselünk egy kopasz parókát, majd azon rendes parókákat. Én például váltogatom is őket. Egy színész képletes értelemben egyébként is meztelenül áll ki a színpadra: megmutatja a gyengéit, a gonoszságait. Mindazt, amit az emberek leplezni szoktak. Van egy furcsa színházi paradoxon: minél rosszabb egy szereplőnek, annál jobb a színésznek. A külsődleges eszközök segítik a munkánkat, a kopaszság tovább fokozza a meztelenséget.Miki, a karaktered azt mondja: csak a zenének van értelme az életben. Szerintem ő nem zenei tehetség, nem ezért hanyagolta el a lányát, hanem kapaszkodott egy gitáros vagy dobos gyerekbe. Goldie Hawnnak és Susan Sarandonnak van egy közös filmje, az Örök lányok. Ebben mindketten fiatalon „groupie-k” voltak, vagyis bandák után futkorásztak, együtt szívtak, nézték a koncerteket, időnként megfektették őket. Gondoljuk csak el, hány „groupie” lehetett Mick Jagger körül… Én ilyennek képzelem el a darabbeli karakteremet.A női darabokat igazán testközelből ismerheted, a Pesti Színházban játsszátok a Sógornőket és a Mikvét. Van sajátosságuk a sok női szereplős daraboknak?Megvan a hangulatuk. A Sógornőket 17 éve mutattuk be, nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Ám nem mondanám, hogy jobb ilyen darabot játszani, csak más a hangulatuk, mint a vegyes vagy csak csupa férfi szereposztásúaknak. A Happy Endingben azért van néhány férfi szereplőnk is.Hogy tudtál elszabadulni a Vígszínházból, ahol, ha jól számoltam, 14 féle darabban játszol?Szerencsés helyzet, hogy nyáron próbáljuk és kezdjük el játszani a Happy Endinget. Aztán reméljük, ősszel minél többször tudnak egyeztetni bennünket, színészeket.Mennyire ismertétek egymást korábban a produkció többi színészével?Magam egyik színésztársammal sem dolgoztam még együtt korábban, habár mindannyiukat ismertem. A Mephistoban, amit átvett a Vígszínház a Nemzetitől, találkoztam Bánfalvi Eszterrel és Gergye Krisztiánnal. Margitai Ágit gimnazista korom óta ismerem, segített felkészülni a főiskolai felvételimre. Hernádi Judittal épp váltottuk egymást a Vígben, amikor én odaszerződtem, ő akkor távozott. Nemrég Kern András Pesten születtem koncertjén voltunk mindketten vendégfellépők. Fekete Ernő pedig játszott nálunk az Othellóban, bár abban az előadásban én nem szerepeltem.Viszonylag ritkán játszol a Vígen, „házon kívül.”Ha lehet, megyek szívesen. Csak nehéz egyeztetni. A Rózsavölgyi Szalonban most is fut Kolovratnik Krisztiánnal a kétszemélyes zenés estünk, a Pereg a film. Jól esik olykor máshol is lenni, szükség van ezekre a kirándulásokra is.A másik friss, nyári, veled kapcsolatos hír, hogy a próbák mellett a második szakácskönyveden dolgozol. Milyen indíttatásból?Az első véletlenül született. Zorán lánya, Sandra beszélt rá, írjam le a receptjeimet, amiből aztán két éve könyv született, sztorikkal, képekkel. Benne vannak azoknak a receptjei is, akik körülvettek: az édesanyámé, a nagynénémé, a dadámé – összesen 140. Az Abraka babra annak az évnek a legsikeresebb gasztronómiai könyve lett. Aztán főztem újabb ételeket, amiket szintén leírtam. A kiadó megkérdezte, lenne-e kedvem újra megjelentetni őket könyv formájában, és én igent mondtam. A második kiadvány központi gondolata az alkalmak lesznek, 30 menü szerepel majd benne, például ötlet arra, milyen ételeket rakjunk az asztalra, ha külföldi vendégünk érkezik. Ennyire jól és szívesen főzöl?A jólra nem válaszolok… Annyi biztos, hogy sokat és szívesen.(nevet)Az interjút készítette: Csicsely Zoltán U.sz.: Színház.huAz Orlai Produkció, a Mediszin Kft. és a Szentendrei Teátrum bemutatja:Anat Gov:Happy EndingSzereplők: Hernádi Judit, Hegyi Barbara, Margitai Ági, Bánfalvi Eszter, Fekete Ernő, Bertalan Ágnes, Nagy Dániel Viktor, Formán Bálint. A táncosok: Barabás Anita, Asztalos Dóra, Feledi János, Székely Szilveszter, Hajnal JánosRendező: Gergye KrisztiánPremier: 2014. július 25. 20.30 óra, Szentendrei Teátrum További előadások: július 26, augusztus 1, 2, 3. Az előadás ősztől a Belvárosi Színház színpadán látható.
07.19. 05:00
Szinhaz.hu
 Ürességtől kongó rezsipontokon kajánkodott ma az RTL
Ürességtől kongó rezsipontokon kajánkodott ma az RTL
A péntek esti RTL Híradó ellenzéki blokkjában szokatlanul sok témát dolgoztak fel. Szó volt Orbán Gáspár befejezett futballkarrierjéről, Lázár János titokzatos külföldi útjairól, a bezárt komáromi gyárról, a költségvetési zárolásról és jogtalanul fizetést felvevő kormánymegbízottakról is.
07.18. 21:35
Hvg.hu
Csak az RTL durvult be a nyárra
Csak az RTL durvult be a nyárra
A második negyedévben, amelyben az országgyűlési és európai parlamenti (EP) választás is zajlott, kevesebb politikai hír jelent meg a híradókban, mint az első negyedévben - derül ki a Nézőpont Intézetnek az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzéséből.
07.18. 20:20
Hir24.hu
Babel Sound: ingyenes világzenei fesztivál Balatonlellén
Ötéves a Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál. A rendezvény július 18-tól, péntektől vasárnapig várja Balatonlellén a világzene, a dzsessz, a tánc és a gasztronómia iránt érdeklődőket.
07.18. 16:27
Est.hu
Saját csapdájában az RTL
Saját csapdájában az RTL
Mennyire lehet hiteles, amikor egy hiteltelen hiteltelenít? Gigaelemzés a XVIII. századtól az Orbán-kormány elleni harcig.
07.18. 15:35
Hir24.hu
Orbán dühös az RTL-Simicska alku miatt
Orbán dühös az RTL-Simicska alku miatt
A Fideszben vádiratnak tekintik az elemzést, amely szerint csak Simicskát nem támadja a csatorna - írja az atv.hu.
07.18. 15:35
Hir24.hu
Mennyi hírt fogyasztunk?
A Nézőpont Intézet elemzésében hat csatorna (TV2, RTL Klub, M1, Duna Televízió, HírTV, ATV) esti híradóit vizsgálta 2014 második negyedévében.
07.18. 15:13
Mediainfo.hu
Erről szóltak a híradók
Erről szóltak a híradók
Az országgyűlési kampányidőszak lezárultával a politikai hírtartalom aránya egyre alacsonyabb lett a hírműsorokban – derül ki a Nézőpont Intézet második negyedéves híradóelemzéséből. A balesetekkel, bűnügyekkel foglalkozó hírek részesedése a TV2 esti hírműsorában volt a legmagasabb, míg a bulvárhírek aránya az RTL Klubnál. A negyedév egyik fő jellemzője, hogy a nem magyar vonatkozású külföldi hírek aránya – az ATV kivételével – minden csatornán lecsökkent.  
07.18. 14:14
Mmonline.hu
Új csajos sorozat indul az RTL II-n
Új csajos sorozat indul az RTL II-n
Az élet csajos oldala pénteken debütál a csatornán.
07.18. 11:35
Kisalfold.hu
Új csajos sorozat indul az RTL II-n
Új csajos sorozat indul az RTL II-n
Az élet csajos oldala pénteken debütál a csatornán.
07.18. 11:35
Delmagyar.hu
Megy a hiszti az RTL és Ördög Nóra között
A csatorna perre viszi az ügyet, a műsorvezető akár saját is vagyonát is bukhatja.
07.18. 09:22
Velvet.hu
Bemutatkozik a Közért Színházi Társulat - Villáminterjú Szabó Mátyás Péterrel
Bemutatkozik a Közért Színházi Társulat - Villáminterjú Szabó Mátyás Péterrel
Július 18-án mutatja be a fiatal alkotók által létrehozott új csapat, a Közért Színházi Társulat az Úriemberek kalauza késharchoz című, a társulati tagok által közösen létrehozott előadást a Zsámbéki Színházi Bázison. Szabó Mátyás Péter színész mesélt az előadásról. Az előadásról röviden:A szituáció alapja mindennapi. Ismerkedési szokások zenés, táncos szórakozóhelyeken. A helyszín a kocsmától, bármelyik klub táncteréig kiterjed. Egy zenész adja a különböző zenei atmoszférákat, mely a klasszikus sanzonoktól, a mulatós zenéken át egészen a mai gépzenéig átöleli a palettát. Történetünk két főhőse a két férfiúi végletet domborítja erősen túlzott szatirikus elemekkel telitűzdelve. Az úriember, és a nem úriember. Mindezeket rezonőrként, színpadmesterként, vezeti egy David Attemborough köpenyébe bújt kortalan személy, s helyezi komikus helyzetekbe a szereplőket. A két oldal domborításán túl, megismerjük a két véglet találkozását, konfrontációját, később párbaját is az előadás során. Az előadást két ízben is közjáték szakítja meg, mely teljesen, elidegenít az eredeti történettől, s amely tipikus vásári komédiás interakciós játékokat tartalmaz. A cél, hogy színházi közegben is meg lehessen őrizni a nézők aktív részvételével működő interaktív előadásformát. Mindez gólyalábon. Kor és stílus szatíra 50 percben.Alkotók: Csepi Benedek - zenész Horkay Barnabás - porondmester Pestalits Benjamin - a nem úriember Szabó Mátyás Péter - az úriemberJankó Mátyás - hang és világítástechnikaVilláminterjú Szabó Mátyás Péterrel:Mit kell tudnunk a Közért Színházi Társulatról?A Közért Színházi Társulat egy kísérleti jelleggel született, teljesen friss formáció. Célja, hogy ötvözze a különböző színházi előadói formákat, s mint ahogy neve is tükrözi, akár egy jó közértben, nálunk is megtalálható minden. Az alkotók a színházi élet különböző területeiről érkezve - Horkay Barnabás idén végzett a Színművészeti koreográfus-rendező szakán, Jankó Mátyás a pécsi Bóbita bábszínház hang- és világítástechnikusa, Pestalits Benjamin szabadúszó bábszínész, Szabó Mátyás Péter a szegedi Kövér Béla bábszínház színésze, Csepi Benedek népzenész- szeretnénk tapasztalatainkat egy újszerű színházi forma megteremtésében összegyúrni.A képen balról jobbra: Pestalits Benjamin, Szabó Mátyás Péter, Horkay Barnabás, Csepi Benedek, Jankó MátyásMilyen alkotói módszerekkel dolgoztok?A jeleneteink nagy része szabad asszociációra épül. Egy csontváz a kiindulási pont. Teret adunk a legelrugaszkodottabb ötleteinknek is, természetesen a jó ízlés határain belül.Az Úriemberek kalauza késharchoz elég vad cím. Mit takar? Mára már eltűntek a klasszikus férfiúi attribútumok, helyette különböző szerepeket, pózokat erőltetünk magunkra. "Úriember" és "nem úriember" között elmosódik a határ. Ma már teljesen mást értünk párbaj alatt, mint száz évvel ezelőtt. Erről szeretnénk beszélni úgy, hogy kis fricskát adjunk a mai jasszoknak és ficsúroknak. Hogyan született a darab?Nincsenek klasszikus szerepek a darabban, mindenki azt teszi, és abban segít, amihez ért. Magunk építjük a díszletet, írjuk a szövegkönyvet, varrjuk a jelmezeinket. Természetesen ebben rengeteg barát, ismerős segít. A felkészülés alatt nem ritka, hogy díszletcsiszolás közben tartunk szövegösszemondó próbát. Kiknek ajánlanád az előadást?Azoknak, akik szeretnének kicsit kiszakadni a klasszikus színházi keretek közül, és tudnak jóízűen nevetni egy kicsit saját magukon. Szeretnénk a mostani kőszínházi nézők voyeur hozzáállását megbontani és az előadás részesévé, alakítóivá tenni őket. Ez igazi kihívás, hiszen ma Magyarországon ez egyáltalán nem szokás, és a nézők szeretik megőrizni kívülállóságukat. Szeretnénk megmutatni, hogy a színház teljesen emberi történetek terepe. Ismeritek-e a Zsámbéki Bázist? Külön-külön már dolgoztunk itt, de együtt még soha. Zsámbék mindig is arról szólt, hogy a fiatalok megmutathatják, mit is gondolnak a színházról, milyen az ő színházképük.Hol lehet benneteket látni még a nyáron és az évad kezdetétől?Ebben a felállásban Zsámbékon mutatkozunk be először, de pályázunk folyamatosan és szeretnénk, ha a jövőben minél több helyen láthatnának minket. Az interjút készítette: Artner Szilvia U.sz.: Színház.huNormal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE Nyílt Napok az Orfeumban Az orfeumi világot hivatott szélesebb körben is bemutatni az idei nyárra meghirdetett Orfeumi Nyílt Napok, amelyeken az egyetlen pesti mulató színes programkavalkádjából kaphatunk több ízű kóstolót. Elérhető kultúrluxus a pesti éjszakában…Az egykori elegáns bárok, kávéházak és mulatók a pezsgő társasági élet fényes központjai voltak, ahova sikk volt járni, ahol a szépség, a szórakozás, a művelődés rokonfogalmakként fonódtak egységes bársonyruhába, puha, finom és pazar szociális hálóként ölelve körbe a felvilágosultakat vagy felvilágosodni vágyókat. Melodikus zene, látványos tánc, káprázatos ruhaköltemények közepette virágoztak a nagy találkozások helyszínei. Az alkotóművészet kiválóságai szellemi katlanban egyesítették erőiket, korábban nem tapasztalt lendületet adva a fejlődésnek. Ennek a csodálatos hagyománynak a tiszteletteljes és alázatos újraformálódását, modern keretbe szerkesztett feltámasztását álmodta meg és tűzte zászlajára az Orfeum.Az elegancia, a minőségi szórakozás ma már szerencsére nem csak a felső tízezer kiváltsága. Az elérhető luxus egyik mintahelyszíne pedig maga a Nagykörút legpatinásabb épületében található, egyetlen pesti mulató. Júliusban és augusztusban több műfaj, korszak és előadó kerül terítékre hat különböző koncerten, amelyeket vendégeink hűsítő, nyári koktélokat szürcsölve, könnyű ételeket fogyasztva élvezhetnek kényelmes fotelekből, illetve kis társaságok számára ideális boxokból – mindezt teljes mértékben lefogyasztható jegyárakkal.Az Orfeumi Nyílt Napok rendezvényei: · 07.16.: Bárkirálynők – Rácz Kati és Báder Mari funky-, jazz- és soulkoncertje · 07.18.: Egy fiú a házból – Weisz Viktor táncdalestje · 07.24.: Vagy mindent, vagy semmit – Gábriel Máté Péter-emlékestje · 07.30.: Pesti Sikk – A 20/40-es évek magyar sanzonjai újrahangolva · 08.01.: Jackson Forever – A Pop Királyának halhatatlan dalai Nádor Dávid és Schwartz Dávid előadásában · 08.29.: Vegas Divas – Berkes Gabi, Fehér Adrienn és Jónás Andrea éneklik vérbeli dívák legnagyobb slágereitBelépő (teljes egészében lefogyasztható) ■ Prémium 1 (1-10., Sz1., Sz2. asztalok): 3.500 Ft ■ Prémium 2 (11-12., 19-20., 21-22., 29-30., K2. asztalok): 2.500 Ft ■ Standard (13-18., 23-28. asztalok): 1.500 FtHelyfoglalás és jegyvásárlás: +36 30 948 64 48 | foglalas@orfeumclub.huOrfeum, a pesti mulató | 2014.07.15.
07.18. 06:00
Szinhaz.hu
Kezdődik a 24. Thealter Szegeden
Kezdődik a 24. Thealter Szegeden
A kiváló minősítésű művészeti fesztivál július 18-26. között 11 helyszínen közel 70 programmal várja Szegeden a színházkedvelőket. A fesztivál díszvendége Urbán András rendező, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgatója. A Jászai Mari- és Párhuzamos Kultúráért-díjas alkotó két előadását láthatják a nézők. A Rózsák című Tolnai Ottó-adaptációt saját társulatával, a KDSZ művészeivel állította színpadra, az Újvidéki Színház Végel László regénye nyomán készült, többszörösen díjnyertes Neoplanta című előadásának pedig szintén Szegeden lesz a magyarországi premierje.A találkozó hagyományaihoz híven idén is képviselteti magát az utánpótlás. A fesztivál programjának újra kiemelt része a műhelymunka. A színházi képzésben résztvevő fiatalok részére meghirdetett THEALTER Tea for Two tréningkurzusok vezetésére a fesztivál díszvendége, Urbán András, Horváth Csaba, valamint Gemza Péter és Mészáros Tibor vállalkoztak. A workshop címe: Hallasd a hangod! – Antigone Realoded, a kurzusok résztvevői közösen dolgozva fogalmazzák újra, igazítják magukra a klasszikus dráma problematikáját, a munkafolyamatot fiatal színházi újságírók dokumentálják. A munka már elkezdődött, a tréningbemutatókat a fesztivál nyitó, illetve záró napján láthatja a közönség.A szentesi Horváth Mihály Gimnázium csapata szintén az Antigoné problematikára reflektál a Gyűlölni nem… címmel készülő utcaszínházi produkcióval, és látható lesz a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakközépiskola diákjaiból alakult Rokka formáció Kirakat című, verbatim színházi módszerrel készült előadása is. A fesztivál zárónapján visszatér Szegedre a fiatal, de igen sikeres k2 Színház, a Mielőtt az éj leszáll! című Brecht-adaptációval.k2 Színház: Mielőtt az éj leszáll! Fotó: Csata HannaA hazai független színházi előadások közül látható lesz a Forte Társulat – Szkéné Színház Horváth Csaba rendezésében készült Irtás című előadása. A fesztiválon két alkalommal mutatják be Pintér Béla és Társulata Titkaink című produkcióját.A fizikai, illetve táncszínházi vonalat erősíti Fehér Ferenc Morgan and Freeman című friss bemutatója, amely elnyerte a Veszprémi Táncfesztivál Összművészeti díját, illetve Dányi Viktória – Molnár Csaba – Vadas Zsófia Tamara táncos-koreográfusok produkciója, a Nyúzzatok meg!. Az előadás elnyerte a 2013-as év legkiemelkedőbb hazai kortárs táncelőadásainak járó Lábán Rudolf-díjat, emellett a nagy múltú európai kortárstánc hálózat, az Aerowaves szakmai zsűrije tavasszal több száz jelentkező közül beválogatta az évad legjobb, fiatal alkotók által készített kortárstánc produkcióit felvonultató Aerowaves Spring Forward fesztiválra.Dányi Viktória – Molnár Csaba – Vadas Zsófia Tamara: Nyúzzatok meg!.Az Ágens Társulat Kurtizánképző című, interaktív színházi terápiája, valamint a Cirko-Gejzír Mozi-Manna Produkció: Kettős behatolás című felnőtteknek szóló produkciója a Rongy Kocsmában lesz látható.A debreceni Csokonai Nemzeti Színház Beckett Első szerelem című novellája alapján készített előadását Gemza Péter, az Orlai Produkciós Iroda friss bemutatóját, a Gerlóczy Márton regényéből készült A csemegepultos naplóját Göttinger Pál rendezte. Mindkét előadás ősbemutatóként került magyar színpadra.Szegedi produkciókban sem lesz hiány: az Art Nuans Merülés című bábetűdje, valamint a Barboncás Társulat Halálian jó története a Régi Zsinagóga udvarán lesz látható. A Régi Zsinagóga épülete elől indulnak a Homo Ludens Project és a MASZK Egyesület egyszemélyes színházi autói, a Car-Men előadásokkal. A Metanoia Artopédia Jég-doktrínák – variációk a náci retorikára című alkotása két alkalommal lesz látható a Grand Caféban.A magyar produkciók nemzetközi kontextusát a főprogram negyedik pillére adja. A THEALTER karakterét megőrizve továbbra is a Déli Vonal szellemében, elsősorban Kelet- és Dél-Európa izgalmas színházai közül válogattak, és a hagyományoknak megfelelően vendégül látnak határon túli magyar alkotókat is. Visszatér Szegedre a szlovén Via Negativa a Mandićgép című, különleges produkcióval, melyben az elismert kőszínházi színész, Marko Mandić 15 év 37 klasszikus és kortárs drámai szerepeinek alakjait gyűjti egybe és értelmezi újra. Hosszú idő után újra látható lesz Szegeden egy közös előadással az izraeli Clipa Theater és a cseh Teatro Novogo Fronta. A Fegyvertelen erőkkel című előadáshoz kétnapos, nyitott workshop is társul, melyet tréningbemutató zár.Via Negativa: MandićgépAz izraeli Niv Sheinfeld-Oren Laor duó Kétszobás lakás című produkciója, amelyet az Izraeli Tánckritikusok Szövetsége a 2013-as év előadásának választott, a mozgás, a tánc, a gesztusok minimalista nyelvén beszél a határokról, amelyek a mindennapi életben körülvesznek és meghatároznak minket.Először jár Szegeden a Boca Loca Lab. A csehországi csapat az egyik úttörője a zenés színházi forma megújításának a cseh színpadon, a THEALTER-re a Tika Tika Politika című hangszínházi produkciójukat hozzák el.Elsőként szerepel a fesztiválon a kolozsvári Váróterem Projekt is. A 2009-ben, Kolozsváron végzett színészhallgatók kezdeményezéseként alakult társulat a város első, és azóta is egyetlen, társulati formában működő hivatásos magyar színtársulata, Szegeden az Advertego című, izgalmas színházi nyelven megszólaló előadást mutatják be.A fesztivál programjában helyet kapott az Aradi Kamaraszínház, a MASZK Egyesület és a Bakelit Multi Art Center új bemutatója is, melyet sex, drugs, gods & rock 'n' roll címmel Tapasztó Ernő rendezésében ősbemutatóként, a fesztivál első napján láthatnak a nézők.Színes, ingyenes kísérőprogramokban sem lesz hiány idén sem, az egész estés színházi előadások mellett zenei és irodalmi programot is kínálnak majd, az Élőkép Színház pedig Szeged utcáin szórakoztatja a nagyérdeműt a Pirosruhásokkal. A szakmai programok részeként Jászay Tamás vezetésével naponta összeül a kritikus szekció is. Idén is megjelenik az Ex-stasis, a fesztivál ingyenes lapja, lesz THEALTER Rádió, naponta frissülő THEALTER-blog, és mozgóképes tudósításokat is terveznek: idén is folytatódik a THEALTER Híradó sorozata.A fesztivál hagyományainak megfelelően vendégszerepel ajándékprogrammal, Méhes Csaba pantomimművész A pisztráng – pácban, körettel című pech-showjával a szegedi Csillag Börtön Dankó Pista fesztiválján.A THEALTER plakátját idén is Baráth Ferenc grafikusművész tervezte. A programsorozat fő helyszíne ebben az évben a Régi Zsinagóga, a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínháza és a Rongy Kocsma lesz, de a város számos pontján találkozhatnak a fesztivál programjaival a szegediek és a Dél-Alföld központjába látogatók.A július 18-án induló rendezvénysorozat fő támogatója Szeged MJV Önkormányzata.A szervezők fontosnak tartják, hogy a 2014-es THEALTER – hagyományainak megfelelően – idén is a szakma, a kultúrpolitika, de legfőképp az utca embere, azaz a közönség számára értéktartó és értékteremtő, a független színházi terület életképes és megújulni tudó arcát felmutató programsorozat legyen.A részletes programról a fesztivál honlapján: www.thealter.hu, valamint a Facebookon: www.facebook.com/thealter tájékozódhatnak az érdeklődők.
07.18. 05:00
Szinhaz.hu
Most már biztosan jogi útra tereli az RTL Klub Ördög Nóra ügyét
Most már biztosan jogi útra tereli az RTL Klub Ördög Nóra ügyét
Már csak a jogi osztályon állnak szóba az RTL Klubnál Ördög Nórával - írja a Blikk.
07.18. 04:20
Nlcafe.hu
Saját vagyonát is elveszítheti a perben Ördög Nóra
Eldőlt: jogi úton folytatódik tovább a harc Ördög Nóra és az anyacsatornája között! Volt főnöke, az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter annyira megorrolt Nórára a történtek miatt, hogy az egész ügyet átadta a csatorna jogászainak. Kolosi szerint a történtek után nincs miről beszélniük.
07.18. 02:08
Blikk.hu
Együtt PM: Itt a Fidesz Hunvald-ügye?
Együtt PM: Itt a Fidesz Hunvald-ügye?
Rogán készülhet rá, hogy újra bekerül az RTL Híradóba? Újabb gyanús ingatlanügyletet emleget Juhász Péter.
07.17. 20:50
Hir24.hu
Zsolt Péter (Méltányosság): A párbaj: RTL Klub kontra kormányzat
Egyesek a médiaszabadságért folytatott küzdelemként értelmezik ezt; mások a Fidesz „maffiaállamának” leleplezését és egyúttal a Fidesz meggyengülését várják. [...] Bővebben!
07.17. 19:35
Mandiner.hu
Nincs több tánc a metróban?
A New York-i metrón évek óta táncosok és mutatványosok szórakoztatják az utasokat némi pénkereset reményében. A rendőrség azonban most kitiltotta a metróakrobatákat mondván, hogy a metró csak közlekedésre való.
