iskolakezdés

iskolakezdés

Friss hírek, cikkek és információk az idei iskolakezdéssel kapcsolatban. Tudj meg mindent a tananyagokról, követelményekről vagy akár a törvényekről.

Túltolt órarendek, aggódó szülők, fáradt diákok
Iskolája válogatja, milyen órarenddel ugranak neki a diákok a tanév első felének.
tegnap, 11:55
Heol.hu
Óvodából iskolába – Nem könnyű az átmenet
Az iskolakezdés maga mégis okozhat nehézségeket a kicsi számára, hiszen egy teljesen új világba csöppen, amikor első osztályossá válik.
tegnap, 11:43
Gondola.hu
Szerződésbontást helyezett kilátásba a marosvásárhelyi önkormányzattal az erdélyi katolikus egyház
Szerződésbontást helyezett kilátásba a marosvásárhelyi önkormányzattal az erdélyi katolikus egyház
Ez az első hivatalos egyházi állásfoglalás azóta, hogy a Maros megyei tanfelügyelőség a megszüntetett katolikus iskola osztályait pénteken besorolta a Bolyai Farkas Elméleti Líceumba. [...] Bővebben!
tegnap, 10:28
Mandiner.hu
hirdetés
Több száz millió jut az iskola fejlesztésére
A munkálatok a tervek szerint jövő tavasszal indulnak Kiskörén.
szombat, 15:35
Heol.hu
Szentgyörgyi László (Erdélyi Levelek): Akkor most győztünk vagy vesztettünk?
Egyvalami világos: a római katolikus iskola önálló jogi személyként nem létezik. Nem hiszem, hogy ez az a végkifejlet, ami után vágytunk. [...] Bővebben!
szombat, 12:43
Mandiner.hu
Stresszmentes tanévkezdés
Az új iskolaévet a gyerekek általában érdeklődve, izgatottan várják. Jó érzés újra nekifeszülni a feladatoknak, újra találkozni az iskolai haverokkal, beszámolni a szünetben történtekről. Tagadhatatlan viszont, hogy sokaknak a szeptemberi becsöngetés nem jelent mást, mint hogy az iskola és a vele járó stresszes szituációk újra kezdődnek! Ha ez a stressz nincs rendesen kezelve, akkor az Bővebben A Stresszmentes tanévkezdés bejegyzés először a CsaládiVilág jelent meg.
szombat, 11:23
Csaladivilag.hu
 Osztálytársuk meggyilkolása után felkavaró házi feladatot kaptak egy ózdi iskola diákjai
Osztálytársuk meggyilkolása után felkavaró házi feladatot kaptak egy ózdi iskola diákjai
Pár nappal azután, hogy a 17 éves lányt egy vízaknában találták meg, társainak már például a vízbefulladás szó helyesírását kellett gyakorolni.
péntek, 22:15
Hvg.hu
Ha unja a gyerek a történelmet
Elkezdődött az iskola, és mi sem lehet jobb program az előttünk álló szép őszi hétvégére, mint egy szigetvári kirándulás, ami a történelemhez is kedvet csinál.
péntek, 19:50
Hetivalasz.hu
Megdöbbentő videó: így bánt a diákjaival a tanár a tanév első napján
Húsz diákjával bánt borzalmasan egy kínai középiskola tanára a tanév első napján.
péntek, 14:30
Eduline.hu
Stílusiskola: iskolai egyenruhák ihlette outfit ötletek őszre
Stílusiskola: iskolai egyenruhák ihlette outfit ötletek őszre
A szeptemberről joggal juthat eszünkbe az iskolakezdés, arról pedig az uniformisok. Most olyan outfit ötleteket gyűjtöttünk össze, amelyek kifejezetten „diáklányosak”, azonban a hétköznapokon, munkahelyen, vagy akár egy randin egyaránt megállják a helyüket!
péntek, 14:05
Stylemagazin.hu
hirdetés
Sulira hangolva
Sulira hangolva
Ugyan már elkezdődött az iskola, de még mindig érdemes átgondolnunk, hogy milyen kreatív ötletekkel tehetnénk kellemesebbé az otthoni tanulást a kicsik számára.
péntek, 09:43
Lakaskultura.hu
Megmenekülhet a marosvásárhelyi katolikus gimnázium
Megmenekülhet a marosvásárhelyi katolikus gimnázium
Sokáig úgy tűnt, a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium működését ellehetetlenítik – most maga az oktatási miniszter beszélt arról, hogy az iskola működése nincs veszélyben, ideiglenesen a Bolyai Farkas Elméleti Líceumhoz sorolhatják. [...] Bővebben!
péntek, 08:46
Mandiner.hu
Kaotikusan kezdődött a lengyel „jó iskola”
A varsói kormányzat engedelmes alattvalók képzésévé alakítja át a sikeressé tett oktatási rendszert.
péntek, 05:35
Nepszava.hu
Visszakozott a román kormányfő a marosvásárhelyi iskolaügy miatt
Visszakozott a román kormányfő a marosvásárhelyi iskolaügy miatt
Mihai Tudose szerint a román külügy túl kemény választ adott Magyarországnak. A tanügyminiszter pedig azt mondta, az iskola maradhat az épületben.
csütörtök, 21:21
Index.hu
Iskolafejlesztéseket jelentett be Kucsák László az évnyitón
Közel egymilliárd forintos támogatást nyert el három kerületi oktatási intézmény – a Gulner Gyula Általános Iskola, a Brassó Utcai Általános Iskola és a Kastélydombi Általános Iskola. Erről...
csütörtök, 21:05
Ittlakunk.hu
Tompos Ádám (Magyar Nemzet): Iskola a konténerben
Olvasom például, hogy Budakalászon már a negyedik tanévet kezdik a helyi diákok konténerekben. [...] Bővebben!
csütörtök, 19:51
Mandiner.hu
Bedurvul a piac <strong>iskolakezdés</strong>kor
Bedurvul a piac iskolakezdéskor
Nagyjából tizedével nő az ingatlanpiaci forgalom az iskolakezdés idején - derül ki az egyik legnagyobb ingatlanközvetítő statisztikáiból. Ősszel hagyományosan nagyobb az érdeklődés a lakások iránt, az élénkülés fokozottan érinti a felsőoktatási intézmények közelében fekvő ingatlanokat. Az egekbe szökő albérletárak új stratégia követésére kényszeríthetik a fiatalok családját, többen dönthetnek a vásárlás mellett. A piacban kisbefektetők is fantáziát látnak.
csütörtök, 17:00
Eletforma.hu
Együtt búcsúztatták a nyarat – a dm 2017-ben élménydús családi fesztivált rendezett Velencén
Együtt búcsúztatták a nyarat – a dm 2017-ben élménydús családi fesztivált rendezett Velencén
Új oldaláról mutatkozott be a dm idén augusztusban: családi fesztivált szervezett a vállalat Velencén, két napon át várták a családokat változatos programokkal, s megmutatták, milyen egy igazán kényelmes fesztivál, amely minden korosztályra gondol. Sokan kihasználták a lehetőséget augusztus utolsó hétvégéjén, hogy az iskola kezdete előtt eltöltsenek még együtt néhány önfeledt órát: a dm nyárzáró rendezvényén 12 helyszín programjai közül válogathattak a családok. Közel ötezren választották a velencei helyszínt, ahol minden adott volt egy izgalmas hétvégéhez: a természet közelében alakították ki a programhelyszíneket, s a család minden tagja számára kínáltak érdekes és szórakoztató programokat. A helyszíneken a családok izgalmas közös pillanatokat élhettek meg, együtt szépültek anyák és lányaik, a fiúk édesapjukkal vághattak neki igazi apás kalandoknak és kincskeresésnek. Nagyon sok kisgyermek szerzett „jogosítványt” a fesztivál KRESZ parkjában, de a mesesátor programjait is nagy érdeklődés övezte, ahol a kicsik varázslatos világokba repülhettek el. A látogatók a Föld egzotikus tájait is felfedezhették, a filmkészítés kulisszatitkaiba is belekóstolhattak az érdeklődők, a baba-mama világot pedig a legkisebbek igényeire szabták. A szervezők a szülőkről sem feledkeztek meg, a kényelem szigetén alakítottak ki nekik pihenőzónát, miközben a gyerekek kedvükre minigolfozhattak. Szükség is volt pihenésre, hiszen a programhelyszínek mozgalmas kalandokat kínáltak, a nagyszínpadon pedig mindkét nap gyerekzenekarok és tánciskolai programok váltották egymást, este sztárfellépők érkeztek a pódiumra. {adselite} A dm elkötelezett az egészségtudatos életmód iránt, így az elengedhetetlen fesztiválételek mellett megjelent a magas nívójú street food kínálat is, a főzőbemutatók alkalmával pedig a látogatok dmBio alapanyagokat tartalmazó ételek elkészítésének fortélyaiba pillanthattak be. A drogéria saját márkás termékeivel kreatív helyszíneken ismerkedhettek a látogatók, a fesztiválon a családoknak a pelenkázó, illetve etető sátorban babylove termékeket biztosítottak, a napvédelemről a SUNDANCE termékei gondoskodtak. Nagy sikert aratott a dm trend IT UP sminkkkamion, ahol könnyed nyári sminkeket és gyönyörű manikűrt kaphattak a hölgyek. [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "] „A dm-nél fontos a folyamatos megújulás, a különleges megoldások megtalálása. A dm számára mindig is fontosak voltak a családok, ezzel az eseménnyel szerettünk volna egy igazán különleges élményt nyújtani. Ezen a forró nyári hétvégén több száz család választotta a dm fesztiválját. A dm hisz benne, hogy az együtt játszás, a közösen megélt pillanatok óriási értéket jelentenek. Örülünk, hogy a látogatóknak szóló programok sokszínűségét partnereink is segítették” – mondta el Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere. [/quote] Forrás: Sajtótájékoztatódmfesztiválcsaládi fesztivál
csütörtök, 13:10
Cukimamik.hu
Képek: ennél jobb tanévnyitót egy iskola sem szervezhetett volna a diákoknak
Rendhagyó, motoros felvonulással egybekötött tanévnyitóval kezdte meg a tanítást a Pető Intézet. A gyerekek kipróbálhatták, milyen motorral végigszáguldani Budapesten. Képek.
csütörtök, 10:40
Eduline.hu
Fordítva adta fel a pelenkát az új óvó néni
Fordítva adta fel a pelenkát az új óvó néni
Túl vagyunk a nyári szüneten! A gyerekek sokat voltak a friss levegőn, táboroztak, játszottak, lazítottak, mi pedig alig vártuk, hogy elkezdődjön a tanév, hogy nekünk is jusson egy kicsi a pihenésből. Petya egész nyáron itthon volt; nem találtam semmilyen lehetőséget, ahova el tudtam volna vinni. Ó, igen, volt nyári ügyelet a spec. intézményben, de ott nem igazából szeretik, ha ovisokat is bevisz az ember… Sokfelé jártunk; ahova lehetett vittük magunkkal őt is, de a rendszeres foglalkozások, fejlesztések nagyon hiányoztak. Ma reggel újabb útvonalról közelítettük meg az ovit, így csak később tűnt fel neki, hogy merre is haladunk. Innentől kezdve a maradék utat végighüppögte, méltatlankodásának hangot adva. Az ovi udvarába érve sem könnyítette meg túlzottan a dolgom. Egy nagy szatyor a vállamon, amiben az összes cucca benne van, a hónom alatt a nagy csomag pelenka, ő pedig áll előttem a könnyes szemeivel, két kezét feltartva, az „Anya, vigyél!” nézésével… Mit lehet ilyenkor tenni? Fogtam, felvettem – még jó is volt, mert legalább nem döntött fel a másik vállamon lévő túlsúly, és elindultunk befelé. Gondoltam, lépcsőzni szeret, majd ott leteszem, de ez most nem működött! Így mindenestül felküzdöttem magunkat az elsőre, és mivel egyáltalán nem volt hajlandó egy lépést sem tenni, így csak az öltözőfolyosón tudtam letenni, a kispadra. Jó kis reggeli súlyzózás volt. A változatosság kedvéért ismét új óvó nénink van. Ha jól számolom, akkor az itt töltött két év alatt talán már a harmadik (vagy negyedik?). Pár perc múlva jött is ki, majd víg kedéllyel közölte, hogy akkor ő most elszalad a mosdóba, meg kávézni, de üljek le és várjam meg… - és már ott se volt! Csak néztem magam elé, hogy biztos jól hallom-e, elvégre a mai nap lesz az első, hogy „élesben” dolgoznak Petyával, de mire felocsúdtam, már messze járt. Leültem a padra és megvártam. Jó 10-15 perc elteltével került csak elő, majd átadtam neki a cuccokat. Úgy tűnt, minden világos – még egy használati utasítást is írtam Petyához, megmutattam, hogy hoztam egy nagy csomag pelenkát. A pelenka még délután is ott volt, ahova reggel letettem. (Remélem, a délutános óvó néni legalább bevitte, nincs kedvem újért menni…) Egész jól vette az első napot a fiatalember. Dolgozott is, hisztizett is, enni is evett, de az alvás kimaradt – ennek mi ittuk meg a levét este, grrr! Amikor hazaértünk, kúpot adtam neki, mert már több napja nem kakilt. Ahogy veszem le a nadrágot, és csatolom ki a bodyt, azt hittem, rosszul látok. Hozzáteszem, azért is nagy a döbbenetem, mert eddig még nem fordult elő ilyen. Petyára a pelus fordítva van rátéve, és természetesen nem is az a fajta, amit mi használunk – elvégre nem sétált be magától a csomag pelenka a csoportszobába… Nagyokat pislogtam, és elkezdtem hangosan nevetni. Na, erre előkerült a délutáni segítségünk, Andi, hisz kíváncsi lett: mi ilyen mulatságos? Mutattam neki, de ő is csak nézett, és felváltva mondogattuk: „Ezt nem hiszem el!” Jó fej volt, ahogy megkérdezte: Szerinted nem zavarta, mikor hátulra kellett simítani a tapadós füleket? Na, erre még jobban hahotáztunk. Végül is, első nap! Miért is aggódjak, hogy egy kicsit nehézkesen ment? Hogy egy teljesen új, (egyelőre) ismeretlen embernek adom át a fiamat, akinek alig van rám pár perce? Hogy amit viszek cuccot, a felére oda sem figyelnek? Hogy nem tudnak egy pelenkát normálisan feltenni a gyerekre? Úgy látom, nem csak a gyerekeknek nehéz a visszaszokás…) Pankuci További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
csütörtök, 06:00
Bezzeganya.postr.hu
 Többezres tüntetés a marosvásárhelyi iskoláért - fotók
Többezres tüntetés a marosvásárhelyi iskoláért - fotók
Több ezren tüntettek szerda délután Marosvásárhelyen a megszüntetés határára jutott helyi Római Katolikus Gimnázium védelmében. Közben a Maros megyei tanfelügyelő a szülőket hibáztatta amiatt, hogy az iskola több mint 300 diákja még mindig nem tudja, hol kezdi hétfőn a tanévet, a román külügyminisztérium pedig közleményben tagadta, hogy Romániában sérülnének a magyar kisebbség vagy a római katolikus közösség oktatási jogai.A Római Katolikus Státus Alapítvány által szervezett tüntetésre egész Erdélyből érkeztek a résztvevők.
csütörtök, 00:40
Hvg.hu
Több ezren tüntettek a marosvásárhelyi gimnázium védelmében
Azt várják az oktatási minisztertől, hogy kormányhatározat vagy miniszteri rendelet biztosítsa az iskola működését.
szerda, 23:01
Origo.hu
Vajon kifogna rajtatok ez az általános iskolás matek teszt?
Lássuk, mennyire vagytok képben az általános iskolás matekkal. Ebben a kvízben letesztelhetitek, hogy mennyire emlékeztek arra, amit az iskola első éveiben tanultatok. Nektek hibátlan lesz?
szerda, 22:20
Eduline.hu
Milliárdos iskolafejlesztések indulnak Egerben és térségében
Az idei tanévkezdés kapcsán közel egymilliárd forintos fejlesztésről számolt be Nyitra Zsolt a Heolnak.
szerda, 20:35
Heol.hu
Pánik tört ki Floridában az érkező hurrikán miatt - mondja Miami mellett élő ismerősünk
Pánik tört ki Floridában az érkező hurrikán miatt - mondja Miami mellett élő ismerősünk
A hétvégére jelezték az Irma hurrikán érkezését, de már három napja üresek a boltok, holnaptól nincs iskola.
szerda, 19:51
Nyugat.hu
Bekérették a román nagykövetet a magyar iskola miatt
A románok be akarják zárni a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumot.
szerda, 18:00
Origo.hu
Fidesz: Keresztényüldözés zajlik a Marosvásárhelyi iskola ügyében
Fidesz: Keresztényüldözés zajlik a Marosvásárhelyi iskola ügyében
Németh Zsolt az Országgyűlés külügyi bizottságának kormánypárti elnöke „a keresztényüldözés román hatósági változatának” nevezte azt, hogy a helyi szervek a marosvásárhelyi katolikus gimnázium megszüntetését készítik elő. [...] Bővebben!
szerda, 17:53
Mandiner.hu
Rendőrök és sportolók közösen vigyáznak a diákokra
Az egri kézisek is segítenek az egyenruhásoknak, hogy Egerben balesetmentesen induljon a tanév.
szerda, 15:30
Heol.hu
Vidáman kezdődött az új tanév a Petőfiben
Összefogásból valósult meg az a játszótér a Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán, melyet már birtokba is vehettek a kisdiákok.
szerda, 14:50
Kemma.hu
A magyar kormány kiáll a marosvásárhelyi iskola ügye mellett
A magyar kormány felszólította az illetékes román intézményeket, valamint a román tanügyminisztériumot, hogy haladéktalanul hárítsanak el minden akadályt a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium működése elől.
szerda, 14:50
Kemma.hu
Kaphatnak családi pótlékot és adókedvezményt az egyetemisták után a szülők?
Itt az újabb tanév, és sok kérdés kerül elő a családi pótlékkal kapcsolatban, például mi a helyzet, ha a "gyerek" egyetemre vagy főiskolára megy.
szerda, 12:10
Eduline.hu
Hogyan tisztítsuk a tejfogakat? Milyen legyen a fogkefe? - A helyes fogmosás lépései
A tanévkezdés - főleg, ha először mennek iskolába a kicsik - mindig mozgalmas, kihívásokkal teli időszak. A reggeli kapkodásnak gyakran látja kárát az alapos fogmosás, ezért érdemes még a tanév elején megtanítani csemetéinknek a szájápolás helyes praktikáit. A szakértő tippjeinek segítségével az egész család egészséges mosollyal vághat bele az őszi kalandokba.
szerda, 11:53
Csaladinet.hu
Zseniális szösszenettel köszönti Varró Dani az iskolakezdést
Egyeseket elszomorít, másokat megihlet a szeptemberi iskolakezdés. Varró Dani versében is ez köszön vissza, melyet a Facebook-oldalán osztott meg a minap.
kedd, 21:06
Eduline.hu
Az oktatási államtitkár szerint ez a "lehetőségek tanéve" lesz
Az oktatási államtitkár szerint a most induló tanév a lehetőségek éve lesz a magyar közoktatásban.
kedd, 16:20
Eduline.hu
Tíz osztálynyi diáknak nem maradt hely a halászteleki iskolában
Tíz osztálynyi diáknak nem maradt hely a halászteleki iskolában
Iskolapad helyett a városháza tanácstermében, vagy a régi polgármesteri tárgyaló asztalain nyitották ki a füzeteiket a halásztelki általános iskola alsó tagozatos tanulói hétfőn, a tanév első rendes tanítási napján.
kedd, 15:22
Nyugat.hu
Tízosztálynyi diáknak nem maradt hely a halászteleki iskolában
Tízosztálynyi diáknak nem maradt hely a halászteleki iskolában
Iskolapad helyett a városháza tanácstermében vagy a régi polgármesteri tárgyaló asztalain tanulnak az iskola alsósai.
kedd, 12:58
Index.hu
 10 dolog, amitől a szülők agyára szeptemberben leszáll a vörös köd
10 dolog, amitől a szülők agyára szeptemberben leszáll a vörös köd
Itt az iskolakezdés, összeszámoltam azokat a dolgokat, amitől a szülők agyára rászáll a vörös köd. Ha ezeket felemlegetjük, akkor vagy ordítanak, vagy sírva fakadnak, vagy a fejük vörösödik a tehetetlenségtől. Pedig mind a 10 elkerülhető lenne. (Redland- Hír Tibor 2017)
kedd, 11:30
Harmonet.hu
Mindenkinek nehéz az <strong>iskolakezdés</strong>...
Mindenkinek nehéz az iskolakezdés...
Nem megy könnyen a beilleszkedés az alábbi cicáknak sem... Vicces két perc:)
kedd, 10:43
Haziallat.hu
Bebizonyították: működik, ha a gyerek később jár iskolába
Az USA-ban egyre több iskola csatlakozik ahhoz a programhoz, hogy az órák ne reggel 8-kor, hanem legalább fél-egy órával később kezdődjenek. Jelenleg már 45 intézmény alkalmazza a későbbi órakezdést,...
kedd, 09:31
Portfolio.hu
Iskola, avagy szigorított kényszermunka?
Ma nálunk minden hat éves gyermekkel az történik, ami szokott történni minden apagyilkossal, hogy elítélik 12 év szabadságvesztésre és szigorított kényszermunkára.
kedd, 09:30
Heol.hu
Most akkor 10 vagy 60 ezer forintba kerül egy szülőnek a tanévkezdés?
Most akkor 10 vagy 60 ezer forintba kerül egy szülőnek a tanévkezdés?
A 24.hu stábja egy bevásárlóközpontban kíváncsiskodott a tanévkezdés költségeiről az éppen arra járó szülőknél.
kedd, 09:07
Hir24.hu
10 dolog, amitől a szülők agyára leszáll a vörös köd szeptemberben
Itt az iskolakezdés, összeszámoltam azokat a dolgokat, amitől a szülők agyára rászáll a vörös köd. Ha ezeket felemlegetjük, akkor vagy ordítanak, vagy sírva fakadnak, vagy a fejük vörösödik a tehetetlenségtől. Pedig mind a 12 elkerülhető lenne.
kedd, 08:42
Csaladinet.hu
Életkoronként változik, mi a legjobb sport a gyereknek - Itt a szakértő listája
Életkoronként változik, mi a legjobb sport a gyereknek - Itt a szakértő listája
Mi legyen tanítás után a gyerekkel? Gondoljunk csak bele: gyermekünk egész nap az iskolában ül. A tanulással töltött órák száma egyre csak nő, az ismeretanyag és a házi feladat mennyisége csak gyarapszik, az iskolatáska alatt egyre jobban roskadozik a kis fejlődő szervezet. Lelkiismeretes szülőként ennek fényében jól át kell gondolnunk, hagyjuk-e gyermekünket délután a számítógép előtt ücsörögni, avagy a kellemeset a hasznossal egybekötve, valamilyen más tevékenységet választunk neki az iskola utáni órákra.
kedd, 08:26
Femcafe.hu
Berepülnek a gólyák az egyetemre
Az Eszterházy Károly Egyetemen már évek óta hagyomány, hogy a tanévkezdés előtt – mely idén szeptember 11-én lesz – megszervezik a Gólyahetet.
09.04. 22:30
Heol.hu
Tíz dolog, amit eddig biztosan nem tudtál a tanárok "titkos" életéről
Elkezdődött az iskola, azonban nem csak a diákoknak lehet nehéz a szeptember, hanem a tanároknak is. Összeállítottunk egy rövid listát arról, amit nem tudtál róluk.
09.04. 19:00
Eduline.hu
Otthont kapott Jókai Anna szellemi öröksége
Otthont kapott Jókai Anna szellemi öröksége
A nyár elején elhunyt Jókai Anna Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas író emlékére kulturális szalon nyílt pénteken Budapesten az I. kerületben. Az Iskola utca 28. szám alatt található épületben irodalmi estek, komolyzenei koncertek, közösségi összejövetelek, pódium-előadások és könyvbemutatók is várják az érdeklődőket.
09.04. 19:00
Eletforma.hu
Az iskolaorvosok több segítséget remélnek a gyermekek érdekében
A szülők közül sokan nem is tudják, hogy ki a gyermekük iskolai orvosa, hogy mikor rendel és milyen tevékenységet lát el. Szabály szerint minden oktatási intézményben jól látható helyen ki van függesztve az orvos neve, rendelési ideje, és ugyanez vonatkozik a védőnőkre, a pszichológusokra és logopédusokra is. Dr. Poncsák Anikó, iskolaorvossal beszélgettünk mindarról, amit a tanév kezdetén mindenkinek érdemes tudni az iskolaorvosi tevékenységről.
09.04. 18:56
Webbeteg.hu
A tanévkezdés még nem jelenti a szórakozás végét
Sokan félnek a nyár végétől, mivel elkezdődik az iskola és ezerrel beleveti magát minden diák a tanulásba.
09.04. 17:25
Heol.hu
Iskola-kóstolgató a Mikszáth suliban
Szeptemberben iskola előkészítő foglalkozások indulnak a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában. Az iskolára való felkészülés mellett, az induló művészeti oktatásra is szeretnék az iskola tanárai...
09.04. 16:19
Ittlakunk.hu
Pótfelvételi a Lajtha László zenesuliban
Szeptember 6-án, szerdán és 7-én, csütörtökön 16-17 óráig pótfelvételit tart a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola. A suliban szeretettel várnak minden érdeklődő gyereket. Ezekre a szakokra...
09.04. 15:45
Ittlakunk.hu
Nem fejezték be a felújítást, továbbra is konténerekben tanulnak a budakalászi iskolában
Étkező nélkül indul el a tanév a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskolában, ahol három éve a meglévő épület mellett négy konténerben is folyik az oktatás - írja az Index.
09.04. 14:10
Eduline.hu
Azok a csodás iskolaévek
Új barátokat, új ismereteket szerezhetnek a tanév tíz hónapja alatt, ám a tíz hónapnyi tudás-zsákmányolás és mindennapos együttlét a barátokkal annál jóval hosszabb időre szól.
09.04. 12:15
Heol.hu
A gyerekek mellett főleg az anyákat terheli le az <strong>iskolakezdés</strong>
A gyerekek mellett főleg az anyákat terheli le az iskolakezdés
Leginkább az anyák veszik ki a részüket a gyerek iskolakezdésével kapcsolatos teendőkből. Szeptember eleje számos családnak okoz nehézségeket.Forrás: Nők Lapja Café: A gyerekek mellett főleg az anyákat terheli le az iskolakezdés
09.04. 10:55
Nlcafe.hu
Belebújt a kisördög ovi után? Ez van a hátterében...
Belebújt a kisördög ovi után? Ez van a hátterében...
Kata munka után rohan az oviba, már alig várja, hogy négyéves kisfiával, Zalánnal újra találkozzanak. Elég stresszes napja volt, szeretne már otthon lenni, de még be kell menniük a boltba, a vacsorához bevásárolni. Kicsit lelkiismeretfurdalást is érez, hogy ilyen későn érkezik, de sajnos nem tudott hamarabb szabadulni a munkahelyéről. Széles mosollyal lép be a csoportszobába, szemével Zalánt keresve. A kisfiú láthatóan észrevette, de tekintetét azonnal, elkapja és mintha mi sem történt volna, folytatja a játékot. - Zalán drágám, szia, nem is köszönsz nekem?- ...- Gyere kisfiam, öltözzünk, még a boltba is be kéne menni.- Még neeeeeem! Még játszoooooom!- De Zalán, nem te mondtad reggel, hogy hamar jöjjek érted?- De anyaaaaaa!!!!- Na, gyerünk, ne húzd az időt, öltözzünk gyorsan!Kata nagyon nehezen, de kitessékeli Zalánt az előtérbe. A kisfiú nyűglődik, ellenkezik. Nem akar öltözni sem, passzívan tűri, hogy anyja ráadja a cipőt. Közben nyafog.Mire végre elindulnak, újabb műsor következik: - Anyaaaa, menjünk a játszótéreeee!!!- Sajnos nem lehet kisfiam, esik az eső, minden vizes, és a boltba is be kell mennünk. Késő van.- De menjüüüüüüünk! Én akarok a játszótérre menni!- Zalán, mondtam, hogy nem tudunk ma menni. Holnap hátha jobb idő lesz.- De játszótérre akarok menniiii! – a kisfiú már sikít, Kata rémülten néz körbe, hányan hallják az előadást. A hangja már pattogós:- Zalán, miért nem tudod megérteni, hogy nem megyünk ma a játszótérre? – de a kisfiú már nem is hallja, a pocsolyában toporzékol. Szandálja, nadrágja csupa sár, és Kata is érzi, ahogy a lábára fröccsen a saras lé. Hallja magát, ahogy Zalánnal hangosan kiabál, rettenetesen fáradt, és nem érti, miért kell minden egyes ovi utáni délutánnak veszekedésbe fulladnia {adselite} Sokan járunk hasonló cipőben. Az egész napos elválás után loholunk az oviba, iskolába, lelki szemeink előtt látva, milyen jó lesz majd újratalálkozni. De újra találkozni sokszor szörnyű, és Katához hasonlóan nem értjük, hogy ugyanazt a gyereket, aki reggel sírt, hogy nem akar oviba menni, miért nem lehet hatlovas hintóval sem elvontatni? Miért van az, hogy a hétvégén mintagyerekként viselkedő kiskorút a legegyszerűbb dolgokra sem tudjuk most rávenni. Mintha direkt provokálna. Mintha egy másik gyereket vinnénk haza, mint akit otthagytunk. Ahelyett, hogy örülne, hogy újra együtt vagyunk, látszólag szándékosan az idegeinkre akar menni. El akarja rontani a délutánt. [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "]Szándék nincs, csak óriási belső feszültség, ami az „ovi utáni rosszalkodás szindrómában” mutatkozik meg, és az ezt követő veszekedésben kap enyhülést. Kata helyzetébe könnyebb beleképzelnünk magunkat, ezért azt javaslom vizsgáljuk meg inkább Zalán lehetséges érzéseit. Rá fogunk jönni, érzelmileg milyen összetett egy ilyen ovi utáni délután. • Egész nap hiányoztak a szüleim. (Minősített eset, amikor anya ráadásul otthon van a kistesóval)• Napközben egyedül kellett megbírkóznom egy csomó konfliktushelyzettel, a gyerekek ráadásul nem behúzott karmokkal játszanak, igenis, élesben megy minden. • Kizártak a játékból, elvették a kedvenc autómat. • Az óvónéni igazságtalanul szidott meg, de nem mertem elmondani, hogy a Dani volt az, aki kiöntötte a kakaót. • Balázs meglökött az udvarra menet. Délután nem tudtam elaludni, és nagyon unatkoztam. De pisszenni se mertem, különben rám szólnak. • Persze ezen kívül még egy csomó szabályt betartottam. Elpakoltam a játékokat, bár semmi kedvem nem volt hozzá, a foglalkozáson énekeltem az a hülye dalt. • Aztán megjött anya, és nagyon örültem neki, mert olyan nagyon hiányzott. • De dühös is voltam rá, mert minden nap dolgoznia kell, és nem lehetek vele. • De azért is dühös voltam, mert épp tök jót játszottam és semmi kedvem nem volt hazamenni. • És mindig azonnal öltözni kell. Siettet. Utálok öltözni. Unalmas.[/quote] Ennyi minden lehet egyszerre Zalán négyéves fejében és szívében, amiket egész nap csak gyűjt, hogy aztán mindezt anyára zúdítsa. Mert az oviban – akármennyire is szereti az óvónénit, akármennyire is sok barátja van – nincs senki, akihez olyan közel állna, mint a szülei. Nincs senki, aki érzelmileg olyan biztonságot tudna nyújtani, mint a szülei. Az ovi, az iskola az egésznapos megfelelésről szól. Még a társakkal való közös játék közben is sok feszültséget lehet gyűjteni, hiszen ezek a játékok igenis komolyak, közben folyik a pozíciókért, az elismerésért a harc. És amikor végre megérkezik anya, lehet lazítani. De ha anya is feszült, fáradt, pattogós, siettet, máris kész a konfliktus. A gyerekek még nem tudják azt mondani: „Anya, nagyon nehéz napom volt, legyél velem kedves!” Ehelyett ellenkeznek, provokálnak, hogy végre kitombolhassák magukból a rengeteg felgyülemlett feszültséget. Hogyan tudsz segíteni neki? 1. Mielőtt sietni, öltözni kéne, hagyjál időt az újrakapcsolódásra. Bújjatok össze az öltözőben, ha engedik, játszatok egy kicsit együtt még az oviban. 2. Legyen délután lehetőség a tombolásra, mozgásra, együttlétre, közös nevetésre. Városi legenda, hogy a gyerekek kimozogják magukat az oviban, most már lehet csendesebb játékokat játszani. Épp most van szükség a rengeteg érzelmi feszültség leadására.3. Legyen szemed arra, ha gyermekednek egyedüllétre is szüksége van ovi, vagy iskola után, és segítsd őt azzal, hogy a testvérét távoltartod.4. Mielőtt bemennél az oviba, adj 5 percet magadnak arra, hogy átzsilipelj a napod eddigi részéből a gyerekes szakaszra. Lélegezz mélyen, fújd ki a feszültséget, és beszéld meg magaddal, hogy gyermekednek most nem egy bokszzsákra, hanem a nyugodt, együttérző, érzelmi biztonságot adó édesanyjára van szüksége. Mert neki is nehéz napja volt, de ő még nem tudja elmondani. Pethő Orsolya, pszichológusHa nevelési gondjaid vannak, itt kérj időpontot: www.kolyokszerviz.hu pethő orsolyagyereknevelés
09.04. 09:10
Cukimamik.hu
2017/18 tanév: őszi szünet, téli szünet, tavaszi szünet, ünnepnapok
Elkezdődött az iskola, ideje képben lenni, a tanévben mikor lesznek szünetek, munkás szombatok és hivatalos ünnepnapok. Az alábbiakban a rendeletek alapján kigyűjtött, hivatalos információkat találjátok: A cikk olvasása
09.04. 09:08
Hoxa.hu
Megszólalt a Klebelsberg Központ: ezért váltották le 12 év után a pásztói igazgatóhelyettest?
„Jogszerűen és szakszerűen” - a Klebelsberg Központ szerint így járt el a Salgótarjáni Tankerületi Központ, amikor visszavonta a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum igazgatóhelyettesének, Broszman Györgynek a vezetői megbízását. Azt írják, a pedagógus azért nem dolgozhat igazgatóhelyettesként, mert a korábbi megbízást határozatlan időre adta az iskola igazgatója még az állami fenntartásba vétel előtt, ez pedig jogszerűtlen volt.
09.04. 09:00
Eduline.hu
A negyedik tanév is konténerben indul
A negyedik tanév is konténerben indul
2014-ben tették le az első konténereket a budakalászi iskolában, ahol azóta csak újabbak jönnek. Ezúttal az ebédlőt költöztetik konténerbe, de amíg megérkezik, a gyerekek hideg élelmet kapnak ebédre. A konténersuliban is van élet.
09.04. 08:39
Index.hu
Így tanítsd meg gyermeked helyesen fogat mosni
A tanévkezdés &- főleg, ha először mennek iskolába a kicsik &- mindig mozgalmas, kihívásokkal teli időszak. A reggeli kapkodásnak gyakran látja kárát az alapos fogmosás, ezért érdemes még a tanév elején megtanítani csemetéinknek a szájápolás helyes praktikáit. A szakértő tippjeinek segítségével az egész család egészséges mosollyal vághat bele az őszi kalandokba.
09.04. 08:00
Anna.hu
Kunhalmi: ami a Fidesznek a stadion, az az MSZP-nek az iskola
"Az oktatás nem ajándék, hanem közös befektetés a jobb életbe."
09.04. 05:03
Nepszava.hu
Kunhalmi Ágnes: ami a Fidesznek a stadion, az az MSZP-nek az iskola
"Ha az iskolák megfelelő esélyt, elég pénzt és türelmet kapnak ahhoz, hogy dolgozzanak, tanítsanak, neveljék a gyerekeket, fantasztikus eredményeket fognak elérni."
09.04. 05:03
Nepszava.hu
Mikor és hogyan váltsunk iskolát?
Mikor és hogyan váltsunk iskolát?
Egy gyermek életében nem csak az iskolakezdés jelenthet nehézséget, hanem az iskolaváltás is. Ezt nagyban meghatározza, hogy milyen okból, és mikor kerül rá sor. A szakember szerint ha nem muszáj, év közben ne váltsunk iskolát...
09.03. 17:00
Eletforma.hu
Hatalmas tanárhiány, új tantárgy az iskolákban - ezek voltak a hét hírei
Már a Vaterán és a Jófogáson is tanárokra vadásznak az iskolák, új tantárgyat vezethetnek be az általános iskolákban, változásokkal indul a 2017/2018-as tanév - ezek voltak a hét hírei.
09.03. 16:20
Eduline.hu
A református iskolák Európa megmaradását jelentik
Európa jövője akkor áll biztos lábakon, ha a következő generációk tudása támaszkodik a kétezer éves kereszténység humanizmust és nemzetet megtartó erejére; az erőszakos, nemzeti kultúrákat nem tisztelő bevándorláspárti ideológiával szemben a hit, remény és szeretet üzenetét átadó egyházi iskolák a legfontosabb szövetségesek - a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vasárnapi közleménye szerint ezt mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskola tornatermének alapkőletételi ünnepségén
09.03. 14:23
Gondola.hu
Uniós támogatással újul meg a kocsi iskola
Kocs 139 millió 830 ezer forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Vincze Imre Református Általános Iskola energetikai korszerűsítésére.
09.03. 14:00
Kemma.hu
12 év után leváltották a pásztói iskola igazgatóját, mert késett a vagyonnyilatkozattal
Késve adta le a vagyonnyilatkozatát, ezért nem dolgozhat igazgatóhelyettesként a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum igazgatóhelyettese, aki a 24.hu-nak azt mondta, "Klebelsberg nem felejt". Ő olvasta fel ugyanis a pedagógustüntetések idején a tanárok petícióját.
09.03. 11:25
Eduline.hu
Átadták, s rögvest fel is avatták a tanuszodát
Szeptembertől újra használható a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola medencéje.
09.03. 10:05
Heol.hu
Tanítsuk meg a gyerekeket helyesen fogat mosni!
Holnaptól beindul a tanév, és a reggeli kapkodásnak gyakran látja kárát az alapos fogmosás, ezért érdemes még a tanév elején megtanítani kicsiknek a szájápolás helyes praktikáit. A szakértő tippjeinek segítségével az egész család egészséges mosollyal vághat bele az őszi kalandokba.
09.03. 09:00
Marieclaire.hu
Új tanév, új gyerekszoba: 5 tipp a szakértőtől
Kezdődik a tanév, de a gyerekszoba felújítását nem jó az utolsó pillanatokra hagyni. Érdemes néhány szakértői tippet megfogadva újragondolni a gyerekszobát és a tanulósarkot, hiszen a profik sokat segíthetnek a költséghatékony, mégis mutatós végeredmény elérésében. A gyerekszoba, ezen belül a tanulósarok kialakítását főként a helyiség nagysága és a belmagasság határozza meg. Emellett figyelembe kell vennünk […] The post Új tanév, új gyerekszoba: 5 tipp a szakértőtől appeared first on BellaCafe.hu.
09.03. 08:00
Bellacafe.hu
Tanítsd meg gyermeked helyesen fogat mosni!
A tanévkezdés – főleg, ha először mennek iskolába a kicsik – mindig mozgalmas, kihívásokkal teli időszak. A reggeli kapkodásnak gyakran látja kárát az alapos fogmosás, ezért érdemes még a tanév elején megtanítani csemetéinknek a szájápolás helyes praktikáit. A szakértő tippjeinek segítségével az egész család egészséges mosollyal vághat bele az őszi kalandokba.   A fogszuvasodás az egyik […]
09.03. 06:01
Babafalva.hu
Varázsdohány néven árult drogot fiatalkorúaknak az elkapott díler
Varázsdohány néven árult drogot fiatalkorúaknak az elkapott díler
Egy férfi vegyszerrel kezelt anyagot árult fiatalkorúaknak egy dohánybolt előtt, aminek a közelében két iskola és egy rendőrség is van. A férfit néhány nappal ezelőtt józsefvárosi rendőrök fogták el. Forrás: Nők Lapja Café: Varázsdohány néven árult drogot fiatalkorúaknak az elkapott díler
09.02. 20:15
Nlcafe.hu
Gyerekbarát hétvégi menü
Gyerekbarát hétvégi menü
Most, hogy elkezdődött az iskola és zsúfoltabbak a hétköznapok, még jobban várjuk a hétvégét, a közös, ráérős reggelit, a menzamenü és villámgyors vacsora helyett néhány isteni finomságot ebédre és vacsorára. E heti hétvégi menünk nemcsak finom, de olyan receptekből áll, melyeket a gyerekek is imádni fognak.Forrás: Nők Lapja Café: Gyerekbarát hétvégi menü
09.02. 19:23
Nlcafe.hu
Tüntetést szerveznek a marosvásárhelyi gimnáziumért
Az érsek – aki egyben az iskola alapítását kezdeményező Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány elnöke is – az egyház által működtetett romkat.ro hírportálon közzétett felhívásban közölte: az egyház az igazságot rendszerint nem az utcákon és a tereken, hanem a templomaiban és – ha szükséges – a törvényszéken keresi.
09.02. 18:15
Kemma.hu
A Vaterán és a Jófogáson keresnek pedagógusokat az iskolák
A Vaterán és a Jófogáson keresnek pedagógusokat az iskolák
Nemcsak korrepetálás céljából keresnek az apróhirdetési oldalakon magánszemélyek tanárokat, hanem állítólag már iskolák is vadásznak a pedagógusokra a Vaterán és a Jófogáson. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint akkora a pedagógushiány, hogy egy nappal az iskolakezdés előtt több budapesti intézményben is 4-7 tanár hiányzott a tantestületekből. Forrás: Nők Lapja Café: A Vaterán és a Jófogáson keresnek pedagógusokat az iskolák
09.02. 16:45
Nlcafe.hu
Botka megszüntetné a Fidesz pártállami módszereit
Az MSZP, a Fidesz és az oktatási államtitkár is megszólalt a tanévkezdés alkalmából.
09.02. 15:50
Mno.hu
Fidesz: Egyre több jut oktatásfejlesztésre
A szocialisták alatt szorongással telt a tanévkezdés, mondja a kormánypárt.
