farsang

farsang

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a farsang - számos népszokással, bállal, farsangi mulatsággal. Cikkeinkből számos érdekességet megtudhatsz a farsangról.

Fedezd fel Trento városát
Fedezd fel Trento városát
Ha még nem sikerült eldönteni, hol töltsük a vakációt, és valami igazán különlegesre vágyunk, akkor kellemes úti cél lehet az olasz kisváros, Trento. A néhány éve ott élő Farsang Dia ajánlásával megtudhatjuk azt, hogy miért is olyan csábító ez a hely.
07.07. 11:00
Marieclaire.hu
Rita Ora szexi macskanőként ment bulizni
Nincs farsang, de mindegy is, felőlünk bármikor vehet testhezálló latexruhát.
2014.03.31. 16:23
Velvet.hu
Szabó András a Viasat Hungária új vezérigazgatója
Szabó András lett a Viasat Hungária Zrt. új vezérigazgatója. Farsang Péter, a Viasat Hungária Zrt. korábbi vezérigazgatója 12 év után közös megegyezéssel hagyja el a céget. [...] Bővebben!
2014.03.24. 16:10
Mandiner.hu
hirdetés
Új vezérigazgató a Viasatnál
Farsang Péter korábbi vezérigazgató 12 év után közös megegyezéssel hagyja el a céget.
2014.03.24. 15:49
Index.hu
Nyitott kapuk a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen
Nyitott kapuk a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen
Március 6. és 9. között kerül sor a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Nyitott kapuk című rendezvénysorozat második részére. Bemutatkoznak a színész, bábszínész, koreográfia, teatrológia szakos hallgatók. Az érdeklődők betekinthetnek a színházi szakmai képzés különböző folyamataiba. A Nyitott kapuk programjaira mindenkit szeretettel várunk a Művészeti Egyetem Köteles Sámuel utca 6. szám alatti épületének tantermeiben, a Bolyai utca 12/A szám alatti Pálffy-házban, valamint a Levél/Frunzei utcai Bábstúdióban az alábbi időpontokban:Március 7. péntek Bábművészet szak, III. év 18 óra: Bábszínészet, tanár: Máthé Rozália és Kozsik Ildikó – Bábstúdió – 80 perc Zenepedagógia 16 óra: Zene (operett és musical részletek), tanár: Buta Árpád – Pálffy-ház Március 8. szombat Színész szak, III. év 18 óra: Színpadi tánc, tangó, tanár: Luca Kinga – 26-os terem – 25 perc Teatrológia szak 10 óra: Jelmez- és maszkhasználat az antik görög színházban, tanár: Lázok János – 33-as terem – 50 perc 11 óra: Drámaformák Csehovtól Ionescóig, tanár: Ungvári Zrínyi Ildikó – 33-as terem – 50 perc 12 óra: Tárlatvezetés a Kós Károly és Koós Zsófia – kiállításon, Kós Károly portréfilm vetítése, tanár: Lázok János – Stúdió Színház Előcsarnok – 50 perc Március 9. vasárnap Magiszteri rendező szak, I. év 18 óra: Farsang májusban, rendező Bezsán Noémi, tanár: Sebestyén Aba – 30-as terem – 50 perc 19 óra: Hálószoba-titkok, rendező Györfi Csaba, tanár: Sebestyén Aba – 8-as terem – 50 perc Március 6-9. Látványtervező szak, II. év 13-15 óra: Makett és jelmezterv kiállítás (II. éves és végzős hallgatók munkáiból), tanár: Dobre-Kothay Judit és Bartha József – Irsai Zsolt terem
2014.03.06. 12:28
Szinhaz.hu
Torkos csütörtök: itt ehetsz ma féláron
Torkos csütörtök: itt ehetsz ma féláron
A Magyar Turizmus Zrt. idén 9. alkalommal rendezi meg a farsang végi akciót. A csütörtökön felszedett kalóriákat pedig a Mozgós pénteken dolgozhatod le.
2014.03.06. 05:30
Nlcafe.hu
Ne cipeld a mérgeket tavaszig!
Elmúlt a farsang, elűztük a telet. Látjuk, érezzük mindannyian, hogy közeleg az igazi tavasz. Ezzel együtt szépen lassan lekerülnek a vastag ruhák. Ez minden nő rémálma. Számtalan fogyókúrát, méregtelenítést kipróbáltunk már, de vajon jól csináltuk-e? Tavaly kipróbáltam egy módszert, mely igen hatásos volt. Lényegében életmód-váltás, köpölyözés, méregtelenítés, mozgás, figyelés az étkezésre, de nem éhezés.
2014.03.05. 22:55
Egeszsegtukor.hu
A hagyomány kötelez: Farsangfarka Kőszegen (képsorozat)
Kőszegen a 2014 évi farsang utolsó estéjén vidám, mosolygós, csupa jókedvű emberrel találkoztunk. Jól bánnak adottságaikkal, értékeikkel.tovább
2014.03.05. 12:54
Alon.hu
Téltemető farsang volt Kőszegen
Nem véletlen, hogy ez Vas megye egyik legnépszerűbb farsangi rendezvénye. Mesélnek a fotók.
2014.03.05. 09:02
Nyugat.hu
Terhesnapló 14: Amikor már Bartos Erikán is elbőgöm magam
17. hét A hetünk kifejezetten pörgős volt az előzőhöz képest. Jó, a gyerekorvost most sem úsztuk meg, de mivel „csak” a Kicsi lett beteg, a nagyokkal ment tovább az élet. Örültem – hát még ők –, hogy sikerült elmenniük az ovis farsangra. A Középső kitalálta, hogy ő márpedig Angry Birdsös „robbantó” madár szeretne lenni. Nem ellenkeztem. Mi sem egyszerűbb: fekete póló, fekete nadrág, és egy álarc. Mondtam neki, hogy megpróbálom megcsinálni az álarcot én. Nem. Tiltakozott. A Nagypapa csinálja meg. A Nagypapa mindent tud, ügyes, ő biztos jól megcsinálja az álarcot. Köszi a bizalmat. Igaz, a Nagypapa még mindig gipszben, de ennek ellenére természetesen elvállalta a megbízást. A Nagy balerina lett. Ez könnyű volt, mivel az unokatesóm kislányának történetesen volt igazi balettruhája. Igen, csakhogy a farsang előtti este tudtam elmenni érte, így drukkoltunk, hogy jó legyen, mert Nagylányom csak a mulatság reggelén látta meg a jelmezét. Nekem jól sikerült az az estém, mert egy jó barátnőmmel találkoztam. Neki valószínűleg kevésbé, mert végigvonszoltam néhány üzleten, hogy vegyek a Nagynak egy virágot a hajába, aztán meg a városon, hogy elhozzuk a jelmezt. A kettő között éhen akartam halni, és keresni kellett valami helyet, ahol enni is lehet. És rettenetesen megkívántam a sült krumplit. Én nagyon örültem, hogy tudtunk találkozni a barátnőmmel, a gyerekeknek pedig jól sikerült a farsang. A mérleg határozottan pozitívra sikerült.
2014.03.05. 08:35
Bezzeganya.postr.hu
hirdetés
3 remek <strong>farsang</strong>i fánk recept a bálra!
3 remek farsangi fánk recept a bálra!
Itt a farsang, áll a bál! De itt az ideje, hogy farsangi fánkot süssünk! Most ehhez nyújtunk segítséget, három remek farsangi fánk recepttel!
2014.03.02. 11:00
Kertvarazsmagazin.hu
Programok vasárnapra: Bóbita <strong>Farsang</strong> és fúvós koncert
Programok vasárnapra: Bóbita Farsang és fúvós koncert
Három remek program vár március első vasárnapján. Szemezgess kedvedre!
2014.03.02. 06:00
Nlcafe.hu
Ismét az XXL Redőny hódította el a kupát
Mondhatni lemásolták a decemberi Karácsony Kupa dobogós helyezéseit Környén, amikor a Farsang Kupa keretén belül csapott össze öt helyi labdarúgó együttes az általános iskola tornatermében.
2014.02.28. 19:30
Kemma.hu
Pajzán utóValentin - programhalászat hétvégére
A Végállomás deszkáira a szombathelyi gyökerekkel bíró ZPZ, azaz a Zöld Pinkód Zöld érkezik, Oladon pedig Farsang farkával búcsúznak a téltől.
2014.02.27. 16:10
Nyugat.hu
Itt a tavasz, áll a bál – programajánló február 28 – március 2.
Végre megérkezett a várva várt tavasz, és ha az idő nem is felhőtlen, a kedvünk lehet az! A hétvége rengeteg szórakoztató programmal kedveskedik, hogy illőn búcsúztathassuk a telet és örömmel köszönthessük a tavaszt. 15. Keszthelyi Farsangi Karnevál és Bál Keszthely – 2014. március 1. A téli időszak egyik leglátványosabb keszthelyi programja a farsang végéhez kapcsolódó Keszthelyi Farsangi [...]
2014.02.27. 09:38
Bellacafe.hu
Farsang volt a villában
Farsangot rendeztek a villalakók. Mindenki örömmel öltözött be: Aurelio (23) kalóznak, Teo (21) méhecskének, Zsolt (20) szamurájnak, Krisztián (20) római katonának, Zsófi (20) seriffnek, Dorka (20) oroszlánnak, Charlotte (26) indiánnak, Iza (20) mancsaftlánynak, Viki (23) pedig stílusosan boszorkánynak.
2014.02.26. 05:04
Blikk.hu
Oladi farsang (2014. március 1.)
Oladi farsang farkának jeles napja vidám, játékos családi télbúcsúztató délután az Oladi Iskola Rendezvényházában 2014. március 1. 15.00 Kézműves játszóház: kiszebáb, vidám farsangi maszkok, állarcok készítése többféle technikával 16.30 Zajos téltemetés kiszebáb égetéssel2014. március 01. - 15:00 tovább
2014.02.25. 16:33
Alon.hu
Farsang volt Szombathely legszebb lépcsőházában
Egy farsangi bulihoz nem kell sok minden: némi étel és ital, jó társaság, és egy hely, ahol mindezt összegyűjtjük. Aztán csak rázzuk össze, ízlés szerint adjunk hozzá fánkot meg szórakoztató sztorikat, és meg is kapjuk a Váci 22 éves összeröffenését.
2014.02.25. 15:10
Nyugat.hu
1000 program 3 napon át - Indul a Kultúrházak éjjel-nappal
1000 program 3 napon át - Indul a Kultúrházak éjjel-nappal
Országszerte több mint 400 művelődési és közösségi házban ezernél is több program várja a közönséget a Kultúrházak éjjel-nappal eseménysorozat három napja alatt, február 28. és március 2. között. A művelődési házak fontos szerepet töltenek be az ország kulturális életében; látogatottságuk meghaladja az évi 80 millió főt, ami azt jelenti, hogy az emberek kedvelik, használják ezeket a közösségi tereket - emlékeztetett a rendezvény pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára. Halász János elmondása szerint a farsang utolsó hétvégéjére meghirdetett programsorozat éppen ezekre az intézményekre kívánja felhívni a figyelmet, és olyanokat is becsalogatni a közösségi házakba, akik eddig nem voltak rendszeres látogatók. Mint kiemelte, a közösségi művelődés területén nagy átalakulás ment végbe az elmúlt években: újjászervezték a minisztérium háttérintézményét, a Nemzeti Művelődéi Intézetet, amely a közművelődési intézményhálózat országos szakmai irányítójaként működik évi 1 milliárd forintos támogatásból, a Vidékfejlesztési Minisztérium 30 milliárd forintos programja keretében pedig 600 kistelepülés faluházai újulhatnak meg.Az Agora pályázati program a nagyvárosoknak szól, ennek keretében az elmúlt években többek között Győr, Békéscsaba, Tatabánya vagy Szekszárd közösségi házait korszerűsítették. Halász János szólt arról az évi 7,5 milliárd forintos normatíváról is, amelyből a települési önkormányzatok 2013 óta közművelődési feladatokat is támogathatnak. Fontos, hogy ezeket az intézményeket be is lakják az emberek - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: éppen ezt célozza az Emmi, a Magyar Népművelők Egyesülete (MANE) és a Közösségfejlesztők Egyesülete, azaz az állam és a civil szféra példaértékű együttműködésében megvalósult Kultúrházak éjjel-nappal eseménysorozat. Mint elárulta, a tárca idén 8 millió forinttal támogatja a rendezvényt. Sajó Attila, a MANE elnöke felidézte: 2012-ben még csak 156 intézmény vett részt az eseménysorozatban, míg az idei csatlakozók száma ma reggelre átlépte a 400-as határt. A szervezők legalább 100 ezer résztvevőre számítanak a több mint ezer programon. Sok rendezvény a farsangi hagyományokhoz kapcsolódik majd - jegyezte meg a szakember, kiemelve az adott településekre frissen beköltözötteket megcélzó, Isten hozott programot, a férfi és női szerepeket tréfásan felcserélő Asszonyfarsangot és a helyi kulturális és gasztronómiai nevezetességeket bemutató A vidék is érték kezdeményezést. Kovács Edit, a Közösségfejlesztők Egyesületének elnöke a társadalmi problémákkal terhelt Hajdúhadházon meghirdetett, Színezd újra programra hívta fel a figyelmet: beszámolója szerint a közösségi rendezvény annak újragondolására készteti a helyieket, hogyan lehetne együtt jól élni. Rónaszékiné Keresztes Monika, a körzet fideszes országgyűlési képviselője az erzsébetvárosi és terézvárosi programokra invitálta az érdeklődőket. Mint a szervezők közölték, az eseménysorozathoz csatlakozó intézmények és programok száma jelenleg is folyamatosan bővül; a teljes kínálat a www.kulturhazak.hu honlapon található meg.Forrás: MTI
2014.02.23. 12:00
Szinhaz.hu
100% cukiság - Az 5 legcukibb <strong>farsang</strong>i gyerekjelmez
100% cukiság - Az 5 legcukibb farsangi gyerekjelmez
Itt a farsang, áll a bál... Olvadozz velünk az 5 legtündéribb gyerekjelmeztől! A cukiságfaktor garantált!
2014.02.22. 19:06
Femcafe.hu
Családi farsang és jelmezverseny Sashalmon
Családi farsangot rendeznek február 22-én, szombaton a Sashalmi Piac Közösségi Termében délután 15 órától. Jelmezversennyel, zumbával, álarckészítéssel, arcfestéssel és játékkal várják a gyermekes...
2014.02.21. 15:10
Ittlakunk.hu
 MINDJÁRT PÉNTEK: még tart a <strong>farsang</strong>...
MINDJÁRT PÉNTEK: még tart a farsang...
Kosztümös film, közösségi piac, farsangi buli és ingyenes film az idősek szerelmi életéről. Friss programajánló. Filmpremier A titokzatos szerető Rendező: Ralph Fiennes, főszereplők: Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas, bemutató: 2014. február 20. A szép 19. századi történetben a látvány legalább annyira magával ragadja a nézőt, mint a romantikus izgalom, amely Charles Dickensről és az ő öregkori szerelméről szól. A nős író beleszeret egy szegény, 19 éves lányba. Elegáns film egy világból, amely mára legalább olyan egzotikus, mint a dinoszauruszoké. Korhatár: 12 év Egy mozijegy ára: például a pesti Puskin moziban hétfőnként 1100 Ft. Neked is megvan már az Éva Kreatív – Papír? Ha még nincs, ide kattintva megtudhatod, melyik újságárusnál szerezheted be a közeledben. Vásár Közös Piac és Gardrób Közösségi Vásár Forrás Central Passage, Budapest, Király utca, 2014. február 22. szombat 11–18 óra Még több termelői piac – még élhetőbb város! Az idei első Közös Piac ezúttal a Gardrób Közösségi Ruhavásárral karöltve teríti ki portékáit most szombaton. Termelői zöldségek, tejtermékek, pékáruk, lekvárok, szószok, fűszerek és ráadásnak minőségi használt ruhák – érdemes itt intézni a hétvégi bevásárlást! Korhatár: nincs Belépőjegy: nincs; ha impulzív vásárló vagy, vigyázz. A legkisebbeknek Babakoncert MüPa, Üvegterem, 2014. február 24. hétfő 10.15–10.45 A 3 év alatti korosztály számára rendezett különleges koncertek a babák zenei befogadóképességéhez igazodnak. Az élmény nem terheli túl a piciket: pont arra elég, hogy rákapassa őket a komolyzene szeretetére. További infó... Korhatár: nincs, de elsősorban 0–3 éveseknek ajánlják. Belépőjegy: 500 Ft, gyerekeknek ingyenes. Farsang! Debreceni maskarádé Kossuth tér, Debrecen, 2014. február 21–23. Klasszikus farsangi mulatságra hívnak mindenkit a Vojtina Bábszínház komédiásai: a télűző játékokon tiszteletét teszi a délceg huszár, a morcos medve és a nagy tudású kecske, s megvívja örök harcát Konc király és Cibere vajda, a bőség és a böjt ura. További infó itt és itt. Korhatár: nincs Belépőjegy: nincs In memoriam Emlékezés Jancsó Miklósra Fotó: Éva magazin / Cultiris Hadik Kávéház, Budapest, 2014. február 26. szerda, 19 óra Január 31-én, 92 éves korában elhunyt az egyik legismertebb magyar filmkészítő. Az emlékére beszélgetős estet rendeznek a Hadik Irodalmi Szalonban Makk Károly és Mészáros Márta rendezők, valamint Galkó Balázs színész részvételével. Persze a mester filmjeiből is vetítenek részleteket. További infó... Jancsó Miklósnak néhány éve szépséges írása jelent meg az Éva magazin Életem könyvei rovatában... itt elolvashatod. Korhatár: 14 év fölött ajánljuk Belépőjegy: 1000 Ft. A részvétel regisztrációhoz kötött! További infó a facebook-esemény oldalán. Tévé Szerelempatak Sós Ágnes dokumentumfilmje az HBO-n és az HBO Go oldalon A falusi emberek szerelmi élete? Tabu. Az idősek és a szex? Még nagyobb tabu. No és egy erdélyi magyar falu idős lakóinak mitől döglik a légy? A Szerelempatakot két pesti mozi és az HBO is játssza – és most a nagy érdeklődésre való tekintettel pár napig ingyen meg lehet nézni az HBO GO weboldalán. Korhatár: 12 év Mennyibe kerül: 2014. február 21. és március 2. között ingyen és regisztráció nélkül megnézhető itt. Szöveg: Eörsi Sarolta, Móray Gábor, Sas Sándor, Szjnick. Ez a cikk részben válogatás az Éva magazin Kimenő oldalairól.
2014.02.20. 13:27
Evamagazin.hu
Készíts nindzsajelmezt <strong>farsang</strong>ra!
Készíts nindzsajelmezt farsangra!
Az idei farsang csak színeiben különbözik a tavalyitól. Tavaly minden piros volt, idén minden fekete. Éppen ideális szín egy nindzsajelmezhez.
2014.02.20. 12:02
Nlcafe.hu
Axel Rose szoknyájába bújt Sipos Peti
Vicces maszkok, extrém jelmezek – az Irigy Hónaljmirigy tagjainál szinte mindennaposak, azonban a farsangi őrületben is szívesen bújnak egy-egy új karakter bőrébe. Sipos Peti idén sem feledkezett meg az ünneplésről, fiaival pedig szintén évről évre új ötletekkel állnak elő. Az Irigy Hónaljmirigy tagjainak minden nap farsang, Sipos Peti azonban idén a karnevál időszakára egyéni jelmezzel [...]
2014.02.20. 11:00
Bellacafe.hu
Velencei álarcokat készítettek a csepeli gyerekek
Ilyen álarcokat készített farsang alkalmából a Csikó Sétányi 4H Klub, méghozzá így:"A készen kapható sablont először lealapoztuk, aztán különféle rizspapír mintákkal díszítettük. Ezt követte az...
2014.02.20. 08:52
Ittlakunk.hu
Sipos Peti megirigyelte a skótszoknyát Axel Rose-tól
Sipos Peti megirigyelte a skótszoknyát Axel Rose-tól
Vicces maszkok, extrém jelmezek – az Irigy Hónaljmirigy tagjainál szinte mindennaposak, azonban a farsangi őrületben is szívesen bújnak egy-egy új karakter bőrébe. Sipos Peti idén sem feledkezett meg az ünneplésről, fiaival pedig szintén évről évre új ötletekkel állnak elő. Az Irigy Hónaljmirigy tagjainak minden nap farsang, Sipos Peti azonban idén a karnevál időszakára egyéni jelmezzel ...
2014.02.17. 13:34
Themagazine.com
Végeláthatatlan mulatozások - Mit takar a farsang?
Ha a farsangi időszakra gondolunk, az álarcos mulatságok, a finom ételek és az örömteli találkozások mellett az első ami eszünkbe jut, az a tavasz siettetésének öröme és a hideg tél végének várása. Őseink is így éreztek és még az Egyház sem tudta őket ebben megakadályozni. A farsangnak nem lehet határt szabni.
2014.02.17. 07:03
Vjm.hu
A végletek esztendeje
Itt a farsang, áll a bál - mondja az ismert nóta is. A báli mulatság a hölgyek számára egyet jelent az ünnepi smink megtervezésével. A szakértő szerint 2014 a végletek éve, a divatban és a sminkben egyaránt.
2014.02.16. 17:13
Hajraegeszseg.hu
Romantika a köbön – programajánló február 14-16.
Pénteken van az év legromantikusabb napja, ám a hétvége mégsem csak a szerelmesekről szól. Igaz, a párok rengeteg közös program közül válogathatnak, a családok vagy baráti társaságok sem fognak unatkozni – legyen szó koncertről, farsangi bálról vagy akár íjászversenyről. Országos Farsang Ópusztaszer, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – 2014. február 15. A Kárpát-medencei magyarság sokféle, színes és gazdag [...]
2014.02.13. 09:14
Bellacafe.hu
Ropogós finomság: csörögefánk <strong>farsang</strong>ra!
Ropogós finomság: csörögefánk farsangra!
A fánk a farsang desszertje, amelyhez régen hiedelmek is kötődtek. Például, hogy ha fánkot sütünk, akkor a vihar nem viszi le a háztetőt. Szerencsére ma már nem a fánk óv meg bennünket ettől, nem is ezért szeretjük, hanem mert finom!  És nem csak farsangkor érdemes sütni!
2014.02.13. 07:00
Eletforma.hu
Csináld magad: <strong>farsang</strong>i ajtódísz
Csináld magad: farsangi ajtódísz
A farsang szó hallatán többnyire mindenki a különféle jelmezekre gondol elsőként. Pedig nem kell feltétlenül jelmezbe öltöznünk, ha meg szeretnék idézni a farsang hangulatát – egy egyedi, színes, a maszkabálok forgatagát idéző ajtókoszorúval is sokat tehetünk az ünnepi vidámság megteremtéséért, ha már sok volna a téli szürkeségből.