07.17. 17:10
Kulturpart.hu
Keleti Andrea elárulta szépségtitkait - ,,Megengedhetem magamnak, hogy lazítsak!"
Keleti Andrea elárulta szépségtitkait - ,,Megengedhetem magamnak, hogy lazítsak!"
A gyönyörű táncosnő, Keleti Andrea többször is megcsillogtathatta tánctudását a Szombat Esti Láz című műsorban. Férjével tánciskolát vezet, két gyermeket nevel, és folyamatosan mozgásban van, miközben harmóniában él önmagával. Andreát arról kérdeztük, mivel tartja magát topformában!
07.17. 16:09
Femcafe.hu
Különleges fotósorozat készült a <strong>Szombat Esti Láz</strong> sztárjáról - Fotók
Különleges fotósorozat készült a Szombat Esti Láz sztárjáról - Fotók
Új oldalát mutatta meg a kamerának és a közönségnek Molnár Andi. A SportKlub sztárja egy fotósorozat kedvéért változott át: a művészi felvételeken fátyol és különleges paróka gondoskodik arról, hogy Andira szinte rá se lehessen ismerni. A képekkel zárja le élete egyik meghatározó szakaszát, búcsúzik a versenytánctól.
07.17. 14:09
Femcafe.hu
Rengeteg gyermekprogram és sztárfellépők várnak a Karos Spa-ban egész nyáron!
A családbarát Hotel Karos Spa**** egész nyáron teljes gőzzel üzemel, és a legizgalmasabb programokat kínálja a gyerekes családoknak. Kihagyhatatlan élmények a kicsiknek (dínók világa, Tündérföld, óriás légvár, mászófal), és nyár esti programok a szülőknek (Fenyő koncert, brazil tánc show). Izgiland egész nyáron a zalakarosi élménybirodalomban!
07.17. 13:37
Szuloklapja.hu
Az utolsó tánc: különleges fotósorozattal int búcsút Molnár Andi
Búcsút int a versenytáncnak Molnár Andi, mostantól teljes erejével a képernyős munkájára fog koncentrálni, de előbb még egy utolsó extrém fotósorozat elkészítését vállalta.
07.17. 12:40
Ma.hu
Az RTL Klub vezére elárulta, mi folyik a háttérben
Három jogi cég is dolgozik az ügyön, mert szerintük a reklámadó kizárólag a csatorna ellen irányul.
07.17. 06:18
Hetivalasz.hu
Le Monde: Az RTL Klub a kormányellenes mozgalom élén
Le Monde: Az RTL Klub a kormányellenes mozgalom élén
A Le Monde rámutat, minálunk manapság úgy alakulnak a dolgok, hogy az RTL Klub egyszer csak a kormányellenes mozgalom élén találta magát – a reklámadó miatt.
07.17. 06:15
168ora.hu
 Államtitkárokra tüzelt ma esti Híradójában az RTL Klub
Államtitkárokra tüzelt ma esti Híradójában az RTL Klub
Az államtitkárok most nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozataiból mazsolázott szerda esti Híradójában az RTL Klub.
07.17. 01:05
Hvg.hu
Államtitkárokra lőtt az RTL
Államtitkárokra lőtt az RTL
Ingatlant és pénzt gyűjtenek. L. Simon László például hét ingatlant kapott ajándékba, így a mezőgazdasági területekkel együtt már 24 van neki.
07.16. 21:50
Hir24.hu
Világzenei fesztiválért lesz érdemes Lellére menni
Ötéves a Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál. A rendezvény most péntektől vasárnapig várja Balatonlellén a világzene, a dzsessz, a tánc és a gasztronómia iránt érdeklődőket.
07.16. 21:45
Stop.hu
Kiszáll a Barátok köztből Bozsek Márk
Budapest – Kiszáll az RTL Klub Barátok közt című sorozatából Bozsek Márk (26). A kecskeméti születésű színész közel hat év után döntött úgy, hogy távozik a produkcióból. A szappanopera Fekete Szabolcsa a Blikknek beszélt döntésének okairól, és arról, hogy mihez kezd ezek után.
07.16. 19:40
Blikk.hu
Hír Felcsútról, ami tutira nem lesz benne az RTL híradójában
Pedig még kézigránát is volt, de még így sem fogja elérni arrafelé az ingerküszöböt.
07.16. 18:01
Hetivalasz.hu
Babel Sound: ingyenes világzenei fesztivál Balatonlellén
Ötéves a Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál. A rendezvény most péntektől vasárnapig várja Balatonlellén a világzene, a dzsessz, a tánc és a gasztronómia iránt érdeklődőket.
07.16. 16:41
Ma.hu
 MINDJÁRT PÉNTEK: „légkondicionált" programok
MINDJÁRT PÉNTEK: „légkondicionált" programok
Kapcsolódj ki múzeumban, késő este vagy a tó mellett. Láblógatós rockandroll Bánkitó Fesztivál Bánk, 2014. július 17–19. A Bánkitó már hatodik éve az emberléptékűség szinonimája, legalábbis ami a hazai fesztiválszcénát illeti. Itt a fűben fetrengés, a kikapcsolás a lényeg, itt csak engedni kell, hogy megtörténjenek velünk a dolgok – vagy éppenséggel: hogy ne történjen velünk semmi. Persze a koncertek mellett a kiállítások, a jógaóra, a kísérleti séta, a tánc-jam sem enged minket unatkozni, és ha végképp nincs semmi dolgunk, hát csobbanhatunk egyet a tóban. tekerjatora.hu Korhatár: nincs Belépőjegy: a 3 napos elővételben 9500 Ft. További infó... Befőzésre fel! :) Letölthető lekvárcímkéinkkért kattints ide. Családi sport I Love Balaton Éjszakai Futás Balatonfüred, 2014. július 19. szombat 19 és 21 óra 7, 14 és 21 kilométeres távokra nevezhetünk az idei éjszakai futáson, amelynek útvonala egy bizonyos kiserdőn is keresztülvezet... Már a gondolatba is beleremeg az ember, szerencsére a helyi cukrászdáknak köszönhetően frissítők is várnak minket. Gyerektáv is lesz: 600 méter, este 7 órától. További infó... Korhatár: 5 év fölött ajánljuk Nevezési díj: a 7 kilométeresre a helyszínen 6000 Ft. A teljes díjtáblázat itt. --pagebreak-- Kiállítás Merészebb, mint a festészet Iparművészeti Múzeum, Budapest, 2014. július 27-ig, nyitva kedd–vasárnap 10–18 óra A modern magyar kereskedelmi plakát 1924–1942 alcímet viselő tárlat a boldog békeidőkbe visz minket, amikor még jó barátunk volt a reklám, az akkori vizuális művészet bátor gyermeke. A villanykörte, a rádiól az elektromos és gázkészülékek akkor még a modern, kényelmes nagyvárosi élet mámorító újdonságai voltak. imm.hu Korhatár: 10 év fölött ajánljuk Belépőjegy: 2000 Ft, de kedvezmények is vannak... katt Filmpremier A pap gyermekei Rendező: Vinko Brešan, főszereplők: Krešimir Mikić, Lazar Ristovski, bemutató: 2014. július 17. Aki idén kihagyja az Adriát, annak jó hírünk van: végre egy jó kis (amúgy többszörösen díjnyertes) horvát vígjáték. Miközben gurulunk a röhögéstől, mellesleg gyönyörködhetünk a jellegzetes parti sziklákban, mészkőházakban, girbegurba utcácskákban. A főszereplő nem más, mint egy kis sziget papja, aki szeretné elősegíteni a népszaporulatot, így aztán mit csinál? Hát persze, hogy kilyukasztja a boltokban kapható óvszereket. Korhatár: 16 év Egy mozijegy ára: a pesti Művész moziban 1400 Ft. Fesztiválra mennél, de nem ismered a mai zenéket? Segítünk! Komolyzene Concerto Nyárestek feat. Kalló Zsolt hegedűművészPesti Vármegyeháza díszudvara, 2014. július 17. csütörtök 20 óra A Zeneakadémia rezidens zenekara, a Concerto Budapest nyáresti hangversenyeket ad csütörtökönként. A főszereplők ezen a nyáron a bécsi klasszikusok, méghozzá a hegedűre írt darabjaik. 17-én este Kalló Zsolt működik közre hegedűn szólistaként és koncertmesterként. concertobudapest.hu Korhatár: 14 év fölött ajánljuk Belépőjegy: 3500 ft Szöveg: Eörsi Sarolta, Győrffy László, Sas Sándor. Ez a cikk részben válogatás az Éva magazin Kimenő oldalairól.
07.16. 16:39
Evamagazin.hu
Az aljas indokból elkövetett, kontár jogalkotás
Az aljas indokból elkövetett, kontár jogalkotás iskolapéldája a reklámadó, amelyet elfogadása után rögtön háromszor kellett módosítani. Az RTL Klub ellen szövegezett törvény annyira fércmű, hogy a hatályba lépése után még azt sem lehet tudni, kire vonatkozik és kire nem.
07.16. 16:00
Stop.hu
Kikelt a kormány ellen az RTL Klub vezére a Financial Times-ban
Az RTL csoport nem tervezi, hogy eladja a magyarországi csatornáit és mindent megtesz az itteni érdekeltségeinek megvédéséért - mondta a reklámadóval kapcsolatban Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója a Financial Times szerint. A csatorna vezére nem mondta el, mit terveznek, de annyit elárult, hogy "három ügyvédi iroda dolgozik ezen az ügyön".
07.16. 15:55
Hvg.hu
Veszélyes vizekre evezett Lilu – fotó
Veszélyes vizekre evezett Lilu – fotó
Az RTL Klub műsorvezetője nem ismer félelmet, ezt bizonyítja az a fotó is, amelyet a közösségi oldalán tett közzé.
07.16. 15:30
Nlcafe.hu
100 éves is elmúlt Ungár Anikó édesanyja
100 éves is elmúlt Ungár Anikó édesanyja
A bűvész az RTL Klub reggeli műsorában mesélt szerencsés génjeiről, amit vélhetően anyukájától örökölt.
07.16. 15:15
Hir24.hu
RTL: A kormány ki akarja ütni a csatornát
Dirk Gerkens a nemzetközi sajtóban ment neki reklámadónak. Nem vonulnak ki, inkább három ügyvéddel dolgoznak a megoldáson.
07.16. 13:44
Divany.hu
Reklámadó: folytatódik a küzdelem
Reklámadó: folytatódik a küzdelem
Nem vonul ki Magyarországról az RTL Csoport és eszük ágában sincs visszafogni a hírszolgáltatást – többek között erről beszélt Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója egy nemzetközi sajtótájékoztatón a Financial Times beszámolója szerint. A kormány szóvivője a patinás lap megkeresésére leszögezte, hogy a reklámadó nem diszkriminatív és kritizálta a csatorna hírszerkesztési gyakorlatát.  
07.16. 13:08
Mmonline.hu
Az RTL a híreket fogná vissza utoljára
Az RTL a híreket fogná vissza utoljára
Nem szabad elfelejteni, hogy az RTL Klub az utolsó jelentős független tévécsatorna a magyar piacon – mondta Dirk Gerkens vezérigazgató keddi nemzetközi sajtótájékoztatóján, amit a Financial Times idéz.
07.16. 12:35
Hir24.hu
Nekiment a kormánynak az RTL vezére
A magyarországi RTL vezére, Dirk Gerkens úgy véli, hogy a reklámadó a kormány kisajátítási kísérlete. Szerinte az új különadó célja vagy az, hogy az állam olcsón felvásárolja a csatornát, vagy pedig,...
07.16. 10:47
Portfolio.hu
A büki Gyógybornapok részletes programja (2014. július 23-27.)
Az idei évben kilencedik alkalommal ad otthont Bük városa a Gyógy-Bor Napok és Gasztro fesztivál programjainak. A programkínálat jelentősen bővült, így az idei nyáron ötnapos rendezvénysorozattal várják a Bükre látogató vendégeket.   2014-ben új kulturális programkoncepciót követve, a fesztivál a KultúrWellnes – Büki Kultúr Kúra részét képezi. Ez felöleli a Szent György napjától egészen Szent Mihály napjáig tartó büki kulturális rendezvényeket. Örömhírként szolgál, hogy a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat–dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága által kiírt pályázat keretében a IX. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál elnyerte, a „Nyugat- dunántúli régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye” címet. E rangos elismerés hűen tükrözi az eseménysorozat gazdag, sokszínű és színvonalas kínálatát.  A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár szervezésében a fesztiválon a hagyományőrzésen túl fontos szerepet kap a magyar zene, tánc, bor és gasztronómiai kultúra is. Ezek közvetítése mellett, a minőségi szórakoztatást szem előtt tartva igyekeznek sokszínű programsorozattal kedveskedni a helyi, és ide látogató vendégeknek.  Négy színpadon különböző korosztályoknak és zenei stílusoknak megfelelően elkülönített előadások, fellépések várják az érdeklődőket.   Programok:  július 23. szerda  Gyermekszínpad  16.00 – 19.00 Kézműves játszóház, Történelmi bemutatópark, népi fajátékok, ugrálóvár  17.00 Kakaó együttes  18.45 Fourtissimo együttes  Gasztroszínpad  18.00   „Örömfőzés” Bánszky Péter és Réczeg József Bük-fürdői mesterszakácsok  19.15   Folkish koncert  Nagyszínpad  17.45   Az Ungaresca Néptáncegyüttes műsora 1. rész  18.15   Ünnepélyes megnyitó  18.45   Az Ungaresca Néptáncegyüttes műsora 2. rész  21.00    Rúzsa Magdi  23.00   Utcabál a Búgócsiga együttessel  július 24. csütörtök  Gyermekszínpad  16.00 – 19.00 Kézműves játszóház, Történelmi bemutatópark, népi fajátékok, ugrálóvár  17.00   Napraforgó Meseszínház  Csodafurulya - Zenés mesejáték  18.00   Bognár Szilvi Csintekerintő koncertje  Gasztro színpad  17.00   „Örömfőzés” Barabontó  „Örömfőzés” Bartók Zoltán  17.30   „Tele van a lelkem szivarfüsttel” – A Fölszállott a páva szólóének kategóriájának 2014-es győztese, Kacsó Hanga és a szólótánc kategóriájának 2012-es győztese Berecz István, valamint a Boglya Népzenei Együttes közös műsora  Nagyszínpad  19.00   Tárkány Művek  21.00   Barabonto  23.00   Balkán Fanatik  00.30   Balkán Fanatik Soundsystem  Fürdő Étterem – Jazz-Blues Udvar  18.00   Clemens Madrigál kórus  19.00   Gáspár Eszter  20.00   Szolid Jazz Band  július 25. péntek  09.00, 13.00, 16.00  Büki Mesevonat a Szamóca Színházzal  A részvétel ingyenes! A programban vonatozás, a Szamóca színház előadása és vendéglátás szerepel.  Az előadás helyszíne: Bük, Kóczán-ház, Széchenyi u.  Gyermekszínpad  15.00 – 21.00 Sportanimációs- és gyermekprogramok, Kézműves játszóház, Történelmi bemutatópark, népi fajátékok, ugrálóvár  17.00   Mesebolt Bábszínház előadása: Dobronka cirkusz világszám  18.00   Joós Tamás gyermekműsora: Violin Király és Hanga királykisasszony meséje –  zenés-bábos előadás  Gasztro színpad  17.00   „Örömfőzés” Firkin  „Örömfőzés” Cimbaliband  17.30   Molnár György harmonikaművész  Nagyszínpad  19.00   Karak  20.45   Cimbaliband  22.45   Firkin  00.30   Cabo Wabo Party Band  Fürdő Étterem – Jazz-Blues Udvar  19.00   Horváth Meggie és Peltzer Géza  21.30   Szolid Jazz Band  július 26. szombat  Gyermekszínpad  16.00 – 19.00 Kézműves játszóház, Történelmi bemutatópark, népi fajátékok, ugrálóvár  17.00   Kereplő Színház  18.00   Iszkiri együttes  Gasztro Színpad  18.00   „Örömfőzés” Nádasdy Bandérium  „Örömfőzés” Vivat Bacchus  18.30   Ferenczy György és a Rackajam  21.30   Magyar Vista Social Club  Nagyszínpad  20.00   Vivat Bacchus  23.00   PASO  00.30   Mokka  Fürdő Étterem – Jazz-Blues Udvar  19.00   Pistons Jam  21.30   Hot Jazz Band  július 27. vasárnap  Gyermek Színpad  16.00 – 19.00 Kézműves játszóház, Történelmi bemutatópark, népi fajátékok, ugrálóvár  17.30   Hahó zenekar  18.30   Inci-finci gyermekfoglalkoztató  Gasztro-színpad  17.00   Receptverseny eredményhirdetése Nika Róbert gasztro-barát és amatőr színjátszó közreműködésével  18.00   Újvári Timi & Hot Stuff  Nagyszínpad  17.00   Pannon Cigányzenekar  19.00  Musical- és  Operettgála – Az Orfeum Vándorszínpad műsora  Közreműködik: Foki Veronika, a Madách színház színművésze, Jurina Beáta, az Orfeum Vándorszínpad szubrettje, Bálint Csaba tenor énekes, előadóművész, az Orfeum Vándorszínpad alapítója, valamint az Orfeum Vándorszínpad táncosai  21.00   Budapest BárSelect ratingGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Értékeljen bátran!ProgramajánlóBükfesztiválMozaik
07.16. 08:33
Alon.hu
Ez igen! Elképesztő fotót találtunk Liluról
Az RTL KLub műsorvezetője nyaralásának egy pillanatát osztotta meg a nagyvilággal. Büszke lehet alakjára az ismert anyuka.
07.16. 08:09
Kiskegyed.hu
RTL-híradó: L. Simon már megint fürdőszobát csempéz
RTL-híradó: L. Simon már megint fürdőszobát csempéz
Mészáros Lőrinc meg kertet épít. Sürög-forog Tesz-Vesz Város.
07.15. 21:30
Hir24.hu
Megjöttek a számok: ennyire szereti a nép az RTL Klub híradóját
A helyzet változatlan: a konkurencia meglehetős előnnyel vezet.
07.15. 17:15
Hetivalasz.hu
Ellopták a székesfehérvári Koronázási Ünnepi Játékok forgatókönyvét
Ellopták a székesfehérvári Koronázási Ünnepi Játékok forgatókönyvét
Az egyetlen olyan példányát tulajdonították el ismeretlenek, amelyet Szikora János rendező hónapok óta bővített ötleteivel, jegyzeteivel – közölték a szervezők kedden az MTI-vel. A közleményben rámutattak, hogy a rendező és alkotótársai - Matuz János forgatókönyvíró, Horváth Károly zeneszerző, Kovács Yvette Alida jelmeztervező, Szendrényi Éva látványtervező, Horváth Csaba és Majoros Róbert koreográfus - mindent megtesznek azért, hogy a jelentős eszmei veszteség ellenére ismét egyedülálló produkciót hozzanak létre. Közölték: a rendező feltört autójából ellopott dokumentumért a Vörösmarty Színház a nyomravezetőnek 100 ezer forint jutalmat ajánlott fel. Székesfehérváron augusztus 16-19. között másodszor rendezik meg a Koronázási Ünnepi Játékokat, az összművészeti rendezvénysorozat ezúttal Szent László életére és korára koncentrál.A koronázási szertartásjáték főbb szerepeit Makranczi Zalán, Mihályi Győző és Blaskó Péter játssza. A kétórásra tervezett előadást Szikora János egy nagy színházi eposz első állomásának nevezte, hiszen „a tánc, a szöveg és a zene közös nyelvével meséljük majd el László király történetét, melybe beleszövődik István szentté avatása is.” A rendezvénysorozat része lesz idén is a Fény utca: augusztus 14-től este kilenc óra és éjfél között Székesfehérvár Fő utcájának falain Európa legnagyobb mozgó történelmi képregényén a Képes Krónika festett képeire támaszkodva Magyarósi Éva grafikus animációival mutatják be László király legendáriumát mintegy 1200 négyzetméteren. A fesztivál szereplői között lesznek ezúttal is a történelmi alakokat megformáló óriásbábok. Somogyi Győző Kossuth-díjas grafikus, festőművész rajzai alapján, Grosschmid Erik Blattner Géza-díjas bábtervező szakmai vezetésével, székesfehérvári diákok közreműködésével készítettek öt új történelmi alakot, így a tavaly bemutatkozott István, Imre, Gizella, Géza, Sarolt és Asztrik közel öt méter magas óriásbábjai mellé csatlakozik László, I. Géza, Rheinfeldi Adelhaid, Piroska és Salamon is.Forrás: MTI
07.15. 15:47
Szinhaz.hu
 Saját magának állít csapdát az RTL a politikus Híradóval?
Saját magának állít csapdát az RTL a politikus Híradóval?
A TV2 bulváros hírműsora a teljes lakosságban és a 18-49-ben is verte az RTL Híradóját, amely az utóbbi néhány hétben a reklámadó miatt kritikusan és behatóbban foglalkozik a politikával. A teljes lakosságban bebetonozódott a TV2 hírműsorának 8-10 százalékos előnye.
07.15. 15:35
Hvg.hu
Fesztiválozók figyelem! Életveszélyes lehet a tánc
Német orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a főként a metálzenével összefüggésben emlegetett fejrázás hívei akár az agyi károsodást is kockáztatják. ...
07.15. 14:00
Hazipatika.com
 Bors: Az RTL Klub milliókra pereli be Ördög Nórát
Bors: Az RTL Klub milliókra pereli be Ördög Nórát
Volt már rá példa, hogy az RTL Klub komoly összegekre perelte sztárjait szerződésszegés miatt. A Bors értesülése szerint ez vár Ördög Nórára is, helyette azonban a TV2 fizet majd.
07.15. 10:55
Hvg.hu
Közel kétmillió nézője volt a vb-döntőnek
Az estéket nyeri az RTL Klub, de a Híradóját továbbra is kevesebben nézik, mint a Tényeket.
07.15. 10:40
Divany.hu
Akár 50 milliós per várhat a "hűtlen" Ördög Nórára?
Az RTL Klub korábban VV Cristofelt és VV Alekoszt is beperelte.
07.15. 10:25
Nepszava.hu
Komoly terveket szövöget Bozsek Márk
Komoly terveket szövöget Bozsek Márk
Alig néhány hónappal ezelőtt ért véget az RTL Klubon futó X-Faktor 4. szériája, máris jön az utánpótlás. A négytagú mentorgárda már gőzerővel keresi az újabb tehetségeket.
07.15. 10:00
Nlcafe.hu
Komoly terveket szövöget Bozsek Márk
Komoly terveket szövöget Bozsek Márk
Alig néhány hónappal ezelőtt ért véget az RTL Klubon futó X-Faktor 4. szériája, máris jön az utánpótlás. A négytagú mentorgárda már gőzerővel keresi az újabb tehetségeket.
07.15. 10:00
Nlcafe.hu
Szombathelyi anyakönyvi hírek: 2014. július 15.
2014. július 15.  Szombathely  Anyakönyvi hírek    SZÜLETÉS:  Vadász Barnabás és Ravadits Edina leánya:Zoé, Kercselics Szabolcs és Haramia Nóra fia: Botond, Tóth László és Kámán Anita leánya: Hanna, Fodor Sándor és Schveininger Krisztina fia: Mikes, Kovács Béla Márk és Molnár Nikoletta leánya: Anna Anikó, Márkus Attila és Nagy Andrea Irén fia: Lénárd, Daróczy Zsolt és Hajas Klaudia Erzsébet leánya Adél, Simon László és Ropoli Lívia Dóra leánya: Hanna Dóra, Boros Balázs és Rusznyák Kitti leánya: Lilla Tünde, Gerencsér Norbert és Kiss Bernadett leánya: Maja Kata, Héra Péter és Neválovits Enikő fia: Szabolcs Sándor, Hergovics Gyula Antal és Kovács Rita fia: Martin, Horváth Márk Ákos és Kálmán Ildikó Anna leánya: Anna, Gáspár Szabolcs és Schuster Erika leánya: Zoé, Varga Dániel Bálint és Huszár Zsuzsanna fia: László Zsigmond és leánya: Karolina (ikrek), Baranyai Ákos Zsolt és Farkas Vanessa leánya: Hédi, Stumphauzer Gábor és Horváth Judit leánya: Gréta, Babos László és Németh Melinda leánya: Annabella, Molnár Tamás és Tamics Renáta Mária fia: Máté, Tóth Zoltán és Kónya Zsuzsanna fia: Ádám, Gyöngyösi Attila Béla leánya: Melissza Mirjam, Horváth Zoltán Miklós és Medveczky Krisztina leánya: Anna Panna, Naisz Norbert és Horváth Judit leánya: Tamara, Ádám László és Havasvölgyi Ágnes leánya: Jázmin, Nagy Csaba és Gereben Dóra leánya: Mira, Hosszú József Péter és Nagy Éva leánya: Annamária  HÁZASSÁG:  Csonka Gábor és Lökkös Krisztina, Osztermann Ervin és Tuczai Helga Margit, Sárvári Gábor és Kiricsi Krisztina, Cseh Gábor és Egyed Bernadett, Miszi Gábor és Tancsics Barbara, Vinkó István András és Tóth Laura, Pataki Gábor és Őri Bernadett, Kajcsos Zoltán és Veres Anikó, Sipőcz András és Baba Boglárka HALÁLESET:  Vitályos Sándorné Vukmanovits Jolán Margit, Kobl Győző, Koczor Lászlóné Pataki Margit, Elek Gyuláné Horváth Irén, Kiss Imréné Meggyes Erzsébet Judit, Horváth József Lajos, Benczeová Katarina Mucsková Katarina, Szabó Gyula, Mészáros Istvánné Vigh Teréz Mária, Sugár Ferencné Sült Mária, Biczó Erzsébet, Németh Lajosné Sipos Erzsébet, Serfőző Lászlóné Iván Irén, Szendi Mihály, Sziffer Istvánné Szalai Márta, Hérics József, Erdős Istvánné Vig Mária, Szekeres János József, Dalmi Kálmán, Farkas Gézáné Halász Magdolna, Kereszturi András Jánosné Horváth Erzsébet, Szakács Attila Imre, Takács József, Lendvai László, Horváth József, Varga Jánosné Varga Mária, Eredics Istvánné Varga Mária Magdolna, Szinger Istvánné Varga Rozália, Csincsák László, Düh István, Kovács Ferencné Bodorkós Etelka, Jákób Lászlóné Kleé Etelka, Jáger Józsefné Móricz Mária,  SZOMBATHELY MJV POLGÁRMESTERI HIVATAL  JOGI, KÉPVISELŐI ÉS HATÓSÁGI OSZTÁLY  ANYAKÖNYVI CSOPORTanyakönyvi hírekSzombathely
07.15. 08:34
Alon.hu
Óriási bajban Ördög Nóra
Budapest – Csúnyán megütheti a bokáját Ördög Nóra a TV2-höz való átigazolása miatt.  A Bors információi szerint, akár 50 millióra is beperelheti őt anyacsatornája, az RTL Klub szerződésszegés miatt.