09.02. 15:10
Origo.hu
Mennyibe kerül az iskolakezdés?
A hivatalos adatok szerint gyermekenként több mint 15 ezer forint megy el az iskolakezdésre. Összesen 1,5 millióan mentek iskolába tavaly és szeptemberi rajt pedig fejenként 15 300 forintba kerül - derül ... ...
09.02. 14:50
Napi.hu
Már a naszályi elsősök is tudják, mit kell tenni, ha tűz üt ki a suliban
Naszályon évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek, főleg az újonnan érkezők felkészítésére tűzriadó esetén. Alig kezdődött el a tanév, már meg is volt az első gyakorlat.
09.02. 13:25
Kemma.hu
Facebookon és Vaterán keresnek tanárokat az iskolák
Facebookon és Vaterán keresnek tanárokat az iskolák
Van olyan általános iskola, ahol az elsős osztálynak nincs még tanítója.
09.02. 11:47
Hir24.hu
4+7 millió sok vagy kevés? - Ennyit fordított a szombathelyi tankerület 16 iskola felújítására
4+7 millió sok vagy kevés? - Ennyit fordított a szombathelyi tankerület 16 iskola felújítására
Festésre és karbantartásra, de vettek új padokat is. Viszont továbbra se értjük, miért nincs WC papír se szappan az iskolákban, ha elvileg van.
09.02. 10:37
Nyugat.hu
A Vaszary és a Jázmin is megújul Tatán
2020-ig teljes felújításon esik át a tatai Vaszary-iskola és annak Jázmin Utcai Tagintézményének épülete, de a Jávorka és a Bláthy kollégiumára is jut forrás.
09.02. 08:25
Kemma.hu
Már a Vaterán és a Jófogáson is tanárokra vadásznak az iskolák, akkora a pedagógushiány
Már az apróhirdetési oldalakon, például a Vaterán és a Jófogáson is egymást érik az iskolai álláshirdetések, sok tantestületből ugyanis még szeptember 1-jén is több pedagógus hiányzott. Van olyan budapesti általános iskola, ahol az első osztályosoknak a tanévnyitó előtt egy nappal még nem volt tanítójuk, máshol már meg sem lepődnek, hogy a tanév végén többen felmondanak.
09.02. 05:50
Eduline.hu
Tanítsa meg gyermekét helyesen fogat mosni!
A tanévkezdés – főleg, ha először mennek iskolába a kicsik – mindig mozgalmas, kihívásokkal teli időszak. A reggeli kapkodásnak gyakran látja kárát az alapos fogmosás, ezért érdemes még a tanév elején megtanítani csemetéinknek a szájápolás helyes praktikáit. A szakértő tippjeinek segítségével az egész család egészséges mosollyal vághat bele az őszi kalandokba.  
09.02. 03:50
Babanet.hu
Milliárdos iskolafejlesztések kezdődhetnek
Pénteken reggel nyolc órakor megyénk valamennyi oktatási intézményében becsengettek, s kezdetét vette az új tanév. Sok településen nagy bejelentések is elhangzottak. Kompolton, Bélapátfalván, Poroszlón, Kiskörén, Pétervásárán, Parádon és Lőrinciben is több száz milliós felújítási, korszerűsítési munkálatok kezdődhetnek.
09.01. 22:25
Heol.hu
Az ingyenes tankönyv az egyik legnagyobb segítség
Az ingyenes tankönyv az egyik legnagyobb segítség a családoknak, mert míg korábban egy háromgyermekes családnak akár 50 ezer forintba is kerülhetett az iskolakezdés, most ennyi megtakarítást jelenthet, hogy a kormány kiterjesztette a tankönyvek ingyenességét kilencedik osztályig - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán
09.01. 22:07
Gondola.hu
Kötelező olvasmányok szuperröviden
Kötelező olvasmányok szuperröviden
Itt a szeptember elseje, a tanévkezdés napja, ezért elkészítettük 8 évfolyam összes kötelező olvasmányának eszenciáját. Videó.
09.01. 19:58
Hir24.hu
Ilyen lesz a 2017/2018-as tanév: őszi és téli szünet, érettségi dátumok
Minden, amit a 2017/2018-as tanévről tudni kell: mikor lesznek a szünetek, mikor kezdődik az érettségi, és hány napot kell a diákoknak iskolába járnia?
09.01. 18:35
Eduline.hu
Az öt legfontosabb dolog, amire az iskolának kellene megtanítania
Ismét szeptember elseje van, elkezdődött egy újabb tanév. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a Pitagorasz-tétel, a muhi csata pontos dátuma, na meg a konyhasó vegyjele a legfontosabb, amit az iskolában megtanulhatunk. Pedig nem. Mutatunk öt dolgot, amire az iskolának kellene megtanítania. Pontosabban: az iskolának is meg kellene tanítania.
09.01. 18:35
Eduline.hu
12 év után leváltották az egyik legjobb kéttannyelvű iskola igazgatóhelyettesét, mert nem adta le időben a vagyonnyilatkozatát
12 év után leváltották az egyik legjobb kéttannyelvű iskola igazgatóhelyettesét, mert nem adta le időben a vagyonnyilatkozatát
Broszman György szerint azt sem felejtették el neki, hogy petíciót olvasott fel egy pedagógustüntetésen.
09.01. 17:40
Hir24.hu
Harry Potterék ajándékával lepte meg az Iskola rendőre az elsősöket
Elkezdődött a tanítás, ezzel együtt elindult az Iskola rendőre program Heves megyében is.
09.01. 16:45
Heol.hu
Nő az ár, ha közel az iskola
Nő az ár, ha közel az iskola
Nagyjából tizedével nő az ingatlanpiaci forgalom az iskolakezdés idején, derül ki az egyik legnagyobb piaci ingatlanközvetítő statisztikáiból. Ősszel hagyományosan megnő az érdeklődés a lakások iránt, az élénkülés fokozottan érinti a felsőoktatási intézmények közelében fekvő ingatlanokat. Az egekbe szökő albérletárak új stratégia követésére kényszeríthetik a fiatalok családját, többen dönthetnek a vásárlás mellett. A piacban kisbefektetők is fantáziát látnak.
09.01. 15:10
Piacesprofit.hu
Beindul az ingatlanpiac
Tizedével nő az ingatlanpiaci forgalom az iskolakezdés idején – derül ki az egyik legnagyobb piaci ingatlanközvetítő statisztikáiból. Ősszel hagyományosan megnő az érdeklődés a lakások iránt, az élénkülés fokozottan érinti a felsőoktatási intézmények közelében fekvő ingatlanokat. Az egekbe szökő albérletárak új stratégia követésére kényszeríthetik a fiatalok családját, többen dönthetnek a vásárlás mellett. A piacban kisbefektetők is fantáziát látnak.  
09.01. 14:42
Mmonline.hu
Kaotikus tanévkezdés: tanárok mondtak fel, osztályokat vonnak össze egy budapesti gimnáziumban
Kilenc tanár távozott az új igazgató kinevezése óta a Budai Nagy Antal Gimnáziumból, ahol a szülők szerint kaotikus a helyzet.
09.01. 13:25
Eduline.hu
Hemzseg a szakmai hibáktól és hiányosságoktól az új alaptanterv?
Tizenöt pontban foglalta össze a problémákat az új Nemzeti alaptanterv koncepciójáról szóló elemzésében Nahalka István oktatáskutató, a Civil Közoktatási Platform szakértője, aki többek között azt írja, az új alaptanterv számos fontos kérdéssel egyáltalán nem foglalkozik, és a hosszabb tanév bevezetésének szükségességét sem tudja érvekkel alátámasztani.
09.01. 13:25
Eduline.hu
Munkalehetőség: tanítót keres a Molnár Ferenc Általános Iskola
A Molnár Ferenc Általános Iskola tanítót keres határozatlan idejű, közalkalmazotti állásra, teljes munkaidőre. A jelentkezőktől főiskolai végzettséget és legalább 1 év tapasztalatot várnak....
09.01. 12:52
Ittlakunk.hu
Hétvégi menü a gyerekek kedvenceivel
Hétvégi menü a gyerekek kedvenceivel
Vége a nyári szünetnek, kezdődik az iskola, és vele együtt jönnek a hajtósabb hétköznapok: korán kelés, edzés, zeneóra stb. Vissza kell szokni a menzás menüre, ezért most a nyár zárásaként még kényeztetjük egy picit a gyerekeket ezzel a hétvégi menüvel.Forrás: Nők Lapja Café: Hétvégi menü a gyerekek kedvenceivel
09.01. 12:00
Nlcafe.hu
Csúszik az iskola bővítése, más épületekben kezdik a tanévet Halásztelken
Csúszik az iskola bővítése, más épületekben kezdik a tanévet Halásztelken
Nem kapták meg a kormány jóváhagyását a hitelhez, ám az önkormányzat úgy döntött, a bővítés elhalasztása további problémákkal járna. Így viszont el kell költöztetni más épületekbe kilenc osztályt az őszi szünetig. Forrás: Nők Lapja Café: Csúszik az iskola bővítése, más épületekben kezdik a tanévet Halásztelken
09.01. 11:45
Nlcafe.hu
Palkovics: ebben a tanévben mindenki a feladatára tud koncentrálni
A kormány igyekezett a családok terheit csökkenteni a tanévkezdés előtt, és ennek érdekében kiterjesztette a tankönyvek ingyenességét kilencedik osztályig. Korábban a kormány terveiben az első nyolc évfolyam szerepelt.
09.01. 11:05
Kemma.hu
Problémásan indul a tanév a Budaiban
Problémásan indul az év az idén 80 éves Budai Nagy Antal Gimnáziumban. A 24.hu információja szerint a nyáron 5 tanár hagyta ott az iskolát, ezzel 9 főre emelkedett az új iskolavezetés óta...
09.01. 09:34
Ittlakunk.hu
Mennyibe kerül a tanévkezdés? Tanszergyűjtés a bevásárlóközpontban
Augusztus vége felé közeledve a legtöbben már talán végeztek is a tanszerek beszerzésével. Sok mindenre van szükség a tanévkezdéshez: táska, tolltartó, írószerek, füzetek, és sok már felszerelés is kelleni fog.
09.01. 08:43
Csaladinet.hu
Rengeteg változás vár a diákokra és a tanárokra: ilyen lesz a 2017/2018-as tanév
Palkovics László oktatási államtitkár szerint stabil, kiszámítható és nyugodt, Balog Zoltán miniszter szerint biztonságos tanév jön. Szerintünk pedig megint rengeteg változás jön, és nem mindegyiknek fogtok örülni. Soroljuk.
09.01. 08:30
Eduline.hu
Kezdődik a tanév, Palkovics megint elmondta, mennyivel emelkedik a tanárok bére
A most induló tanévben mindenki arra tud koncentrálni, ami a feladata: a diákok arra, hogy tanuljanak, a tanárok arra, hogy tanítsanak, az iskolafenntartók pedig a feltételek biztosítására - közölte az oktatási államtitkár péntek kora reggeli budapesti sajtótájékoztatóján.
09.01. 08:30
Eduline.hu
Ezért nem jó az ingyen tankönyv a családoknak
Az első és második évfolyam kivételével a többi osztálynak könyvtári kölcsönzéssel biztosítja az állam az ingyenes tankönyvet, azt a tanév végén vissza kell adniuk a diákoknak. Bár a kormány büszke arra ... ...
09.01. 08:03
Napi.hu
Balog: Biztonságosabban indul a tanév, mint az elmúlt évtizedekben bármikor
Ma egy bejáratott rendszerben kezdik el a diákok a tanulást, mondta a miniszter.
09.01. 08:00
Origo.hu
Ezekben a fürdőkben eszébe sem jut a gyereknek, hogy kezdődik az iskola
Ezekben a fürdőkben eszébe sem jut a gyereknek, hogy kezdődik az iskola
Szeptember elseje a hosszú vakáció utána „rémálom” a legtöbb csemetének. Dobjuk fel a kisdiákok hangulatát egy óriási nyár búcsúztató pancsolással! Hogy hol? A következő fürdőkkel garantáltan nem nyúlnak majd mellé!
09.01. 07:50
Termalfurdo.net
Problémás iskolakezdés - Rengeteg gyermek szorong
Az új tanév indulása a kisiskolásoknak okozza a legkomolyabb kihívást. Ez az időszak az új élmények iránti olthatatlan kíváncsiság mellett szorongással is együtt járhat.
09.01. 07:38
Webbeteg.hu
Több tanár felmondott, osztályokat vontak össze – rázósan indul a tanév a Budaiban
Több tanár felmondott, osztályokat vontak össze – rázósan indul a tanév a Budaiban
Két évvel a botrányos igazgatóváltás után még mindig forrnak az indulatok a Budai Nagy Antal Gimnáziumban. Szülők, tanárok és diákok aggódva várják a ma kezdődő tanévet.
09.01. 07:05
Hir24.hu
Baljós árnyak az iskolakezdés felett
Egyetlen intézményvezető sem kívánt nyilatkozni, azt pedig végképp nem engedték, hogy riportot készítsünk.
09.01. 05:00
Nepszava.hu
Balog Zoltán: biztonságosabban indul a tanév, mint az elmúlt évtizedekben bármikor
A miniszter szerint az oktatás anyagi gondjait az erősödő gazdaság, a szakmai problémákat pedig a párbeszéd oldja meg. 
08.31. 23:55
Kemma.hu
<strong>Iskolakezdés</strong>: menő tanszerek kajás díszítéssel – fotók
Iskolakezdés: menő tanszerek kajás díszítéssel – fotók
Ezektől az iskolafelszerelésektől még a szülők is eldobják az agyukat. Ja, és nem mennek ki a divatból, mint az éppen aktuális rajzfilmhősös, fociklubos sulicuccok. Mutatjuk a legjobbakat. Forrás: Nők Lapja Café: Iskolakezdés: menő tanszerek kajás díszítéssel – fotók
08.31. 23:30
Nlcafe.hu
Gyereknevelés. Hogyan és miért rontjuk el? (1.)
Itt a szeptember, kezdődik az iskola, a nyári szabadság után újra teret kapnak a szabályok, és az eddiginél is jobban fókuszba kerülnek a gyerekek. A gyerekek, akikből olyan felnőtteket szeretnénk nevelni, akik… Nos, milyen is legyen az a felnőtt? Olyan, mint mi magunk (már ami a jó és hasznos tulajdonságainkat illeti), és jobb legyen abban,…
08.31. 22:05
Eletszepitok.hu
"Vége van az átmeneti nehézségeknek" az oktatásban - legalábbis a miniszter szerint
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint "vége van az átmeneti nehézségeknek, a dolgok a helyükre kerültek", biztonságosabban indul a tanév, mint az elmúlt évtizedekben bármikor. Legalábbis erről beszélt a nemzeti tanévnyitón, amelyet Nagykőrösön tartottak.
08.31. 21:20
Eduline.hu
Üzent a tanároknak és a diákoknak Palkovics: ilyen tanév vár rájuk
A lehetőségek és esélyek tanéve - az oktatási államtitkár szerint ez vár a diákokra és a tanárokra. Palkovics László csütörtökön Nagykőrösön, a nemzeti tanévnyitón beszélt erről. Balog Zoltán miniszterhez hasonlóan ő is nagyon-nagyon optimista volt.
08.31. 21:20
Eduline.hu
<strong>Iskolakezdés</strong> előtt turbófokozatra kapcsoltak a szülők
Iskolakezdés előtt turbófokozatra kapcsoltak a szülők
Augusztus végére pörög fel igazán a laptopok és irodaszerek iránti kereslet, az iskolatáskák kerülnek a fókuszba. Sok minden beszerezhető online, így elkerülhető a sorban állás. Úgyis mindig az utolsó napokban derül ki, mennyi minden hiányzik még.
08.31. 20:22
Piacesprofit.hu
<strong>Iskolakezdés</strong>: hangolódj rá otthon is
Iskolakezdés: hangolódj rá otthon is
Menthetetlenül és visszafordíthatatlanul a nyakunkon az iskolakezdés. Hogy mit tudsz még átalakítani a gyerekszobában? Melyek az elengedhetetlen kellékek? Sorra vesszük! Forrás: Nők Lapja Café: Iskolakezdés: hangolódj rá otthon is
08.31. 19:45
Nlcafe.hu
Közel ezerötszáz diákkal indul az új tanév
Közel ezerötszáz diák tanul a 2017-2018-as tanévben az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézetben.
08.31. 19:35
Heol.hu
Balog Zoltán: biztonságosan indul a tanév
Azért a Nemzeti alaptanterv megújítását tervezik.
08.31. 19:29
Nepszava.hu
Iskolakezdéskor megindul a piac
Nagyjából tizedével nő az ingatlanpiaci forgalom az iskolakezdés idején, derül ki az egyik legnagyobb piaci ingatlanközvetítő statisztikáiból. Ősszel hagyományosan megnő az érdeklődés a lakások iránt, az élénkülés fokozottan érinti a felsőoktatási intézmények közelében fekvő ingatlanokat. Az egekbe szökő albérletárak új stratégia követésére kényszeríthetik a fiatalok családját, többen dönthetnek a vásárlás mellett. A piacban kisbefektetők is fantáziát látnak.
08.31. 19:10
Profitline.hu
Iskolát vált a gyermekem – Hogyan vészeljük át?
Nem csak az iskolakezdés jelenthet nehézséget egy gyermek életében, hanem az iskolaváltás is. Ezt nagyban meghatározza, hogy milyen okból, és mikor kerül rá sor.
08.31. 18:58
Gondola.hu
Balog: biztonságosabban indul a tanév, mint bármikor
A magyar családoknak biztonságosabban indul a tanév, mint az elmúlt évtizedekben bármikor - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti tanévnyitón csütörtökön, Nagykőrösön
08.31. 18:57
Gondola.hu
Iskolát vált a gyermekem - Hogyan vészeljük át?
Nem csak az iskolakezdés jelenthet nehézséget egy gyermek életében, hanem az iskolaváltás is. Ezt nagyban meghatározza, hogy milyen okból és mikor kerül rá sor.
08.31. 18:56
Webbeteg.hu
Klebelsberg Központ: rendben megkezdődik a tanév az állami fenntartású iskolákban
Zavartalanul indul a 2017/2018-as tanév az állami fenntartású intézményekben, egy-két kivételtől eltekintve mindenhol birtokba vehetik a felújítási és karbantartási munkák után a teljes iskolaépületet a diákok – közölte a Klebelsberg Központ csütörtökön az MTI-vel.
08.31. 18:55
Kemma.hu
Csúszik a kivitelező a határidővel – nehezen közelíthető meg az iskola
A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola igazgatója levelet küldött a szülőknek és az iskola honlapjára is kiírta: baj van.Nyíltan kiállt a nyilvánosság elé és elmondta, hogy az iskola...
08.31. 18:42
Ittlakunk.hu
Tanítót keres a Pannónia suli
A Pannónia Német Nemzetiségi Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskola tanítót keres.A közalkalmazotti munkára pályázni szeptember 15-ig lehet.Pályázati feltételek:főiskola,tanítóbüntetlen...
08.31. 17:53
Ittlakunk.hu
Rendben megkezdődik a tanév az állami fenntartású iskolákban
Zavartalanul indul a 2017/2018-as tanév az állami fenntartású intézményekben, egy-két kivételtől eltekintve mindenhol birtokba vehetik a felújítási és karbantartási munkák után a teljes iskolaépületet a diákok - közölte a Klebelsberg Központ csütörtökön az MTI-vel
08.31. 16:40
Gondola.hu
Új tanév, új séró – túlélési tippek kamaszoktól <strong>iskolakezdés</strong> idejére
Új tanév, új séró – túlélési tippek kamaszoktól iskolakezdés idejére
Minden szeptember elején ömlenek ránk azok a cikkek, amikben szülőknek adnak tanácsokat arra nézve, hogyan könnyíthetik meg az iskolakezdést a gyerekeik számára. Mi most úgy döntöttünk, a legérintettebbekhez fordulunk: kamaszokat kérdeztünk arról, mi segít nekik túllendülni az évnek ezen a sajnálatos szakaszán, amikor menthetetlenül elkezdődik a tanév.Forrás: Nők Lapja Café: Új tanév, új séró – túlélési tippek kamaszoktól iskolakezdés idejére
08.31. 16:23
Nlcafe.hu
Öt tipp, hogyan hozhatjátok ki a legtöbbet az iskolakezdésből
Holnap hivatalosan is elkezdődik az iskola, még akkor is, ha sokan nem várták. Összeállítottunk egy listát arról, hogy miként lehet ez a szeptember más, mint az eddigiek. Ha ezeket a szabályokat megpróbáljátok betartani, akkor a suli sem lesz olyan borzalmas, mint hinnétek.
08.31. 16:20
Eduline.hu
 Jól indul a tanév, a pedagógus-szakszervezetek bojkottálják a kormányzati kerekasztalt
Jól indul a tanév, a pedagógus-szakszervezetek bojkottálják a kormányzati kerekasztalt
Nem vesz részt a közeljövőben létrejövő Köznevelés-stratégiai Kerekasztal munkában hét pedagógus-szakszervezet.
08.31. 16:20
Hvg.hu
Nem tananyagot, hanem gyereket tanítunk
Kiss Henriett, a Scheiber Sándor iskola igazgató-helyettese elmondta, 432 gyerekkel kezdik a tanévet.
08.31. 16:00
Origo.hu
Semjén Zsolt: A kormány elkötelezett az oktatás támogatása mellett
Hangsúlyozta, hogy Közép-Európában – GDP-arányosan – Magyarország fordítja a legtöbbet oktatásra, a nemzeti össztermék 5,2 százalékát. 2010 óta 500 iskola újult meg, a most bejelentett újabb fejlesztési programmal pedig több mint 80 milliárd forintból több mint 500 iskolát fognak felújítani hazai költségvetési forrásból.
08.31. 14:35
Heol.hu
Pénteken kezdődik a tanítás
Csütörtökön véget ér a két és fél hónapos nyári vakáció, pénteken megkezdődik a 2017/18-as tanév.
08.31. 13:55
Kemma.hu
<strong>Iskolakezdés</strong>: turbófokozatban a beszerzés
Iskolakezdés: turbófokozatban a beszerzés
Augusztus végére pörög fel igazán a laptopok és irodaszerek iránti kereslet, az iskolatáskák kerülnek a fókuszba. Sok minden beszerezhető online, így ebben az időszakban a webshopok is pörögnek.  
08.31. 13:54
Mmonline.hu
Készülj a sulira a szabadban!
Szépen süt még a nap és kellemes az idő, de sajnos ettől függetlenül nyakunkon az iskolakezdés. Ilyenkor jól ki kell használni az utolsó napokat, hogy aztán annál jobban feltöltődve vághassunk neki a tanévnek. S hogy miért is kiemelten fontos a szabadtéri játék? Cikkünkből mindez kiderül, ráadásul két szuper helyet is ajánlunk nektek! A csapból is […] The post Készülj a sulira a szabadban! appeared first on BellaCafe.hu.
08.31. 12:00
Bellacafe.hu
Több mint egymillióan szomorkodnak ma: hivatalosan is vége a nyárnak
Ma véget ér a diákoknak a két és fél hónapos nyári vakáció, pénteken megkezdődik a 2017/18-as tanév. Szeptembertől 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma 314 ezer. A nemzeti tanévnyitót idén Nagykőrösön tartják.
08.31. 11:25
Eduline.hu
Indul a tanév: idén minden iskolába megérkeztek a tankönyvek
Határidőre megérkeztek az iskolákba a tankönyvek, amelyeket több mint 1700 településre, mintegy 4100 iskolába szállítottak ki augusztusban - közölte a Magyar Posta.
08.31. 11:25
Eduline.hu
Bónusz csatornával hangol a tanévre a Telekom
Az iskolakezdés megkönnyítésébe beszáll a Telekom is, szeptember hónapban minden digitális Telekom TV előfizetőnek bónusz csatornaként elérhetővé válik a Da Vinci Learning tematikus csatorna a 7-es programhelyen, és számukra a TV GO-n is.  
08.31. 10:49
Mmonline.hu
Hargitai Miklós (Népszava): Tiszteletlen úr
Nem csak a tanév indul el szeptemberben, hanem a választási kampány is – az egyházi fők viszonozni fogják a kormányzati kegyeket, és már megint nekünk, hívőknek fog égni az arcunk. [...] Bővebben!
08.31. 10:36
Mandiner.hu
Kezdődik az új tanév
Ma véget ér a diákoknak a két és fél hónapos nyári vakáció, pénteken megkezdődik a 2017/18-as tanév.
08.31. 09:30
Gondola.hu
Holnap kezdődik az iskola
Holnap kezdődik az iskola
Az idei tanévtől nem lehet több egyszerre három kilónál a diákok táskájában lévő tankönyvek súlya.Forrás: Nők Lapja Café: Holnap kezdődik az iskola
08.31. 08:43
Nlcafe.hu
Kezdődik a tanév - Megérkeztek a tankönyvek
Véget ér a diákoknak a két és fél hónapos nyári vakáció, pénteken kezdődik az oktatás.
08.31. 08:36
Nepszava.hu
Véget ér a nyári szünet, pénteken kezdődik a tanítás az iskolákban
Véget ér a nyári szünet, pénteken kezdődik a tanítás az iskolákban
Ma véget ér a diákoknak a két és fél hónapos nyári vakáció, pénteken megkezdődik a 2017/18-as tanév. Szeptembertől 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma 314 ezer. A nemzeti tanévnyitót idén Nagykőrösön tartják.
08.31. 08:35
Élőben.hu
 Mennyi mozgás és milyen étrend kell egy iskolásnak?
Mennyi mozgás és milyen étrend kell egy iskolásnak?
Az iskolakezdés közeledtével leginkább a tanszerek beszerzésére és a tanulás előkészítésére koncentrálunk, ám roppant fontos, hogy gyermekünk étkezésére és mozgására is figyeljünk. Milyen ételekkel és mennyi mozgással lesz egészséges a gyermek?
08.31. 08:30
Harmonet.hu
Mire számíthat, ha iskolás gyereke van?
Mire számíthat, ha iskolás gyereke van?
A 2017-es adócsomaggal együtt ismét változott az iskolakezdési támogatás. A tanév kezdete előtt érdemes áttekinteni a továbbra is kedvező adóteher mellett nyújtott támogatással kapcsolatos főbb tudnivalókat és újdonságokat.
08.31. 08:00
Piacesprofit.hu
Brüsszel nem ereszti a magyarországi szegregációt
Balog Zoltán: el kell dönteni, hogy a közös vagy a külön iskola jó-e a cigány gyerekeknek.
08.31. 05:07
Nepszava.hu
Tanítót keres a Károlyi suli
Az újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium a délutáni foglalkozásokhoz tanítót keres. A határozatlan idejű közalkalmazotti állásra szeptember 13-ig lehet jelentkezni.   ...
08.31. 05:00
Ittlakunk.hu
Iskolakezdés: krízishelyzet? Minden negyedik gyerek pszichés problémával küzd
Az iskolakezdés, a teljesítmény-centrikusság, a kortársaknak és az otthoni elvárásoknak való megfelelés – egyebek mellett ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy még az óvatosabb becslések szerint is csaknem minden negyedik-ötödik gyermek küzd valamilyen pszichés problémával. Ezek túlmutatnak az alkalmazkodási nehézségeken; megjelenhet depresszió, szorongás, deviáns viselkedés, de van, hogy testi tünetek, például has- vagy fejfájás jelentkezik –…
08.30. 22:00
Eletszepitok.hu
Gyerkőcöm oviba megy!
Minden szülői feladat legnehezebbike az ELENGEDÉS, legyen az óvoda, iskola vagy a felnőtté válás kezdete.
08.30. 19:46
Csaladinet.hu
Indul a tanév, így szerezhet pénzt egy szülő a munkaadójától
Több tízezer forintba kerüt az iskoláztatás gyerekenként. Jól jöhet az iskolakezdési utalvány.
08.30. 19:25
Origo.hu
Hamarosan kezdődik a tanév, október végéig kell várni az őszi szünetre
Hamarosan kezdődik a tanév, október végéig kell várni az őszi szünetre
Az iskolákban pénteken jellemzően az évnyitóval, majd általában rövidített órákkal megkezdődik a 2017/18-as tanév, amelynek utolsó tanítási napja 2018. június 15. lesz. A leghamarabbi, őszi szünet október végén veszi kezdetét.
08.30. 17:01
Élőben.hu
Kezdődik a tanév, változnak a menetrendek
A tanítási időszakban érvényes menetrend szerint sűrűbben közlekednek a járatok elsősorban a reggeli és a délutáni csúcsidőben. Az autóbuszvonalakon több mint száz, a trolibuszhálózaton mintegy...
08.30. 16:06
Ittlakunk.hu
Tízezrekbe is kerülhet az iskolakezdés
A nyári szünet utolsó hetét kezdték meg a gyerekek, miközben a szülők is hajráznak, hiszen pénteken elkezdődik az iskola. Mint arról korábban már beszámoltunk, a papírboltokban már augusztus elejétől várható volt a sorban állás, de akad olyan is, aki az utolsó napokra hagyta a bevásárlást.
08.30. 13:20
Kemma.hu
Szülők tomboltak és bántalmaztak gyerekeket egy általános iskolában
Vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy pár ellen, akik márciusban botrányt okoztak egy halmajugrai általános iskola hatodik osztályában. A szülők padokat borogattak fel, és gyerekeket ütlegeltek - tudta meg a Heol.hu.
08.30. 09:48
Csaladinet.hu
Az iskolakezdési támogatás szabályai
A szülők számára sem mindegy, hogy mekkora költséggel kell számolniuk az iskolakezdés alkalmával.
08.29. 23:25
Origo.hu
80 éves a Budai Nagy Antal Gimnázium
Két nap múlva - szeptember 1-jén - indul a tanév, ahogy minden évben. A Budai Nagy Antal Gimnázium életében mégis különleges ez az év, hiszen idén 80 éves az iskola.1937-ben a budafoki polgármester...
08.29. 23:22
Ittlakunk.hu
Tanévkezdési támogatást kaptak a naszályi gyerekek
Pénztámogatással és tanszerekkel segítik az iskolások, óvodások és bölcsődések szüleit Naszályon, hogy minél könnyebb legyen a szeptemberi tanévkezdés.
08.29. 19:50
Kemma.hu
Tisztességtelen ajánlattal és pedagógushiánnyal indul az új tanév
Tisztességtelen ajánlattal és pedagógushiánnyal indul az új tanév
Aki él és mozog, az tiltakozik a közoktatás helyzete ellen, de ez nem billenti ki a kormányzatot: szerintük jó irányba mennek a dolgok. Még akkor is, ha a pedagógusok mostani béremelése csak feszültséget szít a tantestületben, ha azt az igazgatónak kell eldöntenie, hogy ki kapja. Tanárokat csak lasszóval lehet fogni, aki dolgozik, az pedig fásult és kiábrándult.Forrás: Nők Lapja Café: Tisztességtelen ajánlattal és pedagógushiánnyal indul az új tanév
08.29. 19:00
Nlcafe.hu
Új tornatermet kap a Bajza József Általános Iskola
Seszták Miklós miniszter és Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere 2016. szeptember 22-én írta alá azt a komplex sportfejlesztési programot, amelyet teljes egészében az állam finanszíroz, és...
08.29. 16:18
Ittlakunk.hu
Jókai Anna Szalont nyit a Budavári Önkormányzat
Kulturális szalont nyit a nyár elején elhunyt Jókai Anna író emlékére a Budavári Önkormányzat. Az Iskola utca 28. szám alatti épületben irodalmi estek várják majd az érdeklődőket.
08.29. 15:00
Kemma.hu
Drágul az iskolakezdés
Az általános iskolás gyereket nevelő családok a tavalyi 64 ezer forint helyett idén átlagosan 54 ezer forintos kiadásra számítanak – derült ki a Budapest Bank felmérésből.
08.29. 15:00
Kemma.hu
26 praktikus holmi <strong>iskolakezdés</strong>hez
26 praktikus holmi iskolakezdéshez
Fájdalom vagy nem, pár nap, és indul az iskola. Kicsit segítünk a szülőknek pár klassz és praktikus ruhadarab és kiegészítő beszerzéséhez.Forrás: Nők Lapja Café: 26 praktikus holmi iskolakezdéshez
08.29. 15:00
Nlcafe.hu
Jókai Anna Szalon nyílik az I. kerületben
Jókai Anna Szalon nyílik az I. kerületben
Kulturális szalont nyit a nyár elején elhunyt Jókai Anna író emlékére a Budavári Önkormányzat. Az Iskola utca 28. szám alatti épületben irodalmi estek, komolyzenei koncertek, pódium-előadások és könyvbemutatók is várják majd az érdeklődőket.
08.29. 13:25
Élőben.hu
Ennyibe kerül a tanévkezdés a családoknak
Ennyibe kerül a tanévkezdés a családoknak
A tavalyihoz képest tízezer forinttal kevesebb kiadásra számítanak az általános iskolás gyereket nevelő családok idén a tanévkezdés kapcsán a Budapest Bank felmérése szerint. A középiskolások esetében viszont már mélyebben kell majd a pénztárcába nyúlni, hogy mindent beszerezhessenek az iskolakezdésre.  
08.29. 12:58
Mmonline.hu
44 ezer forinttól indul a tanévkezdés
44 ezer forinttól indul a tanévkezdés
Az iskolakezdésre szánt összeg tavalyhoz képest enyhén emelkedett: idén a gyermek korától függően átlagosan 44 és 142 ezer forintos költséggel számolnak a magyar családok gyermekenként. A tanévkezdési kiadások a felsőoktatásban és középiskolában tanulóknál nőttek, az általános iskolásoknál csökkentek – derül ki a Budapest Bank legfrissebb, reprezentatív kutatásából[1]. A tanévkezdés költségeinek finanszírozása érdekében a családok jellemzően öt hónapon át húzzák összébb a nadrágszíjat, valamint az aktuális havi jövedelmükből is fordítanak erre a célra.
08.29. 11:53
Piacesprofit.hu
Vádemelés az iskolásokra támadó szülők ellen
Feldöntötték a padot, leköpték, ütötték a diákokat a halmajugrai általános iskola osztálytermében.
08.29. 10:41
Index.hu
Töltődj fel, akár Ada
Lassan vége a nyárnak, használd ki az utolsó napokat a feltöltődésre! Relaxálj, szánj időt magadra és élvezd ki a nyári nap sugarait! Egy utolsó csobbanás, egy miniszabi, kirándulás a természetben vagy egy közös grillezés energiát adhat az év hátralevő részére.  Hamarosan itt a szeptember és minden újra beindul: munka, iskola, pörgés – sorakoznak a feladatok. Hogyan hozd ki a legtöbbet az utolsó nyári napokból? Éld meg a jelent és használd ki az éltető napsugarakat! Vitaminturmix a tökéletes naphoz! Kezdd energiával telve a reggeleket és hozd ki a legtöbbet a napodból! Töltsd fel magad vitaminokkal! Erősítsd az immunrendszered gyümölcsökkel és friss zöldségekkel, hogy jól bírd a következő hónapokat is! Tölts minél több időt a természetben! Energiát és jókedvet adnak a nyár utolsó sugarai! A D-vitamin segít! Sétálj egy nagyot és próbálj minél több időt tölteni a levegőn! Szánj időt magadra is! Fontos, hogy kipihend magad, rendszeresen relaxálj, hogy újult erővel kezdj neki a szeptembernek! Szerezz be pár új ruhadarabot is! Ha csak néhány perced van, shopping után próbáld ki az Arena Plaza óriás napágyait! Iktass be egy miniszabit, mint a népszerű műsorvezető, Ada, aki az utolsó pillanatokat is kihasználja a pihenésre: „Én mindig beiktatok még egy villámnyaralást! Pár nap Balaton vagy tengerpart, […] The post Töltődj fel, akár Ada appeared first on Life magazin.
08.29. 10:32
Lifemagazin.hu
Ezt az 7 dolgot minden szülőnek tudnia kell az <strong>iskolakezdés</strong> előtt
Ezt az 7 dolgot minden szülőnek tudnia kell az iskolakezdés előtt
Minden szülő szeretné jól csinálni. De vajon hogy kell?
08.29. 10:29
Glamouronline.hu
Friss időjárás-előrejelzés érkezett - ennek nagyon nem fog örülni
Hétvégén nem csak az iskola kezdődik el, de az időjárás is megváltozik, őszi időre számíthatunk - derül ki a köpönyeg.hu előrejelzéséből. Szerdán derült, ragyogóan napos lesz az idő, eső nem várható. Reggel ... ...
08.29. 10:16
Napi.hu
 Egy "tisztességtelen ajánlattal" indul az új tanév, fejüket fogják az igazgatók
Egy "tisztességtelen ajánlattal" indul az új tanév, fejüket fogják az igazgatók
Az oktatásért felelős államtitkár szerint jó irányba mennek a dolgok, a szakmai és szakszervezetek szerint ez csak akkor igaz, ha a "jó irány" a tönk széle. De mit várnak az iskolákban? Fővárosi és vidéki igazgatókat kérdeztünk pedagógushiányról, bérekről és a várakozásaikról.
08.29. 10:00
Hvg.hu
Kétperces helyesírási teszt: hány kérdésre tudjátok a választ?
Egy kis gyakorlás az iskola előtt: lássuk, mennyire vagytok jók nyelvtanból, odafigyeltetek-e, amikor helyesírási kérdésekről volt szó az órákon.
08.29. 07:25
Eduline.hu
Gajdics Ottó (Magyar Idők): Lecke haladóknak
Növeli, aki elfödi a bajt. De az is, aki a jót elhazudja. Legyen ez az új tanév első leckéje. [...] Bővebben!
08.29. 06:41
Mandiner.hu
Zseniális matekteszt: a kérdések könnyűnek tűnnek, pedig nem azok
Nem árt egy kis szellemi edzés a szeptemberi tanévkezdés előtt, ezért összeállítottunk egy kvízt, amellyel tesztelhetitek a matektudásotokat.
08.29. 01:35
Eduline.hu
Kezdődik az iskola. Nyomtatható éves tanévtervező Papírműhelytől
Lippai Janka kiadványszerkesztő hasznos nyomtathatója segít átlátni az előttünk álló tanév időbeosztását. Az éves tanévtervező PDF formátumban A/4 méretben azonnal nyomtatható. A 2017/2018-as tanév első tanítási napja 2017. szeptember 1. péntek, az utolsó tanítási napja 2018. június 15. péntek. Az őszi szünet 2017. október 30-tól 2017. november 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap…
08.28. 22:00
Eletszepitok.hu
Minden köznevelési intézményben lesz szélessávú internet
Legkésőbb a 2018/19-es tanév végére Magyarország minden köznevelési, szakképzési intézményébe eljut a szupergyors internetszolgáltatás a nagy sávszélességű adatátviteli lehetőséget biztosító kapcsolaton keresztül.
08.28. 18:40
Kemma.hu
 Deutsch ingyenes wifit ígért minden iskolába
Deutsch ingyenes wifit ígért minden iskolába
A 2018-2019-es tanév végére elvileg minden közoktatási intézménybe bekötik a gyors internetet és lesz wifi-hálózat is.
08.28. 18:30
Hvg.hu
Kezdődik az iskola: ezekre figyelj, ha elsős lesz a gyereked!
Még néhány nap és ismét itt a szeptember 1.  A gyerekek többsége elkeseredettem veszi tudomásul, hogy vége a szabadságnak, a későn kelésnek és korán fekvésnek, a szabad játéknak, a haveri kalandozásoknak vagy egyszerűen csak a láblógatásnak. Pár nap, és ismét hajnali ébresztő, gyors reggeli, rohanás időre, órákig padban ülés, különóra, esti hazaesés, leckeírás otthon, korai […]
08.28. 18:06
Anyanet.hu
Már zajlanak a fejlesztések, nemsokára minden iskolában lehet szélessávú internet
Legkésőbb a 2018/19-es tanév végére Magyarország minden köznevelési, szakképzési intézményébe eljut a szupergyors internetszolgáltatás a nagy sávszélességű adatátviteli lehetőséget biztosító kapcsolaton keresztül, valamint az épületen belüli wifi-rendszerek is kiépülnek - hangsúlyozta a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Székesfehérváron.
08.28. 15:55
Eduline.hu
Másfél év múlva minden magyar iskolában lesz szélessávú internet
Legkésőbb a 2018/19-es tanév végére Magyarország minden köznevelési, szakképzési intézményébe eljut a szupergyors internetszolgáltatás a nagy sávszélességű adatátviteli lehetőséget biztosító...
08.28. 15:45
Portfolio.hu
Deutsch Tamás: A 2018/19-es tanév végére mindenhol lesz szélessávú internet
40 ezer tanár megy majd továbbképzésre.
08.28. 15:30
Origo.hu
Hamarosan minden iskolában lehet szélessávú internet
Hamarosan minden iskolában lehet szélessávú internet
Legkésőbb a 2018/19-es tanév végére Magyarország minden köznevelési, szakképzési intézményébe eljut a szupergyors internetszolgáltatás a nagy sávszélességű adatátviteli lehetőséget biztosító kapcsolaton keresztül, valamint az épületen belüli wifi-rendszerek is kiépülnek - hangsúlyozta a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Székesfehérváron.
08.28. 15:22
Élőben.hu
Fogadja meg tippjeinket, és gördülékenyen indul majd a tanév
Elszakadt órarend, foltos ing, álmos lurkó – mindenre van ötletünk.
08.28. 13:50
Kemma.hu
 Gigantikus iskolafejlesztési program indul EU-s pénzből
Gigantikus iskolafejlesztési program indul EU-s pénzből
527 állami iskola újul meg EU-s pénzből, jelentette be az Emmi. 436 iskolát felújítanak, a többit kibővítik.
08.28. 13:40
Hvg.hu
Építési törmelékek között kezdik a tanévet a budakalászi gyerekek
Építési törmelékek között kezdik a tanévet a budakalászi gyerekek
Használhatatlan ebédlővel indul a tanév egy budakalászi iskolában. Az ebédlő fölé új tantermeket építenek, azonban öt nappal a tanévkezdés előtt még gyerekcipőben járnak a munkákkal.Forrás: Nők Lapja Café: Építési törmelékek között kezdik a tanévet a budakalászi gyerekek
08.28. 11:45
Nlcafe.hu
Veszünk és eladunk – sok pénz mozog <strong>iskolakezdés</strong>kor
Veszünk és eladunk – sok pénz mozog iskolakezdéskor
Augusztusban hagyományosan az iskolakezdés pörgeti a kiskereskedelem motorját. Ahogy pedig a Vatera legfrissebb felméréséből kiderül, a szülők közel fele (45 százalék) nyár végére hagyja a tanszerek beszerzését. A válaszadók 55 százaléka egy, 34 százaléka pedig két iskoláskorú gyermeknek vásárol iskolaszereket. Többségük 15.000–25.000 forintnyi összeget szán az iskolakezdésre, míg 72 százalékuk kizárólag új árucikkeket vásárol gyermekének. Ez egybecseng a KSH adataival, amelyek szerint az őszi tanévkezdés egy magyar családnak átlagosan 19.600 forintjába kerül gyermekenként.