2014.02.12. 18:49
Nlcafe.hu
Bátran nekiállhatsz: 3 gyors, időkímélő fánk
Bátran nekiállhatsz: 3 gyors, időkímélő fánk
Farsang egyenlő fánk, otthon mégsem feltétlen állunk neki sütni. Ha eddig az hátráltatott, hogy nem szereted a macerás recepteket, akkor ez a te tereped: egyszerű, gyors fánkvariációkat gyűjtöttünk össze. A kelesztési időt most megspóroltuk, így kevesebb, mint fél óra alatt elkészülnek a fincsi farsangi fánkok.
2014.02.12. 13:28
Nlcafe.hu
Farsangi jelmezötletek - csiga jelmez
Itt a farsang áll a bál! Sok szülő most törheti a fejét, hogy mibe öltöztesse gyermekét az óvodai, vagy iskolai farsangon. Íme egy könnyen elkészíthető, egyedi ötlet, melyben biztosan nagy sikerük lesz a kislányoknak.
2014.02.12. 12:11
Szuloklapja.hu
Városi farsang a művelődési központban
A Vasút utcai óvoda szülői munkaközössége február 15-én idén is szeretettel hívja és várja a város apraját-nagyját Bartók Béla Művelődési Központ megrendezendő városi farsangra.
2014.02.12. 09:34
Hir6.hu
A Sasfészekbe aranyat vittek Ajpekék
Hét csapat játszott egymással a lőrinci Farsang-kupa felnőtt tornán.
2014.02.11. 11:25
Heol.hu
Elmarad az Országos Farsang Ópusztaszeren
A február 15-re meghirdetett „Országos Farsang” rendezvény technikai okok miatt elmarad.
2014.02.11. 10:58
Gondola.hu
Csörögefánk Marcsi módra
Csörögefánk Marcsi módra
Farsang idején nagy kedvenc. Szórjuk le jól porcukorral, de lekvárral is ugyanolyan jó!
2014.02.11. 10:08
Receptvaros.hu
7+1 nagy rejtőzködő, akiért odavan a fél világ
Február a farsang évadja, ezt mondani sem kell, a popzenében azonban egész évben, ráadásul több évtizede megy az álarcosbál. A könnyűzene nagy rejtőzködői és átváltozóművészei közül válogattunk a teljesség igénye nélkül.
2014.02.10. 22:25
Hvg.hu
Farsangi jelmezötletek - csontváz jelmez
Itt a farsang áll a bál! Sok szülő most törheti a fejét, hogy mibe öltöztesse gyermekét az óvodai, vagy iskolai farsangon. Íme egy könnyen elkészíthető, egyedi ötlet, melyben biztosan nagy sikerük lesz a gyerkőcöknek.
2014.02.10. 16:49
Szuloklapja.hu
Farsangi kiegészítők gyerekeknek
Februárban még javában tart a farsang, mely alkalom adtán kicsik és nagyok előszeretettel bújnak jelmezekbe, és ünneplik vidám lakomákkal, mulatságokkal a téli időszak búcsúztatását is egyben. Azt már biztosan mindenki tudja, hogy mi is szeretne lenni, amikor jelmezbe bújik, így mi most nem a jelmez ötletekkel szeretnénk segíteni titeket, sokkal inkább egy két kiegészítővel, amik esetleg a tökéletes megjelenéshez még szükségesek. Abban is segítünk, hogy hol szerezhetitek be őket.
2014.02.10. 13:50
Stylemagazin.hu
Ismét megrendezték a rangos magyarországi gasztro-fesztivált
A Farsang Kupán idén először már dél-koreai szakács is megmérettette magát.
2014.02.10. 07:30
Elelmiszeronline.hu
Országos farsang Ópusztaszeren
Országos farsangot tartanak február 15-én, szombaton az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.
2014.02.09. 11:10
Gondola.hu
Fansangi jelmezötletek - bagoly jelmez
Itt a farsang áll a bál! Sok szülő most törheti a fejét, hogy mibe öltöztesse gyermekét az óvodai, vagy iskolai farsangon. Íme egy könnyen elkészíthető, egyedi ötlet, melyben biztosan nagy sikerük lesz a gyerkőcöknek.
2014.02.07. 12:10
Szuloklapja.hu
Michael Jacksonnak vagy katicának öltözzön farsangkor a gyerek?
A szülők fele inkább készen veszi a farsangi jelmezt. Te is? A legtöbb farsangi jelmez idén is a nagy klasszikusok – például tündér, cowboy, oroszlán – közül kerül ki, de a gyerekek egyharmada valamilyen aktuális mesehős – pl. Monster High figurák és Pókember – alakját ölti magára. Lássuk, milyen érdekességeket tartogat még a JátékNet.hu Webáruház megbízásából nemrég készített felmérés! Fotó: Photl.com1. A legtöbb szülő készen vásárolja a farsangi jelmezt gyermekének. A közel 800 válaszadó 46 százaléka teljes szettet vesz, további 17 százalék pedig a kiegészítőket szerzi be készen. Mindössze a megkérdezettek egynegyede szokta otthon megvarrni a farsangi maskarát, míg egytizede ismerősöktől kéri kölcsön. S.O.S. farsangi jelmez kéne? Itt van 9 ötlet. Kattints! 2. Akik otthoni varrásra adják a fejüket, azok is inkább csak kisebb átalakításokat végeznek: mindössze a megkérdezett szülők 12 százaléka mondta, hogy akár a teljes jelmezt is elkészíti. 3. Egy jelmezre általában legfeljebb 5000 forintot szánnak a családok, mindössze 15 százalék fordít többet ilyen célra. 4. Farsang után a szülők többsége megőrzi vagy ismerősnek ajándékozza a jelmezt, mindössze 9 százalékuk szokta azt eladni, míg a kukában gyakorlatilag egyetlen jelmez sem végzi. Fotó: Photl.com 5. A szülők, akik ha egyedül döntenének a jelmezről, szívesen választanának az örök klasszikusokból, mint a cowboy, a hercegnő, az oroszlán vagy a katica. Érdekesség ugyanakkor, hogy több olyan szülő is volt, aki ha tehetné, Monster High figuraként látná szívesen gyermekét, és akadt, aki Michael Jackson vagy Frida Kahlo jelmezt választana csemetéjének. 6. A gyerekek is szeretik a klasszikusokat: kétharmaduk választott az idei farsangra hagyományos maskarát, míg közel egyharmadukat valamilyen mese vagy film ihlette meg. 7. A mesék közül a legnépszerűbb idén a Monster High, a hercegnők közül Aranyhaj, míg a szuperhősök között Pókember az abszolút kedvenc. Sokan választottak még maguknak jelmezt a Star Wars karaktereiből is. A te gyereked beöltözik idén? És ha igen, milyen jelmezbe? „Az általam ismert összes gyerek kedvenc ünnepe a farsang. És az általam ismert összes szülő leginkább rettegett ünnepe a farsang..." A farsang paráért kattints ide.
2014.02.07. 09:42
Evamagazin.hu
Adjon vért - most fánk jár érte!
Itt a farsang, a vidám lakomák, bálok, mulatságok ideje, amelynek elengedhetetlen "kelléke" a fánk. Ennek jegyében az Országos Vérellátó Szolgálat idén is fánkkal vendégeli meg a véradókat a Dél-dunántúli régióban. Adjon vért, ha teheti! ...
2014.02.06. 15:00
Hazipatika.com
MINDJÁRT PÉNTEK: film, farsang, furcsaságok
Indiai filmfesztivál, farsangi bulik jelmezkészítéssel és felforgató kiállítás friss programajánlónkban. Farsang a Műhelyben Parányi Maszkabáli Varázserő Délután Parányi Műhely, Jurányi Közösségi Inkubátorház, Budapest, 2014. február 8. 16:30–19:00 „Leendő dzsinnek, varázsceruzák, természetfeletti lények, szuperhősök, -hősnők és kollégáik" jelentkezését várja a Varázserő Tanoda, amelynek szombati kurzusán maszkkészítés, beöltözés és egyéb kalandok várhatók. Facebook-esemény... Korhatár: 4–10 éveseknek ajánlják Belépő: 1500 Ft. Előzetes bejelentkezés szükséges! További infó... Farsang a bábszínházban Farsangoló HANGoskodás Bóbita Bábszínház, Pécs, 2014. február 8. 10 órától Változatos programok várnak minket egész nap a pécsi Bóbita Bábszínházban, a csecsemőszínháztól a maszkkészítésen át a felnőtteknek készülő Elvarázsolt Színházig. Tombola is lesz, naná! Korhatár: programtól függ Belépőjegy: például a csecsemőszínházra 800 Ft. A tombolajegy 100 Ft! További infó... Filmpremier A nő Rendezte: Spike Jonze, főszereplők: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Kristen Wiig, Rooney Mara, Amy Adams, bemutató: 2014. február 6., magyarországi forgalmazó: InterCom Valamikor a nem túl távoli jövőben a letölthető alkalmazások, operációs rendszerek olyan intelligensek lesznek, hogy a felhasználójuk igényeihez, személyiségeihez alakítják a saját, nos, személyiségüket. Egy ilyen operációs rendszert alakít most Scarlett Johansson. Hősünk, Theodore (Phoenix) balszerencséjére csak a hangja van jelen, és máris felvetődik a kérdés, hogy lehet-e hús-vér kapcsolatok nélkül élni. Úgy tűnik, lehet. Vagy nem? Felforgató, eredeti filmet láthatunk, olyat, amilyet csak Spike Jonze tud rendezni. Korhatár: 12 év Egy mozijegy ára: például a pesti Művész Moziban 1400 Ft Kiállítás Átmenet és átmenet Forrás Ludwig Múzeum, Budapest, 2014. február 7. – március 9. Nyitva hétfő kivételével minden nap 10–18 óráig, kedden 10–20 óráig. Egy orosz akcióművész, egy horvát neoavantguarde legenda és egy abszurd rögtönzésekre szakosodott orosz művészcsoport kiállításán tolonghatunk most egy hónapig. A téma mi más lenne, mint a posztkommunista évek, a berlini fal leomlása után következő átmenet válságos időszaka. Február 8-án, szombaton délután 4-től exkluzív tárlatvezetésen is részt vehetünk; jelen lesz a kiállítás kurátora és két kiállító művész. További infó... Korhatár: 14 év fölött ajánljuk Belépőjegy: 1300 Ft. A tárlatvezetésre nem kell külön belépőt váltani. Filmfesztivál 100 éves az indiai film! Puskin Mozi, Budapest, 2014. február 7–12. és Indiai Kulturális Központ, Budapest, 2014. 13–16. Az indiai filmgyártás jóval több, mint amit a Bollywood szóval szoktunk azonosítani, ugyanakkor a zene, az éneklés és a tánc a történetmesélés szerves része tud lenni ezekben a filmekben. Az Indiai Filmfesztiválon nem csak az elmúlt egy-két évtized termésének legértékesebb darabjaiból láthatunk válogatást, hanem előadásokon is okulhatunk, továbbá megnézhetünk egy témába vágó kiállítást a Puskin Moziban. További infó... Korhatár: a filmektől függ, ugyanakkor vegyük számításba, hogy mindegyiket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. Belépőjegy: a Puskinban 1100 Ft, az Indiai Kulturális Központban ingyenes! Ökoműhely re+koncept Medence Szalon & Concept Store, Budapest, 2014. február 8., március 8. szombat, 10–16 óra Nincs annál felszabadítóbb érzés, mint olyan táskával rohangálni az utcán, amelyet te magad készítettél maradék anyagokból (jelen esetben reklámmolinóból)! Pontosan erre nyílik lehetőség a Medence Csoport műhelyében, ahol animátorok segítenek az anyagok, tépőzárak, csatok kiválasztásában, kiszabásában. További infó... Korhatár: 10 év fölött ajánljuk Részvételi díj: 2500–4500 Ft. Előzetes bejelentkezés szükséges! További infó...
2014.02.06. 14:10
Evamagazin.hu
Régiós véradás a farsang jegyében - Önt is várják
Régiós farsangi véradásra várja a donorokat az Országos Vérellátó Szolgálat pénteken. Az életmentő adományt Somogyban, Tolnában és Baranyában összesen hat helyszínen fogadják, a véradóknak a szokásos paksamétán kívül fánk is jut.
2014.02.06. 09:25
Stop.hu
Mi az idei farsang slágere? Oroszlán és pillangó!
Tündér, cowboy, oroszlán – ezek a nagy klasszikusok, és idén is ezek közül kerül ki a legtöbb farsangi jelmez. A gyerekek egyharmada viszont valamelyik aktuális mesehős, mint például egy Monster High-figura vagy a Pókember alakját ölti magára.
2014.02.05. 11:00
Eletforma.hu
Oroszlán és pillangó lesz az idei farsang slágere
A legtöbb farsangi jelmez idén is a nagy klasszikusok - például tündér, cowboy, oroszlán - közül kerül ki, de a JátékNet.hu Webáruház felmérése szerint a gyerekek egyharmada valamilyen aktuális mesehős - pl. Monster High figurák és Pókember - alakját ölti magára.
2014.02.05. 10:33
Harmonet.hu
Farsangi jelmezötletek - páva jelmez
Itt a farsang áll a bál! Sok szülő most törheti a fejét, hogy mibe öltöztesse gyermekét az óvodai, vagy iskolai farsangon. Íme egy bűbájos, könnyen elkészíthető, egyedi ötlet, melyben biztosan nagy sikerük lesz a kislányoknak.
2014.02.05. 09:07
Szuloklapja.hu
Oroszlán és pillangó lesz az idei farsang slágere
A legtöbb farsangi jelmez idén is a nagy klasszikusok – például tündér, cowboy, oroszlán – közül kerül ki, de a JátékNet.hu Webáruház felmérése szerint a gyerekek egyharmada valamilyen aktuális mesehős – pl. Monster High figurák és Pókember – alakját ölti magára.
2014.02.05. 08:00
Delmagyar.hu
Családi farsang Árpádföldön
Családi farsangot rendeznek az Árpádföldi Közösségi Házban (Cibakháza utca 45.) február 15-én 15.30-tól 18 óráig.  A rendezvényen koncert, népi játszóház, kézműves foglalkozás és batyus...
2014.02.04. 19:03
Ittlakunk.hu
Farsang Kehidán, a termálfürdőben
Szeretettel várnak minden apróságot, kicsit, ifjút és gyerkőcöt, akik szívesen mulatoznának Farsangkor egy fürdőben!
2014.02.04. 14:05
Termalfurdo.net
A szülők Michael Jacksonnak öltöztetnék a gyereket
Itt a farsang, áll a bál… Mi a top 5 farsangi jelmez a mai gyerekek körében? És 20 évvel ezelőtt? Az alábbi posztból kiderül. A legtöbb farsangi jelmez idén is a nagy klasszikusok – például tündér, cowboy, oroszlán – közül kerül ki, de a JátékNet.hu Webáruház felmérése szerint a gyerekek egyharmada valamilyen aktuális mesehős – […]A A szülők Michael Jacksonnak öltöztetnék a gyereket bejegyzés először a NőBlog.hu jelent meg.
2014.02.04. 09:50
NoBlog.hu
Háromnapos farsang kezdődött
Az erdélyi Sztánán (Stana) háromnapos rendezvénysorozattal emlékeztek arra a száz évvel ezelőtti farsangi mulatságra, amelyen Kós Károly meghívására Móricz Zsigmond is részt vett, és amely az író Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művét ihlette.
2014.02.03. 01:01
Stop.hu
A télűzéstől a faborotválásig
A farsang a tavaszvárás ősi ünnepe, amelyben a rémisztés, a hangoskodás a tél elijesztésére szolgál. Mivel a mulatozások időszaka vízkeresztkor kezdődik, így már jócskán benne vagyunk a báli szezonban.
2014.01.31. 19:30
Heol.hu
Beszélgetésre hívja a szeged-csanádi püspök Gyurcsány Ferencet
Kiss-Rigó László szerint az "ilyen jellegű mulatság" ideje számukra a farsang.
2014.01.30. 20:06
Nepszava.hu
Hertelendi termálfürdő: a farsang jegyében
Ingyenes szaunaprogramokkal, Valentin napi fürdőesttel, február 22-én pedig jelmezes farsangi fürdőzéssel várnak minket. Havonta egyszer: szaunaprogramok csak hölgyeknek!
2014.01.29. 10:50
Termalfurdo.net
Farsang para
„Az általam ismert összes gyerek kedvenc ünnepe a farsang. És az általam ismert összes szülő leginkább rettegett ünnepe a farsang..."...egyetlen anyukát kivéve, de ő igazán nagyon ügyesen varr, üveget fest, arcot fest, és egyébként is olyan előnyökkel rendelkezik kreativitás terén, ami miatt már ki kellene zárni a versenyből... Készítettél valami elképesztő jelmezt? Küldd el nekünk a fényképet! evaonline@marquardmedia.hu Mert ami önfeledt szórakozás az ovisoknak, az igenis verseny a szülőknek. Vanda például már előre izgul, amiért kisfia ugyanúgy Építőmester Bob szeretne lenni, mint tavaly. – Szinte hallom az anyukákat, amint összesúgnak a hátam mögött, mennyire gáz vagyok, amiért még arra sem vettem a fáradtságot, hogy új jelmezt készítsek szegény gyereknek. Mindent bevetettem, hogy lebeszéljem a duplázásról, de hiába, fél éve következetesen ugyanaz akar lenni. A vicc az egészben, hogy pedig én még szeretek is jelmezeket eszkábálni.” Angry bird A kétbalkezes családanya Nem mindenki van ezzel így. Rita gyűlöli a jelmezkészítés minden mozzanatát. „Aki ismer, tudja, hogy annyira kétbalkezes vagyok, hogy két A/4-es papírlapot sem tudnék egyenesen összeragasztani. Egy könyvet nem sikerült még tisztességesen becsomagolnom életemben – meséli nevetve, ami után érthető, hogy kisebbfajta szívrohamot kapott, miután tavaly a kisfia kitalálta, hogy homár szeretne lenni. Mindent elkövetett, hogy rábeszélje az egyik szupermarketban készen kapható Pókember-jelmezre, de hiábavaló volt. Az elkészült jelmezt látva – ami Rita bevallása szerint egy csámpás narancssárga köpeny volt egy horribilis papírfejdísszel – senki nem jött rá, hogy a kisfiú homár, ám amikor az egyik ovistárs felkiáltott, hogy „nézzétek, milyen szuper Marslakó a Ricsi”, mindenki megkönnyebbülten fellélegzett, és a buli meg lett mentve. – Azóta is az a kisfiam kedvenc farsangja, bár homárról soha többé nem ejtettünk egy szót sem. Az már az a farsang, amikor annak a szuper Marslakónak öltözött. Kár, hogy egy évben csak egyszer van Ancsa kislányának a sellőjelmezét bezzeg még az óvónénik is csak csodálni tudták, annyira profin volt elkészítve. – Én egyszerűen imádok különféle jelmezeket készíteni a gyerekeimnek. Pont elég baj, hogy egész évben monoton irodai munkát kell végeznem, végre ilyenkor szárnyalhat a fantáziám, és kattoghat szorgosan a varrógépem. Kalózlány. ForrásKicsit én is gyerek leszek ilyenkor. – A nevezetes sellőjelmezt Ancsa végül úgy megirigyelte a lányától, hogy magának is készített egyet, egy kicsit szexibb kivitelben. A férje magánkívül volt a boldogságtól…Jack Sparrow vagy Villám Mcqueen? Engem személy szerint nem a jelmezkészítés akaszt ki a farsangban – bár én sem a kézügyességemről vagyok híres – hanem az állandó tervváltoztatás. Egyik héten még Jack Sparrow szerkóját próbáltam lekoppintani a netről, másik héten már a fiamnak esze ágában sem volt kalóznak öltözni, viszont könyörgött, hogy készítsek valahogyan egy Villám McQueen jelmezt. A totális pánik suhant át az arcomon, de szerencsére Villám McQueen átmeneti hóbortnak bizonyult és egy fél délután alatt lecsengett, azóta pedig már megvettem egy utamba álló cowboy kalapot (már ejtve ez az ötlet is), készítettem egy hóhérköpenyt ikeás függönyből, és mindezt azért, hogy tegnap elém álljon és közölje, hogy mégiscsak kalóz szeretne lenni. Már csak két hét van hátra. Készítettél valami elképesztő jelmezt? Küldd el nekünk a fényképet! evaonline@marquardmedia.huSzerző: Kelemen Kata, fotó: Pinterest, a szerkesztőség családi archívuma
2014.01.28. 12:38
Evamagazin.hu
Farsangi télűző felvonulás, fesztivál és disznótor Pestújhelyen
Február a farsang időszaka: Pestújhely két népszerű programját, a Farsangi Fesztivált és a Farsangi Felvonulást is ekkor rendezik meg a Pestújhelyi Közösségi Ház szervezésében.A közel...
2014.01.27. 20:06
Ittlakunk.hu
7 aranyos farsangi jelmez kislányoknak
A farsang minden gyerek életében izgalmas időszak, hiszen valósággá válik a játék, egy kicsit tényleg valaki más bőrébe lehet belebújni. Annál nagyobb fejtörést okoz azonban a szülőknek, hiszen nem egyszerű minden évben új jelmezt előállítani a semmiből. Az alábbiakban olyan jelmezek következnek kislányoknak, amik között az ügyes kezűbbek és a kevésbé kreatívak is találhatnak kedvükre valót, ha pedig a csemetéd is rábólint, indulhat a beöltözés!
2014.01.26. 14:20
Bien.hu
Farsangi fánk recept
Már javában tart a farsang. A farsangi időszak nagy slágere a farsangi fánk. Ahány ház, annyi recept. Íme egy tuti farsangi fánk recept.
2014.01.24. 14:21
Szuloklapja.hu
FARSANG a Magban!
2014.01.24. 10:12
Nyugat.hu
Ragyogjunk: divattippek farsangra, bálba
Eljött a farsangi mulatságok ideje, amikor kötelező a vidámság és a szórakozás. Azt azonban kevesen tudják, hogy ilyenkor nem csak a tél végét ünnepeljük, de a farsang a párválasztás hagyományos-mágikus […]
2014.01.24. 08:35
E-harmonia.hu
Itt a farsang, áll a bál!
Lassan a beindul a farsangi szezon, így a készülődés és a sikkes parti szett beszerzése mellett, merülj el a fánkkészítés rejtelmeiben is!
2014.01.23. 10:57
Glamouronline.hu
Így készül a farsangi madeleine - recept
Vízkereszt már ugyancsak elmúlt, s ugyebár állítólag onnantól hamvazó szerdáig egyfolytában színes-szagos, kacérkodós farsang van. De valahogy még nem éreztünk rá. Hogy hangulatba hozzuk magunkat, kitaláltunk egy régi-új süteményt, még mielőtt el kezdenénk rájárni a fajsúlyosabb fánkokra. Ez egy teljesen más műfaj.
2014.01.23. 00:20
Hvg.hu
7 farsangi jelmez ötlet kisfiúknak
Tűzoltó lehetsz, és katona, vagy vadakat terelő juhász… A farsang a kisfiúk számára is igazi kaland lehet egy jól sikerült jelmezzel. Mostani összeállításunkban olyan ötleteket találsz, melyekkel garantált lesz a siker, és ügyességtől függetlenül is megvalósíthatóak, ha egy picit leegyszerűsíted őket.