07.15. 08:27
Blikk.hu
Rossz hír Ördög Nórának! Erre számíthat a műsorvezető
Az RTL Klub szerint hat hónapig semmiképpen nem tűnhetett volna fel a TV2 képernyőjén.
07.15. 08:09
Kiskegyed.hu
Ötvenmilliós per fenyegeti Ördög Nórát
Ötmillió, de akár ennek tízszerese is lehet az összeg, amit az RTL Klub követelhet a műsorvezetőtől.
07.15. 07:37
Velvet.hu
Nem szabad a tánc a meleg pároknak
Jelenleg semmi nem tiltja, hogy azonos nemű párok is elinduljanak a hivatalos társastáncversenyeken. Ez azonban gyökeresen megváltozhat, ha elfogadják a tervezett szabálymódosítást. A Brit Tánctanács (BDC) azt javasolja, hogy a „pár” fogalmát alapesetben úgy határozzák meg, mint egy férfi és egy nő párosa. A BDC elnöke, Bryan Allen a szervezet titkárságához írt levelében úgy fogalmaz, […] A Nem szabad a tánc a meleg pároknak bejegyzés először a NőBlog.hu jelent meg.
07.15. 05:54
NoBlog.hu
Új lendülettel indul ősszel a CAFe Budapest Fesztivál
Új lendülettel indul ősszel a CAFe Budapest Fesztivál
Megújult formában és arculattal, de továbbra is a kortárs és progresszív művészetet fókuszba állítva várja a látogatókat október 3. és 19. között a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. A programok idén is széles sávban mozognak: a komoly- és könnyűzene mellett lesz jazz, tánc, kortárs zene és opera, színház és újcirkusz, irodalom, képzőművészet és design. Magyarország legjelentősebb őszi fesztiválja idén 23. alkalommal, de több szempontból is megújulva jön létre a Művészetek Palotája, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ valamint a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében. Budapest számos kulturális és kultikus intézménye és helyszíne 17 napon keresztül, közel 100 programmal várja az érdeklődőket.A Művészetek Palotája, a Nemzeti Táncszínház, a Zeneakadémia, az Erkel Színház, a Budapest Music Center, a Trafó, a Millenáris, az Átrium Film-Színház, a Bálna és az A38 mellett a fővárosi színházakba és kiállítóterekbe, romkocsmákba és a közterületekre is beköltözik a kortárs kultúra. Tovább színesíti a programkínálatot, hogy 2014-ben három nagy múlttal rendelkező esemény is a CAFe keretében valósul meg: a hazai és a nemzetközi formatervezők legjavát bemutató 11. Design Hét Budapest; az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár és az Armel Operaverseny és Fesztivál 2014-es döntői.A jelen, vagyis a kortárs művészet meghatározó produkcióit felvonultató CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál vendége lesz többek között Laurie Anderson, az Amadinda Ütőegyüttes és a Ju Percussion Group, Ránki Dezső, Gilbert Varga és a Nemzeti Filharmonikusok, az MR Együttesei. A progresszív kortárs zene hódolói a fesztivál keretében tiszteleghetnek Sáry László életműve és az Eötvös Alapítvány tevékenysége előtt, de újra hallgathatják a legendás 180-as csoport néhány művét is.Eötvös Péter Lady Sarashina operabemutatója mellett, három további szerző – Orbán György, Selmeczi György és Vajda János – műveiből is csemegézhetnek a kortárs operát kedvelők. A jazz és könnyed műfajok iránt érdeklődőket David Helbock, Nils Petter Molvaer, The Necks, a Tycho koncertjei várják. Táncbemutató is lesz nemzetközi alkotógárdával, Az ötödik évszak címmel.Műsoron lesz a közelmúltban befejezett kórusműveket bemutató Body of Songs című előadás is. Daniele Finzi Pasca ezúttal személyes ihletésű színházi előadásával érkezik a fesztiválra, míg a Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs éjjel címmel készíti új bemutatóját. A széles zenei-, tánc-, illetve színházi kínálat mellett Irodalmi vándorcirkusz címmel indul sorozat a budapesti romkocsmákban, de nem kell nélkülözni a képzőművészetet sem: a Kortárs Galériák Hétvégéje mellett a Ludwig Múzeum és a Capa Központ új tárlatai is várják a fesztivál vendégeit.A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál folyamatosan bővülő programjaira elkezdődött a jegyértékesítés a résztvevő intézmények jegypénztáraiban, illetve online a fesztivál és a helyszínek honlapjain keresztül. További információk a www.cafebudapestfest.hu oldalon érhetők el.
07.15. 05:00
Szinhaz.hu
Lilu popsit villantott
Lilu popsit villantott
Az RTL Klub műsorvezetője nyaralós fotóján tette közszemlére hátsóját.
07.15. 00:35
Hir24.hu
Orbán fián pörög az internet
Orbán fián pörög az internet
Fiával együtt nézte a vb-döntőt a VIP páholyban a miniszterelnök. Az RTL szerette volna megtudni, hogyan kapott jegyet Orbán Gáspár az államfők közé, de nyilván nem kaptak választ.
07.14. 22:00
Hir24.hu
A százmilliókat kasszírozó volt fideszes pártigazgatót kapta elő az RTL
Több százmillió forint bevétele volt az elmúlt években a 2002-ben elítélt egykori államtitkár cégének. Várhegyi Attila akkor visszavonult, de újra feltűnt egy ideje a kormánypárt köreiben: a Fidesznek, több fideszes vezetésű önkormányzatnak és a közmédiának is ad marketing illetve kommunikációs tanácsokat. Az egyik legnagyobb megbízást még akkor kapta Hódmezővásárhelytől, amikor ott Lázár János volt a polgármester – hangzott el a hétfői RTL Híradóban.
07.14. 20:40
Hvg.hu
Még mindig szeretik egymást! Mégis szakított barátnőjével az RTL Klub sztárja
Még mindig szeretik egymást! Mégis szakított barátnőjével az RTL Klub sztárja
Solti Ádám elárulta, miatta ment tönkre a kapcsolata.
07.14. 13:05
Femina.hu
 Nem kis pénzért ment a TV2-höz Ördög Nóra
Nem kis pénzért ment a TV2-höz Ördög Nóra
Heti hatórás munkával több mint kétmillió forintot keres majd a TV2-nél az RTL Klubbal szakító Ördög Nóra a Blikk szerint.
07.14. 10:00
Hvg.hu
Az elmúlt hét legfontosabb fejleményei (július 7-július 11.)
Az elmúlt héten többek között megtudhattuk, hogy miként befolyásolja az RTL pénzügyi helyzetét a reklámadó, míg az oroszoknál ugyancsak zöld utat kapott a televíziós szpotok korlátozásáról szóló törvénymódosítás.
07.14. 09:09
Mediainfo.hu
Ördög Nóra nem kapott fizetést az első terhessége alatt
Még mindig zajlik tovább Ördög Nóra és az RTL Klub közötti sárdobálás.
07.14. 07:35
Velvet.hu
Babaszobát és milliókat kap a TV2-től Ördög Nóra
Babaszobát és milliókat kap a TV2-től Ördög Nóra
A lehető legjobb feltételekkel igazolt át a konkurenciához az RTL Klub volt műsorvezetője.
07.14. 06:25
Hir24.hu
Ördög Nóra egy évig nem kapott fizetést
Ördög Nóra egy évig nem kapott fizetést
Mégsem hordozta annyira a tenyerén Ördög Nórát az RTL Klub? Lapunk úgy tudja, Nóri első terhessége idején több mint egy évig nem kapott fizetést. Az RTL szerint ennek az az oka: Nóri a kevesebbet adózó formában, ekhósként dolgozott náluk.
07.14. 06:25
Borsonline.hu
Nem csitulnak a kedélyek Ördög Nóra átigazolása körül
Nem csitulnak a kedélyek Ördög Nóra átigazolása körül
A Bors információi szerint Ördög Nóra első terhessége idején több mint egy évig nem kapott fizetést az RTL Klubtól.
07.14. 04:18
Nlcafe.hu
Külföldi sajtó Magyarországról: az RTL - Orbán 'háborúról'
Magyarországon az RTL Klub háborút indított Orbán Viktor rezsimje ellen címmel közölt tudósítást hétvégi számában a Le Monde.
07.13. 13:10
Profitline.hu
Külföldön is az RTL - Fidesz háborúról írnak
Magyarországon az RTL Klub háborút indított Orbán Viktor rezsimje ellen címmel közölt tudósítást hétvégi számában a Le Monde. A francia balliberális lap szerint az amerikai sorozatok sugárzásával eddig csak a forgalmának növelésével törődő, német tulajdonú kereskedelmi csatorna élére állt egy kormányellenes elégedetlenségnek, mégpedig a 40 százalékos reklámadó által veszélyeztetett kereskedelmi érdekei és a médiafüggetlenség nevében.
07.13. 09:21
Stop.hu
"Együtt hálunk a művészettel" - 1000 programot kínál az idei Művészetek Völgye
"Együtt hálunk a művészettel" - 1000 programot kínál az idei Művészetek Völgye
Csaknem ezer program közül válogathatnak a Művészetek Völgyének idei látogatói július 25-től tíz napon át Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön - mondta el az MTI-nek a fesztiváligazgató.Márta István hozzátette: immár 24. alkalommal ad otthont a völgy a fesztiválnak, amely 53 helyszínen 1500 fellépővel várja az érdeklődőket. A több száz éves települések különleges közösségi térré alakulnak át: kézművesek, tíz napig a közönséggel és a helyi lakosokkal együtt élő művészek, zenészek veszik birtokba a máskor csendes Balaton-felvidéki falvak utcácskáit, tereit, udvarait. Kapolcson a már megszokott helyszínek és előadók mellett - mint a Palya-udvar, a Kapolcsi Hobo Klub, a Kaláka Versudvar vagy a hagyományőrzőket összefogó Muharay Szövetség - számos új fellépővel, programmal és helyszínnel bővül idén a kínálat. Ilyen például Harcsa Veronika saját udvara, a Fonó együttes FolkUdvara, a hazai start-up közösségeket bemutató Design Terminál udvar és az ifjúsági darabokat és amatőr társulatokat bemutató Színház Színpad - mondta a fesztiváligazgató.Márta István hozzátette: 60 település mutatkozik be az Éltető Völgy programsorozat keretén belül, a helyi kulturális értékeket a taliándörögdi Ősök Háza vonultatja fel, a Kék abrosz mozgalom pedig több kapolcsi porta összefogásának köszönhetően a gasztronómia lokális értékeit mutatja meg. Hozzáfűzte: a hajnalig tartó koncertek, a tánc, a színházi és könyvbemutatók mellett játszóházak, filmvetítések, zenés erdei séták, képző- és iparművészeti kiállítások egész sora várja a látogatókat. Márta István kiemelte: Vigántpetend határában, Csórompusztán ismét letáborozik a Hello Wood nemzetközi építésztalálkozó fiatalokból álló alkotóközössége, akik a fesztivál ideje alatt született munkáikat ki is állítják. Az eddigi tapasztalatok alapján idén csaknem 100 ezer látogatóra lehet számítani a Művészetek Völgyében - tette hozzá a fesztiváligazgató.Forrás: MTI
07.13. 05:00
Szinhaz.hu
Gyurcsány az RTL-lel sem állt szóba
Gyurcsány az RTL-lel sem állt szóba
Már a független színházak ellehetetlenítése is átlépte a kereskedelmi híradó ingerküszöbét, emellett választási ejnyebejnye és CBA is jutott a szombati műsorba.
07.12. 23:00
Hir24.hu
Egyedül maradtak? RTL harc az Orbán rezsim ellen
Egyedül maradtak? RTL harc az Orbán rezsim ellen
Az RTL vezérigazgatója szerint "gyakorlatilag senki nem maradt, de mi nem fogunk engedni".
07.12. 19:59
Delmagyar.hu
Médiaháború: Az RTL az ellenzék „élére állt”
A francia balliberális lap szerint az eddig csak a forgalmának növelésével törődő, német tulajdonú kereskedelmi csatorna élére állt egy kormányellenes elégedetlenségnek.
07.12. 17:04
Hetivalasz.hu
 Le Monde: az RTL háborúja az Orbán-rezsim ellen
Le Monde: az RTL háborúja az Orbán-rezsim ellen
Magyarországon az RTL Klub háborút indított Orbán Viktor rezsimje ellen címmel közölt tudósítást hétvégi számában a Le Monde.
07.12. 16:55
Hvg.hu
A Le Monde az RTL-ről
A Le Monde az RTL-ről
Magyarországon az RTL Klub háborút indított Orbán Viktor rezsimje ellen címmel közölt tudósítást hétvégi számában a Le Monde.
07.12. 14:27
168ora.hu
Háborút indított az RTL Orbán rezsimje ellen
Háborút indított az RTL Orbán rezsimje ellen
"Gyakorlatilag senki nem maradt, de mi nem fogunk engedni"- idézi Dirk Gerkens RTL-vezér szavait hétvégi számában a Le Monde című francia lap.
07.12. 13:35
Hir24.hu
Hétezredszer is Barátok közt!
Budapest - Hétezredik epizódjához érkezett a Barátok közt! Az RTL Klubon futó sorozat 17. évadát kezdi meg hétfőn, amivel történelmet ír a magyar szappanoperák között.
07.12. 13:10
Blikk.hu
Le Monde: Háborúzik az RTL Klub a magyar kormánnyal
Magyarországon az RTL Klub háborút indított Orbán Viktor rezsimje ellen címmel közölt tudósítást hétvégi számában a Le Monde. [...] Bővebben!
07.12. 13:06
Mandiner.hu
Lehet, hogy nem csak Ördög Nóra távozik az RTL-től
Ördög férje fotózta az X-Faktor versenyzőit, műsorvezetőit és az Éjjel-nappal Budapest szereplőit is. Lehet, hogy ő is távozik a csatornától.
07.12. 11:40
Hetivalasz.hu
Ördög Nóra férje is távozhat az RTL Klubtól
Ördög Nóra férje is távozhat az RTL Klubtól
Nánási Pál sok fotót készített eddig a csatornának. Kérdés, hogy felesége átigazolása után vajon folytatódhat-e a közös munka.
07.12. 11:35
Hir24.hu
Táncolni jó az időseknek is
A legfrissebb kutatási eredmények szerint a tánc segíthet enyhíteni az idősek térd- és csípőfájdalmait, ráadásul a mozgásképességüket is javíthatja.
07.12. 10:00
Vital.hu
Ördög Nóri miatt Nánási sem dolgozhat tovább az RTL Klubnak
A műsorvezetőnő felmondása miatt, férje sem számíthat munkára.
07.12. 09:41
Velvet.hu
Hosszú combokra vágyik?
Nem titok, hogy a comb-fenék rész feszesebbé tételéhez, és a narancsbőr megelőzéséhez, ill. megszüntetéséhez kevesebb zsírosat, cukrosat, sósat kell ennünk – és nem maradhat el a sportolás sem. Ez utóbbi esetében nem mindegy, melyik sportágat választjuk! Egyes mozgásfajták erősítik az ún. hosszú izmokat (pl. a comb belső részében lévőket), ilyenek: a tánc (klasszikus, modern, salsa, zumba), az úszás, a vízi torna, vagy a gyaloglás. És ne feledkezzünk meg a jógáról, valamint a pilatesről sem, melyek nyújtás útján dolgoztatják meg az izmokat.
07.12. 08:58
Patikamagazin.hu
Nánási is benne lehet Ördög Nóra pálfordulásában?
A Bors szerint a műsorvezető döntéseit nagyban befolyásolja férje. Az is kiderült, hogy Nánási sok munkát csak Nóra miatt kapott meg az RTL Klubnál.
07.12. 08:25
Kiskegyed.hu
Ördög Nóra férjét kirúgják az RTL-től?
Ördög Nóra férjét kirúgják az RTL-től?
Korábban is befolyásolta a döntéseit, férje miatt Ördög Nóra még a szerkesztéssel is felhagyott, hogy több időt tölthessen Nánási Pállal. Lehet, hogy a mostani váltást a TV2-höz is a férje inspirálta?
07.12. 06:15
Borsonline.hu
RTL-híradó: a Fidesz civiljeit bezzeg nem piszkálják
RTL-híradó: a Fidesz civiljeit bezzeg nem piszkálják
A KEHI norvég közpénzt kér számon a civileken, de az nem zavarja, hogy a Civil Összefogás magyar közpénzen kampányol a kormánypártnak – ez is kiderült a pénteki híradóból.
07.11. 22:35
Hir24.hu
 Pofátlan közpénzosztásról tájékoztatta a népet ma az RTL Klub
Pofátlan közpénzosztásról tájékoztatta a népet ma az RTL Klub
L. Simon László államtitkár a közpénzek kiosztásának technikáját a fürdőszoba-burkoló mester kiválasztásához hasonlította az RTL Klub péntek esti hírműsorában. Azért adta az ismerősének a megbízást, mert róla tudja, hogy jól dolgozik – mondta L. Simon László a riportban, amely arról szólt, hogy 1 forinttal a közbeszerzési értékhatár, azaz 25 millió forint alatti szerződésekben osztottak ki sok-sok közpénzt. Szó volt a békemenetesekről és a mobilos parkolási rendszer visszásságairól is.
07.11. 21:15
Hvg.hu
Különleges borok a város felett, naplementében
Képzőművészet, zene, bor, tánc Budapest tetején – ennél elegánsabb, exkluzívabb és komplexebb program kevés van a városban.
07.11. 16:56
Hetivalasz.hu
Berlinben vallhat az RTL-ről Navracsics
Berlinben vallhat az RTL-ről Navracsics
A magyar külügyminiszter német miniszterekkel tárgyal másfél hét múlva.
07.11. 13:40
Hir24.hu
Átok ül az RTL Klub sorozatának szereplőin – fotók
Átok ül az RTL Klub sorozatának szereplőin – fotók
Egy évvel ezelőtt már gyászolt az RTL Klubon vetített Glee sorozat stábja, most pedig ismét tragédia érte az egyik főszereplőt.
07.11. 13:30
Nlcafe.hu
Most az üzemanyag színezésével simicskázott egyet az RTL Klub
Már korábban eldőlt, csak külön, hivatalos színező adalékkal ellátott gázolajat lehet majd árusítani a kutakon. Egyelőre csúszik a bevezetés, ami nem mellesleg emelheti is a dízel árát.
07.11. 12:35
Hvg.hu
 Berlinben kérdezhetik az RTL-ről Navracsics Tibort
Berlinben kérdezhetik az RTL-ről Navracsics Tibort
Július 21-én Berlinben találkozik a német kormány több miniszterével Navracsics Tibor – értesült a hvg.hu.
07.11. 12:20
Hvg.hu
Istenest, Sebestyént és Lilut is átcsábítaná a TV2
Istenest, Sebestyént és Lilut is átcsábítaná a TV2
Az Ördög Nóra csatornaváltása körüli indulatok még ma sem csitulnak. Kiderült, hogy a TV2 a többi nagy RTL-es műsorvezetőt is megkörnyékezte.
07.11. 11:35
Hir24.hu
Gazda Albert (Cink): Mi sem mehetünk el szó nélkül az Ördög Nóra-hadművelet mellett
A sztár-műsorvezetőnő átigazolása az RTL Klubtól a TV2-höz napok lázban tarja a magyar médiákat. Nyilatkozatháború zajlik. Potyognak a könnyek. Durvább, mint amikor Figo átment a Barcából a Realba. [...] Bővebben!
07.11. 11:08
Mandiner.hu
Nemcsak Ördög Nórát akarta a TV2! Itt a lista
Eljött az idő, amikor a csatornák programigazgatóiról többet beszélünk, mint a műsorokról. Hol az RTL Klub-TV2 játszma vége?
07.11. 10:58
Kiskegyed.hu
Csalókavilág - Bemutatták a veszprémi színház táborlakóinak előadását
Csalókavilág - Bemutatták a veszprémi színház táborlakóinak előadását
A Veszprémi Petőfi Színház táborának Csalókavirág című előadását tartották meg a Latinovits-Bujtor Játékszínben szerdán. A tíznapos műhelymunkában harmincan vettek részt; a 9-15 éves gyermekek előadását a tervek szerint az intézmény szeretné rendhagyó irodalomórák keretében bemutatni a városban. A Veszprémi Petőfi Színház immár második alkalommal rendezett színházi tábort 9-15 éves gyerekeknek. A nyári műhelymunka keretében a fiatalok megismerkedhettek a színészmesterség alapjaival, drámapedagógiai foglalkozások és módszerek segítségével fejleszthették képességeiket, miközben a tíz nap alatt színpadra állítottak egy darabot. Így átélhették azt, miként készül egy előadás az olvasópróbától a bemutatóig.Szeles József színész, a színházi tábor ötletgazdája idén megkérte Máté P. Gábor kollégáját, hogy Weöres Sándor Csalóka Péter című bábjátéka alapján állítson össze egy olyan darabot, amelyet a gyerekek előtudnak adni. Így született meg a Csalókavilág című produkció Romhányi József verseivel, zenei részekkel kiegészülve.A táborban a gyerekek Mákszem Lenkének, a Kabóca Bábszínház tagjának segítségével ismerkedhettek meg a bábozással. Kis Katalin tánc-és mozgásművészeti órákat tartott, hogy az előadás koreográfiáját el tudják sajátítani. Drámapedagógia foglalkozásokat vezetett a gyerekeknek Péti Krisztina dramaturg, Módri Györgyi színész-tanár pedig zenészként szerepelt velük az előadásban. A darabot Szeles József és Tóth Loon színész-tanárok irányításával próbálták a táborozók, akiket Kovács Noémi Zsuzsanna rendezőasszisztens is segített a tíz nap alatt.A záróelőadáson Oberfrank Pál, a színház igazgatója köszöntötte a nézőket és a gyerekeket, akik emléklapot vehettek át. A táborozók titkos szavazása után a legjobb fiú szereplő címet Keller Márton érdemelte ki. A legjobb lányszereplőnek Gáspár Fannit és Morgan Matildát választották, míg a legcsintanalabb szereplő díjjal Arbas Socias Carlos Alexandert jutalmazták.Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
07.11. 09:31
Szinhaz.hu
Dirk Gerkens (Magyar Narancs): Minket nem lehet megfélemlíteni
Egyes befolyásos emberek azt gondolhatták, hogy az adó kivetésével eladósorba kényszeríthetik és körön belül tudhatják az RTL-t is. Tévedtek. [...] Bővebben!
07.11. 09:22
Mandiner.hu
 Ördög Nóra teljesen eltűnt az RTL Klub honlapjáról
Ördög Nóra teljesen eltűnt az RTL Klub honlapjáról
Átmenetileg az összes, Ördög Nórával kapcsolatos hír és videó eltűnt az RTL Klub honlapjáról - írta a Blikk. A csatorna szerint a rivális TV2-höz átigazoló műsorvezetőről csak egy technikai hiba miatt nem adott ki semmit a kereső, később újra meg is jelentek a róla szóló hírek.
07.11. 07:20
Hvg.hu
Sebestyén Balázst, Istenest és Lilut is megkereste a TV2
Sebestyén határozott nemet mondott, az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter tud a megkeresésekről. Áll a bál a két csatorna közt.
07.11. 07:17
Velvet.hu
Eltűnt az RTL honlapjáról Ördög Nóra
Eltűnt az RTL honlapjáról Ördög Nóra
Az rtlklub.hu órákon át nem adott ki találatot, ha a műsorvezető nevét beírták a keresőbe.
07.11. 07:05
Hir24.hu
Vélemény – pró és kontra
Vélemény – pró és kontra
Ördög Nóra az RTL Klubtól a TV2-höz igazolt. Inkorrekt volt? Vagy csak a piac törvényei szerint viselkedett?
07.11. 06:45
Borsonline.hu
Lilut, Balázst és Istenes Bencét is megkörnyékezte a TV2
Lilut, Balázst és Istenes Bencét is megkörnyékezte a TV2
Még napokkal a hír bejelentése után sem csillapodnak a kedélyek Ördög Nóra munkahelyváltása körül. Döntése a szakmát is meglepte, nem csoda, ha az RTL Klub egy másik sztárja, Sebestyén Balázs a reggeli Morning Show-ban élő beszélgetésre kérte fel Ördög Nórát.
07.11. 06:45
Borsonline.hu
Reklámadó: fenyegetik az RTL vezérét
Nem hagyja, hogy a magyar kormány kisajátítsa a reklámadóval kényszerhelyzetbe hozott csatornát.