08.28. 11:15
Piacesprofit.hu
Mire nem sajnálja a pénzt a magyar? Meg fogsz lepődni…
Mire nem sajnálja a pénzt a magyar? Meg fogsz lepődni…
Iskolakezdés, karácsonyi ajándékozás, fűtés, lakásfelújítás, esetleg nyaralás vagy valami más? Vajon mire költjük éves szinten a legtöbb pénzt? No és mire nyitjuk olyan nehezen és ritkán a pénztárcánkat? A Cofidis Hitel Monitor országos reprezentatív kutatásából ez is kiderült.
08.28. 11:00
Eletforma.hu
Drága a tanévkezdés
Szlovákiában az iskolakezdés költségei elérik a 100–150 eurót.
08.28. 10:40
Nepszava.hu
A tanévkezdés is veszélyes időszak
A traumatológusok tapasztalatai szerint a vakáció kezdetén és a tanév elején ugrik meg a gyermekbalesetek száma.
08.28. 10:12
Weborvos.hu
Már elfogadják a szeptemberi bérleteket
Az iskolakezdés miatt kiterjesztették az érvényességet a MÁV-Start, a GYSEV és a Volán cégek járatain.
08.28. 09:12
Mno.hu
Már mától használhatod a szeptemberi bérleted a helyközi járatokon
Már mától használhatod a szeptemberi bérleted a helyközi járatokon
A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban az iskolakezdés miatt döntött a vasúti és autóbuszos dolgozó és tanuló havibérletek érvényességének kiterjesztéséről. Az intézkedésnek köszönhetően a szeptemberi...
08.28. 08:50
Portfolio.hu
Bérlettel utazik? Ennek a hírnek örülni fog!
A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban az iskolakezdés miatt döntött a vasúti és autóbuszos dolgozó és tanuló havibérletek érvényességének kiterjesztéséről - adta hírül a tárca. Az intézkedésnek köszönhetően ... ...
08.28. 08:45
Napi.hu
Oviból suliba &- Így készüljünk az iskolakezdésre!
Az óvodalátogatás nem csak a képességek fejlesztésében és a szocializációs folyamatokban játszik nagy szerepet, hanem az iskolás éveket is előkészíti. Az iskolakezdés mégis okozhat nehézséget a kicsik számára, hiszen egy teljesen új világba csöppennek, amikor elsőosztályosokká válnak. Ez az időszak nem csupán fizikailag és szellemileg jelenthet plusz kihívást a gyerekeknek, hanem pszichésen is megterhelő lehet. Hogyan könnyíthető meg az átmenet? Mit tehet a szülő? Összefoglaló az iskolakezdéssel járó lelki megpróbáltatásokról.
08.28. 08:00
Anna.hu
<strong>Iskolakezdés</strong> – segítünk, hogy könnyebb legyen átvészelni
Iskolakezdés – segítünk, hogy könnyebb legyen átvészelni
Akinek már sokadik osztályos a gyermeke, valószínűleg rutinból csinálja az iskolakezdést. Abban a családban viszont, ahol kis elsős lesz idén, szeptemberben nagy lehet az izgalom. Összeszedtünk pár fontos gyakorlati dolgot, ami hasznunkra válhat iskolakezdéskor.Forrás: Nők Lapja Café: Iskolakezdés – segítünk, hogy könnyebb legyen átvészelni
08.28. 07:30
Nlcafe.hu
Oviból suliba - Készüljünk fel az iskolakezdésre!
Az óvodalátogatás nem csak a képességek fejlesztésében és a szocializációs folyamatokban játszik nagy szerepet, hanem az iskolás éveket is előkészíti. Az iskolakezdés mégis okozhat nehézséget a kicsik számára, hiszen egy teljesen új világba csöppennek, amikor első osztályosokká válnak. Ez az időszak nem csupán fizikailag és szellemileg jelenthet plusz kihívást a gyerekeknek, hanem pszichésen is megterhelő lehet. Hogyan könnyíthető meg az átmenet? Mit tehet a szülő? A WEBBeteg gyermekpszichológusának összefoglalója az iskolakezdéssel járó lelki megpróbáltatásokról.
08.28. 06:52
Csaladinet.hu
Kik kapják meg ma a családi pótlékot és a gyest az iskolakezdés miatt?
Az iskolakezdés miatt már ma, illetve holnap megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások: a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet).
08.28. 06:45
Eduline.hu
Egy a zászló, egyházi az iskola
Még öt éve is azt ígérte a Fidesz, hogy nem lesz elitista, bigott katolikus oktatás közpénzből.
08.28. 05:03
Nepszava.hu
Takarítót keres a József Attila iskola
A József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola intézményi takarítót keres.A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyFoglalkoztatás jellege:...
08.27. 23:46
Ittlakunk.hu
Elsős lesz? Így könnyítsd meg számára az <strong>iskolakezdés</strong>t!
Elsős lesz? Így könnyítsd meg számára az iskolakezdést!
Az iskolakezdés mégis okozhat nehézséget a kicsik számára, hiszen egy teljesen új világba csöppennek, amikor első osztályosokká válnak. Ez az időszak nem csupán fizikailag és szellemileg jelenthet plusz kihívást a gyerekeknek, hanem pszichésen is megterhelő lehet. Hogyan könnyíthető meg az átmenet? Mit tehet a szülő?
08.27. 17:00
Eletforma.hu
Új laptopot vagy tabletet vettél a tanévkezdés előtt? Komoly veszélyek fenyegetnek
A tanuláshoz ma már egyre inkább használt digitális eszközöket is sokan ilyenkor szerzik be. Biztonsági szakértők szerint a laptop, asztali gép, tablet, router és egyéb kiegészítők megvásárlása nem csak anyagi terhet, de egyben megoldandó veszélyforrást is jelent: akármekkora is a rohanás, érdemes rászánni néhány órát a biztonsági beállításokra - írja a hvg.hu.
08.27. 16:00
Eduline.hu
Évtizedek óta nem látott iskolaépítési program kezdődik
Az új tanév apropóján nagyinterjút adott a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
08.27. 14:42
Gondola.hu
Hétfőn utalják a szeptemberi családtámogatásokat
Az előrehozott utalás csaknem 1,3 millió családnak jelent majd könnyebbséget a tanévkezdés előtti napokban.
08.27. 13:55
Kemma.hu
Ötödével is lehet olcsóbb az <strong>iskolakezdés</strong>
Ötödével is lehet olcsóbb az iskolakezdés
Közeleg a szeptember, sok család már javában készül ilyenkor az iskolakezdésre, amely több tízezer forinttal is megterhelheti a családi költségvetést. A tanulók ruháztatása, a füzetek, könyvek és írószerek beszerzése nemcsak az évnyitó előtt, hanem év közben is sok kiadással jár a szülőknek – pedig lehet olcsóbb is az iskolakezdés.
08.27. 12:10
Piacesprofit.hu
Iskolás lesz a gyerek? Így alakítsuk át a szobáját
Iskolás lesz a gyerek? Így alakítsuk át a szobáját
Már csak napok kérdése és kezdődik az új tanév. Ha megállunk a gyerekszoba közepén és körbenézünk a milliónyi játék között, könnyen érezhetjük azt, hogy a helyiség többé nem alkalmas a megváltozott igények és feladatok ellátására. De semmi pánik, az újHÁZ Centrum szakértői összegyűjtöttek egy csokornyi praktikus megoldást, amit érdemes figyelembe vennünk, ha gyerekszoba-átalakításba vágjuk a fejszénket.
08.27. 11:00
Eletforma.hu
Még iskolakezdés előtt, már jövő hét elején utalják a családtámogatásokat
Hétfőn, illetve kedden megérkeznek a családokhoz a szeptemberi családtámogatások: a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet).
08.27. 00:00
Babanet.hu
 Diáklányt zaklathatott egy hódmezővásárhelyi iskola tanára
Diáklányt zaklathatott egy hódmezővásárhelyi iskola tanára
A tanár azt kérte a lánytól, hogy mutassa meg a mellét. Az ügyben nyomoz a rendőrség is.
08.26. 22:00
Hvg.hu
Segítenek a gyerekeknek a biztonságos közlekedésben a rendőrök és a polgárőrök
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság augusztus 24-én a Tatai Üdülési és Oktatási Központban tájékoztatta a megye polgárőreit a 2017/2018-as évi iskola rendőre programról.
08.26. 12:30
Kemma.hu
Missed ab
Évek óta vágytam már babára, de valahogy sosem volt megfelelő az időzítés. Vagy albérletben laktunk, vagy a munka és az iskola mellett nem fért volna bele a képbe. Valami ok mindig volt, amiért halogattuk. Több mint egy évvel ezelőtt végre mind a ketten úgy ítéltük meg, hogy most már bele merünk vágni. A cikk olvasása
08.26. 09:08
Hoxa.hu
 20-30 ezer forintnál jóval nagyobb teher lehet az <strong>iskolakezdés</strong>, és nem is csak anyagilag
20-30 ezer forintnál jóval nagyobb teher lehet az iskolakezdés, és nem is csak anyagilag
A különböző felmérésekben szereplő 20-30 ezer forintos összegnél jóval nagyobb terhet jelenthet a családok számára a szeptemberi iskolakezdés, hiszen a tanuláshoz ma már egyre inkább használt digitális eszközöket is sokan ilyenkor szerzik be. Biztonsági szakértők szerint a laptop, asztali gép, tablet, router és egyéb kiegészítők megvásárlása nem csak anyagi terhet, de egyben megoldandó veszélyforrást is jelent: akármekkora is a rohanás, érdemes rászánni néhány órát a biztonsági beállításokra.
08.26. 08:25
Hvg.hu
Marosvásárhelyi iskolaügy - Tüntetnek a szülők
Tüntetésbe kezdtek pénteken a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnáziumban tanuló gyermekek szülei amiatt, hogy három héttel a tanévkezdés előtt továbbra is rendezetlen az iskola helyzete.
08.26. 03:00
Profitline.hu
Új iskolák jelentkezését várják
Szeptember 8-ig lehet jelentkezni a Microsoft Innovatív Iskola Programjára. A Herman Ottó Általános Iskola már teljesítette az első digitális tanévet.
08.25. 19:00
Hetivalasz.hu
Tüntetésbe kezdtek a marosvásárhelyi szülők
Az iskola miatt demonstráltak.
08.25. 18:50
Origo.hu
Iskolakezdés: ezt tartsa szem előtt írószervásárláskor!
Megfelelő eszközökkel az iskolai feladatok is könnyebben mennek – cikkünkből megtudhatja, milyen szempontok alapján válasszon írószereket a gyerek számára.
08.25. 16:05
Kemma.hu
Marosvásárhelyi iskolaügy - Tüntetésbe kezdtek a szülők
Tüntetésbe kezdtek pénteken a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnáziumban tanuló gyermekek szülei amiatt, hogy három héttel a tanévkezdés előtt továbbra is rendezetlen az iskola helyzete
08.25. 16:01
Gondola.hu
Ennyibe kerül az <strong>iskolakezdés</strong>
Ennyibe kerül az iskolakezdés
A magyar szülők többsége 15-25 ezer forintnyi összeget szán az iskolakezdésre, és 72 százalékuk kizárólag új árucikkeket vásárol gyermekének. A KSH adatai szerint az őszi tanévkezdés egy magyar családnak átlagosan 19.600 forintjába kerül gyermekenként.  
08.25. 15:44
Mmonline.hu
Berlin a prostituáltak ellen épít kerítést
Berlin a prostituáltak ellen épít kerítést
Kerítéssel kénytelen védekezni az egyik berlini iskola a környék prostituáltjai ellen, miután az örömlányok rendszeresen bejárnak kuncsaftjaikkal az intézmény területére.Forrás: Nők Lapja Café: Berlin a prostituáltak ellen épít kerítést
08.25. 14:15
Nlcafe.hu
 Budapest a legolcsóbb város egy európai egyetemistának, mutatjuk a számokat
Budapest a legolcsóbb város egy európai egyetemistának, mutatjuk a számokat
Hamarosan kezdődik a felsőoktatási tanév is, ezért a Le Figaro átvizsgálta az Uniplace francia portál vendégdiákok megélhetési költségeire vonatkozó elemzését. Az Uniplace azt vizsgálta, melyik az az öt európai egyetemi város, ahol egy Erasmus-ösztöndíjas diák a lehető legkisebb költségvetésből is normálisan meg tud élni.
08.25. 13:40
Hvg.hu
Tényleg "csak" 15 ezer forintba kerül diákonként a tanévkezdés?
Iskolásonként 15 300 forint volt az iskoláztatási költség tavaly a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közölt összesítése szerint.
08.25. 13:30
Eduline.hu
Új tanév, új gyerekszoba
Új tanév, új gyerekszoba
Kezdődik a tanév, de a gyerekszoba felújítását nem jó az utolsó pillanatokra hagyni. Érdemes néhány szakértői tippet megfogadva újragondolni a gyerekszobát és a tanulósarkot, hiszen a profik sokat segíthetnek a költséghatékony, mégis mutatós végeredmény elérésében.
08.25. 13:00
Eletforma.hu
Az iskolakezdést támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet
Már hétmillió forint érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! címmel meghirdetett országos pénzadománygyűjtésére – mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 csatorna péntek reggeli műsorában.
08.25. 11:30
Kemma.hu
A szocialista oktatás mellett tüntetnek a kétfarkú kutyák
A szocialista oktatás mellett tüntetnek a kétfarkú kutyák
Tüntetéssel támogatná a kormány oktatáspolitikáját és a „szocialista oktatást” a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. A megmozdulást egy olyan kéttannyelvű iskola elé szervezik, ahol elmondásuk szerint egy „tapasztalat nélküli, orosz szakos idősügyi szakértőt” neveztek ki igazgatónak. [...] Bővebben!
08.25. 10:02
Mandiner.hu
Állás a kerületben: tanítót venne fel a Csata utcai iskola
Tanítót keres a Csata utcai Általános Iskola: a teljes munkaidejű közalkalmazotti állásra szeptember 5-ig lehet pályázni.Pályázati feltételek:főiskola, tanító - ember és természet...
08.25. 09:39
Ittlakunk.hu
Portást venne fel a Miskolci utcai iskola
Zuglói iskola portás állást hirdetett. A határozatlan idejű közalkalmazotti munkára szeptember 6-ig várják a pályázókat. Középfokú képesítéssel lehet pályázni az állásra, az alábbi módon:...
08.25. 09:26
Ittlakunk.hu
Vörös riasztás az oktatásban
Növekvő tananyag, érthetetlen és rosszul szerkesztett tankönyvek, elavult és túl sok adat, leckedömping és túlterhelt gyerekek. A család és az iskola egymásra mutogat. A tanulás és a boldog, kiegyensúlyozott gyerekek mérlege nem áll túl jól.
08.25. 09:14
Csaladinet.hu
Tanítót keresnek kőbányai iskolába
A Kőbányai Szervátiusz Jenő Általános Iskola tanítót keres délutáni foglalkoztatásra (napközi). A határozott idejű közalkalmazotti munkára szeptember 5-ig lehet jelentkezni.Pályázati feltételek:...
08.25. 09:10
Ittlakunk.hu
A holokauszttal viccelődtek a patinás iskola diákjai
Botrányos sörpingpong-meccsek miatt óriási a felháborodás Atlantában.
08.24. 18:30
Origo.hu
Oviból suliba - Készüljünk fel az iskolakezdésre!
Az óvodalátogatás nem csak a képességek fejlesztésében és a szocializációs folyamatokban játszik nagy szerepet, hanem az iskolás éveket is előkészíti. Az iskolakezdés mégis okozhat nehézséget a kicsik számára, hiszen egy teljesen új világba csöppennek, amikor elsőosztályosokká válnak. Ez az időszak nem csupán fizikailag és szellemileg jelenthet plusz kihívást a gyerekeknek, hanem pszichésen is megterhelő lehet. Hogyan könnyíthető meg az átmenet? Mit tehet a szülő? A WEBBeteg gyermekpszichológusának összefoglalója az iskolakezdéssel járó lelki megpróbáltatásokról.
08.24. 16:04
Webbeteg.hu
Sipos: biztonságos tanév elé nézünk
Stabil a köznevelés helyzete Magyarországon, biztonságos tanévnek nézünk elébe - mondta a pedagógusképzés, a pedagógus-továbbképzés és a köznevelési ágazati-szakmai stratégiák fejlesztésével kapcsolatos feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztos Kaposváron csütörtökön
08.24. 15:10
Gondola.hu
Nyerj időt! Készülj már most az <strong>iskolakezdés</strong>re!
Nyerj időt! Készülj már most az iskolakezdésre!
Alig több mint egy hét, és kezdődik az iskola. Újra előkerül az uzsonnásdoboz, amit jó lenne mindennap tartalmas ételekkel megtölteni, és bár a szendvicseket még korai lenne most megkenni, néhány dolgot már akár a hétvégén elkészíthetünk. Hoztunk pár tippet, hogyan nyerhettek egy kis időt azzal, ha most előre dolgoztok egy picit.Forrás: Nők Lapja Café: Nyerj időt! Készülj már most az iskolakezdésre!
08.24. 14:00
Nlcafe.hu
Állás: informatika és/vagy technika szakos tanárt keres a Két Tannyelvű
A Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskola informatika-technika vagy informatika-bármely vagy technika-bármely szakos általános iskolai tanárt venne fel határozatlan időre, teljes...
08.24. 13:57
Ittlakunk.hu
Több százezres kiadást is jelenthet a tanévkezdés, sokan hitelt vesznek fel
Évről évre több család kényszerül hitel felvételére az őszi iskolakezdés előtt, az egyetem elkezdése több százezres kiadást is jelenthet.
08.24. 13:00
Eduline.hu
György herceg iskolába készül - közel 6 millió forintba kerül majd egy tanév
György herceg iskolába készül - közel 6 millió forintba kerül majd egy tanév
Nagy-Britannia jövendő uralkodójának iskoláját egy kalauz "nyüzsgő, kissé kaotikus" intézményként jellemzi.
08.24. 11:43
Kisalfold.hu
György herceg iskolába készül - közel 6 millió forintba kerül majd egy tanév
György herceg iskolába készül - közel 6 millió forintba kerül majd egy tanév
Nagy-Britannia jövendő uralkodójának iskoláját egy kalauz "nyüzsgő, kissé kaotikus" intézményként jellemzi.
08.24. 11:43
Delmagyar.hu
<strong>Iskolakezdés</strong>: hétfőn elutalják a családtámogatásokat
Iskolakezdés: hétfőn elutalják a családtámogatásokat
Korábban megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások: a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) - jelentette be az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.
08.24. 10:47
Piacesprofit.hu
Segítség! Nyakunkon az iskola!
Segítség! Nyakunkon az iskola!
És újra ezek az augusztus végi kérdések: földrajzból sima vagy vonalas füzeted volt? Nagy alakú vagy kicsi? Spirál? Hogy tanárfüggő???!!! Ne szívass! a leckefüzet milyen mintájú legyen? Hogy nem kell, mert megjegyzitek...aha... órarend jöhet vagy azt is emlékezetből toljátok idén? körződ megvan? Hogy nem tudod, jó-e? Tudsz vele kört rajzolni vagy nem? volt egyáltalán tavaly uzsisdobozotok??? Volt. Hova tettétek? Jó, akkor idén nem lesz, már úgyis nagyok vagytok. biztos, hogy még nyolcadikban is kell rajzdoboz??? Igen, azt tudom, hogy hatodikban úgyis kell... Bence, Te most hatodikos leszel? Még jó, hogy időben tisztáztuk. Rajzdobozról mit tudsz? Hogy ugyanaz kell bele mint tavaly? Köszi! Áááá, hazahoztad júniusban a tavalyit. Na nézzük mi van benne! Egy halom összegyűrt papír, egy olló, még egy kis papír, pár kitört hegyű ceruza...ennyi...hogy minden mást elhasználtál....de mi az a minden más??? Hogy mire emlékszel? Kicsinek találta tavaly a rajztanár az ecsetmosó tálat? Tényleg már én is emlékszem, hétfő estéről kedd reggelre kellett megennünk fél kiló konzervbarackot...biztos hogy idén is ő lesz a rajztanárod? a tornazsákotok hol van? Basszus, ebbe hogy fér bele egy 45-ös tornacipő??? Ráadásul fehér talpú...ne kezdjük újra, hogy a tornacipőben úgysem lehet focizni... tesiórán tornacipőben leszel!....ha kapunk negyvenötöst...és fehér talpút... ohhh, a fehér ingeiteket kinőttétek? Persze. Hogy a fekete gatyát is? És az öveket sem találjátok? Oké, de idén már nem sportcipőben mentek évnyitóra. Nekem meg a narancssárga sportcipőd a ciki! Egy órára is! az iskolatáskáitok rendben vannak? Mutassátok! Miért nem etted meg a szendvicset júniusban? hogy milyen papírt találtál? Nyári ajánlott olvasmányok? És a kötelező is! Olvasónaplóval. Sűrű heted lesz, fiam. Hogy szerintem az olvasónaplónak készen kell-e lennie szeptember elsejére? Szerinted melyikünk jár suliba!? Azért ne aggódj, elsejére biztos nem kell, maximum negyedikére... a tolltartóitokba válogassatok össze a fiókjaitok mélyén elszórva található kb. 138 db megkezdett ceruzakészletből egy-egy használhatót...ecseteket is bátran gyűjtsetek! a tavalyról megmaradt csomagolópapír és a füzetcímkék jók lesznek? Hogy azóta már nem pont ugyanazok játszanak a Real Madridban??? Pont leszarom. Persze, hogy csak viccelek. A 8a vagy 8b illetve 6a vagy 6b kihívást örömmel terjesztem ki focistákra is. Igen, én is szeretlek!!! Hogy akkor mit süthetnék???!!! Tudtad, hogy már csak egy hét van hátra a nyári szünetből? Viki További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
08.24. 09:00
Bezzeganya.postr.hu
<strong>Iskolakezdés</strong>
Iskolakezdés
Egyenlő pályák, egyenlő esélyek. Csakhogy van, aki a startvonalról indul, és van, aki egy kissé messzebb eső faluból.
08.24. 08:58
Mno.hu
Kezdődik az iskola, ezért tűzszünetet kötöttek a felek
Kijev, Moszkva és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselőiből álló úgynevezett kontaktcsoportban szerdán megállapodtak, hogy augusztus 25-re virradóan újabb tűzszünet lép...
08.24. 07:03
Portfolio.hu
Még tart a vakáció, muszáj már tanulni?
Még tart a vakáció, muszáj már tanulni?
Ahogy közeledik az augusztus vége, úgy kerül egyre többször szóba az iskola. A boltok már javában hirdetik a tanszerakciókat, és a szülők azon kapják magukat, hogy újra katonás rendbe kell illeszteni a napokat. Sokakban felmerül, hogy a vakáció utolsó napjaiban hogyan hangolódjanak az iskolára, kell-e ismételni, tanulni.Forrás: Nők Lapja Café: Még tart a vakáció, muszáj már tanulni?
08.24. 07:00
Nlcafe.hu
Tűzszünetet hoz az iskolakezdés
Az úgynevezett normandiai négyek telefonon egyeztettek a donbászi helyzetről.
08.24. 05:35
Nepszava.hu
Úgy tűnik, megoldódik a hiperaktív kisfiú ügye, akit korábban egy iskola sem akart felvenni
Megoldódni látszik annak a hatéves hiperaktív kisfiúnak az ügye, akit egyetlen környékbeli iskola sem akart felvenni - írja a 444.hu.
08.23. 21:10
Eduline.hu
A szoptatás lelki kielégülés is az újszülötteknek
Ezen a szerdán nem diákoktól, hanem még a jóval fiatalabb korosztálytól volt olykor hangos a Balassi Bálint Általános Iskola aulája. Az egri védőnők ugyanis egy egész délelőtt az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel az édesanyák figyelmét.
08.23. 19:45
Heol.hu
Sokak számára hitelfelvétellel indulhat a tanév
Sokak számára hitelfelvétellel indulhat a tanév
Érdemes tüzetesen összehasonlítani a bankok ajánlatait, mert jelentősek a különbségek.
08.23. 19:30
Mno.hu
Megoldódni látszik a hiperaktív kisfiú ügye, akit egy iskola sem akart befogadni
Az első osztály készülő Gábor édesanyja a parasznyai iskola elutasítása után végigjárta a környékük iskoláit, de sehol sem akarták fogadni a sajátos nevelési igényű kisfiát.
08.23. 18:45
Hvg.hu
Péntektől nem lehet behajtani a Fény utcába
Nem lehet majd áthajtani gépjárművel a Fény utcán a Lövőház utca és a Kis Rókus között augusztus 25-én, péntektől.Még az iskolakezdés előtti hétvégén elvégzik a Millenáris Széllkapu beruházás...
08.23. 17:48
Ittlakunk.hu
"Buliforradalom": diákfesztivált tartanak a Városligetben
Közéleti diákfesztivált rendeznek szeptember első hétvégéjén a Városligetben lévő Napozótéren, ahol beszélgetéseket, civil workshopokat tartanak többek között az oktatásról, az iskola demokráciáról és a kivándorlásról.
08.23. 16:20
Eduline.hu
Diószegi Horváth Nóra (Kettős Mérce): Még el se kezdődött a tanév, máris átverte a pedagógusokat a kormány
A szakma becsületét oly nagyon visszaállítani akaró oktatási kormányzat ehhez képest mindent megtesz azért, hogy a felelősséget a pedagógusokra hárítsa. [...] Bővebben!
08.23. 13:33
Mandiner.hu
Digitális <strong>iskolakezdés</strong>: erre érdemes figyelni!
Digitális iskolakezdés: erre érdemes figyelni!
Digitális iskolakezdés – számos szupermarket és webáruház hirdeti a jobbnál jobb akciókat. Laptopok, asztali gépek, wifi routerek és kiegészítők. Bár a gyermekek általában örülnek az újonnan vásárolt eszközöknek, fontos, hogy megtanítsuk őket a biztonságos használatra is.  
08.23. 13:28
Mmonline.hu
Nem találnak iskolát a hiperaktív kisfiúnak
Nem találnak iskolát a hiperaktív kisfiúnak
Egy hét múlva kezdődik az iskola, a kis Letső Gábor pedig nem tudja még, hogy hova fog járni iskolába az óvoda után, mert sehova sem akarják felvenni. Jelentkezését azért utasítják el mindenhonnan, mert a kisfiú hiperaktív, és sajátos nevelési igényű (SNI).Forrás: Nők Lapja Café: Nem találnak iskolát a hiperaktív kisfiúnak
08.23. 13:07
Nlcafe.hu
Digitális iskola: tanítsuk meg a gyereknek a biztonságos kütyühasználatot
Digitális iskola: tanítsuk meg a gyereknek a biztonságos kütyühasználatot
A különböző felmérésekben szereplő 20-30 ezer forintos összegnél jóval nagyobb terhet jelenthet a családok számára a szeptemberi iskolakezdés, hiszen a tanuláshoz ma már egyre inkább használt digitális eszközöket is sokan ilyenkor szerzik be. A laptop, asztali gép, tablet, wifi router és egyéb kiegészítők megvásárlása azonban nem csak anyagi terhet, de egyben veszélyforrást, az egyre több iskolában bevezetett Elektronikus Osztálynapló pedig információvédelmi kihívásokat is jelent a családok számára – figyelmeztet Solymos Ákos, a QUADRON Kibervédelmi Szolgáltató Kft. tanácsadás üzletágvezetője.
08.23. 12:10
Piacesprofit.hu
Egyetlen iskola sem akar fogadni egy hatéves hiperaktív kisfiút Borsodban
Megalázó tortúrán kell átmennie egy hatéves, hiperaktív kisfiúnak, akit egyetlen környékbeli általános iskola sem akar fogadni, pedig hivatalos papírja van arról, hogy iskolaérett, és hogy a többi tanulóval együtt, integráltan oktatható.
08.23. 11:30
Eduline.hu
<strong>Iskolakezdés</strong>: így készítsd fel a gyerekedet rá testben és lélekben
Iskolakezdés: így készítsd fel a gyerekedet rá testben és lélekben
A tanévkezdéssel járó megváltozott napirend, a követelmények, az új közösség testileg és lelkileg is próbatétel a gyermekeknek, különösen az elsősöknek. Hogyan készítsük fel gyermekünket az iskolakezdésre? Ebben segít Antal Emese dietetikus, szociológus.Forrás: Nők Lapja Café: Iskolakezdés: így készítsd fel a gyerekedet rá testben és lélekben
08.23. 09:45
Nlcafe.hu
Pótfelvételi: középiskolás diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium
Pótfelvételit hirdet középiskolásoknak az ország egyik legismertebb tehetséggondozó intézménye, a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A társadalmi, gazdasági és politikai kérdések iránt nyitott diákok augusztus 27-ig jelentkezhetnek az intézmény e-learningen alapuló, iskola mellett végezhető ingyenes képzéseire.
08.22. 22:55
Profitline.hu
Egy iskola sem akar fogadni egy hatéves hiperaktív kisfiút Borsodban
Megalázó helyzetbe került egy hatéves kisfiú a szüleivel, miután a hiperaktív gyermeket felvették a parasznyai általános iskolába, majd közölték, hogy mégse járhat oda a gyermek. Egy sor másik iskola is nemet mondott eddig.
08.22. 22:20
Hvg.hu
Tüntettek ellene, most igazgatónak nevezték ki
Tüntettek ellene, most igazgatónak nevezték ki
Algyőn hiába tiltakoztak a szülők és a diákok is, az lett az iskola igazgatója, akivel osztályfőnökként sem voltak elégedettek.
08.22. 20:16
Hir24.hu
Megint zűrzavar lesz az érettségin az atlaszok miatt? Balogot kérdezik a történelemtanárok
"Az idei tanév érettségi vizsgáin használhatóak lesznek-e az állami kiadású (OFI) atlaszok mellett más, a diákok által korábban alkalmazott történelmi atlaszok is?" - teszi fel a kérdést a Történelemtanárok Egylete a Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek címzett nyílt levelében.
08.22. 19:55
Eduline.hu
Idén nyaralásra és lakásfelújításra költenénk többet
A magyarok közül a legtöbben (28 százalék) nyaralásra terveznek költeni az idén, ezt követően az iskolakezdés és a lakásfelújítás (17-17 százalék) szerepel a tervezett kiadások között - derült ki a Cofidis az MTI-hez eljuttatott kutatásából.
08.22. 18:05
Profitline.hu
34 iskolacucc 1000 forint alatt
34 iskolacucc 1000 forint alatt
Hamarosan itt az iskolakezdés, ami lássuk be, nem egyszerű dolog. Egy csomó mindenre van szükség, segítség képen összegyűjtöttem egy csomó sulicuccot 1000 forint alatt.Forrás: Nők Lapja Café: 34 iskolacucc 1000 forint alatt
08.22. 12:00
Nlcafe.hu
Vicces „vissza a suliba” fotók, amik tökéletesen összefoglalják, hogy éreznek a gyerekek az <strong>iskolakezdés</strong> iránt
Vicces „vissza a suliba” fotók, amik tökéletesen összefoglalják, hogy éreznek a gyerekek az iskolakezdés iránt
Ezek a gyerekek nem rejtik véka alá, hogy egyáltalán nem dobja fel őket a sulikezdés!Forrás: Nők Lapja Café: Vicces „vissza a suliba” fotók, amik tökéletesen összefoglalják, hogy éreznek a gyerekek az iskolakezdés iránt
08.22. 10:45
Nlcafe.hu
Zseniálisan reagáltak a fiúk az iskola szexista dress code-jára
Zseniálisan reagáltak a fiúk az iskola szexista dress code-jára
Összesen 20 lányt küldtek haza a tanítás első napján a kaliforniai gimnáziumból, mert ejtett vállú felsőikkel megsértették az iskola dress code-ját. Így vágtak vissza a fiúk!Forrás: Nők Lapja Café: Zseniálisan reagáltak a fiúk az iskola szexista dress code-jára
08.22. 09:00
Nlcafe.hu
Fesztivál kicsiknek és nagyoknak, kikapcsolódás felelősen gondolkodóknak!
Mi lehetne szorosabb kapocs a családban, mint a tartalmasan együtt töltött szabadidő, a közös evés-ivás, játék, nevetés! Egy ilyen alkalom a Vingardium Borliget szeptember első hétvégéjén, az iskolakezdés és az őszi hajtás indulása előtti utolsó pillanatban. Az Erzsébetliget fái alatt a borászatok mellett számtalan program és kiállító várja a családjukért, magukért felelősen gondolkodókat.
08.22. 08:12
Csaladinet.hu
Szuper irodalmi teszt: meg tudjátok mondani a szerzőt egy idézet alapján?
Akár tetszik, akár nem, hamarosan itt az új tanév. Ezért összeszedtünk pár idézetet versekből és regényekből - felismeritek a szerzőt?
08.22. 06:00
Eduline.hu
Itt a feketeleves: van, ahol több százezer forintba kerül a jogsi megszerzése
Van olyan autós iskola, ahol a diákok alig több mint 6 százaléka tudja sikeresen letenni a jogosítványhoz szükséges elméleti vizsgát. És a gyakorlati vizsgán sem sokkal jobb a helyzet. Vannak, akik 110 ezerért hirdetik a jogsi megszerzését, de a valóságban átlagosan 130-150 ezer forintból jöhet ki inkább, sőt van, ahol ennek többszörösét költik el a diákok - írja a hvg.hu.
08.22. 06:00
Eduline.hu
Bevásárlólista tanévkezdéshez
Bevásárlólista tanévkezdéshez
Számtalan teendő van egy első osztályos gyerek iskolakezdése körül, amelyek közül csak az egyik a különféle tanfelszerelések megvásárlása. Ez ráadásul talán a legegyszerűbb és a legjobban tervezhető tétel a költségek szempontjából is, hiszen a legtöbb iskola már jó előre komplett listát ad ki a szülőknek arról, hogy a gyermeknek mire lesz szüksége. Szerezd be ennek a listának a tételeit, de ne feledkezz meg arról sem, hogy ezenkívül még sok más dolog is lesz, amit meg kell vásárolnod. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze.Forrás: Nők Lapja Café: Bevásárlólista tanévkezdéshez
08.21. 17:18
Nlcafe.hu
<strong>Iskolakezdés</strong> – így spórolhatsz a költségeken
Iskolakezdés – így spórolhatsz a költségeken
Idén nyár végén is előkerül a papír és ceruza, hogy megpróbáljuk kiszámolni, mennyibe is kerül majd a gyerek beiskolázása. Vannak tételek, amelyek könnyen kalkulálhatók – elsősorban a tanszerek –, míg másoknál egészen széles skálán mozoghatnak a költségek. Megmutatjuk, hogyan spórolhatsz meg szép summát ez utóbbiakon!Forrás: Nők Lapja Café: Iskolakezdés – így spórolhatsz a költségeken
08.21. 17:17
Nlcafe.hu
Ezt a videót érdemes megnézni: "tudod milyen, mikor a szégyenérzet sarokba állít?"
Iskolakezdés előtt tette közzé a 2015-ös Ki Mit Tube-győztes fiatal pécsi slammer a videóüzenetét.
08.21. 14:50
Eduline.hu
Péntekre esik az első tanítási nap – szülői kisokos a tanévre
Péntekre esik az első tanítási nap – szülői kisokos a tanévre
Idén szeptember elseje péntekre esik, így egy pénteki napon kezdődik az iskolások számára a tanév, az első tanítási nap után pedig már jön is a hétvége. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2017/2018-as tanévre vonatkozó tervezete alapján az alábbi dátumokra érdemes figyelni a szülőknek.Forrás: Nők Lapja Café: Péntekre esik az első tanítási nap – szülői kisokos a tanévre
08.21. 13:55
Nlcafe.hu
Hitelből indul a tanév
Augusztus második felében már sokan kezdenek készülni a szeptemberi iskolakezdésre. A tanévkezdés előtti hetek különösen megterhelőek anyagi szempontból, hiszen közel húszezer forint megy el ilyenkor iskoláztatással kapcsolatos költségekre már egy gyerek esetén is.  
08.21. 13:03
Mmonline.hu
Iskolás lesz a gyerek? Így alakítsuk át a szobáját!
Iskolás lesz a gyerek? Így alakítsuk át a szobáját!
Bár még javában dübörög a nyár, vészesen közeledik a tanévkezdés. Ezzel párhuzamosan pedig sok szülő kapkod a levegő után, hiszen bár úgy tűnik, gyermekük még csak most kezdte az óvodát, szeptembertől mégis az iskolapadba fog ülni.
08.21. 09:50
Lakaskultura.hu
4+1 tipp, hogy zökkenőmentesen induljon a tanév!
Hamarosan becsengetnek az iskolába - a zökkenőmentes tanévkezdés érdekében 4+1 tippet olvashatnak az alábbi cikkben.
08.20. 22:28
Csaladinet.hu
Igen, jól hallottad, pénteken kezdődik az új tanév!
Igen, jól hallottad, pénteken kezdődik az új tanév!
Elkészült a kormány tervezete a következő tanév rendjéről, melyet már több fórumon is elég korán nyilvánosságra hoztak. Sokan meglepődtek, hogy a hét utolsó munkanapjára esik az első tanítási nap, de hát a rendnek meg kell lennie a 2017/18-as tanévben is. Mutatjuk is a legfontosabb dátumokat és a szünetek időpontjait.
08.20. 13:00
Eletforma.hu
Igen jól szerepeltek a Lesznai diákjai
A Lesznai Anna iskola névadójuk verséből vette mottóját: Tudom, hogy van út, mely célhoz vezet.
08.20. 11:55
Heol.hu
„Kiderült, hogy ez egy történelmi dolog”
Az Ady Endre Általános Iskola tanulói augusztus 20 alkalmából előadták az István a királyt, Szörényi Levente pedig tanácsokkal látta el őket. [...] Bővebben!
08.20. 08:35
Kulturpart.hu
10 klassz iskolatáska típus: ki mit hord idén?
Ilyenkor, tanév elején, minden valamirevaló szülő a vadászmezőkre lép egy igazán strapabíró, - s ami még fontosabb, - megfelelően termetes iskolatáska után.
08.19. 22:10
Ezoterikus.hu
Nagy változások jöhetnek, teljesen átszabhatják az iskolai rendszert
Nem minden évfolyamon lesz kötelező az egész napos iskola, jön a kötelező középiskolai felvételi, átalakulhat a tanítási szünetek rendje - az elmúlt hetekben-hónapokban legalábbis ilyen közoktatási javaslatok kerültek elő. Ha mindegyikre rábólint a kormány, nagy változások jönnek az iskolákban.
08.19. 21:45
Eduline.hu
Hét dolog, amit meg kell(ene) tenned a nyári szünet utolsó hetében
Vészesen közeledik a szeptember elseje, vagyis az új tanév első tanítási napja. Addig azonban van még néhány dolog, amit érdemes megtennetek.
08.19. 21:45
Eduline.hu
Sommelier-bajnok: A győzelem még szerényebbé teszi az embert…
Sommelier-bajnok: A győzelem még szerényebbé teszi az embert…
Hogy milyen egy sommelier-bajnokság belülről, a győztes szemével? Hogyan lehet felkészülni rá, és milyen váratlan – vagy akár vicces – szituációk fordulhatnak elő? Melyik iskola a sommelier-k „jedi-képzője”? Mindez kiderül, interjúnkból, amelyben Horváth Máté országos sommelier bajnok, a budapesti MÁK Bisztró munkatársa mesél az Év Sommelier-je 2017 verseny és az Európa-bajnokság legemlékezetesebb pillanatairól, valamint a munkájáról és a Tokaji Borvidékhez fűződő kapcsolatáról.
08.19. 19:00
Eletforma.hu
Nagy Zoltán nevét viseli ezentúl az iskola
Szabó Zsolt: célunk, hogy Erken további fejlesztések valósuljanak meg.
08.18. 20:35
Heol.hu
Erken új iskolaépületet és tornatermet adtak át
A kormány számára kiemelt jelentőségű feladat a jövő nemzedékek nevelésének, egészséges fejlődésének támogatása, és ehhez korszerű infrastrukturális háttér biztosítása - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a helyi általános iskola új épületének és tornatermének pénteki átadó ünnepségén, a Heves megyei Erken.
08.18. 20:10
Profitline.hu
Akcióban a KiMitTube sztárja
Három nap alatt már több mint negyvenezren nézték és több ezren osztották meg Youtube-on és Facebookon Bánki Benjámin népszerű slammer videóüzenetét. A pécsi diák osztályteremben rögzített slampoetry videóüzenetével az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójához csatlakozott.  
08.18. 15:31
Mmonline.hu
Egy hét múlva startol a dm GyereKi!
Nyárzáró Családi Fesztivál Velencén az iskolakezdés előtti utolsó hétvégén.
08.18. 09:24
Elelmiszeronline.hu
Iskolakezdés együtt
Az első két napban 2,5 millió forint érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtésére.
08.18. 05:15
Nepszava.hu
NAT, NAT-abb
NAT, NAT-abb
Hol itt a probléma? A jó iskola az életre készít fel, hát nem? Ez az iskola erre az életre.
08.17. 20:57
Mno.hu
Életre kelő kőbányai porcelángyártás
A nyári szünetben a Janikovszky iskola táborozói ellátogattak a Witeg-Kőporc gyárba, erről számolt be a 10kerkult.De mi is ez a gyár tulajdonképpen?Az 1838-as nagy árvíz után, amikor a főváros...
08.17. 18:48
Ittlakunk.hu
Állás: takarítót keres a Hajós suli
A Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola takarítót keres határozatlan idejű, közalkalmazotti állásra, teljes munkaidőbe. A szerencsés jelentkezőnek a tantermeket, folyosókat...