2014.01.22. 13:45
Bien.hu
Farsangi élőzenés borvacsora a Polgár Pincészetben, márc. 1.
Villány - Háromfogásos, élőzenés borvacsorát tartanak a villányi Polgár Pincében a farsang jegyében március elsején. Az est sommelier-je ötféle Polgár-bort ajánl majd a vendégeknek, akik az eseményre 40% kedvezménnyel foglalhatnak szállást.
2014.01.22. 12:04
Boraszportal.hu
Ragyogjunk! A farsang a párválasztás idõszaka
Eljött a farsangi mulatságok ideje, amikor kötelezõ a vidámság és a szórakozás. Azt azonban kevesen tudják, hogy ilyenkor nem csak a tél végét ünnepeljük, de a farsang a párválasztás hagyományos-mágikus idõszaka is. Ha bálba készülünk, érdemes tehát elegáns ruhákkal, csillogó kiegészítõkkel fokozni a varázserõnket, amire a Premier Outletben akkor is van megoldás, ha karácsony után már kiköltekeztük magunkat.
2014.01.22. 11:00
Napiaszonline.hu
Az autistákat segítik a gyöngyösi városbál bevételével
Gyöngyösön immár hagyomány, hogy az önkormányzat farsang idején megrendezi a városbált, amely a térség egyik legrangosabb társadalmi eseménye.
2014.01.22. 09:05
Heol.hu
DIY: farsangi jelmez gyerekeknek
Közeledik a farsang. Ahhoz, hogy ne kelljen vásárolni jelmezeket, mutatunk néhány otthon is elkészíthető jelmezötletet.
2014.01.21. 10:00
Nlcafe.hu
Itt a farsang, irány a bál! És még segítünk is…
Jótékonysági céllal rendezik meg február 1-jén az Első Budapesti Székely Bál elnevezésű rendezvényt, és ugyancsak jótékonysági célú az idei Széchenyi-bál, amely a hungarikumok jegyében zajlik majd.
2014.01.19. 11:00
Eletforma.hu
Gyerünk a lekváros fánkok retróbulijába!
Itt a farsang, áll a bál. Jó egy kicsit nosztalgiázni, hogy is volt akkor, amikor még az egész család élvezte az iskolai bulikat is. Vagy talán még most is így van?
2014.01.18. 16:03
Eletforma.hu
Különleges dekorációk és egyéb vidám ötletek farsangi bulihoz
Emlékezetes farsangi partit tervezel, és szeretnéd már a dekorációval ámulatba ejteni a vendégsereget? Esetleg gyermekedet örvendeztetnéd meg egy karneváli házibulival? Vagy csupán arra vágysz, hogy naponta átérezd a farsang varázsát? […]
2014.01.16. 13:19
E-harmonia.hu
Nincs többé másnaposság
Tudtad, hogy néhány trükkel megelőzhető, illetve csökkenthető a hatása? Alig vagyunk túl a karácsonyi vendégségeken, a szilveszteri bulikon, máris nyakunkon a farsang, s vele a báli szezon. A hajnalig tartó mulatozás egyik elkerülhetetlen velejárója pedig a másnaposság. Fotó: Photl.comTudtad, hogy néhány trükkel megelőzhető, illetve csökkenthető a hatása? 1. Soha ne igyál éhgyomorra! Mindig egyél előtte pár falatot, de ha mód van rá, bizony ilyenkor ajánlott egy kiadósabb vacsora, a zsír lassítja az alkohol felszívódását. A buliban úgyis letáncolod a pluszkalóriákat. 2. Alkoholfogyasztás közben rágcsálj valamit, nagyon jó a sós mogyoró, chips, ropi, olajbogyó. 3. Igyál sok vizet! Hígítja az alkohol töménységét, segít az alkohol okozta dehidratáltság megelőzésében. Kiváló a gyümölcslé is, de legyél óvatos, mert finom íze elfeledteti veled, éppen hányadik pohár alkoholt szeretnéd hígítani. 4. A dohányzás ilyenkor különösen kerülendő, mert csökkenti az alkohol álmosító hatását, s ha hosszabb az éjszaka, nagyobb a macskajaj. Egy sor új találmány kering mostanában a weben, amelyek segítségével állítólag kimutathatjuk, ha valamit belecsempésztek az italunkba. Kattints értük! 5. A patikákban kapható homeopátiás szerek közül bátran használhatjuk megelőzésre és a már kialakult másnaposság kezelésére a strychnos nux vomica 9 ch nevű szert. (A 9 ch a hígítást jelöli.) Adagolásáról felvilágosítást a patikában kaphatsz. Vény nélkül kapható, nincs mellékhatása. 6. Jót tesz másnap egy forró leves és sok alvás. 7. Ajánljuk még a herbateákat, azon belül jótékony a citromfű, a bodza és a borsmenta. 8. A kutyaharapást szőrével gyógymód csak elodázza a problémát, s harmadnap sokkal erősebb tünetekkel ébreszt minket a macskajaj. Neked van valamilyen bevált trükköd?
2014.01.15. 17:37
Evamagazin.hu
Nincs többé másnap
Tudtad, hogy néhány trükkel megelőzhető, illetve csökkenthető a hatása? Alig vagyunk túl a karácsonyi vendégségeken, a szilveszteri bulikon, máris nyakunkon a farsang, s vele a báli szezon. A hajnalig tartó mulatozás egyik elkerülhetetlen velejárója pedig a másnaposság. Fotó: Photl.comTudtad, hogy néhány trükkel megelőzhető, illetve csökkenthető a hatása? 1. Soha ne igyál éhgyomorra! Mindig egyél előtte pár falatot, de ha mód van rá, bizony ilyenkor ajánlott egy kiadósabb vacsora, a zsír lassítja az alkohol felszívódását. A buliban úgyis letáncolod a pluszkalóriákat. 2. Alkoholfogyasztás közben rágcsálj valamit, nagyon jó a sós mogyoró, chips, ropi, olajbogyó. 3. Igyál sok vizet! Hígítja az alkohol töménységét, segít az alkohol okozta dehidratáltság megelőzésében. Kiváló a gyümölcslé is, de legyél óvatos, mert finom íze elfeledteti veled, éppen hányadik pohár alkoholt szeretnéd hígítani. 4. A dohányzás ilyenkor különösen kerülendő, mert csökkenti az alkohol álmosító hatását, s ha hosszabb az éjszaka, nagyobb a macskajaj. Egy sor új találmány kering mostanában a weben, amelyek segítségével állítólag kimutathatjuk, ha valamit belecsempésztek az italunkba. Kattints értük! 5. A patikákban kapható homeopátiás szerek közül bátran használhatjuk megelőzésre és a már kialakult másnaposság kezelésére a strychnos nux vomica 9 ch nevű szert. (A 9 ch a hígítást jelöli.) Adagolásáról felvilágosítást a patikában kaphatsz. Vény nélkül kapható, nincs mellékhatása. 6. Jót tesz másnap egy forró leves és sok alvás. 7. Ajánljuk még a herbateákat, azon belül jótékony a citromfű, a bodza és a borsmenta. 8. A kutyaharapást szőrével gyógymód csak elodázza a problémát, s harmadnap sokkal erősebb tünetekkel ébreszt minket a macskajaj. Neked van valamilyen bevált trükköd?
2014.01.15. 17:37
Evamagazin.hu
Almás fánk
Farsang idején elengedhetetlen a fánk. Sokat gondolkodtam, hogy mivel és hogyan tudnám kiváltani, mert a hagyományos fánk nem tartozik az egészséges ételek kategóriába.
2014.01.15. 14:30
Stylemagazin.hu
A legaranyasobb farsangi versek gyerekeknek
A gyerekek már a farsangi készülődés lázában égnek. A jelmez kitalálása, megvalósítása, fánk sütése közben tanítsunk nekik az alkalomhoz illő verseket. Íme néhány kedves költemény! Gazdag Erzsi: Itt a farsang […]
2014.01.13. 07:39
E-harmonia.hu
Húzz gúnyát magadra babám!
Farsang van! Ördög, maskara és kecskeszarv. Nélkülözhetetlen kellékei a farsang idejének. Nagy jelmezes-álarcos alakoskodás. Így csináljuk nálunk!
2014.01.11. 02:15
Ezoterikus.hu
A kormányoldal Atlantisza és a farsang
Riasztó megtapasztalni napról-napra, mire is képes az agymosás, a saját tévedhetetlenségünkbe vetett fölényes hit és a hatalom. Vízkereszt napján a magyar kormányoldal és helyi szatellit szervei olyan egész pályás alternatív valóságok-letámadással indították az újévet, amire épeszű ember hisztérikusan röhögve temeti az arcát a tenyerébe. Nem süllyedünk!
2014.01.07. 13:01
Stop.hu
Vízkereszt, „meg amit akartok”
A vízkereszt ünnepétől hamvazószerdáig, idén március 5-éig tart a farsang.
2014.01.06. 16:41
Gondola.hu
Vízkereszt és farsang
A vízkereszti népszokásokból mára leginkább az maradt, hogy ekkor szokás leszedni a karácsonyfát.
2014.01.06. 07:51
Metropol.hu
Itt a vízkereszt, jön a farsang
A nyugati kereszténységben január 6-án van vízkereszt, a három királyok ünnepe. Ez a karácsonyi ünnepek zárónapja, a farsangi időszak kezdete. A keleti kereszténységben a Julián-naptárnak a Gergely-naptárhoz viszonyított késése miatt január 6-7-re esik a karácsony, és 13 nappal később ünneplik a vízkeresztet.
2014.01.04. 12:26
Inforadio.hu
A Vízkereszt és a farsang háttere
A nyugati kereszténységben január 6-án van vízkereszt, a három királyok ünnepe. Ez a karácsonyi ünnepek zárónapja, a farsangi időszak kezdete.
2014.01.04. 11:05
Ma.hu
Farsang Dorka szépek közt a legjobb táncos
Jól indul az új év Farsang Dorkának: január 10-én utazik a Seychelle-szigetekre. Nem nyaralni megy, Nigériában a legtökéletesebb arcú lányok versenyén táncával ő nyerte a Miss Talent címet.
2014.01.03. 14:00
Borsonline.hu
Big Picture - Van képük hozzá
Szinte az összes nagy hazai tévétársaság és ügynökség részt vesz a jövő keddi Big Picture tévés vásáron. A Magyarországon újszerű eseményen többek között előadást tart Vidus Gabriella, az R-Time ügyvezető igazgatója, Laczkó Endre,, a SevenOne Media kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója, Farsang Péter, a Viasat Hungary vezérigazgatója, illetve Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezetője.  
2013.11.13. 11:34
Mmonline.hu
Halloween Bécsben
A pénztárcájukat nem kímélve készülnek az osztrák főváros lakói a Halloweenra, amely 40 százalékuk számára már tradícióvá vált. Hat százalékuknak még a farsang farkánál is fontosabb. Már faragják a tököket a bécsi állatkertben is.
2013.10.31. 17:04
Vjm.hu
A bécsiek egy részének már fontosabb a Halloween, mint a farsang
A pénztárcájukat nem kímélve készülnek az osztrák fõváros lakói a Halloweenra, amely 40 százalékuk számára már tradícióvá vált. Hat százalékuknak még a farsang farkánál is fontosabb. Már faragják a tököket a bécsi állatkertben is.
2013.10.29. 15:00
Napiaszonline.hu
A bécsiek egy részének már fontosabb a Halloween, mint a farsang
A pénztárcájukat nem kímélve készülnek az osztrák főváros lakói a Halloweenra, amely 40 százalékuk számára már tradícióvá vált. Hat százalékuknak még a farsang farkánál is fontosabb.
2013.10.29. 11:06
Nepszava.hu
Megfékeznék a turistaáradatot Velencében
A turisták számának korlátozását fontolgatják az olaszországi Velencében. Évente 25 millió vendég érkezik a városba, ami naponta akár százezer, a farsang idején pedig akár 130 ezer látogatót is jelent.
2013.10.28. 13:30
Life-style.hu
Farsangi fánk rumos eper dzsemmel
Bár még messze a farsang, egy finom fánkot most is elmajszolgathatunk.
2013.10.26. 08:53
Receptvaros.hu
Új alelnökök a MEME-nél
A Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) két új alelnököt választott: Vidus Gabriellát, az RTL Klub kereskedelmi igazgatóját, az R-Time ügyvezető igazgatóját, valamint, Farsang Pétert, a Viasat vezérigazgatóját.  
2013.06.04. 09:25
Mmonline.hu
Alelnök lett Vidus Gabriella és Farsang Péter
A Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületének (MEME) új vezető tisztségviselőivé választották az RTL Klub kereskedelmi igazgatóját, az R-Time ügyvezető igazgatóját, illetve a Viasat vezérigazgatóját.
2013.06.03. 15:51
Mediainfo.hu
Szalagos fánk recept - Az örök kedvenc
Itt a farsang időszak, melynek velejárója az egyik legfinomabb keltésztás sütemény, a szalagos fánk. Most egy olyan recept következik, ami nagyon egyszerű és gyors.
2013.04.10. 16:10
Femcafe.hu
33% kedvezmény a Katona előadásaira!
Most 33%-kal olcsóbban vásárolhat jegyeket a Katona József Színház alábbi nagy sikerű előadásaira! FARSANG A Farsang egy szerelmi ötszög története: egy borbélyüzlet főnökébe két nő szerelmes; a nők férjei féltékenyek. Közben megkezdődik a farsang, ahol mindnyájan jelmezt öltenek és jelmezt cserélnek, így mindenki mást kerget, mint akit kergetni szeretne.[az előadás színlapját itt elérheti] Főbb szerepekben: Nagy Ervin, Pálmai Anna, Kocsis Gergely Jegyvásárlás 33% kedvezménnyel: április 3. - április 12. PINOKKIÓ Karcsi sok hibát követett el életében, de most mindent jóvátehet: szeretné kifaragni a legkedvesebb, legjobb kis fabábot, hogy tanítsa, jó embert neveljen belőle. Ám Pinokkió saját tapasztalatokra vágyik, és az első adandó alkalommal önállósítja magát. A kíváncsi és meggondolatlan fabáb bajba kerül, amikor megsérti a nagyhatalmú Hataraszi Barabás érdekeit, ráadásul más kétes ismerősei is hasznot akarnak belőle húzni, ezért menekülnie kell. Miközben érdekes és veszélyes barátokkal találkozik, sok kalandot kell átélnie ahhoz, hogy ráébredjen, mindaz, amit otthonával együtt eldobott magától, milyen drága a számára valójában. [az előadás színlapját itt elérheti] Főbb szerepekben: Keresztes Tamás, Haumann Péter, Fekete Ernő Jegyvásárlás 33% kedvezménnyel: április 6., 18 óra A HŐS ÉS A CSOKOLÁDÉKATONA 1885, szerb-bolgár határ, éjszaka. Egy fiatal lány, Raina hálószobája erkélyén ábrándozik vőlegényéről, Szergejről, aki – akárcsak a lány apja – a szerbek ellen harcol éppen. Szergej igazi hős, neki köszönhető, hogy a legutóbbi ütközetben a bolgárok megfutamították a szerbeket. Az ellenséges hadsereg most a városkán keresztül menekül. Raina aludni készül, de egy idegen katona mászik fel szobájába. A férfi piszkos, pimasz, tárgyilagos és félti az életét: egyáltalán nem olyan, mint ahogy Raina a hősöket elképzelte… Zenés komédia Várady Szabolcs dalszövegeivel és Monori András balkáni muzsikájával. [az előadás színlapja itt elérhető] Főbb szerepekben: Jordán Adél, Haumann Péter, Nagy Ervin Jegyvásárlás 33% kedvezménnyel: április 8. - április 10. MUSIK, MUSIKK, MUSIQUE KONCERTVARIETÉ Koncert-színház költözött a Katona színpadára, különleges orfeumi látványvilággal, jelmezekkel, zenekarral, a színészek pedig nem csak táncolnak és énekelnek tíz nyelven, hanem a korabeli varieté-előadókhoz méltóan további meglepetésekkel is szolgálnak. [az előadás színlapja itt elérhető] Főbb szerepekben: Jordán Adél, Ónodi Eszter, Nagy Ervin Jegyvásárlás 33% kedvezménnyel: április 18. - április 20. A 33% kedvezmény a fenti linkekre kattintva, online vásárlás vagy telefonos jegyfoglalás esetén érvényes, a rendelkezésre álló helyek erejéig. További információ: Katona József Színház, Közönségszolgálati IrodaBudapest, V. kerület, Petőfi Sándor u. 6. Telefon: 266-5200, 317-4061 E-mail: szervezes@katonaszinhaz.hu
2013.04.02. 07:30
Szinhaz.hu
Papp Gergő nem szokott fogazni
Nagy farsang volt a Nagy Duettben: aranyhalnak, kongói felkelőnek és cigánylánynak is öltöztették a szereplőket.
2013.03.24. 22:24
Velvet.hu
Hamvazószerdától húsvétig
Tudod, hogyan nevezik a farsang utolsó napját? Húshagyókedd. Ez azért elég sokat mondó elnevezés. Fergeteges mulatozás jár vele együtt, de ezzel kész is. Utána tudniillik szigorú böjt következik. Annak, aki betartja.
2013.03.24. 07:00
Fokuszbanano.hu
"Jól indult az esztendő" - Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas
Nemcsak saját munkássága, hanem az UNESCO szellemi kulturális örökségi listájára felkerült táncházmódszer elismerésének is érzi Kossuth-díját Zsuráfszky Zoltán táncos, koreográfus. Kitüntetést kapott többek között Rudolf Péter, Gera Zoltán, Karinthy Márton, Mécs Károly, Pap Vera, Oszter Sándor, Schubert Éva is. A folytatást itt találja. Zsuráfszky Zoltánt kimagasló művészi munkájáért, a Kárpát-medencei magyar néptánckincs gyűjtése, megőrzése és közkinccsé tétele érdekében végzett munkájáért tüntették ki. A Honvéd Táncszínház vezetője pénteken vehette át az elismerést Budapesten. A művész az MTI-nek arról is beszélt, hogy számára jól indult az esztendő, rengeteg olyan munka van, amelyek nagyon viszik az együttest. "Elkészültünk Folklór-kalendáriumunk második részével, bemutattuk a Téli táncot, amely a szürettől a farsang végéig tartó időszakot öleli fel. A Budapesti Tavaszi Fesztiválra felújítjuk az első részt, a Táncoló tavaszt, amit nyár végén eljátszunk a Keszthelyi Táncpanorámán is. Fantasztikus évem, évünk lesz" - hangsúlyozta Zsuráfszky Zoltán. Hozzátette: a 30 éves rockopera, az István, a király nemcsak Szegeden és a Papp László Arénában elevenedik meg, hanem a határon túl is. Ezekre az előadásokra Zsuráfszky Zoltánt kérte fel a produkció rendezőnek és koreográfusnak, a Honvéd Táncszínházat pedig - ahogy az ősbemutatón három évtizede és a csíksomlyói változatban 25 éve - közreműködőnek. "Az eredeti, népoperai stílusban visszük színre a darabot" - jegyezte meg. Fontos feladatuknak tartja, hogy augusztusban megjelenjenek Kassán, Európa egyik idei kulturális fővárosában. "Az öt évvel ezelőtt Szegedre, a Szabadtéri Játékokra készült Benyovszkyval vendégszerepelünk. A librettót Szarka Tamás ötletéből a feleségem, Vincze Zsuzsa írta. Az 1700-as évek közepén Verbón született Benyovszky Móric korunkat megelőzően igazi világpolgár, izgalmas személyiség volt. Idén felújítjuk a produkciót, mert ugyan Szegeden két előadásban legalább 8 ezren látták, de budapesti közönséghez nem jutott el ez a történelmi szempontból is tanulságos mű" - tette hozzá. Emellett elkezdik Zsuráfszky Zoltán szívügye, a Tánckrónika Dózsa György tetteiről című alkotás budapesti premierjének előkészítését is, hiszen 2014-ben lesz a felkelés kitörésének 500. évfordulója. Ezt a darabot is Szegeden mutatták be 2010-ben, a bevált alkotócsapat - Szarka Tamás és a Ghymes Együttes, valamint a Honvéd Táncszínház - hozta létre, ugyancsak Vincze Zsuzsa szövegére. Forrás: MTI
2013.03.15. 18:26
Szinhaz.hu
Ne cipeld a mérgeket tavaszig!
Elmúlt a farsang, elűztük a telet. Látjuk, érezzük mindannyian, hogy közeleg az igazi tavasz. Ezzel együtt szépen lassan lekerülnek a vastag ruhák. Ez minden nő rémálma. Számtalan fogyókúrát, méregtelenítést kipróbáltunk már, de vajon jól csináltuk-e? Tavaly kipróbáltam egy módszert, mely igen hatásos volt. Lényegében életmód-váltás, köpölyözés, méregtelenítés, mozgás, figyelés az étkezésre, de nem éhezés.
2013.03.11. 11:00
Egeszsegtukor.hu
Szuperhősök és rajzfilmfigurák a Pose Party farsangján - Malackától Magnumig
Február 28-án rajzfilmfigurák és szuperhősök lepték el a Babar Bistro épületét, hisz a Pose Party tematikája ezúttal a farsang volt.
2013.03.01. 16:36
Femcafe.hu
Tabuk Nélkül!
Március 1-én Velencei Karnevál Party a Tabu TV közremûködésével! Tabuk Nélkül Farsang Évadzáró Party!
2013.02.28. 15:45
Napiaszonline.hu
Ha farsang, akkor fánk!
Pampuska, pánkó, huppancs, krepli, siska- rengeteg neve van a farsangi időszak legnépszerűbb ételének. Utánajártunk, hogy hogyan született, miért pont a fánk lett a február emblematikus étele, és hogyan készül a finom változat. Finom, egyszerű, tápláló és variálható.
2013.02.21. 17:34
4szoba.hu
7 szuper női jelmezötlet farsangra
Bár lassan népszerűbb a Halloween, mint a farsang, azért ekkortájt sem érdemes kihagyni az álarcos mulatságokat. Ha nincs ötleted a jelmezedet illetően, meríts ihletet cikkünkből!
2013.02.19. 11:40
Bien.hu
Saját műsorokkal erősít a Viasat
Az RTL II és a SuperTV2 indulásának nagyobb volt a füstje, mint a lángja – nyilatkozta a Marketing & Médiának Farsang Péter, a Viasat Hungária Zrt. vezérigazgatója.
2013.02.19. 11:02
Mmonline.hu
Farsangolás
A farsang az egyik legközkedveltebb ünnep. Hogy is ne lenne az, amikor a lényege a szabályok felrúgás, a bolondozás, a bálozás, a végtelen mulatozás. Tetejébe még a párválasztás időszaka is. Kell ennél több ahhoz, hogy őszintén szeressük?