07.11. 05:07
Nepszava.hu
A Belvárosban cserkészett fideszeseket az RTL
A Belvárosban cserkészett fideszeseket az RTL
Százmilliókat költött a fideszes önkormányzat egy társasházra, amelyben a párt polgármesterjelöltje is lakik. De szó volt Hiszékeny Dezsőről és a cigányozó balos polgármesterjelöltről is.
07.10. 23:55
Hir24.hu
A Szombat Esti Láz párja Balatonon lazul
A Szombat Esti Láz párja Balatonon lazul
07.10. 22:58
Stop.hu
Sört csapoltak az ÉNB sztárjai
Zamárdi — Az Éjjel-nappal Budapest sztárja, Dorina lealázta a férfiakat! Az RTL Klub napi sorozatának szereplői, Kristóf és Dávid úgy döntöttek, karon fogják Dorinát, és belecsapnak a lecsóba az idei Balaton Soundon.
07.10. 22:06
Blikk.hu
 "Magamra és a családomra kell gondolnom" - Ördög Nóra remegő hangon nyilatkozott
"Magamra és a családomra kell gondolnom" - Ördög Nóra remegő hangon nyilatkozott
Ördög Nóra egy rádióinterjúban azt mondta, csakis az ő döntése volt, hogy 13 év után átigazol a TV2-höz. A döntés nem a pénzről szólt, hanem arról, hogy az RTL Klubon már egy ideje langyos vízben érezte magát. Akik azzal támadják őt, hogy nehéz helyzetben lép le, túlértékelik a jelentőségét - mondta a műsorvezető. Kolosi Péter RTL-programigazgató úgy reagált: emberileg mélységesen csalódott.
07.10. 17:20
Hvg.hu
Élj szisztematikusan és egészségesen - Keleti Andi, aki sosem lassít
A mindig pörgős, folyton nyüzsgő Keleti Andi számára a tánc egyszerre munka és szabadidős tevékenység. Feltölti, jó hangulata lesz tőle és a lelkét is egyensúlyba hozza vele. De egy kis kényeztető nyugalom neki sem árt néha, így családja, egy masszázsággyal lepte meg 45. születésnapja alkalmából.
07.10. 16:09
Vjm.hu
Ördög Nóra remegő hangon beszélt a lelépéséről
Az RTL Klubtól lelépő műsorvezető azután nyilatkozott Sebestyén Balázsnak, hogy morális árulásnak nevezte Ördög Nóra távozását, illetve annak hogyanját.
07.10. 13:25
Velvet.hu
Sírva magyarázkodott Ördög Nóra Balázsnak
Budapest – Sírva magyarázta el egykori RTL Klubos kollégájának, Sebestyén Balázsnak elő rádióműsorban Ördög Nóra (32), miért úgy távozott közös anyacsatornájuktól, ahogyan.
07.10. 12:22
Blikk.hu
Liptai Claudia is elmondta véleményét Ördög Nóra átigazolásáról
Liptai Claudia is elmondta véleményét Ördög Nóra átigazolásáról
A TV2 legnépszerűbb női arca is megszólalt az RTL Klubtól távozó műsorvezető váratlan döntése kapcsán.
07.10. 12:20
Hir24.hu
Sebestyén Balázsnak szólalt meg Ördög Nóra
Sebestyén Balázsnak szólalt meg Ördög Nóra
A Morning Show-ban nyilatkozott az RTL Klub távozó műsorvezetője és Kolosi Péter programigazgató is.
07.10. 12:20
Hir24.hu
 "Nyilván a pénz miatt váltott" – Ördög Nóra ennyit kereshet a TV2-nél
"Nyilván a pénz miatt váltott" – Ördög Nóra ennyit kereshet a TV2-nél
Legalább kétmillió forintot kereshet havonta új csatornájánál, a TV2-nél Ördög Nóra – kalkulálta ki a Blikk, a lap szerint ugyanis nagyjából ekkora jövedelmet hagyott hátra az RTL Klubnál. A beszámoló szerint ebben az összegben viszont már benne lehetnek a műsorvezető reklámbevételei is.
07.10. 11:20
Hvg.hu
Háború: Ha ő is beszáll az RTL mellett, itt kő kövön nem marad
A küzdelem valójában nem most kezdődött.
07.10. 11:02
Hetivalasz.hu
Könnyeit nyelve nyilatkozott Ördög Nóra a Morning Show-ban
Könnyeit nyelve nyilatkozott Ördög Nóra a Morning Show-ban
„Szerda este felhívtam Nórit, hogy szeretném, ha elmondaná, miért így távozott az RTL-től. Egy kis gondolkodási időt kért, végül belement, hogy nyilatkozik” – kezdte Sebestyén Balázs csütörtök reggel a Morning Show-ban, aki nyíltan vállalta, hogy nem ért egyet egykori műsorvezetőtársa módszerével. Ígéretét betartva Ördög Nóra vállalta a kérdések kereszttüzét.
07.10. 10:25
Nlcafe.hu
Árulózzák az átigazolót, de ő vitatja ezt
Árulózzák az átigazolót, de ő vitatja ezt
Az RTL-től a TV2-hez való átigazolása kapcsán volt munkatársai, köztük egykori műsorvezető-társa, Sebestyén Balázs bírálja Ördög Nórát, de Kolosi Péter is meghökkent a távozás körülményein. A távozó sztárműsorvezető egy blogon kényszerült védekezni, amiért "morális árulónak" nevezték. Vállalja a pereket és szerinte azért döntött így, mert az RTL-nél már kezdett unalmassá válni.
07.10. 10:17
Mmonline.hu
Merkelt is bevetheti az RTL a reklámadóharcban?
Merkelt is bevetheti az RTL a reklámadóharcban?
Hosszú állóháborúra készül a kormány és az RTL Klub, egyik fél sem hajlik kompromisszumokra – írja a Népszabadság csütörtöki számában. A lap vezető kormánypárti politikusokkal és a csatorna munkatársaival beszélgetett.
07.10. 09:45
Hir24.hu
Angela Merkel védi meg az RTL-t?
A Bertelsmann-csoport a német kormánynak is jelezte aggodalmait.
07.10. 08:37
Nepszava.hu
Merkel is beszáll az RTL-Fidesz csatába?
Merkel is beszáll az RTL-Fidesz csatába?
Az RTL Klub nem akar kivonulni, a Fidesz nem enged a tévé nyomásának.
07.10. 08:18
Nol.hu
Fotón az újabb magyar álompár! Sármos színésszel jött össze az RTL sztárja
Fotón az újabb magyar álompár! Sármos színésszel jött össze az RTL sztárja
Mármarosi Tünde táncosnő Kocsis Dénes színész párja.
07.10. 08:05
Femina.hu
Ördög Nórát árulónak tartják
Ördög Nórát árulónak tartják
Az RTL-nél sokan árulónak tartják Ördög Nórát, aki az eddigi fizetésének duplájáért váltott csatornát.
07.10. 08:04
Delmagyar.hu
Ennyiért megérte Ördög Nórának váltani?
Csalódott az RTL Klub vezetése, amiért Ördög Nóra nem ült le velük tárgyalni az esetleges maradás feltételeiről.
07.10. 07:53
Kiskegyed.hu
Ennyiért megérte Ördög Nórának váltani?
Csalódott az RTL Klub vezetése, amiért Ördög Nóra nem ült le velük tárgyalni az esetleges maradás feltételeiről.
07.10. 07:53
Kiskegyed.hu
Árulónak tartják Ördög Nórát
Árulónak tartják Ördög Nórát
Több mint az eddigi fizetésének duplájáért égetett fel maga mögött mindent Ördög Nóra. Az RTL-nél sokan tartják őt árulónak, és kevesen sajnálják, ha szerződésszegésért esetleg milliókat kell majd fizetnie.
07.10. 06:15
Borsonline.hu
Ördög Nóri 2 milliónál is többet keres
Budapest — Információink szerint mesés fizetést hagyott maga mögött az RTL Klubnál Ördög Nóra (33).
07.10. 04:30
Blikk.hu
Kolosi Péter nagyot csalódott Ördög Nórában
Kolosi Péter nagyot csalódott Ördög Nórában
A Blikk információi szerint mesés fizetést hagyott a háta mögött Ördög Nóra az RTL Klubnál.
07.10. 04:11
Nlcafe.hu
RTL-Híradó: családban maradnak a fideszes balhék
RTL-Híradó: családban maradnak a fideszes balhék
Megvan, ki tarolta le az alcsúti polgármesterjelölt földjét és ki demonstrált „spontánul” az Együtt képviselője ellen. A szerdai szeretetcsomagot rövidre fogta az RTL Klub.
07.09. 23:50
Hir24.hu
Testőrökkel jár az RTL Klub vezérigazgatója
Fenyegetéseket kapott egy közvetítőn keresztül, ezért testőrökkel jár Dirk Gerkens – az RTL Klub vezérigazgatója erről a Libération francia lapnak adott interjújában beszélt.
07.09. 22:19
168ora.hu
 Ördög Nóra: "Áruló lennék? Nem hiszem"
Ördög Nóra: "Áruló lennék? Nem hiszem"
Az RTL Klubtól a TV2-höz igazoló Ördög Nóra szerint ő nem áruló és döntése nem alku kérdése volt, ráadásul pontosan tisztában van vele, hogy mi áll a szerződésében és vállalja a következményeket. A műsorvezetőnőt – távozásának hírére – anyacsatornája szerződésszegéssel vádolta meg.
07.09. 21:55
Hvg.hu
Ördög Nóra: Áruló lennék?
Ördög Nóra: Áruló lennék?
Blogbejegyzésben osztja meg gondolatait és véleményét az RTL Klubtól távozó műsorvezető.
07.09. 21:15
Hir24.hu
 Testőrökkel jár az RTL Klub vezérigazgatója
Testőrökkel jár az RTL Klub vezérigazgatója
Fenyegetéseket kapott egy közvetítőn keresztül, ezért testőrökkel jár Dirk Gerkens – az RTL Klub vezérigazgatója erről a Libération francia lapnak adott interjújában beszélt.
07.09. 20:00
Hvg.hu
Ördög Nóra megtörte a csendet! A blogján nyilatkozott a váltásról
Ördög Nóra megtörte a csendet! A blogján nyilatkozott a váltásról
Tegnap bombaként robbant a hír, hogy Ördög Nóra 13 év után otthagyja az RTL Klubot, és átpártol a TV2-höz. A miértekről eddig csak találgatni lehetett, most azonban a műsorvezető megtörte a csendet és Angyalműhely nevű blogján mesélt bővebben a változásról!
07.09. 19:58
Femcafe.hu
Az RTL-nél beütött a kánikula
Ökölnagyságú fokhagyma mellé azért befért az alcsúti juhász földjeinek eltiprása.
07.09. 19:45
Divany.hu
Majtényi: a Lex RTL-re sem magyarázat a kétharmad
Majtényi: a Lex RTL-re sem magyarázat a kétharmad
A jogszabályoknak morális tartalmakat kell megjeleníteniük. Ez különösen igaz az adózásra – mondta a Népszavának az  Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetője.
07.09. 18:25
Hir24.hu
Az RTL Klub vezérigazgatója különös vallomást tett
Gerkens megerősítette, hogy újabban testőrök kísérik, miután közvetítőkön keresztül „üzeneteket” kapott.
07.09. 17:05
Hetivalasz.hu
Így búcsúzik az RTL-től Ördög Nóra
Így búcsúzik az RTL-től Ördög Nóra
Blogjában tudatta döntésének hátterét Ördög Nóra, aki ősztől a TV2 csapatát erősíti.
07.09. 16:23
Nlcafe.hu
Így búcsúzik az RTL-től Ördög Nóra
Így búcsúzik az RTL-től Ördög Nóra
Blogjában tudatta döntésének hátterét Ördög Nóra, aki ősztől a TV2 csapatát erősíti.
07.09. 16:23
Nlcafe.hu
Megfenyegették az RTL-vezért
Óriási tétel az RTL-nek, marginális az államnak – Dirk Gerkens a reklámadóról és a tévés piac kicsinálásáról is beszélt egy interjúban.
07.09. 16:08
Nol.hu
Megfenyegették az RTL Klub vezérigazgatóját
Dirk Gercenst a francia Libération kérdezte a reklámadó kapcsán, ahol az RTL Klub vezérigazgatója elmesélte: testőrök kísérik, mióta közvetítőkön keresztül „üzeneteket”. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy semmilyen zsarolásnak és nyomásnak nem engednek, mindenáron maradnak a piacon és minden jogi utat ki fognak meríteni az ügyben. [...] Bővebben!
07.09. 15:23
Mandiner.hu
Az RTL évekig kész harcolni
Nem fogunk engedni sem a zsarolásnak, sem a nyomásgyakorlásnak címmel közölt interjút Dirk Gerkensszel, az RTL Klub vezérigazgatójával a Libération című francia baloldali lap. A magyarországi...
07.09. 14:52
Portfolio.hu
Már testőrök kísérik az RTL-vezért
Nem fogunk engedni sem a zsarolásnak, sem a nyomásgyakorlásnak címmel közölt interjút Dirk Gerkensszel, az RTL Klub vezérigazgatójával a Libération című francia baloldali lap. A magyarországi reklámadó ... ...
07.09. 14:39
Napi.hu
Megfenyegették az RTL-vezért
Megfenyegették az RTL-vezért
Dirk Gerkens egy tekintélyes francia napilapban fakadt ki a reklámadó miatt.
07.09. 14:35
Hir24.hu
sixx (comment:com): Ördög Nóra tényleg belefingott a nulláslisztbe?
Mert ha valaki azt hiszi, hogy a TV2 tök véletlenül pont akkor vitte el magához a műsorvezetőt, amikor a kormány vasmarkában vergődő az RTL Klub töke körül egyre szorosabbra zárnak az ujjak, az nagyon naiv. [...] Bővebben!
07.09. 14:18
Mandiner.hu
Fenyegés érte az RTL vezérét
Fenyegés érte az RTL vezérét
Dirk Gerkens testőrökkel kénytelen utcára menni, mert fenyegetéseket kapott - erről maga az érintett nyilatkozott egy tekintélyes francia újságnak, ahol a médiaadó kapcsán arról is beszélt, hogy a TV2-t szerinte "strómanokon keresztül kormányközeli emberek" kebelezték be.
07.09. 14:12
Mmonline.hu
13 év, 13 műsor – Ördög Nóra emlékezetes pillanatai
13 év, 13 műsor – Ördög Nóra emlékezetes pillanatai
Ördög Nóra a TV2 új műsorvezetője. A hír mindenkit meglepett, leginkább talán Kolosi Pétert, Nóra korábbi főnökét, aki mit sem tudott műsorvezetője terveiről. Nóra 13 év után érezte úgy, hogy eljött a váltás ideje, szeptembertől már a TV2 műsoraiban lesz látható. 13 év alatt megannyi RTL-es műsorban volt szerkesztő, műsorvezető vagy csak vendég. Ezekből válogattunk a kezdetektől.
07.09. 13:00
Nlcafe.hu
Ez Istenes Bence véleménye Ördög Nóra átigazolásáról
Ez Istenes Bence véleménye Ördög Nóra átigazolásáról
Ördög Nóra komoly döntést hozott, tizenhárom év után elhagyta az RTL Klubot, és a TV2-höz igazolt.
07.09. 12:20
Nlcafe.hu
Ezért igazolhatott a TV2-höz Ördög Nóra
Ezért igazolhatott a TV2-höz Ördög Nóra
Volt főnöke megmondta neki, hogy az RTL-en nem vezethet szuperprodukciókat.
07.09. 10:55
Hir24.hu
Otthagyta az RTL Klubot Ördög Nóra!
Otthagyta az RTL Klubot Ördög Nóra!
Tizenhárom év után távozik az RTL Klubtól Ördög Nóra. A 32 éves mûsorvezetõ, aki hosszú éveken keresztül a csatorna meghatározó arca volt, a TV2-höz igazolt.
07.09. 09:30
Napiaszonline.hu
Mi történt a zaklatással vádolt nőgyógyásszal?
Mi történt azóta, hogy néhány nő a nyilvánossághoz fordult, és azt állították, hogy egy nőgyógyász zaklatta őket? Az ügyet az RTL Klub Házon kívül című műsora robbantotta ki, de azóta nagy a csend. Történt-e feljelentés, és nyomoz-e a rendőrség?
07.09. 09:00
Nlcafe.hu
Kisinas tábor Vépen
A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében pályaválasztás előtt álló diákok ismerkedhettek meg a különféle szakmákkal az egykori mezőgazdasági iskolában. Sikeres a Kisinas tábor – ezt a mérleget vontuk meg, miután kedden elbúcsúztunk az általános iskolásoktól. A siker fogalmát persze több szempontból lehet megközelíteni, mi abból következtettünk erre, hogy ott-tartózkodásunk néhány órája alatt nem láttunk unatkozó gyereket.A július 7-től 9-ig tartó tábor 19 résztvevője a második turnust alkotta (az elsőn, június 17–19. között 25-en voltak). Nem csak Szombathelyről, hanem Vas megye több településéről érkeztek diákok, hogy a továbbtanulással kapcsolatos információkat kapjanak, tevékeny szakmabemutatókon, valamint szabadidős programokon vegyenek részt. A tábor komolyabb részeiben olyan szakemberek foglalkoztak a gyerekekkel, akik jól szót értenek ezzel a korosztállyal, s játszva, humorosan képesek átadni még a száraz információkat is, legyen szó akár a szakiskolai ösztöndíjprogramról a hiányszakmákról vagy a tanulószerződésről. A szakmabemutatók sem előadásokat jelentettek, hanem olyan interaktív foglalkozásokat, amelyeken a lányok megtanulhattak például pelenkázni, palacsintát sütni, teríteni, a fiúk pedig forraszthattak, lőhettek, ceruzatartót készíthettek. De ez csupán néhány példa, hiszen a három nap alatt a gépészet, a kertészet, az egészségügy, a mechatronika, az automatika, a rendészet, a kozmetika, a fodrászat, a szabó, az asztalos, a burkoló, a dekoratőr és a vendéglátós szakmákba kóstolhattak bele a diákok. A tábor programjában szabadidőd programok is helyet kaptak, egyebeken kívül vetélkedők, lovaglás, teke, modern tánc.   Vépiparkamaraoktatás
07.09. 08:40
Alon.hu
Politika? Pénz? Kor? - Ördög Nóra a Tv2-höz igazol az RTL-től
Az RTL-nél nem is tudták, hogy a műsorvezető a tárgyal a konkurens csatornával.
07.09. 08:06
Nepszava.hu
Ördög Nóri a TV2-nél!
Ördög Nóra tizenhárom éve az RTL Klub egyik legkedveltebb arca, olyan műsorok vannak a háta mögött, mint a Kölyökklubb, a Csillag születik vagy az X-Faktor. Most azonban új korszak következik a teevíziós életében, hiszen a konkurens csatornához, a TV2-höz igazolt. Szerződést kötött a TV2 és Ördög Nóra. A műsorvezető jelenleg második gyermekét várja, a nézők ősszel [...]
07.09. 07:50
Bellacafe.hu
Szerződésszegés? Ördög Nóra otthagyta az RTL-t
„Várom az izgalmas kihívásokat egy új műsorban, egy új csapattal.”
07.09. 07:40
Hetivalasz.hu
Hoppá: Ördög Nóra búcsút intett az RTL-nek!
Arca és neve szinte egybeforrt az RTL Klubbal, ezért talán még meghökkentőbb hírként robbant a bejelentés, miszerint Ördög Nóra átigazolt a TV2-höz, kisfia születése után ott folytatja a pályáját.
07.09. 07:29
Ma.hu
Mozartok egymás között – Kerényi Miklós Gábor az összetartó táborról
Mozartok egymás között – Kerényi Miklós Gábor az összetartó táborról
A Budapesti Operettszínház egyik nagy visszatérője lesz a következő évadban a Mozart! című musical, amelynek főszereplői a múlt héten összetartó táborban voltak, ahol a Mozartot játszó felnőtt, illetve a kis Amadét alakító gyerekszereplők egymásra hangolódhattak. Nem véletlen, hogy Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője ezúttal is ragaszkodott a „csapatépítéshez”, hiszen a tábornak több mint tíz évvel ezelőtt is nagy sikere volt.- Mi a Mozart összetartó tábor lényege?- A felnőtt Mozart, és a gyerekkori énje, a kis Amadeus, illetve az őket alakító színészek és gyerekek, tulajdonképpen egy ember kettéhasadt létezési formái a színpadon. A gyermekkori zseni és az érvényesülni akaró ember kettőssége jellemzi a figurát. ami egy nagyon különleges szerepmegosztás. Ennek a megjelenítése a színpadon komoly kihívás: nagy nehézséget jelent eljátszani a gyerek Mozartot, mivel egy kisgyerek nem tud úgy zenélni és énekelni, hogy az vetélkedjen egy felnőtt alakításával. Az én „találmányom” tulajdonképpen az, hogy olyan tornász fiatalokat választunk a szerepre, akik saját műfajukban zsenik, és ebben a mozgáskultúrában, fölényesen verik a felnőtteket, így ez még izgalmasabbá teszi az előadást. Ugyanúgy, mint a felnőtt színészek, ezek a fiatal srácok is különböző egyéniségek, mindegyikük valami mást ad a darabhoz. Az összetartó tábor egyik fő célja, hogy ezek a színes egyéniségek, kicsik és nagyok, két színpadi Mozart-generáció összecsiszolódjon, egymásra hangolódjon, hogy lássuk, hogyan egészítik majd ki egymást a színpadon. Jó látni, hogy rengeteget tanulnak egymástól.- Hogyan képzeljünk el egy napot? Szabadfoglalkozás van, mindenki barátkozik…- Természetesen van közös játék, úszás is, de alapvetően egy meghatározott napirendet követünk: ének- illetve színi foglalkozásokat tartunk, valamint helyzetgyakorlatokat. Bár szerepük szerint a musicalben a kis Amadeusok nem énekelnek, a táborban énekeltetjük őket is. Ennek oka, hogy az a színpadi tánc, mozgás, amit majd az előadás során végeznek, zenére történik, és tökéletes pontosságot kíván, aminek alapja, hogy a gyerekek felismerjék, érezzék a muzsikát. Mivel tornász gyerekekről van szó, ezt a feladatot az is segíti, ha ők maguk énekelnek mozgás közben. Természetesen a munka mellett a közös úszással, edzéssel nagyon bensőséges viszony alakul ki kicsik és nagyok között. A gyerekeket például a felnőttek altatják el – aztán van, hogy ők alszanak el előbb (nevet). Érdekes és nagyon jó érzés látni, ahogyan eddig egymás számára idegen gyerekek és felnőttek egymáshoz nőnek, megszeretik egymást, rengeteg közös élményt szereznek, és ez teljesen új szintre emeli a kapcsolatukat. Az együtt töltött idő során pedig a szereplők egyre közelebb kerülnek a lelki képmásukhoz is, amellyel majd a színpadon is összetalálkoznak.- Milyenek a tapasztalatai a mostani összetartó táborról a 2003-as bemutatót megelőzőhöz viszonyítva? - Hasonló volt az élmény és hasonlóak a tapasztalatok. Akkor és most is egy rendkívül nyitott, lelkes, egymásra fogékony csapat jött össze. Igazából a résztvevők számára ez az összetartó tábor egyfajta meglepetés, még akkor is, ha elméletben tudják, mi történik majd a pár nap alatt. Mégis rácsodálkoznak arra, hogy a táborban mennyire megváltozik az egymáshoz való viszonyuk. A másik érdekesség, hogy annak idején és most is, ezek a nagyon fegyelmezett tornász gyerekek rettenetesen élvezték a színházat, ami ugyan szintén fegyelmet kíván, de ad egy olyan önmegvalósítási lehetőséget számukra, ami teljesen új élményt jelent. Óriási látni, ahogyan ezek a srácok együtt élnek, játszanak a színészekkel, miközben teljes értékű partnereik tudnak lenni, pontosan azért, mert felismerik, hogy bizonyos dolgokban ők sokkal jobbak a felnőtteknél. Talán annyi különbséget vélek felfedezni a sok évvel ezelőtti és a mostani tábor, illetve a résztvevők között, hogy a 2014-es kis Mozartok, a gyerekek, jóval önállóbbak, mint a tizenkét évvel ezelőttiek, a felnőtteknek pedig igencsak össze kell szedniük magukat, hogy tartsák velük a tempót. Ennek ellenére mindkét tábor egy-oda vissza tanulási folyamat része volt: a felnőttek legalább annyit kaptak, és annyit tanultak a kicsiktől, mint ők tőlük.- Az idei táborban talán volt még egy újdonság: nem csak kis és nagy, hanem régi és új Mozartok is résztvevői voltak Igen, az összetartó táborban ezúttal a kis Amedeusok mellett a felnőttek közül az új szereplők, Veréb Tamás, Kocsis Dénes és Farkas Tamás is szokták a Mozart-létet. Annak, aki eljátszhatja, a Mozart egy meghatározó szerep a pályáján, mint Dolhai Attila és Mészáros Árpád Zsolt esetében – hiszem, hogy a mostani fiatalok szakmai életében is az lesz. Hozzá kell tennem, hogy annak idején a Mozart! című musical meghatározóvá válta a kölyök Amadeusok számára is, hiszen abból a három gyerekből, akik a 2003-ban bemutatott darabban játszottak, ketten élvonalbeli táncosok lettek. Rónai Attila és Rónai Andris, akik annak idején tornászként kerültek a produkcióba, ma a legtehetségesebb fiatal magyar balettművészek közé tartoznak, és jelenleg Bostonban illetve Londonban táncolnak.- Ahogy mesél a Mozart-táborról, a multik csapatépítői jutnak eszembe...- Nem véletlen – én hiszek a csapatépítésben! Alternatív rendezőként kezdtem a pályámat, ahol az volt kiindulópont, hogy a csapatnak, akivel együtt dolgoztam, össze kellett rázódnia, egymásra kellett hangolódnia, meg kellett ismerni egymás rezdüléseit. Így elmondhatjuk, hogy ezt a rendezői felfogást, ami most a Mozart! esetében is nagyon hasznosnak bizonyul, már ifjú koromból hozom magammal. A csapatépítésben egy másik aspektusból is hiszek: azt vallom, hogy a zenés színház bizonyos értelemben nagyon közel áll a sporthoz. Túl azon, hogy sokat táncolunk – ami a sporthoz hasonlóan komoly fizikai teljesítményt kíván –, a zenés színház is igényli az olyan típusú szellemi és fizikai felkészülést segítő összetartást, ami a sportolók edzőtáboraihoz hasonlítható. Az összetartó tábor abból a szempontból is igen hasznos, hogy a felnőttek számára már önmagában óriási fegyelmező erőt jelent a gyerekek jelenléte. Jó érzés látni azt is, amikor ezek a gyerekek is ráébrednek arra, hogy itt milyen komoly munka folyik: alapvetően nagy rosszcsontok, de abban a pillanatban, hogy érzik, dolgozni kell, vagy instrukciót, esetleg csak egy szigorúbb pillantást kapnak, azonnal váltani tudnak, mint egy fegyelmezett harcművész.- Hogy mindez így működjön, gondolom remek pedagógiai érzéket kíván a rendezőtől, illetve a felnőtt színészektől is...- Ez kétségtelen. Nagyon sokat dolgoztam amatőr színészekkel, gyerekcsoportokkal, nem véletlen, hogy ebben a mostani feladatban nagy örömömet lelem. Az elégedettségemet erősíti, amikor látom, hogyan találnak egymásra a szereplők, kicsik és nagyok; amikor a gyerek Amadé összetalálkozik a nagy és tehetséges önmagával – az egy nagy pillanat, a táborban és az előadásban egyaránt.Kodova Michaela, Színház.hu
07.09. 06:03
Szinhaz.hu
Ördög Nóri túl öreg a szuperprodukciókhoz
Budapest — Tizenhárom év után távozik az RTL Klubtól Ördög Nóra (32)! A csatorna egyik legsikeresebb műsorvezetője ráadásul a konkurenciához igazol, információink szerint ősztől már a TV2 új tehetségkutatójának, a Rising Starnak lesz a házigazdája.