08.17. 16:56
Ittlakunk.hu
2,5 millió forint érkezett az országos pénzadománygyűjtésre
Az első két napban 2,5 millió forint érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! címmel, hatodszorra meghirdetett országos pénzadománygyűjtésére - mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
08.17. 16:55
Profitline.hu
Összefogásra hív a Katolikus Karitász az iskolás gyermekekért
Már csak néhány hét és kezdődik az iskola, a tanév kezdete azonban minden évben nagy anyagi megterhelést jelent a kisgyermekes családoknak
08.17. 16:35
Gondola.hu
Iskolakezdés: ilyen lesz a 2017/2018-as tanév
A 2017/2018-as tanév első tanítási napja 2017. szeptember 1., péntek, az utolsó tanítási napja 2018. június 15., péntek. A tanítási napok száma 180, a nappali tagozatos szakgimnáziumokban 178, a...
08.17. 14:41
Ittlakunk.hu
Így kell adózni a kiadott lakás után
Így kell adózni a kiadott lakás után
Az egyetemi felvételi ponthatárok kihirdetése után, de még a tanév kezdete előtt sok diák keres kiadó lakást, házat. A hosszabb időre szóló ingatlan bérbeadások, azaz hétköznapi értelemben „albérletek” adószabályai eltérnek a rövid, turisztikai jellegű lakás kiadásoktól.
08.17. 12:09
Piacesprofit.hu
Kezdődik az iskola! – így készüljünk fel rá
Kezdődik az iskola! – így készüljünk fel rá
Még néhány hét hátra van az iskoláig, de a felkészülést már most érdemes elkezdeni. Ez azonban nemcsak a tanszerek beszerzését jelenti, jó, ha teszünk azért is, hogy gyermekünk testileg-lelkileg ráhangolódhasson az új tanévre.
08.17. 09:46
Edenkert.hu
Vissza a suliba! Átgondolt tanszervásárlással rengeteget segíthetsz a kisiskolásodnak! Hasznos tippek beiskolázáshoz rutinos szülőktől
Hamarosan kezdődik az iskola, időszerű a tanszerek, taneszközök beszerezése. Van, aki apránként szerzi be a szükséges holmikat, van, aki egyszerre intézi el, van, aki üzletben vásárol szívesen, mások inkább webáruházban. Feltételezhetően mindenki igyekszik körültekintően eljárni – kedvező áron legalább elfogadható minőséget kapni. A taneszközök nagy részénél nem nagyon lehet mellényúlni, ilyen többek között a dobókocka,…
08.16. 22:49
Eletszepitok.hu
Vissza a suliba! Átgondolt tanszervásárlással rengeteget segíthetsz a kisiskolásodnak! Hasznos tippek beiskolázáshoz rutinos szülőktől
Hamarosan kezdődik az iskola, időszerű a tanszerek, taneszközök beszerezése. Van, aki apránként szerzi be a szükséges holmikat, van, aki egyszerre intézi el, van, aki üzletben vásárol szívesen, mások inkább webáruházban. Feltételezhetően mindenki igyekszik körültekintően eljárni – kedvező áron legalább elfogadható minőséget kapni. A taneszközök nagy részénél nem nagyon lehet mellényúlni, ilyen többek között a dobókocka,…
08.16. 22:49
Eletszepitok.hu
Vizsgálják a 9 osztályos iskola lehetőségeit
Társadalmi egyeztetésen az új Nemzeti alaptanterve koncepciója
08.16. 16:28
Gondola.hu
Folytatódik a nyár legfurcsább iskolai ügye
Gyanús dolgok egy alapítványi iskola körül.
08.16. 15:55
Eduline.hu
Van, ahol a támogatást az intézmény költi el
A közelgő tanév apropóján arra voltunk kíváncsiak, hogy van-e lehetőségük az önkormányzatoknak támogatást nyújtani az iskolakezdéshez.
08.16. 14:35
Heol.hu
Zuglói állás: angoltanárt keres a Széchenyi suli
A zuglói Széchenyi István Általános Iskola angol nyelvtanárt venne fel határozatlan idejű, közalkalmazotti állásra, teljes munkaidőbe.A jelentkezőktől főiskolai végzettséget és legalább 1 év...
08.16. 14:28
Ittlakunk.hu
Ennél jobb tanácsadokat egy tanítónő sem tud adni a szülőknek - itt a lista
Finnországban már megkezdődött az új tanév, az ország legjobb tanítónőjének megválasztott Mervi Berg pedig tanácsokat adott a leendő elsősök szüleinek. Nem, senkitől nem kérte számon, miért nem tanította meg a gyermekét olvasni még az iskolakezdés előtt.
08.16. 10:45
Eduline.hu
Hivatal: így néz ki a 2017/2018-as tanév első féléve, a legfontosabb dátumokkal
Lassan (vagy nem is annyira lassan) közeledik a tanév első napja. Mikor kezdődik, meddig tart a 2017/2018-as tanév első féléve? Íme, a legfontosabb dátumok.
08.16. 05:45
Eduline.hu
Nagy változások jöhetnek, teljesen átalakítják az általános iskolákat?
Az új Nemzeti alaptanterv (NAT) Magyar Nemzet birtokába került részletes, 70 oldalas koncepciója is számol a kilencosztályos általános iskola bevezetésével. A lap információi szerint a dokumentumot a kormány augusztusban küldte szét társadalmi egyeztetésre.
08.16. 00:00
Eduline.hu
Hamarosan ismét érkezik az iskola és vele a koránkelés
Az új tanév gyorsan közeledik, így esetleg több családi intézkedést is közösen meg kell beszélni. Az alábbiakban néhány javaslatot olvashatnak arra vonatkozóan, hogyan lehet a gyerekek hétköznapjaiba beépíteni a normális alvási szokásokat.
08.15. 20:59
Hajraegeszseg.hu
Te is segíthetsz a rászoruló gyerekeknek az iskolakezdésben
Iskolakezdés együtt! címmel hatodszorra hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyermek beiskolázásának támogatására.
08.15. 19:10
Eduline.hu
Az új Nemzeti alaptantervvel terelnének a szakképzésbe?
Az új Nemzeti alaptantervvel terelnének a szakképzésbe?
A legfrissebb koncepció szerint a 9 évfolyamos általános iskola erősítené a gyermek-település kapcsolatot.
08.15. 18:29
Mno.hu
Rászoruló gyerekeknek gyűjt <strong>iskolakezdés</strong> előtt az Ökomenikus Segélyszervezet
Rászoruló gyerekeknek gyűjt iskolakezdés előtt az Ökomenikus Segélyszervezet
Sok szülő számára a szeptemberi iskolakezdés extra kiadásai hatalmas gondot jelentenek, a családi kasszából ezért sokszor az alapvető dolgokra jut kevesebb. A cél az, hogy a 10 ezer forintos, személyre szabott adományok 1000 gyerekhez jussanak el iskolkezdésig. Forrás: Nők Lapja Café: Rászoruló gyerekeknek gyűjt iskolakezdés előtt az Ökomenikus Segélyszervezet
08.15. 16:45
Nlcafe.hu
Még egy iskolakezdési támogatás, amiről kevesen tudnak
Az önkormányzatok is segítik az erre rászoruló lakóikat az iskolakezdés idején.
08.15. 14:30
Eduline.hu
Rászoruló iskolások javára indít országos akciót az Ökumenikus Segélyszervezet
Rászoruló iskolások javára indít országos akciót az Ökumenikus Segélyszervezet
Iskolakezdés együtt! címmel hatodszorra hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyermek beiskolázásának támogatására.
08.15. 13:28
Élőben.hu
Állás: informatika-bármely szakos tanárt keres a Vörösmarty suli
A Vörösmarty Általános Iskola informatika-bármely szakos tanárt venne fel határozatlan idejű, közalkalmazotti állásba, teljes munkaidőre. A jelentkezőktől főiskolai végzettséget várnak.Az...
08.15. 13:00
Ittlakunk.hu
Minyonokkal a suliba, avagy mibe kerül a tanévkezdés?
Minyonokkal a suliba, avagy mibe kerül a tanévkezdés?
Tetszik-e vagy sem, de már a legtöbb családban előkerülnek gyakorlásra a tavalyi könyvek, füzetek, és nyílnak a pénztárcák az új tanszerek megvásárlásához. Kik, mennyiért és mit vásárolnak? No és kik a kedvenc mesehősök, aki majd elkísérik csemetéinket a suliba? Egy felmérésből ez is kiderül..
08.15. 11:00
Eletforma.hu
Kik kapnak ingyen tankönyvet, iskolakezdési támogatást és beiskolázási segélyt?
Kik kaphatnak ingyenes tankönyveket? Kiknek jár iskoláztatási támogatás és beiskolázási anyagi segítség? Utánajártunk, milyen támogatásokat lehet igénybe venni a tanév kezdete előtt.
08.15. 09:50
Eduline.hu
40 pénztárcabarát, fejlesztő játékötlet a nyári szünetre
Ha azt szeretnéd, hogy a következő tanév zökkenőmentesen induljon, fontos, hogy egy picit gyakoroljátok az írást, számolást a nyári szünetben is - legalább játékos formában. Ne csak a tableteken és telefonokon edződjenek a kis kezek és ujjak: olyan játékötleteket válogattunk, amikhez nem kell sok eszköz, mégis jól szórakozhatnak velük a kicsik, ha már felütné a fejét az unalom a nyári szünet alatt.
08.15. 09:47
Csaladinet.hu
Augusztus 20.: így ünnepelhetsz Kispesten
Idén különleges produkciót láthatunk, hallhatunk a nemzeti ünnep alkalmából Kispesten. Az Ady Endre úti Általános Iskola diákjai a mára már kultikussá vált Szörényi-Bródy: István, a király című...
08.14. 23:16
Ittlakunk.hu
Komoly veszélybe került a tehetséggondozó iskola jövője
Komoly veszélybe került a tehetséggondozó iskola jövője
Egy volt munkatárs levédette a roma gyerekek mentorálásának módszertanát, és ezért 145 milliót követel a Snétberger-központtól.Forrás: Nők Lapja Café: Komoly veszélybe került a tehetséggondozó iskola jövője
08.14. 18:45
Nlcafe.hu
Az emberi méltósághoz való jog a gyermeket is megilleti
Az alapvető jogok biztosának vizsgálata szerint a veresegyházi Gyermekliget Általános Iskola vezetője egy gyermekbántalmazás kivizsgálása helyett, hatáskörét túllépve és azzal visszaélve nyomást gyakorolt az érintett szülőre.
08.14. 16:00
Kemma.hu
Kirúgott vezető hívta a végrehajtót a Snétberger-központra
Kirúgott vezető hívta a végrehajtót a Snétberger-központra
A hátrányos, helyzetű, roma tehetségek zenei képzését segítő iskola létezése egy elképesztő ügy miatt került veszélybe.
08.14. 15:58
Index.hu
A tanár ütött, mégis a gyereket rúgták ki a veresegyházi iskolából
A tanár ütött, mégis a gyereket rúgták ki a veresegyházi iskolából
Teljesen jogszerűtlen volt a veresegyházi Gyermekliget Általános Iskola igazgatójának eljárása.Forrás: Nők Lapja Café: A tanár ütött, mégis a gyereket rúgták ki a veresegyházi iskolából
08.14. 14:52
Nlcafe.hu
Megverte a tanár a gyereket, mégis a gyereket küldték el az iskolából
A veresgyházi Gyermekliget Általános Iskola igazgatója többszörösen megsértette a diák és szülei jogait.
08.14. 13:39
Index.hu
Hatalmas iskolakezdési akció indult
Ha vásárlásról van szó, az év egyik kiemelt időszaka az iskolakezdés és az azt megelőző tanszervásárlás. A Nyárzuhanás, amely a Neo Interactive és a Mastercard kezdeményezése, olyan egyedi és máshol nem elérhető akciókat nyújt a családoknak, melyekkel jelentősen csökkenthetik a kiadásaikat.  
08.14. 13:26
Mmonline.hu
Meglepő, de tömegek nézik meg ezt a horrorfilmet: filmajánló a hétre
Ha szeretnétek néhány programot beiktatni a tanév vagy az őszi szemeszter kezdete előtt, a megfelelő helyen jártok: megmutatjuk, milyen filmeket néznek százezrek, miből érdemes választani, ha moziba mennétek.
08.14. 13:20
Eduline.hu
Eláruljuk, hogy hol szerezd be a sulikezdés legfontosabb kellékeit!
Eláruljuk, hogy hol szerezd be a sulikezdés legfontosabb kellékeit!
Napsütés, frissítő vízpart, izgalmas programok – még eszünkbe sem jut, hogy pár hét múlva újra elkezdődik az iskola, pedig érdemes már előre felkészülni az új tanévre! Gondoltál már arra, hogy hol szerezd be a csemetéidnek az évnyitó vagy az ősz legfontosabb kellékeit? Semmi gond, mi most eláruljuk!
08.14. 00:00
Cosmopolitan.hu
Alig egy hónap és becsengetnek
A nyári szünetüket töltő diákoknál már elkezdődött a visszaszámlálás: a 2017–2018-as tanév első tanítási napja idén is szeptember elsején lesz.
08.13. 19:40
Heol.hu
Iskolakezdés: Ezt árulhatják az iskolai büfékben
Rétvári Bence sajtótájékoztatón elmondta: a dokumentum – amelyhez hatósági leírást is mellékeltek – az egyenként felsorolt termékek mellett tartalmazza az egészségtelen termékek...
08.13. 07:35
Ittlakunk.hu
Iskolakezdés: Ezt árulhatják az iskolai büfékben
Rétvári Bence sajtótájékoztatón elmondta: a dokumentum – amelyhez hatósági leírást is mellékeltek – az egyenként felsorolt termékek mellett tartalmazza az egészségtelen termékek...
08.13. 07:35
Ittlakunk.hu
Ovis lesz a gyereked? – Így könnyítheted meg a beszoktatást
Még néhány hét, és itt a szeptember, elindul az újabb iskolai, óvodai év. Sok szülő várja kíváncsian, örömmel és némi szorongással a tanév kezdetét: az első osztályt kezdő kicsik és az óvodába induló még kisebbek életében nagy állomás ez. Utóbbiak számára különösen az, hiszen – ha csak néhány órára is – kiszakadnak a családból, idegen […]
08.12. 17:10
Anyanet.hu
Totális sztájk jöhet a Tesco áruházláncnál
Mintegy 170 Tesco-egység teljes működése bénulhat meg a szeptemberi iskolakezdés előtti bevásárlási hullámban Magyarországon.
08.12. 10:34
Gondola.hu
Totális sztrájkra készül a Tesco Magyarországon
Totális sztrájkra készül a Tesco Magyarországon
Mintegy 170 Tesco-egység teljes működése bénulhat meg a szeptemberi iskolakezdés előtti bevásárlási hullámban Magyarországon, miután tegnapelőtt megalakult az áruházlánc dolgozóit képviselő...
08.12. 10:10
Portfolio.hu
Sztrájk: száznál is több Tesco bénulhat meg iskolakezdés előtt
Megalakult a dolgozókat képviselő sztrájkbizottság. A boltok 80 százaléka készül munkabeszüntetésre.
08.12. 10:06
Mno.hu
Készülj a sulira egy új Herschel hátizsákkal és a Mountex ajándékaival!
Vészesen közeledik a nyári szünet vége és a tanév kezdete
08.12. 09:36
Glamouronline.hu
Készülj a sulira egy új Herschel hátizsákkal és a Mountex ajándékaival!
Vészesen közeledik a nyári szünet vége és a tanév kezdete
08.12. 09:36
Glamouronline.hu
Díjmentes vasúti utazással látogathatják a diákok a múzeumokat, nemzeti emlékhelyeket
A kedvezmény az általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulóira, valamint tíz tanulónként egy kísérőre vonatkozik, ha az iskola által szervezett csoportos utazáson vesznek részt a tanítási évben.
08.11. 20:35
Kemma.hu
Állás a kerületben: tanítót keres a Vörösmarty suli
A Vörösmarty Általános Iskola tanítót venne fel határozatlan idejű, közalkalmazotti állásba, teljes munkaidőre. A jelentkezőktől főiskolai végzettséget várnak.Az állásra augustus 26-áig lehet...
08.11. 12:15
Ittlakunk.hu
Elviheti a családi kassza harmadát az iskolakezdés
A családok havi kiadásának közel harmadát is elviheti az iskolakezdés. Hasznos, hogy a diákok kilenctizede ingyen kapja a tankönyveket, de az egyéb tanszereket meg kell venni, amire 10-15 ezer forint is ... ...
08.11. 09:04
Napi.hu
Három tipp, hogyan spórolj az iskolakezdéssel
Akár általános iskolába jártok, vagy középiskolások, esetleg egyetemisták vagytok, az iskolakezdés hamarosan mindenkinek eljön. Összeszedtünk pár nagyon egyszerű tippet, hogy hogyan spórolhattok a nagy készülődések közepette.
08.11. 08:23
Eduline.hu
25 ezer Ft az iskolakezdés egy átlag magyar családban
5-15 ezer forint új iskolatáskára, 10-20 ezer forint felszerelésre, és ha nincs ingyen a tankönyv, nagyjából plusz 10 ezer forint kiadással számolhat egy átlagos magyar család egy gyermek esetén a tanévkezdéskor – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből. Az augusztusban kezdődő bevásárlás a havi kiadások 10-30 százalékát is elviheti, de szerencsére már nem ritka, hogy a munkahely anyagilag támogatja az iskoláskorú gyermekkel rendelkező dolgozókat.
08.11. 06:20
Profitline.hu
Nem fizet a tanároknak az egyházmegye
Vesztes per ellenére sem jutottak járandóságukhoz a katolikus iskola pedagógusai.
08.11. 05:10
Nepszava.hu
Alig, hogy a régi bezárt, új iskola indul Csobánkán
Alig, hogy a régi bezárt, új iskola indul Csobánkán
Kétes vállalkozás iskolát nyitni egy olyan faluban, ahol egy évvel ezelőtt azért zárt be a régebbi intézmény, mert a szabad iskolaválasztás miatt szép lassan elszivárogtak a jobb anyagi és szociális hátterű családok gyerekei, a maradó hátrányos helyzetű gyerekek pedig egy forráshiányos, fásult tanárokkal vegetáló falusi iskolában találták magukat.
08.10. 19:52
Nyugat.hu
25 ezerbe kerül egy átlagos <strong>iskolakezdés</strong>
25 ezerbe kerül egy átlagos iskolakezdés
Van, ahol a havi fizetés felét is elviszi a gyerekek beiskolázása.
08.10. 16:30
Index.hu
Iskolaszereket is adományozhatnak
Közeledik a tanévkezdés, amely sok család számára komoly anyagi megterhelést jelent.
08.10. 14:45
Heol.hu
Ennél az anyukánál senki nem örül jobban a sulikezdésnek
Ennél az anyukánál senki nem örül jobban a sulikezdésnek
Egy emberként imádja az internet az anyukát, akinél méltóbban senki nem ünnepelte még az iskola első napját.Forrás: Nők Lapja Café: Ennél az anyukánál senki nem örül jobban a sulikezdésnek
08.10. 11:40
Nlcafe.hu
Itt a feketeleves: több tízezer forintos kiadással kell számolni augusztusban
Az idén is több tízezer forintba kerül a tanévkezdés, az áruházak polcai már július végén roskadásig megteltek taneszközökkel.
08.10. 11:20
Eduline.hu
Végrehajtás miatt került veszélybe a Snétberger-iskola
Végrehajtás miatt került veszélybe a Snétberger-iskola
Snétberger Ferenc a hátrányos helyzetű, roma tehetségek hangszereit és jövőjét félti.
08.10. 10:52
Index.hu
Roham a tanszerekért
A bevásárlóközpontok emlékeztetnek: hamarosan kezdődik az új tanév.
08.10. 05:15
Nepszava.hu
Újra kötelező lesz ősztől az egyenruha a szerbiai iskolákban
Állítólag nem a rossz emlékű kék köpenyeket hozzák vissza, hanem minden iskola egyénivé teheti majd a kötelező öltözéket a saját logójával.
08.09. 14:55
Hvg.hu
Családi tradícióból okos vállalkozássá nőtt a motocross-iskola
Így építhet akár egy hagyományos technikai sportra is modern céget digitális eszközökkel. (x)
08.09. 13:14
Bitport.hu
Kötelező lesz az egyenruha viselése a szerbiai általános iskolákban
Az új tanév a szerbiai általános iskolások számára jelentős változásokat hoz, Mladen Sarcevic oktatási miniszter bejelentése szerint ugyanis minden általános iskolában kötelező lesz az egyenruha használata.
08.09. 12:50
Heol.hu
Egyenruhára kötelezik a diákokat a szerbiai általános iskolákban
Az új tanév a szerbiai általános iskolások számára jelentős változásokat hoz, Mladen Sarcevic oktatási miniszter bejelentése szerint ugyanis minden általános iskolában kötelező lesz az egyenruha használata.
08.09. 12:30
Profitline.hu
Kötelező lesz az egyenruha viselése a szerbiai általános iskolákban
Az új tanév a szerbiai általános iskolások számára jelentős változásokat hoz, Mladen Sarcevic oktatási miniszter bejelentése szerint ugyanis minden általános iskolában kötelező lesz az egyenruha használata.
08.09. 12:11
Kemma.hu
Tanévkezdő börze lesz a Radnóti Miklós Művelődési Házban
Közeledik az iskolakezdés, a tanév első szombatján – szeptember 2-án – tanévkezdő börzét tartanak a Radnóti Miklós Művelődési Házban (1214 Budapest, Vénusz u. 2.)A rendezvényeken...
08.09. 11:14
Ittlakunk.hu
Kötelező lesz az egyenruha a szerb általános iskolákban
Az új tanév a szerbiai általános iskolások számára jelentős változásokat hoz, Mladen Sarcevic oktatási miniszter bejelentése szerint ugyanis minden általános iskolában kötelező lesz az egyenruha használata
08.09. 10:25
Gondola.hu
Kötelező egyenruhát adnak a szerb iskolásokra
Kötelező egyenruhát adnak a szerb iskolásokra
Nem muszáj kék köpenyt hordani, minden iskola tervezhet uniformist a saját logójával.
08.09. 10:14
Index.hu
Iskolakezdés: Előrehozott családi pótlék, ingyenes tankönyvek
Mivel sok családnak fokozott anyagi megterhelést jelent az iskolakezdés, ezért a szokásoknak megfelelően a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják. Így augusztusban a...
08.09. 10:00
Ittlakunk.hu
Takarítót venne fel a József Attila iskola
A József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola intézményi takarítót keres.A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyFoglalkoztatás jellege:...
08.09. 01:12
Ittlakunk.hu
Énektanárt keres a Páneurópa suli
A Páneurópa Általános Iskola ének-zene és bármely szakos tanári állásra írt ki pályázatot.A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyFoglalkoztatás jellege...
08.09. 00:51
Ittlakunk.hu
Fűtő-karbantartót venne fel a Gábor suli
A Kispesti Gábor Áron Általános Iskola fűtő-karbantartó munkakör betöltésére keres munkatársat.A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyFoglalkoztatás...
08.09. 00:34
Ittlakunk.hu
Iskolakezdés: Iskolába készül a gyerek? Időben készülj fel rá!
Jelenleg a lakóhely szerint illetékes, körzetes általános iskolába kötelező csak felvenni a gyereket, de többnyire van esély arra, hogy a szülő által kiválasztott iskolába írassák az ovis gyermeket....
08.08. 19:07
Ittlakunk.hu
Iskolakezdés: Minden, amit a szakgimnáziumokról tudni érdemes
A korábbi szakközépiskolák alakultak át szakgimnáziumokká: ezek tulajdonképpen a szakmát és érettségit is adó középiskolák. Így jelenleg kétféle  gimnázium létezik: az "általános...
08.08. 19:01
Ittlakunk.hu
Iskolakezdés: Minden, amit az ingyenes nyelvvizsgáról tudni érdemes
Ez persze nem azt jelenti, hogy ingyen mehet a gyerek a vizsgára: a vizsgát továbbra is saját zsebből kell befizetni és a sikeres vizsgát követően  az Új Nemzedék Központnál lehet majd...
08.08. 18:51
Ittlakunk.hu
Állás a kerületben: tanítót venne fel a Gárdonyi suli
Tanítót keres a Gárdonyi Géza Általános Iskola teljes munkaidejű, közalkalmazotti állásra, 2018. augusztus 17-éig tartó szerződéssel. A jelentkezőktől főiskolai végzettséget és egy év tapasztalatot...
08.08. 18:08
Ittlakunk.hu
Nagyon menőre festettek két iskolát az új tanévre: fotók
Egy dabasi és egy nyáregyházi iskola falai lettek színesebbek.
08.08. 16:55
Eduline.hu
Így spórolhat meg állami támogatással egy-két havi bérleti díjat
Így spórolhat meg állami támogatással egy-két havi bérleti díjat
Az albérletpiac nagyon élénk júliusban és augusztusban elsősorban a felsőoktatási tanév kezdete miatt. A kereslet óriási, a kínálat is nőtt és a bérleti díjak is emelkedtek, ugyanakkor van olyan megoldás, amelynek segítségével a díj mérsékelhető - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.
08.08. 14:20
Piacesprofit.hu
Mikor lesz idén az őszi- és a téli szünet?
Itt a 2017/18-as tanév szünidejeinek menetrendje.
08.07. 19:15
Eduline.hu
Kiderült, mikor érkezik a dupla családi pótlék augusztusban
Kiderült, mikor érkezik a dupla családi pótlék augusztusban
Az iskolakezdés megkönnyítése végett a szeptemberi családi pótlék is augusztusban érkezik.Forrás: Nők Lapja Café: Kiderült, mikor érkezik a dupla családi pótlék augusztusban
08.07. 07:55
Nlcafe.hu
Augusztusi bakancslista gyerekekkel: ezeket próbáljátok ki, mielőtt véget ér a nyár
Gyorsan szaladnak a napok, már csak négy hét, és kezdődik az iskola, óvoda. Ha nincs ötleted, hogy a nyaralások, kirándulások között vagy után, mit kezdj a gyerekkel, vagy szeretnéd, hogy a nyárból hátralévő időszak izgalmasan teljen, válogass augusztusi bakancslistánkról! – Nézzetek hullócsillagokat! Augusztus közepén nem kell sokáig bámulni az eget, hogy fantasztikus látványban legyen részetek. […]
08.06. 18:27
Anyanet.hu
Iskolakezdés: Minden infó egy helyen, amit a tankönyvekről tudni érdemes
A tankönyvek gyártása július végén lezárult, így elkezdődhetett, évfolyamonként szétválogatva a könyvek kiszállítása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. A köznevelési intézmények...
08.06. 18:00
Ittlakunk.hu
Iskolakezdés: Minden infó egy helyen, amit a tankönyvekről tudni érdemes
A tankönyvek gyártása július végén lezárult, így elkezdődhetett, évfolyamonként szétválogatva a könyvek kiszállítása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. A köznevelési intézmények...
08.06. 18:00
Ittlakunk.hu
Iskolakezdés – „Albérletek” piaca: 100 ezernél kezdődnek az árak, de vannak menekülő útvonalak
Az elmúlt héten hozták nyilvánosságra a felvételi ponthatárokat, így a bérlakások piacán a felsőoktatásba frissen felvettek rohama várható az elkövetkező hetekben. Az ingatlanpiaci szakértők azonban...
08.05. 00:03
Ittlakunk.hu
Azt eszi-issza a gyerek a suliban, amit bevisz
Ahogy az előző posztomban írtam, Soma a negyedik születésnapján megkezdte az iskolát, csakúgy, mint a többi négyéves. Mivel a fejlesztő óvodába is járt ezzel párhuzamosan, ezért neki ebben a tanévben három iskolás napja volt (kettő és fél, mivel szerdán csak 12-ig van tanítás). Mivel ez egy újabb csoport, újabb helyszín, ezért alaposan meg kellett terveznünk a logisztikát. Az iskola 8:30-kor kezdődik és 15:00-ig tart (leszámítva szerdán, amikor délben végeznek, és pénteken, amikor 14:30-kor). Délben van egy óra ebédszünet, amikor a gyerekek hazamehetnek, de van felügyelet a suliban is. Napközi szerdán és pénteken kérésre sincsen. Csütörtökön 17:00-ig van rá lehetőség. Ettől kicsit tartottam, hogy milyen lesz, de igazából ez ténylegesen annyit jelent, hogy a tanító néni és Soma, meg kéthetente még egy másik kisfiú édeskettesben/hármasban játszik egymással. Szóval a gyerek szempontjából ideális. Most ha ehhez hozzávesszük, hogy a suli-munka távolság 30-40 perc, a munkaidőnk pedig 8-16:30-ig vagy 9-17:30-ig tart, akkor látszik, hogy igencsak megbonyolódott az életünk. Aki a gyereket viszi, 9 előtt nincs benn, aki érte megy, annak legkésőbb 16:15-kor le kell lépnie. Plusz ugye van meg egy kétévesünk egy másik helyen, bölcsiben. (Őt egyébként elméletben lehetne közelebb a sulihoz egy másik csoportba íratni, de az ilyen típusú döntésekben a gyerek érdeke előrébb van, mint a mi kényelmünk, és ő most jó helyen van.) Lehet persze az “egyikünk hozza, a másikunk viszi” megoldás,  de ez egyben azt is jelenti, hogy a kisebb 7:40-18:00-ig intézményben van, ami azért szintén közel sem ideális. Taxiztathatnánk is, joga van ingyenes taxihoz az autizmusa miatt, de ezt a lehetőséget idén elvetettük, jövőre lehet, hogy élni fogunk vele. Ez annyit tesz, hogy  taxi várja kicsöngetéskor a suli előtt (mindig ugyanaz) és hazahozza házhoz – elviszi iskolába. Jó megoldás nincs, folyamatos rohanás van, meg otthonról dolgozás…(Jövőre még durvább lesz egyébként, de erről majd egy másik posztban. Meg aztán hátha valaki piacra dob valami frankó teleportert, mert tulajdonképp a napi 100 kilométer körüli távolság legyűrése az, ami megnehezíti az életünket…) Ez egy kis egyházi iskola, normál tanmenettel. Annyira kicsi, hogy összesen kevesebb, mint 40 diákjuk van. (Ez az egyik oka, hogy a napköziben szinte nincs gyerek. A másik, hogy a kicsit nagyobbak esetében a szülők már inkább a barátok szüleivel összefogva felvigyázzák őket.) Adminisztratív össze vannak vonva egy másik, szinten kicsike sulival, programokat is együtt csinálnak, de a tanítás külön folyik. 40 diák tehát 8 osztályban. Év végére Somáék osztályának a létszáma így 10 főre duzzadt. Augusztus végén az ő osztályukban (gr 1/2) 4 vagy 5 gyerek kezdi majd a tanévet. A kis létszám miatt a mi sulinkban nem két osztályokat tanítanak párhuzamosan, hanem az 1-2 ,3-4-5 es a 6-7-8 ülnek, tanulnak együtt. Emellett péntek délután csupán két osztály volt idén: 1-4 5-8 évfolyamok, kreatív foglalkozásokkal. (A sulit 26 fő diák alatt be kell csukni). Amikor emellett döntöttunk, próbáltuk figyelembe venni, hogy ha nincs szerencsénk, akkor esetleg iskolát kell váltani valamikor, de úgy gondoljuk, hogy addig próbálunk profitálni a kis csoportból, amíg lehet. Néhány általánosság az iskolarendszerről, példák az iskolaéletből: A legszembetűnőbb különbség a magyar és a holland rendszer között, korosztályra vetítve, hogy itt szóba sem kerül, hogy a 4 áves gyereknek még aludnia kéne délután. Ahogy a fentiekből látszik, erre lehetősége sincs. 2,5-3,5 éves koruk körül szoktak leszokni a gyerekek a déli alvásról, amit itt hagynak is nekik. Somának az első pár hét nagyon fárasztó volt. Volt, hogy este elaludt fogkefével a szájában, de úgy általánosan jellemző, hogy nem kell őt “ringatni”. Sötét van és már alszik is. A távolság miatt előfordul, hogy a kocsiban csinál meg egy frissítő szundit hazáig, de év végére arról is leszokott szinte teljesen.  (Ennek ellenére elalszik a szokott időben egyébként, ami mondjuk nálunk 9 óra-fél 10 között van) A gyerekek az iskolában azt eszik, isszák, amit otthonról visznek. Délelőtt tipikusan zöldséget, gyümölcsöt. Délben szendvicset, délután változó gyümölcsöt és még valamit... Ebben az évben az iskola részt vett a suli-gyümölcs-egészségre nevelés programban, így a reggeli gyümölcsétkezés egységes volt, minden nap három különböző gyümölcs/zöldség közül lehetett választani. (Leszámítva a kizárólag banánt fogyasztó gyerekemet természetesen.) A project végén mindenki oklevelet kapott, felsorolva rajta a gyümölcsök , zöldségek, amiket megkóstolt. Mivel nem egységes, hogy mit esznek a gyerekek, ezért Soma sem lóg ki annyira, mint amennyire Magyarországon kilógna (elméletben, mert a szabályok szerint az étkezési problémája miatt nem integrálható, ahogy pár hete olvastam) és nem is látványosság. Az iskolát pelenkásan kezdte, ami senkit nem zavart különösebben. Néhány hét / hónap alatt sikerült eljutni oda, hogy a suliban mar nincs rajta pelenka, vécére elmegy, ráül… A pelenkát visszautasítja, de tipikusan inkább csak visszatart egész nap, aminek annyira azért nem örülök. Meglátjuk a nyári szünet hoz-e változást… Több ismerősöm felhördül, amikor meghallja, hogy 4 évesen iskolát kezdenek a gyerekek. Így az elején leszögezném, hogy ez távoli köszönő viszonyban van csak a magyar első osztállyal, mondjuk még távolabbiban a kiscsoporttal, ahova ő most járt volna, ha ott laknánk. Az első 2 évben az írás, olvasás, matematika készségek megalapozása zajlik. Tanulják a betűket, játékos feladatokat oldanak meg velük kapcsolatban (pl. anyáknapjára kaptam Somától egy feladatlapot, ahol az M –betűvel kellett összekötnie az m betűvel kezdődő képeket vagy volt olyan feladat, hogy mindenkinek meg kellett csinálnia a kedvenc K betűjet – és volt ,aki rajzolta, volt, aki építőkockából rakta ki, volt aki cérnából vagy éppen spagettiből… Így tovább. ) A folyóírást nálunk is 6-7 éves korban kezdik a gyerekek, de addigra már ismerik a betűket, értik a koncepciót, hogy a szavak hangokból állnak, tudnak valamennyire olvasni, betűs nyomdával „írni” is. Így maga a folyóírás szinte csak a finommotoros képességek megtanulására korlátozódik, mert az alapokat letettek előtte. A humán oldalt tekintve tehát kb. elmondható, hogy az első osztályos tananyagot sajátítják el, nagyon hosszú és alapos alapozással 3 év alatt. A matematikai készségek valahogy hasonlóan működnek. Már a kicsik is oldanak meg elméletben szöveges feladatokat, alapműveletekkel kapcsolatos feladatokat (van 3 körte rajzolva, rajzolj mellé annyit, hogy 6 legyen, kösd össze a megfelelő számú képet a számmal…) Írnak számokat is nagyban. Tanuljak a mértékeket: több-kevesebb, hosszabb-rövidebb, keskeny-széles… stb. De a papírra vetett 4+4=8 az harmadik osztályban lesz tananyag. Amikorra már mind tudja elméletben, az ujjain számolva vagy abakuszon, hogy ha van négy autónk és parkol melléjük négy másik, akkor a parkolóban nyolc autó lesz. Somának ez nagyon fekszik. Az egyik kedvenc gondolkodós/ beszélgetős játéka, amikor a “bolygók es a varánuszok kempingezni mennek”. Pl. Elmegy öt bolygó meg két varánusz, kik vannak többen, mennyi kell, hogy ugyanannyian legyenek, hányan laknak a házban, ha mind együtt laknak… ilyesmik. Tízes számkörön belül. (A bolygók és varánuszok párosítás az “ott van az Uránusz, ott sem él varánusz” dalsorból jött neki.) Összességében elmondható, összehasonlítva azzal a rendszerrel, amiben én felnőttem (a rendszerváltáskor lettem iskolás), hogy itt az általános iskolában 8 éven keresztül alapozás folyik és az alapkészségek elsajátítása. Írás, olvasás, szövegértés, számolás. Emellett nagy a hangsúly a prezentációs készségek és kooperációs készségek fejlesztésen, a kreatív nevelésen és kötelező a KRESZ, az elsősegély és az úszás is (mondjuk azt meg nem tudom pontosan, hogy azt hogy fogjuk megugrani). A nyolcadikból kikerülő gyerekek -6-7.osztaly Magyarországon - elméleti tudása egyes témákban (történelem, földrajz, biológia, kémia) lényegesen elmarad a magyarokétól, legalábbis a tananyagban számon kértek alapján. Ők a nagyreszt könyvekből tanulás helyett kiskertet gondoznak, békát nevelnek, múzeumokat, cégeket látogatnak. Projecteket csinálnak. Idén jártak náluk a tűzoltók, oltási gyakorlaton, a mi cégünknél voltak gyárlátogatáson (én voltam a vezetőjük), jártak több gazdaságban, a választások alkalmából partokat alapítottak, kampányoltak, szavazókörletet látogattak. Mozihét alkalmából moziban voltak – ez nagyon tetszett nekem, mert a kicsik egy olyan filmet néztek meg, amiben a többnyelvűség témája volt az egyik központi kérdés, nagyon jól átadva. Húsvét óta volt 4 sportnap ilyen-olyan alkalmakból és osztálykirándulás is persze. A nagyok szervezték az utolsó iskolai napot sportversenyekkel, vegyes csapatokkal (2-14 évesek vegyesen, a bölcsiseket is bevonva), és este musicalt adtak elő. A felsorolt dolgok február és július közepe között történtek a sulinkban, és persze nem is teljes a felsorolás. Az első féléves tavalyi programról semmit sem tudok. Hollandrémület További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
08.04. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Augusztus végétől érvényesek a szeptemberi helyközi bérletek
A tanévkezdés miatt már augusztus 28-tól érvényesek a szeptemberi vasúti és autóbuszos dolgozói és tanulói havi helyközi bérletek.A szeptemberi vasúti és autóbuszos dolgozói és tanulói helyközi havi...
08.03. 15:21
Ittlakunk.hu
Pénteken burkolatjeleket festenek, zaj lesz és megállni tilos
Pénteken burkolatjelet festenek már reggel hattól aBatthyány utcában (Iskola utca – Gyorskocsi utca között mindkét oldalon)Attila út 129 környékénVáralja utca 23. környékénFigyeljetek,...
08.03. 11:41
Ittlakunk.hu
Balog Zoltán megmondta, hogy lehet erőforrás a romániai magyar cigányokból
Balog Zoltán megmondta, hogy lehet erőforrás a romániai magyar cigányokból
Sok határon túli magyar iskola azért maradhat fent, mert csak magyar ajkú romák járnak oda.
08.03. 09:31
Index.hu
Gigadugókkal kezdődik a tanév
Gigadugókkal kezdődik a tanév
A vizes vb miatti forgalomkorlátozások okozta dugóknak ugyan vége, de ezek után sem lesz sokkal könnyebb közlekedni Budapesten, sőt. Forrás: Nők Lapja Café: Gigadugókkal kezdődik a tanév
08.03. 08:35
Nlcafe.hu
Iskolakezdés: Mire van szüksége a gyereknek az iskolában, hogyan spóroljunk?
Kérdés, hol is vásároljunk? Multinál vagy papír-írószer boltban? Sőt, számos egyéb üzlet, például a játékboltok és a műszaki áruházak is árusítanak tanszert, írószert.A multik többnyire olcsóbbak,...
08.03. 07:37
Ittlakunk.hu
Evezőgép ajándékba egy kerületi iskolának
Egy evezőgépet ajánlott fel olvasónk ingyenesen az egyik soroksári iskola számára.Ha valakit érdekel, jelentkezzen Facebook-oldalunkon privát üzenetben. 
08.03. 01:44
Ittlakunk.hu
Tornatermeket, tanuszodákat ígér a kormány: állítólag mindjárt kész lesznek
Szabó Tünde sportállamtitkár bejelentése szerint a szeptemberben induló tanévben közel ötven hazai településen készül el új tanuszoda, tornaterem, tanterem, illetve újonnan épített iskola.
08.02. 16:40
Eduline.hu
Megszüntettek egy iskolát egy hónappal a tanévkezdés előtt
Megszüntettek egy iskolát egy hónappal a tanévkezdés előtt
Eredetileg csak szüneteltetni akarta a működését a Táltos Iskola, de erre nincs lehetőség.Forrás: Nők Lapja Café: Megszüntettek egy iskolát egy hónappal a tanévkezdés előtt
08.02. 16:15
Nlcafe.hu
Uszodákat és tantermeket adnak át a tanév elején
Ötven hazai településen adnak át ősszel új tanuszodát, tornatermet, tantermet, illetve új iskolát.
08.02. 14:55
Heol.hu
Uszodákat és tantermeket adnak át a tanév elején
Ötven hazai településen adnak át ősszel új tanuszodát, tornatermet, tantermet, illetve új iskolát.
08.02. 13:25
Kemma.hu
50 település gazdagodik tanuszodával, tornateremmel
Szabó Tünde sportállamtitkár bejelentése szerint a szeptemberben induló tanévben közel ötven hazai településen készül el új tanuszoda, tornaterem, tanterem, illetve újonnan épített iskola
08.02. 13:05
Gondola.hu
Az Európai Bizottság iskolai programot indít az egészséges táplálkozásért
Az Európai Bizottság az egészséges táplálkozás népszerűsítése és minél szélesebb elterjedése, továbbá az európai zöldség-, gyümölcs- és tejtermelők támogatása érdekében augusztus 1-jén új uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatej programot indít, amelyet már az ősszel induló tanév első napjától kezdve minden uniós tagállamban bevezethetnek. Magyarország közel 6 millió euró támogatást kap a programokra.