2013.02.16. 09:15
Fokuszbanano.hu
Tökéletes vasárnapi lazac vacsora
Elengedtük a farsang farkát, letudtuk a Valentin-napot, de hol van még a húsvéti sonka? Most kellene visszafogni magunkat: tisztulni, böjtölni, fogyókurázni, tavaszt várni – kinek, mi tetszik. Azért a vasárnap mégis csak az, ami. Adjuk meg a módját. Tanuljunk svédül, arra felé elég egészségesen élnek.
2013.02.15. 19:25
Life-style.hu
MINDJÁRT PÉNTEK: a buli folytatódik
Az LGT maratontól a bábszínházon át a snowboard bajnokságig. Koncert LGT Maraton Papp László Sportaréna, Budapest, 2013. február 15., 16., 17. este 7 óra A tripla LGT Maraton a zenekar ígérete szerint minden idők leghosszabb Loksi-bulija lesz: a nagy slágerek mellett ritkaságokat is hallhatunk. További infó... Korhatár: lefekvési szokásoktól függ, de 10 évet tippelünk Egy jegy ára: 7900 – 19.900 Ft --pagebreak-- Bábszínház Jancsi és Juliska Vaskakas Bábszínház, Győr, 2013. február 17. 11 óra Közismert, nehezen megunható történet, amely a 3-4 évesek első igazi „izgulós meséi" közé tartozik. :) A vicces, jópofa bábokból és díszletből ítélve bízunk benne, hogy félniük azért nem kell! További infó... Korhatár: 3 év (az előadás 45 perc hosszú) Egy jegy ára: 1000 Ft Fesztivál I. Budapesti halfesztivál fotó: wikipedia Akvárium Klub, Budapest, 2013. február 15–17. Már benne járunk a böjtben, de csak a hús van tiltólistán, a hal nem! A Budapesti Halfesztivál könnyű és egészséges halételekkel foglalja el a fővárost a köztereken tartott gerilla sütő-főző akciók során. budapestihalfesztival.hu Korhatár: nincs Belépődíj: nincs --pagebreak-- Film Szép remények Rendező: Mike Newell, szereplők: Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Jeremy Irvine, bemutató: 2013. február 14., magyarországi forgalmazó: Big Bang Media Charles Dickens Még jól emlékszünk a tizenvalahány évvel ezelőtti filmváltozatra Gwyneth Paltrow-val és Ethan Hawke-kal. Most egy klasszikusabb, kosztümösebb feldolgozás facsarhatja a szívünket. (Illetve taníthat bennünket szívet facsarni.) Nézzétek meg és írjátok meg, melyik volt jobb! :) Téli sport Snowboard Alpin és Freestyle Magyar Kupafutam A kép forrása Eplény, Fun Park, 2013. február 15-16. Akár mond valamit a slope style vagy a big air kifejezés, akár nem, a látványos programok kedvelői megtalálhatják a számításukat az eplényi snowboard kupafutamon. További infó... Korhatár: nézőknek nincs Költség: nézőknek nincs Farsang Fergeteges farsangi mulatság Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Budapest, 2013. február 16. 10–18 óra Álarckészítés, kukoricafosztás, dagasztóteknő-simogatás, mesemondás, tombola, minden, ami szem-szájnak ingere azoknak, akik még nem farsangolták ki magukat. Korhatár: nincs Egy jegy ára: 1400 Ft, diák/nyugdíjas: 700 Ft, néhány programra Korona-jegyet kell váltani (100 Ft). További infó... Szöveg: Dániel András, Eörsi Sarolta, Szjnick. Ez a cikk részben válogatás az Éva Kimenő rovatából.
2013.02.15. 12:13
Evamagazin.hu
Farsang mindenütt - jelmezeket elő!
Ha farsang, akkor jelmezválasztás! Ilyenkor sok nő vacillál, és döntésképtelen. Vajon mit illik egy partira felvenni és mit nem, vagy éppen mitől őrül meg a pasija majd a hálószobában?! Hölgyeim nincs ok a pánikra, segítünk!
2013.02.14. 23:00
Noiportal.hu
A legcukibb farsangi jelmez - Öltözz Minnie egérnek!
Ismét itt a farsang, az év legmókásabb időszaka. Tavaly nagy örömmel öltöztem be, gondoltam idén sem szakítom meg a hagyományt. Készítettem tehát egy videót Minnie egér jelmezéről komplett sminkkel, ruhával, hajjal. Mindet megtaláltok a videóban kivéve egy dolgot, méghozzá azt, miként készül Minnie egér füle-haja, erre a kérdésre egy régi videóm ad választ. Sok sikert mindenkinek!
2013.02.14. 20:20
Life.hu
Több nő ledér öltözékben jelent meg a farsangon
Ismét szexire sikerült szombaton a farsang a Symbolban. Nem is volt más a cél a szexiruhak.hu divatbemutatóján.
2013.02.14. 07:02
Stylemagazin.hu
Fősulis farsang az egytemi klubban
Szexi rendőrlány, Guy Fawkes, Freddy Krueger, Ace Ventura, és Super Mario-lány. A közös bennük, hogy velünk együtt részt vettek a hagyományos fősulis farsangon.
2013.02.13. 22:15
Nyugat.hu
Mindenki kormos lett - videó
Mohán a helyiek tikverőzéssel űzték el a telet, a mulatságban részt vett az egész falu. Ma van húshagyó kedd, a farsang utolsó napja.Részletek &raquo
2013.02.12. 21:25
Elcsíptük a farsang farkát
Idén a Fő téri futás elmaradt, a többi program meg a Kisfaludy utcába költözött. Pont a hó ijesztette el a telet elijesztőket. Nézzen képeket az idei szombathelyi farsang farkáról!
2013.02.12. 19:39
Nyugat.hu
Olvasnivaló: Talkedli vagy tarkedli, a cseh fánk
Farsang idején kihagyhatatlan a fánk. Lehet szalagos vagy csöröge, sőt a képviselőfánkot is van, aki ekkorra időzíti, de a fánkok karneválja itt még közel sem ér véget!
2013.02.12. 07:45
Mindmegette.hu
Maskarák a könyvek között
Itt a farsang, áll a bál. Középiskolások munkái láthatók az egyetem könyvtárában. A Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium textilrajzoló és modelltervező tanulói mutatták be a Szent István Egyetem Gazdasági Karának könyvtárában azokat az öltözékeket, amik akár farsangi jelmezként is viselhetők.
2013.02.11. 17:19
Hir6.hu
A legextrémebb melljelmezek a világ karneváljairól
Itt a farsang, ami több országban is egyértelműen a fenék- és mellrázás ünnepe. Nagyon sok fotónk van, kattintson és álmélkodjon!
2013.02.10. 20:06
Velvet.hu
Ha farsang, akkor fánk
A farsang végi húshagyó napokon régi hagyomány a fánksütés Erdélytől (ahol a neve pánkó) Bécsig (Krapfen, Berlinig (Berliner) vagy Rómáig (fritella). Párizsban beignet a neve. Hazánkban a fánksütés szokása a Dunántúlról terjedt el egyre több helyen, leginkább vízkereszttől hamvazószerdáig.
2013.02.10. 05:06
Stop.hu
5 tuti fánk kezdőknek és haladóknak
Nincsen farsang fánk nélkül. A Nők Lapja Konyha februári számában ínycsiklandozó fánkrecepteket találtunk!
2013.02.09. 09:02
Nlcafe.hu
A gyerekkel közösen is készíthet farsangi jelmezt
A farsang időszakában egyre több szülőt gyötör az ilyenkor szokásos dilemma: milyen jelmezbe bújjon a gyerek az iskolai/óvodai ünnepségen? Az aktuális divatból kiindulva mindig félő, hogy a mulatságon tucatnyi "kollégával" találkoznának, ami elég lehangoló.
2013.02.08. 15:47
Stop.hu
Kult-menüsor farsang farkán, nemcsak bálozóknak
Mi az? Jó adag cigány temperamentum, magyaros zene, megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal? Egy korty nagyon zene a Budapest Bárral.
2013.02.07. 15:49
Nyugat.hu
Farsang, a titokzatos
Ismerjük meg korai elődeink hiedelmeit és szokásait, amelyekből a mai farsangi szokások kialakultak.
2013.02.07. 13:36
Szepzold.hu
MINDJÁRT PÉNTEK: farsang és más
Hitchcock filmbemutató, zenés tárlatvezetés és fánksütő verseny. Mozi Hitchcock Rendező: Sacha Gervasi, szereplők: Sir Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Jessica Biel, forgalmazó: Intercom, bemutató: 2013. február 7. Két zseniális, játékos kedvű színész, Anthony Hopkins és Helen Mirren boldogan kelti életre azt a furcsa párt, amelynek annyi legendás filmet köszönhetünk. Féltékenység, őszinte és hazug szerelem, kacérság és karriervágy élteti a szereplőket, mégis mindegyikük nagyon szerethető. Mi már hónapok óta nagyon várjuk ezt a filmet! Nézd, mit írtunk róla októberben. Korhatár: 12 év Egy mozijegy ára: Például a balatonfüredi Balaton moziban 1000 Ft Farsang V. Országos Farsangi Fánkfesztivál Park Center, Nagykanizsa, 2013. február 8-9. Fánksütő verseny, gasztronómiai konferencia és Guinness-rekordkísérlet vár azokra, akiket az olajban sült édességek illata Nagykanizsára csábít. A helyi bio sajtok, mézek és pálinkák is megkóstolhatók lesznek. Facebook-esemény itt. Korhatár: nincs Belépődíj: nincs, a fánksütő versenyre a nevezési díj 1000 Ft. További részletek...Mit kezdjünk a gyerekkel esős napokon, otthon? Kattints ide unaloműző tippeinkhez. Táncszínház Lidércek fotó: Dusa Gábor Nemzeti Táncszínház, Budapest, 2013. február 11., este 7 óra. Rendező-koreográfus: Feledi János, szereplők: Kozmér Alexandra, Jónás Zsuzsa, Bajári Levente. A Lidércek (Le Villi) a hírneves olasz operaszerző, Giacomo Puccini első operája. A lidércek fiatal lányok, akik meghaltak, mielőtt férjhez mentek volna. Ezért minden éjjel kikelnek a sírjukból, és aki férfival csak összeakadnak, azzal egyszerűen muszáj táncolniuk. A hátborzongató szüzséből készült balettelőadást új főszereplőnővel láthatjuk. Részletek... Korhatár: 12 évre becsüljük Egy jegy ára: 2100-2300 Ft --pagebreak-- Gyerekkönyv Eef Rombaut – Emma Thyssen: Szívszerelem Fordította: Szabó T. Anna. Csimota Kiadó, 2013. A belga szerzőpáros egy királykisasszonyról csinált könyvet, de szerepel benne szív-megszakadás, válás, veszteség is. Ajánljuk mindazon szülőknek, akik bevállalják az élet és a szerelem ellentmondásos történeteit óvodás-kisiskolás gyermekeik előtt is. Korhatár: 5 év Egy könyv ára: 3490 Ft Aquaparkok országszerte. Kattints ide az evamagazin.hu ajánlójáért. Koncert Both Miklós és a Folkside lemezbemutató Fonó Budai Zeneház, Budapest, 2013. február 9., este 9 óra Egy népzenekar, tele sokfelé megfordult, kipróbált zenészekkel, élükön egy szólógitárossal... Both Miklóst és barátait mindenképp érdemes meghallgatni. Új lemezükön az akusztikus hangzás érvényesül és vegyül a magabiztosan rockosított népzenével. Részletek... Korhatár: a késői időpontra tekintettel 14 év Egy jegy ára: 2000 Ft Kiállítás + koncert Bukta Imre és a Mezítlábas Zenészek – zenés tárlatvezetés Műcsarnok, Budapest, 2013. február 10. 15 óra Bukta Imre képzőművész maga tart tárlatvezetést Másik Magyarország című kiállításán, amelyet a kísérleti komolyzenei trió feltehetőleg valóban mezítláb fog kísérni. Érdekes összhatás, fogékonyság egyrészt az összművészet, másrészt a társadalom peremén élők (akik gyakran megjelennek a képeken) iránt – egyszeri alkalom, amit látni kell. Részletek... Korhatár: 6 év Belépőjegy: a tárlatvezetés ingyenes, csak a normál múzeumi belépőjegyet kell megváltani. --pagebreak-- Operabemutató W. A. Mozart: Idomeneo Stadttheater, Klagenfurt, Austria, 2013. február 7., 9., 12., 19:30. Rendező: Schilling Árpád, szereplők: Lothar Odinius, Jurgita Adamonyte, díszlettervező: Rune Guneriussen Schilling Árpád új operarendezésének hőse, Idomeneo egy krétai király, aki a trójai háborúból hazafelé tartva viharba kerül, és emberáldozatot ajánl Poszeidónnak, a tenger istenének cserébe azért, hogy megmentse az életét. A díszletet a norvég Rune Guneriussen tervezte, akinek a lámpásokkal teli installációit már láthattátok az Éva 2012. augusztusi számában. Miért ne ruccannátok ki Klagenfurtba, hogy élőben lássátok ezt az érdekes, velejéig 21. századi produkciót? Részletek... Korhatár: 14 év (az előadás olaszul zajlik, német felirattal) Egy jegy ára: Mozi Most jó Rendező: Ol Parker, szereplők: Dakota Fanning, Jeremy Irvine, Olivia Williams. Bemutató: 2013. február 7. Forgalmazó: ADS Service Kft. Tessa 16 éves és leukémiás. Úgy dönt, hogy nem kér több orvosi kezelést, inkább véghezviszi, amit még szeretne az életben. Na és vajon eléri-e? Rátalál-e a szerelem élete utolsó hónapjaiban, és érdemes-e fejest ugrania belé? Egyszerre bájos és felkavaró film, amelyben a gyerekszínészből lett amerikai sztár sűrű brit kiejtéssel játszik. Korhatár: 12 év Egy mozijegy ára: például az óbudai Mi Mozinkban hétfőnként 990 Ft. Szöveg: Eörsi Sarolta, Sas Sándor, Szjnick. Ez a cikk részben válogatás az Éva magazin Kimenő oldalairól.
2013.02.06. 19:02
Evamagazin.hu
Ezek megőrültek! - Jelmezes fúvós farsang Kőszegen
A megye legféktelenebb, legőrültebb farsangi buliját ezúttal is a kőszegi fúvósok hozták össze. Sok képpel és videóval mutatjuk meg.
2013.02.06. 10:28
Nyugat.hu
Apropó – Jaj, jaj, macskajaj!
A Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó farsang számtalan alkalmat kínál a kelleténél több alkohol fogyasztására.
2013.02.06. 08:43
Balintgazda.hu
Segítség, itt a farsang, áll a bál!?
Valóban, számos családban már "áll a bál", megy a versenyfutás az idővel, mibe öltöztessük gyermekünket, ki süti a sajtos pogácsát az iskolai, óvodai mulatságra, ki hozza be a nyáron gondosan eltett bodza- és málnaszörpöket… ki gondoskodik a zenéről, a dekorációról, az evőeszközökről, férőhelyekről, kisebb ajándékokról... és mit is felejtettem ki?
2013.02.06. 07:50
Harmonet.hu
Spárgával a másnaposság ellen!
A farsang a bulizás, szórakozás időszaka! Ideje feltölteni a bor-, sör-, röviditalkészleteket! De kell spárga is, ami remek házi praktika másnaposság ellen.
2013.02.05. 17:00
Napidoktor.hu
5 gyümölcsös koktél gyerekeknek
Farsang alkalmával meglephetjük legkisebb vendégeinket látványos és ízletes innivalóval. Olyan koktélok következnek, melyeket bátran fogyaszthatnak kicsik és nagyok.
2013.02.05. 15:00
Farsang farkán, téltemetés szhelyi módra
Forraltborozós fánkolásra invitálunk. Mikor máskor, mint húshagyó kedden, február 12-én újfent telet temethetünk a szombathelyi Fő téren.
2013.02.05. 13:37
Nyugat.hu
Cserélj és kreatívkodj farsang alkalmából
Újra pénz nélküli csere-bere piac: cipők, ruhák, könyvek, dvd-k, háztartási cikkek cserélhetők. Amatőr és profi művészek vására a helyszínen!
2013.02.05. 07:50
Harmonet.hu
Szimfonikus farsang: szigorúan komolytalan zenével
Dobfelszereléssel és elektronikus hangzással megfejelt örömzenélésre készül Mérei Tamás, csellója és zenekara kíséretében, Szombathelyen.
2013.02.05. 07:43
Nyugat.hu
Szimfonikus farsang
2013.02.04. 21:59
Nyugat.hu
Klasszikusok könnyedén: Szimfonikus farsang Szombathelyen (2013. február 8.)
Unja már a bálokat, de kikapcsolódásra vágyik? Kattintson!2013. február 08. - 19:30 tovább
2013.02.04. 15:20
Alon.hu
Itt a farsang, áll a bál?
A szülők alapos megtáncoltatásának időszaka ismét beköszöntött. Jelmezek. Kívánságok. Hajsza a turkáló készleteiért, vagy – a szerencsés kreatív egyedek esetében – bősz szabás-varrás veszi kezdetét. Mamut-álarcot, macskafarkat, egérorrot, űrhajós sisakot, aranyhajat, cowboykalapot, varázstükröt kell prezentálni. Tavaly egyik barátnőm elhatározta, hogy nem varr jelmezt, mert spórolna pár órát az idejéből, tehát beruház egy kész darabba. A bolti tucatárut közel annyi ideig tartott átalakítania, mint amennyi alatt egyébként is elkészült volna a nagy mű a maradék anyagaiból. Jó, jó persze nem mindenki áll neki méretre igazítani a tucatárut, van, aki eleve varrni kezd, esetleg a nagymamával varrat, vagy van, aki szerencsésen olyat fog ki használtáruk között fillérekért, amit újonnan több tízezer forintért próbálnak eladni és eleve tökéletes. Egyes szülők saját rémes farsangi emlékeiket felidézve vetik be magukat a feladatba, mások csak úgy muszájból állnak neki intézkedni. Olyan viszont talán nincs is, akire ne róna valamilyen feladatot a vigasság előkészítése.
2013.02.04. 13:00
Bezzeganya.postr.hu
Állati jó farsang
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
2013.02.02. 18:45
Greenfo.hu
A legfinomabb magyaros farsangi ételek
Ha farsang, akkor mulatság, hatalmas evés-ivás jut eszünkbe. Így nem véletlen, hogy ehhez az időszakhoz a nehezebb ételek, és a másnaposságra is kiváló ennivalók a legjellemzőbbek. Lássunk néhány jellegzetes, finom, de egyáltalán nem diétás vagy kímélő ételfajtát a farsangi időszakra!
2013.02.02. 11:00
Bien.hu
Hájas tészta
A tél a farsang mellett a disznóvágások időszaka is. Mivel egy évszázaddal ezelőtt ilyenkor volt a legkönnyebb disznóhájat beszerezni, ezért nem csoda, hogy a farsanghoz a hájas sütemények is szorosan hozzátartoznak. Igaz, kell egy kis ügyesség és nem kevés idő hozzá, de az eredmény mindenért kárpótol majd!
2013.02.02. 07:00
Bien.hu
Milyen lenne a farsang fánk nélkül?!
Aligha tudnánk elképzelni a farsangot fánk nélkül, annyira jellegzetes étele ennek a mulatságos téli ünnepnek. Mit kell tudnunk erről a finomságról?
2013.02.01. 11:00
Napidoktor.hu
Farsangi lakomát kínálunk!
Hamarosan itt a farsangi időszak vége. Sok helyen a hamvazószerdát – idén február 13. – megelőző három nap, a farsang farka volt a báli szezon igazi csúcspontja. A mulatságokat pedig természetesen bőséges és finom falatokkal koronázták meg a hosszú böjt előtt. Az ebben az évben megalakult Palóc Grill Szövetség hagyományőrzői most a palócföldi jellegzetes farsangi fogások közül ajánlanak három finom receptet, amelyek mellé Németh József, az MNGSZ vendéglátós és hagyományőrző bizottságának elnöke néhány hasznos tippet is ad.
2013.01.31. 15:47
Blikk.hu
Garantált siker! Elbűvölő jelmezek farsangra
A kicsik számára a farsang az év egyik legmókásabb eseménye - az anyukáknak és az apukáknak azonban sokszor fejtörést okoz a jelmez-kérdés. Ha költeni nem szeretnél a jelmezbérlésre, próbáld meg rábeszélni a csemetédet a következő ötletek egyikére, elkészítésük ugyanis nem nagy ördöngősség.
2013.01.30. 17:25
Life.hu
Élesztős csörögefánk - Nagymama recepteskönyvéből
Itt a karnevál, a farsang ideje, ami nem múlhat el a hozzá tartozó, sajátos édességek nélkül. A szalagos fánknál...
2013.01.30. 17:00
Elixironline.hu
Mindenhol máshogy űzik a telet - Farsangi körkép!
Minden évben eljön februárban a karnevál, a farsang ideje - melyet azonban minden ország egy kicsit másként ünnepel. A szokásokba nyerhetünk most egy kis betekintést.
2013.01.30. 13:00
Napidoktor.hu
Egy farsangi mulatságon sem kell éheznie
A karnevál, a farsang ünneplése régi szokás és ugyanakkor globális jelenség. A böjti időszak előtt az emberek még egyszer kitombolják magukat, beleértve a kiadós ételeket és az alkoholos italokat. A farsang vízkereszt napján (január 6.) kezdődik és hamvazószerdáig (idén február 13-ig) tart. Azután kezdődik a negyven napos böjt. Bár a karneváli szokások világszerte nagyon különbözőek, az emberek mindenütt jelmezbe bújnak, és önfeledten mulatnak - az evés-ivásról sem feledkezve meg.