07.09. 04:00
Blikk.hu
 Ördög Nórát elhappolta a TV2
Ördög Nórát elhappolta a TV2
A TV2 műsorvezetője lesz Ördög Nóra - közölte a tévécsatorna. Ördög Nóra eddig az RTL Klub munkatársa volt, a csatornak szerint szerződést szegett az átigazolással.
07.09. 01:15
Hvg.hu
ÉNB Alexa erotikus fotókon pucsít
ÉNB Alexa erotikus fotókon pucsít
Az RTL Klub egzotikus sztárjáról pikáns képek készültek, amelyeken egy szőke nehézbombázóval pózol összesimulva.
07.09. 00:35
Hir24.hu
Ördög Nóra a TV2-höz igazol
Ördög Nóra a TV2-höz igazol
Az RTL Klub eddigi legmeghatározóbb női műsorvezetője 13 év után a konkurens csatornához szerződik. Ősszel már műsort fog vezetni.
07.09. 00:35
Hir24.hu
Kilenc Európa-bajnoki címet hoztak el az egriek Erdélyből
A Pódium Tánc- és Balettiskola, valamint az EKF AMI Modern-kortárstánc tanszaka is sikeresen szerepelt az EB-n.
07.09. 00:25
Heol.hu
Áll a bál: Ördög Nóri a TV2-höz igazolt - az RTL szerint felrúgta a szerződést
Áll a bál: Ördög Nóri a TV2-höz igazolt - az RTL szerint felrúgta a szerződést
A közeljövőben sokaknak igen nagy meglepetést okozhat, hogy az RTL Klub eddigi oszlopos tagja, Ördög Nóra ezentúl nem az X-Faktorban vagy a Szombat esti lázban fog tündökölni, de még csak nem is a csatornán.
07.08. 23:14
Femcafe.hu
Ördög Nora dobbantott az RTL-től
13 év után távozik az RTL Klubtól Ördög Nóra. A műsorvezetőnő a TV2-nél folytatja. Mindezt a TV2 vezetői ma késő délután jelentették be és osztották meg a Facebookon.
07.08. 21:10
Mmonline.hu
 Kicsit Lázározott ma az RTL Klub
Kicsit Lázározott ma az RTL Klub
Kedden is volt politikai blokk az RTL Klubon, Lázár Jánost többször is elővették egy-egy említés erejéig, és foglalkoztak az okmányirodai leállással, amelyre nem adott magyarázatot az illetékes hivatali vezető.
07.08. 20:30
Hvg.hu
A TV2 nem várt bejelentése - náluk folytatja az RTL Klub sztárja
A TV2 nem várt bejelentése - náluk folytatja az RTL Klub sztárja
Szerződést kötött a TV2 és Ördög Nóra. A műsorvezető jelenleg második gyermekét várja, a nézők ősszel találkozhatnak vele először a csatorna egyik műsorának házgazdájaként a képernyőn. [Dátum: 2014.07.08. 20:06]
07.08. 20:06
Zene.hu
Az RTL híradójában sírta el magát a köszvényes elefánt
Kiszámíthatóan hozta a nyáron elvárhatót a csatorna, Szellő Istvánt megihlette a 168 óra.
07.08. 19:42
Divany.hu
Ördög Nóra otthagyta az RTL-t és a TV2 műsörvezetője lesz
Szerződést kötött a TV2 és Ördög Nóra. A műsorvezető jelenleg második gyermekét várja, a nézők ősszel találkozhatnak vele először a csatorna egyikThe post Ördög Nóra otthagyta az RTL-t és a TV2 műsörvezetője lesz appeared first on Doily.hu.
07.08. 18:08
Doily.hu
Elkerülhetik Magyarországot a külföldi befektetők
Minden Magyarországra beruházó külföldi befektető számára súlyos figyelmeztetés a reklámadó - erre figyelmeztette tegnap a német RTL Group tegnap a magyar üzleti szférát.
07.08. 17:20
Stop.hu
Az oroszlán bajsza
"Stratégiai lépést tett tegnap az RTL Group, a magyar RTL Klub anyavállalata..."
07.08. 06:06
Nepszava.hu
A befektetőket félti az RTL
Vészjelzést küldenek a magyar cégeknek az ellenük folyó hadjáratról a német médiacég vezetői.
07.08. 05:14
Nepszava.hu
Pásztor Alberthez is hozzányúlt az RTL Híradó
Pásztor Alberthez is hozzányúlt az RTL Híradó
A hétfői híradóban továbbra is a kormánykritikus anyagok voltak túlsúlyban a baloldali darázsfészek jelölt mellett. Folytatódott a reklámadó-harc.
07.08. 00:30
Hir24.hu
 Habonyék ingatlanügyét és saját bukását tárta fel ma este az RTL Klub
Habonyék ingatlanügyét és saját bukását tárta fel ma este az RTL Klub
Külföldön dolgozó magyarok tömegei, a külföldi befektetők óva intése és az V. kerületi önkormányzat Szerb utcai ingatlanügyei kerültek terítékre hétfő este az RTL Klub Híradójában.
07.07. 23:10
Hvg.hu
Hülyét csinált Rogán fizetett tüntetőiből az RTL
De a híradó amúgy sokkal finomabb volt, mint eddig. Megszeppent a csatorna? Az ellenzék viszont annyit van képernyőn, mint soha.
07.07. 19:34
Divany.hu
Főszerepben a tánc
Július 8-án kedden, a résztvevő magyar és külföldi együttesek tagjainak menettáncával elkezdődik a 26. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
07.07. 18:15
Kulturpart.hu
Az RTL Klub nőcsábászát megint egyik kolléganőjével kapták le - Fotó
Az RTL Klub nőcsábászát megint egyik kolléganőjével kapták le - Fotó
Istenes Bence ezzel a fotóval újabb pletykáknak adhat okot.
07.07. 15:50
Femina.hu
RTL csoport: a reklámadó miatt 15 millió euróval nőhet az adóteher
A magyarországi reklámadó miatt, az előzetes számítások alapján, éves szinten megközelítőleg 15 millió euróval nő az RTL csoport adóterhe, befolyásolva a 2014-es nettó nyereséget - szerepel az RTL csoport hétfői közleményében.
07.07. 14:50
Profitline.hu
Az RTL harcolni fog és óva inti a befektetőket
Az RTL harcolni fog és óva inti a befektetőket
Az RTL Group előzetes számításai szerint a reklámadó 4,65 milliárd forintnyi terhet jelent idén a magyar csatornának – írja Portfolio.hu.
07.07. 14:30
Fn24.hu
Az RTL tovább küzd a reklámadó ellen
A reklámadó 4,5 milliárdos plusz adóterhet jelent az RTL Klubnak. Ezt a kereskedelmi tévé luxemburgi központja hozta nyilvánosságra hétfőn. A cég közleménye szerint az RTL csoport elvégezte első becslését a magyar országgyűlés által 2014. június 11-én elfogadott és 2014. július 4-én módosított Reklámtörvény pénzügyi hatásáról.
07.07. 14:12
Nol.hu
Reklámadó: az RTL várható pénzügyi eredményei
Az RTL Csoport közleményben hozta nyilvánosságra, hogy az új magyarországi reklámadó minként befolyásolja a vállalat 2014. évi nettó nyereségét.
07.07. 14:08
Mediainfo.hu
 Reklámadó: Vészjelzést küld a befektetőknek az RTL-csoport
Reklámadó: Vészjelzést küld a befektetőknek az RTL-csoport
Az első becslések szerint éves szinten körülbelül 15 millió euróval nő az RTL Group adófizetési kötelezettsége a magyarországi reklámadó bevezetésével – közölte hétfő reggel a luxembourgi székhelyű nemzetközi médiacsoport. Azt még nem tudni, mekkora értékvesztés várható az új teher miatt a magyar RTL-nél, az ezzel kapcsolatos előrejelzést a tervek szerint augusztus 21-én hozzák nyilvánosságra. Az RTL két vezére vészjelzést küldött Luxembourgból a magyarországi befektetőknek.
07.07. 13:40
Hvg.hu
 Médiaháború zajlik vidéken is – ha nem is látszik
Médiaháború zajlik vidéken is – ha nem is látszik
Miközben lassan az egész ország az RTL Klub és a kormány meccsére figyel, Pécsett az önkormányzati cégek beszüntették a hirdetést az épp tulajdonosváltás előtt álló megyei napilapban. Bár a dimenziók teljesen mások, a tétek hasonlóak: a kisebb települések lakóit a közmédia és a nagy kereskedelmi adók mellett mai napig elsősorban a megyei napilapok érik el. Rajtuk kívül pedig csak a kézi vezérelt önkormányzati médiumok vannak.
07.07. 13:40
Hvg.hu
Külföldi befektetőket figyelmeztet az RTL
Külföldi befektetőket figyelmeztet az RTL
Közleményben figyelmezteti a külföldi befektetőket a magyarországi kontraproduktív környezetre az RTL Csoport, mely részletes tájékoztatást adott arról, hogyan befolyásolja idei üzleti évüket az országban egyedül őket 40%-os mértékben sújtó reklám- és médiaadó.
07.07. 13:27
Mmonline.hu
Elviheti az RTL Klub idei profitját a reklámadó
Az RTL csoport a figyelmeztető jelnek szánt közleménye szerint a magyarországi ág idén strukturális szempontból veszteséges lesz a reklámadó miatt. Annyit kell majd idén fizetniük ezen a jogcímen, mint amennyi az RTL magyarországi ágának 2013-as kamatok, amortizáció és adók levonása előtti eredménye volt. [...] Bővebben!
07.07. 12:24
Mandiner.hu
Az RTL kiszámolta: ennyivel nőhet az adóteher
A magyarországi reklámadó miatt, az előzetes számítások alapján, éves szinten megközelítőleg 15 millió euróval nő az RTL csoport adóterhe, befolyásolva a 2014-es nettó nyereséget - szerepel az RTL csoport hétfői közleményében.
07.07. 12:04
Stop.hu
RTL: A reklámadó 15 millió euróval növelheti az adóterhet
Közleményük figyelmeztető jel minden magyarországi nemzetközi befektetőnek.
07.07. 11:52
Nepszava.hu
Hatalmasat bukik az RTL
Az RTL kiszámolta, hogy mennyit visz el a reklámadó. Nem marad pénze a csatornának.
07.07. 11:36
Index.hu
Nincs, nincs kímélet! I.
Azonnali kérdések a tejtermelőkről, az RTL-Klub adófizetéséről, az ügyészség és az MSZP viszonyáról.
07.07. 10:24
Gondola.hu
Élj szisztematikusan és egészségesen - Keleti Andi, aki sosem lassít
A mindig pörgős, folyton nyüzsgő Keleti Andi számára a tánc egyszerre munka és szabadidős tevékenység. Feltölti, jó hangulata lesz tőle és a lelkét is egyensúlyba hozza vele. De egy kis kényeztető nyugalom neki sem árt néha, így családja, egy masszázsággyal lepte meg 45. születésnapja alkalmából.
07.07. 10:12
Vjm.hu
Egy juhász lesz Mészáros Lőrinc kihívója
Egy juhász lesz Mészáros Lőrinc kihívója
Kiderült, ki indul a jelenlegi felcsúti polgármester ellen az őszi önkormányzati választáson – adta hírül az RTL Klub.
07.07. 09:35
Hir24.hu
RTL Klub kontra kormány: nemzetközi figyelmeztetést adtak ki
Mostani bejelentésünk minden, Magyarországon befektető külföldi vállalkozás számára figyelmeztető jelzés - írják.
07.07. 09:30
Hetivalasz.hu
Figyelmeztetést adott ki az RTL (3.)
Az RTL Group elvégezte a múlt héten elfogadott magyar reklámadó első pénzügyi hatásait, és ezek alapján az új teher 15 millió euró (4,65 milliárd forint) lesz a magyar RTL számára az idei évben. Az...
07.07. 08:35
Portfolio.hu
A táncosnő megnyugtatta Bárdos Andrást
A Szombat Esti Láz szereplői közül Molnár Andrea és Bárdos András találkozása nem volt hiábavaló. A híradós a verseny végére megszerette a táncot.
07.06. 22:50
Stop.hu
Alföldi Róbert: Mindenki tehet erről
A diákok nyolcvanhárom százaléka a jövőben olyan helyen szeretne dolgozni, ahol nincs hátrányos megkülönböztetés a munkahelyeken. Ezzel szemben a magyarországi munkavállalók több mint fele észlelt már hátrányos megkülönböztetést - derült ki egy friss kutatásból. A legkevésbé a romákat és a másságukat vállalókat nem fogadják el kollégáik. Ennek kapcsán mondta el gondolatait az RTL Klub Híradójának Alföldi Róbert rendező.
07.06. 20:20
Stop.hu
A fontossági sorrend
Tudjuk, mostanában az RTL klub híradójában tárgyaltak minden más belpolitikai hírt és témát elhomályosítanak a nyilvánosság előtt; a honi tévénézők eleddig bulváranyagokkal jóllakatott többsége naponta esik egyik meglepetésből a másikba, amint a reklámadó-háború jóvoltából váratlanul sok mindent megtudhat a kormánytagok és csatolt részeik igazán tempós vagyonosodásáról.
07.06. 15:54
Stop.hu
Önfeledten táncoló kisbabák - Videó
A zene élvezete és a tánc minden emberben genetikailag be van kódolva.
07.06. 15:20
Stop.hu
Most nem csak adta a pofonokat a kormány - Az történt az év 27. hetében
Kapott is egy nagyot, egyenesen Brüsszelből. Kiderült, hogyan kapják a pénzt a deviazhitelesek, az RTL megkapta a magáét. Heti összefoglaló.
07.06. 08:45
Index.hu
Színészet iránt érdeklődő kamaszokat vár a People Team tábor
Színészet iránt érdeklődő kamaszokat vár a People Team tábor
13-17 éves, színészet iránt érdeklődő fiatalokat vár a 24 éve működő People Team tábor színházi képzésére. A Kecskeméten megrendezésre kerülő, három hetes színésztábor június 13-tól augusztus 2-ig tart. A People Team eredetileg nyelvi tábornak indult 1990-ben, de a választható témák kínálata folyamatosan bővül. A színházi szekciót Ötvös András indította el, az oktatók jelenleg Végh Ildikó, a Katona Klub projektvezetője, valamint Kautzky-Dániel Máté és Bélai Marcel. A tábor a tanulás mellett szabadidős programokat is kínál a diákoknak.A People Team felhívása:Színészet • A Képzelet Rehabilitációs IntézeteBeszédtechnika-órák, színpadi mozgás, ének-zene-tánc, olvasópróba... Végül pedig felgördül a függöny, és megelevenednek a drámairodalom híres-hírhedt szereplői vagy olyan figurák, akik a te és színésztársaid agyából pattantak ki.A KÉPZELET REHABILITÁCIÓS INTÉZETE • KÉPREHINT...avagy a homo ludens, a játszó ember kiáltványa 2008-bólA Képzelet Rehabilitációs Intézete (KÉPREHINT) egy– falak nélküli objektum,– világ,– ha úgy tetszik, olvasztótégely,– a világ megélésének és a benne való létezésnek egy szabadon választható formája,– lehetőség,amelyben olyan emberek találkozhatnak, akik mernek– szabadon kérdezni,– gondolkodni,– bármit elképzelni és– azután ezzel a bármivel játszani.A Képzelet Rehabilitációs Intézete (KÉPREHINT) egy– színház [És itt állj! Színház alatt nem az az intézmény értendő, amelybe szép ruhákban és fényes cipőkben betévednek az emberek, és lehetőleg a nézőtéren meg a színpadon is megpróbál valami nagyon emelkedettet érezni. Ha mégis, akkor az nem színház, hanem másfél óra haladék vagy múzeum.],– hely, ahol a néző és a játszó ember egyaránt a megismételhetetlenre vesz jegyet: a konfliktus és a jelenidő művészete,– ajtó és ablak, amin azért jó belépni és benézni, mert láthatod, hogy más is bajban lehet, nem csak te,– jelenidejű valóság (nem pedig valóságshow): előnye (a tévével vagy az XBox-szal szemben), hogy hús-vér emberek csinálják élőben,– tudat- és képzeleti állapot, ahol bármikor lehetsz bárki, hisz úgyis minden itt játszódik, a fejünkben.Ez az asztal… Csak asztal?Ez iskola. Csak fizikaelőadó?A szúnyogirtós flakon... Csak az?A szobám köztársaság!A buszjegyem az egyik pillanatban már államtitkokat tartalmazó, szigorúan bizalmas ügyirat, amit csak én vihetek el a célállomásra, és persze a kémek már a nyomomban vannak.A vécén ülve pedig simán lehetek egy második világháborús tengeralattjáró parancsnoka: a guriga – természetesen – a periszkópom!Kapisgálod?A KÉPREHINT a PEOPLE TEAM-táborban:– profi színészek és színházi emberek,– + ti,– + 3 hét,– a végén pedig előadás... Belőlük, belőletek, belőlünk!„A tréfa – gondolataink és érzéseink lepattanó szilánkja – szorosan együvé tartozik ezekkel. Az összes játékunk nem más, mint elvetélt cselekedeteink, vágyaink. A játékkal megsokszorozhatjuk életünket térben és időben.” (Kosztolányi Dezső) „Folyamatosan az idő szélén lenni – még nem tudni, hogy a következő pillanat tragédia vagy komédia lesz.” (Halász Péter) „Mennyire él az ember, ha izmosnak izmos, de nem kíváncsi?” (Arnold Wesker: Shylock)A Képzelet Rehabilitációs Intézete... Az ötlet Ötvös András fejében született meg. A folyamat nem tegnap kezdődött, ám biztató, hogy végtelen történetnek ígérkezik: Bánfalvi Eszter, Bányai Miklós, Gigor Attila és Ötvös András kezdték, Végh Ildikó, Kautzky-Dániel Máté és Bélai Marcel pedig folytatják.Színészként válassz 3 hetet a jelentkezési lapon 2 áráért!A táborról további információk a People Team honlapján érhetők el.
07.06. 07:07
Szinhaz.hu
Fotók! Bikiniben kapták le az RTL Klub műsorvezetőjét! Két gyerek után is bombázó
Fotók! Bikiniben kapták le az RTL Klub műsorvezetőjét! Két gyerek után is bombázó
Nézd meg a magyar sztáranyukák bikinis fotóit!
07.05. 17:50
Femina.hu
Az RTL Klub szerint a reklámháború valódi oka ez
Az RTL masszív hirdetői háttérrel rendelkező, önálló, sikeres cég, sem politikailag, sem gazdaságilag nem függ senkitől, vezetőire nem lehet „rátelefonálni”.
07.05. 14:23
Hetivalasz.hu
Készíts dögös bulifrizurát! - Legyél te is partykirálynő!
Készíts dögös bulifrizurát! - Legyél te is partykirálynő!
Délutáni koktélozás és pletyizés a csajokkal? Tánc és hajnalig tartó buli? Íme egy dögös frizura, ami minden alkalomra remek választás lehet!
07.05. 13:09
Femcafe.hu
Ma őket ütötte az RTL
Ma őket ütötte az RTL
A Híradó ma a miniszter segítségével tömegesen bejegyzett „kamucégek” történetébe kapcsolódott be, és beszámolt egy Zugló tulajdonában lévő erdélyi vendégházról.
07.04. 22:45
Hir24.hu
 Ma Sesztákot kóstolgatta és a reklámadó miatt gyászolt az RTL
Ma Sesztákot kóstolgatta és a reklámadó miatt gyászolt az RTL
A hetek óta kormánykritikus RTL Klub péntek este a saját sorsát befolyásoló törvény módosítójának elfogadását dolgozta fel a legalaposabban ellenzéki blokkjában. Foglalkoztak emellett azzal is, hogy nem fizetett iparűzési adót több száz kisvárdai cég, amelyek létrehozásánál a jelenlegi fejlesztési miniszter ügyvédként közreműködött.
07.04. 21:20
Hvg.hu
Döntöttek a reklámadóról, fizet az RTL
Akkor csökkenthető az alap, ha a cég 2013-ban veszteséges vagy nullszaldós volt.
07.04. 15:39
Index.hu
Fodor Gábor (Fodor Gábor blogja): Ez a harc lesz a végső
Az Origó és az RTL azt üzeni nekünk, hogy érdemes és szükséges harcolnunk szabadságunkért! [...] Bővebben!
07.04. 15:34
Mandiner.hu
Elfogadták a reklámadó-törvény módosíŧását
Elfogadták a reklámadó-törvény módosíŧását
Alig több mint három hetet élt meg eredeti formájában a reklámadóról szóló törvény, a jogszabály módosítását ma tárgyalta az Országgyűlés és várhatóan el is fogadja majd. Az RTL Klubot működtető Magyar RTL Televízió Zrt. mégsem ússza meg kisebb adóval az idén, de a Facebookon és Google-on hirdetőknek sem lesz érdemes havi 2,5 millió forintnál többet költeni ezekre a marketing eszközökre, ez esetben ugyanis extra adót kell fizetniük. A politikusok viszont korlátok nélkül népszerűsíthetik magukat a közösségi oldalakon.  
07.04. 15:10
Mmonline.hu
Sideburns (Spíler): A turbósított RTL-híradó TOP 5 ellenzéki vesztese
A balliberális médiumok és pártok úgy várták az RTL turbóellenzéki fordulatát, mint a grundon elpáholt kisgyerek az idősebb tesó érkezését. Végül mindenki bukott az ügyön. [...] Bővebben!
07.04. 14:42
Mandiner.hu
 Törvény lett: az RTL fizet, a politikusok nem
Törvény lett: az RTL fizet, a politikusok nem
Megszavazta a parlament a reklámadó módosítását: a politikusok kimentették magukat, a kisvállalkozásokat megmentette L. Simon László lebőgése, az RTL-nek viszont már idén milliárdokkal kell többet fizetnie.
07.04. 14:35
Hvg.hu
Megszavazták a Lex RTL Klubot
Elfogadta a parlament L. Simon László javaslatát, amely a már korábban megszavazott reklámadótörvényt módosítja. Eszerint csak akkor lehet a veszteséget leírni az adóalapból, ha a cég nem volt nyereséges. A módosult szabályoknak köszönhetően az RTL Klub mégsem tud kibújni a reklámadó megfizetése alól. [...] Bővebben!
07.04. 14:22
Mandiner.hu
Ábel Anita ébreszti az RTL nézőit
Néhány hete Somogyi Zoltán szabadsága miatt Csonka András térhetett vissza műsorvezetőként az RTL Klub reggeli műsorsávjába. Most péntektől, hat adáson keresztül Ábel Anitával ébredhetnek a nézők, aki Teszári Nórát helyettesíti majd a 8:08 – Minden reggelben.
07.04. 14:01
Mmonline.hu
 Meglepte az RTL Klub nézőit! 7 év után ismét műsort vezet a csatornánál Ábel Anita
Meglepte az RTL Klub nézőit! 7 év után ismét műsort vezet a csatornánál Ábel Anita
Ábel Anita hét év után ismét az RTL Klub reggeli műsorát vezeti.
07.04. 13:50
Femina.hu
Szavazott a parlament, az RTL fizetni fog (2.)
Csak akkor csökkenthető az idei reklámadó-alap, ha az adóalany 2013-as üzleti évének adózás előtti eredménye nulla vagy negatív. Az Országgyűlés pénteken 151 igen, 35 nem szavazat mellett fogadta el...