08.01. 23:23
Webbeteg.hu
Veszélyes dugóban autózni
StresszÉletmódA közlekedés okozta szennyezést mérő készülékeket általában az utak mellett helyezik el, pedig a kibocsátott szennyező anyagok a járműveken belül néha sokkal nagyobb mértékben és hosszabb időn keresztül vannak jelen. A Duke Egyetem, az Emory Egyetem és a Georgia Műszaki Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy csúcsforgalom idején mennyi szennyező anyag jut az autók utasterébe, ezért Atlanta belvárosában egy speciális eszközt helyeztek az autók ülésében, mely a szennyezettség fokát mérte. Az eredmények azt mutatták, hogy kétszer annyi szennyező részecske volt az autók belsejében, mint amennyit az út mentén elhelyezett érzékelők mutattak ki, ráadásul olyan vegyi anyagok is jelen voltak, melyek oxidatív stresszt okozhatnak, ami számos betegség, például a légúti fertőzések, szívbetegség, rák vagy bizonyos neurodegeneratív betegségek kiváltója is lehet. Az Atmospheric Environment című lapban ismertetett kutatás során több mint 30 autóban helyeztek el egy-egy speciális mérőeszközt, így több mint 60 autóutat kísértek figyelemmel csúcsforgalom idején, és bár a körülmények nem mindig voltak azonosak – eltérő sebesség és útviszony, le- vagy felhúzott ablak –, az eredmények minden esetben azt mutatták, hogy az utastérben a szennyezettség mértéke magasabb volt, mint az utak mentén mért értékek. A szakemberek szerint a helyzeten csak azzal lehetne javítani, ha az emberek kevesebb időt töltenének az autóikban, ám ez sok esetben megoldhatatlan, hiszen egyes nagyvárosokban bizonyos helyek – iskola, munkahely, bevásárlóközpont – autó nélkül megközelíthetetlenek.
08.01. 21:49
Mipszi.hu
Tehetséges diákoknak hirdet felvételt az MCC egyetemi programja
Középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyetemi programjának Juniorképzése. A budapesti egyetemek nappali tagozatán továbbtanuló érdeklődők augusztus 6-ig pályázhatnak az intézmény iskola mellett végezhető, ingyenes képzésére. A sikeres felvételi vizsgát tett diákok bentlakási lehetőséget kaphatnak a Gellért-hegyen található Collegiumba.
08.01. 20:10
Profitline.hu
Augusztus végéig megérkeznek az iskolákba a tankönyvek
Megkezdődött a könyvek kiszállítása, évfolyamonként szétválogatva, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) raktáraiból. Az előválogatással is az iskolák munkáját szeretnék könnyíteni a tanévkezdés előtt – mondta Maruzsa Zoltán.
08.01. 15:40
Heol.hu
Augusztus végéig megérkeznek az iskolákba a tankönyvek
Megkezdődött a könyvek kiszállítása, évfolyamonként szétválogatva, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) raktáraiból. Az előválogatással is az iskolák munkáját szeretnék könnyíteni a tanévkezdés előtt – mondta Maruzsa Zoltán.
08.01. 14:50
Kemma.hu
Iskolai program az egészséges táplálkozásért
Az Európai Bizottság az egészséges táplálkozás népszerűsítése és minél szélesebb elterjedése, továbbá az európai zöldség-, gyümölcs- és tejtermelők támogatása érdekében augusztus 1-jén új uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogramot indít, amelyet már az ősszel induló tanév első napjától kezdve minden uniós tagállamban bevezethetnek. Magyarország közel 6 millió euró támogatást kap a programokra.
08.01. 10:20
Egeszsegtukor.hu
Iskolakezdés: Csaknem 73 ezren nyertek felvételt a felsőoktatásba, már lehet jelentkezni a pótfelvételire
Állami ösztöndíjas formában 55 733-an, önköltséges formában 16 908-an tanulhatnak majd. Alapképzésben 47 684 diák, osztatlan képzésben 7462 hallgató, mesterképzésben 11 540 kezdheti meg tanulmányait...
08.01. 07:38
Ittlakunk.hu
Iskolakezdés: Csaknem 73 ezren nyertek felvételt a felsőoktatásba, már lehet jelentkezni a pótfelvételire
Állami ösztöndíjas formában 55 733-an, önköltséges formában 16 908-an tanulhatnak majd. Alapképzésben 47 684 diák, osztatlan képzésben 7462 hallgató, mesterképzésben 11 540 kezdheti meg tanulmányait...
08.01. 07:38
Ittlakunk.hu
Az utolsó diákját is elvesztette a legkisebb brit iskola
Az egyetlen diák is elballag Nagy-Britannia legkisebb iskolájából, amely azonban nem zárja be örökre a kapuit, remélve, hogy lesz még a nagyjából 50 fő lakta skóciai szigeten gyermek, aki koptatni fogja a padot az intézmény egyetlen tantermében.
07.31. 20:15
Eduline.hu
 Autósok, szerdától pokoli idők jönnek az Árpád híd pesti hídfőjénél
Autósok, szerdától pokoli idők jönnek az Árpád híd pesti hídfőjénél
Az eleve nehezen átjárható csomópont környékén szerdán kezdődnek a metrófelújítás előkészítő munkálatai, sávokat zárnak le. Iskolakezdés után durvulhat a helyzet: a korlátozások várhatóan október végéig eltartanak, bár szakaszosan vezetik be őket.
07.31. 20:15
Hvg.hu
Az iskola egyetlen diákja is elballagott
Az utolsó diák is kirepült az iskolapadból.
07.31. 16:05
Origo.hu
Feladatlapokkal készülünk az iskolára
Feladatlapokkal készülünk az iskolára
Bár a múltkor meséltem, hogy a tanító nénink azt javasolta, ne fárasszuk az elsős gyerekeket feladatlapokkal a nyári szünetben, helyette játékos formában matekozzunk és fejlesszük a szókincsét, de bevallom őszintén, nem bírtam ellenállni néhány foglalkoztató és fejlesztő munkafüzetnek. Ahogy azt többen jelezték kommentben – és egyet is értek velük – ha a gyerek kifejezetten szeret ilyesmikkel foglalkozni, akkor miért ne adhatnánk a kezébe feladatlapokat? Nos, az én leendő másodikosom olyan örömmel ült le a minap játékos matekfeladatokat, majd később szövegértéses feladatokat megoldani, mintha a tabletet adtam volna a kezébe, hogy a kedvenc játékával játszhasson. (Nem egyszer este 10-kor úgy kellett kivenni a kezéből a ceruzát, hogy már ne kezdjen bele újabb feladatba. Nem túlzok!) Legutóbb a Mozaik Kiadótól rendeltem néhány releváns kiadványt: online felületükön osztály szerint is lehet válogatni, és alsós és felsős gyakorló füzetek, feladatlapok is listázhatók. Tavaly, iskolakezdés előtt pedig a Dinasztia Kiadó készségfejlesztő füzeteit használtuk, illetve a LÜK termékcsalád aktuális részeit: a BambinoLÜK-öt és a MiniLÜK-öt. Készségfejlesztő, iskola-előkészítő füzeteket lehet még találni itt, ahol több kiadó (például Egmont, Pedellus, Geobooks, stb. feladatlapjai közül lehet válogatni , de OFI-s kiadványokkal is találkoztunk. A digitális korban nem feledkezhetünk meg az online elérhető előkészítő/fejlesztő feladatokról sem: a letölthető és kinyomtatható verziókon kívül vannak online kitölthető feladatok, és egy rakás olyan fejlesztő játék is, amivel felkészíthetjük a gyerekeket az iskolára. Akinek a gyereke pedig nem szereti (vagy megunta már) a feladatlapos gyakorlást, azzal játékos formában lehet gyakorolni, figyelmet fejleszteni különböző társasjátékokkal. Azt tervezem, suliidő alatt is fogunk majd feladatlapozni, mert úgy gondolom, a dolgozatoknál előny lesz, hogy rutinja lesz a különböző feladatok megoldásában. Persze mint bármi mást, ezt sem szabad túlzásba vinni, továbbra sem leszek elvakult teljesítmény-orientált anyuka, aki mindent feláldoz annak érdekében, hogy a gyerek osztályelső legyen, csak a lehetőséget szeretném neki megadni a fejlődéshez. Tünde További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
07.31. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Elhunyt a Pestújhelyi iskola igazgatója, Frák Erika
A Pestújhelyi Általános Iskola igazgatója, Frák Erika, életének 59. évében, hosszan tartó betegség után, 2017. július 18-án elhunyt. Aki szeretne tőle búcsút venni, augusztus 4-én 15 órakor a...
07.30. 10:56
Ittlakunk.hu
Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok
Mivel sok családnak komoly megterhelést jelent az iskolakezdés, a kormány úgy döntött, hogy a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják.
07.29. 14:56
Heol.hu
Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok
Mivel sok családnak komoly megterhelést jelent az iskolakezdés, a kormány úgy döntött, hogy a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják.
07.29. 13:40
Kemma.hu
Támogatást kap a Színes Iskola Alapítvány
A városháza dísztermében rendkívüli testületi ülésre gyűltek össze a városatyák. A tizenhárom előterjesztés jó része a településrendezéssel összefüggő fejlesztésekhez, illetve a vagyongazdálkodáshoz kapcsolódtak. De szóba került a szőnyeggyári szigetre tervezett jelentős beruházás, valamint annak, a környékre gyakorolt hatása.
07.29. 13:40
Kemma.hu
Tanítót keres a Kolozsvár utcai iskola
A Kolozsvár Utcai Általános Iskola tanítót keres. A határozott idejű közalkalmazotti munkára augusztus 12-ig lehet jelentkezni. Főiskolai tanító végzettségű pályázók jelentkezését...
07.28. 17:23
Ittlakunk.hu
Augusztusban kétszer jön a családi pótlék
Augusztusban kétszer jön a családi pótlék
Nagy segítség lesz a családoknak az iskolakezdés előtt.
07.27. 09:31
Nyugat.hu
Nincs már gödör a Szombathelyi Bolyai iskola melletti játszótéren
Nincs már gödör a Szombathelyi Bolyai iskola melletti játszótéren
Cikkünk megjelenése után csak egy nap kellett és máris helyreállították a hibát.
07.27. 08:05
Nyugat.hu
Botrány: a kormánypárt volt szabolcsi polgármesterét nevezték ki egy angyalföldi iskola élére
Putnoki Zsolt lett a Dózsa György úti Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója.A kerületi önkormányzat képviselő-testülete – a három fideszes képviselő kivételével –...
07.27. 07:31
Ittlakunk.hu
Minek a házi feladat? Ebben az iskolában sokkal jobb dolgot találtak ki
Az egyetlen racionális lépés a házi feladatok eltörlése volt az iskola szerint.
07.26. 08:25
Eduline.hu
Sütéssel töltik a nyarat az esztergomi gyerekek
Utolsó turnusához érkezik ezen a héten a sütő-főző napközis tábor Esztergomban, a Montágh Imre Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola tankonyhájában. A tábor ideje alatt a gyerekek nemcsak közösségben töltik a szabadidőt, de megtanulják a sütéshez, főzéshez szükséges alapokat is.
07.25. 19:01
Kemma.hu
Sütéssel töltik a nyarat az esztergomi gyerekek
Utolsó turnusához érkezik ezen a héten a sütő-főző napközis tábor Esztergomban, a Montágh Imre Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola tankonyhájában. A tábor ideje alatt a gyerekek nemcsak közösségben töltik a szabadidőt, de megtanulják a sütéshez, főzéshez szükséges alapokat is.
07.25. 09:35
Kemma.hu
Könyvtárost keres a Kolozsvár utcai iskola
A Kolozsvár Utcai Általános Iskola könyvtárost keres. A határozott idejű közalkalmazotti munkára augusztus 15-ig lehet jelentkezni. Középiskolát végzett, könyvtáros képzettségű pályázók...
07.24. 05:00
Ittlakunk.hu
Karbantartót keres óbudai iskola
Az Óbudai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola karbantartót keres. A határozatlan idejű közalkalmazotti munkára középfokú képesítésű, műszaki érdeklődésű pályázók jelentkezését várják. Pályázni...
07.24. 05:00
Ittlakunk.hu
Rendszergazdát keres zuglói iskola
A zuglói Széchenyi István Általános Iskola rendszergazda állást hirdetett. A határozatlan idejű közalkalmazotti munkára augusztus 4-ig lehet jelentkezni.      ...
07.24. 05:00
Ittlakunk.hu
Horror játszótér a szombathelyi Bolyai iskola mellett
Horror játszótér a szombathelyi Bolyai iskola mellett
Balesetveszélyes játékok, ótvaros nagy gödrök és szemét mindenütt. Nem egy gyerekbarát hely.
07.23. 11:33
Nyugat.hu
Horror játszótér a szombathelyi Bolyai iskola mellett
Horror játszótér a szombathelyi Bolyai iskola mellett
Balesetveszélyes játékok, ótvaros nagy gödrök és szemét mindenütt. Nem egy gyerekbarát hely.
07.23. 08:21
Nyugat.hu
Remeklő diákok a katolikus iskolában
Sok örömet szereztek nekünk az idén végzett nyolcadikosaink – újságolta Sósné Király Karolina, a zagyvaszántói római katolikus általános iskola intézményvezetője.
07.21. 19:40
Heol.hu
A Fehér Házban fogadták a robotépítő verseny magyar győzteseit
A Fehér Házban fogadták a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatát, amely elnyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját kedden Washingtonban.
07.21. 17:05
Ma.hu
Hajrá Fazekas! – emlékkép a Fehér Házból
A Fehér Házban fogadták a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatát, amely elnyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját kedden...
07.21. 15:08
Ittlakunk.hu
Megszólalt a Klik: "szakszerű és megalapozott" volt a 25 éve dolgozó igazgató leváltása
A Klebelsberg Központ szerint tévesek azok a "sajtóban megjelent találgatások", amelyek szerint politikai szándék áll a Budapest II. kerületében lévő Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetői pályázatáról hozott döntés mögött, a határozat szabályos és megalapozott volt.
07.21. 09:55
Eduline.hu
Mentőkutyás bemutató gyerekeknek az Újlak táborban
A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének Jászberényi egysége látogatott el az Újlak Utcai Általános Iskola nyári napközis táborába. A gyerekek interaktív előadás, és mentőkutyás...
07.21. 08:54
Ittlakunk.hu
 Magyarázza a Klik, hogy miért cseréltek le egy iskolaigazgatót egy fideszes tanácsadóra
Magyarázza a Klik, hogy miért cseréltek le egy iskolaigazgatót egy fideszes tanácsadóra
A II. kerületi Szabó Lőrinc iskola igazgatói posztját a IX. kerületi fideszes alpolgármester tanácsadója kapta meg.
07.21. 01:35
Hvg.hu
A gyerekek és a szülők sem szerették volna, mégis új igazgatót kap a Szabó Lőrinc
A szülők és a diákok tiltakozása ellenére úgy tűnik, a ferencvárosi alpolgármester tanácsadója, Tóthmátyásné Zuggó Tünde kerül az egyik legnagyobb fővárosi kéttannyelvű iskola, a II. kerületi ...
07.21. 00:39
Ittlakunk.hu
Balog: El kell dönteni, hogy esetleg külön iskola kellene a cigány gyerekeknek
Balog: El kell dönteni, hogy esetleg külön iskola kellene a cigány gyerekeknek
Hozzátette, a kormány még nem döntötte el a határon túli, magyarul beszélő cigányok tehertétel vagy erőforrás.
07.20. 19:28
Hir24.hu
Épp csak azt nem adja a magyar iskola, ami a boldoguláshoz kell
Épp csak azt nem adja a magyar iskola, ami a boldoguláshoz kell
Mint oly sok mindenben, a magyar diákok a problémamegoldási készségeket mérő teszteken is cudarul teljesítenek. Pedig a 21. században a modern oktatási rendszerek egyik legfontosabb feladata lenne, hogy felkészítse a diákokat a gyorsan változó világban folyamatosan kialakuló új helyzetek megoldására.
07.20. 11:33
Nyugat.hu
Lábtörés a tornaórán: az iskola hárítja a felelősséget, a szülők a rendőrséghez fordulnak
Lábtörés a tornaórán: az iskola hárítja a felelősséget, a szülők a rendőrséghez fordulnak
Az iskola három hónap után sem talált felelősöket, miután testnevelésórán a kondigép szétzúzta egy kisfiú lábát. A szülők a rendőrséghez fordulnak. Forrás: Nők Lapja Café: Lábtörés a tornaórán: az iskola hárítja a felelősséget, a szülők a rendőrséghez fordulnak
07.20. 10:40
Nlcafe.hu
Állás: iskolatitkárt keres a Pesti Barnabás suli
A Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola iskoaltitkárt venne fel határozatlan idejű közalkalmazotti állásra, teljes munkaidőbe. A jelentkezőktől középiskolai végzettséget és Office-...
07.20. 07:37
Ittlakunk.hu
Iskolatitkárt keres újpesti iskola
Az újpesti Lázár Ervin Általános Iskola iskolatitkárt keres. A határozatlan idejű közalkalmazotti munkára augusztus 18-ig lehet jelentkezni.Pályázati feltételek:középiskola/gimnázium,gyakorlott...
07.20. 04:37
Ittlakunk.hu
B. Vida Júlia (Felvidék Ma): Mínusz egy iskola
Valami nagy baj lehet velünk, felvidéki magyarokkal. Önként és dalolva mondunk le megmaradásunk egyik alappilléréről, az iskoláról. Mintha eldobnánk a jövőt… [...] Bővebben!
07.19. 19:10
Mandiner.hu
Magyarok nyertek a washingtoni robotépítő versenyen
A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban.
07.19. 13:50
Profitline.hu
Magyarok nyerték a washingtoni robotépítő verseny fődíját
A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata győzött.
07.19. 11:55
Origo.hu
Hiába tiltakoztak a szülők, az alpolgármester tanácsadóját nevezték ki igazgatónak
A szülők és a nevelőtestület tiltakozása ellenére egy évre a ferencvárosi alpolgármester tanácsadóját, Tóthmátyásné Zuggó Tündét nevezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az egyik legnagyobb fővárosi két tannyelvű iskola élére - írja a Magyar Nemzet.
07.19. 11:05
Eduline.hu
A Fazekas diákjai nyerték meg a robotépítő világverseny fődíját
A Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte el a First Global Challenge nevű verseny Global Grand Challenge Award névre keresztelt fődíját.
07.19. 11:05
Eduline.hu
Újabb botrány az igazgatóválasztások körül: Algyőn is áll a bál
Az önkormányzat, a szülői munkaközösség és a tantestület akarata ellenére is Gondáné Pál Ildikó pályázatát minősítette sikeresnek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az algyői Fehér Ignác Általános Iskola élére – írja a Délmagyarország.
07.19. 11:05
Eduline.hu
Ők kapják ingyen a tankönyvet szeptemberben
Bár még tombol a nyári szünet, sok szülő már oszt-szoroz, vajon mennyibe kerül majd a tanévkezdés. Az Eduline összefoglalta kiknek lesz ingyenes a tankönyv szeptemberben.2017. szeptembertől...
07.18. 18:57
Ittlakunk.hu
A tétlen vakáció rosszat tesz a gyerekek egészségének
A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti - állítja egy új brit kutatás.
07.18. 10:02
Mediainfo.hu
Hemzsegnek Matolcsy kollégái egy pécsi iskola hallgatói között
Hemzsegnek Matolcsy kollégái egy pécsi iskola hallgatói között
Mindenki földtudományokat akar tanulni. Ahol épp egy MNB-s alapítványon keresztül osztják a vaskos ösztöndíjakat.
07.18. 07:51
Index.hu
Őrült pénzosztás Matolcsy eldugott birodalmában
Őrült pénzosztás Matolcsy eldugott birodalmában
Jegybankosok sorát találni a pécsi földtudományi doktori iskola hallgatói között. Meg azoknak az alapítványoknak a vezetőit, amelyek biztosítják a bőkezű ösztöndíjprogram fedezetét.
07.18. 07:02
Hir24.hu
Német nyelvtanárt keres zuglói iskola
A Közép-Pesti Tankerületi Központ óraadó német nyelvtanárt keres. A határozott idejű közalkalmazotti állásra augusztus 18-ig lehet jelentkezni.A pályázat részeként benyújtandó iratok,...
07.18. 06:47
Ittlakunk.hu
Portást keres a Simándy iskola
A kistarcsai Simándy József Általános Iskola portást keres.  A határozatlan idejű közalkalmazotti munkára augusztus 2-ig lehet jelentkezni.Középiskolát végzett, büntetlen előéletű pályázók...
07.18. 06:38
Ittlakunk.hu
Könyvtárost keres a kínai iskola
A Neptun utcai Magyar- Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium könyvtárost keres. A határozatlan idejű közalkalmazotti munkára július 31-ig lehet jelentkezni. Pályázati...
07.17. 21:10
Ittlakunk.hu
Szinyei-ügy: a Fidesznek áprilisban még megfelelt az igazgató
Szinyei-ügy: a Fidesznek áprilisban még megfelelt az igazgató
Terézvárosban annak ellenére volt parázs vita az ügyről, hogy az iskola élén marad Tóth Gábor. A petíciót pedig közel 540-en írták alá.
07.17. 17:54
Mno.hu
Az iskolakezdés napján jönnek a drogkereskedők
A nagysikerű Narcos szeptember 1-jén tér vissza a harmadik évaddal.
07.17. 15:25
Origo.hu
Négy gyerekkel egy fizuból vidéken
Négy gyerekkel egy fizuból vidéken
Riportalanyunk egy Tolna megyei 1200 fős falu lakója. Az ország szívében, dombok és völgyek között elrejtve, mesebeli szépségű tájban él családjával. A Város 12 km-re van, a nagyváros 30 km-re. A faluban van óvoda, általános iskola. A gyereklétszám stabil, nincsenek hiányzó évfolyamok, minden osztályban van legalább 15 gyerek. Van könyvtár, és falu TV, még ha csak képújság is. A faluban van egy nagybolt (áruházlánchoz tartozó), 3 családi élelmiszer-kiskereskedés és van dohánybolt. Van vendéglő és vendégház, a közelben természetvédelmi terület. Van látnivaló, kirándulni és lovagolnivaló, vannak fantasztikus helyi ünnepek és kulináris élvezetek, mégsem dübörög a turizmus. A helyiek készakarva szervezik-e így az életüket, vagy csak ennyire eldugott zugában élnek a világnak, ki tudja? A falu utcái tiszták, rendesek. A közterület ápolt, a nagybolt is nyitva van hattól hatig. (Nagyon sok vidéki faluban hajnali 5-11 között illetve 15-19 közötti időszakban vannak csak nyitva a boltok, és nagyon sok faluban nincs semmilyen bolthálózati üzlet.) Itt látogattuk meg Olvasónkat, aki elmesélte hogyan élnek. 4 gyerek plusz 1 anya és 1 kereső: Apa. Apa, aki mindig kocsit hajt, vagyis dolgozik, bár nem sofőr. Errefelé úgy mondják, hetel. Vasárnap este, vagy hétfőn hajnalban megy, és péntek délután, este érkezik. Bent a házban patyolat rend és tisztaság. Az udvar is tökéletesen rendezett, frissen nyírt fű, teknősbéka kert a lombok alatt, könnyen megmászható fák, homokozó, és gyerekparkoló. Benne motorok, traktorok, biciklik, rollerek, kicsit arrébb egy nagyobb elektromos kétszemélyes moped.Anya nem készült a merényletre, ott helyben mondom el neki, hogy interjút szeretnék vele készíteni. Ebből kiderül, ismerjük egymást, de errefelé nem jár az ember sűrűn vendégségbe, mindenki a saját háza táján sepreget, van elég tennivaló. Anya mesél…- Tomi (persze nem ez az igazi neve, a lényeg, hogy mindig a nevén említi) mindig csinál valamit. Amikor jött a jóidő, összerakta ezt a kerti bográcsolót. Akkor még csak a felni és az állvány volt – így igaz, akkor is pontos szerkezet volt – mára már kerti grill sütő is, ahogy a forró nyári napok igénye megkívánta, Tomi fejlesztette. Remek mérnökember, csak sajnos nem volt lehetősége főiskolára menni. Én éppen csak a diplomáról maradtam le. Így szociális asszisztens vagyok, szociális munkás helyett. De végül is mindegy – mondja nevetve – a diploma az első gyerek miatt maradt el. Iskolázottak vagyunk, de nem diplomások. De nem ez a lényeg, hanem hogy nálunk első a család. Ez tartja életben a dolgokat, ez rendezi az energiákat, a pénzügyi helyzetünket. [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "] Négy gyerek, tizenkettő, kilenc, öt és fél és két és fél évesek. A két nagy a lány, a két kicsi a fiú. [/quote]- A lányokkal persze könnyebb volt, a fiúk sokkal energikusabbak, több törődést igényelnek. De ne értsd félre, nálunk a lányok is megkapnak mindent. A nagylányom első óta osztályelső. Egy igazi stréber, nincs mit szépíteni. Őt minden érdekli, vagy semmi sem, néha nem tudom eldönteni, de tény, hogy nagyon szorgalmas, szigorú magával szemben. Ha négyest hoz – márpedig az elég ritka – nem én hajtom, hogy javítson. Nekem bőven elég lenne a 4-es is. Ő saját magától javításra törekszik.A kisebb lányom más, ő 4,5-ös átlaggal fejezte be az osztályt, nulla tanulással, két darab hármassal. Olyan, mintha ha anyának pont a fele szorgalma szorult volna csak bele. Azzal foglalkozik csak szívesen, ami igazán érdekli és ő pont inkább a reál tárgyak felé hajlik.A nagyobbik fiam 5 éves. Ő egy igazi szuper logikus élőlény. Két éves korában olyan puzzle-okat rakott ki, ami fölött még én is csak pislogtam. Oda sem akartam neki adni, aztán egyszer leborította, és mikor ránéztünk igencsak meglepődtünk. Tudod, mindegyik ugyanabba az óvodába járt eddig, ugyanahhoz az óvó nénihez.. Nem tudom, honnan vannak ilyen génjeik, de Márta néni is mindig mondja, hogy nem tudja, hogy lehet összehozni három ilyen szuper gyereket. Jajj, mi lesz a negyedikkel? Az is még Márta nénié lesz – de már gurgulázik a nevetéstől.Az a jó, hogy négy gyerek mellett, a kicsik mindig egyre többet tanulnak a nagyoktól, és ez nagyon jó. Az anyósomnak nyolc gyereke volt, mindnek az apósom az apja, de tudom, hogy ez ma már nem divat. Amikor anyósom busszal ment a gyerekekkel, úgy szálltak fel, mint egy ovis csoport. Amikor a sofőr kérdezte, hogy no mi lesz, kirándul az óvoda? Akkor anyósom büszkén húzta ki magát: Az összes – így mondta – az összes az enyém! Ha összejövünk a sógornőmmel, neki is csak négy van, ketten kiadjuk anyósomnak amire vágyik. A mai világban már jó így, de ez is azért működik, mert nálunk tényleg az első a család. - Te vezeted a családi kasszát. Hogyan jut mindenre? - Nem veszünk drága dolgokat, de nagyon figyelünk a lehető legjobb minőségre és a változatosságra. Gondolhatod, négy gyerek, mi ketten, meg amit Tominak csomagolok, nálunk nagyon nagy mennyiségű élelmiszer kerül egyszerre a konyhapultra. Úgy tudom megoldani, hogy akciósan veszek nagy mennyiséget, van fagyasztó és nagy kamra. Az akciós, nem azt jelenti, hogy mindig a legolcsóbb csomagolt műanyagot veszem. Abból semennyi sem lenne elég és csak megbetegednénk. Annak nincs tápértéke. Fontos a minőségi alapanyag. Egyrészt mindig van itthon alapélelmiszer, nem lehet, hogy ne legyen: hagyma, krumpli, liszt cukor, élesztő, zsír, só. Amúgy kevés a bolti, csak ami muszáj. Tejet például házhoz hozzák, még meleg mikor ideér. Mióta a legkisebb megszületett, nincs kertem. (Mármint konyhakert.) De előtte is volt, és ha a pici jövőre oviba megy, akkor megint lesz. Bölcsibe nem járnak. Azért van az anyjuk… Szóval figyelek a változatos táplálkozásra. Levesek, hús, zöldség, gyümölcs is, nasi is. Kell a fagyasztó és a spájz. Sokat főzök, sütök. A nasit is én állítom elő, sajtosok és apró sósak formájában. Persze azért veszünk is, látják a gyerekek is a kínálatot, hagyni kell nekik megtanulni, hogy mi a jobb. Fontos az előrelátás, ha véletlenül beüt a baj, akkor is el tudjuk látni magunkat. Rendszerint állatunk is szokott lenni, háznál a szárnyasok, valamelyik tesónál a disznóságok. Mi nem termelünk eladásra, csak a családnak. De 2-3 disznó levágása egyszerre, már komoly szervezést igényel. Nálunk a malacok is szépen kapnak, hogy jó, tiszta húsuk legyen. Másképp, minek? Akkor lesz tápláló a belőle készült étel. Az étel minősége a disznónak, meg a szárnyasoknak is fontos, hiszen azt adom majd a gyerekeknek. Nem adok nekik szemetet.Aztán tudod, falun sokszor adnak is. Szólnak, hogy van egy meggyfa, leszedhetjük. Akkor én nem vagyok rest, megyek, leszedem, befőzöm. Amikor van saját kertem, a fagyasztóban csak a hús van. Minden más üvegben. De az sok idő és sok munka. Így elfogadom a keveset is. {adselite} - Nem bánod a diplomát? - A fősuli sem olcsó. Ott lenni, ott élni, pénzbe kerül. Választanom kellett, a család és az iskola között. Hidd el nem bántam meg. A gyerekekkel mindig tanulok, igény szerint. A naggyal sose kellett, a többiek szólnak ha segítség kell. És ha kell, nagy szerencsémre a nagylány is besegít. Nem kényszerből, ő ilyen.Nagy család van, de az én szüleim sajnos már elmentek. Nagyon fontos, hogy a gyerek a megfelelő ingert, a megfelelő időben kapja meg, akkor nagyon gyorsan tanul. Most két nagyszülővel kevesebbnyi inger… de foglalkozni kell velük, mindent megtanítani és megmutatni. Növény, virág, bogár, kurutty, hangok, élethelyzetek. Mindig kell a példamese, ösztön és tudatosság egyszerre, következetesség és rugalmasság egy időben. Nem értik, hogy minden gyerek okos, értelmes, intelligens. Jól neveltek, udvariasak, de nagyon sokat foglalkozom velük. Boldoggá tesz. Lehet, hogy most elmúlt 15 év, de a diploma is meglesz, de akkor is csak így fogunk élni. Szeretetben. Tudod, anyának is rátermettnek kell lenni. Van akinek eggyel kettővel se megy. Még a városban sem, ahol azért sok tennivaló nincs meg, ami itt viszont a mindennapok része. Ez az élet egy közös döntés volt, ezért házasodtunk össze, ezért van négy gyerekünk. - Hol, hogyan dolgozik a férjed? - Tomi Ny-Magyarországon dolgozik, hetel. Képzett szakember, nem iszákos, rendes megbízható szuperapuka. Úgy gondoltuk, hogy heti 5 nap távolság még vállalható, úgy hogy ne maradjunk ki egymás életéből. Amíg nem muszáj nem megy el innen külföldre, mert akkor már kiesne az igazi aparitmusból. Ha már két-három hétre, egy hónapra menne, már annyi minden történik egy gyerek életében, amit nem lehet újra reprodukálni. Ha akkor nincs ott apu, akkor annyi. És nem csak egynél, hanem a másodiknál és a harmadiknál és a negyediknél is. Nálunk tényleg a család az első, és megint látom a huncut, boldog kacaj ráncait a szeme sarkában. Nem szeretné csak havonta látni őket, évekig – mondja végül.Így öt nap kimaradás a gyerekeknek is feldolgozható, mindig várják a pénteket. Hét közben beszélünk apával, de pénteken már nagyon várják és apa meg is jön. Így tudjuk megoldani, és néha a szükség idején vállalt áldozat nem fáj, ha tudom, hogy nekik lesz jobb a végén. Ha az ember négy gyereket vállal, akkor mind a négynek ugyanannyi jár, mindnek meg kell adni a maximumot, amire szüksége van. Nem lehet elfáradni, tönkre menni, meggondolni magunkat közben. Ezért mi nem veszekszünk, nem bántjuk egymást, nincs hangos szó, csak szeretet. De nem olyan álmélkodós fajta, hanem ésszel. Mondanám józan paraszti ésszel, de ezt biztos sokan elértenék. Például nálunk mindig a kötelező, a csekkek az első befizetés. A többi mindig kifutja valahogy. - Honnan van ez a minden felé észlelő figyelem? - Engem úgy neveltek, hogy természetesnek veszem az idősnek megadni a tiszteletet. A mai világban annyira rohannak a fiatalok, jól esik, ha észre veszik egymást az emberek. Nem vagyok búval bélelt menyecske, és bár az én szüleim elmentek, engem minden megerősít. Itt a faluban ezért mindig megállok, ha valamelyik öreg kint van, akiről tudom, hogy egyedül él, csak néha látogatják. Bárhogy sietek, nem zavar ha elkések, vagy nem érek oda időben, váltok vele néhány szót, csak azért, mert tudom, hogy neki ettől jobb lesz a napja. Dolgozom. - Mi a legfontosabb érték? - Szépség belül, tisztaság, ebben lehet élni, ez jelenti a biztonságot. Szeretet. Ettől normális és nyugodt a gyerek és így lehet megadni a jó létet. Nem a jólét a fontos, hanem a jó lét. A legfontosabb szerintem az érzelmi kötelék és a két szülő viszonya. Nálunk nincs veszekedés akkor se, ha nincs pénz. Nálunk nincs hangos szó. Van, hogy kevés, vagy idő előtt elfogy a pénz, mi nem tudunk tartalékot képezni. Van egy szép nagy házunk, kényelmesen elférünk. Van szeretet, családi harmónia, megbízhatóság, és én azzal teremtek értéket, hogy velük vagyok. Nem azzal, hogy diploma helyett gyárba járok. Kertet művelek és gondozom az állatokat. Akkor nem sok mindent kell megvenni, jut pénz a luxusra. Autóra, nyaralásra,extrákra a cseperedő lányoknak. - Hány éves vagy? - 38. – mondja az 52 kilós, gesztenyehajú, mindig mosolygós Cukimami.anyavidékszeretetcsalád
07.17. 08:23
Cukimamik.hu
Ellustul a gyerek a szünidőben
A nyári szünidő alatt a gyerekek a tanév alatt szerzett minden edzettségükét, mert a legtöbben a képernyő előtt ülve tölti napjait - állítja a UK Active felmérése, melyet az Európai Sporttudományi Kollégium éves kongresszusán mutattak be.
07.16. 22:27
Informed.hu
Több mint félmilliárd forintot költenek két miskolci iskola modernizálására
Szigetelés, nyílászárócsere, fűtés megújítása ? ezeket tervezik.
07.15. 14:00
Heol.hu
Több mint félmilliárd forintot költenek két miskolci iskola modernizálására
Szigetelés, nyílászárócsere, fűtés megújítása ? ezeket tervezik.
07.15. 13:20
Kemma.hu
Félmilliárd forintból újul meg két iskola Miskolcon
Félmilliárd forintból újul meg két iskola Miskolcon
A miskolci polgármesteri hivatal közlése szerint egy uniós pályázatnak köszönhetően több száz millió forintból épülhet újjá két iskola a városban. [...] Bővebben!
07.15. 10:34
Mandiner.hu
Így hat a gyerekre, ha egész nyáron lustálkodik! - Miért ne hagyd órákig tévézni akkor sem, ha otthon tölti a nyarat?
A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti.
07.14. 11:47
Szuloklapja.hu
Így választottunk sulit autista kisfiunknak
Így választottunk sulit autista kisfiunknak
Gondoltam, írok egy kicsit én is az iskolakezdésről, iskoláról, és arról, hogyan zártuk ezt az évet Somával (nem egy poszton belül). Az elmúlt hetekben úgyis az egyik évértékelő megbeszélésről megyek a másikra. Amikor a diagnózist megkaptuk, utánakérdeztem, hogy van-e lehetőség egy extra évet óvodában tartani (2-4 éves csoport, bölcsőde igazából, külön óvoda nincsen). Itt négyévesen kezdik a gyerekek a sulit, a születésnapjukon vagy másnap, és nem is szokták ezt halogatni. Már csak azért sem, mert míg az óvoda sokszáz euró egy hónapra támogatással, addig az iskola ingyenes többé-kevésbé. (Az ebédeltetésért kell fizetni, meg a napköziért, és a reggeli gyerekfelvigyázásért, de ezek a költségek messze elmaradnak az ovi költségeitől.) Azt a választ kaptuk akkor, hogy indikáció esetén maradhat a gyerek, semmi gond. Így el is könyveltem még tavaly nyár körül, hogy akkor Soma marad a csoportban és attól függően, hogyan fejlődik, a többit majd meglátjuk. Október végén volt nálunk családlátogatáson a fejlesztő mentora, és ő kérdezte, hogy mi a tervünk, hova megy majd Soma iskolába. Mondtam neki, hogy úgy tervezzük, hogy nem megy négyévesen, mert le is van maradva pár dologban, önállótlan és nem is szobatiszta. Mondta, hogy ő nem akar nyomni de szerinte a gyereknek minden szempontból jobb helye lenne a saját kortársai/idősebbek között, mint az óvodában, ahol ő a legnagyobb és nincs elég kihívás, úgyhogy nézzek azért körbe. Abban nyilvánvalóan igaza volt, hogy Maki az idősebbekkel jobban kijön, mint a fiatalabbakkal és ő ismeri az intézményrendszert és a gyerekeket is. Így úgy voltam vele, ha ő úgy gondolja, hogy a gyerek iskolaérett, akkor én bízom benne. Volt egy-két hely a fejemben, kezdve a saját falunk iskolájával. Felhívtam őket egy megbeszélés miatt. Itt alapból integráció van, mindenhol kötelesek felvenni és segíteni a gyereket egy sima autizmus diagnózissal (DSM-V szerint nálun az Aspergeres, PDD-NOS és autista is ugyanazt a kódot kapja), ha van kiegészítő kódja (beszéd, értelmi vagy testi fogyatékról), akkor egyéni elbírálásban döntik el, hogy megpróbálja-e az integrált oktatást vagy nem. (Tudtommal értelmi érintettség esetén ez egyértelmű, testi fogyatéknál egyáltalán nem az.) Így a diagnózis ténylegesen segít és nem korlátoz (időnként elgondolkozom, hogy vajon otthon kérnék-e SNI papírt vagy nem). Viszont hozzátartozik a valósághoz, hogy a megfelelő intézmény kiválasztását teljes mértékben a szülőre bízza. Ezt a felelősséget senki nem veszi le a válláról. Engem személy szerint ez nem zavar különösebben, jól illik a kontrollmániámhoz, de mivel a rendszert nem ismerem, először is képbe kellett kerülnöm a különböző támogatási formákkal, lehetőségekkel. Ez nem kevés energiámba került és még mindig érnek meglepetések. Meg emellett is azért, amikor az ember felhívja az iskolát és elmondja, hogy van itt egy kétnyelvű autista kisfiú, akit szívesen beíratnék hozzátok, akkor mindig van egy pillanatnyi csend a vonal túloldalán, és elmarad a tapsvihar. Úgy döntöttem, hogy esetünkben a legszerencsésebb, ha a gyerekkel együtt megyek ezekre a megbeszélésekre, mivel egyébként meg nagyon nyugis kisfiú, szóval jócskán tud enyhíteni a prekoncepciókon a jelenléte. Nem nézek most utána, hogy az egész országban így van-e, a környékünkben egyértelműen minden iskolában összevont osztályok vannak. Együtt ül és tanul az 1-2, 3-4, 5-6, 7-8. Korosztályonként ugyanaz a tanító. Tehát mindenki két évig tanítja a gyereket. Emiatt tanítót választani nálunk nincs is értelme igazán, az igazgató és az iskola víziója sokkal fontosabb. Felénk szinte kizárólag keresztény iskolák vannak, 40 kilométeren belül két sulit találtam, ami nem tartozik vallási felekezethez. Ugyanakkor nincs a Magyarországon ismert vallási nevelés kötelező hittanórával. Mivel nálunk a gyerekek nincsenek megkeresztelve és templomba sem járunk, ezért mindig megkérdeztem, hogy mi az ezzel kapcsolatos követelmény az iskola részéről és miben nyilvánul meg az iskola felekezethez tartozása. Elmondták, hogy az értékek átadása zajlik, a keresztény ünnepek kapcsán előkerülnek a Bibliai történetek, van közös ima reggel és háromévente egyszer, karácsonykor elmennek egy misére. Először a saját falunk iskolájába mentünk el. Kis falu, nem nagy iskola, gondoltam, itt tuti kis osztályt találok majd. Ehhez képest 1-2 osztály 25 fő idén. Javítottak a marketingen? A megbeszélés az igazgatóval nagyon jó volt, mesélte, hogy vannak/voltak autistáik. Mondott pár példát, hogy milyen gyakorlati dolgokkal szabták esetükben személyre az oktatást (pl. volt olyan kisfiú, aki nem tudott koncentrálni az osztályteremben, így neki az egyik szekrényből alakítottak ki „irodát”, és ő ott oldotta meg a feladatait, egy másik, zajérzékeny kisfiúnál sikerült elérni, hogy ha ő lehetett a DJ, akkor részt tudott venni az iskolai rendezvényeken. Szóval jóval túlmentek a dolgok a van napirend meg megbeszélés vonalon. Mesélt úgy általában az iskolai életről is, hogy nem nagyon íratnak dolgozatokat meg feleltetnek, hanem a saját/csoportos kutatómunkát preferálják, mert abból sokkal többet tanulnak a diákok. Nagyon egyetértettünk abban, hogy a mai világban mennyire fontos, hogy a gyerekek megtanulják szűrni és megtalálni az információt, és kevésbé fontos, hogy fejből bemagoljanak olyan dolgokat, amiket a Google két kattintással kidob nekik. Amíg én az igazgatóval beszélgettem, Soma az osztályteremben játszott az 1-2-os tanító néni jelenlétében. Nem volt tanítás éppen, így gyerekek nem voltak, nyugodtan felfedezhette a termet, kipróbálhatta a játékokat. Valamennyit beszélgetett a tanító nénivel is. Ahány iskolában jártam, a felosztás kb. mindenhol ugyanaz volt a tanteremben: digibord, néhány számítógép, különböző sarkokban különböző elfoglaltságok (építőjátékok, kirakók, kreatív sarok, babaház, stb.). Vidám megelégedéssel, jó érzéssel jöttünk el erről a megbeszélésről, bár a csoport nagysága azért zavart valamennyire. Még az iskolalátogatás előtt összeültem Soma pedagógusaival és megkérdeztem őket, hogy szerintük mik azok a dolgok, amik a suliban gondot jelenthetnek. Az óvónője mondta, hogy legfőképp a csúfolódást tartja problémának, mert a gyerek nem fogja tudni megvédeni magát. Szóval a látogatás után gondoltam, hogy ez így szép és jó, de szeretném hallani a másik oldalt is, ezért megkértem a szomszédasszonyomat, akinek két gyereke is a falusi iskolába jár, hogy meséljen nekem egy kicsit arról, hogy ő hogyan látja a sulit. Szóba került az is, hogy mennyire piszkálódók a gyerekek, és ezt a pedagógusok hogyan tudják/tudják-e kezelni. Kapásból felsorolt két-három esetet az elmúlt két évből, ahol egyértelműen nagyon rosszul alakultak a dolgok (az egyik pont a saját fia volt). Kiderült, hogy jószándék van ugyan, de pont ebből a szempontból a falunk iskolája nem teljesít túl jól. Később kiderült, hogy ez a „híre” az iskolák között. Kérdeztem őt arról is, hogy tud-e nekem tippet adni, hogy melyik intézményeket nézzem még meg, mert a rendszer ismerete nélkül itt én eléggé vaktában lövöldözök. Ő javasolt egy nagyon kis iskolát, a lakásunktól 20 kilométerre, meló felé negyedórás kitérővel. Azt mondta, hogy ők nagyon jók, és mivel a csoportok kicsik, sok a figyelem, struktúra… Ez az a hely, ahol a hírek szerint a több segítséget igénylő gyerekekből is ki tudják hozni a maximumot. Minden, amire szerinte nekünk szükségünk lehet. Ezért a tanácsért nagyon hálás vagyok neki azóta is, mert végül egy megbeszélés után az igazgatóval és a belső segítővel (olyan gyógypedagógus-féle, de tanít is emellett), és persze néhány szülővel, akinek oda jár(t) a gyereke, végül Soma itt kezdte az iskolát február tizedikén. hollandrémület További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
07.14. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Piskóta alakú lesz a körforgalom a Szépvölgyin
Az új tanév megkezdése előtt fejezik be a nyújtott körforgalom építését a Szépvölgyi úton a Zöldlomb utcánál, amelyről új részletek derültek ki.Az önkormányzati portál a következőket árulta el...