2013.01.29. 19:04
Stop.hu
S.O.S. farsangi jelmez kéne? Itt van 9 ötlet
Van, ahol már javában folynak a farsangi bulik az ovikban, sulikban. Néhány gyors megoldás, amiket blogokon találtunk: 1. Medúza egyszerűen Ilyen műanyag esernyőt a „100 forintos" és a kínai boltokban láttunk, a többi részt pedig pofonegyszerű elkészíteni. A fotó forrása: onegoodthingbyjillee.com 2. Búvárkosztüm a festékboltból Egy másik kedvenc blogunk a Realsimple, amelyen ezt a szintén könnyen elkészíthető búvár jelmezt találtuk. Ilyen védőszemüveget a festékboltokban pár száz forintért vehetsz. Ugyanitt alapozó és matt fekete táblafestéket (a maradék egy csomó dologhoz jól jön majd) vagy ezüst színű radiátor festéksprayt is találsz. A fotó forrása: realsimple.com 3. A Skywalker család A családi farsangokra külön kihívás jelmezt készíteni. A tipjunkie blogon jó néhány ilyen jelmezt találunk, nekünk a Star Wars család a kedvencünk. A fotó forrása: tipjunkie.com és ashleyannphotography.com--pagebreak--4. CupcakeA szinesotletek.blog igen sok jelmezt böngészett össze az internetről. Nekünk az egyik kedvencünk ez az óriási habos sütemény. Cupcake egy régi lámpabúrából és sok-sok vattából. Fotó: szinesotletek.blog.hu és twogirlsbeingcrafty.blogspot.com 5. Róka koma A másik kedvencünket is ezen a blogon találtuk. Lépésről lépésre le van illusztrálva, hogy készíthetsz rókajelmezt. A fotó forrása: szinesotletek.blog.hu és thepapermama.com 6. Tévé és távirányító A Facebookon a Kreatív Anyukák oldalán a világhálót bejárt profi jelmez mellett nagyon sok hazai jelmez is van, ezeket a csoport tagjai küldték be. Itt találtuk Enikő ötletes páros jelmezét.--pagebreak--7. Műanyag katona Akinek még van ideje jelmezt készíteni, és kisfia (lánya) Toy Story rajongó, annak ezt a műanyag katonát ajánljuk figyelmébe. A Wild Ink blogon a jelmez leírását is megtaláljátok. Vigyázat, a festék teljes száradásáig NE vegye fel a gyerek a ruhát. A fotó forrása: Wild Ink blog 8. Csingiling tündér Ha nincs időd készíteni, de mégis egyedit szeretnél, akkor a Meskán érdemes körülnézni. Itt ráadásul egész picikre, még újszülöttekre is kapsz jelmezt, amit farsang mellett egy-egy emlékezetes fotózásra is feladhatsz a babára. Csingiling az ovis kislányok körében nagyon népszerű. A fotó forrása: meska / csanett1971 (2290 Ft) 9. Nyuszi a legkisebbeknek A bátor szoptatós anyukák választhatják csecsemőjüknek ezt a kedves kosztümöt (persze további meleg ruhákkal kiegészítve). Fotó: meska / Judy design (6500 Ft)
2013.01.29. 10:08
Evamagazin.hu
Itt a Farsang, áll a bál!
Ha eddig nem tudtad volna, hogy mit vegyél fel farsangra, nézd meg a sztárok választását. Biztosan találsz magadnak is megfelelő jelmezt!
2013.01.29. 07:15
Kiskegyed.hu
Tarantino Farsang
2013.01.28. 23:35
Nyugat.hu
Farsangi fánk
A farsang jellegzetes süteménye a fánk. Íme egy egyszerű recept! Könnyű és finom!
2013.01.26. 20:56
Stop.hu
Így ünnepelték a farsangot régen
A farsang ma a beöltözést és a jókedvet jelenti. Lássuk, hogy hogyan lett ez a szokás annyira népszerű, mióta is ünnepeljük, és hogyan szórakoztak felmenőink ilyenkor!
2013.01.25. 14:10
Bien.hu
Fánk kicsit másképp
Hamarosan itt a farsang, így a fánkokról sem feledkezhetünk meg. Érdemes több receptet is kipróbálni, íme az egyik legfinomabb.
2013.01.25. 08:50
Napiaszonline.hu
Valentin hozta előrébb a Torkos Csütörtököt
Bár a farsang február 13-ig tart, most mégis január 31-én torkoskodhatunk. Szombathelyen 14 étterem, köztük a McDonald's is csatlakozott.
2013.01.24. 11:04
Nyugat.hu
Ha farsang, akkor jelmez!
A farsang az év egyik legvidámabb időszaka. A picik imádnak jelmezbe bújni és boldogok, hogy valaki vagy valami más bőrébe bújhatnak egy napra.
2013.01.23. 11:00
Napidoktor.hu
Busómaszkok: Foghíjból indul a fűrész
– Sose gondolkozom azon, hogy milyen legyen egy maszk. Faragom, ahogy jön. Ahogy a fa diktálja. Hafner Miklósné, született Kalkán Mária ekképp beszél arról, hogy miért úgy faragja busómaszkjait, ahogy. Az 55 éves, mohácsi asszony híres maszkfaragó apával büszkélkedhet, az 1978-ban elhunyt Kalkán Mátyás műhelyében szuggesztív álarcok születtek. A leghíresebb tán a négyoldalú maszk volt: a négy irányba négyféle arcot mutató maskara parádésan összegezte a farsang alakoskodását és féktelen változásigényét.
2013.01.21. 12:55
Nol.hu
Cserélj Adakozz Kreatívkodj CSAK Farsang
Budapest 1113,Zsombolyai út 6.
2013.01.20. 19:36
Greenfo.hu
Ilyenkor bulizták a legnagyobbakat
A farsangi mulatozás, a lakodalmak korszaka, az eszem-iszom vízkereszttől (január 6.) egészen hamvazószerdáig (február 13.) tart. Nagyszüleink idejében a farsang volt az év legszínesebb, bolondozásban, de csúfolódásban is gazdag időszaka, amikor több termékenységvarázslást is elkövettek, hogy a közeledő tavasszal a bőséget is köszönthessék.
2013.01.20. 06:21
Stop.hu
Nagy farsangi nyereményjáték 2013
A farsang a gyerekek számára minden évben igazi élmény, hiszen a jelmezbálokon, óvodai és iskolai ünnepségeken mindenkinek alkalma nyílik egy kicsit valaki (vagy valami) másnak a bőrébe bújni. Ha szeretnél meseszép jelmezeket nyerni csemetédnek, akkor nincs más dolgod, mint nevezni fotójátékunkban és megkérni barátaidat, ismerőseidet, hogy szavazzanak. Váltsd valóra gyermeked álmát!
2013.01.18. 08:00
Csaladivilag.hu
A farsang kedvence: a szalagos fánk
A farsangi időszak hagyományos étele a fánk, melynek több változata ismert. A csörögétől a szalagosig különféle fánkok készíthetők. A háziasszonyok sütőtudományukhoz mérten választhatják ki ezen időszak nélkülözhetetlen ételét. Halász János [...]
2013.01.17. 13:22
E-harmonia.hu
Farsang! 10 inspiráció gyerekjelmezhez
Jön a farsang, jaj de jó! De minek öltözzön be a gyerek? Adunk néhány ötletet. Legyen szó Halloweenről vagy farsangról, mindkét ünnep ugyanarról szól: a gyerekek öröméről. Ezért – bár látszólag halloweeni az összeállításunk – a galériában (katt a képre!) látható jelmezek a farsangi buliban is megállják a helyüket. Kérdezd meg a kölyköt, neki melyik tetszik a legjobban! További ötletek itt. GALÉRIA Styling: Eli van Poeyer, stylistasszisztens: Kolontai Dóra, fotó: Batár Zsolt, köszönjük Ábel, Krisztián, Léna, Panna, Lukács, Blanka, Johnny, Maya, Marci és szüleik közreműködését.
2013.01.14. 11:25
Evamagazin.hu
Gyors fánk recept
Közeleg a farsang, ilyenkor rengeteg fánkot készítünk és nem árt egy bevált, gyors recept, amiből rengeteget készíthetünk.
2013.01.13. 12:50
Receptvaros.hu
Farsang: bilincsbe verték a szerelmeseket - videó
Debrecenben már szombaton elkezdték a mulatozást. Úgy, ahogyan azt évszázadokkal ezelőtt. Ami akkor jó móka volt, még ma is az.Részletek &raquo
2013.01.12. 20:50
Farsang
Ez a mindent beborító mélabú, ez az elübüsített világ jól ismert a Katona látogatói számára – évtizedek óta nézhetik különféle variációkban. Ám a meghitt akolmelegség, a boldog egymásra kacsintás, a félszavakból is értjük egymást valahogy most kevésnek tűnik: hiányzik mögüle a darab. Illetve darab az éppen van mögötte, csak nem erről szól.
2013.01.11. 15:50
168ora.hu
Variációk fánkszezonra
Eljött a farsang és a fánkok ideje. További szezonális kedvencek a Fahéj magazin téli számában!
2013.01.10. 11:30
Tuti báli sminkek a szolidtól az extrémig
A farsang a tél lezárásának és a tavasz várásának az ünnepe. A zajos mulatozás, a tréfacsinálás, a bolondozás, az evés-ivás időszaka. Magyarországon a középkorban honosodtak meg a germánoktól átvett hagyományok. [...]
2013.01.10. 09:09
E-harmonia.hu
Vízkereszt
A magyar vízkereszt kifejezés a víz megszenteléséből, megkereszteléséből ered. A víz és a tömjén megszenteléséből alakult ki a házszentelés hagyománya is.A vízkereszt, más néven háromkirályok vagy epifánia egy keresztény ünnep, amelyet általában január 6-án ünnepelnek.Régebben otthon a szenteltvízzel megitatták az állatokat, hogy ne legyenek az év folyamán betegek, vagy az emberek magukra locsolták, betegségek vagy rontás ellen. Egyes helyeken a ház földjét is meglocsolták, hogy áldás legyen a házon. http://faczanyifengshuilakber.blogspot.hu/2012/10/tertisztitas.htmlVízkereszt vagy háromkirályok napja a karácsonyi ünnepkör zárónapja és a farsang kezdőnapja.
2013.01.07. 21:54
Faczanyifengshui.com
Itt a farsang
2013.01.07. 13:44
Nyugat.hu
Itt a farsang, áll a bál: kedvünkre mulathatunk
Ha farsang, akkor móka, kacagás, no meg persze bőséges evés, ivás. Vízkereszttel véget ért a karácsonyi szent ünnepkör, és beköszöntött az álarcosbálok, táncos mulatságok, jelmezes felvonulások színes időszaka. Már a [...]
2013.01.07. 09:29
E-harmonia.hu
Érdekes videó a Katona József Színház előadásáról: így készülnek a Farsang maszkjai! 
Hogyan készültek a Farsang sminkjei és maszkjai? A video-ból minden kiderül. [Dátum: 2013.01.04. 16:40]
2013.01.04. 16:40
Zene.hu
Farsang a budapesti Katona József Színházban - jegyek itt 
A Farsang egy szerelmi ötszög története: egy borbélyüzlet főnökébe két nő szerelmes; a nők férjei féltékenyek. Közben megkezdődik a farsang, ahol mindnyájan jelmezt öltenek és jelmezt cserélnek, így mindenki mást kerget, mint akit kergetni szeretne. [Dátum: 2012.12.25. 12:05]
2012.12.25. 12:05
Zene.hu
Kekszszalámi recept
Ismerjük a Kekszszalámi receptet? Régi óvodáskori emlékeket ébreszt, főleg Karácsonykor és Farsang környékén készített ilyet az egyik anyuka.
2012.12.10. 18:11
Receptvaros.hu
Rendhagyó Csongor és Tünde a Karaván Színháztól
December 9-én, vasárnap 11 órakor a Karaván Színház rendhagyó beavató színházi bemutatójára kerül sor a Népszínház utcai FROKK-napházban. A belépés ingyenes. Az alkotók ajánlója: Előadásunk célcsoportjai az általános iskola 7-8. osztályos tanulói és a középiskolások A Csongor és Tünde különös színmű a boldogságkeresésről. Az élet értelmét kutató filozofikus drámai mű, mesei környezetben. A Csongor és Tünde története kétségessé teszi az élettől, a realitásoktól elszakadó álmodozást, a hagymázas illúziókat! A romantikus darab fő mondanivalója, hogy a látszatértékek világában a tiszta szerelem, a hűség, az állhatatosság azok a legfőbb értékek, amelyek által boldogok lehetünk. A mű színpadi feldolgozása alkalmat ad a színház kulisszáinak megismeréséhez. A színészek többségében olyan hivatásos művészek, akikkel a Karaván Művészeti Alapítvány már több darabban dolgozott együtt. A társulat az alapítvány volt és jelenlegi növendékeivel lesz teljes. A darabot Tóth Géza rendezte, aki eddig hét előadásunk rendezője volt, ezek többsége szintén gyermekelőadás. Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde Rendhagyó beavató színházi bemutató a Karaván Színház előadásábanSzínészek: Balogh Vera, Deák Fruzsina, Farkas Franciska, Farsang Emese, Guary Szandra, Jászberényi Gábor, Kroó Balázs,Lőrincz Sándor, Mózes Balázs, Rácz Panni, Szegedi Tamás, Szkiba József, Tóth Olivér, Tóth Zsófi, Varga Klári FROKK -NAPHÁZ Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (1081 Budapest Népszínház utca 31.) 2012. december 9. vasárnap 11.00 óraAz előadás ingyenes!
2012.12.07. 10:05
Szinhaz.hu
Gothár nem egy Kusturica
A Katona József Színház Farsang című darabjával nemcsak a Balkánt sikerült megutáltatnia Gothárnak, hanem az egész fájdalmasan harsány közép-keleti-európai valóságot is.
2012.12.04. 15:38
Divany.hu
Békés átmenetben bízva távozik a Viasat programigazgatója
Távozik a posztjáról Szőllőssy Gábor, a Viasat3 és Viasat6 csatornák programigazgatója. Utódjának kinevezéséig a programigazgatói feladatokat Farsang Péter vezérigazgató veszi át.
2012.11.26. 14:46
Origo.hu
Távozik a Viasat egy éve kinevezett programigazgatója
Közös megegyezéssel távozik posztjáról Szőllőssy Gábor, a Viasat3 és Viasat6 csatornák programigazgatója - közölte a Médiapiac. Utódjának kinevezéséig feladatait Farsang Péter vezérigazgató veszi át.
2012.11.26. 14:25
Hvg.hu
Változás a Viasat csapatában
Közös megegyezéssel távozik a posztjáról Szőllőssy Gábor, a Viasat 3 és az Viasat 6 csatorna programigazgatója. Utódjának kinevezéséig a programigazgatói feladatokat Farsang Péter vezérigazgató veszi át.
2012.11.26. 11:30
Mmonline.hu
Távozik a Viasat programigazgatója
Közös megegyezéssel távozik a posztjáról Szőllőssy Gábor, a VIASAT3 és VIASAT6 csatornák programigazgatója. Utódjának kinevezéséig a programigazgatói feladatokat Farsang Péter vezérigazgató veszi át.
2012.11.26. 10:24
Mediainfo.hu
Farsangoznak a Katonában
A Katonában szombat este bemutatott darab egy szerelmi ötszög története: egy borbélyüzlet főnökébe két nő szerelmes; a nők férjei féltékenyek. Közben megkezdődik a Farsang.
2012.11.17. 11:40
Kulturpart.hu
Farsang és Notóriusok - Két premier a Katonában
Két új előadást is műsorra tűz a héten a Katona József Színház: a teátrum alapításának körülményeit bemutató produkciónak csütörtökön a Kamrában, Caragiale Farsang című darabjának pedig szombaton a nagyszínpadon tartják a premierjét. Két premiert tartanak Az önálló Katona József Színház létrejöttének 30 éves évfordulója alkalmából születő előadással folytatódik a Katona dokumentumszínházi sorozata, a Notóriusok, amely ezúttal a megalakulás eseményeit mutatja meg. Az Eleje - Notóriusok 30.1 - Nyelvemlékek a KATONA megalakulásának korából című produkció rendezője Máté Gábor. A színház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint művészi erők, szándék, akarat és lehetőség egybeesése tette lehetővé a Katona József Színház 30 évvel ezelőtti megalakulását. A politikai és művészeti élet 30 évvel ezelőtti szereplőit a társulat jelenlegi tagjai személyesítik meg: Bán Bálint, Borbély Alexandra, Dénes Viktor, Elek Ferenc, Fullajtár Andrea, Kiss Eszter, Kovács Lehel, Ónodi Eszter, Pálos Hanna és Tóth Anita látható a Kamra színpadán. Ion Luca Caragiale Farsang című darabját Gothár Péter rendezésében láthatja szombattól a közönség. A 19. század végi román irodalom kiemelkedő szerzőjének műveiben a nagyvárossá fejlődő Bukarest remekül jellemzett alakjai hűtlenkednek, hazudoznak és keverednek korrupciós ügyekbe. A Farsangot 1885-ben írta Caragiale. A Katona József Színház felkérésére Bodor Ádám tavaly újrafordította és átdolgozta a szöveget. Az előadásban Ujlaki Dénes, Nagy Ervin, Lengyel Ferenc, Tasnádi Bence, Kocsis Gergely, Vajdai Vilmos, Jordán Adél, Pálmai Anna, Dankó István és Czakó Klári játszik, zenéjét Selmeczi György szerezte. A Farsangról A Farsang egy szerelmi ötszög története: egy borbélyüzlet főnökébe két nő szerelmes; a nők férjei féltékenyek. Közben megkezdődik a farsang, ahol mindnyájan jelmezt öltenek és jelmezt cserélnek, így mindenki mást kerget, mint akit kergetni szeretne. A XIX. század végi román irodalom kiemelkedő alakja, Ion Luca Caragiale (1852-1912) maga is olyan, mint vígjátékainak esendő figurái; hajszolt és örökös anyagi gondokkal teli életéből számtalan anekdota maradt fenn. A legváltozatosabb mesterségeket űzte, hogy az írás mellett a megélhetését biztosítsa, volt könyvtáros, iktató, tanár, tanfelügyelő, újságíró, súgó, színigazgató és kocsmáros.1902-ben plágium vádjával perbe fogták, tisztázta ugyan magát, de két év múlva kiábrándultan elhagyta Romániát, Berlinbe költözött, és ott is maradt a haláláig. Drámaíróként a Zűrzavaros éjszaka című darabjával tűnt fel 1879-ben, ezt nemsokára Az elveszett levél című politikai komédia, a korrupt képviselőválasztások szatírája követte. Műveiben a nagyvárossá fejlődő Bukarest remekül jellemzett alakjai hűtlenkednek, hazudoznak és keverednek korrupciós ügyekbe. A Farsangot 1885-ben írta.
2012.11.15. 06:00
Szinhaz.hu
Farsang - Nyílt próba a Katonában
Az már most látszik, hogy Bodor Ádám újragondolt fordítása nagyon működik. A színészek nyelve még meg-megbotlott, de a nézők vevők voltak a nyelvi humorra, a szemfülesebbek pedig az apró irodalmi utalásokon is kuncoghattak. Szombaton a Farsang nyílt próbáján járt Sápi Dalma. „Hát igen, ez tényleg rémes.” – ez a mondat persze nem egy csalódottan távozó néző szájából hangzott el, hanem a színpadon, ráadásul szinte a délelőtt legnagyobb derültségét keltve. Ehhez kellett az ezt megelőző szituáció is: egy kis baki, egy kis kizökkenés – egyike azon pillanatoknak, amik miatt érdemes nyílt próbára járni. Ezzel valószínűleg sokan egyetértenek, hiszen szombat délelőtt rengetegen gyülekeztek a Katona megújult előterében, a sor egészen a Haris közig kígyózott. 11 után pár perccel azonban szinte mindenkinek sikerült ülőhelyet találnia, így kezdetét vehette a készülő Farsang című előadás nyílt próbája. Gothár Péter rendező figyelmeztette a közönséget, hogy a próbafolyamat közepén tartanak, még senki ne számítson kész előadásra. Az első felvonás próbáját látva azonban már lehet némi elképzelésünk a majdani bemutatóról. Remek példáit láthattuk a szövegen túli humornak is. Ki gondolta volna, hogy ilyen nehéz egy színházi székre leülni, vagy hogy egy kézmosást nyíltszíni tapssal lehet jutalmazni? A szereplők gyakran már megjelenésükkel mosolyra fakasztották a közönséget, a legnagyobb sikert Ujlaki Dénes belépője aratta: hogy ebben mennyi szerepe volt a magával cipelt biciklinek, és mennyi az idő előtti érkezésnek, azt mindenki döntse el maga. „Az első felvonás motorja”-cím az eddig látottak alapján viszont egyértelműen Kocsis Gergelyt illeti. Egyrészt az általa játszott Dodó, a borbélysegéd az, akin mindenki a főnökét keresi, és akinek mindenki panaszkodik. Másrészt valószínűleg nincs olyan pontja a színpadnak, ahol ne járna, és nincs olyan tárgy, amit legalább egyszer meg ne fogna, így neki ez a próbafolyamat komoly fizikai erőpróba is lehet. Caragiale művéből az ízelítő az első felvonás vége előtt befejeződött, a végeredmény azonban november 17-étől látható lesz „nálunk, Bukarestben”… Ion Luca Caragiale: Farsang Rendező: Gothár Péter Bemutató: 2012. november 17. Szerző, fotók: Sápi Dalma Forrás: katonajozsefszinhaz.hu
2012.11.13. 06:00
Szinhaz.hu
Farsang - Szombaton nyílt próba a Katonában
November 3-án, szombaton 11 órás kezdéssel tartja következő bemutatójának nyílt próbáját a Katona József Színház a nagyszínpadon. Gothár Péter rendezésében november 17-én mutatja be a Katona József Színház Ion Luca Caragiale vígjátékát, a Farsangot, mely egy szerelmi ötszög történetét meséli el Bodor Ádám fordításában és átdolgozásában. Gothár Péter, Jordán Adél, Nagy Ervin és Dankó István az olvasópróbán (fotó: Dömölky Dániel) A szerzőről: A XIX. század végi román irodalom kiemelkedő alakja, Ion Luca Caragiale (1852-1912) maga is olyan, mint vígjátékainak esendő figurái; hajszolt és örökös anyagi gondokkal teli életéből számtalan anekdota maradt fenn. A legváltozatosabb mesterségeket űzte, hogy az írás mellett a megélhetését biztosítsa, volt könyvtáros, iktató, tanár, tanfelügyelő, újságíró, súgó, színigazgató és kocsmáros. 1902-ben plágium vádjával perbe fogták, tisztázta ugyan magát, de két év múlva kiábrándultan elhagyta Romániát, Berlinbe költözött, és ott is maradt a haláláig. Drámaíróként a Zűrzavaros éjszaka című darabjával tűnt fel 1879-ben, ezt nemsokára Az elveszett levél című politikai komédia, a korrupt képviselőválasztások szatírája követte. Műveiben a nagyvárossá fejlődő Bukarest remekül jellemzett alakjai hűtlenkednek, hazudoznak és keverednek korrupciós ügyekbe. A Farsangot 1885-ben írta. Forrás: katonajozsefszinhaz.hu
2012.11.03. 07:00
Szinhaz.hu
Húsvét, farsang, Szilveszter egyszerre
Halloween élőben pont olyan, mint a filmeken, sőt, még olyanabb. Egy baconszalonnának öltözött magyar viszontagságai a legvidámabb amerikai ünnepen, valahol a boldog Kaliforniában.
2012.11.01. 20:13
Index.hu
Halloween jelmezek gyerekeknek
A farsang mellett a Halloween ad még okot arra, hogy jelmezbe bújjunk. A gyerekek kapva kapnak az alkalmon, hisz a beöltözés számukra izgalmas élmény. Ha a tökfaragás mellett meglepnétek valami kedves, egyedi jelmezzel, nézzétek meg ötleteinket, melyeket könnyedén elkészíthettek addig a bizonyos estéig.
2012.10.27. 06:00
Marmalade.hu
Cápára vadásznak a topmodellek
Cápahorgászatra indul a szépségkirálynő Farsang Dorottya és Brunner Adrienn topmodell. A lányok kapásból igent mondtak a januári Maldív-szigeteki pecatúrára, csakhogy kiderült, horgászbotot addig még életükben nem láttak.