07.04. 13:23
Portfolio.hu
Szavazott a parlament, az RTL fizetni fog
Csak akkor csökkenthető az idei reklámadó-alap, ha az adóalany 2013-as üzleti évének adózás előtti eredménye nulla vagy negatív. Az Országgyűlés pénteken 151 igen, 35 nem szavazat mellett fogadta...
07.04. 13:23
Portfolio.hu
Ismét Borsodi Fonó a diósgyőri várban
Ismét Borsodi Fonó a diósgyőri várban
A felújítás alatt álló diósgyőri vár falai között szombaton és vasárnap ismét főszerephez jut a népzene, a folk, a blues, a tánc, megkezdődik ugyanis a Borsodi Fonó Folkfesztivál, amelyen kézműves termékek bemutatója és vására is színesíti a programot.
07.04. 11:05
Mon.hu
Régi, közkedvelt szerepében tér vissza Ábel Anita
Régi, közkedvelt szerepében tér vissza Ábel Anita
Néhány hete Somogyi Zoltán szabadsága miatt Csonka András térhetett vissza műsorvezetőként az RTL Klub reggeli műsorsávjába.
07.04. 11:00
Nlcafe.hu
Tovább üti a vasat az RTL Klub
Csütörtökön Kósa Lajos próbálta menteni L. Simon László felsülését, de csak annyi jött össze, hogy az államtitkár nagyszerű politikus. Az RTL Híradója csütörtökön is ütötte a kormányt, a fő téma a reklámadó mellett Lázár János utazása és a Paksi bővítésre felvett orosz hitel drágulása volt.
07.04. 10:53
168ora.hu
Sztrájk miatt elmaradnak az Avignoni Fesztivál nyitóelőadásai
Sztrájk miatt elmaradnak az Avignoni Fesztivál nyitóelőadásai
Elmarad az Avignoni Fesztivál péntek esti két nyitóeladása, miután a dolgozók többsége sztrájkot hirdetett a szabadúszó művészeti dolgozók tiltakozó mozgalmának támogatására - jelentette be Olivier Py fesztiváligazgató. A világ egyik legrangosabb és legnagyobb színházi fesztiváljának állandó munkatársai közül 204-en a munkabeszüntetés mellett, 104-en pedig ellene szavaztak csütörtök esti közgyűlésükön, 4-en tartózkodtak a véleménynyilvánítástól. A fesztivál dolgozói szabadúszó kollegáik tiltakozó mozgalmát támogatják a sztrájkkal. A mintegy 250 ezernyi alkalmilag foglalkoztatott művészeti dolgozó és kisegítő személyzet úgy véli, hogy az Európában egyedülálló munkanélküli-támogatási rendszerük a munkáltatók és egyes szakszervezetek között megkötött új egyezmény miatt veszélybe került. Ennek lényege, hogy a rendszerhez tartozóknak az év tíz hónapjában legalább 507 munkaórát, azaz megközelítőleg három hónapot kell dolgozniuk ahhoz, hogy a munkanélküliség idejére jogosultak legyenek állami támogatásra. A fesztiváligazgató már korábban jelezte: teljesen tiszteletben tartja a sztrájkjogot, a szabadúszók harcának törvényes keretekben kell maradnia, még akkor, is ha az Avignoni Fesztivál igazgatójaként nehéz megélnie, hogy a nyitóelőadás bizonytalanná vált.Fotó: horizon-provence.com Olivier Py, aki idén vette át a fesztivál vezetését, péntekre két premiert tervezett. A fő helyszínen, a Pápák palotájának díszudvarán Heinrich von Kleist Homburg hercege című darabját mutatták volna be az olasz Giorgio Barberio Corsetti rendezésében. Ezzel az előadással indította el egyébként 1951-ben Jean Vilar az Avignoni Fesztivált Gérard Philipe-pel a címszerepben. A másik premier Coup fatal címmel Alain Platel balettje lett volna, kongói zenészekkel. A július 27-ig tartó Avignoni Fesztivál programjában több mint ötven előadás szerepel 17 ország művészeinek közreműködésével, az off programokban csaknem ezer nemzetközi produkció tekinthető meg. A fesztivál számítása szerint minden elmaradt előadás 45 ezer euró veszteséget okoz, de a rendezvénysorozat maga nem marad el, miután kedden a dolgozók 80 százaléka a fesztivál megtartása mellett voksolt. Tavaly 128 ezer látogatója volt a háromhetes rendezvénysorozatnak. "A szabadúszók jelezni akarják, hogy jelen vannak és elkötelezettek, de ugyanakkor játszani is akarnak" - mondta Aurélie Filippetti kulturális miniszter az RTL kereskedelmi rádióban. Jelezte, hogy megérti a művészvilág aggodalmait. A szakszervezetek, köztük a szabadúszó művészek kétharmados többségét képviselő CGT péntekre valamennyi nyári fesztiválra "tömeges sztrájkot" hirdetett, szándékosan az Avignoni Fesztivál nyitónapjára időzítve. Hasonló akciót hirdettek július 12-re is. A sztrájkfelhívás célja egyébként a nyomásgyakorlás Párizsra, ahol a kormány kezdeményezésére már megkezdődtek a művészekkel való egyeztetések az új munkanélküli-támogatási rendszer kidolgozására. A kormány, attól tartva, hogy megismétlődhez a 2003-as eset - amikor is egy hasonló helyzet miatt sorozatban maradtak el a nyári fesztiválok, ami jelentős gazdasági hatásokkal járt a turizmusra és a vendéglátásra - az elmúlt hetekben többször is tárgyalóasztalhoz ültette a feleket a nyári szezon megmentése érdekében. Elemzők szerint egyébként az egyedülálló francia kulturális élet egyik alapját jelentő támogatási rendszerben nincsen olyan sok kivételezett, mint azt sokan gondolják: a segélyre jogosultak 3,5 százaléka művészeti dolgozó, akik az állami juttatásoknak 3,4 százalékát kapják. A tiltakozók pedig azt hangsúlyozzák, hogy a kultúrának is ára van. Azok pedig, akik nem tudják a kötelező 507 munkaórát teljesíteni, semmilyen támogatásra nem jogosultak, amikor nem dolgoznak. Problémát jelent viszont az, hogy a rendszer több szektorban is visszaélésekre teremt helyzetet, például a médiában sokszor foglalkoztatják alkalmi szerződéssel ugyanabban a munkakörben ugyanazt az embert állandó és biztosabb munkaszerződés helyett.Forrás: MTI
07.04. 10:07
Szinhaz.hu
Ő a Celeb vagyok, ments ki innen első szereplője
Ő a Celeb vagyok, ments ki innen első szereplője
Ősszel újraindul az RTL Klub egyik sikerműsora, a Celeb vagyok, ments ki innen!, a szereplők castingja pedig már javában zajlik.
07.04. 10:00
Nlcafe.hu
Újra Ábel Anita ébreszti az RTL Klub nézőit – videóval
Néhány hete Somogyi Zoltán szabadsága miatt Csonka András térhetett vissza műsorvezetőként az RTL Klub reggeli műsorsávjába. Most péntektől, hat adáson keresztül Ábel Anitával ébredhetnek a nézők, aki Teszári Nórát helyettesíti majd a 8:08 – Minden reggelben. A Heti Hetes egyetlen hölgytagja számára nem ismeretlen a feladat, évekig volt műsorvezetője a csatorna Reggeli című műsorának. „Mélyvíz volt ez [...]
07.04. 09:05
Bellacafe.hu
Ismét Borsodi Fonó a diósgyőri várban
A felújítás alatt álló diósgyőri vár falai között szombaton és vasárnap ismét főszerephez jut a népzene, a folk, a blues, a tánc, megkezdődik ugyanis a Borsodi Fonó Folkfesztivál, amelyen kézműves termékek bemutatója és vására is színesíti a programot. Fellépnek többek közt a Felszállott a páva szereplői is. [...] Bővebben!
07.04. 09:03
Mandiner.hu
Az RTL Klubnál a NAV
Nem jogsértő, de szokatlan megoldás, hogy egy miniszter rendeljen el felülvizsgálatot egy kiemelt adózóval szemben – ezt Horváth András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
07.04. 08:44
168ora.hu
Ismét Borsodi Fonó a diósgyőri várban
A felújítás alatt álló diósgyőri vár falai között szombaton és vasárnap ismét főszerephez jut a népzene, a folk, a blues, a tánc, megkezdődik ugyanis a Borsodi Fonó Folkfesztivál, amelyen kézműves termékek bemutatója és vására is színesíti a programot.
07.04. 08:37
Stop.hu
Kormány kontra RTL - a szappanopera folytatódik
Hiába lehetett csak szerdáig benyújtani további módosítókat a reklámadó-törvényhez, tegnap újabb javításokkal egészítette ki a ma a parlament elé kerülő csomagot a fideszes Gulyás Gergely - korrigálandó az L. Simon László által a héten benyújtott verzió "hibáit".
07.04. 07:50
Stop.hu
Szomorú bohóc
Az RTL Klub nem most kezdte a keménykedést a hatalom embereivel.
07.04. 06:10
Nepszava.hu
Újabb turpisságok a lex RTL-ben
Számolatlan ponton farigcsálja a törvényt a kormánypárt.
07.04. 05:06
Nepszava.hu
"Magunkat se kímélve keressük a megoldást" - Zsámbékon a Közhely
"Magunkat se kímélve keressük a megoldást" - Zsámbékon a Közhely
Július 5-én a Közhely című előadás látható a Zsámbéki Színházi Bázison. A Tünet Együttes előadását Ardai Petra, a holland Space Theater egyik alapítója és vezetője rendezte, aki először van jelen alkotóként a Bázison. Amszterdamból online válaszolt a Bázispress kérdéseire egy új, ottani bemutatója előtt. - Hogyan találkoztál a Tünet Együttessel? - Először a 'Fekete, fehér, igen, nem' című helyspecifikus táncprodukcióban (Bodymoving, Tánckommandó 2011) dolgoztam velük, mint dramaturg. Más társulatok is részt vettek ezen a budapesti Erzsébet tér -Kazinczy utca tengelyen játszódó utcai performanszon. A közös pont: a társadalom-érzékeny művészet, az interaktivitás, a helyspecifikusság, a közérthetőség volt, meg az is, hogy megérintsük, bevonjuk a közönséget. Tavaly felkértek, hogy a Tünet tíz éves születésnapjára rendezzek egy rövid etűdöt, melynek alapja a VOKS című előadásuk közönségszavaztató koncepciója volt. Ez lett a ’Nem emlékszem, hogy így neveltek volna’. Egy, a személyes élet politikai aspektusából kiinduló darab, melyet a mai napig repertoáron tart az együttes. Ezután jött a Közhely.- Mi jellemzi a saját színházadat, a Space-t? - A Space a valóság színházi leképezését keresi. Áldokumentarista előadásainkon párbeszédet folytatunk a közönséggel, a társadalmi és politikai kérdéseket személyes közelségbe hozva. Mindezek az elemek a Közhelyben is megtalálhatók. Míg a Space kimegy a köztérbe, itt behozzuk a közteret a színházba. Az absztrakt mozgás és szöveg kombinációja új volt számomra. Valaha ugyan mozgásszínház szakon végeztem, de az a fajta koreografálás mégis más, mint a tánc. Nagyon élveztem, hogy táncosokkal dolgozhattam. Szerintem a Tünetnek jó értelemben vett kihívás volt a Space féle dokumentarista stílus, a valóság alapos megfigyelése. Az, hogy mi sose moralizálunk, hanem kérdéseket teszünk fel, amire magunk se tudjuk a választ. A közönséggel együtt, magunkat se kímélve keressük a megoldást. Az előadás egy párbeszéd a közönséggel.- Milyen Space előadásokat láthattak már a magyar nézők és kikkel dolgoztál, dolgozol itt együtt? - Emlékmű a jelennek (2007), Holland Cunami (2008, 2012) WorldwideHeroShow (2009), A hely, ahová tartozunk (2009), A felhő (2010,2012) Volt egyszer egy Csepelművek (2013). Általában a Műhelyalapítvánnyal, a Trafóval, a Placcc Fesztivállal és a Sziget Fesztivállal dolgozom együtt. Dramaturgom Veress Anna, videósom és grafikusom Szeleczki Rozi. Böröcz Judit pedig a magyar kreatív producerem és kutatóm. Velük szinte minden produkcióban együttműködök az utóbbi években. A tánckommandós előadásban, a WorldwideHeroShow-ban, illetve a Felhőben együtt dolgoztam Hód Adriennel, Dányi Viktóriával, Vajdai Vilmossal, Peer Krisztiánnal, Szamosi Zsófiával, Érsek-Obádovits Mercédesszel, Vass Imrével, Juhász Andrással, a MOME-vel, Szandtner Annával, Darvas Kristóffal, Thuróczy Szabolccsal, Yang Li-vel és még sok más alkotóval. Boross Martinnal most készülünk egy előadásra, amelynek Egyenes hajlam a munkacíme, Babarczy Eszterrel pedig egy privát történetekre épülő dunai sétán (performatív mobiltelefon applikáció) dolgozunk.- Irodalmi adaptációt sosem rendeztél? - Az első rendezésem, melynek tisztán irodalmi adaptáció lett volna a kiindulási pontja, Garaczi László Magyar Mátrix című, eddig még be nem mutatott darabja lett volna Csákányi Eszterrel a főszerepben, az Orlai produkció szárnyai alatt. Az élet közbeszólt, de ami késik nem múlik. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy most jött el az ideje. Most már képes vagyok a multidiszciplináris, interaktív, dokumentarista, nem szövegcentrikus, muzikális, vizuális, taktilis, unorthodox stílusomat egy író munkájához kötni. Évek óta fantáziálok például egy Thomas Mann Varázshegy adaptáción, amelynek kapcsán a közönség a davos-i szanatóriumot járhatná körbe. Vannak kevésbe nagyravágyó terveim is, mint például Sofi Oksanen-t rendezni, szappanoperát csinálni görög drámákra, vagy Csehovra alapozva… meg még rengeteg. Most jött el az ideje. Végre. Én nem a klasszikustól megyek a posztmodern fele, hanem vissza. De szerintem, ha Shakespeare-t rendezek majd, akkor is csak underground maradok. Bár manapság talán már nincs is más, mint underground, ha művészetről beszélünk.- Miről szól a Közhely? - Az előadás alapötlete az volt, hogy addig figyelünk egy karizmatikus teret, míg meg nem értjük, hogy mi zajlik rajta. Budapest egyik legkarizmatikusabb tere a Moszkva tér, és azt a lehetetlen feladatot adtuk magunknak, hogy addig figyeljük, míg közünk nem lesz hozzá. Egy perc Moszkva tér rengeteg történés. Egy perc Moszkva teret játszunk a színházban újra és újra, addig, míg közünk nem lesz hozzá. Amennyire csak egy előadás keretein belül lehetséges, minden oldalról, személyes történeteinken keresztül vizsgáljuk meg és éljük át újra az egészet, hogy jobban értsük a minket körülvevő világot és benne magunkat.- Hogyan zajlottak az előkészületek és a próbák? - A kutató, előkészítő fázisban nagyon könnyen ment a munka. Inspiráltuk egymást. Amikor elérkezett a végső forma meghatározása, akkor már küzdöttünk. Bonyolította a helyzetet, hogy Szabó Réka, az együttes vezetője maga is játszik a darabban, miközben koreográfus alkotótárs is volt. Tehát nagyon komplex volt a felállás, nehéz volt, de megcsináltuk és rengeteget tanultunk belőle. Legalábbis én. Hód Adrienn segítsége sokat oldott a munkafolyamaton. Hisz így Réka felszabadult a koreográfusi felelősség alól. Nagyon hasznos egy kívülálló friss szemlélete. Ezt hozta Adrienn a Közhelybe.- Ismered-e a Bázist? - Többször voltam ott, és remélem, hogy a jövő szezonban dolgozhatok is itt. Artner Szilvia új művészeti vezetővel pályáztunk egy helyi, női sorstörténeteket feldolgozó, azokat a görög drámákkal párhuzamba állító társadalmi-művészeti projektre, amelynek a munkacíme: Az életben maradtak. Ha ez a program megvalósulhatna, a lakosság szélesebb rétegeit vonhatnánk be a színházba, valamint tiszteleghetnénk a Bázis alapítója és megálmodója, Mátyás Irén előtt.Forrás: bázispress
07.04. 05:00
Szinhaz.hu
 Ma Kósa Lajost találta meg az RTL Klub
Ma Kósa Lajost találta meg az RTL Klub
Csütörtökön Kósa Lajos próbálta menteni L. Simon László felsülését, de csak annyi jött össze, hogy az államtitkár nagyszerű politikus. Az RTL Híradója ma is ütötte a kormányt, a fő téma a reklámadó mellett Lázár János utazása és a Paksi bővítésre felvett orosz hitel drágulása volt.
07.04. 00:50
Hvg.hu
Megint szeretetcsomagot kapott Orbán apja
Megint szeretetcsomagot kapott Orbán apja
Nem akármilyen felvétellel vezette fel a csütörtöki politikai szeretetcsomagot az RTL Klub híradója – egy korrupt politikus hisztérikus sírással kért bocsánatot tetteiért.
07.03. 21:10
Hir24.hu
Ma nagyon kapta az ívet a kormány az RTL-től
A híradóban Orbán apja, L. Simon, a fideszes alpolgármester, Lázár és Paks is szégyelhette magát.
07.03. 19:36
Divany.hu
A NAV bevetése csak a showműsor része
Nem ugyanaz rettegni a NAV-ellenőröktől, mint az ávósoktól, nem is ugyanazért szokás rettegni tőlük. Ha pedig feltételezzük, hogy az adóhatóság egyelőre nem úgy jár el, mint az amerikai filmekből ismert rendőr, aki kokaint rejt el a besározni kívánt személy lakásában, akkor az RTL Klubnak sincs mitől félnie.
07.03. 17:09
Stop.hu
Ha nincs meccs, győz az RTL kormánykritikája
Ha nincs meccs, győz az RTL kormánykritikája
Az RTL Klub híradójának kormányt kritizáló időszakában sikerült lenyomni a TV2 hírműsorát, de előtte és utána is alulmaradtak – írja az Index.
07.03. 15:25
Hir24.hu
Nagyon pörgött a neten az RTL
Nagyon pörgött a neten az RTL
Májusban is stabilan teljesítenek az RTL csoport online videós felületei. Az RTLKlub.hu-n és RTLMost.hu-n több mint 8 millió videó indítás történt, amely a piacon a hónapban mért videó indítások több mint 37 százalékát tette ki.  
07.03. 15:16
Mmonline.hu
 Nézettség: Hogy jön be az RTL-nek a kormánykritikus Híradó?
Nézettség: Hogy jön be az RTL-nek a kormánykritikus Híradó?
A focivébé szünetének első napján az RTL Klub Híradójának L. Simon Lászlóval foglalkozó belpolitikai blokkja lenyomta a TV2 Tények nézettségét az adott időpontban, a 18-49 éves korosztályban.
07.03. 14:05
Hvg.hu
Szegő Péter (Facebook): Hahó, zsidók!
Tessék megnézni, hogy Izraelről mit és – főleg – hogy hoz le az RTL Klub híradója és hogy az ATV-é. [...] Bővebben!
07.03. 13:18
Mandiner.hu
Ha nincs foci, jó lesz a kormányfingatás is
A foci-vb szünnapján pont abban a sávban verte le a Tényeket az RTL Híradója, amiben a kormányt ekézték. Csak bejön a számításuk?
07.03. 10:16
Divany.hu
Üzent az RTL-főnök: Nem hátrálunk meg
Üzent az RTL-főnök: Nem hátrálunk meg
Az RTL masszív hirdetői háttérrel rendelkező, önálló, sikeres cég, sem politikailag, sem gazdaságilag nem függ senkitől, vezetőire nem lehet „rátelefonálni”. Interjúnk alanya szerint ez az oka annak, hogy a kormány erőfitogtató támadást indított a reklámadóval és a NAV-vizsgálattal a kereskedelmi csatorna ellen, sőt még a reklámtörvényt is módosította, hogy mindenképp fizetniük kelljen. A cég közép- és kelet-európai régióért felelős magyar származású alelnökét LAMPÉ ÁGNES kérdezte.
07.03. 08:55
168ora.hu
Fortélyos közöny igazgat
A NAV bevetése sokkal inkább showelem, mint hatékony eszköz a RTL Klub megregulázásában.
07.03. 06:06
Nepszava.hu
Fél évig titokban tudta tartani! Az RTL Klub sztárja összejött egy kollégájával
Fél évig titokban tudta tartani! Az RTL Klub sztárja összejött egy kollégájával
Batánovics Lili fél évig titkolta, hogy már az X-Faktor alatt szerelmes lett.
07.03. 05:05
Femina.hu
L. Simont püfölte tovább az RTL
L. Simont püfölte tovább az RTL
Az államtitkár úgy van vele, mint az egyszeri ember, aki olyan mesterrel csempéztet, akiben megbízik. Ő is olyanoknak osztja a közpénzt, akit ismer…
07.02. 22:50
Hir24.hu
A kormány csúfot űz a törvényhozásból az RTL Klub tönkretétele érdekében
A reklámadó egyszerre árulkodik a teljes törvényalkotói dilettantizmusról és arról a szándékról, hogy a kormány a sajtó totális uralmára, annak teljes felügyeletére, az RTL Klub ellehetetlenítésére tör - olvasható a Magyar Liberális Párt (MLP) sajtóközleményében.
07.02. 22:40
Profitline.hu
Az RTL-nek nagyon erős haditerve van
Az RTL foggal-körömmel küzd a reklámadóval szemben, nyilatkozta a Reutersnek Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója. Az RTL Klub vezérigazgatója, Dirk Gerkens nyilatkozott a Reutersnek....
07.02. 22:00
Portfolio.hu
 L. Simon megint jót szerepelt az RTL Klubon
L. Simon megint jót szerepelt az RTL Klubon
Tegnapi lebőgése után megint az RTL Klub kamerája elé állt L. Simon László, akit a reklámadó módosítójáról kérdeztek, és azt is elmagyarázta, szerinte miért kézenfekvő, hogy ismerős cégeket hívott meg egy kommunikációs tenderre.
07.02. 21:35
Hvg.hu
Az RTL Klub a jövőbe lát - ezt látni kell
Az RTL Klub a jövőbe lát - ezt látni kell
07.02. 21:25
Stop.hu
Adóellenőrök az RTL-nél
Egy héttel Varga Mihály bejelentése után kiszálltak az adóellenőrök a tévétársasághoz.
07.02. 19:51
Nol.hu
Háború: kiszállt a NAV az RTL Klubhoz
Háború: kiszállt a NAV az RTL Klubhoz
Újabb fordulópontjához érkezett a magyar kormány és az RTL Klub nyílt és egyre elkeseredettebb háborúskodása.
07.02. 19:30
Borsonline.hu
Na, mivel ekézte ma a kormányt az RTL?
Ma sem lettünk volna L. Simon László helyében.
07.02. 18:47
Divany.hu
Varga tényleg ráküldte a NAV-ot az RTL-re
Szerda kora délután megjelentek a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) munkatársai az RTL Klub televíziónál - tudta meg az atv.hu.
07.02. 18:24
Stop.hu
Bajban az RTL Klub: nem eszi a nép a fideszellenes híradót
Korábban nézettségi adatokkal is indokolták a hangnemváltást, ám a számok mást mutatnak.
07.02. 18:10
Hetivalasz.hu
A DK az RTL-t védi
A DK az RTL-t védi
Kezdeményez-e jogi eljárást az Európai Bizottság, ha a reklámtörvény nem felel meg az uniós normáknak – ezt kérdezte a DK Brüsszelben.
07.02. 17:35
Hir24.hu
Máris lecsapott a NAV az RTL-re
Máris lecsapott a NAV az RTL-re
Szerda kora délután megjelentek a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai a televíziónál - tudta meg az atv.hu.
07.02. 17:35
Hir24.hu
Megint módosítják a reklámadótörvényt
Újra módosul a reklámadótörvény, miután az RTL Klub riportere szembesítette L. Simon Lászlót azzal, hogy a javaslata szerint a Google-n vagy Facebook-on hirdető kisvállalkozásoknak is fizetniük kell, ha 25 000 forintnál drágábban hirdetnek. Az új összeghatár havi 2,5 millió forint lesz. [...] Bővebben!
07.02. 17:29
Mandiner.hu
Ezt találhatja a NAV az RTL-nél
Tényleg elképesztő, hogy lett veszteséges a nyereséges csatorna, de ha kiderül, az a kormánynak is kínos lehet.
07.02. 17:29
Index.hu
NAV-ellenőrök jelentek meg az RTL-nél
Szerda délután adóellenőrök jelentek meg az RTL Klubnál, miután a múlt héten Varga Mihály azt kérte a NAV-tól: vizsgálja meg a cég egyik tranzakcióját, amelyet a miniszter gyanúja szerint csak azért hajtottak végre, hogy adókedvezményt tudjanak igénybe venni. [...] Bővebben!
07.02. 16:55
Mandiner.hu
Liberálisok: a kormány csúfot űz a törvényhozásból
Egyetlen cél van, az RTL Klub tönkretétele.
07.02. 16:37
Nepszava.hu
 A Facebookon röhög a TV2-n az RTL-vezér
A Facebookon röhög a TV2-n az RTL-vezér
Dirk Gerkens RTl-vezér mostanában nagyon aktív a Facebookon, legutóbb a Napi Gazdaságot küldte vissza az iskolapadba a közösségi oldalon, most pedig a TV2-ből gúnyt űző cikket osztott meg a falán.