07.14. 01:41
Ittlakunk.hu
A tétlen vakáció rosszat tesz a gyerekek egészségének egy brit kutatás szerint
A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti - állítja egy új brit kutatás.
07.13. 22:25
Webbeteg.hu
Kiderítették: ezért tesz rosszat a hosszú nyári szünet a diákoknak
A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti - állítja egy új brit kutatás.
07.13. 09:25
Eduline.hu
Változik a kerületi tanulmányi ösztöndíjak rendszere
Átalakították a kerületben lakó illetve tanuló diákok önkormányzati támogatásának rendszerét. Eszerint a jelenlegi tanulmányi ösztöndíj a következő tanév végén megszűnik, helyét két új díj veszi át:A...
07.13. 08:54
Ittlakunk.hu
A tétlen vakáció rosszat tesz a gyerekek egészségének egy brit kutatás szerint
A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti - állítja egy új brit kutatás.
07.13. 08:39
Csaladinet.hu
Találtunk egy igazi magyar kamuegyetemet
Találtunk egy igazi magyar kamuegyetemet
Van egy iskola Budapesten, ami brit diplomával hirdeti magát, több százezres tandíjat szed, de sehogy sem találni az anyaintézményét. A CEU-botrány viharában senki nem figyelt rájuk, ám az állam most bezáratná őket. 1400 diák aggódhat.
07.13. 07:24
Index.hu
A tétlen nyári szünidő rosszat tesz a gyerekek egészségének
A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti - állítja egy új brit kutatás.
07.13. 00:50
Profitline.hu
Hiába nem éreztétek, komoly eredményeket ért el az új Klik: ezt állítja az elnök
A Klebelsberg Központ elnöke szerint tanév közben az iskolák és a gyerekek csak keveset érzékelték az oktatásban végbement komoly változásokból, amit jelentős eredménynek tart.
07.12. 21:45
Eduline.hu
Ne a tévé előtt töltse a nyarat a gyerek!
A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti - állítja egy új brit kutatás.
07.12. 16:57
Ma.hu
A szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének? Íme a tények!
A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti – állítja egy új brit kutatás. A tanulmány szerint a brit iskolások átlagban edzettségük 80 százalékát veszítik el a vakáció alatti “lustálkodás” miatt, mivel a legtöbb szülő […]
07.12. 07:02
Anyanet.hu
Milliárdokkal támogatják a középiskolások nyelvtanulását
A program keretében a középiskolások az iskolában vehetnek részt külön nyelvórákon, amelyeket az iskola nyelvtanárai, illetve felsőoktatási intézmények nyelvszakos hallgatói tartanak nekik.A...
07.11. 12:37
Ittlakunk.hu
Programok természetbarát családoknak
Programok természetbarát családoknak
Megszámlálhatatlan mennyiségű ajánlót tudnánk írni nyári kirándulóhelyszínekről: vízpartokról, hegységekről, városokról, melyeket érdemes meglátogatni (tervben is van egy ilyen sorozat, ha van kedvetek, küldhettek ti is ajánlókat). Én most a hazai nemzeti parkjainkat ajánlom, ahova júliusban-augusztusban nem csak kirándulásokra lehet menni, hanem tematikus programok keretében fedezhetik fel a térség élővilágát a látogatók. Hazánkban tíz nemzeti park található, részletes infók itt olvashatók. Most öt nemzeti parkból válogattunk néhány érdekes és izgalmas túrát és programot, melyre az örökmozgó gyerkőcöket el lehet vinni (és felnőttként is élmény lehet részt venni rajtuk). Hortobágyi Nemzeti Park A legismertebb nemzeti parkunkban július 15-én rendezik a Hortobágy-halastavi Kisvasút napját, melynek programjai között olyanok szerepelnek, mint az ötpróba, délibábos madarászat, vezetett túra, hajtány kipróbálása, zsákbamacska, pónilovaglás, de lesz helyben készült halászlé és slambuc is. A két felnőtt + két gyerek családi belépő ára 2000 Ft, melyhez ingyen arcfestés/csillámtetkó, lufi figura is ár a gyerekeknek. A Halastavi ötpróbát kiálló résztvevők nemzeti parkos zsákbamacskát is kapnak. Aggteleki Nemzeti Park Néhány éve egy lovas rendezvényen családi hétvégét nyertünk Aggtelekre, ahol megnéztük a híres hucul lovakat és a Baradla-barlangban is voltunk, ahova most júliusban 20 százalék kedvezménnyel lehet megvenni a belépőjegyeket, és még ajándék is jár mellé. A Baradla-tetőn többször szerveznek naplemente-túrákat a nyáron, ahol a résztvevők a csodálatos naplementében gyönyörködhetnek a kilátóponton. A túra ára 2000 Ft/család. A Jósvafői oktatóközpontban pedig családi nap lesz július 27-én: itt vetítettképes előadás és kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket. Részvételi díj: 500 Ft/család. Balaton-felvidéki Nemzeti Park Július 22 és 30 között lesz a Művészetek Völgye Fesztivál, amelyen a fesztivál településeivel határos Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a településeket is magában foglaló Bakony–Balaton Geopark természeti örökségét természetismereti túrával, madárhálózással, kézműves foglalkozásokkal, geotúrákkal, geosétával, kőzetekkel, őskövületekkel, geomesékkel, geofoglalkozásokkal mutatják be.  Nyílt napot szerveznek az iharkúti ásatás területén július 19-én, 22-én és 28-án, ahol maximum napi 400 fő erejéig lehetőséget biztosítanak a nagyközönség számára a dinoszaurusz-ásatások és az előkerülő leletek megtekintésére. A felnőtt jegy 1500 Ft, a gyerekjegy 1000 forintba kerül. Fontos, hogy a részvétel regisztrációhoz kötött, további infók itt. Bár a levendulafesztiválnak már vége, a Levendula Ház Látogatóközpontot érdemes felkeresni Tihanyban. Itt interaktív kiállítás látható a levendulatermesztésről, és van teázó, élménykert és kézműves foglalkoztató is. Kiskunsági Nemzeti Park A varázslatos buckavidéken is rengeteg az érdekesebbnél érdekesebb program a nyáron. Július 15-én például vízitúra lesz a tőserdei Holt-tiszán (a családi jegy 3000 Ft), július 30-án pedig a Kékmoszat tanösvényen lesz vezetett túra a Szelidi-tó körül. Itt nemcsak fürdeni lehet, hanem lehetőség van a vízparti nádasok gazdag madárvilágát is felfedezni (a családi jegy 3000 Ft). Augusztusban a Csaj-tónál lesz madármegfigyelés, Mártélyon kenus vízitúra, Kunadacson pedig a Rákosivipera-védelmi és Oktató Központhoz szerveznek túrát, ahol bemutatják a területre jellemző gyíkfajokat és a rákosi viperát is. Őrségi Nemzeti Park Általános iskola hatodik után vettem részt a térségben tartott vándortáborban, és már 12 évesen is elvarázsolt a táj, az állatvilág, a programok. A nemzeti park a nyáron is sok programmal készül:  lesz kerékpártúra, reggeli természetismereti séta, melyen eurázsiai vadlovakat és európai bölényeket mutatnak be, tökmagolajütés, ahol tökmagolajat sajtolnak és lehet kóstolni is, de részt lehet venni egy láptúrán is. Nektek van kedvenc kirándulóhelyetek? Vagy tudtok jó gyerekprogramokat? Írjátok meg nekünk. Tünde További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
07.11. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Amikor a gonosz Soros letekint a zsidó iskola udvarára
Amikor a gonosz Soros letekint a zsidó iskola udvarára
Vannak a szokásosnál is rosszabb elhelyezései a plakátnak. Az iskolát felügyelő Köves Slomó szerint nem szólhatnak bele, eddig egy jobbikos plakát volt ott.
07.10. 17:27
Hir24.hu
A Fidesz kommunikátora elismerte a havi több százezres ösztöndíjat
A Fidesz kommunikátora elismerte a havi több százezres ösztöndíjat
„A doktori iskola ösztöndíját a sikeresen teljesített félévek után kapom, és ugyanez vonatkozik feleségemre is” – írta.
07.10. 16:19
Mno.hu
Fűtőt keres zuglói iskola
A Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola fűtő-udvarost keres. A határozatlan idejű közalkalmazotti munkára augusztus 31-ig lehet pályázni.              ...
07.10. 05:00
Ittlakunk.hu
Munkalehetőség a szomszédban
A kistarcsai Simándy József Általános Iskola tanítót venne fel alsó tagozatos tanítói feladatok ellátására. A határozott idejű közalkalmazotti munkára augusztus 2-ig lehet jelentkezni. ...
07.10. 05:00
Ittlakunk.hu
12 éven keresztül filmezte lánya első iskolai napját
12 éven keresztül filmezte lánya első iskolai napját
Különleges projekttel rukkolt elő az apuka: első osztálytól minden évben levideózta, ahogy kislánya a tanév első napjára igyekszik, így életre szóló emléket adott most már 18 éves, leérettségizett lányának.Forrás: Nők Lapja Café: 12 éven keresztül filmezte lánya első iskolai napját
07.09. 09:00
Nlcafe.hu
Szebb és boldogabb
– Anya, tudod a fodrászod telefonszámát? – kérdezte Esztike, amikor kiléptek az iskola kapuján. Ez volt az első tavasza iskolásként. Már tudott írni és olvasni, szerette a verseket, szépen énekelt. Szerette az iskolát is, a tanítónénijét, az osztálytársait. Még az igazgató bácsit is, pedig Esztike szerint kiabálós. Nem tűri a hangzavart az ebédlőben, az ódon épület…
07.08. 22:00
Eletszepitok.hu
A tétlen vakáció rosszat tesz a gyerekek egészségének
A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti - állítja egy új brit kutatás.
07.07. 10:23
Egeszsegtukor.hu
„A brit egyetemeken rengeteg képzést indítanak, nem könnyű megtalálni a leginkább megfelelőt”
Hogyan választ szakot és egyetemet egy magyar diák, ha nem itthon, hanem Nagy-Britanniában tanul tovább? Milyen információkat lehet beszerezni az UCAS-kiállításokon, érdemes-e egyedül nekivágni a felvételi procedúrának? És mennyibe kerül egy tanév valamelyik angliai egyetemen? Miskolczi Zsófiával, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tizenegyedikes diákjával beszélgettünk.
07.07. 07:35
Eduline.hu
Új egyenlőség-jel - Milyen észt csoda?!
A “fejlett nyugathoz” történő felzárkózás tekintetében alapvetően három iskola van.
07.07. 06:02
Nepszava.hu
Elhunyt Thomann Julianna, a Bókay iskola némettanára
Egy teljes élet margójáraPedagógusok vagyunk, legfontosabb munkaeszközünk a szó, a beszéd. Most mégis nehezen jönnek a szavak. Most szavak helyett TANÍTÁSOK jutnak eszünkbe, amelyeket Julikától...
07.07. 01:19
Ittlakunk.hu
Határtalanul! Eötvös
Idén is, lassan már hagyományként, a pesterzsébeti BGSzC Eötvös Loránd Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanulói külföldre utazhattak a Határtalanul! pályázat keretében.Az iskola 30 tanulója...
07.06. 22:07
Ittlakunk.hu
Eladná az önkormányzat a rózsakerti suli épületét
A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola a fejlesztésére 1,2miliárd Ft támogatást nyert el a központi költségvetésből, a Református Egyházon keresztül.Ennek a támogatásnak köszönhetően...
07.06. 08:39
Ittlakunk.hu
Bezár az érettségikkel trükköző iskola
Bezár az érettségikkel trükköző iskola
Szeptembertől felfüggeszti oktatási tevékenységét a Paulay Alapítványi Középiskola, ahol az ellenőrzések súlyos visszaéléseket tártak fel az érettségikkel kapcsolatban. Forrás: Nők Lapja Café: Bezár az érettségikkel trükköző iskola
07.06. 08:22
Nlcafe.hu
Csalhattak az érettségin a botrányos iskolában
80 gyereknek még a 9-10. osztályos bizonyítványa is gyanús. Az érintett iskola tanárjai fizetést sem kaphattak már egy ideje.
07.05. 20:45
Eduline.hu
 Felfüggeszti működését az érettségi botrányokban érintett budapesti iskola
Felfüggeszti működését az érettségi botrányokban érintett budapesti iskola
Botrányos körülmények között zajlott a tavalyi érettségi a Paulay Alapítványi Középiskolában, most pedig az derült ki, hogy sok diáknak hamisított volt a bizonyítványa, amivel érettségire mentek. A rendőrség is nyomoz.
07.05. 18:50
Hvg.hu
Érettségi botrány után egy időre bezár a középiskola
A 2017/2018-as tanévtől felfüggeszti az oktatást a Paulay Alapítványi Középiskola – közölte az igazgató az iskola Facebook-oldalán.
07.05. 17:32
Mno.hu
A művészeti képzés jobbá tesz
Alliteráció címmel nyílt kiállítás az EVENTUS Üzleti, Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium végzős diákjainak műveiből hétfőn az Agria Park galériájában.
07.05. 14:30
Heol.hu
 Nyolcvan diák hamis bizonyítvánnyal próbálkozott az érettségin
Nyolcvan diák hamis bizonyítvánnyal próbálkozott az érettségin
A hamisított papírokkal próbálkozó diákok ügyében ugyanaz az iskola érintett, ahol már tavaly is botrányos érettségi folyt.
07.05. 14:00
Hvg.hu
Az 5 legjobb fagyirecept, ha nincs fagyigéped
Az 5 legjobb fagyirecept, ha nincs fagyigéped
Véget ért a tanév és elkezdődött a vakáció. A gyerekek már nagyon várták ezt az időszakot, így gondoltam megosztom veletek a kedvenc fagyi receptjeimet, amikhez még fagylaltkészítő gépet sem kell használnotok. Meg fogtok lepődni, hogy milyen gyerekjáték az elkészítésük. Válogassatok belőlük kedvetekre!
07.05. 11:06
Femcafe.hu
Újabb migránstábor épülhet a magyar határ mellett
Újabb migránstábor épülhet a magyar határ mellett
Állítólag a legnagyobb szabadkai iskola mellett húznák fel a konténervárost.
07.04. 17:06
Mno.hu
Felújítják a Vajda és a Deák Diák sulik pályáit
A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola sportpályájának, valamint a Deák Diák Általános Iskola tornatermeinek felújítására nyert pályázatot az önkormányzat.Mintegy 102 millió forintból...
07.04. 08:38
Ittlakunk.hu
Dolgoznom kell! Mit csináljak addig a gyerekemmel?
A szülők számára nem kis fejtörést okoz a nyári szünet. A gyerekek boldogan várják a szabadságot, amikor végre bezár az óvoda és iskola, de a szülők már összerándult gyomorral számolgatják a heteket, napokat. Év közben sem egyszerű megoldani a gyermekek gondozását, felügyeletét. A nyár viszont, minden öröme és boldogsága ellenére rendkívül nehéz időszak a szülők számára.
07.03. 12:26
Csaladinet.hu
Gyógypedagógiai asszisztenst keresnek a kerületben
Gyógypedagógiai asszisztensi állást hirdetett a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A határozatlan idejű, teljes...
07.03. 05:00
Ittlakunk.hu
 Van Bitcoinja? Akkor máris írathatja gyermekét két New York-i iskolába
Van Bitcoinja? Akkor máris írathatja gyermekét két New York-i iskolába
Elfogadja a tandíj befizetésére a Bitcoin virtuális valutát két Montessori-típusú iskola New Yorkban. A lépésre a szülők igényei miatt került sor.
07.02. 11:35
Hvg.hu
ECLECTICK design - egyedi kollekció, gyermekek rajzaival illusztrálva
ECLECTICK design - egyedi kollekció, gyermekek rajzaival illusztrálva
Manapság minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek az egyedi márkák, tervezői darabok. Ennek egyrészt az az oka, hogy az emberek egyre jobban szeretnék testre szabni, egyedivé varázsolni ruháikat, kiegészítőiket. Másrészt pedig az, hogy az internetnek hála jóval nagyobb piac nyílt meg a tehetséges alkotók előtt. Lássuk most az ECLECTICK márka gyerekközpontú alapdarabjait! Gyovai-Farkas Edina az ECLECTICK tulajdonosa és tervezője. Cégének története 2003-ra nyúlik vissza, ami nem csak az alapítás, hanem Edina tervezői munkásságának kezdete is egyben. Az első 10 év során nem kizárólag Budapestet, hanem Berlint és Bécset is bevették, új üzleteket nyitottak, miközben folyamatosan ügyeltek a minőségre, tervezésre. 2016-ban azonban változás történt a cég életében, Edina immáron egyedül képviseli és vezeti a vállalkozást. Otthonról, két gyermek mellől dolgozik, így próbál megfelelni az élet kisebb-nagyobb kihívásainak. Munkássága, elért sikerei tökéletes példaként járnak mindazok előtt, akik édesanyaként sem szeretnék abbahagyni a karrierépítést, esetleg pont ekkor vágnának bele egy saját cég felvirágoztatásába. KID ART táskák és póló Kollekciók és a KID ART Az ECLECTICK márka több kollekciót tudhat maga mögött. 2013 karácsonyán indult hódító körútjára az egyik ilyen irányvonal, ami ötvözi az adott ruhadarab tulajdonosának néhány jellemvonását és saját arcképét. Ez volt a KID FACE, ami aztán messze nem csak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is elkészült, mégpedig számtalan változatban. Ugyan a KID FACE is rendkívül egyedi és különleges darabokat tartogatott, ezen a téren túlmutat rajta a KID ART. Ahogy az a nevéből is sejthető, ezúttal gyermekek művészi alkotásairól van szó – ám ezek a remekművek nem csupán a papíron, hanem a ruhákon és táskákon is tündökölnek. Mit mond erről Edina? „Azért kezdtem el foglalkozni ezzel a témával, mert az óvódáskorú gyerekeim mellett halomszámra gyűltek a szebbnél-szebb rajzok és művészi énem nem tudott nyugodni addig, amíg tovább nem gondoltam az ezekben rejlő lehetőségeket. Így született meg pár évvel korábban egy gyerekrajzból komponált fix ruhaminta, majd pedig az ötlet, hogy ezt akár egyedileg is el lehetne készíteni. Aztán jött egy kézenfekvő helyzet, a tanév végi ajándékozás kérdése (ami, valljuk be őszintén, minden gyermekes család életében évről évre nagy gondot okoz). Ez végül hozzásegített ennek a kollekciónak a létrejöttéhez.” És valóban, milyen remek ötlet! Talán te is azon agyaltál mostanában, milyen ajándékot adjon majd a ballagó ovisod az óvónéninek, vagy éppen a kisiskolás gyermeked alsós tanárnőjének. Kell ennél jobb meglepetés? Egy tapasztalt óvodapedagógusnak, pedagógusnak minden bizonnyal megannyi emléke van növendékeitől, és bizony ezeket egy idő után nehéz méltó helyre tenni. Többségük bizonyára a fiók, szekrény mélyén landol. Nem úgy a KID ART ovis táska! Ilyet még garantáltan nem kapott az óvónő, vagy az oktató, ráadásul garantáltan egyedi darabbal gazdagodhat, ami minden nap emlékeztetheti a kedves gyermekekre. Hiszen egy KID ART táska nem csak dísz, hanem használati tárgy is egyben.Nektek nincs is más dolgotok, mint az összes gyermekkel készíttetni egy rajzot, kiválasztani a táska színét, majd elküldeni Edinának a remekműveket. Ő újragondolja a kombinációs lehetőségeket, majd egy harmonikus dizájnban összeolvasztja a rajzokat. Így készül a teljesen egyedi ovis táska! KID ART párna, baba és táska Míg az év végi ajándékozás kérdését a KID ART táska oldhatja meg, addig a bölcsődei és az óvodai beszoktatáson a KID ART baba könnyíthet. Ez a hiánypótló cukiság egész biztosan közel áll majd gyermeked szívéhez, hiszen a saját keze munkásságát dicséri. Akár rá is vezetheted, hogy tervezze meg a babát, ami ábrázolhat téged és apát. A háromdimenziós baba megkönnyítheti az első napokat a bölcsiben, vagy az oviban, hiszen az elválás sosem egyszerű. A baba gyermeked számára azt az élményt adja, mintha ott lennél, ott lennétek vele, így fordulhat hozzá lelki nehézség esetén. Ha ennél is konkrétabb kötődési lehetőséget szeretnél biztosítani a csemetéd számára, választhatod a KID FACE babát is. Ezt a játékot úgy készíti el Edina, hogy egyik felén anyu, másik felén apu arca (fotója) szerepeljen, miközben maga a játék természetesen baba formájú. Imádják a gyerekek! Még a visszahúzóbb csemeték is szívesen fordulnak hozzá, márpedig intő jel lehet számodra, ha a gyermeked sokat szorongatja. Biztos lehetsz benne, hogy valamiről beszélnetek kell!Egy ilyen baba segíthet az elalvásban, a beszokásban, pótolhatja a hiányzó szülőket, és persze aktív szereplője lehet a játékoknak is. Akár a KID ART, akár a KID FACE babát választod, az biztos, hogy az aprócska játék megnyugtató közelséget adhat gyermekednek, miközben feszültségét oldja. Nem véletlen, hogy ebben a korban sok apróság fordul egy plüss, vagy valamilyen játék felé - sokkal szerencsésebb, ha erről az érzelmi hullámvasútról már otthon, a baba segítségével beszélgetni tudtok.  KID ART póló és KID FACE babák több méretben És hogy mi ebben olyan fantasztikus? Természetesen az, hogy minden táska, póló, stb. teljesen testre szabottan készül el. (Tökéletesítheted a méretet, a színt, a formavilágot. Csupán néhány jó minőségű fotóra lesz szükséged, részedről pár perc munka az egész!) Mindez azt jelenti, hogy nincs két ugyanolyan darab, ily módon mindenkinek sokkal inkább szívhez szóló választás lehet egy-egy ruha, kiegészítő, legyen szó karácsonyról, születésnapról, vagy bármilyen más, ünnepi alkalomról. Természetes, hogy ilyenkor minden anyuka elsőre magára gondol, elvégre ki ne szeretné magával vinni gyermeke művészetét? Ha pedig mindez még egy taggal bővíti a ruhatárat, vagy a táskakészletet, az csak jó lehet... Persze bármilyen kiegészítő, vagy viselet kiváló ajándék lehet a család bármelyik tagjának. Nem beszélve arról, hogy akár a gyermekeket is meglephetjük néhány pólóval, így büszkén magukon viselhetik alkotásaikat. Ha neked is megtetszett az ötlet, hogy ilyen - vagy a más kollekciókból eredő, hasonló - alapdarabokra szert tegyél, látogass el az ECLECTICK weboldalára, és nézz szét a kínálat között! {adselite}egyedi kollekcióegyedi ruhákegyedi táskákkid artECLECTICKsaját márka
07.01. 09:13
Cukimamik.hu
Színesítik a palettát: kéttannyelvű lesz az iskola
A Tinódi Sebestyén Tagiskola negyedik éve foglalkozik emelt óraszámú angol nyelvoktatással.
06.30. 18:55
Heol.hu
Állás a kerületben: karbantartót keres a JEGYMI
A Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola karbantartót keres határozatlan időre, teljes munkaidejű, közalkalmazotti állásba. A feladat az iskola...
06.30. 07:46
Ittlakunk.hu
Költözik a vári beléptető rendszer irodája!
Július 3-tól a Budavári Kapu Kft. Ügyfélszolgálata a Fő utca 15. szám alatti irodában várja az ügyfeleket. Az Iskola utcai kirendeltség június 28-án bezárt. A költözés ideje alatt az Attila út 65....
06.29. 16:29
Ittlakunk.hu
"Ez katasztrófa" Vekerdy szerint: a magyar iskola megbetegít, a depresszió felé sodorja a diákokat?
"A magyar iskola, ahogy ma működik, betegít" - mondta Vekerdy Tamás pszichológus a Magyar Narancsnak, hozzátéve: itthon minden iskolai évvel nő a gyerekek magukkal hozott társadalmi különbsége.
06.29. 08:30
Eduline.hu
Egy idős magyar szatír hozta rá a frászt Rómára
Egy idős magyar szatír hozta rá a frászt Rómára
Komoly börtönbüntetésre számíthat egy hetvenéves magyar férfi, aki Rómában egy általános iskola mellett, fényes nappal nyúlt magához. A rendőrök azonnal elfogták a szatírt, aki azóta is előzetesben ül.Forrás: Nők Lapja Café: Egy idős magyar szatír hozta rá a frászt Rómára
06.29. 08:21
Nlcafe.hu
Ne nyúzd a gyereket nyáron tanulással!
Ne nyúzd a gyereket nyáron tanulással!
A napokban köremailt kaptam az elsős gyerekem osztályfőnökétől „Nyár” címmel. Azt gondoltam, hogy nyári teendőket és információkat találok benne, kötelező olvasmányt, gyakorolnivalót, esetleg a beszereznivalók listáját. Egész más volt a tartalom. Azt kérte az ofő, hogy nyáron ne nyúzzuk a gyerekeket feladatlapos gyakorlással (bakker, pont ezt terveztem pedig), engedjük pihenni a gyerekeket. Azt írta, meseolvasás közben is lehet beszélgetni a gyerekekkel, miközben a szövegértés és az olvasás is fejlődik. A matekkal kapcsolatban az volt a tanácsa, hogy például számoljunk a kicsikkel fürdőzőket a strand medencéjében, kérdezzük meg, hányan lesznek a medencében, ha hárman kimennek – ezzel észrevétlenül oldanak meg szöveges feladatokat. Az írás „gyakorlására” is volt ötlete: azt kérte, hogy ahol csak járnak a gyerekek (nagymamánál, táborban, esetleg külföldi nyaraláson), írjanak neki képeslapot (az iskola címére). Mint írta, ehhez persze szülői segítség szükséges – de ennyi simán bevállalható. Már maga az érdekes program, hogy kiválasztunk egy képeslapot, majd feladjuk a postán – a megírásról nem is beszélve. (Tényleg szuper ötlet!) A beküldött képeslapok kikerülnek majd az osztályterembe, mire kezdődik az iskola, így az élménybeszámolókhoz is lesz némi kapaszkodó – írta az ofő, majd hozzátette, hogy az utolsó hetekben azért hangolódás gyanánt intenzívebbé lehet tenni a gyakorlást. Szerintem ez más iskolákban is működhet, az osztályfőnök/napközis nevét és az iskola címét ráírva a képeslapra biztosan megkapják a címzettek az apró figyelmességet. Tünde További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
06.29. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Gyöngybetűs VAKÁCIÓ!
Néhány napja véget ért a tanév és elkezdődött a vakáció. Minden gyerkőcre vár a nyári szünet, amelynek mindenki örül, de a szülőknek gyakran komoly problémát jelent a gyerekek nyári felügyelete. Akikhez közel lakik a nagyi és már nyugdíjas, ott megoldódik ez a probléma. Mások próbálkoznak különböző nyári táborokkal, de ezek csak 1-2 hét megoldást jelenthetnek.
06.28. 19:39
Csaladinet.hu
Az Év Zenésze Füzesgyarmaton
Korcsok András a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos diákja.
06.28. 10:44
Hir6.hu
Fordulat az iskolai lőterek ügyében
A lőtereket a sportolási lehetőségek bővítése céljából mérték fel - mondta a Magyar Időknek adott interjújában a Klebelsberg Központ elnöke. Solti Péter úgy fogalmazott, akkor valósulhat meg, ha az iskola ... ...
06.28. 07:12
Napi.hu
Takarítót keres újpesti iskola
Az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola takarítót keres. A határozatlan idejű közalkalmazotti munkára július 5-ig lehet jelentkezni. 8 általánost végzett pályázók...
06.28. 05:00
Ittlakunk.hu
Egy egyszerű kis rajzfilm, aminek azonban hatalmas érzelmi impaktja van
A „Histoire 2 Couple” egy 3D-s animációs alkotás, amelyet a lyoni ARIES iskola 6 tanulója készített. A történet egyszerű, de hatalmas érzelmiThe post Egy egyszerű kis rajzfilm, aminek azonban hatalmas érzelmi impaktja van appeared first on Doily.hu.
06.26. 17:50
Doily.hu
Ismét angyalokat keres a Vodafone
Immár 7. alkalommal hirdeti meg Főállású Angyal Programját a Vodafone Magyarország Alapítvány. A pályázók ezúttal a szervezet Digitális Iskola Programjához kapcsolódó projektekkel mérettethetik meg magukat.
06.26. 08:10
Mediainfo.hu
Felvidéken barangoltak a tárkányi iskolások
A Felsőtárkányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedikesei június első hetében háromnapos úton vettek részt a Felvidéken.
06.24. 15:20
Heol.hu
Kilencosztályos iskola jön? Egy dolog biztos, minden más kérdőjeles
Még mindig nem lehet tudni, bevezetik-e a kilenc évfolyamos általános iskolát, de ha igen, egy dolog biztos: nem 8+1 éves, hanem 1+8 éves lesz.
06.24. 11:40
Eduline.hu
Az öt legidegesítőbb alak az érettségi találkozón: a menedzser és aki nem ismer fel
A tanév végével lezárult az érettségi találkozók szezonja is. Az ötéves találkozót még mindenki nagyon várja, húsz-harminc 23-24 éves hatalmas bulit tud rendezni. De mi jön utána, a tízéves találkozón? Előkerülnek az idegesítő alakok.
06.23. 19:55
Eduline.hu
Csapatépítő tréningnek is beillett a kirándulás
Ismét Felvidékre utaztak az egri Hunyadi­ Mátyás Általános Iskola diákjai.
06.23. 18:15
Heol.hu
Angyalokat keres a Vodafone
Angyalokat keres a Vodafone
Idén hetedik alkalommal hirdeti meg Főállású Angyal Programját a Vodafone Magyarország Alapítvány. A pályázók ezúttal a szervezet Digitális Iskola Programjához kapcsolódó projektekkel mérettethetik meg magukat. A nyertesek akár főállásban is végezhetik segítő tevékenységüket, hiszen – mint eddig is minden alkalommal- a Vodafone jóvoltából egy évig versenyképes, havi bruttó 400 000 forintos fizetést kapnak.  
06.23. 15:10
Mmonline.hu
Futurisztikus épületekkel zárkóznak fel Európához a szerencsésebb megyeszékhelyek
Futurisztikus épületekkel zárkóznak fel Európához a szerencsésebb megyeszékhelyek
International School of Debrecen néven kezdhetik el hamarosan a legújabb, nemzetközi rendszerű képzést biztosító iskola építését Debrecenben. A Nagyerdő melletti intézmény kör alakú területe...
06.23. 14:52
Portfolio.hu
Tanítót keres az Ida utcai iskola
A kertvárosi Móra Ferenc Általános Iskola tanítót keres. A határozott idejű közalkalmazotti munkára július 10-ig lehet jelentkezni.Pályázati feltételek:főiskola, tanító,felhasználói...
06.23. 13:06
Ittlakunk.hu
5 tipp, hogy rálelj az álommunkádra
5 tipp, hogy rálelj az álommunkádra
Minden kezdet nehéz, legyen szó az iskola utáni munkakezdésről vagy a későbbi életünk során felmerülő újrakezdésekről. Összegyűjtöttünk öt tippet azoknak, akik bele szeretnének vágni álommunkájuk felfedezésébe.
06.23. 11:00
Marieclaire.hu
Szellemidézés miatt büntették meg az iskolában a nyolcéves kislányt
Szellemidézés miatt büntették meg az iskolában a nyolcéves kislányt
Még az ebédet is ki kellett hagynia a nyolcéves új-zélandi kislánynak, aki meg akart idézni egy szellemet az iskola lánymosdójában.Forrás: Nők Lapja Café: Szellemidézés miatt büntették meg az iskolában a nyolcéves kislányt
06.22. 19:30
Nlcafe.hu
Felvidéken erősítették az összetartozást
Az általános iskola hetedikesei az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő „Határtalanul!” pályázatának támogatásával a történelmi Felvidéken töltöttek négy, élményekben gazdag napot.
06.22. 16:00
Heol.hu
Újabb iskoláknak segít a Microsoft
Az utolsó betű, a „V” is felkerült a Herman Ottó Általános Iskola osztályainak digitális táblájára: kitört a vakáció. Az iskola, amely a Microsoft Innovatív Iskola Programjának keretében vonta be a digitális kompetenciákat és az informatikai eszközöket a tanítás jóformán egészébe, számos tapasztalat birtokában vág neki a következő tanévnek. Az oktatás digitalizációja semmiképpen nem egyenlő az informatikai eszközök telepítésével, először a szemléletnek kell megváltoznia – állítják egybehangzóan a pedagógusok és a Microsoft szakértői. A vállalat újabb iskolák jelentkezését várja programjába.  
06.22. 15:28
Mmonline.hu
 Telepítse ezt a böngészőt: láthatatlan lesz a neten, ön viszont bármit megnézhet
Telepítse ezt a böngészőt: láthatatlan lesz a neten, ön viszont bármit megnézhet
Ez az ingyenes alkalmazás biztosítja a mobilján, hogy titokban és biztonságosan böngésszen, és azokat az oldalakat látogathassa, melyeket a munkaadója, az iskola vagy a kormány letiltott.
06.22. 11:15
Hvg.hu
Kerületi állás: tanítókat venne fel a Kós Károly suli
Három tanítót is felvenne a Kós Károly Ének-zene Emelt Szintű Általános Iskola határozatlan idejű, közalkalmazotti állásba, teljes munkaidőre. Az állásokat augusztus 21-étől lehet betölteni.A...
06.22. 08:56
Ittlakunk.hu
Bővült a képzőhelyek száma a térségben
Tizenkilenc partner szervezettel írt alá együttműködési megállapodást a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnerségi keret-egyezménye nyomán a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola.
06.21. 23:45
Heol.hu
Internet – biztonságban van a gyermeke?
A napokban ért véget a tanév, a szünidő két és fél hónapja alatt a diákoknak a szokásosnál jóval több ideje marad szabadidős tevékenységre, így internetezésre is. A szülők – akik a családok többségében nem tudják végig gyermekeikkel tölteni a nyári szünetet – az Ipsos kutatása szerint jóval kevesebb figyelmet szánnak gyermekeik internethasználatára, mint az indokolt lenne. Pedig a korhatáros szűrők mellett a szülői kontroll szerepe különösen fontos, hogy a gyerekek ne találkozzanak nem az életkoruknak megfelelő tartalmakkal, illetve ne váljanak internetes zaklatások áldozataivá.  
06.21. 11:19
Mmonline.hu
Tanárhiány veszélyeztette a szakórákat
Tanárhiány veszélyeztette a szakórákat
Az egyik budapesti iskola nem tudta megoldani, hogy hetente 100 tanórát szaktanár tartson meg,
06.20. 15:51
Mno.hu
Az első és az utolsó nap a suliban - egy apa elkészítette a tökéletes érettségi ajándékot
Az első és az utolsó nap a suliban - egy apa elkészítette a tökéletes érettségi ajándékot
12 éven keresztül minden tanév első napján levideózta a lányát, majd a végeredményt a bankett napján adta át a könnyekig meghatódott gyermekének.
06.20. 14:04
Velvet.hu
 Több iskola tartozások miatt tartja vissza a gyerekek bizonyítványát
Több iskola tartozások miatt tartja vissza a gyerekek bizonyítványát
Egy szülői egyesület szerint sok iskola addig nem adja ki az év végi bizonyítványt, ameddig a tanuló nem fizeti ki az osztálypénz hátralékát, az alapítványi törlesztő részletet, az ingyenes tanulmányi kirándulás költségeit, vagy az érettségi bankett árát.
06.20. 11:05
Hvg.hu
Vizes játszótér épül a Berzsenyi utcában
Megkezdődtek a vizes játszótér kivitelezési munkái a Berzsenyi utcában a felújított gyermekorvosi rendelő, a Zöld Ágacska óvoda és a Puskás iskola közelében.Két ütemben készül el a mintegy négyezer...
06.20. 00:30
Ittlakunk.hu
Tehetségek bemutatkozása a Csanád Vezérben
A Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az idei évben a TEHETSÉGEK ESTJÉN számos tehetségterülettel mutatkozott be, sok-sok meglepetéssel várta a vendégeit, kicsiket, nagyokat, szülőket és nagyszülőket.
06.19. 19:10
Hir6.hu
Folytatódik az igazgatói botrány Algyőn: a szülők az EMMI-hez fordulnak
Két éve nem sikerül igazgatót kinevezni egy algyői iskola élére. Most végre dönthet az EMMI, azonban sokan attól tartanak, nem a népszerűbbnek tűnő jelöltet választják.
06.19. 16:30
Eduline.hu
Elképesztő iskola épülhet Debrecenben
Az állam is milliárdokkal támogatja azt az iskolát, ami a nemzetközi cégek menedzsmentjének kínál majd angol nyelvű képzést óvodától érettségiig. A campust sok egyetem is megirigyelheti.
06.19. 16:30
Eduline.hu
Korai fejlesztés nyári üzemmódban
Egész évben várok rá és most itt van. Az önfeledt tétlenkedések, parttalan álmodozások és a szünet nélkül való rendetlenkedés ideje. Kétgyermekes anyaként, korai nyelvfejlesztőként minden téren nyári üzemmódra kell kapcsolnom. S teszem ezt szükségképpen de egyre rutinosabban és évről-évre növekvő lelkesedéssel. Vége az iskolának, óvodának Az iskola bezárta kapuit, 10 évesünk átvette az évvégi bizonyítványát. […]
06.19. 11:52
Babafalva.hu
"A kerekasztal tárgyal, a kormány meg dönt" - látszatfórum lesz az új köznevelési kerekasztal?
Hosszú hónapokig tartó kormányzati ígérgetés után végül múlt pénteken, vagyis a 2016/2017-es tanév vége után egy nappal jelent meg a köznevelési kerekasztalt szabályozó kormányhatározat. A szervezet a továbbiakban Köznevelés-stratégiai Kerekasztal néven működik - írja a Magyar Nemzet.
06.19. 11:05
Eduline.hu
„Az iskola a szellemi élet része. Szabadság nélkül nem tud működni”
„Az iskola a szellemi élet része. Szabadság nélkül nem tud működni”
A legkisebb faluban is ott volt a magas, a korszerű tartalmat hozó európai kultúra. Interjú Vekerdy Tamás pszichológussal.
06.19. 09:14
Mon.hu
Öregdiákok jártak a sárberki iskolában
Idén harminc éve ballagtak el a Sárberki Általános Iskolából az első olyan diákok, akik már ott kezdték az első osztályt. Hétvégén ebből az alkalomból találkoztak az iskola előtt az egykori nebulók és tanáraik, hogy nosztalgiázva emlékezzenek az együtt töltött évekre.
06.19. 08:55
Kemma.hu
Már jövőre rövidebb lehet a nyári szünet?
Már jövőre is hosszabb lehet-e a tanév? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
06.19. 06:15
Eduline.hu
Angoltanárt keres kerületi iskola
A rákospalotai Szent Korona Általános Iskola angoltanárt keres. A határozatlan idejű közalkalmazotti állásra július 3-ig lehet jelentkezni.  Pályázati feltételek: Főiskola, angol-...
06.19. 05:00
Ittlakunk.hu
Közös érték és közös játék
A Molnár József Művelődési Ház második alkalommal rendezte meg a nagyrédei értéktári vetélkedőt a Szent Imre Általános Iskola diákjainak.
06.18. 08:20
Heol.hu
Egyenlőségteremtés a sport segítségével
Esélyteremtési sportnapot rendeztek Tatabányán, a Sárberki Általános Iskola diákjainak. A program célja a fogyatékkal élők világának megismertetése volt a gyerekekkel. A rendezvény megvalósításában számos szervezet és civil személy közreműködött, akik mind egy-egy izgalmas programmal készültek.
06.17. 20:30
Kemma.hu
Változtatnának az érettségi szabályain, megszüntetnék a kötelező közösségi munkát
Megszüntetné a kötelező közösségi szolgálatot a középiskolásoknál a Független Diákparlament. Azt javasolják a szaktárcának, hogy a feladat legyen önkéntes, és járjon érte pluszpont az érettségin. Bár sok iskola a szociális, kulturális feladatokat szorgalmazza a diákoknál, van, aki gyakorlatilag ingyen munkát végez közösségi szolgálat címén - olvasható a Hír TV oldalán.