2012.10.22. 11:00
Borsonline.hu
'Van saját történetem' - Interjú Tasnádi Bencével
Borbély Alexandra, Pálos Hanna és Tasnádi Bence idén végeztek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, színházi gyakorlatukat mindhárman a Katonában töltötték, az idei évadtól pedig a társulat tagjai. Harmadikként Tasnádi Bencét kérdezte Fullár Fanni, a Katona blog szerzője. Neked két gyakorlati helyed is volt. A 2010/2011-es évadban a Pesti Színháznál voltál, játszottál Partvis Attilát a Túl a Maszat-hegyen című előadásban és címszerepet a Tom Jones-ban, majd a 2011/2012-es évadban jöttél át a Katonába. Mi volt itt az első szereped, hogyan birkóztál meg vele?A filozófus-ban szerepeltem először, Gothár Péter rendezésében. Pusztán az irományból nem sok minden derült ki, nem tartottam a nyersanyagot egy önmagáért beszélő választásnak, de ez lényegtelen is. Mégiscsak: az említett szerep egy a serdülőéveiben járó szerelmes ifjú, aki fél kezével még az anyja szoknyájába kapaszkodik, de a kamaszodás ágyéktáji tüneteit már tapasztalja, rajong Bereniszért, a kiszemelt nőért, de tulajdonképpen töketlen, mulya, a testiség terén semmiféle gyakorlata nincs. Folyik egymás feltérképezése, miközben fűt fát összeömleng vélt és valós érzelmeiről. Az én olvasatomban, illetve Gothár Péter olvasatában valami ilyesmiről lehetett szó, bár Bessenyei zsengéje első blikkre meglehetősen kevés játszani valót sejtetett.A darab régies nyelvezete meghatározta a karaktereket?Igen, a fogalmazásmódot súlyos terjengősség és pátosz jellemezte, de ami izgalmas volt, hogy csomó archaikus szó egyfajta szlengként csengett a fülemben. Érdekes volt szembesülni azzal, hogy bizonyos szavak és kifejezések miként deformálódtak a XVIII. század óta és mennyi kihalt szinonima akad a magyar nyelvben, amelyek vagy a megnevezett eszközök eltűnésével vagy egyszerűsödés okán kivesztek a hétköznapokból. A karaktereket alapvetően meghatározta a nyelvezet, mindenkinek tájszólásban kellett beszélnie, ízesen, erősen artikulálva, de önmagában ettől még nem oldódott meg az a probléma, amit a darab dramaturgiája elénk állított. Egyesített erőink ellenére is eltorlaszolta a siker felé vezető utat. Részt vettél még például Az utolsó tíz év, Bajor Gizi című felolvasószínházi előadásban. Hogy kell egy felolvasószínházban játszani?A felolvasószínház főként fegyelmezettséget igényel. Bár csupán annyiról van szó, hogy a színész bejön és felolvassa, amit a papíron lát, a szöveget csak akkor tudja jól prezentálni, ha felfogja, amit olvas, értelmesen, szépen beszél -azt is lehet rosszul csinálni-, közben pedig igyekszik követni az oldalszámot, nem fészkelődik, nem kezd mimikai magánakciókba, hanem halad, hömpölyög az egésszel. Tehát a maga módján hozzájárul az akusztikai élményhez. Kiugró alakításra senki sem törekedhetett Az utolsó tíz év-ben sem, a cél az volt, hogy egy hangjáték szintjén, de mégis testközelből, minél pontosabban és lényegretörőbben ábrázoljunk. Apró jelekkel érzékeltettük mi a helyszín vagy éppenséggel mik a jelenet körülményei, átállásokkor pedig az eredeti Bajor Gizi bakelitről dalra fakadt. A jelmezek semlegesek voltak: zakó, ing, nyakkendő. Olykor kigombolva, kilazítva, vállra vetve. Erről mindenki maga gondoskodott. A tavalyi évadban két zenés előadás is készült a Katonában, a Virágos Magyarország és a Musik, Musikk, Musique - mindkettőbben játszottál. Mit tapasztaltál, a zenés színház könnyebben eladható?Mindenképpen. A zene univerzális, átfogóbb műfaj, mint a próza és jobban apellál az érzelmekre, mintsem az értelemre, intellektuális felkészültségre. Ha meghallasz egy zenét, valamely testrészed egyből reakcióba lép vele: elkezd járni a lábad, rögtön kialakul egy kötődés, hogy ezt szeretem, tetszik, vagy sem. Ha egy helyiségben váratlanul kikapcsolják a zenét, elkezd szokatlanul zavaró lenni a csönd. (Vagy éppenséggel megkönnyebbülsz tőle, de ez szerintem ugyanúgy a műfaj dominanciáját bizonyítja.) Egy társaságban, aláfestésként megszólaltatott zenének egyértelmű hangulatteremtő hatása van, így a színpadon is, ha elindul valami dübörgés, valami melódia, máris jobb pozícióból rajtol egy előadás.Jó pár embernek azonban a zenés színházzal kapcsolatos képzete összecseng az olcsó szórakoztatással.Igen, sajnos. Jó pár embernek meg csak ez az olcsó szórakoztatás jelenti a zenés színházat. Nehéz az igényesség és az igénytelenség közti különbséget megfogalmazni, de az biztos, hogy a Magyarországon időről-időre frissen debütáló amerikai és angol musical- és filmadaptációk teljesen más céllal készülnek, mint mondjuk a Virágos Magyarország. A szereposztásról és a meghívott vendégek hangterjedelméről szólnak, ami gyakran álszent, bicskanyitogató öntetszelgésbe csap át. Ritka egy ilyen produkcióban a szerény és visszafogott előadásmód és az érzékenység valódi megnyilvánulása. Ráadásul a szerzői jog előírásai gyakran olyan szigorúak, hogy az előadás nem tud mást csinálni, mint lemodellezni a külföldi ősbemutatót. Nem tudom, hogy erre feltétlenül rá vagyunk-e szorulva, mindenesetre van, akinek elég jól megy ez a biznisz.Szerinted mitől jó a Virágos Magyarország?Attól, hogy a hagyományos operett paneljeit és karaktertípusait egy érvényes és fontos konfliktusba ágyazza. Mindeközben abszurd és szellemes, tehát ugyanolyan jelentősége és hatékonysága van a prózának, mint amennyi szórakoztató, üdítő ereje a daloknak. Nagyon izgalmasan szervül a kettő. Az ötvenes-hatvanas években írt termelési operettek zeneileg értéket hagytak ránk, de a történet, a mese, andalítóan üres. Mennyire politizál ez az előadás?Kifejezetten politizál, de szerintem nagyon pimaszul, azt hiszem nem lehet belekötni, szinte cenzúrázhatatlan. A darab és a színészek nem ítélkeznek a figurák fölött, inkább csak ízlésesen, hitelesen elrajzolva megidézik őket. Minden a nézői értelmezésben csapódik le, remélhetőleg komikusan. De ülhetne 100 sértődött, duzzogó ember is velünk szemben, akik képtelenek beismerő alanyai lenni a kifigurázásnak. Ugyanakkor Hajmási B. Péter (Rajkai Zoltán) korlátoltsága korántsem olyan szórakoztató az életben, mint amilyen elnézőek vagyunk vele az operetten belül. Az ő elvetemültsége a darabban megmosolyogtató, szerencsétlenkedése pedig szeretetre méltó. A kormánybiztos, Szigeti Jácint (Ötvös András) - aki egy-két cinkos utalást leszámítva pártatlan politikus is lehetne-, egy tettre kész, törvénytisztelő ember. Elvakultsága valami objektív igazságérzetből fakad, még ha kicsit komolyabban is veszi magát a kelleténél, becsületén és hazaszeretetén a kínálkozó, igaz szerelem sem talál rést. Foggal-körömmel harcol a kollektív változásért. Ez alapvetően nem megvetendő, hanem példaértékű. Ha ez nem így lenne, furcsa ellenérzéseket keltene Jácint alakja, amit az operett műfaja nem engedhet meg a bonvivan-nal szemben.Említetted, hogy szinte cenzúrázhatatlan az előadás. Alkalmaztatok valamiféle öncenzúrát, miközben készült az előadás?Nem nagyon. Volt arról szó, hogy ne kerüljön bele, hogy ,,először lezsidózta, aztán ráborította az asztalt, aztán megígérte neki, hogy ha megkapja a fegyvertartásit, ő lesz az első, akit szitává fog lőni.” Ezt Nyulassy Pista (Kocsis Gergely) mondja Kovács Rózsinak (Pálmai Anna) Hajmási B. Péterrel kapcsolatban. Kialakult egy kisebb vitahelyzet, hiszen Hajmási B. Péter, karakteréből fakadóan - ha lehet - úgyis zsidózik, minek hangozzon hát el róla az előadásban. Talán így túl konkrét, túl szájbarágós. De végül benne maradt.Mit gondolsz a politikáról a színházban, arról, ha nyíltan politizál egy előadás, vagy ha egy klasszikusban lehet felfedezni aktuálpolitikai elemeket? Az is politizálásnak tekinthető, ha egy színház nem tűz műsorára olyan darabokat, amelyek reagálnak a fennálló politikai, közéleti helyzetre. Egy klasszikus darabban lehetőség van sokkal árnyaltabban, bújtatottan véleményt nyilvánítani, az alkotókat felmentheti, hogy a darab eredetileg a keletkezés kontextusára vonatkozik és szükség van az értő, nézői áthallásra, hogy az aktualitást kiszűrje a látottakból.Hogyan született meg az ötlet, hogy létrejöjjön a Katonában a színház eddigi előadásaihoz képest merőben eltérő darab, mint a Musik, Musik, Musique?A színházban megjelenő zenés vonal, azt gondolom, Máté Gábor érdeme, aki vonzódik az igényes, zenés műfajhoz. Az előadás alapötlete azonban Márkos Albert (zenei vezető) fejéből pattant ki, ő válogatta össze a dalokat is. Albert inkább ismert kísérletező kedvéről, mint technikai virtuozitásáról. Igyekszik feszegetni a határokat, beleértve a munkatársai tűrőképességének határait is, de közben jó kedélyű, önazonos, nem lehet rá haragudni... Mennyire vettetek részt az alkotói folyamatban? Például honnan jött az ötlet, hogy a Mindenki csal című szám alatt bűvésztrükköket mutassatok be? A koncepción sokan dolgoztak egyszerre: Márkos Albert zenei vezető, Pelsőczy Réka rendező, Fejes Kitty koreográfus, André Rolland cirkuszi tanácsadó és Puskás Péter korrepetitor. Adott volt, hogy különböző nemzetiségeket jelenítsünk meg és hogy ki melyik dalt énekli. A szöveg hozott magával asszociációkat, mindenki külön dolgozott a saját számán, a szükséges rendezői/koreográfusi felügyelet mellett. Később kialakult a dalok sorrendje, tehát apránként haladtunk. Neked német az alapkaraktered, még milyen nyelveken énekelsz a darabban?Görögül, a közös dalokban pedig énekelek még jiddisül, franciául és olaszul.Hogy tanultad meg a dalokat?Megkaptam a német szöveget, meg a magyar fordítást és a tanulásban segített több régi hangfelvétel is. A szövegfordítás alapján tisztába kerültem azzal, hogy tulajdonképpen miről is énekelek, majd elkezdtem azon gondolkodni, hogy ez számomra miért érdekes, végül megpróbáltam ezt megfogalmazni. Akkor lehetek kellőképpen szuggesztív, ha jóformán szóról szóra tudjom, mit jelentenek a szavak.Olyan létezik, hogy benned más a történet, mint ami a szövegben áll?Létezik, mindig van saját történetem. Fontos, hogy mindig legyen, bármilyen szöveggel is van dolgom. Ez ebben az esetben is hasznos. De bizonyos számoknál annyi mindenre kell koncentrálni, hogy a „saját történetem”, a kapcsolódó érzelmeim, inkább csak összességében itatják át a dalt. Igyekszem minden énekelt szót fontosabbnak tartani az előzőnél, vagy például kiemelkedhet egy-egy sor, amit a szöveg tételmondatának érzek, akkor azt megpróbálom valamilyen eszközzel nyomatékosítani. Sajnos helyenként tényleg szétfut a figyelmem a táncok, mutatványok technikai megvalósítása miatt.A Gondnokság második évadában felbukkansz-e?Évad végén a rendezők körbetelefonáltak mindenkit és megkérdezték, van-e kedvünk folytatni. Én természetesen igent mondtam, de nem tudom mire számíthatok, hiszen az utolsó epizódban elpusztultam. Remélem, hogy egy váratlan fordulat révén terem még babér az Anjouknak a sorozatban.Hol álltok a Farsang próbafolyamatával, mit érdemes tudni a darabról, milyen előadás lesz?Telt házas. Na jó, nem akarok előre inni a medve bőrére, jelenleg a Pinokkió próbál a nagyszínpadon, mi a Sufniban szűkölködünk, ahol azért becsaphatnak a tér eltérő adottságai. Határozottan jó hangulatban zajlanak a próbák, sok minden képlékeny még, de a darab fantasztikus, szerintem passzol Gothár Péterhez és szívesen dolgozik rajta a csapat is. Bízom benne.Van egy zenekarod, amiben basszusgitározol és énekelsz, Ed Is On a neve. Májusban jöttetek ki új számmal, várható mostanában koncert?Nem igazán. Szeretnénk kicsit megizmosodni a téli szezonban. Keveset és szétszórtan tudtunk próbálni az elmúlt időszakban, olyannyira, hogy az együttes már szinte csak névlegesen létezik. Eddig Szentendrére kellett magunkat minden alkalommal kiverekedni, de szeptembertől Pesten, bérelt próbateremben folytatjuk a munkát, ami mindegyikőnknek lényegesen kényelmesebb. Motívumok és dalszövegek terén termékenyek vagyunk, de sokáig tart, amíg egy zenei téma elnyeri végleges, begyakorolt formáját. A kihagyásre az utóbbi koncertek kudarca miatt is szükség volt, az előző alkalmak mutatták, hogy még nem szoktunk össze és a bizonytalanság mind a szervezésben, mind a kiállásban bátortalanná, silánnyá tesz. Nem szeretnénk, ha a hanyagság rossz fényt vetne a zenénkre. De ha lesz buli, akkor majd szólok.   Szerző: Fullár Fanni / katona.postr.hu Szerkesztette: Színház.hu
2012.10.21. 05:00
Szinhaz.hu
Elöl semmi: ribis leopárdnak öltözött a sztár
Kim Kardashian kurvás leopárdnak öltözött – a Magyarországon nem túl ismert reality-sztár, aki annak idején a szexvideójával került be a médiába, most újra nekivetkőzött, farsang címén.
2012.10.15. 13:20
168ora.hu
"20 kilométer teljes menetfelszerelésben” - villáminterjú Lengyel Ferenccel
Lengyel Ferenc bravúros beugrással mentette meg a Kovátsműhely premierjét, A 2. váratlan szerelmet. A Katona József Színház színészével olvashatnak rövid interjút. Bravúros beugrással mentetted meg a Kovátsműhely premierjét: A 2. váratlan szerelem című Marivaux komédiának férfi főszerepébe álltál be két nap alatt. Mennyi energiát vesz ki egy ilyen akció a színészből? - Nem tudom pontosan meghatározni, mennyire fáradtam el. Az ilyesmit a katonaságnál erőltetett menetelésnek hívták. Húsz kilométer teljes menetfelszerelésben. Nagyon jól lehet utána aludni… A FUGÁ-ban játszátok az előadást, a Katonával szemben. Csak átsétáltál és már próbáltál is? - Bizony, így volt. Éppen próbáltam a Katonában Caragiale Farsang című darabjában. Alighogy átöltöztem, Kováts Kriszta, a darab rendezője hívott telefonon, hogy volna egy kis,,tűz", át tudnék- e menni a Fugába ,,oltani"? Negyedóra múlva már példánnyal a kézben neki is fogtam. Kívülről nézve semmi nem látszott abból, hogy izgulnál. Sőt, a súgó jobban izgult. Hangosan besúgott egy szöveget, mire te figurából szóltál ki kedvesen, hogy 'tudom'. Nyíltszíni tapsot kaptál érte. A közönség nagyon drukkolt Neked. Érezted ezt közben? - Igen éreztem. Mintha egyetlen megfeszített rekeszizom lett volna a nézőtér. Ezen az estén tanúi lehettek egy izgalmas kísérletnek, amolyan “halálugrás háló nélkül"-nek. Bejött… De nem lehet hátradőlni, vagy azt mondani: ez megvan. Újra tanulni, újra próbálni kell! Talán az ötvenedik után már könnyebb lesz! Nem tartasz tőle, hogy a színházak mostantól 'rádkapnak' és te jutsz majd eszükbe, ha meg kell menteni egy előadást? - Ugyan tartok tőle, de azért mégiscsak én döntöm el, mit vállalok. (Mosolyog.) Hogy fogadtak a kollégák? - Természetesen mindenkit ismertem, sőt játszottam is mindenkivel. Egyedül Kálid Artúrral nem találkoztunk még, de ezt most pótoltuk. Hogy érezted a produkcióban magad, megérte? - Nagyon jól érzem magam az előadásban. Kedvemre való ez a fanyar humorú játék. Fontos volt a kihívás és az is, hogy segíthetek. Többnyire karakterszerepekben brillírozol. Itt viszont Te vagy a főhős, Nagy-Kálózy Eszter partnere... - Az ilyen fajta szerepek, a,,hősszerelmesek” valóban eddig kimaradtak az életemből. Pedig milyen jól állnak nekem! Vagy mégsem? Ez a Lovag sokat lelkizik, folyton elemzi az érzéseit. Jól ismeri a szerző a férfilelket? - Szerintem nagyon. Lelkizik, sóhajtozik, mint ahogy minden férfi. Ha nem szeretnek bennünket, hajlamosak vagyunk úgy viselkedni, mintha mi lennénk a teremtésben a legnagyobb vesztesek. Folyton kombinálunk, stratégiát tervezünk. Mindezt miért? Hogy megszerezzük a Nőt. A másik oldalról meg a Férfit. Játék és vadászat, ez a két legfontosabb dolog az életben. Marivaux elég pontosan ábrázol! Ez egy XVIII. századi komédia, de mintha a szerelmi játszmák nem sokat változtak volna azóta. Te hogy látod ezt? - Századok jöhetnek-mehetnek, mi akkor is úgyanúgy szeretünk, úgyanúgy féltékenykedünk. Ez kétségtelen. A színészek hangszeren is zenélnek az előadásban. Te is játszol valamin? - Mindig szerettem volna hangszeren játszani, de kimaradt az életemből ez az öröm. Amikor Hrabal Táncórák idősebbeknek és haladóknak című komédiáját rendeztem, játszottam is benne, vagyis eladtam a nézőknek, hogy tubán játszom. De hát csak brummogtam... Néha rendezel, sőt artál már át darabot is. Milyen terveid vannak a jövőben? - Miklauzits Bence barátommal írtunk egy Parkoló című filmforgatókönyvet, amely Cannes-ban különdíjat kapott 2011-ben. Most még a könyv fejlesztés alatt áll, de reméljük, jövő nyáron le is forgatjuk. Úgy tudom tanítasz is.. - Ez igaz, a volt Nemzeti Stúdió utódaként működő Színész Akadémián van egy végzős osztályom, és a BKF-en egy szemesztert tartok. Mire készülsz az anyaszínházadban? - A már említett Farsangban Tuskólábú szerepét próbálom Gothár Péter rendezésében. Mikor láthatnak Téged legközelebb a nézők a FUGÁ-ban A 2. Váratlan szerelem-ben? - Október 12-én lesz a következő A 2. váratlan szerelem. Kötelező megnézni minden szerelmesnek! Az interjút készítette: Mudráninecz Éva Színház.hu
2012.10.08. 06:47
Szinhaz.hu
X-faktor: Kvaka Andrea a Soldierssel nyomta, hogy minden oké
A csoportos éneklésben Farsang Gergely, Kvaka Andrea, Soldiers és Virág Péter egy csapatba kerültek. Nézd meg hogyan teljesítették a feladatot. [Dátum: 2012.09.30. 17:18]
2012.09.30. 17:18
Zene.hu
Megújul a 30 éves Katona József Színház