07.02. 16:20
Hvg.hu
 Atv.hu: Máris kiszállt a NAV az RTL-hez
Atv.hu: Máris kiszállt a NAV az RTL-hez
Szerda kora délután megjelentek a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) munkatársai az RTL Klub televíziónál - írja az atv.hu.
07.02. 16:20
Hvg.hu
Tényleg kiszállt a NAV az RTL Klubhoz
Varga Mihály nem viccelt: múlt héten küldte rá a NAV-ot a tévére, ma már meg is jelentek náluk.
07.02. 16:05
Divany.hu
Kifogott a vattacukor Csonka Andráson
Kifogott a vattacukor Csonka Andráson
Vattacukor-készítésbe kezdett Csonka András az egyik fellépése helyszínén, de a feladat bonyolultabbnak bizonyult, mint gondolta.
07.02. 15:15
Borsonline.hu
Agyrázkódást kapott Istenes Bence
Agyrázkódást kapott Istenes Bence
Horvátországban, vízi sportolás közben esett szerencsétlenül az RTL Klub műsorvezetője.
07.02. 15:10
Hir24.hu
Pálinka segíti Nagy Ferót a nyelvtanulásban
Pálinka segíti Nagy Ferót a nyelvtanulásban
A rocker az RTL Klub reggeli műsorában mesélt arról, hogyan is tartja karban elméjét.
07.02. 15:10
Hir24.hu
RTL Klub: Maradunk!
RTL Klub: Maradunk!
A 168 Óra legújabb száma interjút közöl a címlapon is látható Andreas Rudassal, az RTL csoport regionális alelnökével. Az alelnök úgy véli, komoly kormányzati támadás folyik ellenük, amely nem csak a cégét, hanem a magyarországi sajtószabadságot is súlyosan sérti. Andreas Rudas elmondta, hogy minden lehetséges fórumon tiltakozni fognak a reklámadó ellen, és eltökélten folytatják a harcot, egyébként pedig továbbra is egy független, objektív, középre pozícionált televízióként határozzák meg magukat. A hetilap digitális változatát lapozhatja végig.
07.02. 14:38
168ora.hu
Nem kicsit nagyképű az RTL Klub gyúrós "sztárja"!
Gyúrós Józsi szerint ugyanis övé az ország legszebb férfiteste... Szerinted? Az biztos, hogy a dumájával nem nagyon hódított eddig.
07.02. 14:16
Kiskegyed.hu
Fogyatékkal élők összművészeti fesztiválját rendezik meg Veszprémben
Fogyatékkal élők összművészeti fesztiválját rendezik meg Veszprémben
Több mint hétszáz fellépő részvételével rendezik meg a fogyatékkal élők összművészeti fesztiválját péntektől négy napon át Veszprémben - mondta el az MTI-nek a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület elnöke. Asztalos Zsolt kiemelte: a fesztivál elsődleges célja, hogy bemutassa a fogyatékos emberekkel foglakozó intézményekben folyó művészeti tevékenységet. Hozzátette: rendkívül sokszínű a kínálat, hiszen az ének, a tánc, a színjátszás és a hangszeres zene mellet a bábjáték is helyet kap a Veszprémi Petőfi Színház színpadán.A program nyitó rendezvényeként a sérült zenészek majdnem hatvan tagú országos társulata, a Nemzeti Színkottás Zenekar játszik együtt St. Martinnal, Tóth Verával és a Budapest Ragitme Banddel. A fesztivál célja, hogy segítse a sérült és az ép emberek egymáshoz való közeledését, ennek jegyében játszik majd együtt néhány sérült zenész Veszprém belvárosában többek között Roy és Ádám csapatával és az LGT Emlékzenekarral - emelte ki az elnök. Asztalos Zsolt felidézte: eddig az ország tizennégy városában szerveztek hasonló fesztivált, Veszprém második alkalommal ad otthont a találkozónak. A program kísérőrendezvényeként Fábián Gábor fogyatékos embereket ábrázoló fotóit nézhetik meg az érdeklődők a Veszprém Hotel homlokzatán, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület két évtizedes múltját bemutató tárlatnak pedig a veszprémi kulturális központ, a Hangvilla ad otthont. Színesítik a palettát azok a sérült alkotók által készített kisfilmek, amelyeket a Petőfi Színházban bemutatott attrakciók szünetében nézhetnek meg az érdeklődők, akik a fesztivál valamennyi programját ingyenesen látogathatják.Forrás: MTI
07.02. 13:01
Szinhaz.hu
Szily László (Cink): Akkora hülyeség a reklámadótörvény, hogy még L. Simon is annak tartja
Nem lehet eleget beszélni L. Simon RTL Híradós pofáraeséséről. Mert nemcsak ő, de Orbán Viktor is arca esett itt, és csodásan lepleződött le a kormánynak nevezett gazdasági lobbicsoport. [...] Bővebben!
07.02. 11:39
Mandiner.hu
Bombameglepetés a TV2-nél! Sztárt igazoltak az RTL Klubtól
A kiszirvárgott információk alapján érdemes lesz nézni a Sztárban sztár második szériáját.
07.02. 10:39
Kiskegyed.hu
Bajban az RTL Klub: nem eszi a nép a fideszellenes híradót
Az RTL Klub híradósai nyilván kitörő örömmel fogadták, amikor a reklámadó elleni tiltakozásul valóságos híradós feladatokat kezdtek kapni.
07.02. 09:15
Gondola.hu
Újra vár a Teátrumi Mocorgó a VOLT-on!
Újra vár a Teátrumi Mocorgó a VOLT-on!
A Magyar Teátrumi Társaság idén is megjelenik a VOLT Fesztiválon. A Teátrumi Társaság ajánlója:A délutáni programsávban kreatív, művészi foglalkozásokkal várják a fesztiválozókat. Kora délután szókirakós anagramma játékot rendezünk, melynek során kiderül, hogy ki mennyire ismeri a színházi kifejezéseket. Ígérjük, hogy a győztes nem távozik üres kézzel.Fotó: fesztival.ido.huA tavalyi siker után ez alkalommal is lesz Táncház, ahol a magyar lépéseké és a táncoslábú fiataloké lesz a főszerep. A Magyar Teátrum Artista Klub keretei között nemzetközi színvonalú zsonglőr és artista mutatványokat láthatnak és természetesen a bátrabbak egy-két fogást is elsajátíthatnak.Szereted a szerepjátékot? Akkor ott a helyed a Teátrumi Impro Partyban, ahol két színész segítségével te is belekóstolhatsz a színház világába. A Teátrumi Mocorgó programsorozatunkat a GG Tánc Eger zárja. Táncosaink interaktív improvizációval készülnek.A Teátrumi Mocorgó mindenkit sok szeretettel vár 2014-ben a VOLT Fesztivál Civil falujában!Forrás: Magyar Teátrum
07.02. 08:05
Szinhaz.hu
Szenvedélyes hobbiszakács kerestetik – videóval
Javában zajlik a jelentkezés A Konyhafőnök című új műsorra: alig egy hét alatt több, mint ezren érezték úgy, bátran megmutatnák szakácstudományukat ország-világ előtt. Az RTL Klub továbbra is várja azok jelentkezését – a hivatásos séfek kivételével – akik otthonosan mozognak a konyhában, szenvedélyük a főzés, és nem riadnak vissza attól, hogy éles helyzetben is kipróbálják magukat. „Szerintem [...]
07.02. 07:34
Bellacafe.hu
L. Simon nem ismeri reklámadóját
L. Simon nem ismeri reklámadóját
Az RTL Klub kedd esti híradója terjedelmes összeállításban foglalkozott a reklámadóval. A csatornának nyilatkozott L. Simon László, aki törvénymódosítást nyújtott be a jogszabállyal kapcsolatban, ám mint kiderült, nem tudja, miről van szó.
07.02. 07:33
168ora.hu
Ilyet még nem csinált az RTL Klub!
Csupán egy hétig kell kibírniuk a szappanoperára éheseknek a Barátok közt nélkül. Van, amire ennyit sem kell várni.
07.02. 06:55
Kiskegyed.hu
"Kacagni kell a halálon!" - Gergye Krisztián a Happy Endingről
"Kacagni kell a halálon!" - Gergye Krisztián a Happy Endingről
Az Orlai Produkció július 25-én mutatja be a Szentendrei Teátrum színpadán Anat Gov zenés darabját, a Happy Endinget Hernádi Judit, Margitai Ági, Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter és Fekete Ernő főszereplésével. A prózai revü rendezőjével, Gergye Krisztiánnal készült villáminterjú.Röviden a darabról: Egy rajongott színésznő legnagyobb szerepéről, az életéről kell, hogy döntést hozzon: milyen finálé legyen a darabja legvége. Daganatos beteg. A Happy Ending című darabban női sorsokat, különböző életfelfogásokat ismerhetünk meg – elgondolkoztatóan és legalább ennyire ironikusan, szellemesen. Anat Gov, a darab izraeli szerzőnője maga is a komoly betegség áldozata volt, műve 2011-es bemutatóját egy évvel és három hónappal élte túl. Az itthoni ősbemutató főszerepeit Hernádi Judit, Hegyi Barbara, Margitai Ági és Bánfalvi Eszter játsszák. A bemutatót július 25-én tartják a Szentendrei Teátrumban.Fotó: Tiszeker DánielGergye Krisztián az előadásról:Bátor vállalkozás a nők rákbetegségéről színházi előadást készíteni?Mindenképpen merész ügy egy ilyen nehéz témát, ráadásul szórakoztató formában tárgyalni. Az emberek tabuként kezelnek mindenféle betegséget. A rákot és a halált még inkább. A mi darabunk ezekkel néz szembe, alap, emberi kérdéseket vet fel. Komoly vagy szórakoztató előadás lesz a Happy Ending?Orlai Tibor produkciói a minőségi szórakoztatást képviselik. A darab rendkívül elgondolkoztató, mély témával foglalkozik, ugyanakkor a humor és az önirónia ízeivel. Magam is vallom, ezek lendítik át az embereket a legnehezebb élethelyzeteken. Kacagni kell a halálon! A darab határmezsgyén mozog, eredetileg prózai művet írt a szerzőnő, aztán az izraeli bemutatóra készítettek tánc és zenei betéteket hozzá. Mi a prózai revü műfaji meghatározást találtuk ki hozzá. A zene és a tánc nem közbeékelődik majd az előadásba, hanem szerves részei lesznek. Hogyan találtátok ezt a Magyarországon eddig ismeretlen darabot?Az előadásunk egyik producere, Dr. Kövesd Zsuzsa és Mattyasovszky Bence látták az előadást Izraelben. Megfogta őket, hogy a legnehezebb témáról milyen könnyedén beszél. Elhatározták, elhozzák Magyarországra. Szövetségre léptek Orlai Tiborral, aki felkért, rendezzek előadást belőle. Csodálatos szereposztást állítottak össze számomra, remekül dolgozunk együtt.Mit árulhatunk el az alaptörténetből úgy, hogy nem mondjuk el a darab legvégét, a happy endinget?Egy színésznő a főszereplője a darabnak, kiderül, hogy rákos, az első kemoterápiás kezelésén vesz részt. A kórházban megismerkedik három női sorstársával. Az előadás során arról kapunk képet, ki milyen módon dolgozza fel a betegséget. Valaki küzd ellene, valaki elfogadja. A darab felveti az önrendelkezés jogát is. Vajon túlságosan rábízzuk magunkat külső tényezőkre, átadjuk az önmagunk feletti döntést másoknak? Az egészségügy mókuskerekének, orvosoknak, vallásoknak, alternatív gyógymódoknak? Vagy megmarad önmagunk számára a döntés lehetősége? Mind a négy rákos nő különböző módon áll hozzá a betegséghez. Párbeszédeikből megismerhetjük az életüket és az életszemléletüket. Női darab ez?Annyiban nevezhetjük annak, hogy négy női főszereplője van és hölgy a szerzője is. Én mégis emberinek nevezném, hiszen univerzális kérdéseket vet föl. Tulajdonképpen mindezek az esetek megtörténhetnének férfiakkal is. Az előadásunk egyáltalán nem ítélkezik majd, ki milyen döntést hoz. Megmutatjuk mindenki személyiségét, választott igazát, ezekből a néző kiválaszthatja a neki tetszőt. Van egy csodálatos orvos karakterünk is Fekete Ernő alakításában, aki képviseli az egészségügyi és férfi mentalitást a darabban. A színésznők részéről szükség van bátorságra? Nem a legszebb külsejüket vonultathatják fel ezúttal, kopaszon is láthatóak lesznek az előadásban. Számukra ez egy csodálatos színészi feladat. Nem hiszem, hogy a szépelgős oldaláról akarnák megfogni a szerepüket. Nem is lehet. Egyébként minden színészi feladathoz bátornak kell lenni. A színésznők teljes erővel a színészi munkájukra koncentrálnak, arra, hogy hús-vér embereket vigyenek színre. Van olyan nemes célotok, legalább annyi, hogy népszerűsítsétek a szűrővizsgálatokat?Nem reklámfilmet készítünk, demagóg lenne, ha ezzel a szándékkal mutatnánk be a darabot. Ám azt gondolom, azok, akik megnézik az előadásunkat, értelemszerűen fognak gondolkozni arról, mi történne velük, ha ilyen helyzetbe kerülnének. El kell fogadnunk, nem vagyunk halhatatlanok. Életfeladatokat kapunk, akár betegséget is. Nekünk az a célunk, hogy ne legyen tabu a rákról beszélni. Senki nem maradhat magányos ebben a témában sem, a kibeszéléssel legalább a szorongás oldható. A korábbi előadásaidat, rendezéseidet, koreográfiáidra gondolva úgy tűnik, mintha neked egyébként is lenne affinitásod nehéz, meg nem beszélt dolgok felszínre hozásához.A problémákat nem szabad elnyomni, a ki nem beszélés betegségeket okoz. Felszínre kell hozni, szembesülni mindennel. Nem csak túlszenvedni az élet problémáit, hanem lehetőleg meg is oldani. Szerintem ez mindenkinek életfeladata kell, hogy legyen. Mi ezt tesszük, fantasztikus színészek dolgozunk együtt, minőségi és szórakoztató előadást hozunk létre. Remélem, a közönség is lesz olyan bátor, hogy velünk tart! Az interjút készítette:Csicsely Zoltán Forrás: Orlai ProdukcióHappy Ending Premier: 2014. július 25. 20.30 óra, Szentendrei TeátrumTovábbi előadások: július 26, augusztus 1., 2., 3.Az előadás ősztől a Belvárosi Színház színpadán látható.
07.02. 05:00
Szinhaz.hu
Lezavarják a lex RTL-t
A legkisebb pénzért hirdetőket is megsarcolná a kormány, ha a Google vagy a Facebook nem fizet.
07.02. 05:00
Nepszava.hu
Kolosi: az RTL most kölcsönad a magyar államnak
Kolosi: az RTL most kölcsönad a magyar államnak
Külföldön sincs nemzethalál a valóságshow-k miatt – mondta az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter kedden a Klubrádióban.
07.01. 22:15
Hir24.hu
RTL-híradó kedden – a kétfejű birkán túl
RTL-híradó kedden – a kétfejű birkán túl
A kétfejű birka jelképezi a világnak azt a megszokott rendjét, ami békeidőben a kereskedelmi csatornák hírműsorainak fogyasztóihoz eljut. Most viszont háború van, szomorú-szórakoztató médiaháború, így a keddi adásból többek közt azt is megtudtuk, hogy a kormány megszívatta a NENYI-gyárost, L. Simon Lászlónak meg telefonálnia kell ahhoz, hogy meg tudja mondani, mi van a saját törvényjavaslatában.
07.01. 22:15
Hir24.hu
 L. Simon László bolondot csinált magából az RTL Klub kamerája előtt
L. Simon László bolondot csinált magából az RTL Klub kamerája előtt
Váltig állította az RTL Klubnak L. Simon László, hogy nem szerepel olysmi az általa benyújtott törvénymódosítóban, amit a tévések állítanak. Aztán kiderült, hogy egyszerűen csak nem ismeri a törvényt, amit benyújtott, a kamera előtti lebőgését viszont nem akarta adásba engedni.
07.01. 20:55
Hvg.hu
Háromszor verte le L. Simon Lászlón az RTL
A kormányszívató híradóban csak a kamerát kell bekapcsolni, a politikusok elvégzik magukon a munkát.
07.01. 19:39
Index.hu
Bajban az RTL Klub: nem eszi a nép a fideszellenes híradót
Korábban nézettségi adatokkal is indokolták a hangnemváltást, ám a számok mást mutatnak.
07.01. 19:15
Hetivalasz.hu
Tesznek a Fidesz-gyepálásra az RTL nézői
Tesznek a Fidesz-gyepálásra az RTL nézői
A múlt héten az RTL Csoport regionális igazgatója, Andreas Rudas azt nyilatkozta a hvg.hu-nak, hogy az RTL Klub híradóinak legnézettebb részévé váltak a politikai hírek. Az Index utánanézett, hogy igaza van-e.
07.01. 17:35
Hir24.hu
Reklámadó - a kkv-kat is sújtja a reklámadó
Az Együtt-PM véleménye szerint a reklámadóhoz benyújtott módosítást egyértelműen az RTL Klubra szabták, de a törvénykezés mellékkövetkezményeként az adó újra a magyar kis- és közepes vállalkozásokat fogja sújtani - erről a szövetség gazdaságpolitikusa beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
07.01. 17:20
Profitline.hu
Szünetel az RTL népszerű sorozata
Szünetel az RTL népszerű sorozata
Nélkülözniük kell az RTL Klub rajongóinak a Barátok Közt című sorozatot egy ideig.
07.01. 15:36
Mmonline.hu
Teljesen egyértelmű, hogy a kormány tönkre akarja tenni az RTL-t
Az Együtt-PM véleménye szerint a reklámadóhoz benyújtott módosítást egyértelműen az RTL Klubra szabták, de a törvénykezés mellékkövetkezményeként az adó újra a magyar kis- és közepes vállalkozásokat fogja sújtani - erről a szövetség gazdaságpolitikusa beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
07.01. 15:01
Stop.hu
Kiüti a magyar kisvállalkozásokat a reklámadó?
Az Együtt-PM véleménye szerint a reklámadóhoz benyújtott módosítást egyértelműen az RTL Klubra szabták, de a törvénykezés mellékkövetkezményeként az adó újra a magyar kis- és közepes vállalkozásokat fogja sújtani - erről a szövetség gazdaságpolitikusa beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
07.01. 14:49
Nol.hu
Ezt még Lady Gaga is megirigyelné - elképesztő tánc egy kisfiútól - videó
Egy fiatal fiú a helyi sulis tehetségkutatón leplezte le a benne rejlő Lady Gagát. Az eredmény egészen döbbenetes. Lady Gaga a kanyarban sincs ehhez képest.
07.01. 14:20
Hvg.hu
Táncestek a Karmelita Udvarban
Ingyenes koncert, tangó show, indiai tánc, flamenco est, show tánc, magyar néptánc és hazai kortárstánc a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri kulturális programokat kínáló rendezvénysorozatának műsorán.
07.01. 13:30
Kulturpart.hu
Kormányt lehetne buktatni a Barátok közttel
Kormányt lehetne buktatni a Barátok közttel
A reklámadóval véget ért a béke – mondta Polyák Gábor médiajogász, aki szerint a Fidesz nem számított ekkora válaszcsapásra az RTL-től.
07.01. 12:30
Hir24.hu
Népszerű a kormányfingatás az RTL-en?
Az RTL Híradójának belpolitikai híreire vevők lettek a magyarok, álltja a cég egyik fejese. Megnéztük, tényleg így van-e.
07.01. 12:30
Divany.hu
L. Simon: Szó sincs prekoncepciókról az RTL-ügyben (videó)
L. Simon hangsúlyozta: a jogszabály nem csak az RTL Klubra, de mindenki másra is vonatkozik, aki a nagy reklámbevételeit eltünteti a cégéből. [...] Bővebben!
07.01. 12:20
Mandiner.hu
Lázár János igazi baja
Azt állítja Lázár János, hogy „az RTL vezetése azt gondolja, törvényen felül állnak, nekik nem kell adózni".
07.01. 11:12
168ora.hu
A szerk. (NOL): Tünet
A legújabb reklámadó-javaslat is kész vallomás. Aligha marad bárkinek szemernyi kétsége afelől, hogy az RTL igenis célpont, a fenyítés és a külföldi tulajdonos kirugdalása kifejezett szándék. [...] Bővebben!
07.01. 09:40
Mandiner.hu
Máris változik a reklámadó?
Máris módosítaná a reklámtörvényt a kormánypárt, korlátoznák az adóalap csökkentésére korábban kitalált lehetőséget. Az RTL Klub szerint ez is bizonyítja, hogy a törvényt a tévétársaságra szabták.
07.01. 08:03
Inforadio.hu
Hatások
Az mégsem járja, hogy az RTL Klub az idén még ne fizessen semmit.
07.01. 06:10
Nepszava.hu
Toldozzák-foldozzák a reklámadót
Nemcsak a médiacégeket, de a hirdetések megrendelőit is megsarcolná, jelentős adminisztrációs terhekkel sújtaná a kis- és középvállalkozásokat, emellett korlátozná az adóalap-csökkentés lehetőségét a reklámadótörvény tegnap benyújtott módosítása. A TV2 ismét komoly iparági összefogásra számít, az RTL szerint egyértelműen rájuk szabták a törvényt.
07.01. 06:02
Mno.hu
Az RTL ma az államtitkárokon verte el a port
Az RTL ma az államtitkárokon verte el a port
Az RTL Klub híradója az egyre nagyobb vízfejet növesztő államról riportozott, amely a kormány ígéretével szemben egyre drágábbá válik.
06.30. 21:55
Hir24.hu
Az RTL Klub nyilatkozatban áll ki
Az RTL Klub nyilatkozatban áll ki
Az RTL Klub szerint ellehetetlenítésüket és ezzel a sajtószabadság durva korlátozását célozza az a módosító javaslat, amelyet L. Simon László (Fidesz) terjesztett be hétfőn a reklámadóról szóló jogszabályhoz.
06.30. 20:35
168ora.hu
Furcsa tánc híres zenészektől
Marcel Dzama dadaista vonásokat és Dali-hatást magán hordozó rövidfilmjét tavaly mutatták be a Torontói Filmfesztiválon. A fekete-fehér videóban Kim Gordon és az Arcade Fire tagjai szerepelnek.
06.30. 20:20
Kulturpart.hu
Törvénnyel büntet a Fidesz
Nemzetközi bírósághoz fordult az RTL a reklámadó újabb változata miatt.
06.30. 19:32
Nepszava.hu
El akarja tiporni az RTL-t a kormány
Az RTL Klub szerint ellehetetlenítésüket és ezzel a sajtószabadság durva korlátozását célozza az a módosító javaslat, amelyet L. Simon László (Fidesz) terjesztett be hétfőn a reklámadóról szóló jogszabályhoz.
06.30. 18:28
Stop.hu
Máris szigorítják a közelmúltban elfogadott reklámadót
Máris szigorítana a kormánytöbbség a közelmúltban elfogadott reklámadón. A törvénymódosítás fő vesztese az RTL Klub lenne.
06.30. 17:11
Mno.hu
Reklámadó: „durván korlátozza a módosítás a sajtószabadságot”
Csupán két és fél hete fogadták el a reklámadóról szóló törvényt, L. Simon László máris módosítaná. Urbán Zsolt, a Magyar Reklámszövetség elnöke az MNO-nak azt mondta, súlyos adminisztrációs terhet jelenthet mind a hirdető vállalatokra – különösen a kkv-szektorra –, mind a NAV-ra nézve, ha a törvényt jelenlegi formájában vezetik be. Az RTL-csoport szerint ellehetetlenítésüket és ezzel a sajtószabadság durva korlátozását célozza a módosító javaslat. Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója portálunknak elmondta, jövőre 3 milliárd forintot kell fizetniük.
06.30. 17:10
Mno.hu
Reklámadó: nemzetközi bírósághoz fordul az RTL
Reklámadó: nemzetközi bírósághoz fordul az RTL
Abszurdum egy demokráciában, ami Magyarországon történik, ezért ha kell, évekig is küzd az igazáért az RTL – jelentette ki a vállalatcsoport regionális igazgatója.
06.30. 16:55
Hir24.hu
RTL: a reklámadó változtatásának célja tévétársaságuk ellehetetlenítése
Az RTL Klub szerint ellehetetlenítésüket és ezzel a sajtószabadság durva korlátozását célozza az a módosító javaslat, amelyet L. Simon László (Fidesz) terjesztett be hétfőn a reklámadóról szóló jogszabályhoz.
06.30. 16:40
Profitline.hu
Andreas Rudas (hvg.hu): Ezt a pert nem veszíthetjük el
Évek óta az a vád éri az RTL Klubot, hogy ellenzékieskedik. Ez persze akkor sem volt, és most sem igaz. Interjú. [...] Bővebben!
06.30. 16:37
Mandiner.hu
Nem csökken jelentősen a foci-vb nézettsége
A teljes lakosság körében tarolt a Tények, az RTL politikusabb Híradója viszont a kereskedelmi célcsoportban egyre jobban zárkózik.
06.30. 16:37
Divany.hu
Reklámadó: nem ússza meg az RTL
Reklámadó: nem ússza meg az RTL
Alig fogadták el, máris a reklámadó módosítását kezdeményezi L. Simon László, hogy korlátozza az adóalap csökkentésének lehetőségét. Előfordulhat, hogy maga a reklámozó fizet.
06.30. 16:20
Fn24.hu
Elsöpri a kormány az RTL-t?
A törvény célja mostantól még világosabb, ne maradjon olyan jelentős médium az országban, amelyet a hatalom nem tud befolyásolni.