06.17. 18:05
Eduline.hu
Jöhet a rövidebb nyári szünet és a nemzeti táboroztatás - "mit akarnak még a gyerekektől?"
Új ötlettel szerveznék át a tanév rendjét, jöhet a nyári tömeges táboroztatás - de mi a véleménye a nyári szünet "kompromisszumos" lerövidítéséről az eduline olvasóinak?
06.17. 12:35
Eduline.hu
"Hasznavehetetlen és káros" - odacsapott Orbánéknak és Parraghnak a PDSZ
Kettes érdemjeggyel értékelte a 2016/2017-es tanév oktatáspolitikai döntéseit a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).
06.17. 12:35
Eduline.hu
 Itt a 2017/2018-as tanév menetrendje
Itt a 2017/2018-as tanév menetrendje
Hivatalos, mikor kezdődik a tanév, mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet, és mikor tartják az érettségi vizsgákat – írja az Eduline.
06.17. 12:30
Hvg.hu
Hányszor posztolsz egy nap gyermekedről fotót a facebookon?
Hányszor posztolsz egy nap gyermekedről fotót a facebookon?
A Facebook posztok korát éljük. Megosztunk, ha örülünk, ha felbosszantanak, ha meghatódunk, vagy egyszerűen, ha csak valami érdekeset látunk…. és persze előszeretettel osztjuk meg a gyerekeinkről készült kedvenc fotóinkat is. Nehéz szabályokat alkotni, nincsenek mindenkire érvényes elvek, hiszen teljesen személyiségfüggő, hogy ki, hogyan és mit posztol a saját üzenőfalára, de vannak alapszabályok, amelyeket kötelező betartani. A gyerek nem a tulajdonunk és nem azért van, hogy erősítse azt a képet, amit magunkról akarunk közölni a világnak. Nem mindegy, hogy a megosztott képnek valóban a gyerek-e az üzenete, vagy az, hogy megmutassuk, milyen szuper anyák vagyunk is mi valójában. Márpedig az ész és válogatás nélkül megosztott tartalom ezt sugallja, és ami rosszabb, teljesen ellenkezik a gyerek személyiségi jogaival is.  Amíg kicsi, addig teljesen a mi felelősségünk az, hogy mit mutatunk meg belőle, de amint tud tiltakozni és véleményt formálni, joga van kifejezni a nemtetszését egy-egy kép vagy megosztás kapcsán. Soha ne posztoljunk olyan tartalmat, amibe ő nem egyezik bele! A digitális lábnyomaink szinte kitörölhetetlenül maradnak meg akár évtizedek múltán is, nem biztos, hogy amit most jó ötletnek találsz, azt évek múlva is ilyen örömmel fogod majd nézegetni. Nem mindegy tehát, mit osztasz meg ma, ha bizonytalan vagy valamit illetően, inkább ne posztolj. Lesz még megörökítésre érdemes pillanat, nem kell a gyerek életének minden egyes momentumát a világ elé tárni. Mi sem szeretünk magunkról kompromittáló, kellemetlen, kínos fotókat látni, ne hozzuk hát ilyen helyzetbe a saját gyerekünket sem. Azért, amiért most még nem képes kifejezni a tiltakozását, később nagyon kellemetlenül fogja érinteni egy rosszul megválasztott, meggondolatlanul kirakott kép.  Használjatok szűrőket és a megosztások beállítási lehetőségeit. Csináljatok csoportokat, főként, ha nagyon sok ismerőssel rendelkeztek, nem biztos, hogy a gimnáziumi osztálytársad testvérét, akit 20 éve nem láttál, érdekli a Pistikéről készült összes ultrahangképed. Nyilvános elérhetőséggel csak személytelen, általános fotót osszatok meg, a gyereket ábrázoló képeknél elég, ha csak az áltatok beállított ismerősök láthatják a posztot. Ráadásul egy lakásban készült kép sok olyan információt vagy részletet is tartalmazhat, ami illetéktelenek birtokába jutva komoly következményekkel járhat. Soha, semmilyen körülmények között nem osztható meg kisgyerekről meztelen fotó, illetlen helyzetben ábrázoló kép. Lehet, hogy Pistike vagy Zsuzsika nagyon cuki, ahogy pucér popóval rohangál a kertben, de ezek maradjanak a családi fotóalbum részei, nem valók nagyközönség elé. Ha nem akarod, hogy 50 év múlva megcsinálja veled, ne ossz meg bilin, wc-n ülős, nevetséges helyzetben alvós, vagy kínos szituációban készült képeket. Lehet, hogy neked cuki ez a pillanat, de neki inkább ciki lesz, mikor pár év múlva szembejön vele. Nem hiszem, hogy külön el kell magyarázni az internet sötét oldalainak veszélyét; akár azt, hogy nem tudhatjuk, kinél köt ki a gyerekről készült kép és mihez kezd vele, akár azt, hogy mennyire könnyen beazonosítható és fizikailag elérhető egy ember a Facebook posztjai alapján. Éppen ezért ne legyen fent a lakcímünk és az iskola, óvoda elérhetősége sem az oldalon. Az általunk megadott személyes adatokkal és információkkal nagyon könnyű egy kisgyerek bizalmába férkőzni. A kevesebb néha (általában) több. Nagyon bájos és megható pillanat, amikor Katika elnyalja élete első csokifagyiját, de ahhoz, hogy ezt mindenki lássa, elég egy jól sikerült kép is. Nem lesz attól aranyosabb, hogy megosztasz róla 12 bemozdult, életlen, és teljesen egyforma fotót, válasz ki egyet, aminek a minősége is élvezhető, és csak azt rakd fel, sokkal hatásosabban adja át a pillanat örömét. Ne posztolj képet más gyerekéről! Sokan vannak, akik szenvedélyesen védik a magánéletüket mindenfajta nyilvánosságtól, minden esetben kérdezd meg az érintett szülőket, beleegyezésüket adják-e hozzá. Ne ossz meg MINDENT, ami szembe jön veled. Az ismerőseid nagy részét nem érdekli a bébiétel recept, az akciós pelenka, a szoptatós párna - nyereményjáték, vagy az ötpercenként megosztott újabb közhely az anyaság csodájáról. Persze vannak olyan gondolatok, amelyek publikálásra érdemesek, de ha naponta százszor akarod közölni mindenkivel, előbb-utóbb az lesz a vége, hogy letiltanak. Ugyanez vonatkozik az ismeretlen tartalomra: forráskritika és több oldalról beszerzett informálódás után ossz meg beteg gyerekek támogatásáról, elrabolt ovisokról vagy ellenőrizhetetlen rémtörténetekről szóló felhívásokat, ezek nagy része ugyanis sajnos teljes marhaság, csak pánikkeltésre alkalmasak. A Facebook nagyon sok jó lehetőséget kínál arra, hogy megosszuk életünk legfontosabb pillanatait a barátainkkal és az ismerőseinkkel, de nagyon fontos, hogy ésszel használjuk. Vigyázzunk a gyerekeinkre, az arctalan és kontrollálhatatlan interneten könnyen elveszhetnek, és ahhoz, hogy majd később megtanítsuk őket biztonsággal használni, nekünk is tisztában kell lennünk az alapvető szabályokkal.facebookbiztonságkisgyerek
06.17. 12:25
Cukimamik.hu
Hivatalos: ilyen lesz a 2017/2018-as tanév, itt vannak a legfontosabb dátumok
Megjelent a 2017/2018-as tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben, vagyis már hivatalos, mikor kezdődik a tanév, mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet, és mikor tartják az érettségi vizsgákat.
06.17. 07:50
Eduline.hu
 Rossz hír a diákoknak: hosszabb lehet a tanév
Rossz hír a diákoknak: hosszabb lehet a tanév
Tervezet még nem készült, de már gondolkodik a szakma a tanév meghosszabbításán. A megoldás az állami táboroztatás lehetne.
06.16. 18:15
Hvg.hu
Iskolások javították meg a lerobbant autót
Iskolások javították meg a lerobbant autót
Egy autóson segítettek önzetlenül a Bánki Donát szakképző iskola diákjai Nyíregyházán, akinek a járműve pont az iskola előtti buszmegállóban robbant le. Az autót perceken belül szakavatott kezek vették kezelésbe.Forrás: Nők Lapja Café: Iskolások javították meg a lerobbant autót
06.16. 16:45
Nlcafe.hu
Életet mentettek a hős csepeli iskolások
A Mátyás Király Általános Iskola 8. a osztályos tanulói Velencei- tavi osztálykiránduláson vettek részt a közelmúltban. Nemcsak a lábukat lógatták, sőt - derült ki abból a nem mindennapi történetből...
06.16. 16:28
Ittlakunk.hu
Hosszabb lehet az iskolai tanév
Hosszabb lehet az iskolai tanév
Tervezet még nincs, de zajlik egy együttgondolkodás a szakmával a tanév meghosszabbításáról - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár. ...
06.16. 16:15
Portfolio.hu
Tényleg rövidebb lehet a nyári szünet: érdekes megoldáson dolgozik a kormány
Ha el tudnak indítani egy tömeges, országos táboroztatási programot, azzal kiegészülhet a tanév - válaszolta Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár az Inforádiónak arra a kérdésre, tervezik-e a nyári szünet lerövidítését, a tanév rendjének átalakítását.
06.16. 15:00
Eduline.hu
Diákok és tanárok is bajban, hirtelen zárták be az alapítványi iskolát
A tanárok új munkahelyet, a hátrányos helyzetű gyerekek szülei pedig másik iskolát kereshetnek. Az iskola vezetését hibáztatják, mert szerintük, ha időben szóltak volna, hogy gond van, lett volna megoldás.
06.16. 15:00
Eduline.hu
Így oldanák meg a rövidebb nyári szünetet
Tömeges, országos táboroztatási programmal lenne hosszabb a tanév az iskolákban - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár.Maruzsa szerint a rövidebb nyári szünet a szülők érdeke...
06.16. 14:29
Ittlakunk.hu
Lerövidítené a kormány a nyári iskolai szünetet
Ha el tudnak indítani egy tömeges, országos táboroztatási programot, azzal kiegészülhet a tanév – válaszolta Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár az Inforádiónak arra a kérdésre ... ...
06.16. 13:50
Napi.hu
Hurrá, véget ért a suli!
Ismét eltelt egy tanév, így már a hétvégi házi feladatok nyomasztása nélkül örülhetünk önfeledten a Generali Gyerek Sziget programjainak, amiből június harmadik hétvégéjén, 17-én és 18-án is lesz bőven.
06.16. 12:42
Csaladinet.hu
Kvíz - Mennyire van otthon a nyári slágerekben?
Kvíz - Mennyire van otthon a nyári slágerekben?
Véget ért az iskolai tanév, kezdődhet a vakáció. Nyári dalok következnek ebben a kvízben.
06.16. 12:00
Delmagyar.hu
Kvíz - Mennyire van otthon a nyári slágerekben?
Kvíz - Mennyire van otthon a nyári slágerekben?
Véget ért az iskolai tanév, kezdődhet a vakáció. Nyári dalok következnek ebben a kvízben.
06.16. 12:00
Kisalfold.hu
13 füzesis diák kapott rendőrségi emléklapot
Példaértékű az együttműködés a Komárom-Esztergom megyei rendőrség és a tatabányai Füzesi Utcai Általános iskola között: az évzárón 13 diákot jutalmaztak a drogprevenciós DADA programban betöltött szerepükért.
06.16. 11:55
Kemma.hu
Véget ért a tanév, elkezdődött a vakáció
Kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1,2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék.
06.16. 10:40
Kamaszpanasz.hu
 A tanév végét ünnepelték az autógyújtogató egri fiatalok
A tanév végét ünnepelték az autógyújtogató egri fiatalok
Az autó motortere teljesen kiégett, a 15-16 éves fiúk buliztak a belvárosban, és gyújtogatással ünnepeltek.
06.16. 07:55
Hvg.hu
Balatoni élmények és nyári kalandok
Az Erzsébet-tábornak köszönhetően, közel kétmillió forint pályázati támogatásból a Szent Imre Általános Iskola tanulói két, Kisnánán és egy zánkai táborban vehetnek részt a nyáron.
06.15. 22:05
Heol.hu
Kenderkés programban szárnyalt a kreativitás
Befejeződött a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola tanórán kívüli 60 órás programja, kilenc-tizenegy éves gyerekekkel.
06.15. 21:20
Kemma.hu
Évet zártak a Thália Alapfokú Művészeti Iskola növendékei
Teltház előtt mutatták be a Thália Alapfokú Művészeti Iskola növendékei tudásukat a KPVDSZ Művelődési Házban. A zsúfolásig megtelt nézőtér csendjét a Bécsi keringő ismerős dallama törte meg, melyet a KPVDSZ Szenior Táncklub tagjai táncoltak végig.
06.15. 21:20
Kemma.hu
Túl szexi szelfijei miatt függesztettek fel egy brit tanárnőt
Túl szexi szelfijei miatt függesztettek fel egy brit tanárnőt
Lydia Ferguson csak hosszú lábait és impozáns dekoltázsát mutatta meg, de az iskola vezetésének már ez is sok volt.
06.15. 20:57
Velvet.hu
 Béremelés: kellemetlen meglepetéssel indulhat az új tanév sok tanárnak
Béremelés: kellemetlen meglepetéssel indulhat az új tanév sok tanárnak
Egy törvénymódosítás alapján tanárok maradhatnak ki a beígért 3,5 százalékos béremelésből, ha az intézményvezető úgy dönt, hogy alulteljesítettek.
06.15. 15:45
Hvg.hu
Okostantermekkel segített a Samsung
JA Samsung két új okoskostantermet adott át társadalmi felelősségvállalási projektje részeként a jászfényszarui IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében. Az első Samsung SMART School a jászsági településről indult évekkel ezelőtt, most pedig a helyi általános iskola is mintegy 80 tablettel és két okostáblával felszerelt tantermekkel bővült.  
06.15. 15:24
Mmonline.hu
Itt a feketeleves: több mint 40 ezer forintba kerül egy egyhetes ottalvós tábor
Ma befejeződik a 2016/17-es tanév, és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1, 2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék.
06.15. 12:45
Eduline.hu
Véget ér a tanév, kezdődik a nyári szünet
Ma befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1, 2 millió általános és középiskolás számára.
06.15. 10:57
Gondola.hu
Mikor lesz jövőre tanítási szünet? - itt a menetrend
Kijött a 2018-2019-es tanév forgatókönyve. Megjelent a következő - 2018/2019-es - tanítási évről szóló rendelet, amely dátumszinten megadja, mikor lesznek a szünetek.A következő tanév szeptember 1-jén ... ...
06.15. 10:13
Napi.hu
Véget ér a tanév, kezdődik a nyári szünet
Véget ér a tanév, kezdődik a nyári szünet
Ma kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1, 2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék.
06.15. 09:55
Élőben.hu
Vakáció: mivel tölti a nyarat 1,2 millió gyerek?
Ma kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016-2017-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1,2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos ... ...
06.15. 09:39
Napi.hu
Mit hoz az idei nyári szünet?
Ma kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1, 2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék.
06.15. 09:35
Profitline.hu
Ekkor lesznek a szünetek a jövő tanévben
Ekkor lesznek a szünetek a jövő tanévben
Elkezdődött a nyári szünet, de a két és fél hónap múlva induló a 2017/2018-as tanév első félévének szünetidőpontjai is megvannak már.Forrás: Nők Lapja Café: Ekkor lesznek a szünetek a jövő tanévben
06.15. 08:36
Nlcafe.hu
Így fog kinézni a 2017/2018-as tanév első féléve: itt vannak a legfontosabb dátumok
Hogyan fog kinézni a 2017/2018-as tanév első féléve? Mutatjuk a legfontosabb dátumokat a tanév rendjéről szóló rendelettervezet alapján.
06.15. 06:35
Eduline.hu
Kicsengetnek
Véget ér a tanév, kezdődik a nyári szünet
06.15. 06:30
Origo.hu
Véget ér a tanév, kezdődik a nyári szünet
Véget ér a tanév, kezdődik a nyári szünet
Kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1, 2 millió általános iskolás és középiskolás számára.
06.15. 06:03
Hir24.hu
Ha nincs rendben az általános iskola, semmit nem ér a szép egyetem
Hátrányos helyzetű, vidéki iskoláknak segít az Iskolamosdó Felújítási Program.
06.15. 00:20
Origo.hu
Pikkel a tanár a gyerekemre! - Mit tehetünk, ha gondjaink támadnak a pedagógussal?
Szülőként fontos kérdés, hogy a gyermek számára választott óvoda, iskola, a pedagógusok nevelési elvei összhangban vannak-e a magunk nevelési elveivel, hogy ebből fakadóan ne legyen konfliktusunk. Szakértőkkel beszélgettünk arról, hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő pedagógust, és mit tegyünk, ha az esetleges eltérő nevelési elvek miatt merül fel probléma.
06.14. 12:26
Csaladinet.hu
Kiadó lakások: ennyit ér egy félszoba
Kiadó lakások: ennyit ér egy félszoba
A felsőoktatási tanév kezdetét megelőző nyári albérletszezonban és a lakásvásárlásoknál is népszerűek a kis alapterületű 20-35 négyzetméteres garzonlakások. Ezek egy része 1 szobából áll, de vannak, amelyek hálófülkét vagy egy félszobát is tartalmaznak. Az ingatlan.com több mint 4 ezer magánszemély által feladott hirdetés adatai alapján készült elemzésében azt vizsgálta, hogy a budapesti garzonlakások eladásnál vagy kiadásánál mennyit számít egy extra szoba vagy érdemes-e kialakítani a magasabb eladási ár vagy bérleti díj érdekében.
06.14. 12:00
Piacesprofit.hu
Csúnyán belebukott a matektanár, hogy 3 diákjával is szexelt
Csúnyán belebukott a matektanár, hogy 3 diákjával is szexelt
Az egy dolog, hogy kirúgták a 25 éves amerikai matektanárt, aki három diákjával is nemi kapcsolatot létesített, de az iskola jelentette az esetet a hatóságoknak, úgyhogy Erin Elizabeth McAuliffe-t már le is tartóztatták.Forrás: Nők Lapja Café: Csúnyán belebukott a matektanár, hogy 3 diákjával is szexelt
06.14. 10:33
Nlcafe.hu
"Az iskolát és a kollégáimat megalázták" - nem tiltották ki az apsergeres diákot az igazgató szerint
Nem zártak ki aspergeres gyereket a ballagásról, csak nem javasolták neki, hogy részt vegyen az eseményen – mondta a hvg.hu-nak Bodó László, a Mindenki című filmből ismert Bakáts téri iskola igazgatója, aki szerint az érintett fiú édesanyja által leírtak "döntő része hazugság", ezért bírósághoz fog fordulni.
06.14. 09:25
Eduline.hu
Itt a friss lista: ez Budapest 20 legjobb általános iskolája
A XIV. kerületi Herman Ottó Általános Iskola, a Bakáts Téri Ének-zenei Általános Iskola, a IV. kerületi Megyeri Úti Általános Iskola, a Gazdagrét - Törökugrató Általános Iskola is Budapest húsz legjobban teljesítő általános iskolája között van a Hétfa Kutatóintézet számításai alapján. A kutatók a 2008 és 2015 közötti matematikai és szövegértési kompetenciamérés adatait dolgozták fel.
06.14. 04:50
Eduline.hu
Újabb óriási festmény emlékeztet
Szabadságharcosok képe az iskola falán.
06.13. 21:25
Heol.hu
"Nagy eséllyel terrorista lesz" - botrány robbant ki egy texasi iskolában
"Nagy eséllyel terrorista lesz" és a "nagy eséllyel Guatemalában lesz hajléktalan" címeket osztott ki diákjainak az egyik texasi iskola tanára. Kiborultak a diákok és a szülők is.
06.13. 18:10
Eduline.hu
Rosszabb minőségű tankönyvekből tanulhatnak jövőre a szombathelyi diákok? Csendben kiiktatták a Mozaik Kiadót
Rosszabb minőségű tankönyvekből tanulhatnak jövőre a szombathelyi diákok? Csendben kiiktatták a Mozaik Kiadót
Egy aggódó anyuka szerint az eddigi minőségi könyveket már nem rendelheti meg az iskola, ezeket rosszabb színvonalú, kísérleti tankönyvek váltják majd.
06.13. 15:09
Nyugat.hu
Bírságot kaphatnak az érettségizők szülei, ha ezt nem teszik meg
Módosítaniuk kell az érettségizők szüleinek a családi adókedvezményről a munkáltatójuknak adott nyilatkozatukat. A tanév befejeztével ugyanis az érintett diákok után nem jár adókedvezmény - írja az Adózóna.
06.13. 12:55
Eduline.hu
Nem szűnik meg, csak fenntartót vált
Az Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimná­zium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában majdnem minden marad a régiben. Az illetékeseket és a szülőket is megkérdeztük a kialakult helyzetről.
06.13. 11:30
Heol.hu
Országos harmadik lett az egri zeneiskola csapata
Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola diákjait is díjazták az idei Országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőn.
06.13. 11:30
Heol.hu
Mikor kezdődik, és meddig tart a 2017-es nyári szünet?
Két és fél hónapos pihenés vár a diákokra - de mikor kezdődik a következő tanév?
06.13. 07:55
Eduline.hu
Lejárt jogsival vitte volna kirándulni a diákokat a buszsofőr
Lejárt jogsival vitte volna kirándulni a diákokat a buszsofőr
A XVII. kerületi Újlak Utcai Általános Iskola 43 diákja indult volna buszos kirándulásra Ausztriába, ám a szülők résen voltak, és nem engedték elindulni a buszt, mert nem találták megfelelőnek a jármű gumiabroncsait. Később az is kiderült, hogy a sofőr lejárt jogsival vágott volna neki az útnak.Forrás: Nők Lapja Café: Lejárt jogsival vitte volna kirándulni a diákokat a buszsofőr
06.12. 17:15
Nlcafe.hu
12 évig készítette lánya érettségi ajándékát egy apuka
12 évig készítette lánya érettségi ajándékát egy apuka
Mióta csak kislánya, Mackenzie iskolába ment, az apuka minden tanév első napja után meginterjúvolta őt. Most ezekből a felvételekből készített megható videót. Forrás: Nők Lapja Café: 12 évig készítette lánya érettségi ajándékát egy apuka
06.12. 15:07
Nlcafe.hu
Ezeken a strandokon fürödhettek idén ingyen a Balatonnál
Ha véget ért az iskola, megvannak a vizsgák és az érettségi, akkor irány a strand. Diákpénztárcával is lubickolhatsz a habokban, hiszen a szabadstrandok is megnyitottak. Megmutatjuk idén hol tudsz ingyenesen strandolni a Balaton partján.
06.12. 14:25
Eduline.hu
Egykori tanár nevét viseli a sportcsarnok
Vályi-Nagy Károly, az iskola egykori testnevelőjének nevét viseli a Berze Nagy János Gimnázium sportcsarnoka.
06.12. 13:00
Heol.hu
Második lett egy országos pályázaton a Tardosi Vlog
Szombat délután a fővárosi Bálna Rendezvényközpontban vehették át a Suliban Élményportál Vlog Pályázaton elért második helyezést igazoló oklevelet a tardosi Vaszary János Általános Iskola tanulói, akik a díjátadó előtt a Csodák Palotájába is ellátogattak.
06.12. 12:15
Kemma.hu
A bukás mindig egy tünet, jelzés, hogy valami baj van
A bukás mindig egy tünet, jelzés, hogy valami baj van
Itt a tanév vége, az utolsó felmérőket, dolgozatokat írják a diákok. Akiknél rezeg a léc, hogy meglesz-e az elégséges, még hajrázhatnak. Ha nem sikerül az utolsó néhány témazáró, nincs már lehetőség a javításra, akinek elúszott a kettes év közben, arra bukás vár. Az év végi elégtelen után jöhet egy pótvizsga, ami jó esetben sikeres, de fordulhatnak úgy a dolgok, hogy évismétlés lesz belőle. A bukás mögött azonban több ok is meghúzódhat.Forrás: Nők Lapja Café: A bukás mindig egy tünet, jelzés, hogy valami baj van
06.12. 07:00
Nlcafe.hu
Titkos alagutakat találtak egy gázai ENSZ-iskola alatt
Az alagutakat a Hamász vájhatta, de nem az iskola és a menekülttábor volt a célpont.
2017.06.11. 13:40
Origo.hu
Magyar évzáró Kanadában
Az Európán kívüli legnagyobb magyar iskola, a torontói Szent Erzsébet Magyar Iskola évzáró ünnepségén vett részt szombaton Balog Zoltán.
2017.06.11. 09:54
Gondola.hu
Autista a kisfiam: „Szeretni kell, ennyi az egész!”
Autista a kisfiam: „Szeretni kell, ennyi az egész!”
Őszinte leszek. Az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Örültem, mert végül is a spektrumon belül a lehető „legjobb helyen állunk”. Ugyanakkor szomorú is voltam, hiszen mégiscsak kimondták: Szabika autista. És itt PONT is került a kálváriánk végére… Vagy csak most kezdődik igazán? Nagyon büszke vagyok az én kicsi szőkémre, ügyesen, a tőle megszokott komolysággal és precizitással vette a kivizsgálás akadályait. A szülőkonzultációra úgy mentem, hogy otthon összeírtam a kérdéseimet/kétségeimet. Szép hosszú listával a kezemben (volt némi bűntudatom, vajon nem viszem-e túlzásba) üldögéltem és vártam a doktornőkre. Aztán oldalra pillantva a mellém éppen leülő anyuka tekintetét elkapva – aki ugyanúgy szorongatta kérdéseit a papírkáján, mint én – jót mosolyogtam. Megnyugodtam: oké, nem csak én jövök listával, nem vagyok teljesen bolond! A doktornők minden kérdésemre válaszoltak (ebből a legfontosabbak dióhéjban): 1/ Teljes értékű életet fog élni a fiam? Vagy míg él, segítségre fog szorulni? Igen, teljes értékű életet tud élni. De fel kell készíteni, és sok-sok segítségre fog szorulni addig. Meg kell tanulnia, hogy tudja majd a szorongásait kezelni. pl.: ha a megszokottól ellentétes dolgok történnek vele, sem kell pánikba esnie. Az önbecsülés nagyon fontos! Bele kell kódolni már most gyermekkorban azt, hogy nem ér kevesebbet a mássága miatt senkinél, ebben segítségünkre lehet egy jó pszichológus. 2/ Iskolaérett vagy még tartsuk vissza egy évet az oviban? Integráltan tanítható? Iskolaérett, de inkább „használjuk ki” ezt az egy évet és komolyan készítsük fel őt az iskolára. Természetesen csak akkor, ha ezzel mi, szülők is egyetértünk illetve az óvoda is ezt javasolja. Igen, integráltan tanítható, de inkább tanító nénit válaszunk, ne iskolát, és amennyiben lehetőség, van kislétszámú osztályt keressünk neki. 3/ Milyen fejlesztést javasolnak a továbbiakban Szabinak? Az egyéni autizmus specifikus foglalkozást mindenképp. Az ayrest lassan elhagyhatjuk, helyette inkább az iskolára felkészítő/alapozó foglalkozást javasolják. Hiszen a mozgásában való lemaradásait teljesen behozta! 4/ Otthon mivel tudjuk segíteni őt? „Szeretni kell, ennyi az egész!” – mondta mosolyogva a doktornő. Természetesen ezen túl: fontos az elfogadás, megértés és a sok-sok türelem.   5/ Mit tegyünk, ha dührohamot kap? Figyeljük az igényeit, ha nem szereti a dajkálást vagy ölbe vételt, akkor hagyjuk egyedül megnyugodni. Természetesen vigyázzunk arra, hogy ne tudjon magában kárt tenni. Amikor lenyugodott, beszéljük meg vele, mi történt és miért. Végül is megnyugodva jöttem haza. A diagnózissal a kezünkben természetesen újra beindult minden bürokráciai procedúra is. Államkincstár: gyes, családi pótlék. Kormányhivatal: parkolási engedély. Óvoda: papírok leadása, itt részletesen el is kellett magyarázni, mi minden történt velünk. Aranyosak voltak az óvó nénik, mert hát azért „ők is izgultak”.  Tudomásul vették (sőt abszolút támogatták ők is!), hogy Szabika maradjon oviban még egy tanévet. Háziorvos: zárójelentés leadása. Önkormányzat: közgyógy igazolvány. Jelenleg legfontosabb feladatunk, hogy Szabikát felkészítsük az iskolára. A tanév végéig járunk az ayres-re, de nyáron pihenünk. Szeptemberben elkezdjük az alapozást a sulihoz, és emellett megtartjuk a heti egy egyéni foglalkozást. Szabi csodás fejlődésen ment át az elmúlt időszakban, számunkra is meglepő, mi mindent megtanult/elsajátított. A mozgáskoordinációs-problémái teljesen megszűntek: őrült módon biciklizik, szaladgál és játszik. Mindezt elesés és ragtapasz-hegyek nélkül! A ceruzát helyesen és jobb kézzel tartja, színez vonalon belül. A hangokat tisztán ejti, bár mondatszerkesztési hibái még vannak, illetve a ragokat sokszor helytelenül használja. Ami a beszédében a legnagyobb fejlődés, hogy amikor hibázik, felismeri, felméri és javítja önmagát. A testi kontaktust is sokkal jobban viseli: ölel, bújik, saját magától puszit ad. Ám szorongó vagy feszült helyzetben megmaradt az érzékenysége, ilyenkor nem lehet ölbe venni és megdajkálni. És… kóstolgatja a piros ételeket és italokat! Azért, hogy életünk ne legyen unalmas, mindeközben az éjszaki köhögése kapcsán elindítottunk egy kivizsgálást, ennek eredménye: poratka allergia illetve asztma. Kéthetente jártunk vissza a doktornőhöz, hogy a gyógyszereket jó adagban be tudja állítani. Most (és ezt lekopogom) megszűntek az éjszaki fulladási rohamok és az állandó orrfolyás. Remélem, így is marad. A kereszt, amit vinni kell bár nem könnyű, de ÉDES! pörgő További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
2017.06.10. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Rémálom lett az érettségi egy alapítványi iskolában
Rémálom lett az érettségi egy alapítványi iskolában
Súlyos jogsértéseket és visszaéléseket tárt fel a Paulay Alapítványi Középiskolánál a Fővárosi Kormányhivatal. Az iskola érettségiző diákjainak bizonyítványait egyenként ellenőrzik.Forrás: Nők Lapja Café: Rémálom lett az érettségi egy alapítványi iskolában
2017.06.09. 20:22
Nlcafe.hu
Pedagógusnap: ők kapták a kerületi oktatási díjakat
Pedagógusnap alkalmából átadták a "Terézváros Közoktatásáért” kitüntetést, amelyet idén Dományné Szebellédi Valéria, az Erkel Ferenc Általános Iskola ének-zene tanára és Árvai Balázs...
2017.06.09. 13:25
Ittlakunk.hu
Mobidik, a digitális mintaiskola
A Mobil Digitális Iskola országjáró okos tanterme 15 iskolába jutott el.
2017.06.09. 05:16
Nepszava.hu
Miért akar egyre kevesebb nő gyereket?
Miért akar egyre kevesebb nő gyereket?
A minap ismét összeakadtam egy olyan ismerőssel, aki úgy döntött, nem akar gyereket. Félve osztotta meg velem jövőképét, mert ez manapság sokak számára még mindig kirívó eset, de mikor látta, hogy egyáltalán nem ítélem el, beszélgetni kezdtünk. Persze első kérdésem nekem is a „miért” volt, hiszen nagyon kíváncsi vagyok, mi áll ennek az egész gondolatmenetnek a hátterében. Személyes ismeretségi körömben ugyanis gyakran tapasztalom, hogy egyre kevesebben vágnak bele ebbe a valóban a hatalmas feladatba. Ez az ismerős azt mesélte, ő manapság sokkal inkább tehernek látja a gyerekvállalást, mint felhőtlen örömnek. Azt tapasztalja, hogy az anyagiak hatalmas gondot jelentenek sok családnak. Gyakran a páros kettesben arra sem képes, hogy kifizessen egy hitelt a lakásvásárláshoz, nemhogy ezzel párhuzamosan családot is alapítson. Ha mégis sikerül megteremteni az alapokat, annak gyakran öröklés, vagy külföldi munka áll a hátterében – utóbbi ugyancsak megnehezíti azt, hogy bővüljön a család. Az igényekből, adott életszínvonalból márpedig nagyon nehéz lemondani, főleg, ha az embert nem önti el a mindent elsöprő vágy, mely szerint nyomban gyermeket szeretne.   Fotó: sxc.hu Problémának gondolta azt is, hogy egyre nehezebb megtalálni azt a személyt, akivel bele lehet ebbe az egészbe vágni. Magát szerencsésnek tartotta több szempontból, de hozzá hasonlóan mindenki ismer sok olyan nőt, vagy éppen férfit, aki ránézésre teljesen ideális partner, mégis egyedül van a harmincas, negyvenes éveiben. De mi van azokkal, akiknek minden adott az életében? Szerelem, biztos háttér, egészség és megfelelő életkor. Ők miért döntenek úgy, hogy nem szeretnének családot alapítani? Szerintem elsődlegesen a szabadság feladása ilyen nehéz. Feladni az aránylag gondtalan életet, felelősséget vállalni egy másik, gyámoltalan emberért, és ezzel párhuzamosan nagyon sok mindenről lemondani. Ezt sokan egyszerűen nem akarják. [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "] Elégedettek az életükkel, a céljaikkal, a munkájukkal, örülnek, hogy haladnak valamerre, és a szabadságot addig szeretnék megőrizni, amíg csak lehet.[/quote] Ezzel együtt talán az emberek jobban ismerik magukat, mint korábban, hiszen az önismeret, önfejlesztés mostanság jóval lényegesebb, mint korábban. És van is rá idő: nem az az elsődleges, hogy iskola után azonnal összeházasodjunk azzal, akit kijelöltek nekünk, majd családot alapítsunk. Ehelyett jut idő szórakozásra, ismerkedésre, összeköltözésre, és arra, hogy magunk döntsünk arról, mit szeretnénk. Van, aki számára egyszerűen létidegen az anyaság. Nem jön ki jól a gyerekekkel, és el sem tudja képzelni a várandósságot, akárcsak azt, hogy valakit önmaga elé helyezzen – gyakorlatilag egy életre. Ha jól belegondolunk, kifejezetten előny, hogy mostanság adott a döntés lehetősége, és nem muszáj mindenáron gyereket vállalnia annak, aki nem akar – belőle valószínűleg nem lenne igazán jó szülő, és ezt pontosan tudja is magáról. {adselite} Talán átmeneti időszak volt az, amikor a házasságok fele válással végződött. Valószínű, hogy sokan csak a hagyományt, az elvárásokat szerették volna követni, de ez szembement azzal, amit valójában akartak. Idővel persze az ilyen érzések felszínre buktak, és jött a válás. Mindez nem azt jelenti, hogy a mai fiatalok ne tudnának elköteleződni, de tény, hogy ha szabad szellemben akarnak hosszú távon élni, jobban teszik, ha csak önmagukért vállalnak felelősséget. Ugyan folyton azt halljuk, hogy „egy gyerek, nem gyerek” és hogy „fogy a népesség”, globálisan tekintve a kérdést, éppen a túlnépesedés a probléma. A modern és fejlett társadalmakra mindeközben jellemző a fogyás, részben pont azért, mert az emberek számára más célok is elérhetőek (pl. a Föld körbeutazása és a hosszú távú anyagi jólét biztosítása), nemcsak az, hogy gyermekeket vállaljunk, lehetőleg minél többet. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ez az életminőség pótolja azt, amit egy saját gyermek adhat, hiszen csak az tudja meg, milyen az élet egy csemetével, akinek van. Akinek nincs, nem tudja, miről mond le, de igaz ez fordítva is. Egy szülő nem tudhatja, hogyan alakul az élete, ha nem vállal gyereket, vagy gyerekeket. De ez így is van jól! A lényeg, hogy elfogadjuk mások döntését, akkor is, ha nem tudunk velük azonosulni. Elvégre van, aki hatalmas családban képzeli el az életét, míg más macskát sem szeretne otthonra – a megfelelő ember számára mindegyik véglet kielégítő és ideális.családanyacsaládalapításanyaságanyának lennianyaság megélése
2017.06.08. 16:31
Cukimamik.hu
Méhekkel állítanák meg a külföldre készülő fiatalokat
Méhekkel állítanák meg a külföldre készülő fiatalokat
Egy borsodi kisváros fiatalja jó eséllyel mosogatni megy külföldre, vagy valamelyik magyar nagyvárosba, ha nem talál helyben munkát. Ezt próbálja a méhészkedés segítségével megállítani az egyik edelényi általános iskola tanára. Az Abcúg írása.
2017.06.08. 12:41
Nyugat.hu
Bárczy István-díjat kapott a Vörösmarty suli igazgatója
Bárczy István-díjat adományozott a főváros Rakó Józsefnek, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatójának. A díj azoknak adható, akik éveken át kiemelkedő teljesítményükkel...
2017.06.08. 07:29
Ittlakunk.hu
Nemcsak a ballagást, az iskola szeretetét is elvették az aspergeres kisfiútól
Nemcsak a ballagást, az iskola szeretetét is elvették az aspergeres kisfiútól
Édesanyja szerint történetük nem egyedi eset, a kisfiához hasonló gyerekeknek pedig nem speciális iskola kell, hanem speciális odafigyelés.
2017.06.07. 18:20
Hir24.hu
Tudtátok, hogy van Nemzeti Összetartozás Parkja Újbudán? Nemrég adták át
Átadták a Nemzeti Összetartozás Parkját a Grosics Gyula Sport Általános Iskola előkertjében június 2-án, pénteken. Simicskó István honvédelmi miniszter, Szabolcs Attila országgyűlési...
2017.06.07. 17:56
Ittlakunk.hu
 Kerényi Imre meglepetést küld 9000 diáknak
Kerényi Imre meglepetést küld 9000 diáknak
Ötszáz iskola kilencezer kitűnő tanulója kap jutalomkönyvként Nemzeti Könyvtár-kötetet a tanévzárón - mondta Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott.
2017.06.07. 15:55
Hvg.hu
Szomorú, hogy az iskola zavarja a gyerekeket a tanulásban – interjú a TanárBlog szerzőivel
Szomorú, hogy az iskola zavarja a gyerekeket a tanulásban – interjú a TanárBlog szerzőivel
Miért zsákutca arról ötletelni, hogy mit kellene tanítani az iskolában? Hogyan hat a GDP-re a Taigetosz-törvény? Nádori Gergellyel és Privevara Tiborral beszélgettünk.
2017.06.07. 14:58
Hir24.hu
A Határtalanul program keretében utazhattak Erdélybe a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói
A Határtalanul program keretében utazhattak Erdélybe a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói
Gyönyörű táj, ámulatba ejtő hegyek, völgyek, csörgedező patakok és magyar nyelven megszólaló emberek várták őket.
2017.06.07. 12:48
Nyugat.hu
Lövöldözés egy iskola közelében, egy gyerek meghalt
Családi vita állhat a tragédia hátterében.
2017.06.07. 08:00
Origo.hu
Áder Kapitányt legyőzte az Orbán-iskola
Áder Kapitányt legyőzte az Orbán-iskola
Bréking! Az államfő viccelt és elmosolyodott Székesfehérváron egy középiskolai előadásán, amelyen Trumpnak is nekiment.
2017.06.06. 16:32
Index.hu
Nem engedi meg az iskola az aspergeres fiúnak, hogy elballagjon osztálytársaival - Kétségbeesett levelet írt az édesanyja
Egy édesanya nyílt levélben írta meg, hogyan bánt el aspergeres fiával a jó nevű iskola, miután a 14 éves fiút nem engedték elballagni osztálytársaival.
2017.06.06. 15:15
Szuloklapja.hu
Eltiltották a ballagástól az Asperger-szindrómás fiút
Eltiltották a ballagástól az Asperger-szindrómás fiút
Nem ballaghatott osztálytársaival egy Asperger-szindrómával élő nyolcadik osztályos fiú Budapesten. Édesanyja most a Facebookon osztotta meg gondolatait az ügyről, szerinte az iskola csak büntetni akarta enyhén autista fiát.Forrás: Nők Lapja Café: Eltiltották a ballagástól az Asperger-szindrómás fiút
2017.06.06. 12:48
Nlcafe.hu
A Samsung SMART School a Mobidik programja
Több mint 5000 diák ismerkedhetett meg a digitális oktatással a Samsung eszközökkel is felszerelt utazó osztályteremben, a Mobil Digitális Iskola (Mobidik) országjárása során.
2017.06.06. 12:13
Mediainfo.hu
Asperger-szindrómás fiútól tagadták meg a ballagást egy fővárosi iskolában
Asperger-szindrómás fiútól tagadták meg a ballagást egy fővárosi iskolában
Az iskola arra hivatkozik, hogy ő magántanuló, de nem önszántából lett az.
2017.06.06. 11:57
Nyugat.hu
AppTárral bővíti digitális iskola programját a Vodafone
Az eszközök után az oktatásban használható praktikus tartalmakhoz is hozzájuthatnak a tanárok és a diákok a Vodafone másfél éve indított Digitális Iskola Programjában.
2017.06.06. 10:12
Bitport.hu
Aspergeres, nem engedte az iskola, hogy elballagjon
Aspergeres, nem engedte az iskola, hogy elballagjon
Nem kívánatos személy lett a saját ballagásán.
2017.06.06. 08:44
Hir24.hu
Tatai siker Bogláron: a legobbak között táncolnak a kenderkések
A huszonegyedik, balatonboglári Méta Fesztiválon a tatai Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola két csoportja is fellépett. A Fonóka és a Berzenye is kitett magáért: az idősebb korosztály előadása olyan jól sikerült, hogy a legjobbakat felvonultató hétfői gálaműsorban is felléphetnek.
2017.06.05. 15:15
Kemma.hu
A rendőrök elengedték a fickót, aki el akart csalni egy alsós kislányt a Kós suliból
Nem indult eljárás annak a csuklyás férfinak az ügyében, aki egy negyedikes kislányt akart elcsalni a a Városmajor utcai Kós Károly Általános Iskola folyosójáról - írta a 24.hu.Nemrég...
2017.06.04. 11:22
Ittlakunk.hu
Minek ide több gyerek? Ezeket sem becsüljük!
Minek ide több gyerek? Ezeket sem becsüljük!