A Katona József Színház A mi osztályunk című produkciója a legjobb előadás és a legjobb rendezés kategóriában várományosa a kritikusdíjnak. Arról, mennyiben tartja esélyesnek a színházat Máté Gábor, a Revizornak mesélt, míg a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Katona terveiről a Klubrádió kérdezte. Híreket olvashatnak a Katonából. Indul a Kritikusok Díjáért a Katona - Ennek kapcsán Stuber Andrea kérdezte Máté Gábort: A kérdésre, mi az egészséges viszonyulás a kritikához, Máté Gábor úgy felelt: “A kritikusnak az a dolga, hogy megírja a kritikát. Én pedig tudomásul veszem, hogy az illető leírta, amit leírt. Jó néven venném, ha nem a kisujjából rázná ki, és igyekezne számolni azzal, hogy még a saját szavának is súlya van. (…) Körülbelül azt, hogy nem szabad elhinni a dicséretet, mert akkor foglalkozni kell a felületes bírálattal is” – fogalmazott a Katona József Színház igazgatója, aki szerint a kritikusok abszolút képesek uralni az adott előadást egy kis létszámú nézőtéren. “Ha egy kritikus érvényes szöveget ír, biztos megjegyzem. A bizalom addig tart, míg sorozatban csalódást nem okoz” – tette hozzá Máté Gábor, aki úgy látja, a kritika nem része a színházi szakmának. “A kritika írásművészet. Talán újságírás. Színházművészet: a színpadon van. A szakma a színpadon van. Ott látszik. A kritikus abból él, hogy néz minket, és megírja, amit látott. Ha mi nem lennénk, nem lenne kritika, mi pedig akkor is lennénk, ha kritika nem lenne. Aláhúznám: semmi sértő nincs ebben. Olyan, mintha megkérdezném, ön szerint újságírás-e a színészet, és nem bántódnék meg, ha nemmel felelne. Az egész kérdéskörrel kapcsolatban lényeges szövegnek gondolom Fodor Géza Petrovics Emilhez írott leveleit, amelyeket a júliusi Holmiban tettek közzé. Nem szívesen állítom, de tény, hogy a legjobb kritika, amelyet valaha olvastam, MGP kritikája volt Ljubimov Hamletjéről. Ha jól emlékszem, Függöny vagy A függöny volt a címe, és a Színház című lapban jelent meg. Láttatta az előadást” – árulta el Máté Gábor. A mi osztályunk kapcsán elmondta, a próbák nem mentek könnyen, hiszen egyszerre kapcsolatot tartani a játszókkal és a nézőkkel, nem látszott egyszerűnek. Máté Gábor szerint nyertes lehet a produkció. “Ezt már akkor lehetett tudni, amikor nem jutottunk el (ki) a POSZT-ra” – szögezte le az igazgató. A teljes interjút itt olvashatja. A teátrum első bemutatójaként története első gyermekelőadását tűzi műsorra, valamint kávézóval és könyvesbolttal kibővült, átalakított előtérrel várja a közönséget. http://player.vimeo.com/video/48356043" width="400" height="225" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen> Megújul a 30 éves Katona - A részletekről Oláh András kérdezte Máté Gábort, a Katona József Színház igazgatóját az InfoRádióban. Máté Gábor: Tervezünk egy műsoros estet október 15-én, ami a tényleges 30. évfordulónak a napja. Október folyamán a Petőfi Sándor utca szinte teljes hosszában zászlókkal lesz feldísztítve, amelyek a Katona előadásait idézik. Kétféle kiállítást is rendezünk tavasszal, a Fugával közösen, ami pont szembe van a Katona József Színházzal. Tervezünk egy Szép Ernő-estet is, amit a színház régi tagja, Benedek Miklós állított össze a még most is itt játszó Szacsvay László számára. Ezenkívül lesznek kisebb előadásaink, amelyek szintén a Katona 30. évfordulójához köthetők. - Milyen bemutatókat terveznek ebben az évadban? Máté Gábor: A nagyszínpadon lesz egy Pinokkió-feldolgozás, amit Ascher Tamás rendez, ezt követi majd Caragiale: Farsang című darabja, Gothár Péter rendezésében. Ezután jön Goldoni Nyaralás c. darabja, melyet Mohácsi János állít színpadra, aki most először rendez majd a Katona József Színházban. Utolsó bemutatónk a nagyszínpadon Henrik Ibsen: A nép ellensége c. műve, amit Kunos Lászlóval újrafordíttatunk. - A Kamrában Thomas Bernhard: Heldenplatz című darabjával kezdődik a bemutatók sora. Milyen további műveket válogatnak be a Kamra műsorába? Máté Gábor: A Bernhard-darabot Bagossy László rendezi, ami nagy öröm számunkra. Ezt követi majd Kerékgyártó István: Rükverc című regénye, melyet a színház dramaturgja, Radnai Annamária adaptál, és én fogom rendezni. Egy nagyon friss magyar műnek a színpadra állításáról van szó. Majd Marius von Mayenburg: Mártír c. darabját állítja színpadra Dömötör András, aminek az az érdekessége, hogy ez egy valódi, friss Mayenburg-darab, márciusban volt a bemutatója Berlinben a Schaubühnén, a darabot maga a szerző rendezte. - A nyár folyamán felújították a Katona előterét. Milyen megfontolás mentén jött ez létre? Máté Gábor: A megfontolás az, hogy nyitottabbá és bejárhatóbbá szeretnénk tenni a Katona József Színházat. A közönség az új térben el tudja tölteni az előadásig hátra lévő idejét. Létesül nálunk egy könyvesbolt, és egy bolt is, ahol a Katonával kapcsolatos rekvizítumokat fogjuk árulni. Érdekesség, hogy a ruhatár egy szekrényes rendszerré alakul, ahol a nézőnek magának kell gondoskodnia a kabát betételéről és kivételéről. Európában egyedülálló dolog, hogy egy olyan kávéházat nyitunk, amiben bankkártyával lehet csak fizetni. Egyedi termékek is kaphatók lesznek a Kantinban: "Gyakran öntudatlanul, esetenként tudatalatti zavaró szándékkal köhögnek - ilyenkor egyetlen odaszólás elég, hogy többé ne köhögjenek. ...Négy másodperc alatt sor közepéről is ki tudok vinni nézőt két érzékeny jelenet között." (Ascher Tamás) Fogyasszon Ascher-féle köhögés elleni cukorkát előadás előtt és után! De közben semmiképp se zörögjön vele! A 30 éves Katonát, 30 emblematikus előadásának felhasználásával ünneplik. Jelvény kollekció - 1985. Csehov: Három nővér A Boltban kínált egyedi termékek magyar tervezők munkái. Így van ez a Katona régi molinóiból készített táskákkal is. A tervezés és kivitelezés a Canigira, alias Iványi Jozefa műve. Az első kollekció néhány darabját a Haris közben, egy padon fotózták le. Forrás: Klubrádió, Revizor, Katona József Színház
2012.09.10. 05:01
Szinhaz.hu
Mohácsi és Bagossy is rendez a Katonában
A nagyszínpadon új Pinokkió-változattal, Ascher Tamás rendezésével nyitja 30. jubileumi évadát a Katona József Színház, ahol az idén Mohácsi János és Bagossy László is rendez. A Katona szeptembertől megújult előcsarnokkal: egész nap nyitva tartó kávézóval, valamint könyv- és ajándékbolttal várja látogatóit. A színház október és április között összesen kilenc bemutatót tart. Máté Gábor a keddi évadnyitó társulati ülésen elmondta: a munka a nagyszínpadon Parti Nagy Lajos Pinokkió-átiratával kezdődik Ascher Tamás rendezésében, Keresztes Tamás és Haumann Péter főszereplésével. A produkció különlegessége, hogy a Katona történetében először készül családi előadás, amely már kisiskolás korú gyerekek számára is izgalmas színházi élmény lehet. Máté Gábor kiemelte: a Pinokkiót azoknak a Katona-rajongóknak szánják, akik szívesen hoznák el gyerekeiket "szüleik színházába" együtt megnézni egy előadást. A Kamrában a közönség Thomas Bernhard: Heldenplatz című művét láthatja, amelyet Bagossy László állít színpadra. A következő premier a nagyszínpadon Caragiale: A farsang című darabja lesz Gothár Péter rendezésében, Bodor Ádám fordításában, novemberi bemutatóval. A Kamrában a Rükverc című produkció próbái folynak ezalatt: Kerékgyártó István könyvhétre megjelent regényét Radnai Annamária alkalmazza színpadra, az előadást Máté Gábor rendezi, a bemutatót január végén tartják. Éppúgy, mint Goldoni: A nyaralás című darabjáét, amelyet - a Katonában először dolgozó - Mohácsi János állít színpadra. A következő premier Zsámbéki Gábor rendezése lesz: Ibsen: A nép ellensége című darabját áprilisban mutatják be. Az igazgató felidézte, hogy a mű a színházban egykor már látható volt Kállai Ferenc főszereplésével, később a Nemzeti színpadára került. A Kamrában Dömötör András rendezésében Marius von Mayenburg: A mártír című új drámáját tűzik műsorra, amelyet tavasszal mutattak be Berlinben a szerző rendezésében. A darabot Magyarországon először láthatja a közönség. A Sufniban is számos produkcióra készülnek, köztük Csoma Judit az Egy komcsi nyanya vagyok! című monodrámát adja elő, Szacsvay László pedig Szép Ernő-estet mutat be tavasszal, az adaptációt Benedek Miklós készítette számára. Máté Gábor szólt arról, hogy a színházban folytatódik az ifjúsági program, a fiatalok már készülnek a Katona 30 évével kapcsolatos bemutatóra. Különböző koprodukciókat is terveznek, de ezek anyagi háttere egyelőre bizonytalan. "Nehéz év áll előttünk, főleg azért, mert 30 éves a Katona, és ez mindenkinek okot fog adni arra, hogy összehasonlíthasson minket régebbi saját magunkkal" - mondta Máté Gábor. Megjegyezte: nehéz megünnepelni a 30 évet, mert azzal kellene ünnepelni, hogy dolgoznak. "Ennek ellenére azért teszünk gesztusokat saját magunk felé, mert mások ezt nem fogják megtenni" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a szép számmal megvalósítandó kisebb programokra kapott támogatást a színház. Az önálló Katona létrejöttének 30. évfordulóját számos különleges rendezvénnyel ünnepelik, amelyek sorát október 15-én ünnepi gálaest nyitja. Máté Gábor szerint a jubileum fontos mozzanata a színház előcsarnokának nyári felújítása, átalakítása: augusztustól különleges, készpénzmentes, utcafronti kávézó, valamint könyv- és ajándékbolt fogadja látogatókat. Ezzel olyan komplex kulturális tér jön létre, amelyet Európa számos nagyvárosából ismerhetünk, Magyarországon azonban ma kivételes. A mi osztályunk (Fotó: Dömölky Dániel) Az évadot szeptember 16-án A mi osztályunk nyitja, amelyet két kategóriában jelöltek a Színikritikusok Díjára. Szeptemberben látható a szintén a Színikritikusok Díjára jelölt Virágos Magyarország és a Musik, Musikk, Musique, valamint az Anamnesis és a Hullám és gumikötél. Az előadásokra a színház weboldalán vásárolhatók jegyek, a színház új közönségszolgálata szeptember 7-én nyit, jegypénztárként augusztus 27-től a Kamra pénztára üzemel - mondta Máté Gábor. A Katona társulata az idén is több vendégjátékra kapott meghívást: az évad első felében az Ivanovot Plzenben, az Anamnesist Nyitrán és Kolozsváron játsszák, az Elnöknők olsztyni, A mi osztályunk stuttgarti vendégjátékon vehet részt. A társulat három új taggal bővül: a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az idén végzett Borbély Alexandra, Pálos Hanna és Tasnádi Bence az elmúlt két évben több produkcióban szerepelt már. Az évadnyitón kiosztották a Vastaps Alapítvány díjait, amellyel az előző évad kiemelkedő művészi teljesítményeit ismerték el. A legjobb rendezésért Zsámbéki Gábort, a legjobb női főszereplőként Fullajtár Andreát, a legjobb férfi főszereplőként Keresztes Tamást, a legjobb női mellékszereplőként Pálmai Annát díjazták. A legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést Bán János vehette át, Kocsis Gergely pedig különdíjat kapott. MTI
2012.08.21. 14:11
Szinhaz.hu
Kinek szurkolnak a médiások? 29.
A görög-német meccs tetszett eddig a legjobban Bosko Spasojevic-nek, a Vivaki Hungary vezérigazgatójának. Farsang Péter, a Viasat Hungary Zrt. vezérigazgatója a spanyoloknak szurkol, és sört kortyolgat a meccsek mellé.
2012.06.28. 10:34
Mmonline.hu
Vonulj kolostorba!
Erőszak és fiatalok a késő középkorban - áll az ambiciózus alcím a Vatikán levéltárait majd' másfél évtizeden át búvároló történész, Erdélyi Gabriella kötetén, s ha rejlik is e témamegjelölésben némi felülfogalmazás, azért felettébb érdekes monográfiát találunk az id. Pieter Brueghel emblematikus festményét (Farsang és böjt harca) felhasználó borítólap mögött.
2012.05.26. 13:04
Magyarnarancs.hu
Farsang Dorottyával teljes a szépségkirálynő-jelöltek listája
Hétfő éjjel lezárult a szavazás, mely szerint Farsang Dorottya a 21. szépségkirálynő-jelölt.
2012.05.12. 07:44
Starity.hu
Caragiale Farsang
Caragiale Farsang című műve tényleg "vérbő komédia", még ha a hideg is ráz engem ettől a fordulattól. A nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház hozta el a Budapesti Tavaszi Fesztiválra, Silviu Purcarete rendezésében.
2012.04.19. 00:04
Magyarnarancs.hu
Különleges előadások a Budapesti Tavaszi Fesztiválon 
Három különleges előadás (A halott város, Itt és most, Farsang) a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjából, melyekre még korlátozott számban kaphatóak jegyek.  [Dátum: 2012.03.20. 15:04]
2012.03.20. 15:04
Zene.hu
Budapesti Farsang és Karnevál: 2012. febr. 18.
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Budapesti Farsang és Karnevál címmel egyedülálló programot szervez 2012. február 18-án 10 órától!
2012.03.09. 13:45
Decens.hu
Különleges színházi programok a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében
A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezendő Nemzetközi Színházi Fesztivál különleges előadásai: Shakespeare: Hamlet, Itt és most (L'immédiat), Caragiale: Farsang, Korngold: A halott város. Jegyek elővételben itt!
2012.02.29. 08:34
Csaladinet.hu
Farsangi és báli sminkek - Csodaszép képekkel!
Február a farsang és a bálok ideje, amikor mindenki beöltözhet, más lehet, megváltozhat és mást mutathat magából, mint a...
2012.02.27. 18:00
Elixironline.hu
Tűz és zene a Fő téren - Elégett a kiszebáb farsangfarkán
Minden bút elégettek a szombathelyiek a Fő téren a kiszebábbal együtt. De előtte órákig tartott a vigalom. Nagy beszámoló a farsang farkáról.
2012.02.22. 08:10
Nyugat.hu
Busójárás: fotókon a mohácsi tavaszköszöntő farsang
Idén minden eddiginél több, 800 busó és 200 más jelmezes vesz részt a több napos eseményen.
2012.02.19. 19:43
Hirado.hu
Bringás farsang a föld alatt
„Télen is lehet biciklizni, csak nem a szabadban, hanem a föld alatt." A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét megrendezzük az ország egyik legkülönlegesebb téli kerékpáros eseményét, a McDonald's BringaMánia Vakond futamot.
2012.02.17. 14:00
Bringás farsang a föld alatt
Február végén ismét rajtol a Vakond futam Kőbányán
2012.02.17. 13:10
Mozgasvilag.hu
Farsang az MR2-Petõfi Rádióban
Február 19-én, azaz most vasárnap reggel héttõl este nyolcig.
2012.02.17. 13:04
Mr2.hu
Farsangi fánk
A farsang egyik klasszikus finomsága a farsangi fánk. Egyszerû elkészíteni és nagyon finom.
2012.02.17. 09:48
Napiaszonline.hu
Olvasnivaló: Itt a farsang, áll a gyerekbál!
Ha gyermekeinknek farsangi mulatságot rendezünk, a jelmez mellett természetesen játékokkal és finom falatokkal is készülünk. Receptek, jelmezek, ötletek!
2012.02.17. 01:12
Mindmegette.hu
A farsang már az utolsókat rúgja
Hát programra fel! Farsangfarka közeleg, még egy bálozós hétvége, aztán fuss el véle... hamvazószerdától lehet fánkkal böjtölni.
2012.02.16. 17:27
Nyugat.hu
Senki sem tudja, mivel készül Király Linda
Farsang alkalmával hazánk hírességei idén is kosztümöt öltenek magukra, amellyel pár órára belebújhatnak bárki bőrébe. Így alakult át a ruhapróba alkalmával Kis Hegedűs Réka egyiptomi úrnővé, Mádai Vivien légiutas-kísérővé, Király Viktor pedig török basává. A ruhák főpróbáján csak egy kosztüm maradt titokban, az pedig nem másé, mint Király Lindáé.
2012.02.14. 11:19
Stop.hu
Erőszakkal öltöztetem kalóznak a gyerekem
Farsang-lázban égnek a gyerekek, kikerültek az ovi ajtajára a kézzel írott felhívások: farsang ekkor meg akkor, ropit, nasit szeretettel fogadunk. A farsangi jelmez kapcsán alapvetően két álláspont létezik: a liberális és a konzervatív. A liberális álláspont az, amikor a gyerek dönti el, mi szeretne lenni. Persze ez a fajta megközelítés buktatókkal és veszélyekkel teli. Vegyük például azt az esetet, mikor tavaly a nővérem megkérdezte a kisfiát, mi szeretne lenni a farsangon.
2012.02.14. 09:00
Bezzeganya.postr.hu
Farsang és divatbemutató a múzeumban
Divatbemutató, maszkkészítés és maskarák várják az érdeklődőket a Mezőgazdasági Múzeumban február 18-án.
2012.02.12. 12:27
Ingatlanmenedzser.hu
Itt a farsang, áll a bál
Pocahontas és a Kis hableány ideje lejárt, öltözz hús vér nőnek farsangkor! Nézz szét a következő szettek között, és dönts el, miben majszolod idén a farsangi fánkot! Clara Bow Rabul ejt a ’20-as évek dzsesszhangulata? Bújj Clara Bow bőrébe!...
2012.02.10. 13:00
Ricsajok.hu
Februári Örökmozgó - febr. 1-29.
Valentin nap, farsang, évfordulós vetítések (Forman, Truffaut, Gábor Zsazsa, Sidney Poitier) és operafilmek várnak ránk februárban az Örökmozgóban, ahol a szokásosak (például a koreai) mellett e hónapban elindul egy új filmklub is.
2012.02.07. 17:34
Est.hu
Budapesti Farsang és Karnevál
Kergessük el együtt a telet! A Magyar Mezőgazdasági Múzeumba látogatók február 18-án Budapesten egyedülálló, az európai farsangi és karneváli hagyományok birodalmán át kalauzoló, különleges utazáson vehetnek részt.
2012.02.07. 12:10
Harmonet.hu
Apropó – Jaj, jaj, macskajaj!
A Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó farsang számtalan alkalmat kínál a kelleténél több alkohol fogyasztására.
2012.02.07. 09:17
Balintgazda.hu
Farsang
Az
2012.02.06. 13:53
Latte.hu
Báli sminkvarázs: az igézés trendi praktikái - fotók!
Ahogy az öltözködésnél, úgy a sminkeknél is megvan minden évnek, szezonnak a maga divatja. Alábbi cikkünk a farsang sminkvarázslataiból merít, tippeket adva, miként lehetünk egyszerre igézően szépek és trendik is egyben.
2012.02.04. 09:06
Stop.hu
Farsang
Az általam ismert összes gyerek kedvenc ünnepe a farsang. És az általam ismert összes szülő leginkább rettegett ünnepe a farsang." Lustanyu írása.
2012.02.03. 12:43
Evamagazin.hu
Olaszország, a farsang hazája
Az olaszok, az ősi hagyományokra épülő, pompás ünnepét 2012-ben február 11-től-21-ig tartják meg a romantikus, cölöpökre épülő, gondolák városában.
2012.02.03. 12:06
Femcafe.hu
Farsang a Millenárison
Táncház, kézműves műhely és maskarások felvonulása is szórakoztatja a közönséget szombaton, a budapesti Millenárison rendezett farsangi mulatságon.
2012.02.01. 13:33
Ma.hu
BORjour Farsang
Régóta keresünk egy stabil helyet, ahol zavartalanul, feszengésmentesen kóstolhatunk – akár péntek este is… Most találtunk egy ígéretes kuckót: a Galéria12-t, a Moszkva tér közvetlen közelében, és gondoltuk, leteszteljük élesben.
2012.02.01. 08:15
Stylemagazin.hu
Itt a farsang, áll a bál!
A farsangi időszámítás megkezdődött, egyre több tematikus buli, bál, party színesíti a hétvégéket. Elsőként két februári "must-have" összeállítással készültünk.
2012.01.30. 09:00
Stylemagazin.hu
A legérdekesebb farsangi szokások
Régen a farsang idején a fonóházakban minden este történt valami "bolondozás", énekeltek, táncoltak, játszottak.
2012.01.30. 08:51
Kulturpart.hu
Farsangi receptvarázs: ínycsiklandó tippek a karneváli szezonra
A farsang hagyományosan a mulatozás, a jókora evések és ivások időszaka. De mit is együnk, hogyha a régiek szokásait szeretnénk követni? Alábbi cikkünkben ehhez adunk néhány hasznos tippet.
2012.01.28. 14:43
Stop.hu
A legszexibb csajjelmezek
Mindjárt itt a farsang, és azt hiszik a hastáncosnő és a kurva a menő? Nagyon tévednek!
2012.01.28. 06:12
FARSANG FARKA
2012.01.27. 12:53
Nyugat.hu
Karácsony után: Farsangi szokások nyomában
Evés-ivás, móka, kacagás, álarcosbálok: szóval itt a farsang. A tavaszvárást országszerte számos programmal, bállal és egyéb rendezvénnyel színesítik. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak hosszú évszázadok óta örömünnep. Régebben inkább csak a farsang utolsó három napján rendeztek táncmulatságot. Ma már minden hétvégén találhatunk valamilyen programot. A télbúcsúztató és tavaszváró népszokásokat egyre több helyen elevenítik fel megyeszerte. [...]
2012.01.27. 10:45
Tippek farsangi arcfestéshez
Itt a farsang, áll a bál... viszont nem minden gyerkőc szeret jelmezbe bújni, s ha így van, nem is szabad rájuk erőltetni. Áthidaló megoldás lehet az arcfestés - s ha a gyermek ebben partnernek bizonyul, az arcfestésben kevésbé gyakorlott anyukáknak is érdemes megpróbálkozniuk egy-egy maszk elkészítésével. Mutatok néhány könnyen elkészíthető, aranyos változatot.
2012.01.27. 07:50
Harmonet.hu
Farsangi jelmezbál
Február 18-án, szombaton 10-14 óráig farsangi jelmezbált tartunk a Szülők Házában, melyre szeretettel várunk minden hercegnőt, szuperhőst, békát, méhecskét, bohócot, varázslót, minden kicsit és nagyot, Anyukát és Apukát. Program:10-től Kapunyitás – kézműves foglalkozás: álarckészítés11-től Farsang Varázserdőben - Élő zenés drámajáték 12:00-től Jelmezes felvonulás gyerekeknek - minden bemutatkozó díjat kap. Ha az egész család beöltözik, külön meglepetéssel várunk. :) Egész délelőtt lesz farsangi portréfotózás, arcfestés és közös játék a játszóházban. Ha még nincs jelmezetek, gyertek el hozzánk, válogassatok kedvetekre, és amelyik tetszik azt kikölcsönözhetitek vagy meg is vásárolhatjátok! A farsangi bulira előzetes jelentkezés szükséges! A jelentkezési lap ide kattintva letölthető. Kérjük, küldjétek vissza az alábbi e-mail címre: szulokhaza@gmail.com Várunk Benneteket szeretettel!
2012.01.26. 17:31
Szulokhaza.hu
Gyors túrófánk
Íme egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomság. Jóllehet a túrófánk receptjét farsang körül kotorásszuk elő a feledésből, bármikor megállja a helyét.
2012.01.20. 10:55
Otletkonyha.hu
Farsangi jelmez ötletek fiúknak
Farsang közeledtével megpróbálunk néhány hasznos tippet adni ahhoz, hogy gyermekünket milyen jelmezbe öltöztessük. Az alábbi jelmezek akár saját kezűleg is könnyen elkészíthetőek, csak egy kis kézügyesség, idő és képzelőerő szükséges hozzá.
2012.01.18. 22:17
Bien.hu
Nagy farsangi nyereményjáték 2012
A farsang a gyerekek számára minden évben igazi élmény, hiszen a jelmezbálokon, óvodai és iskolai ünnepségeken mindenkinek alkalma nyílik egy kicsit valaki (vagy valami) másnak a bőrébe bújni. Ha szeretnél meseszép jelmezeket nyerni csemetédnek, akkor nincs más dolgod, mint nevezni fotójátékunkban és megkérni barátaidat, ismerőseidet, hogy szavazzanak. Váltsd valóra gyermeked álmát!
2012.01.16. 14:00
Csaladivilag.hu
Farsangi jelmez – ötleteljünk!
Gyorsan eltelt a Karácsony, nemrég, Vízkeresztkor hagyományosan már a fát is lebontottuk, és máris itt van a Farsang időszaka. És ezzel együtt az ötletelés is a kisgyerekes családokban, hiszen a bölcsődében-óvodában, sőt még az iskola alsó tagozatán is farsangi parádézásra készülnek a gyerekek.
2012.01.16. 00:00
Babanet.hu
Farsang az FMH-ban!