06.30. 16:11
Nepszava.hu
RTL: Bebizonyosodott, hogy a reklámadónak mi a valódi célja
Az RTL Klub úgy reagált a reklámadó szabályainak újabb módosítására: bebizonyosodott, hogy a szabályozásnak semmi köze az arányos közteherviseléshez, hanem a kormány el akarja hallgattatni azokat a médiumokat, amelyeket nem tud befolyásolni. A Fidesz szerint csak a kiskapukat zárják be. [...] Bővebben!
06.30. 16:05
Mandiner.hu
RTL: a reklámadó változtatásának célja tévétársaságuk ellehetetlenítése
Az RTL Klub szerint ellehetetlenítésüket és ezzel a sajtószabadság durva korlátozását célozza az a módosító javaslat, amelyet L. Simon László (Fidesz) terjesztett be hétfőn a reklámadóról szóló jogszabályhoz.
06.30. 15:55
Inforadio.hu
RTL Klub: ez a kormány beismerése
A kereskedelmi televízió szerint előre borítékolni lehetett volna a történéseket.
06.30. 15:40
Hetivalasz.hu
 "Ezt a pert nem veszíthetjük el" – Az RTL-csoport igazgatója a reklámadót követő helyzetről
"Ezt a pert nem veszíthetjük el" – Az RTL-csoport igazgatója a reklámadót követő helyzetről
A magyarok érdeklődése a belpolitika mindennapos ügyei iránt mostanában növekedett meg, állítja a német RTL-csoport Délkelet-Európárt felelős regionális igazgatója, aki szerint nem igaz, hogy a Magyar RTL Klub hírműsorai csak azért kezdtek el foglalkozni a kormány számára kínos ügyekkel, mert bejött a reklámadó. A magyar származású Andreas Rudas szerint az eltúlzott reklámadó egyaránt sújtja az üzleti életet, a magyar gazdaságot és a sajtószabadságot. Az RTL-csoport nemzetközi bírósághoz fordul, de a híradók tematikája akkor sem változik, ha a reklámadót visszavonják.
06.30. 15:30
Hvg.hu
 Az RTL már meg sem lepődik, de azért odacsap egyet a hatalomnak
Az RTL már meg sem lepődik, de azért odacsap egyet a hatalomnak
Honlapján reagált a reklámadó módosítására az RTL Klub. A csatorna szerint a törvény célja egyértelműen az, hogy ne maradjon olyan jelentős médium az országban, amelyet a hatalom nem tud befolyásolni.
06.30. 15:30
Hvg.hu
Eldurvult a harc az RTL és a kormány között
Eldurvult a harc az RTL és a kormány között
06.30. 15:17
Stop.hu
RTL: a reklámadó változtatásának célja tévétársaságuk ellehetetlenítése
RTL: a reklámadó változtatásának célja tévétársaságuk ellehetetlenítése
Az RTL Klub szerint ellehetetlenítésüket és ezzel a sajtószabadság durva korlátozását célozza az a módosító javaslat, amelyet L. Simon László (Fidesz) terjesztett be hétfőn a reklámadóról szóló jogszabályhoz.
06.30. 14:58
Mon.hu
RTL: Lex RTL született
A módosítás értelmében az RTL fizet, ha van rajta sapka, ha nincs.
06.30. 14:24
Divany.hu
Lex RTL – így reagált a médiacég
Lex RTL – így reagált a médiacég
Amint arról az mmonline.hu is beszámolt, ma módosító javaslatot nyújtott be L. Simon László a kevesebb mint három hete elfogadott reklámadóról szóló törvényhez. Az RTL Magyarország szerint a javaslat egyértelmű beismerése annak, hogy a törvény célja az, hogy ne maradjon olyan jelentős médium az országban, amelyet a hatalom nem tud befolyásolni.  
06.30. 14:14
Mmonline.hu
Így vegye fel tánc közben a nadrágját
És még a kezeit sem kell használnia.
06.30. 13:55
Velvet.hu
RTL alelnök: Biztosan nyerünk!
RTL alelnök: Biztosan nyerünk!
Látjuk a megoldást, elég könnyűnek tűnik, de lehet hogy sokáig tart - nyilatkozta a Marketing&Mediának a reklámadó elleni harccal kapcsolatban Andreas Rudas, aki a múlt csütörtökön itt járt Magyarországon. Az RTL Group alelnöke biztos abban, hogy így is megőrzik piacvezető pozíciójukat és végül nyerni fognak a nemzetközi bíróságnál.
06.30. 12:25
Mmonline.hu
Módosul a reklámadó: itt a Lex RTL Klub
Úgy módosítaná a reklámadóról szóló törvényt L. Simon László, hogy az adóalapot csak akkor lehetne csökkenteni, ha az adóalany 2013-as üzleti évének adózás előtti eredménye nulla vagy negatív. Új elem az is, hogy amennyiben a reklámot közzé tevő felület nem nyilatkozik adókötelezettségről, akkor az adó a reklám megrendelőjét terheli. [...] Bővebben!
06.30. 12:03
Mandiner.hu
Itt a reklámadó-módosító: mégis sokat fizet az RTL! (3.)
Úgy tűnik, a kormány rendkívül gyorsan reagál arra a helyzetre, hogy a reklámadóról szóló törvény alig három hete elfogadott verziója szerint az RTL lényegesen kevesebb adót fizetne. L. Simon László...
06.30. 11:44
Portfolio.hu
Itt a reklámadó-módosító: mégis sokat fizet az RTL! (2.)
Úgy tűnik, a kormány rendkívül gyorsan reagál arra a helyzetre, hogy a reklámadóról szóló törvény alig három hete elfogadott verziója szerint az RTL lényegesen kevesebb adót fizetne. L. Simon László...
06.30. 11:44
Portfolio.hu
Módosítják a reklámadót: mégis fizethet az RTL
Alig fogadták el a törvényt, máris átírják.
06.30. 11:18
Index.hu
 Így pörgesd fel magad esős napokon: 5 tipp
Így pörgesd fel magad esős napokon: 5 tipp
Úgy véljük, ma mindenkinek jól fognak jönni az alábbi tippek! Nyugodtan kijelenthetjük: minket az átlagosnál is jobban megvisel a borús, esős idő – ezeket a napokat egyszerűen csak átaludnánk anélkül, hogy egy gyufaszálat is keresztbe tennénk. Sajnos – vagy szerencsére? – ez nem áll módunkban, de még ha meg is tehetnénk... Minek elvesztegetni egy teljesen jó napot, amit már sosem kaphatunk vissza, csak azért mert esik az eső? Így kidolgoztuk saját használatra az alábbi tippeket, amikkel a legnyomottabb időben is fel tudjuk pörgetni magunkat, és most veletek is megosztjuk! 1. Tea kávé helyett Bár imádjuk a kávét, ezeken a napokon inkább a nagyágyúhoz fordulunk: a chilis argentin mate tea az összes élénkítő hatású herbatea közül a leghatékonyabb. Figyelemserkentő és az anyagcserét is gyorsítja, ráaadásul pillanatok alatt kitisztul tőle a kótyagos fejünk. 1899 Ft, latinnegyed.hu 2. A tuti jóga pozíció: előrehajlás nyújtott lábbal Ha úgy érezzük, még egy perc, és lefejeljük a monitort, ezt a gyakorlatot szoktuk elvégezni. Pofonegyszerű és csodákat művel: kis terpeszből indulunk, a térd a gyakorlat során végig nyújtva marad. Kilégzés közben a fejünkkel indulva lassan előrehajlunk úgy, hogy közben felváltva közelítjük a jobb és a bal vállunkat a talajhoz. A fej és a karok mozgás közben lazán lefelé lógnak. Tartjuk a pozíciót, mélyeket lélelegezve – hagyjuk, hogy a gravitáció a talaj felé húzza fejünket. A gyakorlat ellazítja a hátat, nyakat, és javítja az agy vérellátását, vérkeringését – pont amire ilyen napokon szükségünk van! 3. Tánc a mosdóban Bizony, bizony, kihagyhatatlan programpontja a borongós napoknak. Vedd magadhoz az mp3 lejátszódat, zárkózz be a mosdóba, és táncold végig a kedvenc számodat. Ugye, máris jobb? Nekünk a Spice up your life mindig beválik! --pagebreak-- 4. A bármikor bevethető gumicsizma Örök hálánk annak az embernek, aki a gumicsizmát trendivé tette! Mivel imádjuk a lábbeliket, természetesen látványos, divatos gumicsizmából is van már jónéhány darabunk. És hát, mikor hordhatnánk ezeket, ha nem az esős napokon? Na, máris egy szuper motiváció, hogy kimásszunk az ágyból és ne jelentsünk beteget! Az idei szezon kedvenc gumicsizmáit megtaláljátok ››ide, vagy a képre kattintva!5. Youtube szünetek Legyen az Besenyő Pista bácsi eszmefuttatása a hülyeségről vagy a Szex és New York legjobb jelenetei, mindannyiunknak megvannak azok a kedvenceink, amik bármilyen körülmények között mosolyt csalnak az arcunkra és feldobják a kedvünket. Mi lazításképpen Joey legjobb jeleneteit szoktuk elővenni... Fotók: Pinterest, Éva magazin
06.30. 10:43
Evamagazin.hu
Reklámadó: újabb törvénymódosításal mennek neki az RTL-nek
Még meg se száradt a tinta a reklámadó törvényen máris módosítják. L. Simon László nem engedi, hogy az RTL ne fizessen idén adót és becsukja a kiskapukat. Így az is fizethet, aki megrendeli a reklámot. Megvan, hogy fizet adót a google.
06.30. 10:39
Nol.hu
Profik nélkül jön a főzős X-Factor
A sok zenés tehetségkutató után az RTL Klub egy új irányba indul: főzős tehetségkutató indul a csatornán, amelyben hobbiszakácsok mérkőzhetnek meg egymással.
06.30. 08:56
Boraszportal.hu
Prozódia - Kodály inspirálta előadást mutat be a Feledi Project
Prozódia - Kodály inspirálta előadást mutat be a Feledi Project
Prozódia címmel mutatja be Feledi János legújabb rendezését a Feledi Project a Nemzeti Táncszínházzal közös produkcióként, a Táncestek a Karmelita Udvarban című nyári, szabadtéri programsorozat keretében augusztus 6-án és 13-án, a Budai Várban. A táncestet Kodály Zoltán zenei világa inspirálta a Trio a lá Kodály izgalmas, modern élőzenei közreműködésével. Prozódia. A verstani kifejezés azzal foglalkozik, ahogy a természetes beszéd verssé alakul, illetve ritmikus formákká válik. A zenében a szöveg és a zene helyes illeszkedésének tana ez, a zene ritmusának és hangsúlyainak helyes alkalmazkodása a szöveg lejtéséhez és hangsúlyozásához. A Feledi Project előadása azt keresi, hogy a tánc és Kodály Zoltán zenei világa hogyan alakul egységes világgá különböző életérzések kapcsán.Oláh Dezső Junior Prima-díjas zeneszerző, zongorista kereste meg Feledi Jánost azzal az elképzeléssel, hogy az általa képviselt kortárs zenei világot szeretné ötvözni a Feledi által képviselt táncstílussal, és szeretne vele közösen létrehozni egy táncszínházi előadást. "Nagyon örültem a megkeresésnek, és az első pillanatban kiderült, hogy hasonlóan gondolkodunk és mindketten nagyon kreatív emberek vagyunk. Látta több koreográfiámat a Nemzeti Táncszínházban, következő lépésként pedig kaptam tőle néhány válogatást, hogy gondolkodásra inspiráljon, milyen téma köré fűzhető fel ez a fajta zenei világ egy egész estés darab során. Így választottam ki a Felülről fúj az őszi szél, Édesanyám is volt nékem, Kis kece lányom, a Tiszán innen, Dunán túl vagy a Galántai táncok című műveket" – mondta Feledi János rendező-koreográfus, a Feledi Project vezetője.A Trio a lá Kodály - Oláh Dezső - zongora, Tar Gergely - ütőhangszerek, Erdő Zoltán - klarinét - elsődleges célja a hagyományok ápolása mellett új reflexiókat bemutatni Kodály Zoltán népzenei gyűjtéseire, amelyek ily módon XXI. századi nézőpontból újra felhívják a figyelmet a magyar zenére, azon belül a népzenére. A kodályi témákra íródó művek egyrészt tisztelgést fejeznek ki Kodály munkássága és zenei szelleme előtt, másrészt a már ismert témákat újfajta megközelítéssel próbálják bemutatni a közönségnek.”A Feledi Project a Prozódia bemutatója után a Puccini Lidércek című darabjával lép fel a II.Kolorfesztiválon. A kazincbarcikai közönség augusztus 25-én láthatja a 2012-ben készült előadást, amelyben olyan táncművészek állnak színpadra mint Pazár Krisztina, Krausz Alíz, Bajári Levente, Horváth Zita, Lázár Eszter, Fenyves Márk. A Feledi Procejt a nyári fesztiválszezont a Düsseldorfi Nemzetközi Táncvásáron zárja augusztus 27. és 30. között, ahol a Nemzeti Táncszínház szervezésében tizenhárom hazai kortárs tánctársulat képviseli a magyar tánckultúrát ezen a rangos nemzetközi eseményen.
06.30. 07:01
Szinhaz.hu
 És akkor egy halom pénzt kapnak vissza a devizahitelesek
És akkor egy halom pénzt kapnak vissza a devizahitelesek
Benyújtott devizahiteles törvényjavaslat, füstbe ment húsos milliárdok, nem létező paksi háttérelemzések, percenként eldőlő trafikpályázatok, RTL-re rászálló NAV, devizahiteles döntés és Matolcsyék külföldön nyitnak irodákat. Orbánt pedig keresetlen szavakkal illetve egy lengyel cégvezér. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!
06.29. 18:00
Hvg.hu
Lövöldözött Oroszlán Szonja - fotó
Lövöldözött Oroszlán Szonja - fotó
Míg a legtöbben heverészéssel és napozással töltik a hétvégét, addig Oroszlán Szonja inkább az aktív pihenést választja.
06.29. 17:30
Nlcafe.hu
Micsoda show! Ilyen vőlegény táncot még nem láttál! (videó)
Sokféle menyasszonytáncot láttunk már esküvőkön, és ma már az sem ritka, hogy a vőlegény áll össze a barátaival. Mégis, ez a meglepetés tánc a legtöbbre rátesz egy lapáttal. Szexi, profi és szívből jön.
06.29. 17:00
Kiskegyed.hu
Táncestek a Karmelita Udvarban - Júliusban indul a Nemzeti Táncszínház rendezvénysorozata
Táncestek a Karmelita Udvarban - Júliusban indul a Nemzeti Táncszínház rendezvénysorozata
Ingyenes koncert, tangó show, indiai tánc, flamenco est, show tánc, magyar néptánc és hazai kortárstánc szerepel a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri kulturális programokat kínáló rendezvénysorozatának műsorán. A Táncestek a Karmelita Udvarban című előadássorozat 2014. július 21. és augusztus 15. között várja a táncművészet iránt érdeklődőket. A Nemzeti Táncszínház 2003 óta minden nyáron megszervezi táncestjeit a Világörökség részét képező Budai Várnegyed egyik leghangulatosabb, történelmi múltat sugárzó udvarában, a Karmelita Udvarban. Az idei programsorozat a Berkshire Ifjúsági Szimfonikus Zenekar koncertjével indul, amelyre a belépés díjtalan. A nyáresti programsorozat keretében 2014. július 21. és augusztus 15. között fellép a Momentango Tango Company Oblivion című estjével, a Sivasakti Kalánanda Táncszínház a TálaMantrával, a Honvéd Táncszínház a Csárdással és a Kalotaszeggel, a FlamenCorazonArte a Flamenco Évszakok, Tavasszal, a Budapest Táncszínház a Mur mur de la Mediterranée/Bolero estjével, a Fitos Dezső Társulat a Magyar Faluval, valamint a Botafogo Táncegyüttes a Rouge című produkcióval.Rouge / Botafogo TáncegyüttesAz előadássorozat célja, hogy a Nemzeti Táncszínház - a kőszínházi „holtszezon” idején is - professzionális, magas színvonalú táncművészeti programokat biztosítson törzsközönségének, illetve a nyári szezonban Budapestre látogató bel- és külföldi turisták számára, mivel a helyszín kiemelkedő turisztikai és kulturális jelentőséggel bír. A programsorozat nyelvismeretet nem igényelő, kortól, nemtől, nemzetiségtől független mindenkit megszólító, mindenkinek igényes szórakozási lehetőséget biztosító kulturális program a nyári időszakban.A Karmelita Udvar megközelíthető a Clark Ádám térről, illetve a Palota út felől gépkocsival, valamint a Deák Ferenc tértől és a Széll Kálmán tértől a 16-os busszal a Dísz térig és onnan gyalog.Táncestek a Karmelita Udvarban - Szabadtéri előadások 2014. július 21. - augusztus 15.2014. július 21. hétfő Berkshire Ifjúsági Szimfonikus Zenekar Angol szimfonikus diákzenekar 90 perces koncertje A belépés ingyenes.2014. július 24. csütörtök, 20.30 2014. július 31. csütörtök, 20.30 Oblivion Félédes Feledés…-tango show Momentango Tango Company Az előadás után tánctanítás.2014. július 25. péntek, 20.30 TálaMantra - indiai táncképek Sivasakti Kalánanda Táncszínház2014. július 29. kedd, 20.30 Csárdás! – A Kelet Tangója Honvéd Táncszínház Az előadás után táncház.2014. július 30. szerda 20.30 2014. augusztus 7. csütörtök, 20.30 Flamenco Évszakok I. rész: Tavasz Lippai Andrea és társulata, a FlamenCorazonArte Táncszínház Az előadás után tánctanítás.2014. augusztus 1. péntek, 20.30 Mur mur de la Mediterranée / Bolero Budapest Táncszínház2014. augusztus 5. kedd, 20.30 Élő Martin Archívum Kalotaszeg Honvéd Táncszínház Az előadás után táncház.2014. augusztus 6. szerda, 20.30 PREMIER 2014. augusztus 13. szerda, 20.30 Prozódia Feledi János - Feledi Project - Trio a là Kodály2014. augusztus 8. péntek, 20.30 2014. augusztus 14. csütörtök, 20.30 A Magyar Falu Fitos Dezső Társulat Az előadás után táncház.2014. augusztus 12. kedd, 20.30 2014. augusztus 15. péntek, 20.30 Rouge Botafogo Táncegyüttes Az előadás után tánctanítás.
06.29. 07:00
Szinhaz.hu
Erős Antónia: rengeteget viccelődünk
Erős Antónia 1998-tól az RTL Klub Híradójának háziasszonya. Szellő Istvánnal tizenhat esztendeje dolgoznak együtt a csatornánál. Antóniát ez idő alatt kétszer választották meg az év legnépszerűbb műsorvezetőjének. Ikergyermekeik szerint a férje a szigorúbb szülő.
06.28. 21:50
Stop.hu
Kolosi: Az RTL nem enged a reklámadó mögötti szándéknak
Ne legyen független és ne legyen független híradója sem, ez a kormány célja az RTL Klub ellen hozott reklámadónak – mondta Kolosi Péter programigazgató a Népszavának adott interjújában. A népszerű műsorokat nem szüntetik meg, mert akkor elpártolnának a nézők, és a reklámadó végül is elérné célját.
06.28. 18:58
Nol.hu
Karnevál a Brazília–Chile-meccs előtt
Tánc, zene, ének, mulatás és persze rendőr minden sarkon. Így készülnek a hazaiak a Chile elleni nyolcaddöntő előtt két órával.
06.28. 16:35
Mno.hu
Kolosi: kifejezetten az RTL-t célozták meg ezzel az adóval
Kolosi: kifejezetten az RTL-t célozták meg ezzel az adóval
Az RTL Klub tovább készíti jól bevált műsorait, mert nem kívánja csökkenteni a nézettségét. Kolosi Péter programigazgató szerint a médiaadó célja pontosan az, hogy az ország legnagyobb, független médiuma gazdaságilag ellehetetlenüljön. Ne legyen független semmilyen szempontból, ne legyen független híradója sem.
06.28. 12:05
168ora.hu
Mindenki az RTL Klubnál akar dolgozni
Mindenki az RTL Klubnál akar dolgozni
Eddig hétezer ember jelentkezett a Való Világ hetedik szériájába, ebből ötezer ember a felhívás legelső napján. Tudjátok, a téma főképp azért érint érzékenyen, mert néhány ismerősöm is közöttük van. „De mégis miért?” – kérdeztem tőlük, amikor megtudtam, hogy ők is szíves örömest beköltöznének a luxusbörtönként emlegetett villába. Kivétel nélkül mindegyiküktől ugyanazt a választ kaptam.
06.28. 07:00
Nlcafe.hu
Újabb válaszcsapásra készül az RTL Klub
Európai uniós és azon túli jogi fórumokra viszik a vitát és emelhetik a reklámtarifát is.
06.27. 22:34
Divany.hu
Sírós arcú Schmuckkal támad az RTL
Sírós arcú Schmuckkal támad az RTL
Lázár János polgármesteri múltjának sötét foltjáról is esett szó a péntek esti híradóban.
06.27. 22:20
Hir24.hu
 RTL-es pólóban pózol Deutsch Tamás a Facebookon - fotó
RTL-es pólóban pózol Deutsch Tamás a Facebookon - fotó
Egy RTL feliratú pólóban pózol Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő egy Facebookon posztolt felvételen.
06.27. 20:45
Hvg.hu
Otthon nyaralnak Keleti Andiék
A Szombat Esti Láz zsűritagja nem tervez hatalmas nyaralást a családjával, sokkal inkább azt várja, hogy elkészüljön végre az új lakásuk kertje, és természetesen nyáron sem maradnak táncolás nélkül.
06.27. 19:09
Blikk.hu
RTL-vezér: a fizetések csak a részvényesekre tartoznak
RTL-vezér: a fizetések csak a részvényesekre tartoznak
Nemzetközi jogi lépésekre készül az RTL-csoport az EU-n belül és kívül is, nyilatkozta Dirk Gerkens, a Magyar RTL vezérigazgatója a Business New Europe-nak.
06.27. 17:30
Hir24.hu
Csökkent az RTL és a Viasat értéke
De a Simicska-birodalom, a Cinema City és a Chello szárnyal. Top100 magyar médiavállalat.
06.27. 17:14
Divany.hu
RTL: A Fidesz tankkal támad
Egy sor ügyben korábbi ígéreteivel szemben cselekszik a kormány - az RTL Klub programigazgatója szerint ez az oka annak, hogy sokkal kritikusabb hangnem érezhető a Híradójukból, mint akárcsak négy éve.
06.27. 12:22
Stop.hu
Szeptembertől újra képernyőn lehet Stohl András
Stohl András leszerződött az RTL Klubbal és havi fizetést kap, ősztől elvileg már képernyőn is lehet.
06.27. 11:10
Hvg.hu
Haját adta az állásért az RTL új híradósa
Haját adta az állásért az RTL új híradósa
A mosolygós fiatal lány közel egy hónapja foglalt helyet D. Tóth András oldalán az RTL Klub Híradójának székében.
06.27. 11:07
Kisalfold.hu
Haját adta az állásért az RTL új híradósa
Haját adta az állásért az RTL új híradósa
A mosolygós fiatal lány közel egy hónapja foglalt helyet D. Tóth András oldalán az RTL Klub Híradójának székében.
06.27. 11:07
Delmagyar.hu
Ezrek főznének az RTL-nek
Ezrek főznének az RTL-nek
Javában zajlik a jelentkezés A Konyhafőnök című új műsorra: alig egy hét alatt több mint ezren érezték úgy, bátran megmutatnák szakácstudományukat ország-világ előtt.
06.27. 11:05
Mmonline.hu
Több politikát ad az RTL Híradó, mint korábban
Jelentősen növelte a politikai hírek arányát az RTL Klub az esti hírműsorában a reklámadóról szóló törvényjavaslat benyújtása óta
06.27. 10:53
Gondola.hu
Ősztől sem kerül képernyőre Stohl András
Ősztől sem kerül képernyőre Stohl András
Az RTL Klub nem talált testhezálló feladatot a színésznek, de fizetést azért kap.
06.27. 10:50
Hir24.hu
Meglepő fordulat! Stohl András nem kerül képernyőre
Az RTL Klub a Blikk információja szerint azért fizet havonta százezres nagyságrendű összeget a színésznek, hogy ne legyen képernyőn.
06.27. 10:02
Kiskegyed.hu
 Orbán Viktor nem Juncker miatt aludt rosszul az éjszaka
Orbán Viktor nem Juncker miatt aludt rosszul az éjszaka
Orbán Viktor azt mondta, fel vannak készülve a reklámadó miatti tiltakozásokra, de nem fognak változtatni a dolgon, hiába pécézte ki őket az RTL Híradója. A Brüsszelben tartózkodó kormányfő Juncker ellen fog szavazni a mai szavazáson, de nem fél annak bosszújától és attól, hogy emiatt nem találnák meg a közös hangot. A devizahitelek kivezetése ősszel kerül napirendre, most a bírósági döntést "vezetik át a jogrendszerbe".
06.27. 09:35
Hvg.hu
Férfiaktól tanult az RTL Klub új híradósa
Férfiaktól tanult az RTL Klub új híradósa
Fiatal arc tűnt fel az RTL Klub képernyőjén: Szabados Ágnes a csatorna új híradósa meglepő őszinteséggel vallott álmairól, és azt is kifejtette, kitől tanulta a kitartást.
06.27. 08:45
Borsonline.hu
Válaszd a KIMI-t! - Felvételt hirdetnek fiataloknak
Válaszd a KIMI-t! - Felvételt hirdetnek fiataloknak
A Keleti István Művészeti Iskola (KIMI) felvételt hirdet gyakorlatos színész szakára 18-21 éves korú érettségizett fiataloknak! „MENJETEK, KÉSZÜLJETEK!”