Szándékosan nem írtam egyetlen sort se a mostanában repkedő „családpolitikai” elképzelésekről, nem vagyok hajlandó se ezerszer lerágott gumicsontokról értekezni, se olyanok kottájából játszani, akiknek „csak” a szakmai hozzáértésével, az emberi tisztességével, nem utolsósorban a jó modorával vagy a nőkről alkotott képével erős problémáim vannak. Ami gondolatot a felszínre dobott bennem ez az egész cirkusz: mi a fenének több gyerek, ha ennyivel se bír a mai társadalom, se mentálisan, se erőforrással, se szándékkal, se türelemmel, se megbecsüléssel. Megszületnek, esetleg már vajúdó se akad, később nincs a kéthónaposan elvégzendő vizsgálatra időpont, csak hathónaposan – amikor már értékelhetetlen az eredmény. Kéne rámpa a babakocsi-tologatáshoz, ugyan már, örülj, az agglóban járda sincs. Babakocsin-pelenkán 27 százalékos áfa, ne firtassuk, ki mire költi. Egy gyereked van? Az kevés. Kettő? Így akarsz dolgozni? Három? Nyakon öntenénk adókedvezménnyel, ha kapnál olyan jól fizető munkát, amiből levonhatod. Vállalkozol? Te bajod, arra nem jár. Bebuktad, lebetegedtél, elhagytak, megözvegyültél? Egyéni szociális probléma. Bölcsőde? Teccett volna előbb jelentkezni, kövérebb borítékot vagy magasabb kapcsolatot villantani. Nagyívű bölcsődefejlesztési tervek, mindig a következő három évre, főleg választások előtt, utána csönd. Vagy rendelet, hogy családi napköziben nincs támogatás innentől, ha te üzemeltetheted a családi napközit, nézz gazdag kuncsaft után vagy zárd be a boltot. Óvoda. A tizennyolc főre tervezett csoportszobában huszonhatan, Danit azért vettük be, mert háromnak számít, így elférnek az ágyak, ami baja van, ahhoz nem értünk. Nem akarok oviba menni, megvert a Dani. Nem akarok oviba menni, én vagyok a Dani, akivel nem akarnak játszani. Nem akarok oviba menni, én vagyok a dadus néni, aki nem bírja fizetésből fenntartani az albérletét. Nem akarok oviba menni, én vagyok az óvónő, portfóliózni kéne a minősítésre, a húgom gépén, senki se tanított, hogy kéne megcsinálni, ha nem megy, másnap a gyerekekkel kiabálok. Iskola. Sótlan-ízetlen-tartalmatlan menzaleves, ingyenes órán ingyenes könyvből nem értett, meg nem tanulható anyaghoz borsos árú különóra. Elitiskolás nagypolgári nevelést kapott gyerekre méretezett ismeretanyag, a zsákfaluban is, gyerekek, akiket már elsőben leírtak, soha nem tanított anyagból felvételik. Hangzatos szavalatok mögött túlterhelt, frusztrált tanárok tömegei, rossz esetben kiégett, közönyös felnőttek, akiket a puszta „gyerekség” is idegesít már, köztük a még küzdő, esetleg szerencsésebb adottságú jók, akik kiragyognak ugyan, de rendszerszinten kevés az egyéni, mindennapi csoda. Siess fiam, tem-pó, tem-pó, ezt hallja otthon és ezt hallja az intézményben. Gyereknapon íráslecke, mínusz tizenötben reggel hétkor nulladik óra, rosszabb helyeken hat-hét órányi görnyedés a padban, középiskolától két-három óra görnyedés a lecke felett otthon, jaj, ezek a gyerekek, hogy nem mozognak eleget, bezzegazénidőmben. Nyolcvanas években rekedt kollégium, cigi a vécében, tanműhely már nincs, gyakorlóhely még nincs. Reménytelen küszködés az évente háromszor változó angoltanárok alatt a nyelvvel, szerencsés kisebbség bezzeg használja, félévente jár csak haza, aztán esetleg már akkor sem. How are you anyám, kapcsold be a Skype-ot. Példát, azt mutatunk, abból tanul a gyerek, ugyebár. Egyfolytában, napi huszonnégy órában. Frankón meg is tanulja, a közúti ordibálástól a négybetűs szavakig, megtanulja, hogy problémamegoldás helyett lehet hisztizni, verekedni, összeomlani, gyanakodni, saját problémákat is másra fogni, kifogást, felmentést keresni, vetíteni, önmagunknak is, szorongásra-kisebbrendűségre magunk elé emelni hamis legendákból épített felsőbbrendűségi tudatot, a harmadik feles után el is hisszük, szlovák rendszám felett nagymagyarország-matricával, ezoterikus idézetekkel. Menj innen Editke, sík ideg vagyok mindentől, a tizennégy órás műszaktól, a négyórásra bejelentett, zsebbe dugdosós fizetéstől, az egésztől, milyen mobilt akarsz már megint...? Piaszagú puszik a lakásajtóban, cigi az erkélyen, nyugtató a cukorkás dobozban, sütik a tévésorozat előtt, kutyának felmondott vers. Naponta ismételt lecke 3D-ben, hogy kell eredményesen fogatlan-fogalmatlan alkoholistává töpörödni, nyalni, nyelni, taposni vagy kushadni. Térdig érő gaz, eldobált csikkek közt sörösdobozok a játszótér mellett. Otthon hömpölygő színes műanyagtenger, de néha mintha egyik se lenne az igazi. Panelban röpködnek a panelszövegek, azt is megtanulja, hibátlanul mondja fel húsz év múlva, zsigerből. Nekteksemmisejó. Olyanvagymintazanyádazapád, soseleszbelőledsemmi. Minekjáraszádegésznap? Most mit hallgatsz fiam, megkukultál? A rendkívül gyerekbarát magyar társadalomban havonta vernek agyon egyet a statisztikák szerint, leginkább a legközelebbi hozzátartozóik. Emeletről ledobott féléves, tóba-Dunába lökött egy-háromévesek, elképzelhetetlen módon kínzott nyolc-tízévesek, súlyos mentális problémákkal küzdő, nulla problémamegoldó képességgel felvértezett, magukra hagyott felnőttek gondjaira bízva. Aki életben marad, azokból is sokakat vernek - pofonnal, szavakkal, közönnyel. Jaj neki, ha nem olyan családba kerül, aki vigyáz rá, törődik vele, küzdi át magát vele egészségügyi és oktatási rendszeren. A rendszer a vállát vonogatja, filléres gondokkal küzdő lakásotthonokban élő, jobb ingatlanokból röviden kipaterolt, szakmát nem szerző intézetis gyerekek leginkább csak problémahalmazként jelennek meg. Szegénységbe lökött, hajdan jómódban élő fiatal pár - csak annyit tettek, hogy örökbe fogadtak két súlyos örökséggel terhelt kétévest, pedig örökbe fogadni állítólag dicséretes cselekedet. Nem általános, hogy mosolyra mosoly, sírásra vigasztalás, próbálkozásra biztatás a válasz, a tágabb környezetben sem. Sivár rendelői folyosókon vasvillatekintet, ha nem várakozik csendben-türelmesen órákat középfülgyulladással, lázasan. Nevelje meg a kölykét, énekelt a folyosón, focizott a társasház udvarán, vécére akart menni órán. Ide ne hozza, nincs a nevelési programban SNI integráció. Mi az, hogy diszlexiás, ezek már mindent kitalálnak, csak tanulni ne kelljen, mi az, hogy harminckét kiló, dobd csak szépen az ötkilós medicinlabdát, hát ez édes fiam, egy kettesre nem elég. Felnőttkorban egyszer csak rájön: futni tulajdonképpen jó, nem kell „nyelvtehetségnek” lenni két év Svédország után, ha le akarja tenni a szakvizsgát, a startupban már nem arra kíváncsiak, mit nem tud, a pszichológus pedig óva inti: tovább ne adja ezt a saját gyerekének. Jó itt most gyereknek lenni egyáltalán? Lennénk-e itt szívesen gyerekek? Járnánk abba az iskolába-óvodába, ahova ő jár? Tudnánk mindennap számot adni az aktuális tudásunkról, megtanulnánk annyi idő alatt, amennyit neki adunk rá? Viselkedünk-e úgy, ahogy tőle mi elvárjuk? Vagy épp az idegesít, hogy tükröt mutat: igen, így beszéltek, így bántok egymással, ennyire tisztelitek magatokat és egymást, így bántok velem, ennyi figyelmet, türelmet és erőforrást szántok rám. A gyerek nem „emberierőforrás”, eszköz vagy játszmák tárgya, és a szép szavak mögül kivigyorog a valóság: tettekben, napi kiképzésben nem is olyan nagyon gyerekbarát ez a közeg, ahol élünk. Vakmacska További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
2017.06.03. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Gyászol a Paragvári iskola, elhunyt egykori igazgatójuk, Fekete Istvánné
Gyászol a Paragvári iskola, elhunyt egykori igazgatójuk, Fekete Istvánné
Az egész iskola búcsúzik Gitta nénitől.
2017.06.02. 22:40
Nyugat.hu
Ezeknél a diákoknál még senki nem örült jobban a vakációnak – videó
Ezeknél a diákoknál még senki nem örült jobban a vakációnak – videó
A tanév utolsó napját egy gigantikus papírlavinával ünnepelték meg a diákok.Forrás: Nők Lapja Café: Ezeknél a diákoknál még senki nem örült jobban a vakációnak – videó
2017.06.02. 22:00
Nlcafe.hu
Hatalmas ünnep volt a diáknap
Vendégiskolákkal ünnepelte a 30. diáknapot a kiskörei Vásárhelyi Pál Általános Iskola. Ajándékokból sem volt hiány.
2017.06.02. 15:55
Heol.hu
„Nem tudom, kinek jó ez” – írta a Taigetosz-törvényről Dragomán György
„Nem tudom, kinek jó ez” – írta a Taigetosz-törvényről Dragomán György
Az író saját példáján mutatja be, hogyan nyomoríthatja meg az iskola a tanulási nehézséggel küzdők életét.
2017.06.02. 15:29
Mno.hu
Németh László-díj kiváló munkáért
Németh László-­díjat vett át csütörtökön Iván ­Béláné, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola földrajz-biológia tanára a pedagógus­napi ünnepségen Budapesten.
2017.06.02. 11:10
Heol.hu
Ennél jobb ingyenes programokat nem találtunk - gyerekeknek
Június 7-11. közt a Petőfi Irodalmi Múzeum nyújt otthon a Margó Irodalmi Fesztiválnak, ahol jobbnál jobb ingyenes programokkal kapcsolódhattok ki a fárasztó tanév után.
2017.06.02. 08:05
Eduline.hu
Csuklyás férfi akart lányokat elcsalni az egyik budapesti általános iskolából
Egy csuklyás férfi szerda délután el akart csalni egy negyedikes kislányt a Városmajor utcai Kós Károly Általános Iskola folyosójáról. A férfi nem járt sikerrel, mert a kislány résen volt, a betolakodó pedig elmenekült - írja a XII. kerületi ittlakunk.hu.
2017.06.02. 08:05
Eduline.hu
Ha nem viselkedik jól a gyerek, lerontják a tantárgyi jegyét is
Ha nem viselkedik jól a gyerek, lerontják a tantárgyi jegyét is
Sokáig gondolkoztam, hogy megírjam-e ezt a posztot, de úgy érzem, muszáj kiírnom magamból. Van ugye a legkisebb lányom, aki nem egy egyszerű eset. Értékelőfüzetében nem egy és nem kettő kék szín található, ami szintén azt jelzi, hogy a magatartásával gondok vannak. Ezzel nem vitatkozom, ismerem őt igen jól: önfejű, makacs, és egy percig nem képes a helyén ülni. Gyakran beszélgetünk itthon a viselkedési szabályokról, az iskolai házirendről és egyéb, magatartással kapcsolatos dolgokról. Okos, értelmes gyerek, megérti, felfogja, megígéri, hogy jó lesz – aztán a suliban valahogy mégsem sikerül csöndben maradnia, szót fogadnia. Szökött már el sorakozóról, sokszor nem fogad szót a tanítóknak,  és figyelmeztették is többször a magatartása miatt. Minden esetben kommunikáltam az ofővel, elnézést kértem, és jeleztem, hogy otthon is szabálykövetésre tanítjuk és az értékrendünk is hasonló, sőt, kértem tőle segítséget is (és meg is kaptam!). Mivel ez egy művészeti iskola, év elején lehetett választani (nem kötelezően) különböző foglalkozások közül. Mivel a gyerek imád szerepelni és pillanatok alatt képes megtanulni hosszú verseket és énekeket is, adta magát, hogy a dráma „szakkörre” írassam be. (Drámakirálynő, hehe.) A művészeti oktatásért fizetni kell, tanulmányi eredménytől függő az összeg. A félévi és év végi jegy bekerül a művészeti bizonyítványba is. Már év elején jelzett a drámát vezető tanítónő, hogy a gyerekem nem fogad szót, figyelme elkalandozik, és arra kért, hogy beszélgessek el vele. (Minden egyes alkalommal – és nem csak akkor – elbeszélgettem a gyerekkel, és biztosítottam a tanítónőt is, hogy mindent megteszek azért, hogy a lányom beilleszkedjen és betartsa a szabályokat.) Hetek óta készülnek a Nagy Év Végi Fellépésre, kértek ilyen-olyan fellépőruhát (itt is köszönet Vakmacskának, aki nélkül nem lett volna „cigányszoknyája” és „cigánykendője” a gyereknek), még vettem is egy színes pólót, amire szükség volt, a kicsi pedig szavalgatta a szerepét itthon. Időnként emailben jelezte a tanítónő, hogy a gyerek magatartása még mindig nem az igazi, de egy idő után úgy voltam vele, hogy én mindent megtettem, nincs több ráhatásom arra, hogy hogy viselkedik a suliban. Megfeszülhetek és büntethetek, nem megyek vele semmire. A „tantárgyat” havonta jeggyel értékelik, általában 4-es-5-ös szerepelt az e-llenőrzőben. Áprilisban 3-ast kapott a gyerek, majd pár napja érkezett az email, hogy májusra is közepest (megfelelő) kapott a kiscsaj. Ekkor emailt írtam a tanítónőnek és megkérdeztem, hogy mi az oka annak, hogy már másodszor kap hármast a gyerek (aki egyébként kívülről fújja az egész darabot, nem csak az ő szerepét). A válasz az volt, hogy M. drámaórai teljesítménye ingadozó. Amikor együtt dolgozik a csoporttal, akkor nagyon szép a teljesítménye, de legalább ennyiszer rá kell szólni. (!!!) Gyakran nem teszi azt, amit a tanító kér, és bár ismeri a szabályokat, gyakran nem tartja be azokat. Még azt is írta, hogy bár a legutolsó órán sokkal szebben dolgozott, mint korábban, az egész hónapra nem tud neki jó minősítést adni. Bakker, első osztályról beszélünk! Egy fakultatívan választható művészeti(!) óráról! Ha azért kap rossz jegyet, mert nem fogad szót (!!!), akkor egy matekdolgozatnál is lehetne azt mondani, hogy bár hibátlan lett a felmérő, de csak kettest tudok rá adni, mert kétszer rá kellett szólni órán.  Én naivan azt hittem, hogy a színjátszás, a szereplés pont abban fog segíteni a gyereknek, hogy levezesse az energiáit, és álmomban nem gondoltam, hogy emiatt romlik le a bizonyítványa, és a „rendetlenkedés” miatt cipelik fel az igazgatóhelyetteshez. Egy hétéves kislányt, első osztályban… Ezúton szeretném viszont megköszönni az osztályfőnök munkáját és fáradozásait, akivel meg lehet beszélni a lehetséges megoldásokat, aki annak ellenére, hogy a gyerek magatartása hagy kívánnivalót, mégis odafigyel rá, segíti és kihozza belőle a maximumot. Matekból és írásból például 98-100 százalékos dolgozatokat ír a lányom. A figyelmével még vannak gondok, de ennek fejlesztésére is ajánlott az ofő egy csomó játékos megoldást. Drámaórák helyett pedig jövőre keresünk valami más elfoglaltságot. Azt hiszem, mindenkinek jobb lesz így. Tünde További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
2017.06.02. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Alsós diáklányokat próbált elcsalni egy csuklyás férfi
Alsós diáklányokat próbált elcsalni egy csuklyás férfi
A fővárosi Városmajor utcai Kós Károly Általános Iskola folyosóján próbált alsós lányokat magával csalni egy férfi, aki csuklyát viselt. Az eset után az intézmény értesítette a szülőket és a rendőrséget is.Forrás: Nők Lapja Café: Alsós diáklányokat próbált elcsalni egy csuklyás férfi
2017.06.01. 20:25
Nlcafe.hu
Balog Zoltán: A kormánynak fontos az oktatás
A köznevelés jövője a családok és az iskola kapcsolatán múlik, mondta a miniszter.
2017.06.01. 17:00
Origo.hu
FRISSÍTÉS: Csuklyás férfi akart alsós diáklányokat elcsalni a városmajori Kós Iskolából – elkapták
Olvasónktól kaptunk csütörtök délelőtt egy levelet, miszerint egy csuklyás férfi szerda délután el akart csalni egy negyedikes kislányt a Városmajor utcai Kós Károly Általános Iskola folyosójáról. A...
2017.06.01. 15:12
Ittlakunk.hu
Megyei siker a katolikus iskolák versenyén
Kiemelkedő eredménnyel végeztek a 2-4. évfolyamosoknak meghirdetett Harmatcsepp országos tanulmányi versenyen az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda tanulói.
2017.06.01. 15:05
Heol.hu
Bővítenék a Vaszary tornatermét
A tankerület több mint egymilliárd forintos pályázatot nyújtott be a tatai Vaszary János Általános Iskola tornatermének bővítésére. Az önkormányzat módosította a szabályozási tervet, hogy a beépíthetőség ne legyen gátja a beruházásnak.
2017.06.01. 08:45
Kemma.hu
Bölcsi, óvoda és iskola újulhat meg
Tavaly nyáron határoztak úgy a képviselők, hogy az önkormányzat vállalja az önrészt a Bókay Árpád Általános Iskola energetikai korszerűsítéséhez. Az elmúlt egy évben a kerület sikeresen vett részt...
2017.06.01. 00:45
Ittlakunk.hu
Nem csak azokat lehet szeretni, akiknek semmi bajuk nincs
Nem csak azokat lehet szeretni, akiknek semmi bajuk nincs
Egy XI. kerületi iskola mozgássérülteket és Down-szindrómásokat hívott meg magához.
2017.05.31. 14:23
Index.hu
Nem csak azokat lehet szeretni, akiknek semmi bajuk nincs
Nem csak azokat lehet szeretni, akiknek semmi bajuk nincs
Egy 11. kerületi általános iskola meghív magához vakokat, mozgássérülteket és Down-szindrómásokat, hogy a diákok megismerhessék a fogyatékosság különböző formáit. Az Abcúg írása.
2017.05.31. 13:42
Nyugat.hu
Az ország második legjobb bioszosa lett a kesztölci Bihari Bertalan
Bihari Bertalan, a Kincses József Iskola tanulója a Bendegúz Tudásakadémia országos versenyén második helyezést ért el biológiából a hetedikesek között.
2017.05.31. 01:45
Kemma.hu
Iskolások vették birtokba a rendőrkapitányságot
A Benedek Elek Általános Iskola tanulói látogattak el az Oroszlányi Rendőrkapitányságra.
2017.05.31. 01:45
Kemma.hu
Íme az ősz hajú, kertésznadrágos szatír, aki egy iskolánál ijesztgette a gyerekeket
A zuglói rendőrök keresik a képen látható 50 év körüli, ősz hajú férfit, aki május 29-én 11 óra 50 perc körül egy XIV. kerületi általános iskola kerítésénél szeméremsértő módon viselkedett. A...
2017.05.30. 09:05
Ittlakunk.hu
Egy általános iskola kerítésénél mutogatta magát egy férfi
Egy általános iskola kerítésénél mutogatta magát egy férfi
A zuglói rendőrök a lakosság segítségét kérik annak a férfinak a megtalálásában, aki hétfőn dél körül egy XIV. kerületi általános iskola kerítésénél mutogatta magát. A szatír azonosítójele többek között egy kertésznadrág. Forrás: Nők Lapja Café: Egy általános iskola kerítésénél mutogatta magát egy férfi
2017.05.30. 07:48
Nlcafe.hu
Jótékonyságból idén is jelesre vizsgáztak a Hunyadisok
Nehéz sorsú gyermekek számára gyűjtöttek adományt az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai.
2017.05.30. 07:10
Heol.hu
Erdélyben voltak a launaisok!
A Határtalanul! program keretében Székelyudvarhelyre, a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolába látogatott a Launai Miklós Református Iskola.
2017.05.30. 06:30
Kemma.hu
Műfüves pályát kaphat a Montágh-iskola is
Az esztergomi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet, Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola pályázatához ötmillió forintt önerőt biztosít az önkormányzat.
2017.05.30. 06:30
Kemma.hu
Ilyen lesz a 2017/2018-as tanév: hosszú hétvégék és szombati tanítási napok
A 2017/2018-as tanév munkanapjait, munkaszüneti napjait és tanítási szüneteit szedtük össze, hogy megkönnyítsük a kirándulások és a családi nyaralás megtervezését
2017.05.30. 04:00
Eduline.hu
Ennek a torz arcú kisfiúnak hatalmas kihívást jelent az iskola
Julia Roberts csak a kapuig kísérheti el, onnantól neki kell helyt állnia.
2017.05.30. 03:10
Origo.hu
Ez lesz Magyarország legnagyobb családi -és gyermekfesztiválja- GyereKi! Fesztivál Velencén augusztusban
Ez lesz Magyarország legnagyobb családi -és gyermekfesztiválja- GyereKi! Fesztivál Velencén augusztusban
A dm sajtótájékoztatóján jártunk, ahol megtudtuk, hogy a dm 2 napos családi fesztivált rendez Velencén. Számomra különösen szimpatikus, hogy egy ekkora cég, emberközpontú tud maradni, és a vásárlóira mennyi figyelmet fordít. A dm számára mindig is kiemelten fontosak voltak az anyukák és a kisgyermekes családok. Ebből a célból indították a Baba Bónusz programot is, melynek fő célja a családok segítése. Most pedig a GyereKi! fesztivállal kedveskedik kicsiknek és nagyoknak egyaránt, amely egy 2 napos nyárzáró családi fesztivál. A GyereKi!  Fesztivál színes programokkal várja a családokat A GyereKi! Fesztivált az idei évben először rendezik meg Velencén, hagyományteremtő céllal. A fesztivál célközönsége elsősorban a gyermekes családok. Nem titok, a szervezők célja hosszú távon a legnagyobb magyarországi családi- és gyermekfesztivál megteremtése minden korosztály számára, olyan tematikus helyszínek kialakításával, ahol a színvonalas szórakozás mellett a kultúra, az egészséges életmód és a sport is kiemelt szerepet kap. Az iskolakezdés előtti utolsó hétvégén, augusztus 26-án, és augusztus 27-én egész napos nyitva tartással, 12 programhelyszínnel várnak a szervezők minden kedves családot, aki értékes közös időtöltésre vágyik. [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "] Mint megtudtuk, külön figyelmet kapnak az apukák is, épp ezért "APÁS KALANDOK"-ban lehet részük, ezen kívül  a kényelem szigete, a megpihenés élményét tartogatja anyának-és apának (hogy hogyan azt még nem tudjuk:) ), baba-mama paradicsom stb...[/quote] Helyszín A fesztivál helyszíne, Velence központjában, a megújult sétánnyal szemben, a szabadstrandhoz közel, a Széchenyi és Gárdonyi főutak által határolt területen fekszik. A fesztivál stratégiai partnere a Velence Resort & Spa 3-4 perc sétával érhető el. A parkolásra, elegendő parkolóhelyek biztosítására Velence városa kiemelt figyelmet fordít. A parkolóhelyeket térítés ellenében vehetik igénybe a vendégek. Fesztivál nyitva tartásaAUGUSZTUS 26. (SZOMBAT) ÉS AUGUSZTUS 27. (VASÁRNAP) 10.00 - 21.00A Nagyszínpad, a Kényelem Szigete programhelyszín és a vendéglátóegységek kivételével minden program a nagyszínpad utolsó koncertje előtt, azaz 19:30-kor ér véget mindkét napon. PROGRAMHELYSZÍNEK     1.    NAGYSZÍNPAD a MINIMAX támogatásával    2.    BABYLOVE BABAVILÁG HELYSZÍN: baba-mama paradicsom    3.    PROFISSIMO KREATÍV HELYSZÍN: kézműves programok    4.    SUNDANCE MINIVILÁG ÉS SZÍNPAD: egzotikus világokba repít az Emirates    5.    TREND IT UP BEAUTY HELYSZÍN a Schauma támogatásával: : ahol anya-lánya együtt szépülhet    6.    VISIOMAX FILM-SZÍNHÁZ PROGRAMHELYSZÍN: gyermekszínházi előadások, a filmkészítés kulisszatitkai    7.    KRESZ PARK: FIAT 500 autósiskola    8.    DGP SPORTHELYSZÍN: sportvetélkedők nyereményekkel    9.    APÁS KALANDOK az Old Spice támogatásával    10.  ELEVENPARK ÉLMÉNYSZIGET kicsiknek és nagyoknak    11.   dmBIO GASZTROHELYSZÍN: bio főzőbemutatók    12.   A KÉNYELEM SZIGETE: ahol anya-apa megpihenhet PROGRAMOK A NAGYSZÍNPADON A MINIMAX TÁMOGATÁSÁVAL A fő zenei programhelyszín egy 10 x 8 méteres fedett nagyszínpad, ledfallal és látványos díszletháttérrel, ahol gyerek és családi zenei programok, koncertek illetve tánctanítások váltakoznak a délelőtti óráktól egészen estig. AUGUSZTUS 26., SZOMBAT11. 00 - 11. 30 Tánctanítás Keleti Andreával11. 30 - 12. 00 Schauma Kids nyitóprogram12. 00 – 12. 30 Tánctanítás Keleti Andreával12. 30 – 13. 30 Eszterlánc zenekar13. 30 – 14. 00 Tánctanítás Keleti Andreával14. 00 – 14. 30 Iskolai zenekarok fellépése14. 30 – 15. 00 Tánctanítás Keleti Andreával15. 00 – 16. 00 Gryllus Vilmos: Maszkabál16. 00 – 16. 30 Tánctanítás Keleti Andreával16. 30 – 17. 30 Minimax koncert: Apacuka zenekar17. 30 – 18. 00 Tánctanítás Keleti Andreával18. 00 – 19. 00 ABBA koncert-show19. 00 – 19. 30 Schauma Kids záró táncprogram Keleti Andreával, lufosztással19. 30 – 20. 30 Tóth Vera és zenekara, sztárvendég: Farkas Zsolti20. 30 - 21. 00 Kapuzárás AUGUSZTUS 27., VASÁRNAP11. 00 - 11. 30 Tánctanítás Keleti Andreával11. 30 - 12. 00 Schauma Kids nyitóprogram12. 00 – 12. 30 Tánctanítás Keleti Andreával12. 30 – 13. 30 Iszkiri zenekar13. 30 – 14. 00 Tánctanítás Keleti Andreával14. 00 – 14. 30 Tánciskolák előadása14. 30 – 15. 00 Tánctanítás Keleti Andreával15. 00 – 16. 00 Kovácsovics Fruzsina koncert20.30-21.00 Kapuzárás16. 00 – 16. 30 Tánctanítás Keleti Andreával16. 30 – 17. 30 Minimax koncert: MintaPinty zenekar17. 30 – 18. 00 Tánctanítás Keleti Andreával18. 00 – 19. 00 Varázslatos mesevilág koncert-show19. 00 – 19. 30 Schauma Kids záró táncprogram Keleti Andreával, lufosztással19. 30 – 20. 30 Király Linda és zenekara, sztárvendég: Tabatabai Nejad Flóra 20.30-21.00 Kapuzárás Belépés és jegyek A jegyek megvásárolhatók elővételben a Broadway jegyirodában és www.broadway.hu weboldalon, valamint a www.jegy.hu és az Interticket online jegyértékesítő rendszeren keresztül. A szervezők helyszíni értékesítést is terveznek, az elővételben értékesített jegyek számától függően. JEGYÁRAK Felnőtt: 1 500 Ft Gyermek / nyugdíjas: 500 Ft Találkozunk a GyereKi! Fesztiválon augusztus 27-28-án!:)dmgyerekfesztivál
2017.05.29. 14:26
Cukimamik.hu
Nyárköszöntő gálaműsor
Nyárköszöntő gálaműsor TÉBLÁB Alapfokú Művészeti Iskola néptánc előadásaBartók: Allegro Barbaro, előadja Bacsi János zongoraművészMarcipán gyerekfitness bemutatóJoe Hisaishi: One summer’s...
2017.05.29. 07:49
Ittlakunk.hu
Olvasás kihívás kisiskolásoknak. Olvass minden nap 10 percet a nyári szünetben! Kreatív nyomtathatók az összeállításban
Olvasásra kreatív-játékos formában is ösztönözhetjük a kisiskolásokat; feltételezhető, hogy a kimerítő tanév után nem olvasással indítják a nyári szünetet. (Persze nem zárható ki.) Ezúttal nem ajánlott vagy kötelező irodalmat ajánljunk az alsó tagozatos korosztálynak – köztük elsősöknek -, hanem olyan nyomtathatókat, melyek felhasználásával kreatív és hasznos képeslapot vagy gyűjtőmappát készíthetünk számukra. Emlékezteti őket arra, hogy a…
2017.05.29. 06:53
Eletszepitok.hu
Panka még csak 9 éves, de már gyűlöli a testét – egy édesapa kétségbeesett sorai
Panka még csak 9 éves, de már gyűlöli a testét – egy édesapa kétségbeesett sorai
Képzelj el egy 9 éves kislányt, akinek okos fejecskét, hatalmas szívet, fenékig érő aranyszínű hajat, ragyogó szürkéskék szemeket és huncut mosolyt adott a Jóisten. Abban a korban van, amikor az általános iskola és a játék kalandjait kellene felhőtlenül élveznie, az ő vállát azonban a szomorúság és az elkeseredés súlya húzza. Nem szeret iskolába járni, sokat betegeskedik, és szívszorítóan boldogtalan. Tanácstalan édesapja mesél. Forrás: Nők Lapja Café: Panka még csak 9 éves, de már gyűlöli a testét – egy édesapa kétségbeesett sorai
2017.05.27. 11:00
Nlcafe.hu
Kevés a véradó – a Centiben te is segíthetsz
Ismét véradást szervez a Magyar Vöröskereszt a kerületben: június 7-én délután 2 és 6 óra között a Centenáriumi Általános Iskola és Szakiskolában (Sasvár utca 101.) várja azokat, akik segíteni...
2017.05.26. 08:26
Ittlakunk.hu
Csőtörés miatt forgalomkorlátozás
Csőtörés történt kedden kora délután Andornaktályán a Rákóczi Ferenc úton, az általános iskola közelében.
2017.05.25. 06:55
Heol.hu
Nyitottabbak lettek a Boldog iskolában tanuló gyerekek
A Jámbor Vilmos Általános Iskola diákjai és pedagógusai egy évvel ezelőtt kaptak lehetőséget arra, hogy boldogabban teljenek az iskolás napok.
2017.05.25. 06:55
Heol.hu
Banki önkéntesek ültettek virágokat a Sárberki-iskolában
Virágültetéssel és tereprendezéssel tették szebbé a Sárberki Általános Iskola környezetét május 19-én a Budapest Bank tatabányai fiókjának és vállalati üzletközpontjának önkéntesei a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron országszerte 22 helyszínen rendezi meg.
2017.05.25. 06:20
Kemma.hu
Kinyitottak a hazai fürdők
Most hétvégén indul a fürdőszezon, a tanév végére minden hazai strand kinyit.
2017.05.25. 03:35
Origo.hu
Szijjártó: Szörnyű veszélyben vannak a közel-keleti keresztények
Szijjártó: Szörnyű veszélyben vannak a közel-keleti keresztények
Magyarország 1,9 millió euróval segíti 200 iraki keresztény család lerombolt házának újjáépítését, 470 ezer euróval kórház, 400 ezer euróval pedig keresztény iskola építését, 500 ezer eurót fordít humanitárius segítségre a szíriai antiókhiai patriarchátusban. [...] Bővebben!
2017.05.24. 16:00
Mandiner.hu
 Iskolai babonák - bikahere, csatornafedő, vizsgabugyi és társai
Iskolai babonák - bikahere, csatornafedő, vizsgabugyi és társai
Lehet, hogy van olyan iskola, ahol nincsenek helyi babonák? Ahol nem kell megsimogatni, kétszer átlépni, vagy a portás háta mögött elsuttogni azt a bizonyos két szót?
2017.05.24. 16:00
Harmonet.hu
Vívóteremmel bővül a nagyrédei iskola
Egy új vívótermet alakítanak ki a Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola területén.
2017.05.23. 07:25
Heol.hu
Második helyen végeztek a Refi diákjai a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjében
Az általános iskolások közül a gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda csapata, a középiskolások közül pedig a Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium diákjai nyerték a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjét.
2017.05.23. 06:50
Kemma.hu
Itt a hiányszakmák listája: havi 50 ezret is kaphattok diákként, ha ezeket választjátok
Tanulmányi átlagtól függően akár 50 ezer forintot is kaphatnak azok a diákok, akik hiányszakmát tanulnak. Mutatjuk azt a rendeletet, amely listázza a következő tanév hiányszakmáit.
2017.05.23. 04:10
Eduline.hu
Most mégis jön a kilencosztályos általános iskola?
Először arról volt szó, hogy döntött a kormány a plusz egy évfolyamról, aztán arról beszéltek, hogy csak a vita indításáról született döntést. Most Balog Zoltán egy rendezvényen megint úgy nyilatkozott, mintha már eldöntötték volna a kérdést. Felkészül: Rétvári Bence.
2017.05.23. 04:10
Eduline.hu
Mese, zene...csuda jó!
Tartalmas időtöltés alsó tagozatos gyerekek számára.Miért érdemes eljönni a Mese, zene… Csuda jó! című programra?A Lázár Ervin Általános Iskola 3. c osztály színjátszó szakkörösei Muharai...
2017.05.22. 10:57
Ittlakunk.hu
Megalázza a lányomat az osztályfőnök, mert nincs okostelefonja
Megalázza a lányomat az osztályfőnök, mert nincs okostelefonja
Kislányom, Sári 13 éves lesz és 6. osztályos egy budai katolikus általános iskolában. Eddig viszonylag konfliktusmentes és eredményes tanulmányi előéletet tudhatunk magunknak: Sári jól tanul, érdeklődő és szeret ide járni. Az iskola légköre és a tanárok segítőkész, emberi hozzáállása miatt nagyon elégedett voltam. Bár az osztályközösség valahogy nem akart összekovácsolódni, Sárinak megvolt a baráti köre, akikkel jól érezte magát. Az sem volt gond, hogy mi nem vagyunk annyira vallásosak. Sári mindenképpen itt szeretné befejezni az általánost. A modern kor vívmányai és a technika tavaly tört be hozzánk is: nagy erőkkel jött az Xbox-ozás, számítógépezés, Facebook és persze az okostelefon. Sári már tavaly megjegyezte, hogy már mindenkinek van okostelefonja, csak neki nincs. Leültettem és szépen elmagyaráztam neki, hogy sajnos nekünk nincs pénzünk ilyen drága dolgokra, és bármilyen kemény is, próbáljon meg e nélkül érvényesülni. Hiszen számítógépünk van, Facebook-ja is van, minden nap odaülhet, ha akar. Egyébként pedig népszerű az osztályban, sok barátja van, akikkel naponta találkozik. Nem örült, de elfogadta. Idén ez az „apróság”még nagyobb gonddá nőtte ki magát. Kislányom tájékoztatott, hogy kínosan érzi magát az osztályban emiatt a hiányossága miatt. Ráadásul az osztálytársai Viberen csoportosulnak, beszélnek meg összejöveteleket, és ő ezekből mindig kimarad. Valóban sajnáltam, és tudom is, mit érez, hiszen én is szegény családban nőttem fel, pontosan tudom, milyen, amikor a gazdag gyerekek havonta villognak menőbbnél menőbb kütyükkel, ruhákkal és lenézik a szegényebbeket. Mindezek ellenére sem tudtam okostelefont venni neki. Ő pedig nem lázadozott tovább, hanem beletörődött és megpróbálta „hiányosságait” a számítógépen és persze személyesen pótolni (megnézni a videókat, letölteni a zenéket, hogy ő is hozzá tudjon szólni a témákhoz). Pár nappal később megtudtam, hogy Sári osztálytársai (lányok) Viberen nagyon durván megsértették az egyik barátját, majd még a csoportból is kitették. Sírás és veszekedés is volt belőle. Mondtam is Sárinak, látod, milyen jó, hogy te ebben nem vagy benne? A következő szülői értekezleten az ofő elmondta, hogy ma rendhagyó beszélgetés lesz. Téma a Viber és az okostelefon.  Elmondta, tud a korábbi online-csetepatéról, ami nem az első volt, és szeretné, ha ezt a problémát átbeszélnénk és megoldanánk. Körkérdésére, hogy hogyan használhatja a gyerekünk az okostelefonját, mit csinál vele, átnézzük-e a telefonját, hogyan tudnánk kontrollálni ezt a Viberes diszkriminációt, egészen elképesztő válaszokat hallottam. Intelligens, értelmes felnőtt emberek elmondták, hogy bizony sok baj van a telefonnal, és minden igyekezetük ellenére végül is fogalmuk sincs arról, miket írogatnak egymásnak a gyerekek, vagy mit néznek meg a neten. Van, aki estére elszedi, átnézi, de hát ami már le van írva, az ott is marad. Másik felháborodott, hogy hiába veszi el a gyerek telóját, akkor is hajnali 4-kor pittyeg a Viber és ő nem tud aludni. A másik elszörnyedt azon, hogy édes kislánya nyomdafestéket nem tűrő szavakkal mocskolódik online. A megbántott gyerek anyukája nem engedné meg, hogy a gyerekek kitegyék egymást az osztálycsoportból. A többieket nem zavarja, hogy a gyerekük egész nap a telefonján lóg, de az már igen, hogy ocsmány képeket tölt te a netről. Összegezve: Sok ezer forintért odaadták a gyereknek az internetet,hogy csendben legyen, és most az a baj, hogy használja? Hogy úgy használja, mint egy gyerek? Hogy azok, akik egyébként is utálták egymást, azok a Viberen is szemétkednek? Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Ezért amikor rám került a sor, én őszintén elmondtam, hogy Sáriak bizony nincsen okostelefonja és ez csak részben anyagi kérdés. Tudom, hogy a gyerekeket nem lehet elzárni a fejlődés elől, és hogy ez ugyanolyan státusszimbólum, mint a márkás cipő vagy a drága óra. Elmondtam, hogy mennyire nem tartom még érettnek a gyerekemet az okostelefonra (főleg, hogy a nyomógombos telefonján sem tudom soha elérni, mert vagy nincs nála, vagy lemerült) és amit itt hallottam, az is csak ebben erősített meg. Nagyon örülök, hogy az anyagi hátrányaink miatt Sári nem vesz részt ezekben a Viberes balhékban, és én nyugodtan alszom, mert nem pittyeg a párnám alatta a gyerek Viberje. Sárinak sok barátja van, szeretik és eddig nem vettem észre, hogy szociálisan hátrányban lenne emiatt. Az pedig, hogy a gyerekek nem szeretik és bántják egymást, nem a telefonoktól van, a Viber csak egy újabb színtere az ellenségeskedésnek. Azok, akik az osztályban is utálják egymást, azok online is veszekedni és gonoszkodni fognak egymással. Láttam, hogy a többi szülő szánakozva és értetlenkedve méreget, hogy „jaj szegény Sárikának nincsen” de azon már meglepődtem, hogy az ofő is. Szerinte a mai világban Sárinak kell, hogy legyen okostelefonja, mert így kilóg az osztályból. Hiszen mindent a Viberen beszélnek meg és a leckét is ott adják át. Megismételtem, hogy nem tervezünk telefonvásárlást, és részemről be is fejeztem a mondandómat, ennyiben maradtunk. Míg a többi szülő sápítozott, hogy jaj, de nehéz nekik, meg hogy szegény gyerekeknek meg kell felelni az elvárásoknak, ofő még párszor szánakozva és jelentőségteljesen rám pislogott, hogy érezzem, mennyire rebellisnek tart. Azóta ofő szerzett egy pszichológust, egyik buzgó apuka pedig egy médiában járatos „szakembert”, akik heti 2-3 alkalommal bemennek a gyerekekhez, hogy beszélgessenek velük a net és a Viber veszélyeiről. Mindig vannak „mit szoktál csinálni a Viberen?”, „mire használod az okostelefonodat”-féle körkérdések. Sári – mit tehetne szegény – minden alkalommal elmondja, hogy neki nincs ilyenje ezért nem szokott disznóságokat sem Viberezni, de válaszul mindig csak a lesajnálást kapja az ofőtől – pedig a gyerekek már rég elfogadták, már nem téma köztük. Múltkor azt is mondta a tanárnő, hogy így majd az órai munkában sem fog tudni részt venni (???) és később meggyanúsította, hogy van okostelefonja, csak csinálja itt a feszültséget. Felháborodásom határtalan. Hát ez az egyházi iskola? Ez a keresztényi szeretet és együttérzés? A szegények, elesettek segítése és elfogadása? Sárinak sikerült így is jól elboldogulni az osztályában, megtartani a barátait, és most pont az osztályfőnök diszkriminálja olyan dologért, amiről nem is tehet? Ráadásul, ha ezzel bemegyek és megmondom ofő néninek, hogy szálljon le a gyerekemről,  ne turkáljon a pénztárcámban és ne mondja meg, mit vegyek a pénzemből, csak még ellenségesebb lesz. Nemcsak velem, de a gyerekkel, aki már nem akar okostelefont és másik iskolába járni, de nagyon rosszul érzi magát az ofő sorozatos szemétkedései miatt, amivel állandóan megalázza a többiek előtt.        
2017.05.20. 07:00
Bezzeganya.postr.hu
Az igazgató szerint túl rövid a gyerek sortja. Akkor jöjjön el velünk vásárolni!
Az igazgató szerint túl rövid a gyerek sortja. Akkor jöjjön el velünk vásárolni!
Újabb anyuka akadt ki egy iskola értelmetlen szabályoz