Intézményünk több évtizedes fennállása óta igyekszik azokat a népi hagyományokat feleleveníteni, melyek a magyar kultúrában alapvető értékekkel rendelkeznek. Ennek jeles alkalmaiként olyan tartalmas és vidám hangulatú mulatságokat tervezünk, melyek egyházi és népi ünnepeinkhez kapcsolódnak.
2012.01.11. 09:19
Csaladinet.hu
4 tuti fánk recept
Újra farsang, ami két dolgot jelent. Az egyik, hogy a gyerekek fejében kiötlött jelmezt lassan ideje megvarrni vagy beszerezni, a másik, hogy a karácsonyra készült mézeskalácsok után most a fánkok sütésének az ideje jött el. Gyors és különleges receptek következnek.
2012.01.10. 15:30
Világszenzáció: Gaál Noémit férfivé műttette a Tv2!
Egyik olvasónk találata a november 19-i időjárás-jelentésből, amiben Noémi középkorú, öltönyös férfiember képében jelent meg, pedig már elmúlt Halloween, a farsang meg odébb van.
2011.11.21. 14:00
Velvet.hu
My Baby Wants To Eat Your Pussy (D) - Dürer-kert, 2011. október 20., csütörtök, 21:00
A MOME-farsang nemzet- és egyetemközivé tágul, most! Az ilyen művészbuli már rég nem öncélú borgőz-eregetős, kordzakós parti, hanem kortárs, sőt futurisztikus diszkó. Így laza forwarddal átugorjuk a telet - arccal előre a csilivili karneváli szezonba.
2011.10.18. 11:20
Est.hu
Undorító tangában pózolt a Barátok közt fiatal sztárja
Babicsek Bernátot, az RTL Klub sikersorozatának sztárját is magával ragadta a farsang varázsa, ám a jelmeze kicsit merészre sikeredett. Az egyik napilap olvasóriporterének Solymáron sikerült lencsevégre kapnia a Barátok közt sztárját, aki egy szexi tangában adta elő énekes produkcióját.
2011.03.26. 14:54
Stop.hu
A farsang áprilisig tart a Kárászy Szalonban
Szobrászati és festészeti remekművek egy helyen Budapest szívében.
2011.03.11. 11:17
Evamagazin.hu
A farsang farka meg a túrófánk
Sütöttünk már többféle fánkot itt a borsán, de a túrófánk valamiért kimaradt. Most pótoljuk hiányosságainkat, úgyis vége a farsangi szezonnak.
2011.02.28. 13:30
Borsa.hu
A legfinomabb fánkreceptek
A fánk tésztája, bár igen kényes, olyan finom, hogy érdemes legalább farsang táján megpróbálkozni vele. Ehhez egy hagyományos és egy töltött variáció receptjét ajánlja Németh József, az MNGSZ hagyományőrző bizottságának elnöke és Lajtosné Ibolya, a Wellness Hotel Kalocsa szakácsa.
2011.02.24. 15:19
Mulatozás és rabvágás Pesten - kapd el farsang farkát!
Reggeltől estig népzene szól, néptáncosok, farsangi maskarások lépnek fel 2011. február 26-27-én a Pesti Broadwayként emlegetett Nagymező utcában. A Budapesti Operettszínház és a Thália Színház épületében és a kettő között színes programokkal idézik meg a farsangi hagyományokat.
2011.02.24. 14:00
Farsang Farka Népművészeti Fesztivál 2011
2011. február 26-27-én népzenei ritmusoktól, közel 800 néptáncos ujjongásától, farsangi maskarásoktól és más népművészek előadásaitól lesz hangos a Nagymező utca, a Budapesti Operettszínház és a Thália Színház.
2011.02.22. 14:55
Joy.hu
Tikverőzés és rabvágás: Farsang Farka Népművészeti Fesztivál
Farsangi maskarásoktól és népzenei ritmusoktól lesz hangos hétvégén a Pesti Broadway.
2011.02.21. 14:20
Nlcafe.hu
Snowboard és síelős farsang
2011.02.18. 18:21
Farsangjárás, maskurázás szombaton
Temessük együtt a telet! A farsang alkalmával nemcsak a hideg évszaktól búcsúzunk, hanem az ébredő tavaszt is köszöntjük mulatsággal, evéssel-ivással, zenével és tánccal. Ha szívesen készítenél álarcot magadnak és kipróbálnád milyen az élet a Varázsló- és Boszorkányképző Iskolában, akkor múzeumunkban a helyed! Kristálygömb Jósdánkban kiderül, miféle titkot rejt a jövő, a Mozi-kuckóban pedig megtudhatod, milyen farsangi népszokásokat jelenítenek meg a busók. Jelmeztárunk tárt kapukkal vár, zokni babád a vásárban álldogál, a Tündért kérdezd, ha elakadnál! Különleges programokkal: maszkkészítéssel, varázsló kurzussal és boszorkányképzővel, busó filmekkel, jelmezvásárral és más színes programokkal várja a Mezőgazdasági Múzeum a családokat 2011. február 19-én.
2011.02.15. 13:30
Harmonet.hu
Készüljünk gyermekünkkel a farsangra
Óvodáink hagyománya szerint minden évben sor kerül a farsang megünneplésére, a gyermekek nagy örömére. Ez a rendhagyó nap remek alkalom minden kis óvodás számára, hogy a szívéhez legközelebb álló mesehősének vagy éppen kedvenc állatkájának öltözzön be. Néhány tipp, hogy mivel és hogyan készülődhetünk kisgyermekünkkel a farsangra, hogy ezáltal elkerüljük a kapkodást.
2011.02.12. 18:01
Stop.hu
Bújj szexi álarc mögé - karneváli forgatag Velencében útitippekkel
Itt a farsang, áll a bál! Pakolj össze, vedd az irányt Velence felé és vesd bele magad a karneváli forgatagba. Tippjeinkkel segítünk, hogy az utazás felejthetetlen legyen.
2011.02.04. 13:00
Farsang és fánk
Fánkfesztivál és álarcos télriogatás országszerte.
2011.02.01. 11:13
Evamagazin.hu
A vízkereszt az egyik legrégibb egyházi ünnep
Az év első napjainak legkiemelkedőbb ünnepe január 6-án a vízkereszt, ami lezárja a karácsonyi ünnepkört, egyúttal a farsang kezdetét is jelöli.
2011.01.06. 06:02
Stop.hu
Nézd meg és értékeld az X-faktor legjobbjait 33.: Farsang Emese
 Lezajlott az X-Faktor negyedik válogatója is, így végleges a névsor: 150 tehetség újra dalra fakadhat. Ők azok, akik a Táborban tovább harcolnak a végső győzelemért, újabb és újabb feladatokat kell megoldaniuk. A cél az, hogy minél tovább maradjanak versenyben, hiszen a zsűri hétvégén szűkíti majd a kört, és bizony lesz, akinek búcsúznia kell
2010.09.22. 15:42
Zene.hu
Bíró Ica: " Jó, hogy a böjtöt tavasz elé időzítették"
Böjt idején a hívők magukba szállnak és elgondolkodnak azon, miben kellene változtatniuk életükön. Hamvazószerdától kifejezetten tilos hangos mulatságokon részt venniük. A karácsony után kezdődő farsang ad lehetőséget rá, hogy böjt előtt mindenki kiszórakozhassa magát.
2010.02.23. 16:07
Stop.hu
Szardíniatemetés mézes pirítóssal recept
Kedden húst hagytunk, szerdán hamvaztunk, csütörtökön torkoskodtunk, most már el kell eresztenünk a farsang farkát. A Kanári-szigeteken ilyentájt jelképesen haltemetéssel búcsúztatják a karnevált.
2010.02.19. 18:25
Hvg.hu
Olvasnivaló: Őseink süteménye: a rétes-béles
Már a régi magyar nyelvből ismert rétes-béles kedvelt étek volt őseink asztalán. A rétessütés fő alkalma szilveszter, újév, farsang és lakodalom ideje volt.
2010.02.19. 00:06
Mindmegette.hu
Játszd újra! Purim 2010 - Budapest, Merlin Színház, február 27., 15h
A Purim az egyik legvidámabb zsidó ünnep, a vígasság, az öröm és a játék napja ez, amikor egy kis szolid szalonspicc még külön dicséretet is érdemel. A Játszd újra! Purim-nap alkalmával mindenkinek lehetősége nyílik belekóstolni a zsidó farsang örömeibe.
2010.02.16. 12:40
Est.hu
Még egy utolsó farsangi ötlet: túrófánk
A farsang fánk nélkül olyan, mint a palacsinta túró nélkül. Na de akkor milyen a fánk túróval? Süsd meg, és meglátod!
2010.02.13. 12:00
A Sárga Taxi igazi "szerelemgyerek"
Nem csak megyéjükben, de országosan is nagy népszerűségnek örvendő csapat ebben a farsangi időszakban ünnepli megalakulásának 13 évfordulóját. A rock n' roll zenekar szülinapi bulival készül a rajongóik számára. A farsang időszakában még az Összhaderőnemi Parancsnokság állományát is meglátogatják pörgős, örökzöld slágereikkel. [Dátum: 2010.02.11. 13:49]
2010.02.11. 13:49
Zene.hu
Megkezdődött: a Szent Márk téri tömegbe repült az angyal
Carlo Goldoni egy vígjátékának bemutatójával és a hagyományos karneváli menettel vette kezdetét szombat este a velencei karnevál, amely több százezer turistát vonz a lagúnák városába farsang idején.
2010.02.07. 17:01
Stop.hu
Farsang farka
Mi a farsangi transzformáció lényege? Hogyan tevegeljünk el a jelmezbálba?
2010.02.05. 23:46
Kulturpart.hu
Tabáni István elképesztően nézett ki!
A farsang jegyében telt az RTL Klub mai Reggelije, ahol többek között Ördög Nóra szexi rendőrnőnek, Tabáni István pedig Batmannek öltözött.
2010.02.04. 13:15
Storyonline.hu
Alkoholfogyasztás  női szemmel
Alig múltak el az ünnepek, még pihenjük a szilveszteri partik fáradalmait, de már nyakunkon a farsang, a bálok, jelmezes bulik időszaka. Nekünk, nőknek ilyenkor nem csak az okoz problémát, hogy milyen trendi ruhát vegyünk fel, hanem az is, hogy egy-egy buli alkalmával mit és mennyi alkoholt igyunk.
2010.01.15. 11:14
Joy.hu
Farsang vagy karnevál?
Az emberek ősidők óta féktelen ünnepléssel válnak meg a tél megpróbáltatásaitól. A vidámságé, a túlcsorduló életörömé a főszerep vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig (idén február 16.), azaz a farsang idején.
2010.01.14. 14:54
Stop.hu
Vízkereszt és farsang: a hagyományokról
A nyugati kereszténységben január 6-án van vízkereszt, avagy a három királyok ünnepe, ez a karácsonyi ünnepek zárónapja, a farsangi időszak kezdete. A keleti kereszténységben a Julián-naptár szerint január 6-7. a karácsony, és 13 nappal később ünneplik a vízkeresztet.
2010.01.04. 13:20
Hvg.hu
Vízkereszt és farsang
A nyugati kereszténységben január 6-án van vízkereszt, avagy a három királyok ünnepe, ez a karácsonyi ünnepek zárónapja, a farsangi időszak kezdete. A keleti kereszténységben a Julián-naptár szerint január 6-7. a karácsony, és 13 nappal később ünneplik a vízkeresztet.
2010.01.04. 12:32
Stop.hu
Lecsaptak a magyar szépségre!
Farsang Dorottya karrierje igencsak hamar elindult. A fiatal lány éppen csak hogy betöltötte a 18. évét máris óriási lehetőségek tárultak elé.
2009.06.25. 03:02
Stop.hu
Az evés, az ivás és az öröm napjai
Mindenhol, minden ünnepnek megvannak a maga sajátos étkezési szokásai. A zsidó naptárban a történelmi zarándokünnepek és emléknapok mellett van egy olyan jeles dátum, amit az öröm, a nagy evés-ivás jegyében köszöntenek. Ez a Purim, a zsidó farsang, amelyet mostanság ünnepelnek. Ilyenkor készítik a legkülönlegesebb süteményeket.
2009.03.10. 06:00
Hvg.hu
Orosz Barbara terhes!
Tombol a farsang a hazai celebek körében is!
2009.03.05. 14:00
Joy.hu
Farsang után - hús nélküli receptek
Elengedtük a farsang farkát, húst hagytunk, torkoskodtunk. Most mit együnk? Eljött az ideje, hogy elkáposztásítsuk a káposztás tálat. Amit igencsak lebecsülünk, ha nem lapul benne jókora dagadó, kövérkedik töltelék, kolbász.
2009.03.02. 05:45
Hvg.hu
Farsangi menü: a részeges csirkétől a szalagos fánkig
A farsang végén járunk, de a torkos csütörtökig talán még belefér egy farsangi menüajánlat.
2009.02.26. 10:00
Velvet.hu
A nagy választónap: a hamvazószerda
Hamvazószerda, a húsvét előtti hathetes időszak, a nagyböjt kezdete idén február 25-re esik. A hamvazószerda a farsang és a Húsvét közti választónap: az előtte lévő farsangvasárnapot farsanghétfő, majd húshagyókedd és hamvazószerda követi.
2009.02.25. 07:40
Stop.hu
WAN2 + Death Disco Budapest Farsangi Bál - Corvintető, február 28. szombat 20:00h
A farsang már nyakig ér, a fánk is ropog már az olajban, a ruhakölcsönzők profitja a gazdasági recesszió ellenére is exponenciálisan nő. A hónap utolsó hétvégéjén a Death Disco bálján mutathatunk fityiszt a télnek.
2009.02.24. 07:39
Est.hu
Az utolsó farsangi napok
Kevesen tudják, de most van az asszonyfarsang ideje. A párválasztás mellett a farsang lényege a szabályok felrúgása és kigúnyolása, amelyet jól példáz a következmény nélküli bolondozás az álarc névtelensége mögött vagy a nemi szerepek felrúgása. Ez történik asszonyfarsangkor is. Az év egyetlen napján a nők korlátlanul ihattak, ehettek, zeneszó mellett nótázhattak, férfi módra mulathattak.
2009.02.23. 16:25
Stop.hu
Reneszánsz maskarás mulatság - Családi hétvége Magyarország egyetlen reneszánsz pincemúzeumában
Farsang idején a főúri udvarokban, a városokban és a falvakban is megünnepelték a tavaszvárás ősi, pogány szokásokból táplálkozó ünnepét. A húsvét előtti negyvennapos böjt féktelen mulatozások, evés, ivás, lakodalmak, disznótorok időszaka volt, amely az egyház tiltásai ellenére is túlélte az elmúlt századok viharait, és megélte a 21. század elejét is.
2009.02.20. 08:30
Harmonet.hu
Szuper házibulikellékek
A farsang idején nemcsak a nagy báloknak vagy a városi mulatságoknak van itt az ideje, de megszaporodnak a beöltözős házibulik is. A mókás partikellékek bevetésével tovább fokozható a hangulat!
2009.02.19. 10:23
Nlcafe.hu
Retró farsang
KőSZEG
2009.02.08. 20:25
Farsang gyerekekkel
Előkerülnek az angyalszárnyak és a lovagruhák. Kisóvodások közül sokan bújnak állatjelmezekbe, később a lányok többsége tündérnek, királylánynak, a fiúk pedig lovagoknak, kalózoknak öltöznek előszeretettel. Mesefigurákat, hősöket választanak. Iskolás korban már nemcsak mese-, filmhősöknek, de történelmi személyiségeknek is beöltöznek sokan.
2009.02.06. 12:10
Csaladinet.hu
Hétvégi horoszkóp - február 6-8.
Az Ikrek pihenjenek, az Oroszlán ismerkedjen, a Skorpió pedig élvezze a felpörgött hangulatát. Itt a farsang, mindenkire ráfér egy jó hétvége!
2009.02.06. 11:02
Nlcafe.hu
A sírásó kedvencei - farsangi receptek
Vízkereszttől hamvazószerdáig bálok, mulatságok és nagy evészetek, vagyis farsang.
2009.02.05. 20:25
Hvg.hu
Farsangi fánközön
Itt a farsang, vegyük elő a fánkrecepteket, de azért ne zárkózzunk el az új variációktól sem! Tamás ráadásul ezúttal egyetlen alaptésztát kínál, amelyből, csupán a tölteléket változtatásával három különféle fánkot varázsolhatunk. Tehát: izzítsuk be a sütőt!
2009.02.04. 13:23
Nlcafe.hu
Farsangra legyen ön is Freddy Krueger, vagy Medveczky Ilona!
Mivel nyakunkon a farsang, meglátogattunk egy hazai maszkspecialistát, Miókovics Mátyást hogy megtudjuk, hogyan érjük el, hogy senki ne ismerjen ránk.
2009.02.01. 10:46
Velvet.hu
Farsang gyerekekkel
Előkerülnek az angyalszárnyak és a lovagruhák. Kisóvodások közül sokan bújnak állatjelmezekbe, később a lányok többsége tündérnek, királylánynak, a fiúk pedig lovagoknak, kalózoknak öltöznek előszeretettel. Mesefigurákat, hősöket választanak. Iskolás korban már nemcsak mese-, filmhősöknek, de történelmi személyiségeknek is beöltöznek sokan.
2009.01.26. 12:35
Csaladinet.hu
Így farsangolnak Győzikéék
Az utóbbi hónapokban semmit sem hallhattunk a kis Gáspár Virágról. Ám Győzikék a vasárnap esti NÉVshowR-ban megtörik, sőt láthatjuk a kislány új, trendi frizuráját is. A fő téma természetesen a farsang volt.
2009.01.24. 14:40
Storyonline.hu
Dilis nap: Állat farsang - Húzz rucit a kedvencedre! (Mókás képekkel!)
Mókás nap van ma: kedvenceink farsangja, vagyis az állatok beöltöztetésének napja. A hideg miatt az apró négylábúakat egyébként sem szabad most ruhácska nélkül sétálni vinni, de ezen a napon a többiek, nyuszik, cicák, malackák, pacik is kaphatnak vidám jelmezeket. Vigyázat! Az állatokat még tréfából sem szabad szadizni!
2009.01.15. 11:00
Harmonet.hu
Vízkereszttől hamvazószerdáig - Varázslatok farsang idején
A tavaszvárás lelki varázsával hintett farsang régóta az emberiség ünnepei közé tartozik. A pogánykori népszokásoktól indulva a Saturnália ünnepeken át a mai álarcos bálokig élő hagyomány a sötétebb időszak vidámabbá tételére. A tél kevesebb fényt ad számunkra és ezt a negatív hatást enyhítik a farsangi mulatságok. Tavasszal, mikor az élet újjáéled, szirmukat bontják a virágok, csicseregni kezdenek a madarak és élettel telik meg a táj, akkor a fény újból betölt minket. A farsangi játékok és mulatozás erre irányítja figyelmünket, örömöt és jókedvet hozva, a sötétebb napokban.
2009.01.09. 13:00
Harmonet.hu
Melyik sztár van az álarc mögött? - játssz és nyerj!
Farsang idején stíllszerűen álarcot "viselnek" a magyar zenészek. Felismered őket és a szerencse is melléd áll, máris gazdagabb vagy egy CD- vagy kazettacsomaggal. [Dátum: 2008.02.09. 14:32]
2008.02.09. 14:32
Zene.hu
Farsang az Állatkertben
Szombaton tartja farsangi rendezvényét a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az egész napos játékos vetélkedő mellett színpadi programok, jelmezverseny, ugrálóvár, valamint a Makám és az Alma együttesek koncertje várja a családokat.
2008.02.01. 17:30
Nlcafe.hu
Farsangolj görög módra!
Görög farsang a Mydros együttessel február 2-án, szombaton a Fonóban. Gyere el egy kis tavaszváró mulatásra, táncolásra!
2008.02.01. 08:18
Harmonet.hu
Hétvégi programok: Áll a farsangi bál
Február első hétvégéje természetesen a farsang jegyében telik.
2008.02.01. 08:02
Velvet.hu
Segítség! Itt a farsang! - Már megint mit adjunk a gyerekre?
Ahogy cseperedik csemeténk, úgy nőnek a gondok! A nem annyira ügyes szülők rémálma a február, amikor menthetetlenül frappáns jelmezt kell kreálniuk igényes csemetéiknek. Pedig a farsang szerethető!
2008.01.27. 10:00
Nlcafe.hu
Cigánylánynak öltözött a műsorvezető
A műsorvezető szerda reggel kibújt a bőréből. Kasuba L. Szilárd a Reggeliben mesélt arról, hogy számára mit jelent a farsang. A műsorvezető Superman jelmezt öltött.
2008.01.24. 07:31
Stop.hu
Cameron Diaz szinte dönti magába a hamburgerszaftot
Itt a farsang. Ha mértékkel iszik a bulin, nincs is baj. Csak hát jó a társaság, kedve is az egekben szárnyal... Sztárok tanácsai arra az esetre, ha kirúgott a hámból.
2008.01.15. 16:16
Stop.hu
Farsangi fejtörő: Milyen ruhát varrjak gyermekemnek?
Farsang előtt már hetekkel korábban versengenek a gyerekek, tanárok és szülők, hogy minél izgalmasabb jelmezt készítsenek. De a farsang az iskolában nemcsak ruhabemutató, hanem játékok sorozata is. Egyes osztályok előadásokat készítenek, táncokat mutatnak be.
2008.01.15. 06:29
Harmonet.hu
Vízkereszttől Torkos Csütörtökig
A tavaszi napéjegyenlőség még arrébb van ugyan, de a téltemetés a három királyok napján, vízkeresztkor kezdetét vette. Itt a farsang, áll a bál, táncot jár a fakanál. (Szóljon hozzá!)
2008.01.14. 10:45
Hvg.hu
Sminkelj velünk! Tuti farsangi tippek nagyoknak és kicsiknek!
A báli szezon és a farsang időszaka remek alkalom arra, hogy csillogóbb, érdekesebb arcunkat vagy személyiségünk más aspektusait is megkeressük magunkban, és - igen - megtanuljuk megjeleníteni ezt az arcunkon is. A maszkokra, jelmezekre és a ragyogó sminkekre gondolok elsősorban.
2008.01.11. 06:30
Harmonet.hu
Vízkereszt és a farsang
A nyugati kereszténységben január 6-án van vízkereszt, avagy a három királyok ünnepe, a karácsonyi ünnepek zárónapja, a farsangi időszak kezdete. (A keleti kereszténységben január 6-7. a karácsony, ott a Julián-naptár szerint, 13 nappal később ünneplik a vízkeresztet.)
2008.01.06. 10:25
Stop.hu
Mielőtt véget érne a mulatság
Nem farsang a farsang fánk nélkül. Ahogy nincs két egyforma farsang, ugyanúgy más és más minden farsangi fánk is, hiába ugyanazok a hozzávalók: bújunk ugyanabba a maskarába, illetve sütjük mindig ugyanazt a tésztába, a régi recept...
1999.11.30. 00:00
50plusz.hu